Written by AbangNara | January 10th, 2012

Nampaknya peperangan menggunakan medium Twitter antara Rita Rudaini dan adik iparnya, Zaquan Adha semakin hangat. Namun begitu kesahihan sama anda status update yang dibuat ditujukan kepada kedua-dua belah pihak tidak dapat disahkan kerana mereka tidak menyebut nama usernama masing-masing secara direct. Namun hampir kesemua tweet yang dibuat oleh mereka berdua seolah-olah membalas tweet antara satu sama lain.
zaquan rita

Sepert gambar di atas, Zaquan Adha menyatakan yang dia cuma ingin menyelamatkan abangnya, Aidil daripada seseorang yang kejam. Namun Abang Nara agak terkesima apabila membaca jawapan daripada Rita Rudaini:-

zaquan rita

zaquan rita

Senang cerita, benda-benda hal kekeluargaan sebegini tak perlu rasanya diupdate menggunakan Twitter. Satu Malaysia boleh baca. Agak memalukan kerana seolah-olah membuka pekung di dada sendiri.

Update: Lagi beberapa tweet yang ditulis oleh Rita Rudaini di bawah:-
zaquan rita
zaquan rita

Baca Yang Ini Pulak:-

TAGS: ,
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

309 responses to Perang Twitter Antara Rita Rudaini Dan Zaquan Adha Semakin Panas?

  1. kamariah says:

    kenapa blh jd mcm ni….malu la skit ni dh smpi hal2 yg x sepatutnye keluar….pd sye ni dh buke pekung dade sndri……….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 5
    • xoxo syg rita rudaini says:

      kak rita jgn la panas sgt.. pedulik la ngan diorang tu.. lg pun kan budak2..jgn dilayan sgt… kaka rita ni kan high class… xmo la layan ckp2 low class diorang tu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 215 Thumb down 11
      • Liyana Lunia says:

        tayah lah abg nara masukkan dlm blog ni psl kes mcm ni, adoi makin haru la fmily in law dgn rita ni. xmo masuk campur takut terkene pada diri sendiri.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 143 Thumb down 5
        • Kylie says:

          skg ni yg si zaquan buka aib rita bg tau rita kejam.. rita pulak buka aib zaquan bg tau zaquan penah pregnantkan budak M n suruh gugurkan.. rita tak kejam ke bg tau direct kekejaman zaquan? hehehe.. same2 tak matang sbb gunakan twitter utk brgaduh.. tp salah rita jugak sbb jawab soalan peminat mcm kt entry sebelum ni.. utk jawapan “tak kesah pun mak mertua syg ke tak” agak kasar.. silap besar rita jawab mcm tu.. mcm ayat yg sombong.. mak mertua yg rita ckp tu mak zaquan.. kalau aku jd zaquan pun aku marah..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 141 Thumb down 103
        • Electric says:

          Rasanya Rita jawab secara general. Kalau aku jadi Rita pun aku akan jawab macam tu. Maksud aku, kan dari awal Rita tak disenangi oleh Mertua. Memang tak kisah pun kalau Mertua tak suka.

          Maka, kalau memang Mertua tak suka, buat apa nak pergi rumah Mertua? Orang kalau dah tak suka, memang tak nampak benda baik yang kita buat. Ala pendek cerita macam cerita Tentang Dhia tu, bagi yang tengok Tentang Dhia tau la kot macamana rasanya Mertua tak suka.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 255 Thumb down 52
        • lai lai lai says:

          Pasni mesti si Rita ni MELUAT! MENYAMPAH! PEGAL! tgok muka si Zaquan tu.. Tp x boleh ngelak coz rupa si Zaquan de kat si Aidil.. So Zaquan akan sentiasa mnghantui Rita selagi Aidil ada bersama… kekekekekek..
          Damai lah engkau di sanaa..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 182 Thumb down 3
        • akizlani says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 94 Thumb down 107
        • chacha says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 115
        • Hobin says:

          bagi aku..xde istilah ayat2 rita tu untuk atau secara GENERAL….sebabnyer satu Msia tahu dier ade masalah dgn keluarga mertuanya…. jalan terbaik sepatutnyer rita elakkan diri dr bg statement yg ade sangkut paut dgn mertua… kalo org tanya kenapa x penah bg statement tentang mertua(walaupun secara general)…jawab jer no komen. Jadi org2 semua tak bleh nk buat kesimpulan sndiri samaada hubungan tu baik atau tidak…jadi masalah2 mcm ni tak timbul dan rita pun x pening….~

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 42
        • ntahnye says:

          rita,im not blaming u..

          tapi kalau x ade mslh ngan mak mertua,knp bila fans tny u jawab,mak mertua x syg u ??

          saya rse rita yg mulakan pergaduhan ni although fan yg tny tp knp jwb mcm tu ?

          dah ada double statement kat sini..

          n then,aidil ckp rita kejam je,tp knp msti sampai luahkan mcm tu skali aibnya zaquan ?

          mnde ni normal kalau zaquan ckp nak selamatkn abg die drpd sgala bentuk bahaya ke or whatever sbb dieorg dah hidup bersama lebih dari 20 tahun,n then u tweet smthing like that psl mak die,msti la die mrh kn ?

          so rita,bawak bersabar..zaquan,relax

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 39
        • ataupun Rozita Che Wan. ataupun Lan pet pet…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 16
        • wen says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 88
        • cikugunya says:

          betulla electric kalu dah orang tak suka, memang buat baik macam mana sekalipun orang tak suka.Nak buat tu tak kena, ini tak kena, masak kang tak nak makan,buat kerja rumah kang kena sindir.Dok diam dalam rumah sendiri udah.

          Rita, nasihat me, lebih baik senyap udah.Zaquan tu budak mentah, banyak lagi dia tak lalui.

          Dah penat memekik senyapla tuh.
          Apolah nasib bola sepak negara kalu pemain kuat bertempik je lebih , kaki gosip ….Bukan nak hengat nak masuk olimpik..praktis rerajin.Sungguh Tak Pro.

          Tu Zaquan, rumahtangga orang walu abang sendiri jangan masuk campur la dik oii.Jaga rumahtangga sendiri tu.itu yang sebaiknya.Sila p praktis main bola.Ape awak ingat awak boleh jadi wakil malaysia sampai tua ke.Glamour sat je.Kalu tak jaga, semua hilang cam tu je.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 7
        • neil says:

          kalau mak mertua tak suka dh berusaha mcm2 still mak mertua tak suka tak payah kluar statement mcm tu yg berkaitan pasal mak mertua….. tak pernah pegi rumah mak mertua sbb mertua tak suka boleh terima tu…. tp tak perlu rasenye nak jawab soalan peminat pasal mak mertua dia tu….. bertambah tak berkat la hubungan laki bini… org kalau boleh cuba sebaik yg mungkin utk direstui…. ni lg nak buat hal…. mcm pentingkan diri sendiri jee…. tak fikir laki ke? nti si aidil tu jugak yg pening kepala nak fikir isteri lagi nak fikir adik lagi nak fikir mak ayah lagi…. sampai mati la agaknye rumah tangga tak sempurna bahagia mcm pasangan lain… msti akan ade masalah berbangkit pasal kluarga suami dia tu….. last2 aidil jugak tersepit….. fikir la suami tu sikit rita…… igt la dulu awak pernah buat salah…. jgn lupa tu….. *mulut aidil mcm mulut perempuan jugak ek…. ni lagi satu…. muka dh macho mulut mcm mulut betina pulak… haish macam2…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 21
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 15
        • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

          minah jambu baca ada pengomen kate yg rita ni pendendam ! ape yg rita dendam kn? jangan lah nk sebok cakap pasal rita pasal rita tkan buat perkara yg tidak elok…..dia dh ada laki n anak cuba jangan kacau rumah tangga dia…biar dia hepi ngan keluarga bahgia dia……tapi kenape zakuan buat gitu ngan rita? pasal rita tau rahsia yg zakuan ni dh ngandong kn anak orang ke? pas tu zakuan suroh pulak si pompan tu gugorkn anak dia gitu? eh eh eh dashat eh zakuan ni kesian pompan tu dia mesti stress…….mungkin zakuan gegar rita dulu cari pasal ni kalau tk tkan lah rita leh ngamok ! rita terus kn perjuangan rita hampot si zakuan tu jangan kasi can ok ! hidop rita !!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 119 Thumb down 24
        • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

          minah jambu ngah tengok bola ni singapore vs kelantan…sekarang maseh 1-1 minah jambu fokus pada apek je sekarang ni jangan jeles ok …….minah jambu nk tengok bola dulu nanti minah jambu komen lagi ok pissssssssssssssss !!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 5
        • Akak Nak Juga says:

          SEBENARNYA TU JE CARA DIA NK SUH ZAQUAN SENYAP X BERBUNYIK-BUNYIK.. PASNI CONFIRM2 LAA ZAQUAN X BERANI NK REPLAY LIK TWEET2 RITA LAU X HABIS SEGALA DLM SPENDAR DIA RITA AKAN BUKAK.. KAN RITA DH SOUND “MEH KITA START THE GAME” ~ SKE GILER AKAK TAGLINE TU !!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 142 Thumb down 19
        • setuju dgn liyana lunia :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • akuwanita says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 252
        • Nyah Cantek says:

          I tetap suka tgk Rita, walau tanpa make up tetap cantek , yg sorang lg tu cantek sbb make up , huhu , tapi tak tawu siapa benar siapa salah , so tak taw nak cakap ape ..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 159 Thumb down 33
        • zzz says:

          apa pulak ego nya. bukan rita yg start dulu. bongok le kau ni

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 109 Thumb down 25
        • butter says:

          ckp baik skit yer ‘akuwanita’…kalo ko jd rita,ape perasaan ko kalo dr mula lg mertua xsuke?smpai kena kawin kat siam?then dh dpt 2 org anak pun still mertua xleh terima..plus adik ipar & biras plak busuk hati..kalo ko jd rita, ape perasaan ko??????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 149 Thumb down 25
        • Hobin says:

          bab mertua tu aku x setuju. Kiter kahwin…bukan kahwin dgn org yg kter syg je…tp keluarganya sekali. Anak lelaki ni hak keluarga smpai mati kerana syurganya di bawah tapak kaki ibunya…bukan tapak kaki isteri yer. Dalam islam pun menyuruh isteri treat ibu mertua seperti ibu sndiri..begitu besar darjat seorang ibu. Buruk2 atau sejahat2 mcmana pun Allah kan ade. perasaan remuk seremuknyer sekalipun Allah kan ade. Biar laa terseksa di dunia, rasa sakit hati di dunia, biarlah org benci di dunia tapi jangan Allah yg benci kiter.

          p/s: sebagai isteri jangan heret suami anda ke neraka skali bersama-sama anda dgn buat perkara2 yg mendatangkan dosa…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 13
        • buttered says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 59
        • ogy says:

          akuwanita – ko ni ayu raudhah ke.. tak kuasa la rita nak dengki ngan si ayu tu. Ayu yang bengang ngan rita ada la sebab dulu si Zaquan ni pun suka Rita tapi Rita pilih Aidil. hahaha… sian ko

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 6
        • buat pilihan bijak says:

          apa bengang-bengang, ramai lagi di malaysia ni..tak adalah si zakuan tu nak tergila2kan si rita..mungkin dulu jiwa remaja, mudah terbuai….si zafuan tu pun kalau bolen turnkan masa ke belakang tak ingin si rita tu….baik pilih perempuan yg lebih muda, cantik dan yg penting pandai jaga maruah suami dan keluarga suami

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
      • Senduk kuali di dapur berkelentang kelentung gara2 fasha senduk enda nemu malu says:

        x berapa nak setuju ngan rita..

        si zaquan hot sbb nak backup mak die tp skrg dah melarat-larat..

        dua2 x matang..

        kpd rita,kalau mak mertua dah x suka jangan buat die lagi x suka..
        macam mana skali pun kena cuba menangkn hati mak mertua sbb awak nak hidup dgn anak die slama-lamanya kn?

        kalau mcm gini punya rupa,makin hot la ur mak mertua..

        rita kena faham knapa mak mertua x suka awk,sbb awk kawen lari dgn anak die..

        so at least,faham la situasi die..knapa die x suka rita..

        kalau buat mcm ni lagi parah la jwbnye..silap2 hubungan adik bradik boleh renggang

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 21
        • bkn siapa2 says:

          biasa yg saya dengar, laki yg bawa lari anak dara org…. nee sudah tukar kew?? kalau dua2 tak suka sama suka & family tak restu, tak kan jd kawen lari nee… so dlm kes nee semua bersalah…… baek rita, zakuan&kembar, family mertua pom… so cari lee jln damai, sampai bila nak gaduh2…. anak/cucu dah ada..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 3
        • blacktie says:

          sebenarnye kan.. nak nikah tu.. RESTU IBU BAPA tu penting.. kalau tak restu..tu jadi jiwa kacau tu.. nak tegak benang basah aje lar.. hahaha..

          sudah le rita.. ghentikan je larrr.. buat yg masih bujang tu.. nak nikah buat cara elok2.. bukan bawak pelari p siam.. ni dia punye kesan agak berpanjangan okeh

          Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 13
        • tak setuju tindakan rita says:

          Asw. Sbg seorang isteri , saya tak setuju dengan tindakan rita, walaupun saya jugak peminat rita sejak dari zaman dia bujang lagi. Ramai disini dahpun cakap ttg kita x patut malukan keluarga kita sendiri, so i x nak ulang2 benda yg sama.
          Apa yg i nak cakap ialah kita patut hormat pd kedua mertua macam kita hormat ibubapa kita sendiri. Dari pengalaman sendiri, sy jugak pernah perang dingin dgn mertua. Hingga hari ini, saya menyesal sangat2 sbb x sempat minta maaf pd dia sebelum arwah meninggal and I will forever carry this heavy burden in my heart . Harap Rita jgn jadi macam itu. Kalau Rita x kesah mertua tak suka etc, itu hal dia tapi jangan diburukkan lagi keadaan dgn membuat benda2 macam ni.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 3
        • yop says:

          restu keluarga tu bukan termasuk dalam kategori syarat sah kawin. yg penting ada mas kawin, wali dan sbgnya dalam sah kawin. dalam byak kes berlaku juga,psangan yg taka da restu ibubapa ramai yg hidup aman bahagia hingga akhir hayat. ada yg kawin takdapat restu terpaksa guna wali hakim pun bahagia sepanjang hayat. sebab ape? yg beri redha tu Allah. yg temukan pasangan hidup tu Allah. bukan makhluk. cuma sbg anak kita kena jg hati dan hormat org tua. mohon kebaikan dan restu mudah2 an ok. nak taknak restu yg telah dipohon itu pun segalanya terletak ditangan Allah juga. bukan bermakna kawin tak dapat restu kelaurga maka pasangan hidup akan tunggang langgang. yg byak kawin dapat restu pun tunggang langgang dan bercerai. ape cerita?

          qada qadar Allah. bukan manusia tentukan . wallahualam

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
      • along says:

        kesimpulannya, adalah blh dikatakan mustahil nk dpt seseorang yg sabar seperti Dhia dalm Tentang Dhia terutamanya apabila ditekan oleh ipar duai dan ibu mertua…. bila hati dah geram, jgn kata marah dan aib, maki pun sanggup, jgn kata org la, kena kt korang pun tah2 lebih dr carut korang buat. hahahaha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
    • aku hantu TV says:

      ape dh jd ni…aii masing2 dh kawen, dh beranak pinak, sefamily plak tu…x malu ker…dh besar panjang tp duk gaduh2 mcm dak tadika ::
      please la..oh artis zmn skg..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 4
      • saya cantik says:

        gila lah.. kesian kt bdk M tu.. elokkan bdk tu tak pyh gugurkn baby tu, bela je, 1day ko bwk bdk tu jmp ayu, biar pdn muka dia, kesian si zafuan tu, tp ta psal2 rita ngn zafuan plak gaduh laki bini.. dh teruk sngt diorg gaduh ni.. aku tak saba nk tggu tweet zakuan, tgk dia nk hentam apa pulak.. yg penting aku sokong rita..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 154 Thumb down 21
      • gadis march says:

        ni semua pasal ayu raudah ari tu la..kuar statement kt kosmo,kt melodi..ayu tu yg stat hal ni

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 144 Thumb down 14
        • aku hantu TV says:

          statement ape? aku miss tgk melodi & x minat bce kosmo ::

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
        • lin says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 58
        • widy says:

          aku rase ayu raudhah punya jawapan bukan biasa2…sepatotnya kalau ayu raudhah xnak besarkan kes jawab je no komen…x payah la nak ulas2 panjang2….sebut belah 1 lagi lah..mak mertua sayang semua la…buakn ape dah terang2 kita nampak kan perbezaan nyer…so sepatotnya ayu just dont give any comment la. kalau aku jadi rita aku pon hot dgr jawapan ayu. lepas tu fans pulak tanye…kak rita x kesah ke mak mertua x sayang???? cube korang…ape perasaan… tp yelah twitter or fb sebenarnyer x bagos…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 100 Thumb down 8
      • saya cantik says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 129
        • FC Rita Rudaini says:

          suke suki je ckp dyorg mngandung seblom kawen…mne ko dpt cerita ni? jgn nk fitnah…kite x tau cerita jgn main sedap mulut je ckp…ok?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 114 Thumb down 8
        • AnakAyamCUTE says:

          dieorg dah kawen kat thailand la ngok…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 4
        • Selena Gomez says:

          kau ingat kau cantik sngat kee “saya cantik” pepandai jek ko nk menjaja citer fitnah2 ni. mintak simbah acid ke kt mulut longkang kau tu ??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 7
        • saya cantik says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 38
        • Selena Gomez says:

          Kau baca paper apa yg ada bg tau semua citer tipu kau tu ?? kot ye pn nk menipu agak2 laaa weeii diorang kawin kt siam sbb mak bapak aidil x restu bkn sbb terpegnt.. ske ati kau je nk gunakan paper yg x wujud tu tuk defend diri kau yg x cantik tu… wat a loser !!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
        • fifi says:

          entah…memandai pun menambah fitnah..xpernah2 org kuarkan fact yg rita pgnt dlu bru kwen.tibe2 dye memandai je..jangan main tduh je..sah2 la kecoh dlu rita n suami dye kwen senyap2 kat thai.bile da pgnt bru dye hebohkn kat media..apada dye nie.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 2
        • bestnye fitnah says:

          saya cantik ….

          kasi la link sumber berita kau baca tu. paper ape.. sedap2 je main bedal fitnah. aku tahu la nick kau tu pun bedal je. bukannya ko cantik sebenarnye pun. ntah2 muke mcm lubang jamban umah ayu rodah je kot wakakakaka

          sori ar ni fitnah aku kat ko sbb ko pun suka main fitnah wakakaka

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Apa pun x bleh says:

      TETIBE JEK AKU CAM SUKE GILEEEEEEEEEEER KAT RITA RUDAINI !!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 146 Thumb down 18
      • aku vogue says:

        aku pon sokong rita…takkan die nk wat cite kan…hebat!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
    • lava says:

      baik aidil mahupun zaquan, kalau korang kawen dgn aku. confirm aman damai

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 10
    • ish3 says:

      RITA RUDAINI, jgn buka aib orang sampai mcm tu sekali. awak xtau lagi laki awak tu camne..slu kembar ni x byk jauh pon perangainye..budak2 jgn di layan..awak tu jauh lbh tua..ptt awak lbh matang..phm2 jela pemain bola sepak ni mmg byk jd SETAN..bajet player oversea..kalo aku jumpe aku hak hak tuii je kt depa sume ni

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 99 Thumb down 11
      • Blog Pink says:

        dah lama tau perangai Zaquan tuh….kaki perempuan!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 3
        • linia says:

          zaquan ni dayus. bergaduh dgn perempuan. ayu sepatutnya tak masuk campur. tp dr muka ayu nampak yg dia ni hipokrit. buat statement sarcastic. mmg sesuai sgt2 dgn zaquan ni.

          skrg kluar isu budak M pregnant,time kat atas, lupa dunia, kaki perempuan. tp btol jugak ckp rita. bila2 masa Tuhan boleh tarik balik anugerahNya kat kita. kaki zaquan patah. agak2 kalau zaquan tak dpt main bola lagi, ayu tolong cr rezeki keluarga ok. karma! watchout ayu n zaquan!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
      • Dgr ceramah ustad kat radio says:

        Dgr ustad kata, dalam islam diminta tutup aib org tapi ada pengecualian. Tutup kalau aib itu tak melibatkan org lain tp diri pelaku je, cth:minum arak, tak sembayang, tak puasa.

        Kalau aib tu melibatkan pelaku berbuat zalim kpd org lain atau kepentingan masyarakat mesti didedahkan. Cth: merompak, MEMBUNUH, rogol, menipu dll.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Adik RITAZ says:

      Bukan ke dulu Zaquan tergile-gilekan Rita tapi Rita tak layan die cos tau perangai liar dia…and bila Rita kawin dengan Aidil….Zaquan panas…so sampai sekarang duk berdendam dengan Rita…
      tapi memang tak dinafikan Zaquan memang liar banyak berbanding Aidil…sangat2 berbeza sebab Aidil lebih baik dari die…
      wallahualam…mcmana agaknya dengan nasib budak M tu kan…sian die.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 125 Thumb down 4
      • jr says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 91
        • jiran Zaquan says:

          ko hingat jadi pemain bola ni kaye sangat ke sampai Rita terhegeh2 kat Aidil..dah suka sama suke jalan la…kalau die nak gude baik anak hartawan ke lagi bagus…vongok!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 5
      • Tiki says:

        budak tu dah tercirit tepi jalan…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • tot says:

      SUDAH2 LA TU CIK NARA, TAK TAKUT PERANGAI ARTIS2 YG CIK NARA UMPAT NI TURUN KAT ANAK YG NAK DILAHIRKAN TU KERR? Org kata kalau bini mengandung, apa yg si laki buat, effect dia kat anaknya. BERTAUBAT LAHHH

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 14
    • damon says:

      yg batu api sbnrnya si @iejaiez tu ha.dia yg start the hot topic tanya rita psl mak mertua tu.diorang dok bls2 tweet.then lps berlaku serang bls tweet antara rita n zaquan (or maybe si ayu raudhah spt yg org rmai speku), si budak hingusan @iejaiez ni dok p tweet rita konon2 cool kan rita,dok pujuk rita,tp pd masa sama dia tweet ayu raudhah jugak!dok meng’cool’kan ayu n puji2 ayu plak.and pd masa sama tweet kat zaquan plak.

      apa kes budak @iejaiez ???BATU API??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 0
    • sarah_nina says:

      aku tak faham betullah.. sorang dah mak orang.. umur pun dah 35 or 36 tahun.. yg sorang ni dah jadi suami orang . tapi perangai macam budak kecik.. macam budak yg tak gi sekolah…. haih..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 9
      • zaquan bodo says:

        apa bodo si zaquan ni.. dapat kaka ipar cun melecun pun nak gaduh..kalo rita ni jadik kakak ipar aku,tak sanggup aku nak maki dia…akan ku goda rita habis habisan…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 19
    • Elie Saab says:

      Pada aku dua2 salah..Rita pn cepat sgt nak butthurt keluar habis sgla statement dlm kain.si zaquan plak xpadan dgn lelaki mulut kalah ponen gayah!
      Nasihat aku pada kedua2nye adh korang ni tetap family jgk.busuk2 Rita pn dh beranak 2 org kot generasi keluarga pak razak..Dan sejahat2 zaquan itu mungkin dulu.masa dia muda2 remaja,maklumla dulu Nama Ada,duit Ada,rupa Ada,sebab tu dia slh gunakan semua tu.tapi skrg dia pun dh Ada kehidupan baru bersama ayu raudhah..utk Rita,jgn risau,Rita diam selama 5 tahun ni Sudah cukup buat kami menilai siapa benar siapa salah. Sy doakan yg terbaik utk Rita Dan keluarga mentua.Amin.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • aleeya lara says:

      emm….mcm2 mnusia ni…pd sy n pndpt sy jika kita ttup aib org insyaallah ALLAH akn ttup aib kita. kita semua mnusia yg yg xpenah lari dr mlakukn ksilapn….prcayalah MARAH itu hnya sebuah RASA…so jdkn lah MALU tu sbg perisai RASA..insyaallah hidup akn tenang

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • ana lee says:

      yerlah kamariah… saya setuju kata awak..
      kenape mesti dia nak buat mcm tu.. kan aib org jugak tu..
      lagipon zakwan tu dah berkahwin bermakna dia nak berubah.. betul tak? lagi satu si rita ni nak kata “runtuhkan rumahtangga?” tapi dlm sedar tak sedar dia pon runtuhkan rumahtangga biras dia jugak Ayu..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 10
  2. anonymous says:

    ala,bang nara pn same..pegi update cter dorg ni buat pe!
    same gak bukak pekung org~ sorry to say…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 10
    • anon says:

      ha’ah. baru ak nk ckp ayat yg same. kalau a.nara x update kat blog xramai pn yg tau. hmm

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 3
    • aaron aziz comel says:

      masyallah…. bawa2 mengucap….
      Ashadu an la ilaha illa’llah wa Allah Ashad anna Muhammadan Rasululu’llah……

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 0
    • hihi says:

      yang korang bukak website ni sape suruh. cuba tak bukak, kan tak tau.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        Eleh..xpyah ckp sbb nara update kt blog, sume org akan tau la wey..diorng heboh kt twitter tu, 1 malaysia dh tau..xnak tgk plak brpe ribu followers die.so? Sama je update ke x, org tau gak.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 5
        • angaling says:

          name pun blog artiss n gossip..haruslahh..nnti x terupdate pulakkk…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
        • kembang semangkuk says:

          klau nara xkuar cite ade y mntak nara update psl ni..bla nara kuar kn crta ade palk y marah.konon bukak bengkung org la…laen kali xpyh bkak blog nara..xpon korang bc tajuk je.lps 2 diam..sibok je nk mrhkn nara..kn?kn?kn?

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • aikkk says:

          bro, betullah apa mamat tu cakap. isunya cuba ko baca apa beautifulnara ckp

          “Senang cerita, benda-benda hal kekeluargaan sebegini tak perlu rasanya diupdate menggunakan Twitter. Satu Malaysia boleh baca. Agak memalukan kerana seolah-olah membuka pekung di dada sendiri.”

          kalau ko paham. maksudnya seolah beautifulnara nak nasihat jgn dedahkan pekung sendiri. tpi tindakan beautifulnara post sumbat dlm blog dia pun ape bezanya menyebarkan pekung dan aib mereka. seperti ketam ajar anak jalan la. memang org bukak blog ni sbb nak tahu info dah nama pun gosip artis. tp nasihat beautifulnara ni takkena tempat. contohnya, seseorang cuba menasihat kawan dia supaya jgn mencarut

          “weh sial bangang badigol lah ko samsul, ko tahu tak mencarut tu berdosa disisi islam”

          ini contoh je.

          memang dorng update terbuka kat twitter semua boleh baca. tapi sekurngnya klu beautifulnara tak update citer ni kat blog dia, kebarangkalian org tahu tu akan kurang. atau saham dosa si penyebar aib(tukang sebar) akan terjaga. kita nasihat beautifulnara spt saudara atas tu nasihat beautifulnara bukanlah sesuatu yg salah pun. sbb beautiful nara pun diatas ada menasihat org

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rooney macaroni says:

      rita ni sebenarnya ok je ngan laki dia..tapi di sebabkan family mertua x suka kat dia, tu jadi camni..dah2 la tu, kan bagus doakan kebahagian rumah tangga dorang..lagipun family mertua x suka sebab rita ni berumur je…padahal aku tengok, rita lagi lawa n nampak muda dari ayu raudah…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 111 Thumb down 8
      • lilolily says:

        tau xpe..bila rita dgn laki die aku rase sweet sgt. even rita dgn laki die agak jauh beza umor. tp bila si ayu dgn laki die nmpk sgt si ayu tu tua. jijik lg ade la.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 5
  3. Adik Sudip says:

    entah hape hape le deme ni…jenuh teman nak percaya yang mana ntohle….
    jage jage ader mate memerati (o.O)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  4. pia says:

    giler la

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  5. medila oblongata azwan haji ali says:

    SAPE BUDAK M TU…
    jom teka…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  6. akulerr says:

    yg akn jd giler nanti adalah AIDIL..
    tersepit antara 2..
    ditelan mati mak diluah mati bapak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 0
    • hoho says:

      Di telan mati Rita di luah mati Aidil.. Kunyah je dua2 makhluk ni.. malukan kluarga..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 4
    • aku says:

      btol3….yg kesiannyer aidil…tp sape yg start perkare mmg bodoh btol…elok2 jer famili msg2 hepi wpun xsuke 1same laen,da jd plk hal2 mcm nie…pas2 kecoh2 plk kat twitter,1 dunia tau beb…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  7. lady says:

    lah kalau abg nara x update pun..satu malaysia dah baca…memalukan betul…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  8. FC Rita Rudaini says:

    sudah la kak rita…xpayah di panjang2 kan cerita…
    biakan je la ape si Zaquan nk ckp,..karang,x pasal2 kak rita laki bini lak bgaduh..banyak2 kan bersabar ye..xpayah di layan mamat poyos tu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
  9. adik noro says:

    budak M tu siapa? abg nara kasi korek sket ini story…panas…!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  10. aku sayang mertua aku says:

    Syurga isteri di tapak kaki suami, syurga suami sbgai anak dibawak telapak kaki ibu…apa2 pun sbgai anak lelaki, kenala utamakan mak ayah dari isteri. Dan dlm kes ni aidil kena la buat sesuatu utk menyambung balik silaturahim isteri dan emaknya. Kan ade anak2, sbgai opah dan atok, parents si aidil mesti sayangkan cucu2 mereka, darah daging mereka. So, aku harap korang repairla balik hubungan korang ni. Kita ni sebgai menantu, once dah kahwin dgn suami kita, kalau kita cerai dah putus takde pape, tapi dgn mak ayar mertua kita air semayang tak batal. dah mcm parents sendiri. Berbaik2lah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 82 Thumb down 0
  11. KUALALUMPUR1111111111 says:

    Apa-apa masalah pun, selesaikan la dgn cara yg baik. Kita org Islam. Tak ada rasa malu ke. Betul ke aku dgr cerita haritu GK negeri 9 kena tangkap khalwat dgn bini org??? (sekadar b’tanya je)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • hantu kak jemahh tak balik balik says:

      aku tau saperrr gk yg dimaksudkan tuhh !! jengg.. jeng.. jengg…. ;)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
    • azwan ali sayang nik melodi ~ says:

      goalkeeper n9 tak lain tak bukan si farizal tu la… betol la ari tu ada kes dia kena tgkp khalwat dgn minah mana ntahhh.. x tau ar betol ke x tapi dia mngaku lah time kes siasatan tu dia ada terlibat skali

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • fafau si sasauuuuu !!!!!!! says:

        farizal dgn prmpuan tu kautim byar 3k kat jais,. nasib baik la dia terer jgk jaga gol, kalo tak mmang aku ANTI gila babi ahhh dgan ko dik ejal marlias oiiii!!

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  12. FC Rita Rudaini says:

    sudah la kak rita…tak payah di layankan..bia la dia nk ckp ape pon…takut nanti tak pasal2 kak rita n husband plak yg bergaduh…banyak2 kan bersabar ye…tak payah di layan mamat poyos tu….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  13. nenekpenne says:

    adoiii laaaaaa
    actually statement rita tu pasal mak mertua tak suka pun tak per lah nak buat cemana… mungkin sebab kes rita kahwin kat thailand tu kot…
    tapi tetiba adik ipar pi balas mcm tu
    kang tak pasal2 orang dah tahu kes dia mengandungkan budak nama M
    tulah orang kata..kalau masing2 ada kelemahan, baik diam2 je

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 112 Thumb down 5
  14. AAUuuWWhhh panasssss…
    hmmm, nampak gayenye makin hebat jari jemari diantara RR dan ZA balas membalas…

    siapakah yg benar, siapakah yg salah.. siapa yg selindung dan siapa yg diselindung…
    syok laa AR coz berjaya lagi skali membuat org len bercakaran harimau bintang….
    Tahniah diucapkan kerna akhirnya x pasai2 aib suami mu tersebar… itu ke yg ko nak???

    Wat RR, udah2 la… jgn dilayan org yg x sudi menerima ko n anak2 seadanya…. teruskan hidup dgn suami tercinta aman damai dan bahagia slalu…
    Insyaallah, suatu ari nnt ade jalan kedamaian diantara RR dan kesemua ahli keluarga kedua belah pihak…

    Hmmmm.. pelik lak… nape AR diam jerk… :p

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 3
    • Hambek nko rodahh.. says:

      kau nak tau sbb apa?sbb dia yg sbenarnya yg duk bertwiiter ngan rita.bukan laki dia..dia pakai akaun twitter laki dia.sbb tu dia diamm..tgh terketaq2 ketakutannn…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 138 Thumb down 4
  15. extalliana says:

    wowowowo, , hot ne, ,

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  16. redcarpet says:

    ‘pregnantkn’ budak M….hmm klu betul keji & kejam nyer adik si kembar tu . . smga Allah tnjuk kn kbenaran stu hari nnti . . .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  17. huhuhu says:

    aku nak sokong sape niiii

    rita or zaquan ????????????????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  18. ssbj04 says:

    sudahlah dik wan.. nasihat bini kau je… rita tuh aku tengok ok je.. abang kau pun tak cakap ape sebab nak jaga hati 2-2 pihak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 4
  19. Aku Bosan Dengan Jantan Cenggini.. says:

    JOMMMM..KITA PAKAT TERJAHH SAPA BUDAK “M” TU..ABIH LA KARIER KAU ZAKUAN.NKO INGAT SELAMANYA KAU TU PUJAAN MALAYA?SI RODOHH TU SORANG JER YG MEMUJA NKO..HUHUHU.

    TP KAN..KESIANNYA AKU PD NASIB BUDAK M TU..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 2
    • hmmm says:

      aku takut rita ni pun prnah terjebak sama dgn si zaquan ni dlu…sb tu sama2 panas…ahaks…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  20. muu says:

    nara oiiiiii .. x de ke gossip yg membina sikit .. biarkan mereka dgn keluarga mereka …. heeee ..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  21. iMBobo says:

    wah ade gosip baru, Zaquan pregnantkan si M dan minta digugurkan..

    http://www.imbobome.com

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
  22. Hamba Allah says:

    Abg Nara xyah publish dlm blog.. Ni hal keluarga,kes mcm nnt makin teruk la mslh fmily in law dgn rita ni. So xyah masuk campur sangat, plz abg nara.. takut terkene pada diri sendiri.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 7
  23. ta patut says:

    better abg nara x pyh update psl dyowg,,x pyh la nk pning kpla nk msok cmpr hal owg,,nty bertmbh pns fans2 dyowg,,

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  24. Hamba Allah says:

    Sabda Rasulullah saw lagi yang bermaksud : “Barang siapa menutup aib seseorang Islam, maka Allah akan tutupkan aibnya di dunia dan di akhirat.”
    (Hadis riwayat at-Tirmidzi)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 1
  25. Aida says:

    Byk kan brsabar..smua dugaan hidup dlm family, insya’allah hope smua akan kembali pulih. Kita smua doakan yg trbaik amin :)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  26. penat mak taruk 6 bijik susuk berlian... says:

    ROdah:-Abangggg..tgk la they all ni.ada ker diorg kata muka i muka tua!! I ni sampai gugur p ulang alik taruk susuk berlian kat muka..smpai beribu duit abg ayang kerjakan,still lg peminat kata i tuaa!tak cantek ! tak adil ! tak adil ! Laa ni jgk abang bagi duit kat ayangg..ayang nak pi brazil buat surgery kasi tegang seumor hidup.biar kalah biras ayang yg maintain muda tu!!tp kan bangg..ayang heran laa..camana muka dia maintain muda jerr bangg?nak ajer ayang simbah asid kat muka dia tu,puas ati ayang!

    ZaQuan:-Alaa ayang ni..buat pekak jer..dah mmg btol apa yg peminat ckap muka ayang tua tak padan dgn umo.abg pun dah lama tgk camtuu..opsss!!maksud abgg,dah lama abg nak suggestkan ayang pi brazil buat surgery,tp duit abg tak ckup.mana nak entertain aweks2 lg kat pub.semua tu pakai duit tau yangg.cenggini laa..apakata ayang pi belajaq dgn kak Rita cara2 nak maintain mudaa..abg pon dulu syok tahap monyet kat dia kes kulit dia yg tegang dan body mantap,tp kembar abg dan sambar duluu..tu yg abg rembat jer ayang nak cover frust.tup2 x-awek abang si “M” tu peknen.nyesal abg kawen ngan ayang yg susah nk beranak ni..apa2 pon,skrg ni satu malaya dah tau abg dah peknenkan x-awk abg.bg la idea camana abg nak corner dgn media nti.ayanggg kan pandai “belakon”.ajar la abgggg…lgpon,ni ayangg jgk punya psl pi guna akaun twitter abg hentam kakak ipar abang yg cun tu..skrg abg yg jd mangsa kena mjwb dengan media!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 127 Thumb down 10
    • apa2 pun boleh.. says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 72
      • Deqwann says:

        sape cakap bini aku cantik???aku ngaku Rita lagi cantik dari bini aku tapi nak buat macam mana nasib abang aku dapat dia…takpe xdapat die aku buruk2 kan die best gak..tulah sape suruh pilih abang aku….aku lagi hensem ok…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 6
    • HateRodah says:

      kelesssss “penat mak taruk 6 bijik susuk berlian”. I LIKE!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
    • eila says:

      i like ur komen! muahhh siket! haha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • what the? says:

      tak bleh blah komen kaw wei, sengal gila doh! aku suka part ABANG PON DULU SYOK TAHAP MONYET, gila bebabi aku gelak … hahahaha …

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  27. AnakAyamCUTE says:

    mbik ko da buka aib…….
    gaduhla lagi…buka cite byk2 lagi…nk tahu gak…

    tp kn dulu mber aku ckp mmg adik kembar tuh liar sikit..
    blagak lebih mase skolah teknik…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  28. Hamba Allah says:

    Bila caci dibalas caci, buka aib dibalas dengan buka aib, bererti kita telah menjadi PENIRU KEJELEKAN yang sangat hebat, bahkan mendapat dosa di sisi Allah swt. Istighfar apabila kamu diuji dengan perbuatan jahil dan jelek. Semoga Allah swt memberi pertolongan dan kekuatan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  29. iezet says:

    nampak sgt selebriti kat malaysia nie xde ilmu dan akal .. buka la pekung kat badan masing2… zzzzzzzzzzzzzzzz … nanti keluarga sendiri yg malu

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  30. aku pembenci rodah buekk.. says:

    Spatutnya korang betrima kasih usaha gigih c nara update

    psl ni…(aku ckp ni tak ikhlas pun)

    RODAH NGAN LAKI DIER SAME JER..C RODAH

    TU SORA MCM KAMBING…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 5
  31. leha says:

    go rita go rita!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 4
  32. emon says:

    aku x penah rasa twitter ni ade kebaikan langsung! kalau yg x glamer ade twitter, mcm laaaaa org nak tau sgt kau buat ape stiap saat. yg glamer ade twitter plak, semua benda nak bg satu dunia tau. x de privasi btol.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  33. ritard says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 46
  34. kak tiri aidil says:

    Ptutnye rita x pyh bls statement zaquan. Dia muda jauh dr rita yg bole pkir pjg. Bila rita buka aib zaquan, samalah mcm buka aib kluarga mertua. Apa prasaan aidil nanti n mertua rita? Rita dah jolok srg tebuan. Ingat rita kna dahulukn suami n kluarga suami. Jgn ler guna tweeter utk lps geram. Ibarat tampar air ke dulang terpercik ke muka sndiri. Salam..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 9
  35. Mir says:

    Diorg 2 yg gaduh yg jadi mangsa sebenarnya ‘M’. Tak pasal2 family, kawan2 yg rapat tak tahu jadi tahu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  36. mamaadam says:

    aku tgk rita bukan sorg yang kontroversi, cool, tak suke nak carik publisiti murahan n bukan kaki merapu.Tapi, jangan dicucuk sarang tebuan,.Tak gitu. Rasa2 si Ayu Raudah yang dok pakai tweet laki dia n dok cari pasal ngn si rita.So, nak sokong RITA la boleh x?hehe..sori la yer fans ayu n zaquan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 7
  37. kaseh suci says:

    ni lah yang dikatakan oleh ustaz kazim elias, restu mak bapak dalam perkahwinan amat penting sekali.
    bila mak bapak tak restu, bini kita yang merana.
    bila kita kahwin ngan dengan restu mak bapak, bini kita bahagia. kita pun bahgia.

    “cinta tak semestinya kawen” -ceramah ustaz kazim-
    =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 6
    • berbatov says:

      xde restu ibu tu citer jaman bile nih? pas derang da kawen tu famili aidil dh restu pon and ckp mereka redha dgn jodoh yg ditentukan Allah.
      jodoh ni kan rahsia Allah swt, mak suke ke, tak suke ke, ape lah kuasa mak utk menghalang. yg penting semua pihak kne cube jernihkan suasana.
      pegi tgk ceramah ustaz azhar, 80% pasangan yg bercerai berai tu kawen DENGAN RESTU IBU BAPA. hnya 20% je dari yg bercerai tu kawen sbb xde restu. even ustaz sndr ckp, mendapat restu dari ibu bapa tu bkn laa wajib & jd syarat utk kawen, cuma seeloknya ambil lah hati & jaga lah hati kedua ibu bapa sbg tanda taat kpd mereka.
      kalau x dpt restu tak sah kah perkahwinan?? knp korg suke sgt heret hal rmhtangga RR sbb isu restu ni?? KALAU SAPA2 MENGGURIS PERASAAN IBU, x kisah lah kawen dpt restu ke, xdpt restu ke, blom kawen skali pon, tuhan mmg akn bg balasan.

      asal RR ade mslh je, korg nk up isu restu. asal ade mslh je, nk up isu restu. kamon lah weiii!!! rmh tangga mne yg xpernah ade isu? ayu raudhah kawen ngn zakuan SERTA mendapat restu, rmh tangga depa xde isu ke???? cuba bukak mata..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
      • dadadididudu says:

        minta maaf ye. nak tanya..

        anda pasti belum berkahwin..? belum mempunyai anak? dan yang pasti belum ada anak yang nak kawen tanpa izian dan senyap2..

        nasihat saya..kahwin dulu…ada anak…lepas tu fahamkan kenapa membahagiakan dan mengembiarakan hati ibu bapa itu perlu…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
        • berbatov says:

          jadah.. xde kne mengene aku da kawen ke blom.

          aku just ckp, restu tu bkn syarat sah lam rukun nikah. tu pon aku PETIK ustaz azhar pnye ceramah. bkn aku pndai2 kluar fatwa sndr. dan aku jugak ade letak TAMBAHAN ayat selepas tu iaitu SEELOK2NYA ambil lah hati & jaga lah hati sbg tanda TAAT. bkn aku suruh semorg pegi kawen lari x mntk restu ibu bapak.

          kau sndr pon blaja agama kan.. ade tak restu tu termasuk lam rukun nikah?? kalau xde restu maka nikah jd x sah??

          yg aku nk highlight kt cni ialah.. KENAPA BILA RR ADE MSLH APE2, SEMORG NK KAITKAN DIE DGN ISU KAWEN X DPT RESTU?? jelitawan nora danish kawen dgn toh muda rizal ashram dpt restu kedua belah keluarga, tp kekal dak rmhtangga mereka?? jelitawan abby abadi kawen dgn norman hakim dgn restu kedua keluarga, kekal tak??

          dengan restu atau tanpa restu, rahsia jodoh tu milik Allah swt. jgn ckp xde restu konpem x bahagia bla bla.. sgt ramai muallaf yg kahwin tanpa restu keluarga tp Alhamdulillah, masih bahagia. CUMA DLM APE2 KEADAAN PON, WAJIB TAAT & MENYENANGKAN HATI IBU BAPA.

          so pasni, xpayah nk up statement RR kawen x dpt restu mk ayah aidil. AR & ZA kawen dgn restu, kau berani potong jari meraka kekal bahagia??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
        • sila jawab says:

          dadadididudu

          silalah jawab. kih kih kih.

          perkahwinan ni hak mutlak milik Allah. qada qadarNya. ketentuan Dia nak bgi kehidupan perkahwinan hambaNya samde bahagia atau tak. bukan sebab restu der yg jadi sbb berlaku pkare tak elok.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  38. mak dara jual jamu says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 68
    • ritard says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 63
    • Zazau says:

      Mak dara jual jamu ni mesti sepupu sepapat bini mat miang fauzi nawawi kan ? sama je macam empunya badan lisdagarik gedik bin lahabau

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 14
      • Myra says:

        Tersilap tekan dislike. Huu, sori ;)

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • bkn siapa2 says:

        tul tuu, rita jenis cool nyee, sabar org ada batas, kalau melibatkan umahtangga siapa tak marah ooiii…. yg kembar lg dia g kacau rita wat pee… kalau saya skalipom sure meletup gak…. tak suka poji&lisda tuu… sorang boyo & bini lak sokong tindakan somi dia yg d kata nak uji pompuan lain tuu… banggang kew ape…. dah sah2 laki ko (poji) dasar boyo tak memilih bangkai kan.

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • nano says:

          Alah Rita tu pun ibu kan ada anak awat lah dia mulut celupaq sangat. Bukan apa takut esok anak dia pun buat camtu kat dia. Sebagai seorang ibu kita kena lebihlah bersabar…… tunjuk contoh baik kat anak.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • mizzy says:

          hello nano, awakckp mg senang,.rita mmg dah byk berdiam. xde die nak komen masalah2 peribadi die kat media. mmg berbeza dfn ayu. biasalah ayu tu. sarcastic. kawen bukan main. xpe. God is great. satu hari nanti rita pasti akan bahagia. kesabaran die pun ade batasnya. ni kan lagi zaquan dayus gaduh dgn perempuan, kakak ipar sendiri pulak tu. shame on you!! bagi malu JANTAN je oii..ko ckp ibu bapa ko tgh sakit , kalau dorg dgr crita ni mesti susah hati ke ape. ko ingat ko srg je ade MAK BAPAK? hipokirt. sgt2 sesuai dgn ayu! KARMA await u two!

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  39. zaniza says:

    salam..semua..nk mencelah sikit…dah dah la tu….bukan apa org muda bergaduh memang x boleh abis…bersambung2…biak p kt depa..jgn layan sgat…darah muda..mula2 sikit ja…pas tu..tgok dah smpai yg x patut2 pon kuar jugak…..yg kesian fmily depa tu…seluruh keluarga…baik d sini atau d kampung x tau mana nak letak muka….elok lah..jaga rumah tangga masing2..mertua suka x suka…itu bukan masalah nya…lama2 hati org tua akan reda…cuma yg penting jaga mkn pakai suami dan anak2 dan rumah tangga….bila semua berjalan lancar x der masalah…mertua akan nmpak kebaikan kita…yg suka mengampu..atau “menantu” kesygan..pon biar kan dia..lama2 mertua akan lihat juga sejauh mana keikhlasan hati nya…xkan hidup nk membodek jer…lama2 penat juga…last skali all the best to u all..jgn gaduh2 k…insyaallah akan ada kebenaran suatu hari nanti..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  40. akubudakkembar says:

    udah2 le tuh yer… bio jer diorang dgn kehidupan msg2. kiter doa jelah diorang tuh berbaik semula. air dicincang takkan putus… tp kalau ada benteng insyaallah.. :P

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  41. m not an angel says:

    gara2 dorang bercakar sesama sendiri, kita yg dpt dosa coz dok baca n mula pikir bukan2…. lepas tu komen … Astaghfirullahaladzim. Muhasabah diri baik pihak rita ataupun zakuan. Sudah2lah… tepuk air di dulang, terpercik ke muka sendiri jugak… aib keluarga harus dijaga bukan di jaja…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  42. meeradriana says:

    alamak..
    masalah dalaman keluarga dah terbuka..
    ini amat mengaibkan keluarga masing²..
    paling malu mak bapak si kembar..

    aq cuma xnak ada org mengaku jiran lah duk sibuk mengaku tahu siapa yg betul siapa yg salah..hehehe

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  43. wen says:

    statement raudah sal aper?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. layu ludah says:

    Aku kan pompuan tercantik harian metro

    Tak kisah pun abang kasi ngandungkan budak M tu..

    (dengan bangga)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
  45. Elieyana says:

    Dah pecah tempelang!!! B0ng0kla artis2 malaysia ni, tak matang langsung…!! Masing2 buka aib sendiri, tp apap0n aku sokong rita,ayu ludah bAsi tU POmpuan x pandai malu,mentang2 mak mertua sygkn dia,sewenang2 cari pasal dgn rita,zaquan pun sama,dulu aku minat 2 org ni,tp skrg hampeh! Lbh baik aku minat kambing kat kg aku,hahahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 3
  46. Ayu monyet hutan says:

    Sebenar nya si rita ni kena balik kampung , rela kan hati ,humble kan diri tu cuba sedaya upaya untuk bawak berbincang sesama keluarga . itu jalan terakhir dan pling tepat . Biar sama2 kongsi pendapat ,jgn satu belah je yg berbunyi tpi dia kena lah rendah kan diri ,sama2 dengar dari mulut msing2 ,jgn bru satu dua ayat dah terus naik hangin . Dan yang utama nya kena jumpa betul dengan betina garik Ayu tu ,mulut macam sial .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 4
  47. nurlina says:

    sme2 slh..abg nara pn jgnlh pOst kt sni..nie nmenye nk mengaibkan org w’pn dieorg gh gdh besar sekali pn wut do nO je..tue lntklh kje dieorg..xyh nk publish2..sme je dOsanye gn dieorg yg memburukkan diri msing2..adOiii..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  48. sue says:

    eh…takot k..xsangke zquan rupe itu..sblm ni pena bkerja same gan zaquan…die ok…mule bnyk sembang gan pompuan..tp xsangke die gtu…ptot la gan pmpuan die megedix jek…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  49. noname says:

    susah betol la kawen ngan laki mude..
    byk masalah mendatang..mentah n x mtg lgsg

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  50. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    rita bersabar ye ok tuhan selalu lindungi orang yg tidak bersalah….minah jambu tau rita tkan buar perkara yg bukan2 ini semua perbuatan orang yg cemburu ngan rita pasal rita jambu n aidil hensem ! ape yg rita boleh jawab ngan si zakuan tu rita jawab ok…jangan kasi si zakuan tu pijak2 kepala rita ok rita ! minah jambu jambu sokong rita n aidil ok …lov u rita lov aidilllllllllll !!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 6
  51. sudah2 lah says:

    alah.. benda ni mle start c ayu 2 bg statement kt galaksi.. lps dia sibuk2 ckp pasal rita.. 2 yg rita bengg… len kali xpyh r c ayu 2 duk sibuk hal org.. ckp no komen jer ckp.. or ckp xnk r cmpur hal uma tgg org.. da setle.. ni dok sibuk ngada2 jawab.. yg laki dia pun nk tumpang skaki fames… ni lah jdnye… mentua xde pe2.. ayu n laki dia lak lbh2… ala ayu udah2 lah 2… nk jd cm RCW plak ker….asyk menjaja cerita jer..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
  52. Ciskek says:

    Stupid people with ridiculous fighting!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  53. aku tak de mak mertua lagi says:

    yang tua memang dah tua…mungkin bakal nyanyok..
    yang muda mmg masih muda..mungkin tak baligh lagi..
    yang pasti dua2 tak matang..Bluweeekkk!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  54. kudin says:

    pe2 jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. rosnah says:

    ambik kau adha..tetibe senyap bile rita sembur kau macam gitu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • stealth says:

      sebab AR yg tweet pkai acc husbend dier laa tu…tu tersentap tetibe dpt tau citer M tu…terus terkejut beruk…diam terus.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
  56. aku says:

    PATUTLAH BINI SUSAH NAK BERANAK..SEBAB MENANGGUNG DOSA-DOSA SUAMI…..DAH PREGNANTKAN ANAK ORANG BUKAN NAK TANGGUNGJAWAB SUH GUGUR,…SEKARANG KO RASA CAMNER PERASAAN BINI KO LAK TIME GUGUR…

    BODOH ZAQUAN NI BERTUBI-TUBI…DALAM KES INI AKU XSALAHKAN RITA WALAUPUN AKU TGOK RITA AIBKAN KUARGA SUAMI DIA..SAPA LEH TAHAN KALAU ASIK KENA SINDIR..SEPATUTNYA IPAR-DUAI NI KENA LA ERATKAN HUB MAK MENTUA NGAN IPAR YANG XNGAM ..NI DUK MENAMBAH LAGI…KAN DH KENA SEBIJIK

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 6
    • aku juga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 44
      • SOKONG RITA says:

        Woi kau tau tak yang rita ni penah pegi rumah keluarga suami dia sebelum diaorang kawen tapi kena halau & di maki pulak tu! So sekarang ni kalau anak dia nikah dekat siam, jgn salahkan org lain. Tapi salahkan diri sendiri! Sebagai mak bapak, jgn la sellfish & ego sgt. Terima la pilihan anak korang & takdir jodoh anak korang seadanya. Jgn la sampai nak halau + maki mcm tu kalau tak suka sekali pun.. nasihat elok2 dan cuba betulkan mana yang tak elok! Kalau dari mula mak pak mertua dia guna akal & matang, tak perlu la nak hancur luluh hati di kemudian hari.. pasal rodahh & ZA mulut longkang tu, mmg bodoh dua2 ekor! tak payah nak masuk campur rumahtangga org la mangkuk..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  57. Gemersik KELABU says:

    aku tetap sokong rita..die ttp tabah n berjaya mempertahankan rumah tangga die wpon byk yg tabur fitnah kat die..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 10
  58. Reena says:

    Patutnyer rita yg pegang watak utama dlm ceta Tentang Dhia tp kena tukar sket tajuk..tentang rita..ehek ehek.. kesian rita..ader jer yg nak cari pasal. Skali dia mengamuk, makan tak abis. Padan muka ko playboy tak sedar diri!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 3
  59. shhhhhhhhh says:

    kte sbg pmerhati kt lman sosial ni x thu sape yg btul..jgn mudah mngadili seseorg..pd abg nara..ckup2 la mnyebarkn bnda2 cm ni..mnyampaikan sesuatu yg bruk tu kn dikira dosa..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  60. I Observe says:

    I sokong Rita 1000%… Slama ni dia cool jerr… C Zaquan ngan bini dia ni jer yg asyik nak jolok sarang tebuan… saja jer nak buat controversi.. maklum tak suka tgk org lain bahagia…. Jelez lah tu… Wlupun Rita sunyi sepi tapi masih HOT di pasaran.. lainlah bini dia..maklum bdn dh makin kembang.. hidung pun ikut kembang skali…. hehehe…. klu muka tak tampal ake up.. Ckit pun tak cantik… FAKE sesgt lah dia tu… zaquan pon.. wlupun kembar ngan aidil.. tapi aku tengok kan… jauh sgt lah.. zaquan tak nampak hensem or cute mcm abg dia… mmg kot.. aura buruk tu tempias sgt kat muka dier…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 13
  61. didi drogba says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 48
  62. ratu says:

    mmg bnyk yg ckp AR,kaki bwk mulut..klu skl,mst kita x percaya…ni bnyk sgt mcm ye je..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  63. akizlani says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 28
  64. Gulgul M says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 26
  65. rozita che wan says:

    a’ah btol tu, ayu tu takleh caya… rita pun sama kaki sombong, sekor kaki pompuan, sekor kaki sombong, sekor kaki batu api, yang laki rita pulak kaki bodoh sebab takde mulut nak berkata-kata..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 9
  66. tumpang sekaki says:

    Confirm si rhaudah terkedu kena serangan si rita·hamek ko melampau sgt mulut tu selama nie ko buat kecoh org diam aja·so mlm nie x tido la jawabnya···baru tahu sape laki kor yee··kesisn rita···

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 4
  67. bijak pandai ku says:

    kesian rita yeee;;;;pe pon tabahkan hti ye….we love you…….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  68. baby uuu says:

    perang punye tweet,,,,aku pon nk join jgk la,,,,huhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  69. DIVA says:

    aku tetap sokong NARA!! ko mampu nak sokong NARA? NARA manusia paling mulia uouls! keluarkan gossip-gossip macam beghini!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  70. Mr. X says:

    heh org skrg xde HOTAK dah… benda2 memalukan cmni pon nk tulis kt twitter b 1 dunia nmpk…. mengaibkan diri sendiri dan org lain, mencetuskan fitnah dan makian… MELAYU2… haiz…. anyway, layan je la drama murahan tahun baru nih….
    BTW aku bukan ustaz ok…. heh…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  71. kiki says:

    yg penting aku suke rita…tabah kan hati rita…jgn lyn la diorg 2…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 4
  72. ayu mayu says:

    haaaaa…ambik kau ayu…kau yg mula dulukan???…cakap menantu kesayangan bagai…sengaja lah tu,, sakitkan ati Rita. sekarang ni…nah!!! terbongkar semua…selama ni kau yg byk mulut..sarang tebuan jgn dijolok.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 2
  73. awan biru says:

    ape hukum laman beautifulnara ni…. halal ke menjaja cerita org…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  74. zbm says:

    sy pun bukan menantu pilihan n ada mslh ngan adik ipar……sy pun jrg pegi rmh mentua…..sy fhm ngan perasaan rita…tp w/pun begitu…..rasa2nya lebih manis kalau bg jwpn yg lebih beralas sket…….jgn kusutkan lg keadaan. rita dh ada anak 2 org…..kalu someday dpt baby girl….wali tu kuat sbelah suami rita…….cukup2lah. sy pasti fans amat memahami……..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  75. che ta che wan says:

    kan dah pecah tembelang…… satu dunia dah tahu perangai sebenar pemain bola ni….. hadoiii!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  76. LOLA says:

    AMBOI ABANG NARAAA SUKE SANGATLAH DAPAT CITE CAMNI…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  77. eila says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 30
    • Budak Baru Belajar says:

      Ko ni pun bangang gak..dah ko beria nak baca blog ni tiba2 ckp mata apa la…orang cam ni pun ada gak eh kat dunia ni..xde orang pun paksa ko baca blog ni…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 6
  78. payu rdada says:

    mesti bengang je kan si ayu dpt thu laki die da ngndungkan pmpuan lain.suma org da thu lak tu.agk2 gado x dorg nti.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  79. tumpang sekaki says:

    Orang kebanyakkan mcm kita nie, lama -lama habis juga tahap kesabaran kalau dihina. Yang penting, dengan siapa kita mengadu, Allah ke atau yg lain.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  80. dina says:

    dah lama rita ni bersabar dgn family aidil x terima rita semata2 sbb dia janda dulu n jarak umur…pastu boleh pulak tak bagi aidil balik umah rita time rita mengandung seksa betul dia masa tuh…they love each other very m uch tapi family aidil ni tak habis2 nak pecah belahkan umah tangga diaorang…wedding ayu dgn zakuan diperbesar2 kan sampai rita sendiri rasa terhina…skrg tgk apa dah jadi…kaki asik patah, ayu pulak gugur..now ni plak cerita gadis M….mmg padan lah muka si zakuan tuh kena maki rita sape suh nyampuk dl twitter.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 6
  81. sjamsul says:

    tak payah la paste semua ayat2 dorang dlm nie bro…
    dari awam tak tahu dah jd tahu….ish…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  82. pelakon senario says:

    dah sah2 rodah tu yg guna acc suami dia..nmpk sgt mcm ‘ayat pmpuan yg dah lama berdendam’

    rita, banyakkan bersabar..jgn jdi sama bodoh dgn psgn ‘rodah-zaquan’ tu..

    aidil lak-be a man!!!!!!!!!!!!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
  83. cermin says:

    aku rasa la,dua2 cam budak2 n macam poyo.!
    macam nak publisiti jew..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  84. ppj says:

    klik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. comel says:

    ape pun ending nya
    AKU TERNANTI2 SIAPAKAH “M” ITU di sebalik saling membalas tweet..

    zaquan n odah : nothing.
    aidil n ita : 2 lovely hero

    ***JAGA JAGA, ADA YANG MEMERHATI.. <— KAK PROPA KIAH.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  86. hamba says:

    buat abang nara n sbagainya

    ____> abg nara tau tak, stiap gambar, tulisan, kata2..akan jadi tanggjwb nara..tak kisah gossip tuh btoi or tidak..nara akan tanggung dosa2..n stiap duit yang nara dpt hasil dri blogger ini scara automtiknya akan mnjadi haram..n bila mnjadi haram, makan minum isteri n anak akan mnjdi haram..

    saya cadangkan abg nara jdikan blog nie sbgai mklumt yg bermanfaat..duit yang dpt hasil yg halal..mndapat kberkatan dunia n akhirat..skdar renungan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
  87. liesya says:

    dua2 bongok. xmalu cite aib kt org ramai. yg si rita tu, patutnya die yang tua, die tnjuk perangai yg baik. haishhh…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 9
  88. NARA CELAKA says:

    Admin CELAKA.. HATI Busuk..gila traffik + duit

    x habis2 sebar aib orang..

    sebenarnya ko la memalukan kerana menjaja aib orang di blog..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
    • NARA CELAKA says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 19
  89. [...] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Adha, Antara, panas, Perang, Rita, Rudaini, [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. m says:

    sayalah m.. Betol zaquan da buntingkan saye. Kalu x gugur doktor ckp kandungan saya tu kembar

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
    • m2m says:

      kah3….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Dokter says:

      Yer.btol.saya dah scan perot dia dulu.mmg ada 2 janin.tp bila saya scan btol2,saya mendapati ada sehelai stokin bola tertulis “hobin jang hobin”,terselit di celah rahim si M ni.saya pon terpaksa la buat proses D&C atau kata lain,proses pengguguran bagi keluarkan setokin tu.pada asalnya,saya hanya diarahkan utk keluarkan setokin tu saja oleh saudara zakwan.katanya dia nk pakai setokin tu utk next game di bkt jalil ,tp saya tersilap kuarkan skali dgn janin2 tu.kesian saya tgk saudari M yg cantek jelita tu.dia sgt2 sygkan janin kembar tu..

      saya harap rakyat mesia maafkan saya atas insiden yg berlaku.selepas detik tu,saya terus menyesal krn melanggar etika kedoktoran.maafkan saya saudara zakwan krn membunuh tanpa sengaja janin2 tersebut.Ini semua gara2 nak kuarkan setokin saudara yg terlekat sebelah tu..

      saya yg bersalah,

      Dokter Pengguguran Haram.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  91. I LOVE RITA says:

    Apapun… I tetap sokong Rita… si Zaquan hantu tu yang pegi menyampuk dulu… and si bini dia yang kononnya menantu kesayangan tu? hmmm chantekk ke? Aku rasa Rita lagi cantik… Padan ngan muka ko Zaquan… Dan ko Odah? Tak kosek aku nak tgk ko kat tv3, drama ko yg tgh sibuk disiarkan kul 7pm tu…. meluat lah!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
    • nano says:

      Sudah – sudahlah ustaz saya cakap dulu kalau dah kahwin suami/isteri tak perlu nak tanya sapa bekas kekasih suami/isteri kita sebelum tu. Yang lepas-lepas. Ustaz saya cakap lagi Islam tidak suka umat dia membuka aib orang lain. Secara tak langsung aib M pun terbuka sekali. Sabor-sabor sikit….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  92. kogoro says:

    komen dr budak baru blaja cam sy adalah KEDUA2 MANUSIA INI TIDAK MATANG..kak rita pon nak marah2 pon bwk2 la egt suami..pikir perasaan suami dlu.. malu n terasa dia..zaquan pon perangai cam pompuan..duk layan wat pe….tp yelakan dia sentap pasai mak mertua rita 2 mak dia tp as man x pyh la bls2 tweet gini. skang kan da malu..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • aku sebatang kara says:

      Rasa rasa, mmg perempuan yg dok tweet, tapi bukan Zaquan…Kesian la rita,zaquan and m,Ni baru citer mami jarum yg real!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  93. saya says:

    Sabda Rasulullah:
    “Aku peringatkan kepada kalian tentang prasangka, kerana sesungguhnya prasangka adalah perkataan yang paling bohong, dan janganlah kalian berusaha untuk mendapatkan informasi tentang keburukan dan mencari-cari kesalahan orang lain, jangan pula saling dengki, saling benci, saling memusuhi, jadilah kalian hamba Allah yang bersaudara”
    (H.R Bukhari)

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  94. avantgarde14 says:

    wah!!! sampai camtu skali… ape la nk jd…
    anyway… first time masuk sini… best!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  95. muhammad10 says:

    oi nara……xpayahlah update gila..kau ni menyebok jaga tepi kain orang apehal la..kalau kau tak update, takdela orang makin ramai tahu..kau ni..adoiiiiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  96. deqtu says:

    menggelupuq le rodoh pasni….tu la kaberline sesgt….kan da terbokak rahasia lakinya itew…neway….muhasabah la diri memasing ye…umur makin meningkat tp perangai dok la mcm budak dejah 1. pe daaaa….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  97. ... says:

    Jgn salahkn rita je..setelah bertahun tahun die idup dlm family yg xbp suke die..tp selama ni die diam je..sbr je.cume kali ni je die cm dh xtahan n terlepas ckp sume tu.kene la phm..mybe die dh xtahan.bkn baru kawen,dh lame kot..zaquan tu life dh hepy..sume org syg..wife die pon jd menantu kesayangan.so die nk ape lg.syukur je la..nk compare ngan life rita yg mak mentua x suke tu.zaquan patutnye kesian la sket.bkn jd batu api..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  98. ntahh says:

    Saya sokong yg muhammad10 ckp tu. Bg Abg Nara, x baiklah update benda2 mcm ni. Better publish yg positif. Ni pun salah satu sebab yg akan membolehkan hal ni jadi makin teruk. Larat ke nak menjawab nanti. Abg Nara pun ada family. Should think about it.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  99. lantakpilah says:

    sokong ntahh & muhammad10. melayu2 suka gosip cam gini lah pai bila pn xmaju2. xya la nk publickn life celebriti kita yg sama level je. ni bkn hollywood – taksub lelebih. biasa2 je pun. tahun baru, better focus yg lebih positif. this is not healthy at all. merusakkan rumahtangga org lg adelah! si celebriti ni pn satu, da tau public figure… agak2 la nk update status kat mana2 pun. dosa kering aku pagi2 ni. ehee…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  100. siput says:

    Mak bapak pun main kan peranan yg penting..yg sudah tu sudahlah. Selalunya ibubapa kalau sayangkan anak dia akan memaafkan anak tu wpun steruk mana kesalahan anak tu. Yg penting kebahagian dah ditunjukkan. Ibubapa yg beragama tetap akan mendoakan kebahagian anak2. Salah sendiri, akhirnya anak beranak kucar kacir.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  101. ME says:

    setiap org ada tahap kesabaran masing,skrg, kita tak de di tmpat dorg, boleh la ckp i2 ini yer x?apapun, klu rita terbaca, moga amik iktibar pasni.wlu marah mana pun, jgn guna twitter.Biar Allah yang mengadili dan membalas.MINta doa pada ALLAH. Sesungguhnya doa orang yang teraniaya, INsyaAllah dimakbulkan.Pikir2 kan lah yer. Tetap suke RITA.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  102. erm.. says:

    kawen ngan bdk mmg cm 2..x matang
    yg pompuan pn same mlut x moh jage..bende2 cm ni x yah lh nk share2 ngan org..sndri jgk yg malu nnt..buruk2 pn laki ko jgk..x fhm lh artis2 skrg ni ckp x pikir dlu..main sedap hembus je

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  103. MummyR says:

    Childish! hal family pun nk gaduh kt Twitter. Gaduh lah depan2, baru best :p

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  104. hehehe says:

    pd pandangan aku lar:-
    1. Ayu akan ckp dia tak kisah ttg kisah silam suami dia coz ms tu dia org blm berkenalan n dia tak nak ambik tau…lgpun yg penting dia nak tumpukan pd lakonan n family dia…
    2.Rita pula akan sentiasa membackup diri n kuarga dia dr dimaki hamun oleh ipar duai dia…

    tp pd aku lar mmg sian kat rita nie kawin dah msk 5 thn kot anak pun dah 2 tp kuarga seblh suami msh memaki hamun dia…pd aku lar kalo kuarga suami dia tak sk dia jgn la maki hamun…semua manusia melakukan kesalahan…tp lbh baik dia org nikah kat siam dr bersekedudukan…

    apa2 pun aku ttp sokong rita coz aku pnh alami apa yg rita alami…bersbr jer tak guna kalo asyik kn maki hamun jer…apa kata rita n family pegi berhijrah ke luar negara n jgn berhubung gan sape2 pun…ttp akaun twit n fb…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  105. abc says:

    hahaha…zakuan²…ko main api ngan rita?? aku nengok lakonan rita dlm tv pn da seram sejuk, ni kn FACE TO FACE..hahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  106. bkn siapa2 says:

    bajet cum (rodah) tu…. la nee tersembam kau d buat dek rita…. mana nak letak muka, g lee cari mak mertua kesayangan mu itu. biar dia explen perangai anak dia tuu… aidil dpt rita mmg semua org tau bekas org (janda)… si rodah dapat zaquan yg dah bekas org… kesian rodah tuu…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  107. aiena says:

    melodi….serangggg mereka…haha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  108. elleshuzz says:

    Exactly…. ak tertanye2 jgk org yg buat laman gosip and make money out of it, halal ke tak halal rezeki tu…. tahla. Nway tu urusan diorang la. Just a thought only….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  109. REDBLOODSNOW says:

    Haaa…kan dahhhhh. part of me, kesian gak tgk rita. sampai skrg keluarga mentua tak dpt terima dia. tp rita pun sekurang-kurangnya cuba lah ambik hati mentua.

    kita perempuan ni, once dh berkahwin, kena treat ibu mentua spt ibu kandung sendiri. jgn heret suami ke neraka di atas perbuatan kita.

    kang tak pasal-pasal org kata aidli tak reti nk ajar isteri. entahlah. kesian plak tgk aidil. tersepit di antara isteri dan family.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  110. antu_sexy says:

    nk gelak pon ada aku bc statement org fofular nih..hal rumahtangga jgnla dok bg org tau..ni x..awak berdua tu 1 keluarga..gaduh cmner pon akn ttp jd kluarga..bila dh kawen kena terima smua ahli kluarga suami..baik@buruk..& buat adik ipar tu..hl rumahtangga org lain jgn cmpur..buat Rita..be matured sesuai dgn usia k..peace no war..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  111. saya lagi says:

    Dlm mana2 acara pergaduhan/perselisihan. Org yg BATU API & MULUT PUAKA tu la yg paling JAHAT BUSUK HATI. Org macam ni mampus lagi bagoss!

    Bukan menyokong Rita ttp sekadar berkongsi pandangan tentang adat manusia. Rita dpt anak 2..chumel..ko ada?? Laki Rita baik…cool..men bola ok..ko ada? Zaquan ni takkan aman idup nyer selagi menyimpan benci mendlm dgn Rita. Main bola tak best…kaki patah..say gudbye to your career boy. Pastu idup makan duit bini ko Rodah tu. Bluweek! kita tgk tahan ke tak diaorng ni nanti.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • SOKONG RITA says:

      sebab tu la si rodaah tu terpaksa ambek semua job!! main sapu ja semua offer.. rupanya kena tanggung laki sekali. aku heran jugak tgk dia berlakon sitcom senario! mmg tak kelasssssss la kau rodaah! hahahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  112. mona says:

    korg kecOh2 cmni yg dpt name dorg…kOrg dpt pe??dpt duit x??manjAng nk komen org tu x btUl,org nie x btul…realiti nye la kn..yg kOmen2 negatif kt cnie pn lbh krg sme je..korg tu baek sgt ke???x penah maen ngn bf/gf kOrg ke??jgn tipU! dose!cite psal zakuan preg kn pOmpuan 2 pown kte xtaw kbnrn nye..klu btUl / x btUl pOwn bia la Allah yg balas pbUatan dorg..jgn fitnah2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. kakikukeko says:

    hahahahahaha..lawaklah dorang ni..alaaa..sekejap je mende ni..nanti lama² senyap lah..agaknya dua² tengah HOT,tu yg keluar statement bukan².. ;p

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  114. siti says:

    hai biasalah kalau dah namanya artis…nak popular sangat..nah ambik ko..ish2 tak kurang jugak ada artis yg ajak laki org kawin..tu lagi tak sedar diri..sabo banyak rita ingat Allah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. anne says:

    tahap kesabaran sesorang tu akan hilang bile selalu dikeji..apatah lg ditambah pulak dgn keluarga mentua yg xsuke..so xyah nk blame kan sesape…kalo jd kat diri sendiri pom da tentu akn jd cmni gak even orang tu glamour ke x…n yg slalu mengeji tu hentikanlah sikap suke mengeji tu..sbb xmustahil la akn ade orang yg buke aib diri ko sendiri nnti…the moral of the story.. terlajak perahu blh diundur terlajak kata buruk padahnya,,;)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  116. pandan ladies says:

    Dua-dua mmg bodoh… tapi yg giler tahap dewa ta raya bodoh gaban zakuan la. ko lelaki ader 9 akal. kalo rita tuh ader ampon maaf pompuan. ko lelaki woi… bangang la. boleh ko gaduh dgn pompuan… x gentle lngsng. sian ayu raudah… cari laki len je ayu… bebdk betui.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  117. AKU VOGUE says:

    budak M tu bukan Maimon kerrrr?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. amnr says:

    no komen…
    coz xtau sape yg btul sape yg salah…
    moga ALLAH permudahkan segalanya..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  119. wen says:

    ALAR NYAH..PE CER NAK GADO2 KT TWITTER NYAH? XKELASSSSSSSSS LAH KAU NYAH.. AWWWW!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  120. ape2ajerla~ says:

    DUA-DUA GEDIK……MACAM BUDAK-BUDAK~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  121. gemini girlzz says:

    aib telah tersebar…hentikanlah..iblis & syaitan bertepuk tangan..moga Allah swt membuka pintu mereka ke arah kebaikan..InsyaAllah…amin ya rabbal alamin..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  122. Pendapat saya la… dua-dua pihak tak boleh ikut rasa marah dan hamun sesama sendiri utk lahirkan rasa geram or tak puas hati…lebih2 lagi melalui twitter or fb or etc….
    both pun public figures… so, perkara2 mcm ni…akan menyebabkan semua benda yg selama ni org tak tau akan tahu jugak akhirnya….membuka aib dan sebagainya….
    Walaupun jika Zaquan tu mmg bersalah ke apa ke… K. Rita xyah masuk campur….biar Aidil je yg sound adik dia…
    Sbg kakak ipar kita nak ckp lebih pun tak boleh..sbb ukan adik kandung kita kan… kang si abg terasa lah apa lah….kiranya fikirkan perasaan suami jugakla kan?…sbb tu adik kandung dia…
    so, biar dia je yg amik tindakan if nak tegur adik dia ke apa….
    Hamun2 kat Twitter or FB bukan medium yg terbaik…
    Baru pagi tadi beli magazine Mingguan Wanita cover depan Zaquan dan Ayu Raudhah… tup2 baru terbaca pasal isu ni….alahai…caner la perasaan Ayu Raudhah gamaknye…., dlm magazine tu penuh la gambar manja dorang berdua….
    To both of you…. carilah jalan penyelesaian….clear the air!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • kis3990 says:

      sepatutnya dorg ini sedar npe mesti aku bergaduh dgn dia lantaklh apa yg dia nk bt asalkan x susahkan aku…lg pun klu bgaduh kat fb tau twitter bknnya blh dpt2 apa pun kadaan bertambah buruk lg ada…matanglah sikit masing2 dh dewasa masing2 pun dh ada keluarga cuba pikir skit malu klu saudara mara tgk anda menaibkan maruah masing2lah…hal keluarga x spatotnya kte sebarkan kat org anda kena ingt anda adalh artis dn permaian bola sepak anda kna igt yg masing2 ada perminat jgn bt kami rasa bosan dgn anda dn meluat nk tgk…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. sokong rita says:

    AKU SOKONG RITA COZ ITU SAJA PLATFORM UTK MENYUARAKN MASALAH DIA.. SELAMA NI SEMUA ORG BLAME DIA… SEMUA ORG SIDE PLAYBOY &MINAH PALING ‘LAWA’ TU… SO SAPA SURUH JOLOK SARANG TEBUAN BEB.. TO ZAQUAN: LEAVE RITA ALONE… KO X YH NK MASUK CAMPUR RUMAH TANGGA ORG.. LU JAGA JER ISTERI U YG ‘LAWA’ TU….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  124. akusriata says:

    mmg x best pun cite rodah tu belakon.. xleh lwn tentang dhia.. 1 episod pun x miss lg.. cite rodah ni ari2 aku miss.. mls nk tgk sbb pelakon x best.. hahahah.. ntah ape2 cite la.. meluat

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  125. sweet says:

    buat apa la….nak gaduh dlm tenet….jgn mengaibkan antara satu sama lain…..ingt…jaga lah hubungan kekeluargaan tuh….ada masalh bincang elok2 tak manis buruk beno perangai nk perang kat twitter ni…masing2 dah berumur….tak lama lagi pun kita semua akan mati…ingt….setiap apa yang kita ada ni hanyalah pinjamn dari Allah swt

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. shiemz says:

    Rupa paras adeee memasing nie.. tapi otak zero!! Salah ke kalu buang jauh2 ego tu utk kebaikan bersama.. Hidup- kalu nak bersama ngan pasangan jer x kemana perginyaaa… Kiter kawen ngan pasangan bermakna kawen ngan keluarga dier skali… Jgn lupa, u ade 2 org anak jantan.. jgn menyesal kalu anak2 jantan tue bat kat u mcm tu jugak…. lu pikirlah sendirik.. huhuu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  127. layankan aje la.. says:

    x sabar nak dgr jwpn dr ayu n aidil.. kekeke.. melodi kompem ambush dorg punye..ngeee~~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  128. menantu says:

    kalau laki aku kena twit camtu, mesti aku confront laki aku tanya siapa budak M tu. gile rasa terhina sbg bini…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  129. "shoot me to da moon" says:

    yang aku tau.. “gemersik kalbu’ jalan ceta dia lembab arr..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  130. zhu says:

    aku kenal Rita. Ayu, Adil, Zakuan…tp derang tu tk kenal aku….Ade Aku KISAH?!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  131. akuctie says:

    Dalam situasi biasa, kita biasa berjumpa perempuan yang banyak cakap dan merepek yang bukan bukan sebab perempuan ini punya hati yang sangat perasa dan sensitif…

    Dalam case ni, semua orang bersalah….SEMUA ORANG. Orang tua adalah bukan lawan kepada anak anak dan menantu. Memang ada ibubapa dan mertua yang TIDAK SUKA MENANTU & MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI. Memang ada dan berlambak2 di muka bumi Allah ini. Tapi sebagai anak & menantu, kita harus diam dan bersabar. Tidak perlulah menjadikan mereka sebagai lawan kita. Mertua yang kita geramkan itu adalah wanita yang melahirkan SUAMI kita.

    Semua orang faham tentang kegeraman Rita, rasa terhina dan rasa sangat teraniaya. Cuba kita bayangkan pulak perasaan mereka. Anak lelaki yang mereka besarkan dengan penuh kasih sayang, ditatang bagai minyak penuh, tapi berkahwin dengan cara begitu. Kita tidak kenal pun siapa RITA. Kita pun tidak berapa jelas tentang permasalah dia dengan mertua dia. Apa yang kita tahu, perkahwinan mereka tidak direstui orang orang tua.

    Jadi, BERHENTILAH menjadi menantu yang suka protes dan melawan balik dengan setiap permasalah. Belajar untuk diam apabila kita tengah marah. Tidak perlulah buat begitu. Kita tahu bukan senang, tapi cuba bersabar.

    Sebagai MERTUA, walaupun tidak suka, cubalah untuk tidak terlalu mendesak dan memandang buruk kepada menantu. Perlu di ingat, itu adalah BUAH HATI anak yang kita sayang. Belajar untuk terima segalanya.

    Itu adalah TAKDIR dan Qada n Qada dari Allah. Itu adalah bahagian kita atas dunia. Mungkin kita pernah melakukan sesuatu yang menyakitkan hari sesiapa, dan Allah memperlihatkan rasa sakit hati itu dalam bentuk lain.

    Berdamailah…Jangan masuk campur urusan rumahtangga orang walaupun kembar sendiri. Jangan sesekali cuba untuk menjadi HERO. Mendekati musuh kita adalah satu langkah yang sangat bijak. Cuba berbuat baik dan kita akan jumpa manisnya berdamai.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  132. kakak langsi kau says:

    Hallo, bro n sis……mulut lu orang manyak “Langsi”..jgn itu mcm lo..yg mamat bola xberapa blh sepak bola u jgn la main taram mcm lu tentdang itu bola..ini manusia wey!!..ada hati & perasaan………
    Lu rasa lu baguih sgt.lu pi main bola baik2 & jaga lu punya bini baik2 sudah……….udah satu malaya kecoh pasai bini lu di cop mcm sabun Fab “lawa” seantero malaya…..eekkkkkk……..pdhal ado lg lawa…wawawa:)..jaga baik2 sudah..karang angkut dek bai karpet atau bai roti…….amik kau!!!
    Ceta umahtgga..tingkap..pintu kakak ipaq lu xpyh dok sibuk la..pandai2 la dia nk jaga..kalu lu kesian sama abg lu n mkbpk lu………lu zipp.prett!!!!……mulut lagi baik.
    Ado mato lihat..ado telingo dongar…….ada kaki lu sepak itu bola..tak cukup power lu sepak itu tiang gol la!!!……Akai tarak otak tarak…lutut jugak lu kasi pakailah…….choy!!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Nek Wan says:

      memang takde akai…otak letak kat lutut. betul..betul..betollll
      jantan apa cam ni tak gentleman langsung…..kalau nak tahu camna isterinya lihatlah suaminya..kwang! kwang! kwang! zzzzzzzz bendul!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. arghpie says:

    malu la sket 1 malaysia tgk korg gduh..
    msing2 dh dewasa..
    setella elok2..
    bkn cmni..malukn antara 1 same lain.
    msing2 ade mak ayh lg..
    fkirla prasaan diorg.
    adoii!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. JOJOGIRL says:

    Isu2 mcm ni sepatutnye jgn la tayang kat 1 dunia. Tak salah rita rasanya. Mungkin die terlalu geram, bayangkan la kawin anak dah dua tapi mak mertua still xleh time? kalau korang sure terasa gak. Mesti makan hati. Tak menangkan spe2 but zaquan and rita patut selesai baik2. bukan publish terang2 bagi semua tau. Malu kat dua2. Bukan nak mengata. Sebagai peminat cume terkilan sbb perkara mcm ni boleh jadi. Andai betul mak mertua tak suke pun si zaquan ni jgn la ye kan..nampak sgt awak x iklas selama ni….susah sgt ke nak time? sbb beza umur? on nobody’s side but kesian rita ~

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  135. Hospital Bahagia says:

    2-2 gila…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  136. svenson says:

    ko taw ke knape mertua xsuka?mak bapak mane nk suke kalo kawin kt siam?mak bapak die tuh da besarkn die berpuluh tahun last2 anak yg dorg syg kawin kt siam..da tuh ko taw ke ape rita tuh buat kt mertua die?cucu pn die xbg tgk ko taw.mertua yg dtg menyembah die kt hospital.2pn sekali je dpt tgk lps tu punye la xbg family aidil tgk smpai hantar anak tu jauh2.ko xigt dulu sampai aidil pn xdpt tgk anak die?heh…raya pn xbalik suami die je yg balik.isteri ape tu?rita tu mmg kaki gaduh mse belum kawin pn kemain kuat bergaduh.kt twitter pura2 jadi mangsa .whatever…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 9
    • X suka org berpura2 says:

      ko ni mesti si rodoh kan…… artis paling cantik kat malaysia konon… tau lah ko undi diri sendiri sama cam akak ko…hahaha… muka plastik…..

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • datin maimon says:

      Assalamualaikum semua

      Seronok bila datin baca komen-komen dari pihak yang menyokong rita dan juga pihak yang menyokong zaquan. Datin tertarik nak menulis di sini yang janganlah sesama kita pulak cuba memenangkan mana-mana pihak sebab kita bukanlah orang terdekat Rita ataupun Zaquan yang tahu kisah sebenar mereka. Kita hanyalah orang umum yang menjadikan media sebagai sumber pengetahuan yang kita sendiri kadang-kadang ragu dengan apa yang disampaikan oleh media ataupun blog-blog hiburan yang ada. Apa yang datin harapkan sangat adalah kedua-dua pihak dapat berbaik semula dan menjadi satu keluarga besar yang bahagia. Janganlah pula kita ni sebagai peminat bertelagah sesama kita cuba untuk memenangkan mereka kerana kita minat pada mereka, apa yang kita boleh buat niatlah di dalam hati supaya di antara mereka tiada sengketa lagi. Dan janganlah pulak blog Abang Nara ini dipersalahkan kerana tujuan Abang Nara adalah memberi info kepada kita sebagai orang biasa/peminat mereka. Dan kita pula harus bijak menggunakan minda dengan menimbang tara apa yang telah ditulis.

      Datin nak mengajak semua di sini supaya sama-sama berdoa agar pertelingkahan antara mereka berakhir dan boleh berbaik-baik semula. Janganlah sebab Rita kawin di Siam, Janganlah sebab si Zaquan dan mengandungkan si M, kita pula nak menegakkan apa yang benar apa yang salah, sebab apa jua yang berlaku di muka ini bersebab dan Allah sahaja yang tahu kenapa ia berlaku. Kita doa dan niat sama-sama ok.

      Kalau ada hantu nak panggil sapa??
      Datin Maimon…assalamualaikum…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  137. sape2 je says:

    rita pun satu.. kata umur dah tua.. dia la yang bodoh.. sebab gaduh dengan adik2.. hahahha.. dia ckp psl zaquan, abes dia tu kawen lari kat thailand?? itu tak memalukan ke?? malu la sikit.. keluarga ipar je tapi lebih2 puleksss…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 9
  138. haha says:

    aku ngn mak mntua aku jgk yg best.
    slalu buli aku suruh buat itu ini.tp ttp bg aku mcm2.ahaks.
    lebiu lah mak walaupon mak pembuli sy!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  139. opah says:

    ni M mesti ex nye zquan… M—y

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. jo says:

    sokong rita ker,sokong zaquan ker, blame rita ker,blame zaquan ker,aper yg korang dapat? dapat DOSA jer..bek xpyh ckp baik buruknyer dorang.. makin korang kate,makin keruh hubungan dorang..lagi berdosa dari meke berdua..:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. Nek Wan says:

    Tak pernah aku jumpa ipar duai bergaduh sampai macam ni, runtuh sguh akhlak orang2 yang di kenali ni. tak tahu malu dan tak pandai sguh menhormati orang tua. pada aku kalau kes dah jadi macam ni…mak bapak yang tak ajar anak ni, yang jantan tak pandai hormatkan betina, yang betina pulak jual maruah keluarga suaminya…..sama lah tu. yang laki jadilah tungul kayu…jeng jeng jeng

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  142. Nek Wan says:

    kalau orang tua tak buat perangai mungkin takkan ada masalah ni, yang adik ipar tu mesti hormatkan kakak iparnya begitu juga kakak iparnya. tapi bila org tua buat perangai inilah masalah dalam keluarga…ada menantu suka, ada tk suka, ..kenapa mesti macam tu?? walau mcm mana pun Rita terimalah sebab dia dah jadi ahli keluarga kamu…pastu kembar pulak! cuba selami betapa keruhnya keadaan keluarga ini, kemurungan berlaku di sana sini…walau macam mana mereka nak happy, kita tak kan dapat kebahagian tu…! tu Rita & adik ipar renung – renungkan lah! Often when we lose all hope & think this is the end, God smiles from above and says, ‘relax dear it’s just a bend, not the end.’ – Have faith and have a successful life.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  143. melah says:

    aku penah baca kt satu ruangan gossip cakap ada pemain bola y ngah bercinta ngan artis kene serang ngan x awek dia masa ngah berlatih kt padang. gossip tu cakap x awek dia mengandung pastu risau n mamat tu suh gugurkan. may b ada kaitan kot gossip tu ngan cite rita.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  144. Civic9696 says:

    Rita Rudani nie sape.. Zakuan nie saper..?lawan congkak la klau tererrr hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  145. NTAH LE... says:

    DUA2 KEMBAR TUE DAYUS….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  146. lynn says:

    well, mmg tk dinafikan kalu org dh tk suka buat baik mcm mana pun diaorg takkan suka or kesah … mcm akulah,ade adik ipar yg tk suka itu ini ape yg aku buat sume tk betul … sshlah kalu asyik nk pk psl kepala otak diaorg .. kita nih nk hidup dgn anak dia tetiba org lain msk cmpr hangin gak kan …

    apepun, rita tk spttnya tweet benda2 tuh sume .. mmg sume org leh tgk. sume org akan judge dia. diam sudah. biarkan zaquan tuh melalut sorang2 tk rugi ape2 pun .. tp kalu ckp psl mak mertua, tk baiklah. apepun, mak mertua dia mak laki dia. mcm aku pun tk rapat sgt dgn mak mertua aku, mmg tkleh nk ngam. tp aku cuba amik hati mak mertua aku selagi boleh sbb aku tknk nnt mati jadi anak derhaka.

    hurmmm masing2 dh kawin dh beso panjang, pk lah mana yg terbaik. korang nih dh jadi adik beradik…peace!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  147. pemarah says:

    dua2 same bangang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. hs says:

    Jd konpom la c zaquan poyo ni batu api…cer tgk ayat ats skli….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  149. farida says:

    askm….sokong rita 100%….semoga bahagia ke akhir hayat….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  150. rita riti says:

    1sttttttttt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  151. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    memang la rita ngan mak mertua dia baik2 aje tapi kenape ada yg dingki ngan rita ni? ape yg dorang nk lagi ni? benci lah minah jambu gini ishh !!! tapi kalau zakuan yg buat hal dulu ngan rita tkan rita nk pegi hormat ngansi zakuan semata2 untok nk ambek hati mertua !!!! betol tk bang nara ape yg minah jambu dh cakap kn ni betol tk ? bang nara !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  152. aku wanita says:

    xpayah la nk komen2 banyak2…cuba letakkan dr msg2 kat tmpat rita tuh…da bnyk dia sbr…si zakuan 2 pesal nk msk cmpur rmh tangga org..klau korang blh ker nk sbr slamanye???PASTI ker keadaan akn bertmbah baik klau rita diam????????rsanya xkot..bnda ni da lama…rita da ckp mcm 2 br diam si zakuan 2..ambikkkk ko!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      elehhhhhhhh kalau mertua tk suka ngan rita tk kesah lah ! tk payah nak stress pasal mertua tk suka……….sendiri2 lagi bagos pada nk campor ipar2 duai ni semua macm jahanam ! ape yg ipar duai boleh tolong kalau kite susah? buat semak tu ada lah !! in future kalau minah jambu kawin minah jambu tknak ada mak mertua lah buat semak aje ! dudok satu rumah pn minah jambu tknak ! minah jambu tknk campor mk mertua ….ngan ipar duai pn minah jambu tknk campor…..kalau sesekali jumpe tu ok……sesekali jumpa mak mertua ok ….tapi jangan kurang ajar ngan mk mertua ok…..walau macmana pn kite tetap hormat ngan mak mertua ….tapi mak mertua jangan kepo2 ok…….pissssssssssssssss !!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  153. tak serupa bikin says:

    beautifulnara sebut:

    “Senang cerita, benda-benda hal kekeluargaan sebegini tak perlu rasanya diupdate menggunakan Twitter. Satu Malaysia boleh baca. Agak memalukan kerana seolah-olah membuka pekung di dada sendiri.”

    deyy macha.. nak berlakon baik pun agak2 lah. yg kau post dan sebar dalam blog kau ni ape? bukan utk tayang jaja cerita dorang ke? sama je kau tambah aibkan dorang. maklumlah berita panassss. dari aku yg tak tahu pasal rita zaquan ni boleh jadi tahu bila baca blog kau. apadaaaaa nasihat tak kena tempat

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  154. abc says:

    aku rasa bagus kot kalau PECAH TEMBELANG macam ni..
    sekurang²nya para² perempuan boleh berhati² dengan lelaki macam ni..kan? ada setuju???

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  155. asha says:

    hambik ko zaquan, banyak mulot sgt.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  156. justsaying says:

    artis sekarang otak letak kat lutut.hal dalam kain suma nk bg satu dunia taw..akai ada ka?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  157. Joe says:

    Oh yeah, kantoi kasi pancut dalam, skrg sudah sngkut…ha ha kantoi…Halo sume wanita2, biasalh footballer, bukan kat malaysia je, ARAB PUN SAMA, malah lagi teruk…ape dah…kasi pecah lah lagi rahsia…nak tahu juga…kantoi ha ha kantoi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  158. tengok says:

    hmmm….aku rs kt pon jgn asyik nk slhkn rita jer. mmng dia xpatut cite sume tuh. mengaibkn diri sendiri, keluarga mentua, biras n so on. tp penah ker korang trpikik ape yg dia alami selama nie. mmng dlm media dl kate dia da baek dgn kuarge mentua. alar media massa. biasalah artis sume nk kaver2. 10 yg dicrite, 1 pon xtentu btol 100% kannn. blakon jer lebih..hehehe

    Tp korang kne ingt, wlpn kt dinasihatkn brsabar dlm hadapi apa2 mslh, tp korang pon th kan kt bkn maksum. lm2 tahap kesabrn tu nipis. dlm kes rita nie aku rs tu yg terjadi kot (bajet pak dukun pulakkkk dah aku niee). even kat sape2 kot. wlpn jln yg dia pilih utk lpaskn tekanan nie salah…tp myb nie saje cr yg die rs utk lpaskn bebanan tu. tanggungan yg kt sndri xnmpk, xrasa. dan aku rs dia pon th jalan yg dia pilih nie salah. tp mcm aku kate, myb nie slh satu cr die lpaskn ‘bebanan’ dia. Cuma aku mls nk nyebok ape yg trjadi. Tp nk kongsi nasihat ckit kpd Rita & Zaquan… pls bc komen2 pmbc BN kat sini. open ur eyes!! plss matang cikit. xkesahla komen +ve or -ve. xkesahla ada yg kate benci dgn anda brdua. bg aku diorg nie syangggg.kihkih. lgpon, bnd ni hny akn merugikan kedua2 belah pihak dowhh. so plsss stop all the nonsense statement. for the sake of you guys.
    to fans BN- kt doakan yg terbaek utk meke nie. :)
    -peace of mind-

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  159. Tramendous says:

    Gaduh buka pekung dada,,,,Manusia semakin lama semakin bodoh dan bangang….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. amirputraumar says:

    tula bahananya kalau salah guna kemudahan internet

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. Nisha says:

    Dua2 slh dlm hal ni. Tidak perlu mengaibkan sesama sendiri terutamanya di twitter. Jikalau ada masalah di dlm family, berbincanglah sesama adik beradik. Tidak perlu nak bagi tau satu dunia ttg masalah anda. Masing2 public figure so pandai2 la berfikir secara matang.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  162. zida says:

    simpati ngan rita…teruk sgt ke bila status janda berkahwin ngan anak teruna?..hhrrmm..sentap sb i pun brstatus begitu n mmg realiti yg dihadapi..sbnrnya payah nak jumpa manusia yg btl2 ikhlas trima status janda..walhal kami xpernah seronok utk ada status nie..
    bila dh selalu org hentam..yg btl2 sabar pun blh meletup..hope sgt org faham n hargai..tp itulah manusia..errmm

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  163. Hamba Allah says:

    Zaquan+ayu pun apa ke satu hal, nyibuk nak campur urusan umahtangga org.. amik kauu… yg lepas tuh lepas ler..sudah2.. umo dh makin tua masing, tp x ingat mati langsung.. ce bwk2 bertaubat ler memasing tuuu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  164. nashanadz says:

    Assalamu’alaikum semua.. Emm maaf nak menyampuk jugak.. Pendek kate, kite semua tak tau ape2 yang sebenarnye berlaku. sbb kita tak nampak depan mate.. kalau nampak depan mate pun, tetap jugak kita tak tau hal sebenar dari mula sampai sekarang. Kita pun tak kenal diorang. jadi sebagai orang Islam, lebih afdhal, kita mendoakan yang baik2.. selebihnya, ALLAH lebih berhak menilai dan menghukum.. Sy bukan la nak jadi macam baik2 sgt kat sini, cume, janganla kita tambah dosa kita lagi. yang sedia ada pun, kita tak tau, entah dapat pengampunan ALLAH entah tidak.. wallahu’alam bisawwab.. istighfar lah.. kalau kita tak tau ape2, lebih baik beri ucapan yang baik, tak kisah la dkt mane2 pihak pun.. istighfar ye kawan.. peace ^_~

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  165. ader aku kesah?? says:

    apa pun hidup RITA RUDAINI~ kena pertahankan maruah diri dan rumah tangga~ Zaquan POYO,famous pun pasal BOLA jerk,main pun serupa apa lagi…hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  166. fredo says:

    LOR, kalau aku jadi rita pun aku bengang. tetiba kacau twit org. hubungan antara mak mentua n menantu, patutnya suami kena rapatkan. dia yang hegeh2 nak kawen dgn rita tu, pandai2 laa rapatkan hubungan keluarga. bila dah dapat, senang2 nak tinggalkan rita. kalau taat sgt perintah mak n ayah, awal2 dulu ngapa kawen rita? lelaki3x.. yang zakuan plak, emosi sgt pasaipa? rita kejam pasaipa? sebab tak bagi aidil balik umah mak ayah? tu pun kejam sgt? sapa laki sebenarnya? aidil ikut cakap isteri nape? masa rita shooting, pie laa umah mak ayah. tu pun jadi isu. padan muka zakuan. bzbody

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  167. Miss In Red says:

    Naik muntah plak baca komen2 kat cni…anyway kpd zaquan xyahlah nk campur urusan rumah tangga org…kpd rita byk lg yg perlu kita belajar dan bersabar sebagai menantu ni, yg penting cuba yg terbaik utk jernih kan keadaan…byk nikmatnya yg bole kita dpt dihujung2 umur kita nanti…InsyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  168. Anonymous says:

    sebesar apa pun mslahkak rita sma adik ipar ,…..selesaikan lah dgn cara baik…tiada gunanya mau bertengkar,memaki sesama sendri dan mau mnang sndri…..kak rita harus sbar apa yang kak rita lalui skarang adalah 1 cobaan dan dugaan yang ALLAH bg untuk mnguji kesabaran kak rita…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  169. OHoooi says:

    Ishy, takleh camtu, kenala bersabar..knp nak melantun dlm tweeter..semua org leh baca..tahap kesabaran tak terkawal nampaknya..sbb yg membaca boleh menilai dari segi tulisan, ungkapan & semua itu menggambarkan peribadi anda. Bwk2la berbincang ye wahai Rita & kga Aidil jgnla mengaibkan sesiapa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  170. qirza says:

    Apa kes la zaquan ni,cam org terencat akal..kan dh kna btg idung sndri..apepun airit rayyan memg comel

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  171. ayu raudah budget cun la sgt says:

    ntah, serius menyampah la tgk ayu raudah, naik pun sbb kakak dia agknya, berlakon cm gampng je aku rasa, pastu dh x laku try cr laki yg knn2 kaya la main bola tu, ptuih…ko bole pg mati laAR

    rita rudaini, i loike (“,)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  172. PapaJAHAT says:

    Entah2 bukan zaquan yg tweet. Mcm pompuan je kepoh kat tweet ni. Bini dia ke, pompuan peminat aidil ke, sapa tau?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  173. Anonymous says:

    dunia hari ni. bergaduh satu malaysia tahu. kelakarlah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0