Written by serenity | March 23rd, 2012

Kami rasa anda semua pasti maklum yang sebelum ini Mamat yang merupakan anggota kumpulan lawak Sepah dan pelakon dan penyanyi Rafidah Ibrahim atau Fida pernah bercinta. Hubungan mereka bagaimanapun putus disebabkan Mamat secara tidak sengaja termuat naik gambar Fida yang menampakkan rambut sewaktu mereka bercuti ke Singapura ke Facebooknya, menyebabkan gambar itu tersebar dan Fida menerima kritikan orang ramai.

Anda berbakat dalam bidang seni? Pandai berlakon, berlawak, menari, menyanyi, mempersembahkan silap mata atau apa jua bakat seni? Anda berpeluang untuk mempersembahkan bakat anda pada pukul 3.00 hingga 5.00 petang, hari Ahad, 25 Mac 2012 di Bazar Seni Industri Budaya, perkarangan Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur, di mana kami menyediakan pentas sebagai platform untuk anda menampilkan bakat anda. Anda hanya perlu walk-in! Serlahkan bakat anda dan bergembira bersama kami. Hanya di Bazar Seni Industri Budaya! “SEMARAKKAN SENI BUDAYA”! Like Fanpage kami untuk keterangan lanjut.

Mengikut laporan Kosmo, Mamat masih menyayangi Fida malah mereka masih berkawan baik malah ada kalanya keluar bersama.

Sebenarnya saya dan Fida masih menjalinkan hubungan, tetapi hanya sebagai kawan biasa. Walaupun bukan lagi pasangan kekasih, kami berdua akan keluar bersama-sama kalau ada kelapangan dan hubungan kami tetap baik.

Tidak dinafikan ada beberapa orang rakan saya yang agak pelik apabila kami berkawan, namun apa salahnya kalau kami berkawan. Saya sendiri langsung tidak menyimpan perasaan dendam terhadapnya, meskipun dia yang membuat keputusan untuk mengakhiri percintaan kami.

Mamat turut ditanya sama ada dia merancang untuk menjalinkan semula hubungan cinta dengan Fida. Dia menjawab:-

Saya akui perasaan sayang dan cinta terhadap Fida masih ada, tetapi kami tidak pernah terfikir untuk kembali semula menjalinkan hubungan cinta dan kami tidak pernah membincangkan perkara tersebut.

Setakat ini kami lebih selesa untuk berkawan sahaja dan saya anggap
dia seorang kawan yang sangat baik kerana masih mengambil berat terhadap diri saya. Malah, saya tetap berharap agar mendapat peluang kedua untuk bercinta semula dengannya dan tidak akan mengulangi kesilapan yang sama.

Bukan itu saja, Mamat juga tidak mahu mencari pengganti Fida buat masa ini:

Selain terpalit dengan kontroversi bersama Fida, saya juga dikatakan seorang lelaki playboy kerana sikap saya yang terlalu peramah dengan sesiapa sahaja sehingga dilabel sebegitu. Jadi, saya tidak terfikir untuk mencari teman wanita baharu dan lebih selesa dengan kehidupan sekarang.

Setahu kami Fida sudah ada teman lelaki baru selepas Mamat. Dikira pengakuan Mamat ini agak berani juga, walaupun usia hubungan mereka singkat namun sempat terpalit kontroversi. Apa agaknya reaksi Fida pada pengakuan Mamat ini? Apa pula reaksi teman lelaki Fida? Sungguh drama sekali. Hehe.

81 responses to Pengakuan Berani Mamat Sepah: Masih Cintakan Fida

  1. Kipas Susah Mati Neelofa says:

    Berusaha la Mamat… tackle balik awek tu….

    0

    0
  2. sha says:

    masih tayang aurat… :(

    0

    0
    • Anonymous says:

      untungla awk jaga aurat dgn sempurna kan kan… untungggglaaaaaaaaaaa….

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        yerlah… dia sorang jer jaga aurat… kan..kan??

        0

        0
      • Anonymous says:

        ye ye.. tp kang bila aku kata baik xyah pakai tudung kang, ustazah bn marah kata aku ni kafir, ni dia pakai tudung tunjuk leher ustazah bn kutuk, aku x faham apa yg ustazah bn mahukan? apa apa????

        0

        0
      • Anonymous says:

        lagi satu, kang die dah pakai tudung elok tutup semua, ustazah bn kutuk baju sendat, kang dah baju elok gedobos2, ustazah bn kata eh terseksi sket sbb ade tali beg tertarik sket kain tudung nampak dada (oki)..kang dah pakai purdah, kutuk xde stokin baju kaler terang.. senang cerita.. siapa2 je artis pompuan kuar bn ni konfem kene kutuk, x kene kutuk aaron ajis je, ustazah bn siap beranagn nak tido beralas lengan aron ajis..ko mampu???

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ustazah-ustazah bn ni cuma tak berani kutuk FAZURA ajer… dorang takut dengan Tengku Mahkota Johor, sekali tengku titahkan askar Melayu Johor tembak ustazah-ustazah ni, kang sunyi pulak blog ni… ko jugak yang bosan nanti..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ohh haa’ahh kan.. betul gak tu, selama ni diorg je penghibur hati aku, aku sampai x baca post si nara ni, aku baca komen dulu.. ok la ustazah bn, korg bleh teruskan bergiat aktif di sini.. aku xnak kutuk dah, nnt korg merajuk pulewww..hewhew (gelak gaya hanis zalikha)

        0

        0
    • matahari says:

      okeh. ustazah bn yg petame kua utk komen entry nih. >sha
      maseh tayang aurat pala luttt!

      0

      0
  3. icha says:

    haaaaaa..abes la…mula balik dah drama

    0

    0
  4. nobodyguard says:

    wah…bulu mate…maybe it’s maybelline~~

    0

    0
  5. bukan artis says:

    udah2 le tu mamat. cari la pompuan lain. dah org x nak buat apa nak sibuk2? kan org cakap gila bayang pulak..haha

    0

    0
  6. fida over says:

    mamat dr tackle fida bek tackle diana amir …

    0

    0
  7. juli says:

    just move on..mamat poyo, fida gedik!!!!!

    0

    0
  8. rose says:

    Xpyhla mamat ngn diana amir.. Padan la mamat ngn fida 2.. Dua2 gler glamourssss.. Diana amir dh elok2 berubh kang ngn mamat nie len plak jdnyer..

    0

    0
  9. rose says:

    Xpyhla mamat ngn diana amir.. Padan la mamat ngn fida 2.. Dua2 gler glamourssss,perasan.. Diana amir dh elok2 berubh kang ngn mamat nie len plak jdnyer..

    0

    0
  10. Enn says:

    Hairan :
    Dorang bercuti kat singapura.. Fida free hair ke kat sana sampai mamat ade gambar die free hair? Or sebilik? Kat luar pkai tudung, dlm bilik free hair la hihihik..

    0

    0
    • AKU says:

      itulahh…len kali baca sejarah depa ni dulu…tuduhhh je keje nya..depa p bercuti dgn family mamat cekkk….

      0

      0
      • Anonymous says:

        eh ko ni, biar la die nak fitnah pun, die mencari pahala di hari jumaat. tu pun xtau ke??

        0

        0
    • Anonymous says:

      untungla tabur fitnahhh… banyakkk pahal masukk di hari jumaat ni..

      0

      0
      • Mel says:

        Aku tengok semua komen2 ko kan..cam org yang x de ilmu.. cepat melatah.. cepat buat andaian.. tu yang nama pun Anonymous ek.. seolah2 tiada hala tuju….

        0

        0
      • Anonymous says:

        ye ke mel aku xde ilmu? ke kau yg xde ilmu..ko belajar sampai spm je jgn nak kutuk org ye mel.. nama anonymous maksudnya xde hala tuju ke? kat mana ko belajar? nama mel maksudnye apa? eh jiran aku bela puppy nama mel, adakah ko puppy?..ala puppy busyuk2 woof woof..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        cik Mel… jgn cepat menilai org dgn hanya pd nickname ajer… Mcm2 org ada, pensyarah, cikgu, doktor, mat rempit, pengarah filem, artis, wartawan hiburan yg memilih jalan hidup sbg gay, mekap artis bapok, makcik kantin dan ramai lagi lah. Aku sendiri penah nampak depan mata aku Yana Samsudin bagi komen kat blog Nara ni masa kat tempat shooting dulu… dia pun follow blog ni..

        0

        0
      • cinta ulat bulu says:

        aku plak tgk komen2 sume bnyk komen si Anonymous ni. aku nak tnyer ko ni x de keje ke? asal aku bkak kat sini mst ko ade komen. bnyk plak 2 ko komen…

        0

        0
      • haha..anon pundek says:

        anonymous ni mmg xda krja…dia 24/7 menatap bn nak bg komen2 y panas lg berhemah…n dia akan condemn smua org y x brstuju dgnnya….btw she is an attention seeker…

        0

        0
  11. Anonymous says:

    Jika mamat menghormati Fida dan teman lelakinye sepatutnye die tak perlulah membuat pengakuan sebegini kerana sedikit sebanyak bakal menganggu hubungan Fida dan kekasih. Jika mencintai seseorang tue perlulah mendoakan kebahagiaan die walau ape pun yg berlaku n jika ade jodoh xkemane.

    0

    0
    • Mel says:

      Kipas Susah Mati Neelofa.. sy bkn ckp sebrgan..ttp hanya utk Anonymous je… ye mmg ramai org yg pandai2 baca blog ni..tp cara kritikan tu mcm syok sendiri..seolah2 dia je yang betul.. utk Anonymous.. cuba baca blk msg sy tadi.. bkn Anonymous tu sy maksudnya tiada hala tuju..tetapi cara awk kritik..seolah2 ikut suka awk je.. tanpa berfikir.. n sy tgk ramai sgt la dlm blog ni.. suka pertikaikan kritikan org lain.. if x setuju sudahla.. x perlu nak menempelak.. tp ayat tu biar la elok sikit.. Oh ya.. SPM… haha.. sorry bkn nak ckp besar… kalau u Anonymous keje di Private sector try la tgk gaji Manager bp ek.. x perlu kita nak maki-maki org.. n bergaduh sesama sendiri jika x sependapat… mcm mana Melayu nak maju??…. ok.. Daaaa

      0

      0
  12. nicky says:

    malas nk layan artis suam2 kuku

    0

    0
  13. filla says:

    nama dah suam2 kuku..tu yg bt kontroversi lg kot..haha

    0

    0
  14. chentalove says:

    dah la tu mamat…dngr2 Fida dh da buah hti…
    bgus mamat fokus gn kerjaya dlu bru pkir psl pmpuan ye…
    jdikan yg dulu sbgai pgajran buat mamat n fida k…peace

    0

    0
  15. mulot gunung BERAPI says:

    GELI. DGN MAMAT & FYDA PUN AKU GELIIIIIIII !!
    DUA2 POYO.

    0

    0
  16. aku mmg nk komen says:

    ehh mamat! ko ni pe hal yg hegeh2 sgt nih… muak btol bc citer ko..xder story lain ker pasal ko..asyik fida3x…yg minah fida ni plak..sempat lagi ko kuar ngan mamat sebagai kawan…amik berat sebagai kawan…ko xmalu ker fida? mmg 2 org ni sama2 hegeh…

    0

    0
  17. loving says:

    bgs la lau mamat bkwn dgn fida,x kn la lau pts cinta lalu x mau bkwn lg kn…
    x slh kta bkwn dgn bekas buah hati sdiri kn3x…..
    mamat jgn pndg blakang k….kita harus pndg terus k dpn….
    yg penting msa dpn cerah….

    0

    0
  18. saudara saudari cikebung cikebung says:

    Pengakuan berani mati mamat sepah..”muka sy cm beruk”

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dia ni la baka yang terlepas dari Planet Of The Apes ke Malaysia. Ada 35 jenis spesis macam dia ni tapi dia adalah spesis yang pandai bercakap dan menggayakan cermin mata Rayban.

      0

      0
    • Milah Vogue u'olls says:

      Dia ni mak ingat la kan, spesis baka yang ada selepas Planet Of The Apes tu. Ada 35 jenis spesis & yang ni spesis agak unik dimana spesis ni pandai menggayakan kasut dan cermin mata Rayban.

      Curlasss kao mariaa~

      0

      0
  19. JEJARI KONTOT says:

    TAK TERUNA DAH SI PLANET OF THE APES NI

    0

    0
  20. kesuma says:

    sudah sudah la tu mamat…rasenye fida tu langsung xsesuai utk u..carik le yg ade chemistry dengan u..tpi kalo dh jodoh tu tak la…ermmmm

    0

    0
  21. awatif says:

    gambar fida yg ats tu mcm cheetah

    0

    0
  22. coklat says:

    hahahha…kelakar2 gak yg komen2 kt cni…aku rs klu tensen2 wat kje bleh tgk bn…..bc ruangan komen2 ni bleh release tension…hahaha

    0

    0
  23. zira says:

    Hari tu tengok si fida ni dlm rancangan apa saja fbi punyalah pelik fesyen dia…tudung mmg dah terbang dah..tinggal serkup kepala yg ada manik2 kat dahi je..buruk sgt la fesyen kau fida..menyampah aku tgk kau dari pakai tudung skrg pakai serkup..kau ingat dah up to date sgt la fesyen kau tu ye? kolot sgt la kau ni!

    0

    0
  24. akid says:

    haih.. kot ye pun jgnler mengaku.. silap2 nanti putus kawan pulak dgn fida.

    0

    0
  25. q says:

    Mamat sepah, eksen jer sukakan fida. suka fida ke suka body fida. boleh blah la mamat..

    0

    0
  26. sudah2lah dikisahkn tntang ini..

    0

    0
  27. Datok minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kalau minah jambu jadi si fida ni tk payah lah nk balek2 ngan jantan lama menyampah !!!! rilek dulu jangan kalang kabot nk ada mateair ! jangan kemarok sangat ngan jantan2 ni…….bila dia ada betina lain dia akan tnggal kn dengan bergitu aje macm sial kn ……..bila dia pulak kena tinggal ngan betina dia datang lah kt betina lama dia terhegeh2 cakap i maseh sayang kn u n lov u Pundek lah !!!!!! ni semua tektik jantan !!!! kalau fida balek lagi ngan si mamat ni fida pompan yg paling paling bodoh di dalam donia yg fana ni ………lov u fidaaaaaaaa

    0

    0
  28. aku benci ANONYMOUS says:

    HAHA..t’diam lak anonymous ble kne hentam dgn mel..hahahaha..suke!
    suke cgt hine org fail spm an.

    0

    0
    • cinta ulat bulu says:

      aah kan. aku sokong ayat ko. nyampah ngan ANONYMOUS.. bajek die best2 jew kan. Aku ni lulusan SPM je. aku bkn MANAGER BP. tapi… aku adalah aku. stakat nk beli toyota wish tu aku mampu sey dengan didikan aku yg sekadar SPM ni je..

      0

      0
  29. meeradriana says:

    menyampah den!!!!!!!

    0

    0
  30. pemerhati tidak berbayar says:

    FIDA=Tok Ti + Ayu Raudhah wannabe

    0

    0
  31. sto says:

    fida ni sape? mcm tah hape2 je

    0

    0
  32. huh! says:

    mak ai…terkejut tgk gambar si fida ni…sorry, bukan nak hina tapi adoimak makeup, contact lens, bulu mata palsu tu semua tak sesuai..elok2 Tuhan bagi wajah yang cantik dan comel kenapa jadi mcm ni??? aish..tak tahu besyukur betul….

    0

    0
  33. huh! says:

    mak ai! terkejut tgk gambar si fida ni…adoi, bukan nak hina tapi makeup, contact lens n bulu mata palsu tu buat wajah dia jadi buruk…elok2 Tuhan bagi wajah yang comel n cantik..jadi mcm ni pulak..tak reti bersyukur langsung..aish..

    0

    0
  34. jijah vogue says:

    bulu dah lah serabut… geli aq tngok
    macam sial ..gampang…pukimak punya jantan…
    setan…………………

    0

    0
  35. Anonymous says:

    sudah2 la…………….gila……

    0

    0
  36. Mat Jebon says:

    Mamat kini dalam proses nak baik balik dgn Sepahtu selepas Mamat sendiri utuskan nak keluar group. Sebab apa Mamat nak join balik? Ini sebab dia (Mamat) susah nak dapat job lepas berpecah dari Sepah & dia lebih banyak buang masa dari memikirkan apa yang dia perlu buat untuk focus pada masa akan datang dari segi kerjaya. Dia (Mamat) ingat bawak diri sebagai solo boleh grab byk job? Tamak.. Jepp ok je if Mamat nak join balik cuma Shuib kurang suka sebab masa diorang susah, Mamat buat keputusan nak keluar. Ibarat melepaskan diri dari keadaan. Apa pun, aku respect dengan Jepp masa jumpa kat Low Yat Plaza tempoh hari. Tak pernah ada rasa sombong sebagai artis. Shuib aku jumpa kat Aeon AU3, Keramat dengan Siti Sarah. Apa pun, teruskan perjuangan dalam dunia seni tanahair ni. Aku percaya korang boleh pergi jauh. Banyakkan buat research tentang komedi ni.

    0

    0