Written by AbangNara | December 8th, 2015

Minggu ini adalah minggu akhir Gegar Vaganza 2. Berdebar-debar rasanya mahu melihat persembahan 6 peserta di pentas akhir iaitu Siti Nordiana, Haiza, Ezad Lazim, Acong, Faradhiya dan Nassier Wahab. Masing-masing mempunyai aura yang tersendiri. Namun berdasarkan persembahan semasa, nampak gayannya peluang untuk Siti Nordiana merangkul gelaran juara adalah lebih tinggi.

siti nordiana gegar vaganza

Minggu lalu Siti Nordiana sekali lagi mendapat tempat pertama dengan lagu “Mengapa” nyanyiannya. Tidak dinafikan bulu roma Abang Nara menegak apabila mendengar nyanyian Nana. Powerful sungguh. Jika mutu persembahan yang sama ditunjukkan, pasti dengan mudahnya gelaran juara akan menjadi milik Nana. Tapi jangan pula over confidence. Teruskan berusaha dan berlatih seperti biasa.

siti nordiana gegar vaganza

Apa pun, akaun Instagram @sitinordiana menunjukkan penambahan pengikut lebih daripada 100 ribu selepas penglibatannya di dalam Gegar Vaganza 2. Mula-mula dulu cuma 100 ribu pengikut. Tadi Abang Nara check, dah 230 ribu dah. Hebat. Kata Nana:-

Jika dahulu follower Nana lebih kurang 100 ribu sahaja tetapi selepas GV, follower sudah meningkat sehingga lebih 200 ribu. Alhamdulilah, syukur.

Dan jumlah yang like pun dah bertambah. Dulu nak dapat like 500 pun susah. Sekarang alhamdulilah, pos apa-apa pun like ribu-ribu. Terima kasih sangat kepada peminat yang sokong Nana.

Nana gembira sangat. Segala pengorbanan untuk GV, ulang alik dari Seremban, ambil kelas vokal dan sebagainya akhirnya berbaloi.

InsyaAllah, selepas ini Nana akan terus berkarya demi peminat.

siti nordiana gegar vaganza

Diharap selepas tamatnya Gegar Vaganza 2, Siti Nordiana akan terus aktif menyanyi untuk melepaskan kerinduan para peminatnya. Good luck and all the best untuk final GV2. Lagi beberapa gambar Siti Nordiana dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

siti nordiana gegar vaganza

siti nordiana gegar vaganza

siti nordiana gegar vaganza
siti nordiana gegar vaganza
siti nordiana gegar vaganza
siti nordiana gegar vaganza
siti nordiana gegar vaganza

118 responses to Pengikut Instagram Naik Mendadak, Siti Nordiana Bakal Juara Gegar Vaganza 2?

  1. Anonymous says:

    xde X factor….boring. farahdyia akan juara!

    0

    0
    • kiah says:

      farahdyia suara dalam. dgr pun mcm tak puas hati

      0

      0
      • Aku Pun X Paham says:

        Haiza lagi gempak babe. Showmanship pun ada wow. Entah…mcm ada x kena je dgn si Ramli MS tu. Asyik2 puji Nana. Padahal biasa2 je.

        0

        0
        • Umairah says:

          nana kalu jadi juara pun, juara kampung je. lagu2 lembik, rock kapak dan meleleh boleh lah.

          0

          0
        • ko yang tak paham says:

          sebenarnya ko jealous kan dengan nana? bhahahahahahaha! kesian ko.

          0

          0
        • kak nam says:

          biasa la rakyat malaysia kan. x habis2 obses dgn penyanyi bertudung, tak habis2 mencari seorang lagi siti nurhaliza. at the end, masing2 nampak serupa. cari la kelainan sikit. hanya seorang saja siti…iaitu siti nurhaliza! sampai bila muzik nak berkembang? masing2 sibuk menjadi diri org lain.

          0

          0
        • Pak Kamal says:

          Nana adalah ibarat pandanagan cinta pertama kami. Sejujurnya kami tidak mengenali Nana sepertimana peserta yg lain yang sebelum ini kerap muncul di televisyen.

          Perasaan cinta pandang pertama ini memang lain. Nana sungguh jujur dan ikhlas dalam membuat persembahan. Melihat Nana, sama perasaannya sewaktu melihat kemunculan Mawi di Af dahulu.

          Jagalah peribadi dan kekalkan kesederhanaan, dan sifat Nana sekarang. Tolong jangan ikut alur sesetengah artis yang lemas dalam populariti.

          Pak Kamal doakan kejayaan Nana

          Pak Kamal Shah

          1

          0
        • Erlina says:

          Dlm GV…nampak ok….kat luar Siti Nordiana ni sombong betul….lagak diva.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kebnyakan lagu english lbih sng bwk banding lagu melayu yg tggi dn beralun tu. Klu tgok ujibakat atau sape2 je nyanyi, biasanya bila bwk english, suara kdengaran bagus, skali bagi melayu, haa masa tu la nmpk lemah n silapnya. Aku ni xlyn vaganza tu tp dh trending aku try la tgok..Artis2 dlm vaganza dan yg se-pattern dgn mreka xkirala yg meletop atau x tu mmg aku xminat lgsg, tpi camne aku pn leh suka nana..Kagum dn suka dia dlm tu sbb dia mmg bagus…Apapun, memng terbuka mata aku yg betapa dorg2 tu hebat..Sblm ini kita xtau tahap mana kemampuan mreka…Lebih hebat dr yg kita jangka bkn…

          1

          0
        • Minah Jambu says:

          Ye ke nana sombong erlina wei? Ak pernah jumpa dia xde sombong pon. Rilek je ajak bergambar.

          0

          0
        • Orang Bandar says:

          Xyah bajet bndar sgt la. Bandar2 pon raya blik kmpung juga. Puihh

          0

          0
      • Anonymous says:

        apa kena mengena followers instagram dgn jadi juara. please la nara….x relevan.

        0

        0
      • minah tudung says:

        hanya untuk market orang melayu jelah…. orang cina, india tak kenal pun artis melayu kecuali TokTi.

        0

        0
      • Kak Kiah Propa says:

        tau x per.. rosak lagu Kau Kunci Cintaku Didalam Hatimu tu.. klu ikut tone.. sedap la.. tp klu ikut tema mnggu tu.. mmg x kena la.. dh kata tarik kan.. ok la.. dia sakit tekak.. nk wat mcm mana…

        0

        0
      • Anonymous says:

        iye farahdiya asik gune low tone je….nyampah aku….lelagi lagu ramlah ram baru ni…patut dia yg kuar…best lagi kak azian mazwan nynyi lagu sedalam mana cintamu…

        0

        0
        • bungacinta says:

          Farahdhiya nyanyi low bukan dia yg mintak turun key. Tu Ramli Ms yg turunkan. Cuba ko recap persembahan dia dr minggu pertama…ada pernah dia bottom 3? Key dia tinggi apa. Malam tu dia sakit. Takkan fasal sekali persembahan kurang terus kena singkir sedangkan yg bottom tiap2 minggu ko nak serap ke final. LOGIK la sikit. Ko nak Nana menang, ko jangan libatkan Farahdhiya. Dia jauh lebih berbakat dari Nana ok.

          0

          0
      • MissRock says:

        Farahdhiya suara dalam tapi unik. Nana suara sebijik Siti Nurhaliza. Takkan la klon nak dijadikan Juara.

        0

        0
    • beautiful kaka says:

      Berapa Siti Nordiana bayar BN ni untuk buat promo ?!

      0

      0
      • Anonymous says:

        tgu sj gv final..saingan sengit..mungkin haiza..mungkin nassier wahab, mungkin nana..mungkin acong, faradhiya, ezad..who knows

        0

        0
      • Anonymous says:

        GV2 dah jadi AJL Tv3…..semuanya politik. Ada agenda tersurat drp tersirat.

        0

        0
    • kau bukan juri pro beb says:

      xde X factor?? cuba ko cakap kat aku apa X factor si faradhiya tu ada? setahu aku sepanjang minggu gv ni nama dia jarang la si nabil ke si jihan ke panggil first sekali. ha ada sekali time dia nyanyi lagu heavy metal. tang tu je la pun. bagi pencerahan sikit tentang X factor faradhiya tu. teruja nak tahuuu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        suruh nana nyanyi lagi metallica/inggeris tengok..boleh ke? rasanya akan hancur.

        0

        0
        • sentap nampak says:

          dah tu cuba suruh si faradhiya tu nyanyi lagu dangdut. aku rasa lagi hancur kot. tak yah la duk bangga sangat kalau nyanyi lagu metallica/inggeris power. nyanyi lagu barat bukan main power tapi bila tang nyanyi lagu local tak pun lagu irama malaysia terus hancur pada hal lagu tempatan tu. nyanyi lagu wan pun tak de jiwa. malu beb!

          0

          0
        • Anonymous says:

          beb, dangdut dah terkubur sejak tahun 1999. penyanyi2 dangdut yg sedia ada pun senak nk cari makan. who cares about dangdut?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dah tak boleh bawak lagu, salahkan genre. Siap cakap “who cares about dangdut?”. Dah malu nak cover…..Alahai kampungnya mentaliti……

          0

          0
        • marah nampak says:

          marah amalina, mas idayu dengar ko cakap dangdut dah terkubur sejak tahun 1999, hahahaha. ok fine how about irama malaysia? terkubur jugak ke beb? explain further details pleaseee. bhahahahaha!

          0

          0
        • Anonymous says:

          org yg teruja bila penyanyi boleh bawak lagu dangdut cam ko lah kekampungan.

          0

          0
        • sabo je la says:

          nih Gegar Vaganza, dorg pun ade yg lahir dr genre dangdut…. “Who cares” hahahahahahaha ayat cover

          0

          0
        • tipah says:

          dah tu lagu mengapa tu ko igt senang..xyah nk metallica bagai..
          dlu nana bkn peserta fvrte..tgk juri komen pn nk xnk..lpas nmpk improvement dia..baru juri bukak mata n komen baik2…at least dia berusaha utk improve..xyah nk cri slah siapa..dorang yg bertanding pn xd nk gaduh..rezeki masing2..

          0

          0
        • Anonymous says:

          bangang…boleh nyanyi sikit dangdut pun nk kecoh. apasal x suruh sheeda je masuk semula? nak sangat kan dangdut….alahaiiii.

          0

          0
        • hahahaha ada orang marah says:

          hahahaha. better rasa ‘kekampungan’ dari rasa ‘kebaratan’ macam ko, bhahahaha. kampung penuh dengan adat ketimuran tapi barat pengaruh sosial je lebih.

          0

          0
        • Hardcore palotak says:

          Nk omputeh sgt g tengok the voice la bodoh. Apa la best sgt Metallica tu. Lg best Avenged Sevenfold.

          0

          0
        • ? says:

          Pernh ke awk tngok dia nyanyi lgu english…x pernh kan!! Try le tngok

          0

          0
        • Anonymous says:

          dye pernah nyanyi lagu i have nothing kat show…lupa dah show ape..

          0

          0
    • zuan kasi panas says:

      org kampung akan suka nana.
      orang bandar akan suka farahdhiya.

      0

      0
      • miss lollipop says:

        yeke orang kampung suka Farahdhiya..????
        miss lahir di singapore, membesar di KL, takde kampung pun, mak ayah orang KL, raya pun di KL.. tapi mmg suka Nana.. so, fakta mana yg awak pakai peminat Nana kampung2..???

        0

        0
      • Anonymous says:

        saya org kampung dan saya xmalu nk minat org kampung jgk..n xsume org bandar layan GV2… so…

        0

        0
    • Corse 848 says:

      Nana pantas belajar apabila ditegur juri..masa mula2 dlu tok ram tegur sebutan kena jelas..sekarang tok ram puji sebutan jelas..nyanyi ikut ton walaupun lagu paling susah untik nyanyi..pakar muzik tok ram tu..mstila tau mana yg terbaik dlm prtandingan..x yah la dgki2 kata kmpung la itu la..ini la..semua penyanyi yg ada pun dri kampung jugak..

      0

      0
    • Anonymous says:

      lagu utk nana semuanya senang. lagu budak2 AF…

      0

      0
      • sabo je la says:

        ye ke… ce bg lagu dye kat peserta lain…. jadi lagu budak2 AF jgk ke? hihi ofc la tak kn?

        0

        0
      • Anonymous says:

        senang ko cakap? lagu high pitch mcm lagu mengapa tu ko bole nyanyi ke? aku rasa suara garau farahdhiya pun xleh nyanyi..

        0

        0
    • hijau says:

      SY tu nasib baik dah empat..kalau ade kosong lagi mau disambarnya nana tu haha!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    asalkan bertudung je, masing2 pakat minat. padahal…layak nyanyi kt kenduri kawin je. :(

    0

    0
    • Anonymous says:

      mentaliti rakyat malaysia. pdahal x sedar suara tu aurat!

      0

      0
    • olga says:

      aku rasa kan xde kena mengena pakai tudung dgn pakat2 minat. aku rasa ko yg jenis mcm tu sbbnya aku rasa la kan org minat nana ni bukan sbb dia bertudung tp sbb dia ni berani berusaha. berani pakai ‘true vocal’ bukan nyanyi pakai suara yg bajet2 sedap je. heh!

      0

      0
      • budak kecik says:

        Ape lh bangang ko org,nk gadoh2 sape mnang kalah.. e2 sume dari tuhan bkuase. allah lh mberi kjayaan kpada nana,mberi kesihatan,mberi klebihan suara Pda nana, n juge mbuka mate n hati para juri ,penonton n umum supaya mlihat n mdengar nyayian nana,e2 pberiaan allah swt..! Nana tpilih juara,amin..tahniah nana.!

        0

        0
    • Anonymous says:

      ramli MS pun puji dia.. kenduri kawin apanye

      0

      0
      • Anonymous says:

        ramli ms…siapa dia? bini dia pun nyanyi semput…si alyah tu….last year AJL semput. heheheh

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh ko neh g dok uganda klu tak tau sape datuk ram tu..
          ko igt klu dia laki alyah dia nak ajar alyah 24jam ke..
          aku rase sore ko lagi macam katak..
          ayat dengki dah kenape ko..

          0

          0
    • Anonymous says:

      asal bertudung je, asal dari kampung je ko nak kutuk2 dah kenape?
      faradhiya tu pn asal kampung gak.
      yg nak hina org kampung kau dah kenape?
      pendapat picisan pengomen kat sini tak diperlukan..kita ade datuk ram..dia tau mane yg bagus mane yg tak..
      bukan setiap kali bagus..tapi yg penting ade peningkatan

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Farahdyia..tone suara lagi sedap dan Haiza lagi versatile. Nana ni, mcm mak nyanyi kat pertandingan nasyid je.

    0

    0
    • melati bangang says:

      woiii menatang kalau gantel komen kt fb nara la aku nk tgok juga spesis manusia yg anti nana ni cmna rupenya……

      0

      0
    • lela says:

      patutnya farah dah kluar separuh akhir. teruk sgt dia nyayi

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul.. tema mggu lepas karaoke tarik.. tang mana si farah tu tarik? mendatar je dia bwk lagu tu.. alasan sakit.. pelik tok ram bole lagi back up farah ckp farah nyanyi ikut cara dia.. ramlah ram suara tinggi.. boleh pulak? ramlah ram yang duk dgr pun mcm x puas hati je muka dia..

        0

        0
        • Anonymous says:

          pelik kan… actually farah dah nk tarik diri tapi tok ram suruh bertahan… then siap bawak ke final… nampak la muka tak puas hati ramlah ram, mesti dye teruja nak tgk org nanyi lagu die tapi at last…

          0

          0
    • Parah Dia says:

      Farahdhiya lyk nyanyi dlm kelambu jerr. Bwk lagu mcm nk dodoi anak. Boringgggg

      0

      0
  4. Anonymous says:

    dia ni klon siti nurhaliza dulu….tapi x kesampaian.

    0

    0
  5. jodi says:

    yes that’s spirit we like nana. bila terpaksa berulang alik dari seremban ke kl yang tu la menjadikan nana lebih berusaha dan gigih untuk menang. yes nana u’re deserve to be a winner since nana dah berjaya bawak lagu yang berlainan genre dengan perfect. for those yang rasa nana tak versatile tu sebenarnya dengki je lebih sebab artis yang depa nak suruh menang tu conan macam nana.

    0

    0
  6. HATERS NANA DENGKI says:

    hahahah yg benci nana sekor dua je yg minat nana beratus2 ribu…. anggap la haters nana ni sampah sarap….bye

    0

    0
  7. HATERS NANA DENGKI says:

    kebanyakan haters nana adalah org yg sama iaitu minah jambu meroyan hahaha

    0

    0
  8. aku says:

    kebanyakan komen dalam blog BN yg haters nana semuanya pengecut n bacul cuba korang masuk dalam FB BN kat situ kita bole baca semuanya menyokong nana….x de pun yg kutuk2 nana….sekarang dh terbukti haters nana org yg sama…sekian

    0

    0
  9. neutral says:

    sudah2lah mengutuk….sokong lah artis malaysia yg cari rezeki dgn halal…..

    0

    0
  10. Hana says:

    Kalau nak kutuk nana..xyah nk naikkan nama farahdhiya lak ye,xpasal2 farahdhiya kna kutuk balik.. dh la fans nana anti dgn farahdhiya sbb they know farahdhiya calon juara and can beat nana…well,persaingan sihat..fans yg lebih2 #farahdhiyajuara #peace

    0

    0
    • hak tuiii says:

      nak termuncah baca statement ko hana. statement syok sendiri, hahahahaha.

      0

      0
    • Hana says:

      Minta maaf la klau ada peminat2 nana yg trasa dgn statemnt di atas..xde niat pon..just xsuka komen2 yg mrendahkan peserta2 gv..pmnat farah ke..pminat nana ke..haiza ke.. respect each others..yg bukan pminat nana tu xyah la masuk feed ni just nk kutuk2..bg pendapat bole tp bukan mgutuk..

      0

      0
  11. aksara says:

    go nana go..pedulikkan haters2 anda ni. Biasalah dah klu x suka tu,kecik2 hal pun leh jd isu. Awk mmg berbakat pun.. meremang bulu roma dengar awak nyanyi lagu mengapa tu. Tak kincit langsung.. btw yg jd juri tu dah tentulah org yg pakar dalam bidangnya. Nasib xde undian. Kalau x tak taulah ntah mana2 yg tak menyerlah gamaknya yg menang.

    0

    0
  12. melati says:

    saya pasti yg maner Dato Virda suka …org tu lah yg akan jadi juara, sebab pemilihan bukan melalui undi penonton , tapi Juri 100%..Dato cuma ckp jer kat Juri ….aku nk dia menang…..camtu lah lumrah Dunia…org kaya menindas Group2 MYVI…hahahaha..

    0

    0
  13. COMEL says:

    satu family i suka nana, lantak la ape org nak cakap, janji ktorang happy, every week mmg dok tunggu nana.. sampai mak i everyweek dok tuka lagu favorite dye (lagu yang nana perform)… Yang penting persembahan nana bagi kesan mendalam kat ktorang 1 family… Haters, bye

    0

    0
  14. Anonymous says:

    boring ahhhh…

    0

    0
  15. Please dont change Nana says:

    Dulu Nana selalu post pasal dakwah kat Insta.. Sekarang ni asyik hiburan je.. :(

    0

    0
    • farah says:

      sebab tu Allah uji dia. Bila dia dh decide nak berubah..Allah didik hati dia cintakan Allah. Kawan dengan orang baik-baik. Usrah, majlis ilmu tu semua didikan Allah. Kemudian Allah uji dia dengan kesenangan dunia. Bagi semua orang terpukau tengok dia menyanyi, minat dia menyanyi. Nak tengok sejauh mana cinta dia dengan Allah. Kalau dia istiqomah, maka dia berjaya, kalau tak dia gagal. Doakan yang baik2 untuk dia. Dan yang baik2 untuk kita.

      0

      0
  16. Anonymous says:

    ct leh nyanyi tak lagu MENGAPA?

    0

    0
  17. lin says:

    nana mmg bole nyanyi..tapi cuma tone dia je kot tak berapa wow..but i still like her :)

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Bukan hanya lagu-lagu Melayu zaman digital kini, malah semua jenis rancangan hiburan apalagi realiti sudahpun berada di zaman kegelapan sejak 2006 lagi

    0

    0
  19. senah says:

    mmg patutnya farah dhiya yg terkeluar hari tu.suara xmenyampai..xkisahla ko sakit tekak ke apa ni kn pertandingan.kesian kt azian yg beria2 menyanyi.,what the fish!

    0

    0
    • masylona says:

      antara bnyk2 komen….aku sgt setuju dgn ko bahawasanya azian mazuan sapuan nyanyi jauh lebih bagus drp fara diya…dia tak layak disingkirkan…sgt tak adil…kalu stakat key rendah lagu kau kunci cintaku tu…nenek aku pun boleh nyanyi

      0

      0
  20. Anonymous says:

    tone suara nana x sedap…biasa2 je.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    suara tu pn aurat. haram menyanyi yg mendayu2 dan mengerak gerakkan tubuh bg wanita. tak kisah lh nana ke, farahdhia, haiza ke…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    saya suka nana..biaq la apa orang nak kata

    0

    0
  23. Shhh says:

    Suara Siti Nordiana mmg da iras macam DCT tpi dia punya suara dalam sikit. Tpi bila tgk persembahan dia..biasa2 je…berdiri je tak bergerak langsung…mcm Haiza pulak..walaupun mungkin vocal dia bukanlah yg terbaik..tpi dia paling berani menyanyi bermacam2 jenis lagu..perubahan yg sgt berbeza dri sebelum ni..persembahan dia pun mantap..Farahdya plak vocal dia mmg mantap…dia kena diberi lagu yg bagus..mcm lagu metalicca tu tak sgka dia blh nynyi dgn baik

    0

    0
    • ayah anda kulup says:

      lagu metallica..muzik jer hebat…vokal biasa jer..
      pelik plak ayah bila ramai yg kagum sgt bila farah bole nyanyi lagu tu..

      0

      0
  24. golem says:

    ini bukan cari bakat baru. ini polish balik bakat sedia ada. ramai yg tak faham dgn konsep. bukan cari klon sesiapa motif utama. dorg dh nyanyi penyanyi zaman masing2. And ramli ms tu kahwin soal hati bukan pilih suara sedap. bnyk yg comment ikut hati tak pakai otak -.-

    0

    0
  25. iza says:

    sepatutnya faradiya yg terkeluar bknnya kak yan sbb sore dia x ikut tema pun….suara mendatar jerrr….

    0

    0
  26. momok says:

    yalah…. haiza plak salah masuk key…masih x sedar lagi ker saper yang bagus….asyik nak mengutuk org jerrrr….

    0

    0
  27. damai says:

    nana yang terbaik….sore tarik habissss…go nana

    0

    0
  28. manis says:

    sekarang aku dah suka kat nana ni…sore best lagi pun org nya bersopan….family suma suka kat dia go kak nana….

    0

    0
  29. mamat says:

    nana best kuarga sy tengok GV tunggu nana perform sore dia bagus sangat…

    0

    0
  30. Kak Kiah Propa says:

    Dulu.. x minat lngsung Nana ni even lagu2 dia sedap.. sbb gedik.. perasan cntik la.. over.. TAPI.. sejak dh berhijab.. trus tukar 360 darjah.. sopan, ayu, comel n x over lngsung.. aku plak jd minat kt dia.. tiap2 kali dia berjaya ke peringkat sterusnya, aku plak yg over siap tepuk tgn lg.. Undeniable that she has a great vocal.. even lack in terms of showmanship.. Dato Ram pn faham.. vocal dia x prnah mengecewakan… x kn la dia nk terkinja2 terlompat2 plak.. dh kata pn bertudung kan… kang org kutuk plak dia.. so x yah la.. nk banding kn dia ngn Haiza @ Farahdhiya…

    P/S : I juz wondering if Haiza or Farahdhiya yg nyanyi Lagu Mengapa mlm tu.. agak2 masuk Final x?? so.. jgn nk pertikaikan kebolehan vocal Nana ok.. masing2 ada kekuatan masing2…

    0

    0
  31. ramli says:

    nana buat yang terbaik ok…..kalah menang lain cerita yg penting All Out….go nana go

    0

    0
  32. Lan says:

    Saya peminat tegar siti nordiana…tmpat kja aku pun ckp nna comel dan sore powerfulll
    Aku sgup tgok ulangan beribu kali……takkk sbr tgok psmbhan..
    Putus terpaksa high note…harap kak nan powe kan lagiiii..
    Masa kak nana nanyi lagu mengapa tu…aku plak yg bdbar takut
    Nana tak lepas……akhirnya bjaya…apw lagi ckp dwpan tv nana nana
    Hihi

    0

    0
  33. yayayayayayaa says:

    i x follow u nana, tp kite stalk je kadang2. hhe muahh

    0

    0
  34. nak cuit sikit says:

    farahdiya separuh akhir nyanyi tak sedap ke laut..haiza pun…Azian ok tpi sbb dia asyik kat bottom two so tak terpilih….sigh

    0

    0
  35. Feeza says:

    org malaysia ni… asal bertutup ala2 muslimah, mula lah kak jemah / esah sokong habis2an.
    bersalaman lelaki pompuan its ok… dah mcm family katanyer.
    laki hulur tangan, sambut… laki hulur pipi? kira bole laga2 pipi la kan??

    peace !

    0

    0
  36. Bunga cengkih says:

    3 org peserta dlm gv2 ni yg aku minat. Haiza, nana n ezad. Tp ezad vokal dia mcm kureng sikit. Nana boleh bawak lagu highnote. Lagu yg susah tp sebijik mcm penyanyi asal. Haiza walaupun asal dri dangdut, suara padu. Apa pun separuh akhir hari tu nassier wahab paling ke laut. Sepatutnya dia yg terkeluar. Azian mampu bawak task yg dia dapat. Nampak juri pilih kasih.

    0

    0
  37. imah says:

    x sabar tunggu nana perform ….kita siap record tengok ulang2 nana nyanyi…best sangat…nana cam ada magic suara dia memang sedap didengar..

    0

    0
  38. mkbs says:

    sepatutnya Azian Mazwan Sapuwan yg ke final. Farahdiya tersingkir. Nampak sangat juri pilih kasih. juri profesional pun tetap x adil. BOHONG!!!.

    0

    0
  39. jebon says:

    mlm tu kita ingat haiza yg x masuk final sbb dia permulaan dah hancur…frust sangat azian x dpt msk….

    0

    0
  40. Hati BAtu says:

    hai semua.sudah sudah lah tu berburuk sangka, huhu. nana mmg bagus. nak buat guano lagi. dengki dengki pun dapat apa ? alhamdulillah la farahdiya, nana dapat pahala drpd korg. maju la sikit fikiran. jangan cetek sangat. diorang pun tak kisah korang gaduhkan pasaipaaa. jangan nak beeerangan sangat la . hahah ! muah ciked :*

    #sokongNana

    0

    0
  41. jarang2 singgah komen says:

    nana nyanyi mmg biasa jer..coz suara dia memang dari dulu2 sedap camtu.. yang aku kagum dengan attitude dia sekarang, sopan santun.. pembawaan imej dia.. aku suka dia sebab tu.. plus, dia ni ok laa, tak sombong pun.. even dia plak yg lagi malu2 time ajak selfie2.. paling comel lahh.. ^_^

    0

    0
  42. Anonymous says:

    aku ade tgk nana ade nyanyi i have nothing by whitney Houston…sedap weh.. sape ckp dye kampung, xreti nyanyi lagu omputih?

    0

    0
  43. Faradiyaakukamu says:

    Faradhiya suara kasar, suka sgt ubh rentak lagu. Nk cari kelainan katanya tp x la best sgt.

    0

    0
  44. budak kecik says:

    memang patut nana menang,,nana myanyi dgn jujur,penuh kjiwaan,suare ikhlas.. aku dgr nana myanyi tiap minggu gv2 sgt mhiburkn.

    0

    0
  45. Kecewa says:

    DatoVida pastikn pilihn dia nana mesti menang juri xleh komen sekadar gtau awak cute kt Dt Ramli Ms dan ketty seakn mohon maaf sbb xsuka nana bgtu kuat pengaruh peneja . ….

    0

    0
  46. NancySaniifc says:

    I see, that your page needs fresh and unique articles.
    I know it is hard to write content manually everyday, but there is solution for this.
    Just search in g00gle for: Atonemen’s tips

    0

    0