Written by AbangNara | June 27th, 2013

Selaku seorang ayah kepada pelakon popular Nabila Huda, sudah tentu sedikit sebanyak merasai tekanan apabila kisah cinta anaknya itu seringkali mendapat tumpuan masyarakat. Terbaru dikatakan hubungan Nabila Huda dan Nas-T sudah pun berakhir. Ada desas-desus mengatakan Amy Search adalah punca keretakan perhubungan mereka.

amy search

Namun begitu, ditemui oleh portal Murai, Amy Search menafikan yang dirinya menjadi penghalang percintaan anaknya. Kata Amy:-

Saya tidak pernah ikut campur atau menentukan keputusan yang dibuat Nabila. Maksudnya saya tidak terlibat secara langsung memutuskan apa yang ingin dibuat dia. Dia sudah besar, dia boleh fikir untuk diri dia sendiri. Untuk apa saya nak halang dia keluar atau bercinta dengan siapa. Cuma bila ada orang yang dia rapat, tidak kiralah sebagai kawan atau kekasih, dia akan beritahu pada saya. Seperti dulu bekas suami dan juga Johan, memang dia kenalkan dan bawa mereka jumpa saya. Dia putus cinta atau sedang bercinta dengan siapa, bukan urusan yang melibatkan saya

nabila huda

Hmmmm. Nampak gayanya permasalahan yang timbul dalam hubungan Nabila Huda dan Nas-T berpunca daripada diri masing-masing. Semenjak dua ini memang jarang Nabila berkongsi gambar mesranya bersama Nas-T. Adakah hubungan mereka memang sudah pecah berderai? Hanya Nabila yang tahu. Sama-samalah kita nantikan.

P.S: Mazda lancarkan generasi serba baharu Mazda 3 2014

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Percintaan Nabila Huda Tiada Kaitan Dengan Saya – Amy Search

  1. mat tajam says:

    ke dah malas nak amik port anak dia yg sorang ni..lepas satu hal ke satu hal..

    0

    0
    • kemaksiatan nabila huda juga tiada kaitan dengan amy, begitu?

      0

      0
      • miss ynwa says:

        hahhaaha…entah2 amy pon dah malas nak amik port sebab balik2 anak kesayangan tu jugak la nanti conteng arang kat muka bapak…seksi bali….bangun tido half naked…buih tab mandi…..ehh sial la jai hahhaha

        0

        0
        • yang komen mesti bertudung ayu, solat tak tinggal dan sedang memberi komen ketika ustad memberi ceramah di surau seperti daniel hakim sambil membelek gambor terdedah ketiak siti saleha bukan?

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          ada benda nak kasi tau, klik saya jap

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ifa Raziah Masuk Hospitalsays:
          June 27, 2013 at 3:18 pm

          yang komen mesti bertudung ayu, solat tak tinggal dan sedang memberi komen ketika ustad memberi ceramah di surau seperti daniel hakim sambil membelek gambor terdedah ketiak siti saleha bukan

          >>komen paling bodoh stakat ni la dr makhluk Allah yg ni la…yupp.Alhamdulillah stkat ni solat xtggl..melainkan ade sbb..takut beb nk tggl..sebat ats dunia dh tercabut kulit bontot..ni lg la dkt akhirat..
          lg 1 mmg la bile seseorg perempuan memakai tdung mmg terserlah keayuan die..ni ko pnh dgr cramah x??org dgr cramah kene fokus..lg 1 dkt surau xbwk fon pun….ko ni la cerdik sgt kot smpai xleh nk ajr…

          0

          0
        • nazrul natasha baiduri says:

          aku suka dorg putus.. mmg x sesuai nabila ngan dj nas t tuh.. aku yg paling cocok yet serasi ngan dj nas t itewwww!

          0

          0
        • K.A.A says:

          amy dah x syg nabila ckp cm tu?? anak sendiri pon dah x nak amik tau??

          0

          0
      • Anonymous says:

        korang neh…, nabila huda tu statusnya dh bukan anak dara yg mana segala tanggungjawab masih di bawah tanggungan bapak dia (amy search). dia dh status ibu tunggal/janda yg mana dia sendiri dh berhak nk tentukn sapa bakal suami dia @ dengan sapa dia nk berkasih2an. memang tanggungjawab amy untuk pantau tapi dosanya nabila tanggung sendiri. so korang2 neh, janganlah salahkan amy search. nabila pn dh beso panjang. ada akal fikiran yg boleh pikir buruk @ baik. sebagai seorang anak, kalau kita betul2 kesian pd si bapak, kita tk kn tergamak nk malukn bapak kita dengan kisah2 kontroversi. betul tk korang???

        teringat dulu sorang pelakon wanita tu; dia ni anak mufti. BAYANGKAN; anak mufti. tapi dia tk bertudung N bila belakon, faham2 je lh kn. mesti ada sentuh2an sume. tapi si bapak yg mufti tu kata lebih kurang camni; “dia bukan tanggungjawab saya lagi. dia ada suami”.

        jadi, kita jangan menuding jari salahkan amy search ek.. pokok pangkalnya, anak tu sendiri… ada otak = di pakai. ada maruah = di jaga..

        0

        0
      • Latifah says:

        Hanez Suraya yg kau kutuk2 tu pon tk de la se-Jallsssss anak you AMy Sersh

        0

        0
      • Ritu vs Aya says:

        Minat sgt ngan lakonan Nabila Huda lebih2 lagi dlm Teduhan Kasih. Tapi setakat lakonan sahajo. Bila bukak instagram… Masya Allah… merokok, terlebih seksi ngan singlet n suar pendek, ke kelab malam, dan bersosial secara terang2an tanpa rasa bersalah. Jom kita berdoa kpd Allah semoga pintu hatinya akan terbuka utk berubah ke arah kebaikan.

        0

        0
    • cik kinah says:

      patotnye pak amy kne amik pedulik gak tau..pastikan si ank dpt lelaki yg baik wlupon bkn yg terbaik.
      ank pak tu pempuan, janda pulak tu..jgn biarkan dia gagal lagi dlm bcinta..kesian plak nengoknye.. huhu

      0

      0
    • gulahati says:

      AMY SEARCH JANGAN BIARKAN DIA RAMPAS EHSANNNNNNN~~ TAK SANGGUP I. TOLONG AMEK TINDAKAN.

      0

      0
    • Olga says:

      SHAHRIZAL JASZLE SESUAI KAWIN DGN NABILA

      0

      0
    • Olga says:

      XHABIS HABIS PASAL MINAH HITAM BERKERAK NI NEXTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

      0

      0
    • ayam jepun says:

      PAKCIK AMY NIE DAH TAHU , KALO SI NAS T NIE TAK SERIES DENGAN NABILA CUME MEMAIN !!!! CUBA KALO SI NAS T NIE SERIES , PASTI PAKCIK AMY AKAN MERESTUI MEREKA PUNYA !!!! TAK GITU ????

      0

      0
  2. bini mat tajam says:

    aku memang minat giler babas kat abil ni..tp semenjak dua menjak ni aku dah kureng sikit..bila orang sound dia bab smoking kang mula la dia nak menjawab..x bole di tegur sebenarnya..sebab tu la papa dia pun x kuasa nak amik tau..dah besar kononnya..konon la

    0

    0
    • kita minat faizal AF4 dah la ye. dah la pemalu, b ergaya, beriman pula tu. kesian dia dah takde show tv dgn pentas. khabarnye dia menjual kopok lekor di terengganu.

      0

      0
      • gulahati says:

        hahahaHAHAHAHA Gelak besar i. dunia hiburan dunia yang salah untukmu faizal AF4~

        0

        0
        • itu menunjukkan orang yang baik2 ni tiada tempat dalam dunia hiburan. kalau nak jadi selebriti mestilah yg nakal2. menunjuk ketiak macam Hanis Zalikha. kalau baik2, kena fitnah poligami macam Ashraf Musilm camno?

          0

          0
        • gulahati says:

          Ye la . eh kau kata hanis zalikha? die tu kawan baik abg nara tau. kejap lagi mesti komen kau kena delete dengan abg nara. haha. aku pon tak suke hanis ketiak itam tu. dia slalu masukkan gambar makanan dalam instagram. kengkonon nak tunjuk satu dunia tau ape yg dia makan dan dimana dia makan. kau hade?

          0

          0
  3. bini mat tajam says:

    aku memang minat giler babas kat abil ni..tp semenjak dua menjak ni aku dah kureng sikit..bila orang sound dia bab smoking kang mula la dia nak menjawab..x bole di tegur sebenarnya..sebab tu la papa dia pun x kuasa nak amik tau..dah besar kononnya..konon la

    abil ni pun social semacam tp ikut bapak dia jugak la kan..ke mana x tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..apapun muka abil ni memang 5 bintang dari 5 bintang aku bagi..vogue vogue vouge

    0

    0
  4. Anonymous says:

    alahaiiiii ciannye…wt rugi je peluk sane cni..nabila pun brubah la..xrugi pun ko brubah…pahala dpt..gnjaran syurga dpt…tggulah jdoh dr Allah…lg bgus die kurang post pic ngn lelaki…dose je dpt..kite kt lua ni ha duk mencemuh aje kejenye..so,mmg elok sgt la die kutg upload…tgk la cinta pd mnusia ko xakn kekal…ko cinta Allah dulu..br hdup berkat..cian bapak ko ni..dunia ni sementara je..nu khdupan akhrat yg kekal abadi..k.jom jd muslimah yg d redhai Allah..

    0

    0
  5. Unagi No Sushi says:

    Amy Search mcm dah give up je ngan anak dia… Tp seorang ayah sepatutnya WAJIB mengambil tau pasal anak walau mcm mana sekalipun perangai anak tu tambah lg anak pmpuan. Tak boleh ckp tak amik tau.. Tak nak masuk campur.. Even memang tak masuk cmpur mcm mana sekalipun at least jgn kuar statement mcm ni… Nampak dayus sebagai seorang ayah dan suami. Nabila sekarang adalah hasil didikan dan jagaan Amy.. Mcm mana you didik anak you, sekarang you dah nampak hasilnya.. Dah terbuka mata?

    0

    0
  6. sal?xpuas hati?? says:

    ptt lar si abil jadi liar cmtu..dapat ayah sporting gile..

    0

    0
  7. kuks says:

    kalau dah jadi janda, dosa anak perempuan bkn ayah yg tanggung lagi kan?? betul ke tak. maybe amy pun malas dah nk beria campur hal anak dia yg byk kontroversi. tu dia ckp mcm tu. tapi tak ada lah smpai tinggal terus, cuma dah tak sama masa anak dara. aku rasa la..tapi kalau ayah sendiri nasihat pun nabila tak boleh dgr, apetah lagi kita org luar ni

    0

    0
  8. Teduhan Kasih says:

    Apa² pun lakonan abil memang mantap dlm teduhan kasih. Abil memang sosial tapi dia baik dgn semua org, tak sombong langsung. Aku pernah jumpa dia, admit dia memang baik dr segi pergaulan. Pasal hal hidup dia,bagi aku itu antara dia dgn tuhan. Aku rasa dia boleh pikir mana baik or buruk or dosa

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye lh.. ada betulnya jugak ape yg ko taip tu Teduhan Kasih.. macam fasha pn, ramai benci dia sbb satu sikap dia yg “amek jejai dari nora”. tapi dr segi pergaulan, ramai puji dia baik. semua tu antara dia dengan Tuhan lh kn… daripada retis yg nampak macam baik, tup2 ada “anak advance”.. blurrrr…..

      0

      0
  9. mulut puaka says:

    xpela amy, nak buat mcm mana. kalo dah jenis janda jalang dari keturunannya memg mcm jd mcm ni smpai tua bangka, ala mcm ko jugak kan kan kan…………………………

    0

    0
  10. iphoneuser says:

    tak boleh lepas tangan bohh, awok bapok, kena jaga hok anak, dosa kamu tanggung, tau dok??

    0

    0
  11. Anonymous says:

    komen yg simple dr seorg ayh..yg ingin lepas tangan dan membiarkan ank membuat maksiat!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    ..yg ingin lepas tangan dan membiarkan ank membuat maksiat!

    0

    0
  13. bini carlos says:

    dengaq cita nabila ni dulu jenis yg duduk kat umh org yer la amy 2 bukan nk jg anak dia sorang ni baik2 dulu… kalau dh besaq pangai cm ni jngan nk salahkan anak pulak… asas kehidupan sesorang anak bermula dari ibubapa.. ermm 2 la kesian sebenaqnya nabila ni.. moga dia berubah…

    0

    0
  14. mumumemey says:

    next story please. bosan~

    0

    0
  15. mak c kina says:

    dorg ni kan yg kuar paper psl parents xbekenan dgn pilihan ank nye yg xbape mcm org melayu & islam tu?…sbb keluarga retis sorg tu org kg,pilihan ank nye org bndr (urban la konon)…so ank la ank dia jd rosak sbb pompuan…

    0

    0
  16. longan siam says:

    hasil yang baik datang dari rezeki yang baik.jadi kasi makan dari sumber yang baik.

    0

    0
  17. saya lalala.. says:

    manusia ni selagi mengejar keduniaan sampai lupe nak isi ilmu akhirat akan rase kesunyian seumur hidup dia walaupon pada zahirnya di mata orang kehidupannye cukup sempurna.. mewah.. ade org yg sayang.. jadi berubah la nabila.. bile berubah menjadi lebih baik kamu akan sedar sebenarnye kamu sangat beruntung.. mempunyai seorang ayah yg sporting, anak yg comel, kerjaya yg baik, malah ade peminat sendiri..

    0

    0
  18. Nenek nabila says:

    Aku bukannya superman aku juga bisa kentut jika kkasih cucuk ku prgi.. Uhuh uhuh uhuh(batuk -.-) ..nenek dah tua.. Bleh sape2 tlong smbung..

    0

    0
  19. ruptured says:

    Ahhhhhaaaaa….sonang aih jadi bapak….kutip la dosa tu…ingat le woi…lelaki tu di bahu die terpikul beribu macam tanggungjawab, kat mak kat ayah kat adik kat kakak, kat ANAK kat bini, kat yanb maha esa…

    Takpela sok bukan susah pun nak jawab…an an an?

    0

    0
  20. Nabila Huda says:

    most important thing my acting HEBAT PROTON!! lalalala…rase nak vacation kat lombok pulekkkk….

    0

    0
  21. Nabila Huda says:

    ost important thing my acting HEBAT PROTON!! lalalala…rase nak vacation kat lombok pulekkkk….bole mkn bakso pentol lebey….

    0

    0
  22. Nabila Huda says:

    most important thing my acting HEBAT PROTON!! lalalala…rase nak vacation kat lombok pulekkkk….bole mkn baksooo pentol lebeyyy

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kpd wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah:

    1. Ayahnya

    Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak2 perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

    2. Suaminya

    Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm neraka.

    3. Abang-abangnya

    Apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

    4. Anak2 lelakinya

    Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya…maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak….dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

    Lihatlah…..betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah diakhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka.

    Wallahu ‘alam.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Sy tersentuh betul baca tazkirah Anonymous di atas. tq byk2, semoga memberi manfaat pd semue pembaca.

    0

    0
    • cik puan anon says:

      betul tu…rupenyer t/jawab seorang yg bergelar lelaki bukan nye mudah…berat sebenar nyer…dari seorang ank..suami..ayah…semua kena main kan peranan membimbing wanita…menuju ke jalan surga..ayuh kaum lelaki..bukti kan anda mampu jadi pemimpin yg di redhai Allah…

      0

      0
  25. Anonymous says:

    wahai encik amy…ko sebagai bapa x boleh la ckp xde kena mengena…mmg tanggungjawap ko untuk bentuk dan nasihat dia

    0

    0
  26. heljay says:

    tanda2 org yg gelap atau buta hati..xboleh ditegur xboleh dinasihat…anggap diri buat ape semua btol, walaupun ko x hipokrit dgn hdp ko..ape yg salah..tetap la salah……

    0

    0
  27. aku says:

    koemen orang yg tuduh amy mcm2 aku rasa tak adil. main sedap mulut sungguh. aku tak minat amy tp aku komen korang nampak sgt buruk perangai macam joyah2kat kampung2 yg suka menjaja citer keburukan anak org 1 kampung..pastu akan terduduk bila kena batang hidung sendiri.

    be fair to amy la. dia pon mungkin dah puas dengar hal anak dia begitu dan begini. sebagai selebriti dia pon dah lali hal2 begini.kalau dikomen lebih2 ..media mmg tunggu ja nak putar alam / panjangkan citer. so, sebagai bapa..dia pon jawab la mcm tu dgn harapan (andaian baik aku la) supaya media tak tulis yang bukan2..sanggup ke seorang ayah nak kutuk anak dia kat media? agak2 la kan. kalau korang sgt mentallity, cuba bayangkan jika anak korang menconteng arang kat muka korang…pastu jiran2 yang sngat ‘prihatin’ dok tanya pagi petang siang malam…sanggupkah nak ulang jawapan berkali2?? so, jawapan amy bagi to sebenarnya jawapan standard artis (kot korang lupa dia tu artis)..kat press…

    tok sah la nak pertikai bab mendidik anak….ramai lagi anak2 pak imam yang kecundang. pandang diri sendiri (yg dah ada anak la…yg takde pikir nasib korang kalau dapat kaka/adik/abg yang mcm abil tu)…pening kepala wei!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul….tapi…there r other ways to state his mind…such as “sebagai bapa saya akan berusaha”, or “Saya dh cube yg terbaik”, or “saya ada cara saya srndiri menguruskan keluarga saya”, or “saya doaka yg terbaik untuk anak saya agar dia jadi insan yang lebih baik”…. tak leh la cakap terus camtu….dh org ingat ko lepas tgn…so skunk fitnah berleluasa…

      Tau tak ape dosa org yang menyebabkan fitnah?..bukan yang menyebar tau, yg jd sbab fitnah tu?

      0

      0
  28. aku lg says:

    doakan jer yg terbaik utk abil…jgn nak judge mcm2.
    blh menegur tp secara berhemah.
    jgn lupa…nenek umur 91 tahun pon dapat hidayah di akhir usia (surat khamar 27.6.13)
    so, jgn kita memaki org ..ntah2 org tu yng masuk syurga…kita ni kot sangkut di neraka…

    0

    0
  29. […] Percintaan Nabila Huda Tiada Kaitan Dengan Saya – Amy Search (57) […]

    0

    0