Written by AbangNara | June 9th, 2014

Menarik sungguh apabila Abang Nara membaca artikel bertajuk “Perang Dingin Fazura dan Neelofa” di Pancaindera semalam. Rasanya inilah kali pertama sebuah suratkhabar membicarakan mengenai desas-desus hubungan tidak mesra 2 selebriti jelita ini. Persoalannnya, memang benarkah wujud perang dingin antara mereka atau kita sebagai peminat yang terlebih membuat kesimpulan sendiri?
neelofa dan fazuraDikatakan punca perang dingin antara Neelofa dan Fazura ialah kerana berebutkan seorang jejaka. Fuh~~ Menarik teori yang disampaikan. Siapakah jejaka yang begitu hangat di pasaran sehingga menjadi rebutan 2 jelitawan ini? Tertanya-tanya juga Abang Nara dibuatnya. Malah sebelum ini juga dikatakan Neelofa menyindir Fazura menerusi tulisannya di ruangan Metro Ahad. Apa pun, baca artikel sepenuhnya di bawah ini untuk anda membuat rumusan sendiri:-

HUBUNGAN dingin antara aktres Fazura dan Neelofa bukan lagi rahsia. Terbaru, kedua-duanya dilihat saling sindir menyindir antara satu dengan lain di laman sosial.

Sejak beberapa tahun ini memang kedua-duanya dilihat tidak sebulu. Tidak pasti punca sebenar ‘pertelingkahan’ mereka namun masing-masing dikatakan tidak boleh bertentang mata.

Sebagai makluman, mereka berdua adalah artis yang paling popular dan berpengaruh dalam dunia hiburan. Kedua-duanya berada pada aras populariti yang sama.

Ada yang mendakwa perang dingin itu tercetus akibat perebutan teman lelaki. Tetapi tidak pula diberitahu siapakah lelaki ‘bertuah’ yang menjadi rebutan dua artis popular ini. Macam tidak percaya pula ‘berperang’ berebut teman lelaki tetapi itulah yang diungkapkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Kemudian merebak kepada hal-hal lain misalnya kejayaan dalam kerjaya dan kecantikan. Masing-masing mahu kelihatan di atas atau setidak-tidak mempamerkan nilai tambah membuktikan salah satunya nombor satu.

Kedua-dua artis ini mempunyai wilayah kemashyuran sendiri dan sudah tentu ada hasrat untuk meluaskan wilayah sekaligus muncul sebagai nonbor satu. Perang dingin ini dapat dirasai oleh orang terdekat seperti rakan baik, jurumekap dan pereka pakaian yang bekerjasama dengan kedua-duanya.

Tambahan pula kedua-duanya cukup cerewet dan amat prihatin dengan soal cita rasa, penampilan diri dan imej, dengarnya mereka tidak akan menggunakan khidmat orang yang sama. Senang cakap, kalau Fazura menggunakan khidmat A maka Neelofa tidak akan bekerjasama dengan A yang dianggap sebagai ‘orang Fazura’. Kalau tidak percaya cuba lihat pernahkah mereka disatukan dalam sesi fotografi, drama atau program televisyen. Jawabnya tak ada.

Pantau laman sosial

Cara paling berkesan untuk memantau suhu perang antara mereka berdua adalah melalui laman sosial. Masing-masing mempunyai laman sosial seperti Twitter, Instagram dan facebook. Di laman itulah kita boleh perhatikan ‘tembakan’ dihalakan kepada pihak yang satu lagi.

Malah jika anda peminat dan pengikut laman sosial kedua-dua artis ini, anda akan perasan tentang sindiran yang ditujukan antara satu sama lain.

Kalau salah seorang hadir dalam program hiburan tertentu, pihak yang satu lagi akan menarik diri. Kedua-dua aktres itu seakan-akan mengelak untuk bertembung pada satu majlis yang sama. Tidak akan berlaku ‘bila mata bertentang mata’.

Pernah berlaku sebelum ini sewaktu Neelofa yang juga pengacara program hiburan MeleTop diganti oleh selebriti lain untuk slot mempromosikan filem yang dibintangi Fazura.

Khabarnya untuk memberi laluan mempromosikan filem Kami Histeria, Neelofa ‘ditiadakan’ dengan alasan urusan peribadi.

Cari pengaruh

Umum sudah mengetahui bahawa kedua-dua pelakon itu mempunyai kelompok peminat yang taksub dengan apa juga tindakan artis kesayangan mereka.

Justeru laman sosial adalah cara paling mudah untuk mengumpul pengaruh baharu dan memperbanyakkan pengikut masing-masing.

Laman sosial jugalah tempat mereka berkumpul mencari pengaruh dan mempamerkan nilai tambah masing-masing. Gaya hidup dan minat harian dikongsikan bersama sekali gus mendapat sokongan daripada peminat yang fanatik.

Tidak dinafikan kedua-dua pelakon ini mempunyai latar belakang sosial yang menarik. Aura yang ada pada dua artis itu juga mampu menarik lebih ramai peminat untuk mengikuti rutin sosial mereka. Sekali gus mencipta kelompok peminat yang taksub dengan artis kesayangan masing-masing.

Lebih hebat lagi apabila peminat kedua-dua artis bertindak membela mereka andai artis kesayangan mereka itu dihentam oleh mana-mana termasuk media massa. Begitulah hebatnya perang antara Fazura dan Neelofa!

neelofa dan fazura

Abang Nara tidak memihak kepada mana-mana, sama ada Fazura atau Neelofa, dua-dua Abang Nara suka. Kedua-duanya ada kelebihan sendiri. Kedua-duanya cantik dan sedap mata memandang. Semoga perang dingin ini sebenarnya tidak wujud kerana agak rugi buat sesama selebriti bergaduh dalam industri hiburan kita yang kecil ini. Semoga akan ada jalan persefahaman yang dapat dicari oleh mereka kelak. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Sindiket bayar saman di Facebook adalah palsu

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

123 responses to Perang Dingin Fazura Dan Neelofa Memang Benar Wujud?

  1. nana nurgaya says:

    Dua2 bukan no.1. Jangan gado2. tak baik. Kan masing2 dah lawa. tak cukup lg ke? bersyukurlah apa adanya. tak gitu????

    1

    0
    • Anonymous says:

      berebut tmj lettew..

      1

      0
      • Aaron Aziz says:

        bersangka baik, diorang perang sambil baling air dingin kot

        2

        0
        • Baby AA says:

          dua-dua poyo. next?

          1

          0
        • Olga says:

          Sorry, yg penting Fazura pernah menang “Best Actress”. Neelofa, harap muka je cantek, lakonan cam kayu…keras macam batu lesung. Hanya layak letak kat celah dapur. Euwww….

          12

          0
        • Nonok says:

          Alahai nok, terus terang Neelofa tuh takde bakat la babe. Pengacaraan pun ala2 suam2 kuku je. Takde rancangan Nona…habislah dia. Hanya layak jadi model tudung Zaharah je akhirnya. Kesian…

          3

          0
        • Bedah Pungkor says:

          Alangkah ruginya dpt SPM 8A sekalipun…akhirnya taraf kau sama spt Kak Engku, Ifa Raziah dan Rozita Che Wan jadi pengacara
          sambilan……:(

          1

          1
        • sedara che ta says:

          neelofa pandai mengacara…
          fazura pandai berfesyen…
          neelofa pandai mengada…
          fazura pandai nak eksyen…

          6

          0
        • BABY JANE says:

          BEREBUT JEJAKA MANA PULOK NI? DJ BOTAK TU OR HANS ISAAC?? KAHKAHKAHKAH!!

          0

          0
        • Dua2 aku tak nak ... says:

          Rebut HANZ ISAC …. last2 hanz tinggalkan dua2 ni … kahwin dngn Perempuan lain yg Solehah… TAK SERABUT KPALA OTAK … ELOK2 ADA RAMBUT .. GUGUR RAMBUT .. BOTAK TERUS KPLA HANZ … Dua2 keje nak Gaduh jer dngn org … Nanti kawin sikit2 laser. Saper jd laki dorang MASAK RENTUNG … pantang krisis uplaodkn kat Laman Sosial … sindir2 laki pulak …

          0

          0
        • mira says:

          hmnn….

          0

          0
        • Olga says:

          At least Lopak ada lebih sikit la.. SPM 10A.
          Fakezura sekolah pun x habis!

          2

          6
        • ketam batu says:

          masing2 dh ade record perang pon sblum ni..

          1

          0
        • udang kara says:

          no wonder la klau diorang ni

          0

          0
        • narareader says:

          Masing-masing ada kelebihan dan keburukan sendiri laa..
          Nak jumpa cantik perferct cam bidadari masuk syurga dulu..hehehe

          Apa-apapun aku suka neelofa lebih sikit dari fazura.
          Tiap-tiap hari neelofa sibuk berniaga cari duit walaupun memang asal anak orang kaya. Fazura ? humm….joli sakan ja…dulu bukan main cerewet bila orang bagi offer kerja, takda kelas konon..sekarang, dekat-dekat nak pokai, iklan ubat gigi pun sapu.

          4

          3
        • Lea Rose says:

          Hellew…
          fazura ada butik mewah oke! dia joli holiday sana sini pun duit dia… ada bf pun xde dok tayang serata alam macm lopak… angkut semua mak adik2 10 orang suh hans kertu sponsor tengok teater!

          iklan ubat gigi fazura pun harge setiub dekat rm 30….. lopak ada iklan komersial kat tibi ke? dok tunjuk tetek kt astro ja.. pastu berhijab sbb program dia tayang hari israj & mikraj! seyes lopak tu bimbo.. takat spm 10A takde degree xde diploma dok jadi retis sendu jgn dok borak kat sini!
          fazura dapat actress terbaik.. lopak dapat popular je.. popular ngan tayang tetek! phuih

          7

          1
        • IKLAN ANTARABANGSA ... says:

          @ nara reader … aku ni tak minat dua2 org ni … tp awk jangan ler malukan org msia …Pengetahuan Am … Fazura tu buat iklan Antarabangsa laaa … KOLEGET … LAKS … sy type BUNYIKKAN dlm Bahasa malaysia. FYI MASYUK RATUS2 RIBU BKN BELAS RIBU. Dua2 pandai & ligat cari duit laaa … mulut pun lebih kurang sama … LIGAT & KDG2 TERGELIAT … Dah lah tu… LOPA & FAZURA NAK dkt RAMADHAN LAA … JNGN KURANGKAN PAHALA POSE … KEJE NAK KICK BOXING jer kat dlm Instgrm … nanti pose gi TERAWIH SAMA2 …. Wasalam …

          3

          0
        • narareader says:

          Lea Rose dan IKLAN ANTARABANGSA,

          hehehehe..lawak la hangpa dua nih..bangga sangat la dengan pengetahuan am subjek artis korang tu.

          nampak sangat short term thinker.
          iklan komer-sial antarabangsa dengan butik mewah memang untuk orang short term thinker macam korang ni.

          ko beli colgate kat singapore ke sampai RM30 ? ke..ko tengok 2 ubat gigi = RM 30 ? kat giant baru 12 hengget seketui nokkk..

          aku tak cakap aku tak suka fazura, aku cuma cakap aku suka lofa lebih sikit ja dari dia.

          yes, memang neelofa tu bagus sikit dari fazura. dia family person, tak pergi clubbing, tak berdisko dan bermaruah dari fazura. sapa nak bermenantukan fazura yang siang hari post alhamdulillah..syukur semua, malamnya post tengak melepak kat kelab dengan mat2 saleh..oohh husnuzon, fazura mesti bawak air mineral dalam handbag sebab dia tak minum arak kan..wlupun lofa tak sambung study dengan result 10 A spm dia, terbukti dia memang orang yang bijak. sebab tu dia berniaga macam2 sebab pulangan perniagaan dia untuk satu jangka panjang sampai cucu cicit dia pun makan tak habis. iklan tu bila-bila masa ja owner dia boleh tukar artis..butik mewah ? tak kemana laa fashion tuuu..balik2 orang pakai abaya neelofar jugak hujung2 insaf..hahahaa

          2

          2
        • Reply to @nara reader says:

          @nara reader .. reply u kelakar lah …u kata .. bukan tak suka Fazura tp kutuk dia kaw2 jgk. Nak justified sttmnt yg mana ye ?. Lps tu puji melangit Lopa. Cakap jer lah suka Lopa … aduh .. jd mcm i ni tak hipokrit.. 2 me dua2 sama jer … i tak minat. Habis citer. Tak payah belit2. Cuma bab marketkn diri in term of bisnz.. mrk mmg bagus .. gaduh x bagus …

          Bergaduh di siang hari dpt apa dorang ni ? Memburukkn nama & career masing2. Tumpukan kat kerja kan bagus … masing2 ada kelebihan terutama kecantikan.. Knapalah tak reti bersyukur ke NIKMAT YG TLH DI BERI olh ALLAH SWT… ? Kepandaian Dua2 pun pandai … ambik jer lah kat mana2 ilmu… asal berjaya .. kat ovc pun ramai yg tak habis bljar .. jd Jutawan jgk. Bab MORAL biarknlah mrk dngn ALLAH SWT. PALING PENTING PENGAKHIRAN HIDUP KITA HUSNUL KHOTIMAH.

          Lemah i tngk Dua org INSAN BERNAMA WANITA NI BERGADUH .. dua2 ada kelebihan & berpotensi tinggi .. BERJAYALAH TANPA KONTROVERSI. BERJAYA DUNIA AKHRAT. PERSAINGAN YG SIHAT DNGN HATI YG BERSIH. TAK ADA SAKIT2 HATI. BUAT HAL SNDRI jngn CARAS MENCARAS. ORG DOK KETAWA, DOK LAGAKAN. Lama2 tak ada KEBERKATAN DLM KEJAYAAN MRK INI. Stop sindir menyindir.

          Budak sek pun boleh tafsir apa yg u kata. Fyi … i tak kata Pengetahuan Am pasal artis tp Pengetahuan in Bisnz… tp da way you gv ur reply tu .. short term thnker ? .. r u 4 real ke ?… Ramai athlet & selebriti antarabngsa berebut2 nakkan ENDORESMNT. Ada athlet yg biasa2 tp cantek jd jutawan krn iklan. Klu selebriti yg mmg dah terkenal .. lg lah berebut Syrkt bertaraf global nakkn mrk @ dorang sndri kejar Iklan itu? Bayaran Juta2. Pengiktirafan bg Reputasi & imej mrk.

          Tp awak sndri kata iklan “ubat gigi” pun sapu sbb nak pokai? Nampak sngt awk tak tau … klu iklan ” Tudung Cik Senah” ke tak pe lah jugak nak kata mcm tu… bayaran dorang RATUS RIBU. Ubat gigi tu mmg mahal sikit bukan mcm biasa lah … sah2 tak beli tp ada hati nak ckp. Termasuk Lux, siapa selebriti yg di ambil di luarng? Klu awk pena menonton diOvc

          @narareader .. rasa2kn Lopa klu dpt Endrsmnt mcm tu dia ambik tak ?. Giler la klu dia tak ambik IKLAN ANTARABANGSA … TAK MUNGKIN … SBB DR SEGI IMEJ & REPUTASI BOLEH BW MRK KE LUAR NGRA. Mesti bangga giler Lopa klu dia di pilih. Awk tau tak Syrkt Antarabangsa tak ambik org sebarangan … mrk di pilih oleh Panel yg sngt cerewet & teliti. Syarat2 mrk sngt ketat.

          Utk pengetahuan awk BUTIK MEWAH adalah LONG TERM BISNZ … Di luar ngra sykt2 yg berJENAMA hidup beratus2 tahun. Ank2 cucu cicit mrk adalah Multi millnre. Mrk kemudian diversified bisnz mrk. Di msia pun mcm tu jgk.

          Penat lak aku kene xplain kat @adek sorang ni. Fyi.. i ni BLAJAQ dlm Bisnz, Uni ovc. Penat2 i belajaq bertahun2 …Sedap2 kata shrt term thnker. @narareader gaya ckp spt seorng yg sngt NAIVE IN LIFE. BTW UMUQ CHEK BRAPA ? Uni mana dlm bidang apa? … sy bercakap dngn ILMU bkn sedap jari yee..

          1

          1
        • suka baca komen puihhh says:

          elok la tuh..sorang fazbulous warrior, sorang power rangers pink
          puihhhhh..
          tunggu dan lihat je sape yang muncul juara..
          lepas tu tengok fans mana yang makan dalammmmm sangat….
          aku tak sabar nak gelak lagi baca komen2 anda berdua nanti yeayyyyy…
          hahahahaha

          1

          0
        • IKLN ANTRABNGSA. Jngn gaduh2.. says:

          @ suka baca komen …. selalunya Lopa menang … Paling upset sekali bila sy minta dua2 berbaik pun kene mara dngn fans Lopa … sy beri Info hal bisnz kat @narareader … bcoz i ambik bisnz uni ovc .. bertahun2 blaja & keje … dia boleh kata kita shrt term thnker… i xplainkn ilmu & Bukannya backing Pazura. M not fans of ’em. Sayang lihat wanita melayu yg berpontensi Maju dlm bidang Perniagaan & kerjaya … bergaduh tak habis2. Bila la..nak full stop. Btw yg u kata Pazura worrior tu saper ? Hopefully u tak kata i. I’m happy 4 both of ’em.. muda dan berjaya tp akhlak tak jaga. HILANG KEBERKATAN KEJAYAAN dunia & akhrat..

          0

          1
      • Neelofa says:

        pejadah perang dingin, perang suam, panas takde?

        1

        0
        • Maya says:

          betina2 pukie masam neh…x habis2 nak gaduh.

          0

          2
        • Mak Ucu says:

          isu dah basi lah napa reputz bru nak kuar kt paper,dua2 pun dah move on.
          well,mak ucu sokong neelofa,tahniah dgn kmenangn kt Abp,well done n stay humble yer neelofa,pdulikkn ckp org n prbaiki lgi kelemahn tue yer

          2

          0
      • Lolo says:

        Neelofa xde karisma. Gedik senyum cam kerang busuk. Nyampah.

        3

        1
      • JNGN GADUH NAK DOKEK POSE LA says:

        Apa Abg nara ? Dua 2 abg nara suka ?.. aduh … tak dapek den menolongnyer … asal abg nara bahagia hendaknyer … Berangan tak salah … FOC … Istri kat sblah aper citer …?. Huhuhuhu … Alamak DORANG PERANG DINGIN LG TP JAP LAGI KAT BN SINI PERANG NUKLEAR …. Chow …. NAK DOKEK POSA NI … tak yah lah gaduh2 .. RAYA NI HULUR TANGAN BERMAAFAN..KITA NI ORG ISLAM MANA BOLEH GADUH2 LBH dr 3 HARI … USTAZH KAN AJAR MASA SEK DULU. Pilih la nak masuk Sek agama Rakyat @ Sek agma Kafa @ Sek agm Intergrasi.. blaja balik FARDHU AIN .. Ilmu Tauhid Akidah & Tasawwuf…

        1

        0
    • Fahrin Ahmad says:

      ada jugak perang dingin ya, maknanya perang biasa2 jela, tak la sampai tarik2 rambut kan

      1

      0
    • Selangor Negeri Sedehhhhh says:

      Inilah susah kalu betina2 kat Malaysia ni berangan cantik, hebat dan bagus sangat. Please…semuanya hanya layak jadi gundek dan isteri no2 atau 3 je.

      0

      1
    • amey says:

      nak tahu lebih lanjut go to forum cari.com
      dulu aq minat sgt kat cFazura ni tp lps sr kat forum cari,sorry aq dah menjadi fan Neelofa…MissFake ialah gelaran yang diberi forumer Cari kepada Fazura.
      Sudah2lah tu,anda berdua berbakat dan mempunyai pengikut tersendiri,kalau digandingkan bersama dalam apa jua program kan lebih bagus,

      1

      1
      • aku says:

        Owh….tgk kat forum…
        Ingatkan ko nmpak dgn mata pala ko sendiri…
        Ish3x….

        2

        0
        • Anonymous says:

          suka tengok muka fazura..cantik.
          neelofa, emm, xsuka sangat mekap dia, tebal sangat.
          tang mata tu

          1

          1
    • Noks says:

      apa sumbgn cFazura ni dlm industri seni mlysia?
      hadap rupa jer lah,xhbis2 dgn citer perng dingn dgn artis muda
      xpna plak aq dgr erra fazira,umie aida gduh ngn arts bru nak naik

      1

      2
    • gossipgurl says:

      even neelofa xpandai berlakon, tapi aku minat sebab dia family personnn sangat.. selalu share gambar family dalam instagram sbb majority artis xsuka tunjuk family.. n paling penting dia xperlukan lelaki kaya sebab dia mmg dh kaya n pandai cari duit.. aku aser dia otak bisnes laa..

      aku jrg tgk faz post gmbr family dia.. maybe sbb ak oldschool kot, aku lebih pentingkan family.. so ak lebih salute dkt org yg family person ni.

      2

      1
    • Dh says:

      Tak faham.kenapa nak terasa?fakezura selalu guna nama Allah ke? Sorry aku minat pompuan giler glamor ni. Dua2 aku meluat. Tapi kan,mak aku cakap,kalau kau asik bergaduh ngan org je,nampak sgt kau yg x betul. Huhu..

      1

      0
  2. alia says:

    alhamdulillah aq second. nk firsttt :'(

    1

    0
    • nana nurgaya says:

      hadap sgt ke ko no.1 tu?? takde beza ko dgn pajura & neelopak tu tau. aku yg first ni pun tak mcm ko. chooiii!

      0

      1
  3. skudiver88 says:

    berebut lelaki???xmatang btol…

    0

    1
  4. wht neelopak??? says:

    xsuke nelopak ni..perasan bagus jer .. xde aura pon dia ni .. blakon ke lauttttt …

    0

    1
  5. Nureza Aida says:

    Well dorang ni bukanlah no. 1 sangat pun
    Bagi aku fazura better than neelofa. Lakonan, pnampilan, fesyen. Fazura lagi berkarisma. Sorry neelofa

    3

    1
  6. ultraman bogel says:

    Aku rasa puki lopa lg sedap dr fazura…

    0

    2
  7. awek hot says:

    Fazura lg cantik

    0

    2
  8. Kelilawau says:

    Brani diorang cop diri sendiri no 1. Didi Alias patut artis wanita no 1. No 2 Azwan Ali.

    0

    1
  9. Joyah Bandar says:

    Assalamualaikum,

    Dah lama Joyah tak bertandang kat sini. Sebagai seorang ekseKUTIP ni Joyah sibuk sikit. Fazura dan Neelofa ni sama-sama cantik dan ‘CERDIK’. Tapi yang Joyah peliknya, artis-artis kat Malaysia ni suka gaduh sesama sendiri. Caras-mencaras katenyerrr! Macam la industri tu besar sangat. Pusing-pusing tang tu jugak. Bawa-bawa la bertenang, tak kemana pun kerjaya adik-adik ni. Oppsss, siapalah Joyah nak menidakkan rezeki orang kan? Apa-apa pun, korang berdua ok saje bagi Joyah. Joyah bagi 3 Bintang. Kang bagi 5 Bitang kekwat pulak. hehehe

    1

    0
    • Senah Kg ... says:

      @ hai kak joyah … kelakar giler … 5 Bintang Kekwat indeed … sesuaiiiiiii …

      1

      0
  10. ... says:

    MASING-MASING TERASA DIRI ANDA PALING HEBAT ! EGO . INGATLAH WAHAI MANUSIA DIBUMI INI.. KITA HANYA MENUMPANG … SEHEBAT2 ANDA ‘ HEBAT LAGI ALLAH S.W.T..

    1

    0
  11. nok gebuzzz says:

    dua2 perasan diva ni la jadinyer……x bersyukur ape yg Allah dah bagi,masing2 ada kerjaya,bussiness,duta or etc…ape lagi nak??#artismalaysiaselalunaktunjuksapepalinghebat.

    1

    0
  12. lia says:

    Tak payah la berebut lelaki.. masing2 cantik.. cari lain la..

    1

    0
  13. Keliru ku keliru says:

    Mcm mne dgn hans isaac???

    0

    1
  14. anon says:

    Lopa gedik tu mesti perasan dia lebih hebat dari org lain. Honestly kalau dari segi rupa, fazura jauh lbh lawa. Psl lakonan pun sebenarnya fazura lagi bagus. So si lopa tu yah lah nak perasan sngt….

    0

    1
  15. Bella Sean says:

    No h8 comment but just nak cakap je. Haritu comment dekat picture Kak Fazura cakap “A’ah lah muka Kak Fazura nampak tua. Apa2 pun Kak Fazura tetap lawa and elegant” , after a few minutes, terus dia block. Tak faham saya. Bukannya saya mencaci dia gila2 , cakap pasal hukum ke apa ke (yang lebih dahsyat). Haish, daripada suka Kak Fazura terus rasa dah tak ada :/ Kalau ye pun delete je lah comment.

    1

    0
    • biar betul u ni ... TUA ? says:

      @bella … apa PERKATAAN YG PEREMPUAN PALING SENSITIF KAT DUNIA NI.. ? JAWAPANNYA ” TUA ” @ KERTUA @ GEMUK & YG SEANGKATAN DNGNNYA … MMG LAH AWK KENE BLOCK … CUBA AWK GI CAKAP KAT KAKAK AWK UMUR 30 thn KAT FB & INTGRM … LPS TU SMUA ORG BACA … SURE DIA PUN BLOCK AWK wlpn awk adek dia .. MALU lah dia.. awk ni PEREMPUAN KE LELAKI sbb tak tau ni ? .. Sy ni tak minat Fazura tp dia kat luar spt 24 Thn. Sngt cantek natural beauty … Lopa pun cantek juga …

      1

      0
    • hhDD says:

      Orang slalu cakap muka ak tua, trase kot..agak2 la woi..da memang dijadikan mcm ni..lain kali kalo nak ckp fikir dl benda tu bagi impak positif o negatif ye..same la mcm fazura, mesti la dy terasa walaupun lepas tu ko ckp lawa n elegant..

      1

      0
    • cik siti says:

      Bella Sean: U ni tak sensitif langsung la perasaan perempuan. U cakap muka dia nampak tua, mana tak sakit hati?? Mcm mana kalau org cakap kat u muka u tua, gemuk or etc? First impression org kat u, org dah tau perangai u suka memburukkan org! So, pikir la dulu sblm nak komen.. duh

      1

      0
  16. not says:

    lopa pon blh tahan kaki block gak, tp tetek lopa besaq..jenih tetek ayaq…hahaha..sorry lopa, u ttp setanding dgn hanez suraya jer..haha

    0

    1
  17. tijah says:

    tak payah nak gaduh perang dingin bagai sangat la. bukan besar mana pun industri seni negara Malaysia ni. pusing kiri kanan nanti jumpa jugak. lagipun kalau gaduh sebab jejantz, itu memang kategori gaduh paling terkebawah sekali. cari la lain. bukan tak cantik.

    1

    0
  18. peminat yang benci fazura says:

    Fazura low class , p mampusss lagi baik … Iri hati sgt kt lofa .. Haritu ckp sapa neelofa.. Pirahhhh fazura…benci benci fazura

    1

    0
  19. Hamba Allah says:

    The ultimate planner is Allah s.w.t…
    Jangan risau semua…tunggu hari pembalasan kelak!! Dhunia Allah yang menakutkan..Selamat menempuh Ujian Dhuniawi.

    3

    1
    • Aku yg kerdil says:

      Salute awak @ Hamba Allah … teruskn usaha dakwah awk … May Allah swt be wiv u …

      2

      0
  20. bukan peminat tegar says:

    aku tgelak tengok baju yg nelopak pkai kt pic ats tu..hihihihi
    honestly,,fazura better than nelopak..sori nelopak..serba serbi ko kt industri ni kelautt la..xde aura

    0

    1
  21. Zac says:

    Rosmah perlu campur tangan …

    2

    0
  22. Anonymous says:

    Hello, fazura lg cantek n berkarisma kot..tgok muka fazura dah 30 tp still nmpk gebuss, lopak walaupn msih muda tp mcm dh baya2 Maria Farida..but Maria Farida lg vogue la.Lopak tak pndai brgaya, berlakon mmg ke laut, mengacara abiskn gelak terbahak je mcm cibai n sikit2 slang omputihnya n cakap nk jadi KL sgt, tak penah denga pun ckp kelantan. dh lupa asal usul la tu..cakap mcm pndai, mnagat org hipokrit tp diri dia sndri dia tak nmpak.

    1

    1
    • Fans lopak akn MENYERANG balas.. says:

      Jap lagi Lopak fans akan menyerang anda … siap sedia kene di sembunyikan spt entry2 lepas … huhuhu… sy tak minat dua2 .. tak sokong tak backing …

      0

      2
  23. SAKIT MATA says:

    Dua-dua pun artis suam-suam kuku…..dua-dua pun bukan dari keluarga kaya (yang kaya tu bapak tiri Neelofa okay)…Fazura bapak polis biasa je kat Pekan..adoiii..tapi dua-dua cam meletopssss sesangat…sudah la..

    0

    1
    • mambang air says:

      yg ko sibuk kaya xkaya ni da knp? dia 2 ekor ni da ckup kaya xpyh nk harap hrta mak bapak diorg da…ko nk bli cepit rmbut fazura pn blum tentu mampu oiii….ko ingt polis malaysia ni miskin??!! .sadis ler ko niii…

      1

      0
  24. SAKIT MATA says:

    Dua-dua pun artis suam-suam kuku…..dua-dua pun bukan dari keluarga kaya (yang kaya tu bapak tiri Neelofa okay)…Fazura bapak polis je kat Pekan..adoiii..tapi dua-dua cam meletopssss sesangat…sudah la..

    0

    0
  25. bilakakjemahmenulis says:

    Dedua bukan la beri impact yang besar kat industri pun. nak kata harumkan nama negara sangatpun takdak gak. Alih alih orang kata depa perang. p la join askar sana. perang sgt sampai tak mau~~

    0

    1
  26. Benda Betul says:

    At least Neelopak tak ubah muka dia.. dari fazura tu buat dagu, buat hidung, cerahkan kulit. OPSS! :P

    2

    0
  27. peminat yg benci lopa.. says:

    Lopa low class…pi mampuss lagi baik…..irihati sngt kat fazura…pd hal org baru.
    HAMBAALLAH….allah is the ultimate planner??? mcm yg EE tulis kat insta dia je….kau amik kat situ ke??? B originallah..
    Lopak gedik tu perasan lbh popular or lbh ramai peminat dr fazura. Frankly, rupa fazura lagi cantek, by a mile. Susah jugak kalau ade org yg perasan dia lebih hebat…sudah2 lah lopak, baik gih jaga kedai je.

    0

    1
  28. Menonok says:

    Bagi aku, dua2 macam sial. Cuma neelofa aku respect sbb education dia top top & business dia maju! Tapi dua2 gedik, sama jeeee!

    p/s: Korang tak payah la nak PUJI si fazura sgt. Ko tak tahu kisah hitam dia dulu2.. haaa..nak sebut kat sini, takut korang sendiri malu nak meng’idola’kan PAJURA… peace!

    1

    0
    • diandra says:

      Menonok oiiii… emm aku pn pnh dgr psl sejarah hitam fazura ni, psl dia dgn TMJ kan? emm mcm x pecaya tp x mustahil… Dulu minat fazura ni sbb dia natural beauty pd mata aku la…dan orgnye cool jer, aura tersendiri. Tp sejak dgr kisah disebaliknye psl her love with TMj, trs aku banned..hilang minat sikit la dan hilang respek! Dr yg aku nmpk dia spt seorg gadis yg baik, manis, lemah lembut trs rasa mcm FAKE… mmgla itu hak dia, nk life mcmne…tp x boleh elak ke? Sbg perempuan walau mcmne pn kena jaga diri dan maruah… Adakah kalau kte menolak offer dr kerabat, sultan, raja kita dikira ingkar perintah?? Abis tu perintah allah bole ke dipandang sepi? Rakyat msia mmg sanggup jd mistress kan sbb gelap hati dan mata dgn duniawi…. #Notetomyselftoo

      1

      0
      • narareader says:

        dalam banyak2 komen, komen hang paling munasabah sekali..hehe

        1

        0
      • wawa says:

        diandra, sebelum TMJ ada lagi scadalicious fajura. ;)
        dulu i pun suka je fazura. minat since gol. lepas kes “xx” tu fazura cool down kejap. tup tup mcm baik sopan segala. ramai orang puji dia humble. pastu dengar dengar berkasih dgn TMJ. cuma lately ni byk betul terkantoi tahap ke “fake” fazura. dengan umur dia skrag, dia kategori cantik kot. tp ye lah, berduit. hidung pun dah lain. siap upload baca buku 50 shades gitu. rawr.

        neolofa pun cantik. orang buta je cakap dia tak cantik. cuma takde bakat mengacara or berlakon. tapi dia otak business. nampak macam belagak may be sbb dia org senang apa dia kisah. harap lofa tak melucah mcm pesaing dia pernah buat.

        1

        0
    • wei nama tak senonoh ... says:

      Sudah2 lah tu tak yah buka kesah hitam org … org biasa pun berlambak buat keje tak senonoh … NAMA AWAK PUN SUNGGUH HITAM RENTUNG … TAK MALU KE BUBUH NAMA “BRG KAUM HAWA” tu … awk ni ada mak @ kakak @ adek perempuan tak ? tolong lah HORMAT SIKIT KAUM WANITA .. Sigh ..

      1

      0
      • Menonok says:

        Aku letak nama menonok tak semestinya aku menonok.. saja je letak nama ala2 kepochi.. relax la brader.. Semua org ada kisah hitam, tp at leasr kita berubah! Ni ko tgk fazura tu ada ke dia berubah? Buat silap sikit, guna nama Allah la quotes pasal agama la, padahal kat belakang tak macam tu.. dulu kalau ko baca majalah EH!, fazura kata dia dah tak nak pakai skirt sbb dah berusia, tapi sekarang ada dia tak pakai? PUIHH!

        1

        0
  29. matapena says:

    Neelofak ni sejak msuk industri nie suka meroyan, kaki gaduh, kaki kencing…. dia ingat dia lawa, punggung aku putih lawa dri muka dia. Dhla busuk hati tkde dlm industri nie pun org tk Hairan. 8A pun tk guna otak letak kat lutut kaki gaduh dulu dgn anzalna skrg fazura lps nie dgn siapa pulak???? Bodoh neelofak bangang!!!!

    0

    1
    • Nora says:

      Ko npk dgn mata ko sendirikah yg dia nie kaki gaduh,kaki kencing,suka meroyan?Ada awk npk X?
      Nama2 yg ko sebut toe lah yg start cri gaduh dgn Neelofa taw,
      ada Neelofa kuar statement dia paling lawa?Xada kan,so knp butthurt sgt smpai punggung ko lbh putih lawa dr Neelofa pun nk bgtw,sgguh lawak

      1

      1
      • matapena says:

        Nora kau ni balaci neelofak ke? Hahah tentu Bontot kau hitam….. suka akula nk ckp APA yg kau bela sgt dpt share ke hrta @ pkwe dia. Ntah2 kau ni neelopak???????? Aku tk kata bela fazura ke anzalna ke. Kau nie meroyan kot kena tggl dgn laki…..

        0

        1
  30. ismaiza says:

    dua-dua perempuan kentut busuk….ada aku kesah

    0

    1
    • singgahsebentar says:

      untungnyer penah cium kentut busuk retis…kentut awak Wangi ke…boleh buat air purifier kalau Wangi hehehehe…

      0

      1
  31. FAKEZURA DUTA PRODUK LOW CLASS says:

    Dulu aku tak suka Neelofa sbb dia gedik. Sampailah aku follow Neelofa & Fazura. Ternyata Neelofa mmg hardworking & bussiness minded. Fazura setakat bukak butik pakai duit god knows who kat BANGSAR aku xrespect ah. aku pegi butik dia tgk emppphh.. xla fabulous mana pon. FAZBOULOUS LAH sangat. Neelofa lepas satu, satu dia bisnes. Kalau dia mampu beli Hermes pon tak payah dipertikaikan lah. Si FAKEZURA pegi NY lah apa lah kecoh jaja kerja sana sini habuk pon tarak. Tapi Hermes, Chanel nak juta-juta. TAK LOGIC. Harapkan jadi duta brand low class jerrr… Neelofa? Mengacara, bisnes, emcee, duta produk & student so okay lah jugak dari si FAKEZURA tu. Si FAKEZURA komen semua nak junjung dia tinggi je. Neelofa kau tulis lah apa kat sana dia xdelete pon. kalau kena delete tu maknaya kau dah setan sangatlah tu. you know why Neelofa tak bother? SEBAB DIA BZ BEKERJA! Bukan mcm FAKEZURA asik tgk henpon nak bersosial media je.. Nah komen ni KHAS buat FAKEZURA & PA & PR & PEMINAT DIA yang baca. HAMEK. las but not least, FAKEZURA & kawan baik dia si LISA SURIHANI tu boleh get LOST. dua dua FAKE! G ckp kat laki kau takyah pegang rancangan astro lagi asik KAU je kuar Astro. BOSAN!

    1

    0
  32. singgahsebentar says:

    saya lebih suka Fazura…lakonan mantap…Neelofa tak berapa minat tapi tak jugak tak suka…dedua cantek…kadang2 wartawan hiburan je melebih propa ayat kat newspaper/magazine/blog etc macam dorang tau semua benda dari atas bawah luar dalam..suka buruk sangka kat org..tak baik tauw

    1

    0
  33. muurie says:

    hikhik… lawak je bile peminat masing2 backup retis kesygn.. well ingt blik fazura dlu mse br nk up… ad jgk kes.. mcm neelofa jgk.. fazura dh brpe thun nk smpai kat tempat die skrg? neelofa plak? cm compare sntan kelape tue dgn kelape muda ah…

    1

    0
  34. Mat K says:

    Neelofa ni ibarat pokok tua. Elok ditebang.

    0

    1
  35. nuha says:

    betul kata muurie…hahaha. emo giler semua kat sini…

    2

    0
  36. Anonymous says:

    cantik sebab mekap je buat pe..nk tau cntk ke tak perempuan tu tgk bl die bgn dari tidur…haa…time tu br tau..cuba klu tak pkai mekap,aku rs muke pucat lesi je bdk berdua ni…y di kata nature beauty tu mekap tak mekap muke still cantik,ayu gitu..itu br cntk…ape2 pun semua kejadian Allah itu adalah cantik..hehe…

    2

    0
  37. Moms Avenue says:

    Cam malu je kalau nak gaduh pasal lelaki.. Belum sah pun jadi suami.. Alahaiii..

    1

    0
  38. Olaf says:

    jgn le nk dengki mendengki….fazura jelita…lofa cantik..bersyukur la dgn ap y ad…kalau dua retis ni wat sesi fotografi mesti cantik gila…aku sebenarnya bukan peminat dua retis ni…tpi harap2 dia org leh berbaik semula…

    1

    0
  39. insidious says:

    jangan jadi bodohlah comment yg bukan bukan , yang maki hamun tu , shame on you!

    1

    0
  40. Fazura who? says:

    Fakezura si anak orang asli

    1

    0
  41. alia says:

    X hairan lh klau org x suke lofa sbb dy perfect. Aq tgk lofa tu jauh lg bgus dpd fazura.x clubbing.. X sosial lebey. Takat seksi tu pkara lumrah dunia retis ni. Fazura x cantik pun.. Hdung x mancung pipi tsorong2.. Sekolah x habes. Family background plk ciao je. Ad hti nk mentuakan kerabat takat house of doll tu ape lh sgt. Lofa x perlu smua tu sbb dy dh mewah dpd kecik lg. I adore u neelofa. Much love for the LOVE

    2

    0
    • mommy lopa lg cantekkkk .... says:

      Macam nama Cousin Lopa jeeerrrr … nasib baik mak lopa kawin dngn org kaya …. dpt la lopa tompang senang dngn bapak tiri …. tp itu lah yg dinamakan REZKI … MAK LOPA MEMANG CANTEK 4 HER AGE … TENGOK MASA MUDA PERGH CANTEKKKKKKK SESANGATTTTTTT …. SUSAH NAK DPT TNGK CANTEK MCM TU LG. LOPA ADA MUKA MAK TP TAK SECANTEK SPT MOM DIA MASA MUDA.. AUNTY… SY MMG ADMIRE KECANTEKANMU YG ASLI ITU… SUBHANALLAH … Tengok Aunty jer .. SEJUK MATA MEMANDANG cubalah turunkan PETUA KAT LOPA sikit sbb sy tak sejuk pun tngk dia, dia cantek tp tak manis mcm aunty … MUAHHHHH KAT AUNTY YG RUPAWAN …

      2

      0
      • alia says:

        you, ayah kandung neelofa KAYA. atuk belah mak dia pun dah KAYA. so family diorang sume kaya2. darah keturunan kaya.. lofa x perlu ad ayh tiri kaya untuk jd kaya. :)

        2

        0
        • mommy lopa lg cantekkkk .... says:

          Oh ye ke … Alhamdulillah REZKI LOFA keturunan KAYA KAYA , jngn mara ye Alia sbb sy tak kenal keturunan Lofa belah Mom..org kenal dad Lofa yg Kaya tu jer. Klu mom dia pulak org kenal sbb JELITAWAN sbb tu agaknya awak KUTUK KETURUNAN PAZURA … JNGN MARA YE… TAK BAIK u .. klu minat Lofa sesangat … malang sekali sbb awk KUTUK REZKI & KETURUNAN YG ALLAH DAH TETAPKAN LAUH MAHFUZ.. BERDOSA SANGAT2. SERUPA dngn KUTUK QADA & QADAR ALLAH SWT. Bukan Fazura yg minta REZKI KELUARGA DIA MCM TU .. itu ketetapan ALLAH SWT. Bg LOFA plk patut bersyukur Bnyak2. Mom dngn ank mmg cantek. Fazura pun cantek jugak … Lofa maniskan muka ye … Baca doa tngk CERMIN … sunnah nabi tu … Tak yah rasa bersaing sngt, dont bother wat people think ’bout u. Lg KELAS klu u COOL & CHILL. Juz tumpukn career awk jer … jd tak da kontroversi. Fazura pun dulu u nice & Cool tp skrng … JNGN SENSASIKAN KONTROVERSI MEMBURUKKAN NAMA KORANG JUGAK …. Thnx alia 4 ur INFO … sorry krna TEGURAN … SALAM RAMADHAN AL MUBARAK ..

          1

          0
      • alia says:

        salam al mubarak. sy x mrh just nk clearkan jer bout tuduhan tompang senang bapak tiri. hav a nice day mommy lofa :)

        1

        0
  42. makchaq says:

    Pada pandangan mata hati makchaq…dua2 cantik…tapi fazura lagi lawa dari neelofa…apa2 pun dua2 makchaq tak berkenan…hehehe…byebye

    0

    1
  43. wawa says:

    waaaaaauuuwww

    cantik betul Fazura ni kan.

    why would anyone even place Neefola in the same league as Fazura.

    Fazura is in a league of her own.

    0

    2
  44. mewarni says:

    saje je ni . makin byk gosip semakin mnyerlah kefamousan diorang ni.

    1

    0
  45. Hanez Suraya says:

    Dah2 .. Jgn gadoh.. Jgn smpai aq rampas TMJ / Hans Isaac nnti .. Merana korangg !!!

    1

    0
  46. dina says:

    dulu masa tmj couple dgn fazura…tmj minat jugak dgn neelofa. neelofa tak layan. neelofa dah memang asal family kaya so dia tak heran dgn harta orang ni. fazura dapat tau tmj minat kat neelofa. dia tak puas hati hijack twitter tmj and kutuk lofa mcm2. lepas tu terus tmj stop account twitter n other social media yg lain kepunyaan dia atas alasan dia future Ruler of Johor and tak sesuai ada benda2 ni and lepas tu fazura pun kena dump. lepas kena dump fazura pun bukak butik n start affair dgn DJ botak tu.

    1

    0
    • narareader says:

      Dina..memang pun.. aku setuju dengan hang.

      memang fazura tak puas hati kat neelofa sebab tmj dengan kerabat lain memang minat kat neelofa. otak bisnes, family person lagi. memang terserlah dia dia dari latar belakang orang baik2. sapa la nak bermenantukan si kaki clubbing macam fazura tu. pagi ni post alhamdulillah, malam tu, post tengah melepak kat kelab malam dengan kawan-kawan mat saleh dia.
      realitinya kipas-susah-mati fazura tetap tak nak percaya fazura perangai macam tu. sebab tu fazura hangin satu badan bila neelofa buat artikel artis hipokrit tu.

      2

      0
  47. nnnn says:

    well.. for me.. kalo sekali tgok muka lofa ni da macam same age atau lebih tua dari fazura.. pasal cantik masing2 ade kelebihan sniri… masing2 ade keburukan dan sejarah silam masing2.. jadi xperlu la nak diungkit kan lagi.. cuma dalam hal ni.. lofa xley la tunjuk taring pada senior.. baru je jejak kaki kat dunia artis kan.. behave la.. xpayah la nk jadi diva macam orang yg super lama dalam dunia ni n super hebat dalam segala hal.. merendah diri la… jadila padi makin berisi makin tunduk… makin merendah diri n menghormati org lain..

    0

    1
  48. NKD88 says:

    NEELOFA :)

    1

    0
  49. kajung says:

    serius nk pengsan ngok muke ko lopak!

    0

    2
  50. kitab cinta says:

    rasanya since kitab cinta dulu la yg diorg gabung. berebut hardy hartono kot

    0

    1
  51. bunga says:

    neelofa bukan dpt 8A la SPM, tpi 10A

    2

    0
  52. amoi says:

    Fazura mmg kaki gaduh…x lupa court case dia bgaduh sampai pkl org pakai heel dulu

    1

    0
  53. noname says:

    Dulu aku minat gila fazura ni sebab dia lawa n bagik aku dia ada class. Tak peduli la kisah2 silam dia sebab everybody make mistake kan.Tp after follow instagram dia, lama2 aku trus jadik menyampah. memang pagi2 post alhamdulillah la apa la, tapi malam2 pegi berjoli clubbing sana sini. Post gambaq pakai tudung bersama prof muhaya la, pastu skirt pendek jugak engkau pilih. pegi oversea taksah cakap la. konon hanez suraya (ni pun aku tak gemar pun) tiru gaya la, macam la engkau tu bagus sangat. Sekolah tak habis, tgk kawan2 dia pun boleh mencermin diri dia macam mana. lifestyle mak ai mewah gila.
    Neelofa pula ada good education, pandai bisnes, cantik (tipu la kalo cakap dia tak cantik). Dia pun tak perfect. Tapi kalo suruh pilih better neelofa la, dari fazura tu..hukhukhuk

    2

    0
    • fazura ke nealofa ke says:

      adik adik sekalian… fazura x silap aku ade diploma ke degree dlm ape ntah… memandai je ckp org x habis sekolah… nie adik adik nie penah ke g butik fazura tu… mmmhhh.. mampu ker? tp tu lah kelebihan nealopak.. dia tu ahli power rangers… bebaik fazura… kikiki

      0

      1
  54. radoss says:

    Yang pasti Nur Fazura cun melecun dari NeeLoooPak yang bajet cantik jer lebih…….hahaha

    0

    2
  55. Doktepi says:

    Manusia biasa gak apa la yg nak d gadoh kan..sok lusa dah tua x laku dah..

    1

    0
  56. Milo says:

    Xberkenan gak dua2 ni…semua keturunan gila glamer …sbuk tayang kekayaan pdhal bukan harta depa pun…menumpang je semua..

    0

    1
  57. chotong says:

    Neelofa anak dara fakezura mak dara alignment semua dah lari. Sebelum ubah muka bukannya lawa sangat pun. Kulit pun gelap aje. Kaki club. Neelofa background pun elok. Mak bapak dia jaga dia dengan elok. Takde nak melahu-lahu berpoya-poya macam kebanyakkan artis murahan kat Malaysia ni berjimba-jimba dengan jantan bagai. Nauzubillahminzalik.

    1

    0
  58. mg says:

    Diorg ni mean girls. Asyik2 nak gadoh2, tikam2 dari blakang. Kita sama2 perempuan lah, xperlu lah nak gadoh2. Buat malu perempuan aje, lagi2 korg ni Islam. Memalukan.

    1

    0
  59. poyos minah says:

    minah kelantan dtg kl tunjuk tetek…gado dl dengki kat member dia pastu nak saman menyaman …nmpk perangai minah klntan yg kepoh & kuat gelabahnyerr…

    0

    1
  60. Baby baby baby ohhh says:

    Lea rose & nara reader…

    Neelofa is actually sunway university student and i think she must be doing her degree, yelah ada course apa je lg pun kat sunway tu selain degree…or acca lah kot, or ICAEW… selalu nampak dia around college… so, kalau ada degree, degree dia tu Lancaster uni punya degree lah yerk, bukan uitm~~~

    so, kelas tak kakton…

    1

    0