Written by Bella | May 18th, 2015

Sebelum ini,  ramai yang memperkatakan tentang seorang vokalis kumpulan popular yang mengakui sudah bernikah sekali lagI.  Namun, isteri pertama beliau pula mengeluarkan sebuah kenyataan bahawa beliau tidak merestui suaminya itu berkahwin satu lagi dan sekaligus membuatkan mereka berdua mengahadapi konflik yang agak besar.

Hari ini, timbul satu cerita yang agak mengejutkan apabila isteri pertama vokalis tersebut yang dikenali sebagai Baby didakwa telah dibelasah oleh penyanyi itu kerana kenyataan yang dikeluarkan kepada media sebelum ini.

Menerusi portal Rotikaya.com pihak mereka telah menerima beberapa screenshot perbualan di antara dua teman rapat isteri kepada vokalis berkenaan dimana wanita itu sering diabaikan oleh suaminya dan didera secara teruk sehingga beliau keguguran.

Si isteri dikatakan menolak untuk membuat laporan polis kerana bimbang bakal merosakkan reputasi mereka sekeluarga.

Kedua-dua rakan tersebut turut merasa marah dengan sikap anak pertama pasangan terbabit yang seakan-akan tidak mengendahkan ibunya dan memilih untuk menghabiskan masa bersama teman wanita daripada melindung ibunya yang sedang derita.

Jika benar segala ini berlaku, memang vokalis tersebut seorang lelaki yang dayus dan lupa daratan. Pada pendapat kami lebih baik Baby ambil tindakan selanjutnya sebelum perkara ini berlanjutan. Tidak usah lagi memikirkan maruah atau aib orang lain kalau perbuatan mereka sudah melampaui batas.

Sumber Berita: Rotikaya

104 responses to Penyanyi Belasah Isteri Pertama Kerana Tidak Restu Kahwin Kali Kedua

  1. mai says:

    Agaknya siapa penyanyi tu eh?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bella, ngko ni xnak letak nama retis, tapi post ko tag kat nama andy floppoppy, tahpape tah.. Sebut je la nama, kan senang..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Alangkah bagus nya kalau si Aidil belasah Rita mcm ni…
        ;)

        0

        0
        • Kak Nam says:

          bangsat betul pangai Andy FlopPuppyAnjinggggg!

          0

          0
        • Sial Babi Andi says:

          sampai gugur, polis mana???

          0

          0
        • Sial an Ko Andy says:

          PDRM…sila siasatan!!!!!

          Sampai gugur tu kan? JAWI… JAIS mana? Takkan duduk mkn gaji buta jer. Pergi la tolong hoyyyy!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Police mana????

          0

          0
        • Alahai! says:

          JAWI tengok sajer ke??? JAIS kalu khalwat bukan main cepat nk serbu kannnn??? Pergi la bantu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tetiba je bella pun tukar tags ye.. Kehkehkeh.. Kerja tu teliti sket pls, careless mistake slalu sgt u buat ni..

          0

          0
        • bencinyerrr ... says:

          Jantan tak guna ini bkn perangai manusia , perangai mcm setan jin ifrit , perangai mcm firaun …. sampai ati bunuh baby dlm perut tu … pukul istri yg melahirkn zuriat sampai 7 …. klu benci sgt blah lah jer. Bodoh x de otak … perangai mcm haiwan. Haiwan pun syg pasangannya.

          0

          0
        • Tengok saja... says:

          Esok2 laki kau plk belasah kau. Hati berkarat baik kau muhasabah diri

          0

          0
        • Tengok saja says:

          Esok2 laki kau plk belasah kau. Hati berkarat baik kau muhasabah

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          belasah rita huh ! kau ingat belasah bini tu bagos sangat ! malaysia ni tkde undang2 ??? kau ingat pukol bantai bini laki leh lepas ha ! huh !

          0

          0
        • sizuka says:

          ikut sunnah sekerat2.. bodoh punya jantan.. tapi bodoh lg la bini no 2 tu..
          nak puaskan nafsu guna sunnah mcm ni la..

          alim kutu betul la..

          0

          0
        • LLAKI CMNI JGN BG MUKA! INI TERUK! says:

          LOSER. BANGSAT. EWWW. KAHWIN JANDA GILA BTG SIAL, KUHENGATKAN DUIT BYK MAMPU N JAGA KUARGA AGAR BAHAGIA, ALIH2 KO KHWN TP KUARGA XCUKUP KEPERLUAN?KO KHWN LEN TP KO PUKUL BINI KO? WEIII BANGSAT NIE APE KEBAIKAN YG KUARGA KO DPT HASIL DR KO KHWIN BETINA JALANG TU?????HSILNYA KUARGA PORAK PERANDA, DUIT KEPERLUAN SEMAKIN KURG, ANK GUGUR, BINI TERSEKSA. KESIALAN APEKAH YG WUJUD SKG NI? SEMUA NI HASIL DR OTAK LOSER KO. EWW. SYG, TUA2 ORG NK KUARGA BHGIA, KO PI HNCURKN KUARGA SNDIRI. INGTLA, SEMUA PEP** ADALAH SMA PENANGANNYE, MUKA JE LEN2 OK ANJING ANDY FLOP? TKYALAH HADAP SGT STOK2 BETINA SUNDAL PNTG DIRI SNDIRI NI SBB AKHIRNYA YG HANCUR BINASA KUARGA SNDIRI N KO.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tu kan…bella tu selalu buat mistakes…..hahahahaah letak jawatan lah…buat org confuse je la…hahaahahahahahaha…..main copy paste je….

          0

          0
      • Rozana says:

        Lapor….Lapor!!!

        0

        0
        • Sahdo says:

          Sampai gugur tu weiiiii. Sakit jiwa ke apa si Andy haram jadah ni!

          0

          0
        • Sahdo says:

          Mana polis??? Sila serbu Andi tuuuu

          0

          0
        • mutiara says:

          ini bukan dayussss….
          ini kejammmm!!!!!!
          betol2 gile belasah sampai gugur..kalau aku jadi wife 1st die aku dah lame blah dan report polis..kuang ajar nye jantan..
          bernanah la tangan ko nanti..sape lagi neh kalau bukan andy..perangai macam taik..
          akak tolong sedar sikit, bangaun, move on masih ada yg nak bantu akak..g jahanam dengan reputasi die, taik kucing..
          haih pantang aku jantan belasah bini pasal pompuan laen..heh!!!

          0

          0
        • Derpina says:

          Kalau baby tak buat laporan polis, polis tak boleh serbu.

          0

          0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kalau yg pukol bini ni Andy floppoppy tk guna la dia simpan jangot nk ikot nabi..pasal prangai tk ikot nabi pon..nabi tk pukol bini malah nabi sayang ngan bini dia..helo Andy..u tk payah la nk ikot2 nabi nk simpan jangot..jangan nk eksen baik n alim laa..simpan jangot nk tutop prangai yg macm muanas tu ke ?? tk payah laaa ! nk tunjok baik bukan kerana kena simpan jangot huh ! Mat rock yg rambot panjang tu yg tk simpan jangot tu ada jugak yg baik2 penyayang sayang bini sayang ngan anak2..ROCK NEVER DIE !!

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      pompan yg mengenianya anak dia dengan pusing2kn anak dia n campak2n anak dia yg maseh bayi ni mesti pasal jantan ni kalau tk tkan dia nk buat anak dia macm tu . jantan atau laki punye pasal anak jadi mangsa..ni mesti pompan ni dh kena tingal la ni gak nye babtu dia lepaskn geram ngan anak dia yg maseh kecik…cian anak tu dia tk salah ape2 mak dia yg macm SUNDEL BOLONG ..

      0

      0
      • mutiara says:

        tak kesah la sebab ape, mak die letak otak kat bontot..gile betol baby tu die hempas2 henyak2..menjerit aku tengok terus nanges..rase nak peluk je baby tu..harap2 baby tu ok, Allah dilindungilah dia..sedih..

        0

        0
      • hmm.. says:

        sebenarnya yang pusing2kan anak dia tu bukan maknya tapi ayahnya..rambut panjang dah macam pompuan..yg rakam tu maknya..tak taula apa motif rakam…tapi dua-dua memang bengong..sian baby yang comel tu..moga baby tu selamat dan jadi orang yang solehah..

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          ape ! bapak budak ni yg sepak2 n goncang2 anak dia ! mak budak ni yg ambek vdeo !! ni dh sah dh sah mental atau dadah problem ..kesian budak ni di buat macm roti prata..helo pak najib tolong siasat mak bapak budak ni mana boleh asek asek budak atau bayi yg jadi mangsa keadaan mak bapak dorang tol tak..pak najib tolong la pak najib tangkap mak bapak budak ni n kasi hukuman yg setimpal timpal Nye..idop umno ! idop jalur gemilang ! idop pak najib ! lov u pak najibbb…

          0

          0
    • minah jambu terlajak habis says:

      hensem penyanyi dondang sayang kt TV3 ni ..kalau jadi pelakon pon baik leh jadi hero drama..

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      pasukan tranganu terima aje laa keputusan pegadil tu..keputusan pengadil tu keputusan yg adil.. tkan pengadil tu nk menipu pulak Fair Play n Fair Pengadil ok ! Tahniah Pasukan Lion Twelf n Tahniah Pasukan Klantan ke Final ..agak2 Pasukan mana yg akan menang ye ? mari kite sama2 teka..Bang nara awak kat mana ?

      0

      0
      • paukaya says:

        Kelantan la

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          eh Kelantan n klantan sama la cuma tkde e aje tapi sebutan sama jugak kan huh ! apeee aje la diani ..

          0

          0
        • aku sokong kelantan says:

          minah jambu terlajak habis…paukaya jawab soalan awak…awak Tanya pasukan mana yang akan menang kan?? die jawab la Kelantan..huhuhuhu

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          eh ye ke hehehe paukaya teka pasukan klantan eh yg menang..ini bermana minah jambu la yg salah tadi emmm ingatkn ape la tadi sori lah ye minah jambu ni sikit2 aje HOT ! hehe Almaklom lah ..

          0

          0
    • Tudung Biru says:

      Suara Andy ni bukanlah sedap sangat…..macam orang lalok adalah

      0

      0
  2. tak payah sorok nama says:

    Andy flop poppy

    0

    0
    • Julie says:

      Tua bangat donggg Andy Flop Poppy nya

      0

      0
      • Anonymous says:

        Report polis je uolsssss

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          helo Baby u buat police report pastu gi makamah failkn peceraian..buat ape nk simpan laki yg senang2 aje nk pukol bini pasal tk restu perkahwinan kedua laki u ..jadi pompan jangan jadi bodoh ok ! laki sedap2 aje kawin ngan tk kasitau..dh kawin baru nk kasitau nk buat happe ! tkde laki kite pon leh idop walau pon ada anak 10 huh ! tapi nk kena la berdikari dengan bekeja ok ..lov u Baby harap u tabah yeee..

          0

          0
  3. Kak timah lambong says:

    Yer yer je la ko sorok nama penyanyi bella oi. Padahal baru berapa hari lepas dok tayang ciiter si andy kawin lagi.

    Kesian akak baca pasal si baby, jadi mangsa belasahan. Alahai andy. Kalau dah tak suka, lepaskan la dgn baik, kenapa ko mesti pukul dia. Ko dah bahagia dgn yg baru cun melecun. Biarla baby pulak cari bahagia.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tulaa kak timah lambong… Zaman skrg ni mcm2 laa kes… Dera bini,, dera anak… Adoiii :(

      0

      0
  4. Siapo lgi.. andy si flop puppy tu laa…
    tk sbut nama pn org bole agak laa…
    fitnah? Pndai2 jer aku?
    Korg tgk jerlaa.. tk lm lgi kuar laa kat MELODII…

    0

    0
  5. spesis hampeh says:

    Lain kli nk poligami,mntak izin lh.klu aku bni ptama pn bngang.ank bderet pn ade ati nk psang satu lg.tlong lh Andy,jgn jd bodoh dan bngang sbb jnda tu ko nk blasah bni yg ssah snang sma2 dn lhirkn zuriat ko.mngaku dh kwin tp bhong kta bni prtma stju.bngang tul aku ngn jntan cmni..x geti brsykur.pn mcm romiang lombok.korang igt pompuan cmni 4ever ke spesis cntik muda je.,x brkedut,?knp lh ade jntan cmni msih ade kt muka bumi ni?

    0

    0
  6. catlover says:

    ermmm tgk pic Andy br ni mcm gaya ostat pun ada bjmbg bgai.. wt bini cmtu.. kesian

    0

    0
  7. intan says:

    Celaka pnye jantan

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Report him pleaseeeee

    0

    0
  9. ikanpari says:

    “Kami memiliki antara satu sama lain. Betul, kalau bukan dengan Baby mungkin sudah lama saya ditinggalkan. Saya juga berani cakap, jika jodoh kami tidak panjang ataupun usia dia tidak panjang, saya tidak mungkin akan berkahwin lagi, susah untuk mulakan sesuatu dari ‘kosong’” ucap Andy penuh makna
    #kitasedangdiujiolehNya
    #bilasusahdahjdsenang

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Tangkapppppp Andy Ty la…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Andy flop puki!!!

    0

    0
  12. Lara says:

    Macam mana nak ambik tindakan kalau tuan empunya badan tak buat aduan rasmi.. kang nanti dikatanya campur ha rumahtangga orang… Malaysia ni sedar tak sedar, tinggi sangat kadar domestic abuse nya, tapi mostly pasangan takmo buat laporan. ni yang kita tau sebab dia artis, orang ambik pedulik.. tu yang kat kampugn rakyat kebanyakan.. sakit jiwa aku tengok. Lagipun.. kan dalam Islam kononnya boleh tampar belasah sang isteri… I dont know.. u tell me.

    0

    0
    • ad serangga depan aku says:

      ”Lagipun.. kan dalam Islam kononnya boleh tampar belasah sang isteri…”
      ad ke y fikir camtu? itu jahil namanya

      0

      0
      • Lara says:

        Jahil ker? Tapi the other day ada mufti cakap isteri wajib bagi seks even atas unta sekalipun.

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          tengok jugak laki yg macmana kann…kalau laki yg baik2 bukan kt atas unta aje leh kasi sex kt atas kabinet dapur pon leh kasi sex huh !

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          eh minah jambu selalu aje tersalah picit lah ! coklat pulak kaler nye !!

          0

          0
        • anti hadis palsu says:

          Maaf, ustaz tu silap…tlg jgn sebar lagi hadis2 palsu psl isteri kena layan suami even atas unta, psl payung emas klau sanggup berpoligami, psl wanita masuk syurga awal dari Fatimah ra (yg selak kain bila suami pulang kerja tu).. nak galakkan isteri utk taat kpd suami boleh, tp jgn berdusta atas nama rasulullah saw..

          Dari Salamah bin al-Akwa’ ra berkata, aku pernah mendengar Nabi Shallallahu alaihi wa sallam bersabda,
          “Barangsiapa yang berkata atas namaku sesuatu yang TIDAK pernah aku katakan, maka siapkan tempatnya di neraka”

          0

          0
    • mutiara says:

      fyi..tak boleh pukul isteri sehingga memudaratkan isteri dari segi fizikal dan mental..boleh pukul jika ia tak mudarat contoh pukul kat kaki (bukan dengan kuat) dengan tujuan untuk mengajar SEKIRANYA teguran secara lisan tidak diendahkan.
      bukan suke2 nak belasah macam andy neh sampai gugur. ada caranye.
      itu gile namenye!

      0

      0
  13. aku wanita says:

    Teman sebantal tdo, dibelasah….heran, mana pegi kasih sayang tu

    0

    0
  14. Mungkin kena Buatan ke tak? says:

    Mungkin si andy nie kena Guna Guna ke tak? Ataupun kena nasi kangkang ke?

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      mungkin jugak laa kalau tk tkan dia sangop pukol bantai bini yg dh lama dia kawin sampai dh masok 8 anak dia tol takk ..besar kemungkinan bini no 2 tk kasi Andy balek rumah tengok bini lama..kalau macm tu si Andy ceraikn la bini no 1 kan senang lepas jugak tangong jawab ! biasa la jantan2 ni kalau anak dh ramai bederet deret ha start la dia buat prangai pasal dh tk tertangong anak yg dh bederet deret tu !!

      0

      0
      • jantan vs lelaki says:

        Mmglah jantan tu makan nasi dan kangkang skali …. Tak de gune2 … ehhh mmg dah miang dua dua ekor tu. Jantan tu yg sebarkn citer kata dah kawin 2. Langsung tak jaga perasaan istri yg mengandung.

        Esok klu jantan ni da tobat … kita panggil lelaki balik. Sblm tu kita panggil jantan sbb ada hotak tak d gunakan.

        0

        0
  15. sheena kebal says:

    mukadimah assalamualikum dah bagus, tup2 bagi salam kat mak hayam rupanya haha

    0

    0
  16. Seorang Wanita says:

    lelaki mmg suka buat perempuan ek
    time sayang sayang bukan main di timang timang
    bila dah x suka… semua benda jadi serba tak kena

    sll kite disogokkan drama, film cinta yg happy ending or happily ever after
    Reality… lelaki x pernah menghargai seorang wanita :(

    0

    0
  17. Kecik says:

    :( Haish… kalau betul lah benda ni, hilang respek kat Along! Anak dah beratur Along ooi! Yang sulung tu dah boleh kawen! Along dah boleh jadi datok! Along ooi.. takkan pasal kawen baru, akak Baby kena belasah? Apa ni Along oooi?!!!

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ye lah ape ni along ????????????????? anak dh bederet2 dh nk jadi datok pon lagiiiii nk kawin muda huh ! Along ni dh tkde keja gak nye asek2 nk buat anakkkkkk aje tk habis2 !! anak lama ada yg besar ada yg kecik n maseh lagi perlu kaseh sayang bapak emmmmm nk buat pulak anak baru ngan bini muda baru .. apeeee nk jadi kau ni Alongggggggggg !! lepas ni u nk bawak bini baru u tu gi umrah ke ??? qu puteh baru la putehhhh….!

      0

      0
  18. Sakit Lutut says:

    Allahu Akbar kenapa ler jadi macam ni..

    0

    0
  19. kereta honda says:

    astagfirullahalazim….

    Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Dan bergaullah kamu dengan mereka (isteri-isteri kamu itu) dengan cara yang baik.” – surah al-Nisa’ ayat 19.

    Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Sesungguhnya orang yang paling baik antara kamu semua adalah orang yang paling baik terhadap isterinya dan aku adalah orang yang terbaik antara kamu semua (dalam membuat kebaikan) terhadap isteriku.” – hadis riwayat al-Tirmizi.

    Rasulullah SAW bersabda lagi yang bermaksud: “Orang yang paling sempurna imannya adalah yang terbaik akhlaknya antara mereka dan yang paling baik adalah yang paling baik akhlaknya terhadap isteri-isterinya.” – hadis riwayat al-Tirmizi.

    Setiap suami juga dituntut agar berlaku adil terhadap isterinya dengan menunaikan segala haknya dalam setiap perkara selari dengan kehendak syarak.

    Firman Allah SWT yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah menyuruh berlaku adil dan berbuat kebaikan, serta memberi bantuan kepada kaum kerabat, melarang daripada melakukan perbuatan-perbuatan yang keji dan mungkar serta kezaliman. Dia mengajar kamu (dengan suruhan dan larangan-Nya ini) supaya kamu mengambil peringatan mematuhi-Nya.” – surah al-Nahl ayat 90

    Allah SWT menjanjikan ganjaran yang hebat kepada suami yang berlaku adil terhadap isterinya seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Orang-orang yang berlaku adil di sisi Allah nanti akan ditempatkan di atas mimbar-mimbar yang diperbuat daripada cahaya dari sebelah kanan al-Rahman ‘Azza wa Jalla (Allah) lalu Nabi mengangkat tangan kanannya. Orang-orang yang termasuk golongan itu (sebelah kanan Nabi) adalah orang yang adil dalam pemerintahannya, adil terhadap isterinya dan tidak menyimpang.” – hadis riwayat Muslim.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Dalam kes mcm ni teringat pulak kat rita rudaini..disebabkan jantan2 dayus cmni la buat rita pertahan kan hak dia…tp bila dia pertahankan ada pulak mulut puaka mengeji dia..walhal mmg sepatut nya lelaki yg dayus lupa tanggungjawab di ajar begitu…time nak sedap je dapat..dh xnk dimaki diterajang…kalau kes baby ni esok2 dia nk minta lebih dari 300k pun berbaloi kot..dgn penderitaan dia tanggunh termasuk la keguguran…

    0

    0
  21. ada aku kesah says:

    lps ni mnta mutaah smpai 1 juta k..pdn muka dgn lelaki yg x sedar diri,ingt bini ni utk disepak terajang ke

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      bini dh beranak penat2 macm nk mampos pastu dia pegi kawin lain senyap2 jantan jenis ape ni !! ape Andy kasi nafkah bini n anak2 30ribu sebulan ke sampai buat bini macm ni ????? macm gini ke prangai ikot macm nabi ?

      0

      0
  22. kiki says:

    second wife dia macam biasa ku nampak wajahnya. forgive me if i am wrong, dia model baju muslimah online edz kan?

    0

    0
    • dania says:

      uols boleh lah survey fb dia eight design boutique ni kalau nak tgk muka perempuan perampas bini no 2 si andy pukianjing nih.

      0

      0
  23. aihh says:

    bila nak jolok/lempiaskan nafsu/sex/lubang cari wife..
    bila dah x nak kena penumbuk.. giler sadis… sila hargai kaum hawa…

    0

    0
  24. Tudung Biru says:

    Andy…..Andy…….walaupun suara kau macam najis, tapi aku harap perangai kau tu boleh la “wangi” sikit. Tapi nampaknya keseluruhan jiwa kau memang penuh dengan ketahian aje.

    Kalau akak jumpa kau, memang akak terajang tepat ke dagu kau, dengan janggut janggut sekali. LOSER

    0

    0
    • Tipah says:

      Jantan sial! Takda hati perut langsung. Benci jantal sial mcm si andy ni!

      0

      0
    • dania says:

      aah nok semua, bini no 2 dia tu memang model muslimah online edz. uolss google lah. eiii jahat nyer pompuan nih.

      0

      0
      • xsuka amik laki org says:

        Tepuk tgn sebelah x berbunyi. Xde istilah rampas merampas @ guna2 kat sini

        0

        0
  25. mawar says:

    x boleh nak salahkan kaum lelaki a.k.a suami…sbb yg rampas tu sesama kaum pompuan jugak……

    0

    0
    • Anonymous says:

      Memanglah yg merampas tu kaum perempuan tp masalah skrg ni yg blasah and naik tangan tu laki dia. Obviously la dlm hal ni laki tu yg salah sebab dia yg pukul bini dia sampai gugur.

      0

      0
    • Tudung Biru says:

      Ini bukan isu merampas cik Mawar oi. Faham topik sket

      0

      0
    • ilya says:

      dia pukul bni dia disbbkan kejahilan dan kebangangan dia sndiri. llaki di bagi akal yg lbih so sepatutnye gune otak tu baik2. semuanye bole jdk ok kalau dia explen elok2 kat bni pertama & cari jln supaya kedua2 bni berbaik. bkn dgn cara kekasaran yg membuktikan c andy ni jantan tua x sdr diridgn bni bole la bergasak…cube bg ko lelaki mude…lmbik ko…gerammm

      0

      0
  26. dania says:

    uolss kalau nak tau bini no 2 dia tu yg stok perangai sama hampeh mcm hanez suraya ialah model at muslimah online edz, or korang boleh pegi terus kat fb eightDesigns Boutique, terpampang muka perempuan durjana yang menyebabkan andy pukul bini no 1 (baby) tuh. jom ramai2 boikot muslimah online edz tu,

    0

    0
  27. Anonymous says:

    kalau masih lagi isteri orang da sanggup curang…. x mungkin x berulang kembali kan…bila da kawin ngan andy…
    x de la alim sangat si alia tu…. harap pakai tudung je…. cover perangai semula jadi hehehe

    0

    0
  28. Anonymous says:

    cian ex-husband dia…kepercayaan telah dibuang ke longkang

    0

    0
  29. betul ke says:

    mana korg tahu andy flop??

    0

    0
    • adudu says:

      sbb hari tu abg nara ade update cerita dia kawin lain, isteri 1st tak restu. dan diorang dikurniakan 7 org anak.

      0

      0
  30. Jadoo says:

    ok andy..ko dah bleh geng dgn awie. kaki belasah bini. tp ko lg teruk kut sbb belasah bini sampai keguguran

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Sedih gak baca luahan anak perempuan dia …
    Yang lelaki tu kut yang x defend mak dia.. gampang

    0

    0
  32. yaya says:

    ERMMM…..dah terang2 nampak kesialan si jantan..x pyh nak bersama lg,tuhan dh bg hint tu…pikir dgn mata hati ya///

    0

    0
  33. Anonymous says:

    camana nak tangkap kalau takda report !! pergi la report ! setakat membebel cakap dalam ni ingat PDRM JAIS JAWI baca ke ruangan GOSIP ni… korang nak komen agak2 la… sapa yang berani pergi la report !!! kalau tanya i mmg i tak g report sebb takda bukti nak menuduh orang… korang tu sebenarnya tak paham undang2…

    0

    0
  34. rakyat jelata says:

    “Kami memiliki antara satu sama lain. Betul, kalau bukan dengan Baby mungkin sudah lama saya ditinggalkan. Saya juga berani cakap, jika jodoh kami tidak panjang ataupun usia dia tidak panjang, saya tidak mungkin akan berkahwin lagi, susah untuk mulakan sesuatu dari ‘kosong’” ucap Andy penuh makna. -Andy Floppoppy(2008)
    http://www.myselebriti.com/2008/03/keluarga-rock-n-roll/

    0

    0
  35. rakyat jelata says:

    Baby akan menemani Andy ke mana sahaja. Pun wanita ini pernah berhadapan dengan situasi malang apabila dia ‘kehilangan’ suami seketika.

    Peristiwa itu berlaku ketika dia mengandungkan anak sulungnya. Baby dituduh lari dari rumah oleh pihak polis kerana menangis bersendirian selepas Andy ditangkap pihak berkuasa bersama-sama ahli band yang lain dalam satu serbuan selepas mengadakan gig berdekatan Pasar Seni, sekitar awal tahun 90-an.

    Tambah dramatik lagi, Baby juga pernah melupakan hasrat untuk menerima tawaran memasuki ITM (UiTM) kerana berada dalam pantang selepas melahirkan anak sulungnya, Danial.

    Dia tidak pernah sekalipun menyesal melakukan pengorbanan itu. Baginya hidup adalah percaturan dan kasih sayang suami dan anak-anak mengatasi segala-galanya.

    Itu semua pengalaman yang mematangkan nilai seorang wanita bernama Nurul Shafizan, tulang rusuk kiri yang melengkapkan Andy menjadi seorang lelaki yang sempurna.

    “Kami memiliki antara satu sama lain. Betul, kalau bukan dengan Baby mungkin sudah lama saya ditinggalkan. Saya juga berani cakap, jika jodoh kami tidak panjang ataupun usia dia tidak panjang, saya tidak mungkin akan berkahwin lagi, susah untuk mulakan sesuatu dari ‘kosong’” ucap Andy penuh makna. -Andy flop poppy (2008)

    http://www.myselebriti.com/2008/03/keluarga-rock-n-roll/

    0

    0
  36. nak cuit sikit says:

    Bila nak ajar lelaki yang tak bertanggungjawab korang mengata rita…..ni yang jantan melayu naik lemak !

    0

    0
  37. kiah pekasam says:

    ANDY NI VAVI VANGANG LA….INI DAYUS JENIS HAPE EH…VAVI NIH TAK TAKUT MASUK NERAKA KE? AJAL BUKAN BOLE AGAK2..

    0

    0
  38. Benci jantan sial cam ni says:

    Jantan .. Memang gini la… Kawan aku laki dia dulu gitu gak.. Pasal betina ..dia dpt tau ..terus kena tampar .. Hanya sbb dia ternmpak kat fon jantan tu. . Sampai lebam2 muka kawan aku . Ya Allah.. Mmg aku dpt bayangkan mcm mana berada di tempat tu. Kwn aku pun keguguran jugak. Suruh lepaskan tak nak pulak.. Siap kata nak saparate je.. Ingat mat saleh ke? Yang betina tu lagi bangga la sebab ada org sayang sampai gitu. Yang aku dpt tau betina ni jenis semua jantan dia nak pakai.

    0

    0