Written by AbangNara | November 15th, 2012

Baru-baru ini telah pun berlangsung Yuna Homecoming Concert di Pulau Pinang. Sayangnya, semalam sepucuk email telah dikirim menyatakan rasa tidak puas hati dengan penganjuran konsert Yuna di Pulau Pinang. Sedih juga Abang Nara membaca luahan rasa tidak puas hati si pengirim email.

yuna homecoming

Email yang dihantar memang panjang lebar. Jadi Abang Nara rumuskan beberapa point utama untuk anda. Antara rasa tidak puas hati si pengirim ialah:-
1. Pihak penganjur tidak membenarkan pembeli tiket masuk awal sedangkan hujan lebat sudah turun (pintu dibuka jam 6 petang dan hujan turun kira-kira jam 5.30 petang)
2. Tiada baju hujan disediakan.
3. Pintu dibuka jam 6 petang tetapi persembahan pembukaan oleh Kyoto Protocol bermula jam 8.30 malam.
4. Diandra Arjunaini menyanyi sehingga 5 buah lagu untuk opening act.
5. Yuna hanya muncul di pentas pada jam 9.30 malam.
6. Mutu persembahan Yuna agak mengecewakan

yuna homecoming concert

Mungkin pihak penganjur perlu lebih prihatin dan bersikap lebih fleksibel untuk penganjuran konsert sebesar ini. Abang Nara faham betapa kecewannya apabila peminat diperlakukan sebegini. Baca entri ini sepenuhnya untuk email penuh yang dihantar oleh si penonton:-

I just wana inform you about Yuna Homecoming Concert in Penang on 10 Nov 2012. Sgt kecewa dgn crew diaorg yg sgt tak professional la. 1st of all, they already told in their fanpage Yuna Homecoming 2012 yang kitaorg tak boleh bawak payung, and gate opens at 6pm. Fine. Kitaorg pun xbawak la payung, and pergi sana awal, line up panjang,tunggu dgn sabar.

Tapi dalam 5.30pm tu hujan mula turun dgn lebat, sampai basah baju, diaorg still xpeduli nak consider suruh kitaorg squeeze ke bumbung yang kat depan (tempat their crews duduk relax2, kerek, kat situ yang diaorg akan check ticket kitaorg). Kalau ikut budi bicara, pakai la otak utk release kitaorg awal setengah jam pun jadi la. Bukan
nya kitaorg ni nak rempuh masuk or buat kacau, tiket dah ada kat tgn pun, dah basah, lunyai dah pun!!!!

I sgt gerammm and tak puas hati, I’m truly dissapointed!!!! Sgt spoil mood, they treat us mcm kucing ker aper! Biar je dalam hujan, sgt tak sensitive! Imagine la dah siap, make up comel2, ada yg bawak banner semua, tp rasa mcm bodoh nak masuk pun kena tunggu dalam hujan! Mind the fact they didn’t even consider to put up a tent as a covered area for us to queue. Sgt teruk!!!

I pergi cakap elok2 kat crew diaorg -this mamat india rambut spikey, gemuk, mcm thugs/gangster/­pimp, I said can u consider to let us in early, it’s raining heavier, all of us are wet & drenched (basah kuyup!!!!

Can’t imagine nak tgk concert dgn baju basah, semua dah kesejukan), and u knoe what this guy answered me? “We can only let u in at 6pm, WHAT DO U WANT ME TO DO?” -dgn duduk tersandar kat kerusi, hisap rokok, angguk sikit kat I masa tanya, sgt menyakitkan hati! So stupid! Mcm ni ker treat org yg dah beli tiket beratus! I beli 3ticket
vip total RM393, tp layan macam sial!

And then kitaorg squeeze masuk kat khemah crew diaorg yg duduk senang lenang goyang kaki, semua perasan, arrogant, berlagak mcm la org penang ni hadap sgt nak tgk concert! Klu I tau mcm ni diaorg treat, tak friendly langsung, tak
considerate langsung, I seriously won’t waste my money to them! Because I didn’t pay to get wet!

And honestly, towards 6pm tu diaorg sendiri dah start panic. Mana taknya, yang handle pun semua muda-mudi, budak hingusan, tak sure apa nak buat, tak confident, semua yg stock volunteer tak boleh fikir! And then bila dah masuk, yg vip duduk, yg lain berdiri sambil pakai baju hujan, kids may like it la, they might think it’s fun, but all the
wrong things sisnt just stop there :

Gate open at 6pm, kitaorg nganga almost 2hours and 30 min baru opening act Kyoto Protocol performed -about 2,3 songs! Sgt lama! What the hell?! And then break, tunggu sgt lama, baru diandra junaidi pulak performed, u have any idea how many songs she sang? 5!!!! So longgg! Who’s concert now is it??!!!!

Better ckp concert promotional Diandra Junaidi, kyoto protocol and Yuna. Betul tak??? It was so dreadful! Sgt panjang, MEMBOSANKAN!!!! Org Olay (since they are the main sponsor) keluar ke stage 2kali,
obviously nak buang masa sbb yuna still tak keluar! What’s this man???? I said dua kali: before kyoto protocol and after diandrajunaidi. And then lamaaaa sgt tunggu, yuna keluar ke stage pukul 9.30pm!!!! Just imagine??!!!!

My dad ckp igt ker arrogant sgt, org kl nak perform kat penang, tanak keluar. The waiting was so long, we felt
stupid, mana ada concert dln dunia start at 9.30pm!!!! We came at 5pm u know??!!!!! Tunggu 4jam, dgn sejuk basah kena hujan, dah la vip stage sgt jauh!!! Utk harga vip, mmg tak patot!!!! I’m really unhappy and disappointed. And yuna pun xder nak apologise dia dtg lambat, my dad pun ckp dier takde courtesy, ikut suka hati dia jer. Nampak mcm dia tak give 100% at all!

I’m a loyal fan of hers, u tau, I pergi tgk semua show dia kat kl, kat dewan philharmonic petronas, kat DBKL masa
launching Terukir Di Bintang, and I’m telling u, dia nyanyi masa kat kl events yg I sebut tu WAY better than malam homecoming concert tu!

Mcm tak sungguh2 gitu, dia tak fikir ker fans yg dah awal2 beli ticket? I’m working in kl, my hometown is in penang, I took a leave and took a flight back to penang just to watch her concert wit my parents, sbb I bgtau my parents dia perform kt kl sgt bagus, very good vocal, tapi kat penang, buat slack, lambat, nyanyi gitu2 jer, mmg tak
best langsung! At least u tahu, I nk reporters kt kl tahu, sbb kat fb homecoming ni pun mmg byk org ckp dia lambat, time management very bad. I sgt malu kot kat my parents, mcm ni punya show, baik xyah buang masa pergi. Urghhh… Terrible, sucky show.

And admin homecoming page tu ckp yuna stuck dlm jam, hujan sbb tu lambat!-pdhal kitaorg dah nampak dia arrive awal2 lagi dah! Dia pakai turban warna merah, dari jauh dah nampak! Dia dah sampai hours before dia perform kot…oh I’m
really frustrated, I conclude again what I’m not happy about below:

1) crew already inform on fb that we cannot bring umbrellas -yet it was raining -no covered area -they didn’t let us in early (everything was ready, seats, EVERYTHING WAS READY) -we were soaked in the rain!!!

2)Yuna was LATE!!! Gate opened at 6pm, we waited for 2 and a half hours for sumone to be there on the stage: at 8.30pm the olay guy was talking crap (no one was interested to what he was saying!). Then kyoto protocol performed about 2-3 songs, diandra junaidi performed 5songs!!!! So long!!! (We were there to watch yuna perform, dun give
us rubbish!!! Diandra can’t even sing live!!!) And then the olay guy came again, throwing sum olay products as a give away, then only Yuna came out at 9.30pm!!! So we waited from 5pm sejak line up sampai 9.30pm baru yuna keluar ke stage! Ada yg lapar, ada yang dah lembik, kena tuntun, sbb lama sgt berdiri -i saw this guy di bawa ke stage vip
utk bg dia duduk, I tak tipu!

3) Yuna’s performance was poor! Compared to her previous shows in Penang! Byk yg tak happy, hello, we are not stupid!!! Stakat nak suruh org beli ticket sbb nak bagi sales laku, tp bila sampai concert day, crew layan mcm sial, berlagak bagus, POYO, ARROGANT, yuna pun keluar lambat, mcm nak tanak perform jer, urghhhh I still sgt kecewa!!!!

Astagfirullah… I’m just so disappointed,that’s why… I hope u can further interview yuna or let her know abt this. The organiser is ***** , SGT TAK PROFESSIONAL!!! I pernah jadi volunteer utk Sunburst (by Pineapple Concerts) diaorg sgt pro, sgt efficient, kitaorg volunteer pun takde kerek dgn org yg dtg, pdhal tu ada international artists lagik… Ntah la… I guess kalau kita dah jadi peminat, mmg kita akan frust kalau singer tu sendiri perform sambil
lewa jer…

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

257 responses to Peminat Kecewa Dengan Yuna Homecoming Concert Di Pulau Pinang

  1. Peminat Tok T says:

    Tiket Tak Laku !!!!! hahahahahaa

    0

    0
    • MAK KWANG says:

      AMERIKA LA SANGAT KAN???????

      0

      0
      • Kak Melah says:

        amerika ke, afrika ke, nigeria ke, benua antartica ke…last-last balik buat konsert kat M’sia gak!

        0

        0
      • Hanya Mampu Tersenyum says:

        2)Yuna was LATE!!! Gate opened at 6pm, we waited for 2 and a half hours for sumone to be there on the stage: at 8.30pm the olay guy was talking crap (no one was interested to what he was saying!). Then kyoto protocol performed about 2-3 songs, diandra junaidi performed 5songs!!!! So long!!! (We were there to watch yuna perform, dun give
        us rubbish!!! Diandra can’t even sing live!!!) And then the olay guy came again, throwing sum olay products as a give away, then only Yuna came out at 9.30pm!!! So we waited from 5pm sejak line up sampai 9.30pm baru yuna keluar ke stage! Ada yg lapar, ada yang dah lembik, kena tuntun, sbb lama sgt berdiri -i saw this guy di bawa ke stage vip utk bg dia duduk, I tak tipu!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Biasa la.. jgn membenci kalau itu jln yg ko pilih..

        0

        0
      • Miss Tahi Hidung Masin says:

        ada x yg nak wang mereka dipulangkan? hehehehehehe

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

        lain kali kalau concert yuna aje jangan gi tengok lah !! buang masa aje n jangan buang2 duit !!! duit tu leh buat makan n shopping lagi hepning…..ape bagos sangat ke concert dia yg korang mengenyammmmmm sangat nk gi tengok !! ha padan muka kena basah kuyopppppp…….dh lah basah n the kuyop layan pulak macm sialllllllllllllllll hahahahahahahahahahahahahahahaha !!!!

        0

        0
      • kena la mula pada pukul 8:30 kerana menghormati waktu maghrib. korang ni tak sembahyang ke? oh ye lah, konsert siti selalu start 7:30 malam selamba….

        0

        0
      • yuni says:

        Mak oi..satu familitak maghrib ka..? Yuna lambat dia semayang dulu kot….

        0

        0
      • i'm not a monster says:

        pihak penganjur x ada sediakan raincoat ker cuz selalunya concert yg standard internasional ada sediakan raincoat

        0

        0
      • YOLO says:

        9.30…Yuna sembahyang hajat dulu kew ?

        0

        0
      • FLOPPPPPPP!!!!! says:

        aku terbaca dlm satu blog, pengajur mulakan lewat sebab banyak seat masih kosong…. :(

        0

        0
      • yuna frust dengan blogger says:

        YUNA SALAHKAN BLOGGERs DALAM TWITTER NYA. Sila baca..

        twitter.com/yunamusic

        0

        0
      • Xminat artis kerek says:

        Itu la bezanyer artis yg tibe2 popular mendadak (Yuna) ngan artis yg naik dgn susah payah (Ct Nurhaliza). They all ni mementingkan kuantiti jer dr kualiti.

        0

        0
      • korang semua yg marah sebab hujan mesti tak pernah follow Rock The World 9. dah sah2 la hujan. tolong jangan samakan natural causes, Tuhan nak turunkan hujan dengan dengan ‘ala, hujan turun sebab Yuna menyanyi’, dah sah2 korang jatuh khurafat.

        0

        0
      • Yuna Pun Patut Dipersalahkan says:

        aku salahkan Yuna..kenapa merestui konsert buat kat luar/outdoor. antarabangsa my brown bloody ass…tapi otak masih kat lutut.

        0

        0
      • .
        dah tau konsert outdoor, jangan la pergi. pergi je yang indoor. konsert luar buat outdoor macam Woodstock sampai main lumpur semua takde kecoh macam korang. ye la , konsert siti semua buat kat hotel indoor belaka nak jaga standard. pilihan di tangan anda.

        0

        0
      • anakayam says:

        alahaiii akakk oiii….laen kali ge la tgk konsert siti….tersangat puas hati…..
        yuna nih bole wat lagu & menyanyi tapi xble handle konsert…..

        artis mcm ni xde public relation….

        0

        0
      • make up tebal2 macam ahmad nisfu buat apa, ni bukan nak pergi Anugerah Bintang Popular. ini konsert! pakai tshirt, seluar katok, berpeluh dan enjoy!

        0

        0
      • lolaluli says:

        Hujan tu ialah common sense. Sekarang musim hujan, takkan terkejut kot petang tu tiba tiba hujan? Kami pergi konsert Bigbang haritu. Kitorang pun tak dibenarkan bawak payung, so semua orang bawak baju hujan sendiri. And I do mean SEMUA.

        Kitorang berdiri dari tengahari untuk yg free-seating and free standing, hujan lebat 3-4 kali. Tapi selamat, sebab semua dah ada baju hujan masing2.

        Memang lah lenguh and last2 basah jugak apa semua, tapi lek lah…dah kata pergi konsert. Apa apa pun, this was what I chose, kita yg gatal2 nak pergi konsert. Tuhan tak suruh pun. So I pun tak boleh nak complain banyak..

        However, ni pasal organizer jelah. yg pasal performance yuna tu apa semua, I have no comment. I tak minat sangat yuna, takut terkutuk pulak attitude dia.

        0

        0
      • ;) says:

        dari dulu tak pernah minat pun yuna.
        yes lagu dia memang ada yang best. tapi suara dia biasa je.
        tiada apa yang special pun yuna ni

        0

        0
    • oh nooooooo says:

      hujan turun sebab dengar suara sendu si Yuna.

      0

      0
    • hoho says:

      pergi cakap elok2 kat crew diaorg -this mamat india rambut spikey, gemuk, mcm thugs/gangster/­pimp, I said can u consider to let us in early, it’s raining heavier, all of us are wet & drenched (basah kuyup!!!! <—- and the guy reply these: 'the crew din panic, they offer ya'll to share the tent. U told me its raining, u din pay to get wet in the rain, well, u pay or din pay, if it rains, what u want me to do? U sendiri tell me. Macam bodoh u ask me stupid question, so I give u stupid answer la. Here's an idea. If u think that u don't wanna hear the opening acts, come later.
      If u think u down wanna hear repeated songs from sg, why don't u be yuna's manager instead? It seems like u think u know everything right.
      Btw, I am not a member of the crew, I am the VP of Operations of Talent Harvest. So yea, if u think aku ni poyoh, memang pun… But looks like not as poyoh as yourself. Btw, if u think the opening acts were dreadful, go pick up an instrument and try do a better job before speaking. When u realize u can't, I hope u pay better respect to these talents.

      I suggest you reply this after your period and if you think you have a problem with me personally, send us a letter and depending on its content, you'd be hearing from us or our lawyers. Thank you.'

      0

      0
    • lilo says:

      wowww tgk kat fb yuna homecoming concert. that indian guy yg duduk bwh tent tu bls balik comment org yg complaint psl ni. sampai bergadoh kot!

      0

      0
    • Selitone says:

      Thehehe…

      Sekarang musim hujan…

      and yes..!! Penganjur perlu peka akan hal ini…

      about the thugs/pimp… please do an official report to the organiser… so next time they wont employ that arsehole again… but hey!! at least he nodded his head to your question… heheheh…

      So, ur saying Yuna doesnt perform well as her previous concert?

      Maybe its time for u to think about admiring another artist…

      PS: kena hujan lencun begitu… anggap sebagai cabaran lerr adik, kan adik niii peminattt setiaaa… thehehe…
      Abang dulu, berkayuh, berbaju masam, berpacat dalam becak, bergaduh sebab nak spot cantik sebab tengok konsert kat funfair… walaupun tiket muraahhh~ (objektif nyer sama jer kan? hiburan) tapi kami ok jerr… leh bangging kepala dalam keadaan mata lebam lagi. Thehehe…

      0

      0
    • Lalok says:

      SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM …MASUK STADIUM…NGEEHEHEH

      0

      0
    • erna says:

      yuna dah reply about this kat twitter dia…

      0

      0
    • Anonymous says:

      To the sender of the email, I really really hope you get off your high horse and read this comment. You sent an email to a tabloid blog, so I’m sureeee you were already expecting an outburst.
      I’m going to take excerpts from your ‘email’ and try to respond accordingly from a non biased, logical point of view.
      So basically these are your complains:
      1) Line panjang you tak boleh masuk
      2) Hujan, no umbrella for you
      3) Tent for you to shade under
      4) Ticket Basah
      5) VIP ticket privileges. Wujud ke?
      6) Nyanyi not up to YOUR standard
      7) Opening acts you weren’t in favor of.
      8) Organizer Olay pun you bantai. Poor guy was only doing his JOB
      9) Yuna being late
      For any concerts, in the history of all concerts. You would/should know there isn’t a venue that allows you to bring in the umbrella for many, many reasons. This is not because the organizers are ‘poyo/arrogant/treat you like kucing’. This is the simple rule. Hujan/ribut/snow it does not matter. if you want to catch the concert you wait in line just like everybody else. If you get soaked, that’s fine too because no one likes the rain but YOU should have expected it. It was an OUTDOOR concert. Rain or Shine, it goes on. Do not go around blaming others, when you can’t recognize faults of your own. Dah tahu, musim hujan ever thought about bringing your own raincoats?
      They won’t allow you to enter the venue because it wasn’t six? BOOHOO. Rules are rules are rules. Again, you shouldn’t take it personally. People are just doing their jobs, following orders. You volunteered at Sunburst right? You should know an event involves a whole lotta people, a whole lotta kepala and a whole lot of rules. Everyone has to adhere and answer to somebody. If semua nak bend over backwards just because it was raining, susah right? What to do, hujan? Just WAIT and sabar lah. If you were a true fan, this wouldn’t have been an issue.
      Opening acts pun nak complain? Give them a break, just because you weren’t in favor it doesn’t mean that the rest of crowd weren’t keen on catching them. Sorry to dampen your mood but the whole point of the concert wasn’t about pleasing you, you, you and you. Because it sure as hell sounds like you were expecting just that.
      People have waited much LONGER hours while waiting for their fav artist to perform. 9.30 IS NOTHING. Standard lah, learn to be PATIENT. A volunteer at ‘Sunburst’ surely would understand that there are pre-determined time slots for everyone? I’m not entirely sure when the event was supposed to begin but should she was scheduled to perform at 9.30, so be it lah. 9.30 it is, tunggu? There was a festival I went to last year where I was soaked and drenched for 12 hours as it didn’t stop raining and the last act came out at 12AM. So? If you were really there for Yuna, you wouldn’t have allowed any of these minor hiccups to affect you. Either that, or you’re just a very mengada ‘concert’ goer.
      Yuna wasn’t too good that night? Now that is VERY SUBJECTIVE. No one should take your word for it, she gave her very BEST and that is all a person can ever do. She is human, guys! With feelings, she gets overwhelmed and tired too sometimes!
      This is getting way too long than I had intended, but it angers me to no end to have read your mail. I hope future concert organizers would allow YOU to bring in an umbrella, prepare a raincoat for YOU, let YOU in early, give YOU shade from the rain, stop opening acts from performing because YOU said it was too long and tak sedap, and bagi sofa with aircon and covered shade so YOUR makeup won’t be affected.
      copied from ragewalrus (?) i hope the person who sent the email will read this.

      0

      0
      • hany says:

        salam ‘anonymous’ yang dilahir tanpa nama ke?

        maaf saya tidak terbabit langsung dalam apa jua konsert ini,kenapa saya balas bahasa melayu?sebab ini bahasa rasmi..

        satu sahaj saya nak cakap, bila sesuatu perkara di buat,konsert atau apa sahaja bentuk hiburan,peminat mengeluarkan duit sebagai tanda sokongan kepada artis kesayangan mereka. Apa jua kritikan,termasuk rasa tidak puas hati perlu diambil kira. kalau tak,jangan anjurkan langsung. awak cakap ‘rules are rules’? how about this ‘money is money’ dear..put yourself ‘in their shoes before talking’

        0

        0
      • pjg giler komen ko says:

        ni mesti crew concert homecoming yuna..

        0

        0
      • zera says:

        yuna agaknye yg reply ni,..

        0

        0
      • Berserban Ala Yuna says:

        Yuna suara you tak sedap pon , sebab you la industri skrg penuh dgn penyanyi yg tak da powerful voice , balek kedah please , lagi satu kepada Anonymous November 16 at 1 : 14 am – i know you must be Yunalis Zarai dari kedah tu , eh stop wasting your time with your frog voice , the audience pay lots of money just to watch your performance , but when your performance were SUCKS , they speak out their opinions and you deserve all of the words ~!!

        0

        0
      • Bukan peminat Yuna says:

        Apa yang aku faham dari email tu dia just tak puas hati dengan crew/penganjur and kecewa sebab Yuna perform lambat. the person has the right to voice out her/his opinions about this concert. People paid a lot to see her lagi2 VIP seat. For the same amount mereka sepatutnya dapat layanan sama sepertimana meghadiri konsert artis luar negara. Aku tak nampak pun sebagai menjatuhkan kareer Yuna tapi cuma tak faham kenapa isu ni dibesarkan and ramai yang butthurt.

        0

        0
      • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

        ni mcm yuna je yang comment ni..ayat & pkataan dlm twitter & spelling lebih kurang je ni..heheheheh

        0

        0
      • ragewalrus says:

        Go ahead, reply lah dalam bahasa melayu. I just like writting in English.

        But the way, I RAGEWALRUS wrote the long ass comment, this ANONYMOUS yang copy balik what I wrote.

        So dear HANY, firstly let me clarify nama saya RageWalrus and I am not Yuna nor am I part of Yuna’s crew. Saya sedar bahasa melayu itu adalah bahasa rasmi, but i feel it takes a lot of fun out of speaking in english. I’m not Yuna, so maybe your comment is addressed to a wrong person and I’m sure she accepts comments and criticisms.

        But from a concert goer point of view, mind you I spend a lot of money attending concerts. The sentiment ‘Money is Money’ is true, and the sender of the email did get what she paid for am i right? Yuna did perform right guys? She did catch her live right? Unless i am missing something here, I’m sure she got what she paid for. She wanted to catch, dah dapat pun.

        What she DIDN’T get for was the chance to be let in early (again, rules), pakai payung (memang concert dalam negara mana pun tak boleh bawak), opening acts bosan (what to do memang diaorg nyanyi tak sedap), no tents for her to shade under, yuna lambat (she still did manage to perfom, kan?), etc etc.

        Because after all, after all. Semua ni TAK tertakluk dalam ticket. COMMON SENSE. Btw, I’m putting myself in her shoes, and it’s a bit toooo snug mind you!

        0

        0
      • ragewalrus says:

        This is addressed to ‘BERSERBAN ALA YUNA’

        ‘Yuna suara you tak sedap pon , sebab you la industri skrg penuh dgn penyanyi yg tak da powerful voice , balek kedah please , lagi satu kepada Anonymous November 16 at 1 : 14 am – i know you must be Yunalis Zarai dari kedah tu , eh stop wasting your time with your frog voice , the audience pay lots of money just to watch your performance , but when your performance were SUCKS , they speak out their opinions and you deserve all of the words ~!!’

        1. Might consider going back to school to take up English.
        2. How do you know I am Yunalis Zarai? Just because I’m on the opposing team and I’m writing in English. Why is that you can’t get it through your thick skull that I am just a normal person who is affected by the reader’s email and the comments I’ve read on here.
        3. Frog voice? How nice of you. But then again, you’re leaving hate, hurtful comments on this blog. So really, I was actually expecting worse than that.
        4. I’m not one to say if Yuna deserves all the words, but for someone who spends his/her time leaving comments full of hatred and ayat-ayat kasar. I wish you the best of luck in life. Have fun being a mean person!

        Sincerely,
        RageWalrus

        0

        0
      • **Eating popcorn** says:

        I kindda agree with anonymous. I’ve been to numerous concerts, shows indoors and outdoors. It’s simple, bring your own raincoat, rain boots etc etc. Do not have high expectation. Itu perkara basic. Rain or shine, doors will only be open when it says it will open. Main acts will always perform the last and sometimes really late also kadang2 sekejap sehaja, itu adalah normal. Also give a change to the opening act, mana2 concert pun ada opening act sampai 1jam. Give it a rest and just enjoy the moment.

        0

        0
      • Anonymous says:

        more than that, aku rase pengantar email ni malu kot kat parents dia, sebab concert tu x best.. its not about sbg peminat setia yuna, dia harus terima je bulat2 ape yg berlaku pd dia kat konsert tu? salah ke dia juz nak luahkan ape dia rasa? As an organizer, you should apologize bukannya salahkan org yg dah bayar kt u.. cara mcm tu lebih elok dan manis kot utk ‘kesinambungan’ organizer u, takut nanti artis lain pon dah takut nak ‘keje’ ngan u all…

        basically, in this case u just have to follow ur common sense and ‘humanity’. lau dah org tu basah kuyup, alahai bagi je lah kelepasan masuk awal.. bukannya dia minta dilayan mcm permaisuri kot.

        0

        0
      • anon di atas. kalau hujan, lagilah susah nak lepas orang masuk awal sebab time tu lah kat dalam venue krew kelam kabut nak cover apa2 equipment yang basah takut short ke apa yang buat show lagilah tergendala lama. katalah bagi ko masuk dalam, sekali ko kena electrical shock percuma, organizer jugak yg di salahkan. been there, done that. show start lambat sebab seat tak penuh is such a bullshit, sebab non fans yg nak pegi saja2 pun, bila dah hujan lagilah malas nak keluar rumah at 5 or 6 tu.

        0

        0
      • -_- says:

        Cakap english je confirm yuna/crew. Apa benda bangang sangat ni.. Don’t be so stupid and shallow.

        “Ayat and perkataan dalam twitter and spelling lebih kurang aje”

        Ya allah .. Tolong la jgn jadi bangang sgt, dah English nak lain macam mana. Haihhh

        0

        0
      • Anonymous says:

        -try to respond accordingly from a non biased, logical point of view hape ke benda kalo dlm setiap komen ko 2 dr mula smpai ke ayt akhr ko mnyebelahkn 1 pihak je?siap perli2 n mnambah2 lg 2….

        -kalo yuna dh penat sgt x pyh stuju bt konsert..duk umh rehat lg bgus kn?
        -peminat byr duit tgk konsert xde hak nk suarakan ketidakpuasan ht ke?

        konklusinya kpd penulis surat 2 pasni xpyh bazir duit bg yuna n pganjur cm 2 kaya k……

        0

        0
      • sukati aku nak jawab apa says:

        kalau tak peminat yang beli tiket konsert yuna yang pakai tudung bukan tudung ni… ko ingat ada ke konsert2 bagai ni… dia bayar duit n nak kan yang terbaik yang boleh diberikan… ikut suka dia lah nak komplen apa pun cos dia ada hak… rules are rules wak lu… rules tu manusia yang buat yang boleh diubahsuai… kalau dah bayor beratus apa salah ke kalau sediakan baju ujan yang rege dia cuma RM10 (kot)… aku rasa baik gi konsert funfair lagi bagus.. sebab bayor beratus pun standard sama jekk kena gak ujan…

        0

        0
    • marie says:

      As wardina said artis xptt dijdkkn idola….huhu…
      y pengjur konsert less managing skill ble rmi org complaint…
      klu 1org 2 org acceptble la…y pmnt pn fanatik sgt..agkut fam skali pg…
      pd ak sefntik mne pn kte don’t waste ur money…tggu konsert free jer…pg jom hhbh ker…ape2 y free klu da fanatik sgt kn…Yuna needs to take sction la xkn diam jer

      0

      0
    • fenin says:

      apa salahnya tulis fully in bahasa melayu kalau bahasa english mu ini berterabur? Pening aku membacanya.. Anyway yuna ni overrated la! Menyampah! Nasib baik tak beli tiket! Puiiiiiiii*

      0

      0
    • along says:

      kesimpulannya, yuna balik ke tak balik ke sama je.. pemergian dia ke obersi tu pun tak terasa apa sgt pun…

      0

      0
  2. Milo Ais says:

    6. Mutu persembahan Yuna agak mengecewakan

    (baru tahu ke..kalian?)

    0

    0
    • alahai says:

      Peminat2 Yuna pun bodoh…dah tahu musim hujan bawaklah payung. Ngok !

      0

      0
      • rianti says:

        alahai kt atas tu.. awk x bce ke management crew dh bgtahu awl2 x bole bwak payung.. len kali bce leklok bru nk komen. peace!

        0

        0
      • alahai rianti says:

        Peraturan Tuhan pun ramai yang xikot. Apala sangat peraturan tak boleh bawak payung kot.. sbb tu ada peribahasa sediakan payung sebelum ujan walupun ramalan mengatakan panas terik. Mesia skrg musim tengkujuh. Sndiri pk la woit. Baju ujan pon ok pe..

        0

        0
      • Nama saya DOWN~~ says:

        payung mmg x leh bwk mase concert..mengganggu & bahaye..tp cube fikir sendiri & bwk la raincoat..bkn mahal pon..3.50 je dik oi..diorg hanye bagi raincoat kalau mase concert berjalan, hujan..kalau sblm tu, mmg xde..alahai.. not big issue~~

        0

        0
      • Mutu persembahan Yuna agak mengecewakan sebab Yuna tak buat pyro macam konsert Rammstein. konsert tiket murah pun penonton nak lebih2 macam tengok Lollapalooza dan Family Values. bodoh! bab suara tu memang dah biasa2 pun. not a big issue.

        0

        0
  3. Ko Kesah says:

    hahaha apa la manusia2 ni excited sgt dgn yuna.???
    klu ceramah agama xpulak sanggup berhujan berpanas bagai..

    0

    0
  4. Macam Anugerah Skrin says:

    Hambar ! Llalalallaalala

    0

    0
  5. akuyanghebat says:

    pastu lagi sedih bila maghrib isyak entah ke mana… kan?

    0

    0
  6. KemahKeming says:

    Ustaz Azhar Idrus buat ceramah free ko xnak pegi..yg tempat maksiat kena tiket beratus *SIAP VIP* lg tu jugak yg kau cari..haishh

    0

    0
  7. tercinta says:

    Mmg sgt mengecewakan….aku pon trtipu dgn konsert yuna…da ar beli VIP ticket…tpi tmpt nyer jauh bebenor dri stage.sgt menyedihkan…yuna lmbt perform dkat stage…make up tebal kot…kite orng mcm orng gila…da ar lapar, dahaga, air free pon x ada…at least bgie ar free gift ker…pastu nk mntk organizer amek tindakan sgt lmbt…smpai setengah jam baru nk buat…seat VIP dlm khemah…tramat PANAS…byr RM131 kot…bkn nyer 10 inggit…kpd peminat tegar YUNA,,,,please tell to YUNA…very SAD…dtng jauh2 dari KL, tpi dpt persembahan yg sgt mengecewakan….so sad…

    0

    0
  8. sizuka says:

    Sape kate yuna best? Artis malaysia time br naik sume mintak peminat support.. Bila dorg dh naik pandang sbelah mata pun idak. I x cakap semua tp most of them la. Jadikan sbg pngajaran buat yg lain :)

    0

    0
  9. kagaya mad says:

    Alahai sgup berhujan berpanas berlapar smata- mata nk tgk dia ni nyanyi?? Bukannya special sgt pun.. nyanyi mendatar bolehla.. cuba klu nyanyi lagu gemilang mau terkeluar ank tekak.

    0

    0
  10. FSC says:

    Apa kejayaan Yuna sampai nak buat Homecoming bagai? Heran ku!

    0

    0
    • Kittykat says:

      Apa kejayaan kau? Tulis comment kat website gosip? Heran ku!

      0

      0
      • MZ says:

        Kittykat ni Yuna..ahakss..

        0

        0
      • Sofia jane bukan nama sebnr says:

        Yuna ?? yg rakam album kat US tu?..antarabangsa lah sgttt..patut dia buktikan dulu kemampuannya kat Asia..cth ikutlah pertandingan mcm Asian Wave, Voice of Asia ker, Shanghai song festival ker…boleh jd juara ker tak..baru lah diakui vokalnya..artis youtube biasanya diminati oleh penonton youtube..mereka ni bukannya tgk sgt vokal yg penting lagu sesuai dgn jiwa meeka ja..tgklah mcm mn mereka giler dgn k-pop dan skrg gangnam style..

        Semua tu bersifat sementara dan bermusim..walaubagaimanapun mereka juga yg untung dan jd kaya raya kerana dpt supporters..yg ramai..

        Psl Yuna ni, maybe dia cipta lagu oraitlah dan lagu ciptaannya pun semua yg low note ja.kalau nyanyi rasa tak puas tp mgkn ada keunikannya yg tersndri..tapi tang vokal mmg out dan kdg2 kedengaran sumbang mambang…

        0

        0
      • Yuna ?? yg rakam album kat US tu?..apofff apofff apoffffantarabangsa lah sgttt..apooffffff woogffffff woooffff woofffff popopopopopoofffff

        camtu la aku baca komen Supiah Jane kat atas ni. whining je lebih macam babi.

        0

        0
  11. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    Huh !! yg korang gatal sangat nk tengok concert yuna tu pesal !!!! ha sekarang padan muka kena main ngan si yuna ngan concert lembab dia tu !! kalau minah jambu kasi tiket FREE pon minah jambu tknak lah !!! minah jambu bukan kerekkkkkkkkkk tapi eeeeeeeeeeee minah jambu tk minat la ngan dia ni nyampah !!! kalau concert Anita serawak tu hepning la jugak….eeeeeeeeeeeeeee tk bekenan langsong !!!!!

    0

    0
  12. sitinuranon says:

    hahahaah orang penang tak pernah pi konsert besaq ka?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    peminat yuna ni msti golongan kaya2 ala2 arrogant gitu.smpai x leyh kna hujan panas bagai.eh hello,learn from fans of Bigbang la.ktorg stay dlm hujan jgk kot!tp pakai otak sket la,bwk la raincoat sndri.da tau skrg musim hujan.adoiii la..jgn nk anggap org pkai raincoat ni cam bebudak sgt.xkan nk bwk payung pi konsert?ape yg nmpk kalau pkai payung?x pyh pikir nk bwk payung sgt la kan.pikir raincoat je sudah.allergic sgt ke pkai raincoat?huh.typical meleisss.tiket ktorg byr lg mahal drpd tiket Yuna ni.tp ktorg x bising pulak kena hujan bagai.setia menanti Bigbang.ok sekian.

    0

    0
    • lisa chong says:

      ye betul tu…tiket big bang lebih mahal dr tiket yuna…tapi kita semua still cool walaupun hujan..hujan jer kot..jgn lah manja sangat..

      0

      0
      • juli affendi lovely girl says:

        tak payah sebok hal kpop..kan ada pak cik yg mengamok pulak..yg peliknya dah tahu tak boleh bawak payung..bawak lah raincoat, tak pikir panjang langsung fans yuna

        0

        0
    • ishhh says:

      ni mesti budak sekolah lagi. nak emo tak tentu pasal. tetiba nak kaitkan dengan kpop pulak. bangga sangat boleh pi tengok konsert bigbang. pi main kat laman kpop yeee dik.

      0

      0
    • Anonymous says:

      K-pop pulak dah..yuna plus admin yuna plus segala yang sangkut paut dgn yuna ni kalau tak jaga fans,boleh lari woo..Malaysia ni kecik, sekali tiup je gosip, habislah reputation..

      0

      0
  14. asik nk kritik je says:

    dia nyanyi best sgt ke? yg korg agung2 kan ni..urm sedey

    0

    0
  15. Hakita says:

    Surat tu kata yuna start nyanyi kul 9.30pm tapi ade video fan kat twitter tu tulis yuna start nyanyi kul 8.30pm. Mana 1 ni? Aku tak ada kat situ so tak berani nak cakap apa2.
    Yg the rest of you nak benci/kutuk yuna tu apasal? Die tak paksa korang suke die pun. Die buat concert tu pun tuk FANS die. (kalo tak faham english, fans = peminat).
    Aku suke yuna. Sentiasa optimistic. She has done a lot on her own.
    Alhamdulillah she still covers her head. Ramai la org pi luar negara terus free-hair sbb “culture shock”.
    Yuna, if you’re reading this, dont let these people hold you down. You have family, friends & family that WANT to see you succeed.
    May Allah bless & protect you always. <3

    0

    0
  16. Lagubestbest says:

    La.. takkan takde info konsert start pukul berapa? Agak-agak la kul 5 dah ada depan gate, gile kipassusahmati, tak solat ka?? Dah tau hujan, beredar le dulu, pastu kemudian datang balik, dok jugak tengah hujan macam robot buat ape? Kanke tempat tu byk tempat lepak? Tp pasal Yuna perform live tak best tu biasa, dah lagu2 dia tu semua lagu mood dok diam buka mulut nyanyi sorang2, tp sdap sgt dlm radio tu jgn pertikai.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      huh !!! kalau concert scorpions nk jugak minah jambu tunggu 10jam pon tkpe puas hati heavy rock ! DARK LADYYYYYYYYYYYYYYYYYY yeah !! ini concert yuna yg dorang tegila gila kan macm orang bodoh hehehehhehe geli hati betol minah jambu lah ….

      0

      0
  17. Nurul says:

    Ada gak part2 yg kelakar time baca e-mail dia ni.

    0

    0
  18. HAHAHHAHAHHAHHAHAH says:

    Kelakar lah! Booboooooo

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      Boooooooooooooooooooooooooo hahahahahahahahahaha Bwek !!! mari kite boooo kn dia kelakar booooooooooooooo kelakar booooooooooooooooooooooo kelakar boooooooooooooooooooooooooooo kelakar boooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!

      0

      0
  19. Anonymous says:

    poyo betul dgn org2 yg komen2 kat sini. Entah ape2. Biarlah si dia yg hantar email ttg konsert yuna ni luahkan ape yg dia rasa ttg konsert homecoming tu…korg tak perlu la tambah2 ayat mcm ‘konsert yuna nk pegi , ceramah ustaz idrus xnk pegi’ or ‘konsert sanggup sedih, solat tertinggal takde rasa sedih ke’ … no need kot. Ttg ibadah seseorg tu takyah la korg nk persoalkan or judge cz tu between individu ngn Tuhan…and lagi satu suka hati dia la nak pergi ke konsert or event2 sape2 pun. zzzzz…annoying beul org2 yg tulis komen yg jenis provoke2 ni…shallow minded sgt…and lastly i hope YUNA will explain to her fans about this. TQ.

    0

    0
  20. Imnotashallowmindedlikeyouare says:

    poyo betul dgn org2 yg komen2 kat sini. Entah ape2. Biarlah si dia yg hantar email ttg konsert yuna ni luahkan ape yg dia rasa ttg konsert homecoming tu…korg tak perlu la tambah2 ayat mcm ‘konsert yuna nk pegi , ceramah ustaz idrus xnk pegi’ or ‘konsert sanggup sedih, solat tertinggal takde rasa sedih ke’ … no need kot. Ttg ibadah seseorg tu takyah la korg nk persoalkan or judge cz tu between individu ngn Tuhan…and lagi satu suka hati dia la nak pergi ke konsert or event2 sape2 pun. zzzzz…annoying beul org2 yg tulis komen yg jenis provoke2 ni…shallow minded sgt…and lastly i hope YUNA will explain to her fans about this. TQ.

    0

    0
  21. baru belajar nak komen says:

    yang sangggu bersusah payah nak tgk tu buat apa..
    bukan sedap pun die nyanyi….mcm org bernafas tak lpas je….huhuhuu

    0

    0
  22. ragewalrus says:

    To the sender of the email, I really really hope you get off your high horse and read this comment. You sent an email to a tabloid blog, so I’m sureeee you were already expecting an outburst.

    I’m going to take excerpts from your ’email’ and try to respond accordingly from a non biased, logical point of view.

    So basically these are your complains:

    1) Line panjang you tak boleh masuk
    2) Hujan, no umbrella for you
    3) Tent for you to shade under
    4) Ticket Basah
    5) VIP ticket privileges. Wujud ke?
    6) Nyanyi not up to YOUR standard
    7) Opening acts you weren’t in favor of.
    8) Organizer Olay pun you bantai. Poor guy was only doing his JOB
    9) Yuna being late

    For any concerts, in the history of all concerts. You would/should know there isn’t a venue that allows you to bring in the umbrella for many, many reasons. This is not because the organizers are ‘poyo/arrogant/treat you like kucing’. This is the simple rule. Hujan/ribut/snow it does not matter. if you want to catch the concert you wait in line just like everybody else. If you get soaked, that’s fine too because no one likes the rain but YOU should have expected it. It was an OUTDOOR concert. Rain or Shine, it goes on. Do not go around blaming others, when you can’t recognize faults of your own. Dah tahu, musim hujan ever thought about bringing your own raincoats?

    They won’t allow you to enter the venue because it wasn’t six? BOOHOO. Rules are rules are rules. Again, you shouldn’t take it personally. People are just doing their jobs, following orders. You volunteered at Sunburst right? You should know an event involves a whole lotta people, a whole lotta kepala and a whole lot of rules. Everyone has to adhere and answer to somebody. If semua nak bend over backwards just because it was raining, susah right? What to do, hujan? Just WAIT and sabar lah. If you were a true fan, this wouldn’t have been an issue.

    Opening acts pun nak complain? Give them a break, just because you weren’t in favor it doesn’t mean that the rest of crowd weren’t keen on catching them. Sorry to dampen your mood but the whole point of the concert wasn’t about pleasing you, you, you and you. Because it sure as hell sounds like you were expecting just that.

    People have waited much LONGER hours while waiting for their fav artist to perform. 9.30 IS NOTHING. Standard lah, learn to be PATIENT. A volunteer at ‘Sunburst’ surely would understand that there are pre-determined time slots for everyone? I’m not entirely sure when the event was supposed to begin but should she was scheduled to perform at 9.30, so be it lah. 9.30 it is, tunggu? There was a festival I went to last year where I was soaked and drenched for 12 hours as it didn’t stop raining and the last act came out at 12AM. So? If you were really there for Yuna, you wouldn’t have allowed any of these minor hiccups to affect you. Either that, or you’re just a very mengada ‘concert’ goer.

    Yuna wasn’t too good that night? Now that is VERY SUBJECTIVE. No one should take your word for it, she gave her very BEST and that is all a person can ever do. She is human, guys! With feelings, she gets overwhelmed and tired too sometimes!

    This is getting way too long than I had intended, but it angers me to no end to have read your mail. I hope future concert organizers would allow YOU to bring in an umbrella, prepare a raincoat for YOU, let YOU in early, give YOU shade from the rain, stop opening acts from performing because YOU said it was too long and tak sedap, and bagi sofa with aircon and covered shade so YOUR makeup won’t be affected.

    Toodles.

    0

    0
    • nfa says:

      Wow.exactly. The writer claimed she had volunteered for a concert. But the way she wrote seems like she never ever been to any concert before this. Please be noted,that was an open concert. It is ridiculous to compare the surrounding and treatment u received at philharmonic orchestra hall. Haiyyyaaa

      0

      0
    • saya rasa Raja Minah yang menulis surat komplen tu. dia tengok Siti Nurhaliza kat konsert Sunburst bergandingan dengan Korn.

      0

      0
    • Aida233 says:

      1. Memang la you ada rules yang gates must be opened at 6pm. Tapi tengok la keadaan masa tu – hujan lebat dan orang ramai. Tak boleh ke considerate sikit biarkan peminat semua masuk awal? Why are you so rigid in your own “rules“?? Takde ke rasa sekelumit kasihan kat peminat yang terpaksa tunggu dalam keadaan basah kuyup?

      2. Opening acts – for me 2-3 songs kira acceptable juga, diorang pun nak promote band sendiri jugak. That’s fine. Tapi kalau sampai 5 lagu? Itu dah melampau! You guys had TWO opening acts, not one. People pay good money to watch Yuna, the main cast, not the other 2 band/singer. Kalau peminat2 KP atau DA nak sangat tengok diorang perform, pegi ajelah tengok solo show diorang. The point here is – you can’t say that it’s okay for an opening act to be taking such a long time coz people pay to watch them perform. Wrong. People pay $$ to watch Yuna.

      That’s all.

      0

      0
      • kalau hujan, i get back to my car and wait. simple rule as that. bukannya konsert tu nak start pukul 6 pun. dan you sendiri cakap you pay for VIP seat. i mean, hello! bukan main best ke VIP seat tak perlu bersesak2 macam kat Rockzone sebab nak duduk depan sekali. VIP mafaka!!! eh wait, you mean, backstage passes right? pfftt!!!

        this is not LA. le sigh….

        0

        0
      • ragewalrus says:

        Firstly, let me make this clear. I’m not Yuna nor am I part of Yuna’s crew. I am just an avid concert goer with lotsa feelings (macam korang, jugak). Funny, how when I’m on the opposing team, I’m straight away labelled as YUNA? Please, I’m merely someone who is affected by the said email sent by this concert goer.

        1. ‘Takde ke rasa sekelumit kasihan kat peminat yang terpaksa tunggu dalam keadaan basah kuyup?’ How do you know none of the crew felt this way, how do you know for sure? Like i said in my previous comment. Logically, memang TIDAK ADA dalam history of concerts whereby you have to break the rules just because of the concert goers complaints’. This is not a personal issue or the case of being inconsiderate, these are rules involving organizers, sponsors, and the very different management involved. Kalau pegi Jom Heboh, pun same, Everyone sits and waits in the rain, because there is NO other choice. Aida, try and find me an event whereby they weren’t ‘rigid’ with their rules sebab terlalu kesiankan orang, and I will rest my case.

        2. Opening acts. Not entirely sure bout this as I wasn’t there at the event. However, as an avid concert goer, I must say opening acts memang sentiasa forever sampai selama-lamanya akan boring and tak best, that’s the whole point. To build the momentum so that the final act will meletop and shine. It’s also a chance for other local bands/artists to take the stage and showcase their music. Zee Avi punya concert pun sama, ada a few opening acts if I remember correctly. Narmi bored me to tears and I’m sure he sang 5 songs too. 5 SONGS IS NORMAL. Be patient and get over it.

        Yes, people pay money to watch YUNA. But this was an event organized by many diff parties involved, that means ada banyak orang wants a piece of everything. Susah sangat nak paham? Think about it, with ANY BIG MAJOR concerts in Malaysia, majority there will be opening acts performing. Small/Big stars it doesn’t matter, akan ada opening act. So just relax, take a chill pill and enjoy the ride.

        I think Aida, sorry to say but you memang tak pernah pegi concert lah. Don’t mean to be rude, but there are ethics, codes and rules for any event. Try and look at it from the other side’s point of view.

        0

        0
    • read this? says:

      ****
      mungkin sender e mail ni fikirkan parents die kot.

      thats why die marah sangat. logik kan.

      kalau korg fkir yg tgk bg bang la, ape2 concert la, yg outdoor, dan berkuyup + tunggu lama tanpa parents korang ikut, kan lain situasi dia.

      let her be. its her experience her situation. not yours.

      0

      0
      • -_- says:

        “let her be. its her experience her situation. not yours.”

        betuuuul sangat her experience, harap belajar from this experience and situation. sapa suruh bawak parents gi concert OUTDOOR time2 MONSOON season nih. Bukan tak bagi peluang parents nak enjoy and have fun but bertempat la, pandai2 pikir sendiri. Kalau dah betul fikir parents sgt, logik sgt, xde nyer nak bawak time2 musim hujan ni. Lain la kalau concert kt Dewan Filharmonik kan nyaaaaah.

        0

        0
  23. JUNE says:

    buang karan je support kau Yuna. buat konsert pun lebih kurang je. bayar punya mahal tapi dapat dapat layanan macam taik ! MACAM BAGUS JE.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      huh selama ni kau ingat si yuna ni bagos sangat !!! nama aje gi America tapi haboks pon tadak !!!! lagi bagos concert jamal abdillah beli tiket mahal2 pon tk rugi suara dia makin lama makin POWERRRRRR !!! hensem lagi !! huh !!!!

      0

      0
  24. TOPint says:

    Amateurs! LOL
    Organizer takkan jaga kau, kau kena jaga diri sendiri, bawa raincoat sendiri atau beli dekat concert venue, mesti ada jual punya. Memanglah semua concert tak boleh bawa payung, bahaya. First time pergi konsert ye? Hmmm~

    Remember Bigbang Alive Tour? You might wanna read articles on that, ok kak?

    0

    0
  25. ksmy says:

    This is we called yuna fans? Because of 1 letter,you guys hate her? Oh bullshit! Mengaku fan konon,vip memang la jauh dari stage. What do you expect,depan stage? Lol you! Fyi,Ini concert outdoor okay,kalau dalam hall lain cerita.Aku dah pergi banyak concert outdoor,mana ada vip betul2 depan stage. Lagi satu, hujan itu kuasa Allah,mana bole dorg control. Nama pun concert outdoor. Hey,talk about opening act, semua concert ada opening act. Lady gaga pun ada. Normal lah tu. Huh apa,volunteer sunburst? Ada gak layanan kerek dr korg.haha macam aku tak tahu. Well nobody perfect. Tak payahlah mencarut ,tegur elok2 boleh?haktuih mengaku fan,ini semua konspirasi menjatuhkan yuna. Aku tengok siapa yg pergi kat penang tu semua okay je,positive!even my friends pun puas hati.concert org lain pun sanggup berhujan,tunggu pagi until habis pun ada. Ini hujan pun kau tak sanggup?haha baik tak payah pg. Prgi je concert diraja,layanan kls atasan!kau ni dari A-Z negative! Nampak tak permainan di situ? Shame on you,tak layan jadi fan yuna. *btw yg komen ckp suara dia tak best ni pernah pg live show dia ke?haha lawak eh. Okay thats all. Tq :)

    0

    0
  26. meow meow says:

    ade juga org nk g dgr artis yg nth pape ni wat konsert ek?? buang duit je pun…suara minah ni bkn sdp pun…laggu syok sendiri je.hahaha

    0

    0
  27. kahkah says:

    yuna semayang maghrib tu… pastu dia tunggu isya’… pastu wirid panjang kot… sebab dah penat wirid pajang2 tu yang dia dah tak larat nak wat performance lepas tu.. kott… hahaha

    0

    0
  28. Anonymous says:

    First time pergi concert tu. Kehkeh.lawak weh. Nak layanan vip konon,jaga diri sendiri sudah!

    0

    0
  29. Yuna Fan says:

    ni peminat yang arrogant, dah nama concert. CONCERT!! ada ja orang jual rain coat kat Times tu..nak berlindung dari hujan..banyak je kedai mkn kat tepi tu buat apa duk tunggu dari pukul 5 kalau penat tunggu dan kena hujan bagai.. hihii psstt I can tell that i enjoy the concert..

    0

    0
  30. peminatyuna says:

    HAHAHA. LOYAL FAN?? shame on you mengaku loyal fan! tapi complain A-Z negative je, bukan nak tegur elok2. hello, kau first time ke pergi concert? nak layan vip, pergilah concert diraja. takde hujan, ada aircond. LOL yyouu!!! boo!!! selama aku pergi concert mana ada tic vip dapat duduk betul2 depan stage. bodoh ke apa. nama pun concert outdoor, what do you expect?? itu dia punya organizer la layan kau buruk macam mana, jaga diri sendiri lah. beli payung, raincoat, nak harapkan organiser memang harapan! alaaahai, berhujan, tunggu setakat 4 5 jam pun tak sanggup? kata loyal fan? kalau dah minat tu, fan sanggup buat apa saja. sikit ni pun kau tak sanggup? baik tak payah pergi concert! duduk rumah. hujan itu semua kuasa Allah, dorg mana boleh control. stupido! lagi satu, normal lah tu concert ada opening act. kalau kau tak suka, itu lantak kau lah. aku tengok orang tweet pasal concert dia eventho berhujan dorg puas hati. takda complain macam kau mencarut2 bagai,LOL. my friends pun puas hati, all positive. nasib kau lah kan,maybe perangai haram kau dapat layanan macam tu. hati tak bersih. hah ini semua konspirasi nak menjatuhkan yuna. takpe yuna, we all here always support you no matter what! fighting!

    0

    0
  31. kepada semua yg terkena, ucaplah Alhamdullilah sebab at least korg kena hujan jer, xkena petir, kalu kena petir lagi naya, asar kemana, magrib kemana, isyak kemana.. to all bing bang fans pon..tak payah nak bangga sgt korg berhujan bagai gi tgk konsert kpop tuh.. bukan korg habis mengaji satu juzuk sehari pon nak bangga sgt, w’pon aku x minat yuna, tp aku lagi menyampah dgn kpop group, fesyen tah hape2, gaya mcm gay, yg korg duk puja2 nampak best tuh diarg ni kena sindrom cheerleader efect.

    cheerleader effect maksudnya sekumpulan org yg nampak gah bile bersama, mcm geng cheerleader, nampak hebat tp kalu tgk sorg2, mgkin ade yg penuh jerawat, ade yg itu, yang ini, cuba amik poster bigbang, fokus kt muka sorg, yg lain tutup dgn bantal, sumpah mcm cine tak sekolah jual cd kt pasal malam jer..

    0

    0
    • nini cokolat celup. says:

      mesti kau tahu pasal cheerleader effect ni sebab tengok how i met your mother kan.

      0

      0
      • nik ashraff bin nik azmi says:

        Alhamdulilah nik sebab aku bkn seperti yg ko sangka..aku minat big bang tp takde la yg mcm ko yg suka buruk sangka.. :-)

        0

        0
    • kpopLOVER says:

      Siapa kata kami puja kpop..? minat kami tak salah selagi x menyesatkan.. kami minat bkn hanya pada rupa.. stop judge minat org kalau iya pun anda x minat.. dan honestly.. bkn riak.. sy peminat kpop dan sy mengaji pernah sejuzuk sehari.. so?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mesti bebudak ni…rilek la dik apa yg kak nik ckp tu mmg btul pun…dia cuma tegur fans yg fanatik melampau dgn kpop….

        0

        0
      • kpopLOVER says:

        Siapa yg budak? Memuja dan minat dua perkara berbeza.. kalau iya pun membenci jgn mengiyakan minat kami seperti memuja.. stop pertikaikan minat kami walaupun sefanatik mananya kami.. kami tahu batas kami dan bkn la anda yg tentukan pahala atau dosa kami..

        0

        0
      • dolly says:

        kita org minat kpop tak sampai lagi tahap fanatik… kitaorg still tahu hukum agama islam, salah ke minat kpop..? ni entry yuna, kenape bahas psal kpop tiba2, x payah nak jadi batu api lah…nak suruh org benci kpop lah tu..well golongan kpop terdiri drpd pelbagai lapisan umur okeyy, bukan budak2 jer…mana ko dpt fakta budak2 jer layan kpop..

        0

        0
      • .
        kpop banyak menaikkan syahwat kami. awek kpop seluarnya naik ke celah kangkang. apa kebaikannya???? bodoh!!

        0

        0
      • kpopLOVER says:

        kami minat kpop pada bakat dan lagunya.. jgn igt kami minat kami turut berseluar kangkang mcm yg ko sangka.. igt.. kami minat dan bukan puja! rasa2 nya kalau yg naik syahwat tu ko dan bkn kami.. kesian anda.. meminati bg kami disalah erti :)

        0

        0
      • lala says:

        budak KpopLOVER ni ada potensi jadi artis ni.. ayat2 standard artis dia dah kuasai seperti “minat kami tak salah selagi tidak menyesatkan” ..” nnt jadi artis, ayat daripada “saya peminat kpok dan saya mengaji pernah sejuzuk sehari” akan jadi “saya memang seksi tapi saya solat tak pernah tinggal”..

        0

        0
    • lalala says:

      erm.. dah knape dari yuna bgadoh pasal kpop

      0

      0
  32. Anonymous says:

    mana comment panjang2 saya? beautiful nara taknak post lah tu! argh konspirasi nak menjatuhkan yuna je ni!

    0

    0
  33. hyuna-i melt u down like icecream says:

    sesungguhnya konsert KPOP better than this laa …. HAHAHAHA !!

    0

    0
  34. yezzza..nini coklat celup, sebab tuh kena tgk citer yg berkualiti, mcm2 istilah dlm tuh, n diorg obviously buat research dulu sebelum buat cerita. byk lagi benda2, pasal reverse psychology..dh ler lawak smart, bukan lawak bodoh…best..yg penting aku terhibur..

    0

    0
  35. peminat yuna mcm kau jugak says:

    yg byk bising yg beli tiket vip je. ahaha, aku free standing ok jee. masa beli tiket tak tgk dulu ke seat vip tu kat bahagian mana??? basah basah takpelah, bukan tak tahu penang hari2 hujan .bwkla raincoat sendiri.page yhc pun dah pesan bwk raincoat. kalau tak nk tggu situ, keluarla tempat lain. =,=. membesarkan masalah jela kau ni. manje lebih .

    0

    0
  36. zuragon says:

    oh budak pengirim email lebih baik tngok Oh my English dr pegi konsert merepek mcm nih … sakit kepala aku baca…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    dia lg suka perform kt NY kot.. xminat yuna..suara xkuar..

    0

    0
  38. peminat CT says:

    baik tengok konsert DCT kat kuantan… semua puji… suara mantap, persembahan terbaik baru la tahap AMARICA!…

    0

    0
  39. adehh says:

    bigbang ke yuna ke kalau dah nama konsert tu ada la yang tuhan dah set kan kesudahannya
    yang ‘organize’ hujan ni organizer paling hebat skali tuhan dik
    nasib lah dah pilih jalan tu
    kalau ceramah malam jumaat kat surau byk seat kosong, bawah bumbung, x panas, tak yah bayar, dpt makan free lagi, plg best dpt pahala, makpak lagi suka ko ajak g sama2
    rasanya, baik ko tuka hobby okay?
    dari duk follow konsert from kl ke penang
    duit abih, hati sakit, basah kuyup, x larat nk tengok opening, malu ngan makpak sbb da pungpang konsert konpem best :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Org skrg suka beza2 kn hal agama.. org yg g concert tu igt x g ceramah agama juga ke? x semua yg g ceramah agama tu dpt pahala kalau kita sendiri tak tahu niat sebenarnya..

      0

      0
  40. Tok Kay says:

    konsert kat padang bola…apa klassss?????

    0

    0
  41. Prince Noob says:

    wah kalau nak tengok persembahan artis sanggup tunggu dari pukul 5 petang.

    0

    0
  42. mambang says:

    HUJAN RAHMAT…PENGHAPUS DOSA!!!

    0

    0
  43. naz85 says:

    tolong boikot israel laknatullah…..

    0

    0
  44. siamanglaut says:

    kesimpulannya ramai yg xsolat maghrib…

    0

    0
  45. Laguna says:

    kesimpulannya Yuna bodo..

    0

    0
  46. claracolek0212 says:

    agungkan sangat la artis2 tu..cam jampeh je..minat lebih2..artis bkn kenal korangh pun.:p

    0

    0
  47. adehh says:

    alahai
    dah memang konsert org islam haruslah bawa imej org islam
    x ke negara kita ni negara islam
    salah ke?
    tak cakap pun yg g konsert tak g ceramah agama
    den cakap dari bising konsert cam hape da sedar duit yg invest ke konsert tu membazir bek g ceramah agama, x sakit hati lagi banyak faedah
    org g ceramah agama ada yg dapat dose eh? oh maybe ade antara yg pegi ceramah tu niat nak curi duit tabung masjid ke makan free.. maybe betul kot cakap hang..
    den bezakan faedah konsert dan faedah ilmu agama
    tapi kalau hang da duk sembang dalam pasal niat org yg g ceramah agama tu, tak dpt nak cakap apa la.. niat tu lain cerita la der, x yah nak complicated sgt

    0

    0
  48. melayu suka dengki says:

    yuna okay apa. banyak lagi artis malaysia yang karam ke laut, ni sume gara2 dengki khianat org melayu kpd bangsanya sendiri. kalau aku yuna pun aku migrate ke luar negara. at least dia dh terkenal di luar negara dan recognized..banding dengan well.. you know lah..artis2 nomber satu lah, number pertama lah etc. yang buat konsert di luar negara tapi ditonton oleh org melayu saja. bangga la sikit dgn pencapaian dia. korang ado?? aku bukan fan yuna tapi aku dh tengok mcm mana industri ni membusukkan talented people hanya kerana mereka melayu yg tak mahu membodek. get a life people!

    0

    0
    • lalaland says:

      ye. aku sokong melayu suka dengki. memang dasar pendengki khianat.suara yuna memang la bukan citarasa semua orang tapi korang duk kutuk bukan main lagi. and i bet yang kutuk2 ni semua dengar setakat 1-2 lagu pastu canang satu dunia bagai nak rak kata lagu boring la, suara x sedap la, bla bla bla. memang hampeh. walaupun x minat sangat yuna, aku sokong dia punya cara tak bodek korang2 yang suka mengumpat lulusan PHD ni.

      oh…yang bagi surat complaint kat nara tu. nampak sangat la ko memang x pernah pergi konsert. or pernah pergi tapi ni first time beli tiket VIP and expect bila beli tiket VIP ada orang tolong payungkan kat sana, sedia kan air, jilat bontot semua. most of the concerts memang akan start lewat la wahai kononnya ‘volunteer’ Starburst. kalau Yuna memang start lewat sangat, berfikiran baik sikit x boleh ke. ntah2 dia solat dulu ke mana ko tau. lain kali pergi konsert jangan jadi noob sangat. bawak bekal air dan makanan. jangan lupa raincoat gak dah tau sekarang musim tengkujuh tapi korang gak gatal nak pergi konsert outdoor

      0

      0
  49. Lidah says:

    Ada yg komen,dah tau musim ujan,knp tak bawak raincoat.Mmg suggestion paling bangang.Abistu pihak penganjur dah tau musim ujan knp tak buat indoor?.Sama jugek kalau kita buat majlis dimusim tengkujuh,tak reti2 buat dlm rumah,dlm dewan atau pasang kemah?.Takkan nak expect tamu dtg pakai raincoat…pastu sebagai penganjur majlis kita nak biarkan je tetamu berdiri dlm ujan buat bodoh takde iniciative?….jgn samakan show yuna dgn big bang atau rock band mcm muse,linkin park etc..Fans big bang mostly teenager kuat lagi.fans rock band bila hujan lagi best nak head banging.Fans yuna ramai emak2.
    Si yuna pulak,bila dpt tau org complain,bukannya nak mintak maaf,nak marah2 pulak salahkan fan.Jgn kan artis.

    0

    0
  50. Qiqi lala says:

    Aikkk…yg selalu pg ceramah tu dan berceramah suruh org pegi mesjid dengar ceramah, pandai pulak ye mengumpat dlm online gossip

    0

    0
  51. […] kalau kita dah jadi peminat, mmg kita akan frust kalau singer tu sendiri perform sambil lewa jer… SUMBER jQuery(document).ready(function($) { […]

    0

    0
  52. wee wee says:

    APE2 PUN YUNA PEDULI APE DGN HATERS???
    SHE DOESNT CARE A BIT ABOUT HATERS BECAUSE SHE STILL HAS SOOOO MANY LOVERS OUT THERE!
    HATERS OH HATERS!
    U JUST MAKE YUNA EVEN STRONGER AND DETERMINED TO BE THE BEST!
    THANK YOU SOOOO MUCH HATERS!
    Hm..haters pun mesti ada haters jugak kan?
    Mustahil ko benci org tp org lain x benci kat ko??
    Pity….

    0

    0
    • haters says:

      12 haters ko dapat

      0

      0
      • wee wee says:

        Terima kasih la…
        Aku sukaaa….
        Org yg dok benci aku ni bknnya kenal aku pun…
        X luak beb duit aku…
        Pahala lg masyukkkk…..
        Bhahahahaha….
        Ko mmg haters tegar la…
        Syabas haters….
        Haters x ada mmg x happening la dunia ni..
        Hahahaha….
        Hidup penuh kebencian mmg best kannnn?

        0

        0
  53. wawa says:

    mesti yg p awal tu tak solat kan…asar..maghrib….isyak mugkin ada la..sebbb
    Dah bis konsert kan…buang duit…allah turunkan hujan tu petanda jeww…korg yg takcfaham….

    0

    0
  54. aku minat yoona dan hyuna says:

    ni d ibaratkan mcm anugerah skrin laa , yg gah hnya pada nama tp hasilnya HAMPEH …

    0

    0
  55. American Malay says:

    next time you know what to do……. ignore the yuna concert

    0

    0
  56. Tina turner says:

    Byk sungguh org busuk hati kt yuna..

    0

    0
  57. Yuni says:

    Maka berakhirlah zaman kegemilangan Yuna. Eh, sebelum ni gemilang sangatkah dia????? Hahahahaha……

    0

    0
  58. BENCIYUNA? says:

    YUNA ni sbenarnya anok org kaya.ayah dia keje gomen,berpangkat(anak sorang-mewah la)negara.tu la naik tocang bila femes,ala-ala ameerikaa..hihihi

    0

    0
  59. benciyuna? says:

    bukan bensi,YUNA sila amik iktibar-peminat nak tau da truth..so wat la sidang akhbar or pjelasan sket kan?org dah stat benci ni pyh tau,pikir2 awak cerdik dari golongan cerdik pandai

    0

    0
  60. Fitri says:

    Suka lagu terukir d bintang harap menang Juara lagu.

    0

    0
  61. TURBAN YUNA says:

    ANDAIKATA YUNA NAK BAGI CD FREE AKU SURUH DIA BUANG KAT LUBANG JAMBAN.

    0

    0
  62. kipas payah nak mati neelofa says:

    hoi apa kutuk2 yuna ni..aku ni peminat tegar dia selain dari neelofa..pleassseee jangan kutuk2 dia ok…

    0

    0
  63. julia says:

    sorry la aku tak minat Yuna ….Sora dia bikin hati aku panas…Semak semak….org dengar lagu nak bg release tension.tapi aku kalau dengar lagu dia akan jadi lebih tension…..

    0

    0
  64. Apa la says:

    yg komplen ni manja sangat. u r not in her shoes so shut up. be in her team, then u know the reason behind all these. mofo.

    Oh My Inggerish.

    0

    0
  65. dna says:

    Bigbang alive tour lg better ase nya.. hujan pun stll happening..memang berbaloi sgt2..

    0

    0
  66. sakit mata says:

    Hahahhaa..padan muka sapa suruh gi tengok..pompuan ni nyanyi macam nak mati je…sendiri mau ingat la

    0

    0
  67. ivory says:

    yuna yuna yuna apalah nasib dikau lepas ini, penat mencari peminat, peminat dah ramai,dilayan sebegitu rupa, dah tahu peminat dikau peminat yang manja, jaga lah lebih sikit. bersuaralah yuna, jenguk-jenguk lah keadaan diluar. penganjur ikut rules mereka, tapi kau, kau kan empunya konsert? nak naik susah yuna, nak jatuh sangat senang. kepada peminat yang manja, banyak sangat cemuhan dikau? betul kamu peminat?

    0

    0
  68. Ecah says:

    Lamanyaa yuna sembahyang isyak ? brapa rakaat tuu ? Aku mmg tak expect gilaa perangai yuna mcm ni

    0

    0
  69. Anonymous says:

    tak suka lagu yg yuna nyanyi..nyanyi mcm pelat2 tak reti bahasa melayu… amerika sangat la… wekkk

    0

    0
    • Lame says:

      Tak suka takyah la denGar lagu dia.. Kan ade otak nak pilih mana yg sesuai tok diri sendiri. Manusia ni bnyk ragam lah. Tak kan nak sama citra rasa .

      Wekkkkk for your comment

      0

      0
  70. hakim says:

    berapa banyak perkataan ARROGANT daaaa…sah2 la minah yang hantar surat ni pun poyo nak mati…aku setuju dgn ramai kat sini yg ckp dh tau musim hujan bwk la raincoat…tiket beratus boleh beli raincoat murah takleh beli…dah tu bangga sgt nak tunjuk awak ni hardcore fan yuna sanggup tggu berjam2 dr kul 5…sah2 la tak solat bagai kan…pastu nak tnjuk konon dia ni modern family la parents pun suka gak tgk konsert..parents pun sama gak tak jaga solat…ntah apa2…meluat pun ada gak baca email dia tu…huh ARROGANT..

    0

    0
  71. inash says:

    yup…tidak berpas hati…sbb bli tiket mahal…tp management xbest!!langsung!!!but yuna perform mmg power lah!!heheh…tp tetap xberpuas hati

    0

    0
  72. pr says:

    aku rasa kalau staff dia nye public relation bagus kat penulis emel ni, mungkin takde la benda ni jadi besar sangat. Staff konsert tu kena tingkatkan sikit cara berkomunikasi dengan pelanggan. Sudah la orang tu dalam hujan, memang la staff tu bukan bomoh tahan hujan, tapi sekurang2nya layan/ balas soalan orang dengan lebih berhemah. Mungkin staff tak rasa apa pasal diorang kat tempat selesa, tapi orang yang dalam keadaan lencun tu, mesti la marah.

    0

    0
  73. Anoynymous says:

    As yuna’s concert go-er, I think it was a great event. Yes, memang ada hiccups, memang it was raining, but hey, it was part of the experience. Dah kata nak pergi tengok to just be entertained and chill. So why all the fuss? Just look at the positive side, you get to hang out with your family and friends, get to know Kyoto Protocol and Diandra (walaupun maybe you don’t expect them to be with many songs) and enjoy Yuna’s songs. Biasalah, semua concert ada hiccups nya. Not everyone is perfect kan. She’s human anyway. And as for the organisers, it’s an experience for them to learn from too, I’m sure. So chill kay. If you are a true fan, you’ll just let it slide.

    0

    0
  74. anna says:

    aku pon ada g tengok gak… tapi sebelum 2 fb yuna homecoming dah ada pesan suh bawa baju ujan.. dia x benarkan bawa payung sebab mungkin akan mengganggu pentas vvip…tapi apa yg dia kata yuna perform pukul 9.30 memang betul.. saya jumpa yuna di belakang stage pukul 8.00-8.30 gitu..mungkin yuna baru tiba.. dan diandrajunaidi memang nyanyi lama sangat…saya pon naik boring dengar.. honestly selepas saya dengar 4-5 lagu yuna saya terus blah.. ntah, rasa dah x larat nak tunggu.. lg 1, konsert ni open stage, orang yang x bayar pon boleh tengok.. lebih baik jgn adakan bayaran sebab nampak sangat rugi.. apa2 pon pada yang menulis sabar je k.. mungkin bukan yuna yang salah..

    0

    0
  75. haz says:

    hi i was there during this. i just want to pointing out some of the things. yes it was raining but why would they let you to enter early? it was an open space! the concert was held at a shopping complex, what she should do is stayed in the shopping complex till the show nearly starts. i went to several concert before and this things are normal, the organizer need to set up the place before the show and how can they do that if people are walking around the set? i went inside around 7.30 and there’s no problem with that.MTV world stage took way longer than that.

    secondly yeas diandra did sing 5songs but it was a short performance, she didn’t take a break in between and i think it’s good cuz after all she is under yuna record label.

    lastly, yuna performance is AMAZING! hands down that was the best performance i’ve ever seen of her. i think the ‘pengirim’ did not know the song that much cuz she sang most of the songs from her US album. but at tthe end i think evertyhing is great yuna sang more than 10 songs, her voice is incredible and she did apologise for the wether but that not much you can do about it. PEACE

    0

    0
  76. Dazed says:

    Ermm.. Saper yuna ni?

    0

    0
  77. sape2jela says:

    aku memg xminat lgsung c yuna ni..dr awal lg dh perasan dia ni xda kualiti sgt spt yg digembar gemburkan.. bg tiket free pun aku xp tgk..klu tok ti bt konsert boleh gak la smbil lalu aku brenti tgk sbb kualiti suara dia memg xdpt d nafikan ~.~wutever

    0

    0
    • Anonymous says:

      quality? suara sedap pun kalau lagu masih di takuk lama dan tangkap muat je quality ke? norah jones, bon iver, feist suara tak berapa pun menang grammy. yang penting lagu dan unik. okay bye.

      0

      0
  78. Buang Masa says:

    awal awal lagi tak kelam kabot..

    0

    0
  79. mmg x minat yuna says:

    huh…aku mmg x berkenan ngan pompuan ni…apa la yg korang banggakn ngan dia…drpd buang duit beli tiket dia baik simpan duit tu..huhuuh

    0

    0
  80. SHA says:

    Hanya kat abng Nara sajalah boleh ngadu….

    0

    0
  81. Anonymous says:

    Bila baca email fan yuna yg complain tu,mmg sah organiser tak proffesional.Dia kena tau Yuna ni artis pop,market semua usia.Buat show outdoor musim hujan..kena lah fikir makcik2, adik2 pakai tudung yg first time pegi konsert basah lenjun dari atas sampai bawah.Yg tak pakai tudung takpe,yg pakai tudung tu,lepas 2 jam abis semua bau masam.Yg dtg pakai turban tu lagi kesian,takut jatuh sbb berat sgt kena air.
    Management Yuna ada hak utk demand nak buat outdoor or indoor.

    Korang semua,kalau ada yg kutuk yuna tolong lah jgn bawak nama2 melayu dengki…melayu kira bersopan lagi,korang tak tau artis luar kena kutuk macamana.Kat korea yg nak bunuh diri pun ada.Dekat us n uk bertumbuk2 dg fan,papparazzi,masuk court masuk jail pun ada.Cuba stalk mention twitter kim kadashian,paris hilton,justin bieber.Kaw2 kena mocking,kena insult,kena fitnah,Tapi benda ni lah yg buat diaorang strong.

    Buat fan yuna,yg tak suka yuna kena insult,berdoa lah semoga yuna tak famous dan mainstream di US .Saya risau kalau yuna jadi aim wartawan or papparazzi,takut u all sakit jantung…pulak

    0

    0
  82. Mak jemah pemalu says:

    Ala korang jek yg beriye sgt nak pegi tgk konsert wtpe..konsert memg r gitu..len kali dok uma jek, xkena ujan, xyah beratur,xsaki ati…xbek kuar umah waktu rembang senja/maghrib…syaitan byk brkeliaran..syaitan memang suke wakt peralihan hari mcm tu..

    0

    0
  83. jon says:

    4 words…… haters gonna hate

    0

    0
  84. Anonymous says:

    Haters.seronoknya korg . Aku mampu gelak.boo you typical malaysian!

    0

    0
  85. Anonymous says:

    ditujukan dekat person ‘loyal fan’ yg sent surat kat beautiful nara tu:as a yuna loyal fans tak perlu kot complain panjang lebar macam ni. is like A-Z negative. kata fans yuna?yeah i tak pergi pun concert penang tu,but my friends yg pergi semua enjoy. tapi concert yuna kat DFP, DBKL, gig kat urbanscapes 2010 i dah pernah pergi. biasalah tu layanan tak memuaskan, even i pergi concert bruno mars, paramore,mtvstage pun tak dapat layanan memuaskan and dorg pun dtg lagi lambat. tapi i puas hati sebab mmg i minat. ini tak, complain macam teruk sangat concert kat penang tu mungkin boleh tegur elok2 bukan mencarut?kata loyal fan?? hello, vip mana ada depan stage, i pergi banyak concert pun vip tak pernah ada yg depan stage melainkan concert itu dibuat dalam hall.awak pergi concert tu semuanya dekat hall mmg la best and layanan pun best.INI CONCERT OUTDOOR OKAY, what do you expect? vip mmglah dia letak kat belakang yg bole korg duduk,takkan depan stage plak. ingat,ini OUTDOOR. awak first time pergi concert outdoor lah tu. haha. btw, hujan itu semua kuasa Allah, dorg tak boleh control pun hujan tu. mana2 concert kalau hujan kita tak boleh nak buat apa. melainkan awak ni nak layanan diraja?duduk rumah lah jangan pergi concert! jangan harap organizer nak layan anda macam raja, jaga diri sendiri sudah. hujan sikit pun complain, lain kali bawa raincoat sendiri or beli je mana2.tak payah nak harapkan organiser okay? tunggu 5 jam pun complain, siapa suruh datang awal?payung memang lah tak boleh bawa, mengganggu orang lain. fikir logik lah. first time pergi concert outdoor ke kak?alahai que lama2 pun tak boleh. i dah banyak pergi concert outdoor,que berjam2 pun okay je. sebab i loyal fan! memang ada pro and con,nobody perfect. haa satu lagi, alahai opening act pun salah. semua concert pun ada opening act. normal lah tu, ada yg suka dan tak suka. as a loyal fan, takpekan tunggu yuna. kalau dia lambat tu, maybe dia ada explanation dia sendiri. janganlah menghentam melulu. penat yuna tau.maaf kalau pernyataan saya di sini ada salah. peace :) *bila complain sana sini tak puas hati,kita as a fans pun tak sedap juga. even yuna pun sedih dengan hal ni. janganlah menghentam terus! effect dekat yuna juga. kesian yuna, baru balik tour dari US, balik KL sambung tour kat sini tak fikir ke perasaan dia macam mana?siapa yang kata tak enjoy tu, itu badluck awak lah, mostly yg dtg kat penang tu alhamdulillah semua positive eventho kena hujan, kaki sakit, penat, dorg puas hati. hehe. tq PS: lol, suara katak?i know her voice sound like, her live exactly same with the recording that you listened at radio.so tak minat, ktorg tak kisah lah, just ignore it. btw hi ustad/ustazah kedai kopi, hi typical malaysian. you guys so funny! :P

    0

    0
  86. Lorong says:

    hais..sebab yuna pun nak bergaduh..ape la yang ade pade yuna ni..

    0

    0
  87. qaseh says:

    hahaha gile kencang kutuk yuna..
    ape yang minah ni expect tentang suara and lagu yuna
    dari awal die masuk industri mmg dah cenggitu cara die nyanyi
    takkan nak expect die tetibe jadi macam mariah carey or siti nurhaliza.
    kau tak suka, fikir la still ada lagi orang suka.
    pucuk pangkal, tak payah gedik nk pegi tengok concert.
    padan la muka bayar mahal2 tu baik kau simpan je duit tu.

    0

    0
  88. tamu tk diundang bkata says:

    Aku tk minat lngsung dgn yuna…buat konset jamban blh lah…suara cam katak.mxm ner kau org blh undi n minat sngt dgn dia nih…minah perasan bagus…smua lagu dia tk masuk halwa telinga aku ahhh….bila dgr lagu dia bkumandang je aku tukar channel……

    0

    0
  89. dian says says:

    “Gaza homecoming”..jom kita labur duit kat sana..buleh juga kurangkan sengsara diorang..drp bertekak lidah pasal hujan pasal apa lagi..errr pengurusan yg kurang cekap…kan..kan…lagi dasyat konsert diorang saya rasa muzik dia mesti berpesta dgn warna merah, kena bermesra dengan peluru hidup..setakat bom tu ala macam drum yg diketukla bg diorang..labur kat sana sekurang-kurangnya adala juga sikit saham bekalan nnti drp kecap nikmat halwa telinga yang seketika…sejujurnya perasaan kecewa, sedih akan menghambat kita sekiranya kita mengejar hiburan yang hanya bertahan utk seketika…

    0

    0
  90. cute dan mmg cute la sangat says:

    This is just based on the girl’s statement ya..dari cerita di atas saya rasa Yuna pun kena kapor hari tu. You said dia dtg sgt awal tapi cuma keluar pada pukul 9.30 mlm. Dia puas bertekak kat belakang dgn penganjur ttg mcm2 perkara mcm payment, brp lagu nak nyanyi etc kut. Finally kesian pd peminat dia keluar juga x full hearted, so nyanyi la setakat tu je. Klu fans kena stay dari 5.30pm hingga 9.30pm baru real show start (bapakla lamanya tunggu, klu saya dah lama balik) tentu Yuna pun sepenat you sbb back stage tu selalunya lagi kelam kabut, sempit dan x happening betul..I guessed the promoters punya hal la ni semua..

    0

    0
  91. Mampuslah Kau Situ says:

    Palestine homecoming tak nak buat ke…sedekah amal jariah tak nak pulak.. amerika la, homecoming la…agama tolak kebelakang. melayu cepat lupa.

    0

    0
  92. peminat dream theater says:

    aku datang konsert dream theater kat singapore, jam 7.30 malam, diaorang perform jam 9.40 malam. opening act mula 8 malam, persembahan tak seberapa hebat sangat, tapi dah tahu niat nak tengok dream theater, tak la rasa nak mengomel banyak sangat.

    aku datang konsert muse kat malaysia, masuk jam 6 petang, persembahan muse mula 8.30 malam.

    kesimpulannya, utk sesapa yang pernah pi konsert mesti tahu, yang persembahan utama (main act) mesti kene tunggu berjam2 , baru dapat tgk aksi mereka.

    p.s: ku pernah pergi gig kecil album ep Yuna, kene tgk opening act dulu, sejam kemudian baru dapat tgk yuna main lagu2 album dia…

    0

    0
    • peminat dream theater, kami paham sangat. sejak dari zaman naked butterfly dan deff leppard live in KL lagi pun. masalahnya khalayak pembaca page nara ni buta seni dan buta ethics konsert. tengok la surat pun ditulis kepada page gosip bukan nak hantar kat organizer. jangan la bercakap dgn diorang pasal muzik. video klip karaoke siti nurhaliza pun dikata seni tinggi mengalahkan video muzik arthouse michel gondry.

      0

      0
    • muse fan says:

      tingat aku concert muse kt mesia few years ago…fuhh bes giler!!! NAK NAK TIME LAGU KNIGHT OF CYDONIA…EPIC SIALL!! *laritopik

      0

      0
  93. ni la meleis, macammana nak maju, PHD lebih says:

    masa concert avril lavigne, kami beratur hujan2 dan dia datang pun lambat kami rileks je, takde pon nak kecoh2. siap bawak raincoat. yang ngomel banyak2 pasal ini itu, in future fikir la sikit.. dah nama pun concert, pikir la apa benda apa yang patut dibawa sebagai back-up. kalau kat ticket tu tulis, umbrella not allow bawak la raincoat. tak pon beli je la umbrella kat daisho RM5 je kat queensbay tu. sebelum masuk kat gate tu campak buang kat tepi. apa la sangat.. kalau kedekut beli je la raincoat kat watson. kalau kat ticket tu tulis “terjun jambatan pulau pinang”, korang terjun jugak ke? rules are meant to be broken la. dan kepada yang kutuk2 suara mahluk Allah SWT tu, sesungguhnya anda semua telah mengutuk ciptaan Allah SWT. bawak2 la mengucap.

    0

    0
  94. amy natasha says:

    aku kalau bukan search atau wings buat konsert malas nak pergi…kita gie konsert nak enjoy..kalau konsert yuna puiiiiii nak enjoy apa hidup rock kapak

    0

    0
  95. Zam says:

    Ughh typical malaysian..comment/critic pandai bukan main..its a concert what do u expect.

    0

    0
  96. tak minat yuna says:

    Sian kepada mereka yang pergi.. sibbaik aku tak minat yuna nie… n tak tau pun event nie wujud…

    dan kepada mereka yang pergi.. mmg selalunya concert tak benarkan bawak payung.. tapi baju hujan boleh.. so next time for those yang nak gi open concert nie.. sediakan baju hujan sebelum hujan… I’m always prepare a raincoat in my bag if I want to attend any concert in malaysia

    0

    0
  97. Nasib ko la labu says:

    Nasib baik aku x pegi..

    0

    0
  98. amir says:

    dah xyah buang dwet beli tiket yuna…dia nyanyi bukan best pon…kompol dwet balek gi beli ticket asot…layan armin van buuren bulan 3 nih…lagi best…

    0

    0
  99. yuna versi insaf xpki suar ketat says:

    dari g tgk segala bagai ni,better dok umah recite Quran ke..wat la menda berpekdah skit…pegi masjid ke..dpat jga pahala..better meramaikan masjid dr meramaikan konsert..mati belum tentu bila…muda pun boleh mati ma..mao mati tgh2 konsert..”samiiaq na Wa atoq na”..

    0

    0
  100. buah kedondong says:

    kejinya penganjur.. be profesional la weii

    0

    0
  101. kutulepak says:

    wakakak rilek la, biase la konsert dalam hujan, kalau nk konsert kt ballroom layan la Tok T. tak pun kt bilik karoke,

    0

    0
  102. Anonymous says:

    Korang dok cakap macam macam pasal Yuna. Tak pernah tengok Yuna buat live show ke? Tau tak sekarang ni Yuna lagi famous kat US berbanding kat negara dia sendiri. Tak malu ke bila kita tengok orang luar sokong artis kita tapi rakyat tak sokong. Sepatutnya jadikanlah ni sebagai satu pengalaman. Pasal hujan tu kuasa Allah. Sepatutnya sediakan lah raincoat sendiri. Tak perlu rasanya nak salahkan organiser 100%. Konsert biasanya memang lah ada persembahan pembukaan. Yes, Kyoto Protocol memang best, tapi you all tak boleh cakap Diandra sebagai kejar glamour bagai. Diandra tu kan anak didik Yuna so of course lah dia akan join sekali. Lagipun sebab utama korang tengok Diandra ‘tak boleh menyanyi live’ adalah sebab dia demam. Tapi dia cuba jugak untuk teruskan konsert tu sebab nak menghiburkan korang. Yang korang ni dok mengutuk dia. Tolong lah apperciate sikit apa yang Yuna buat. Cuba fikir, Yuna baru balik from LA and then dia punya barang semua kena curi, dah satu masalah, lepastu balik Malaysia nak buat homecoming korang buat maacam ni. Korang tak tengok Yuna buat live ke? Kalau berkesempatan, cuba lah tengok kat youtube, Yuna punya suara lagi sedap dari ‘katak’ yang korang sangka. Even, semua tu dia buat dengan sendirinya. Kalau pasal Yuna buat persembahan tak sama macam sebelum ni cuba fikir dia baru kena rompak and semua barang dia lesap. Cuba lah sokong artis Malaysia sikit. Yuna dapat 6 pencalonan kat AIM tapi just dapat 1 trofi je. Tak pe lah, as long kitaorang (DIEHARDFANS YUNA) tau yang Yuna akan bawa balik Grammy or what. Sebab kitaorang tau Yuna boleh. I hope korang still sokong muzik Yuna

    0

    0
    • juvoayahmu says:

      yang bodoh duk sokong yuna tu apahal..bukannya sedap sgt pun lagu dan sora dia. rupa dahla cleaner indon ofis aku. ptuih yunakmampus

      0

      0
      • Anonymous says:

        Orang yang sokong Yuna tak bodoh. Orang yang benci Yuna ni aku rasa tak de life kot. RASALAH. Aku tak suruh korang beli album US yuna tapi cuba dengar kat Youtube. Kalau korang rasa lagu US yuna tak sedap sah sah lah korang tak de hati. Aku ni asalnya memang tak suka Yuna but now aku boleh dikatakan DIEHARDFANS dia jugak lah sebab lagu lagu dia yang sedap. Sini aku tolong kau. Aku listkan lagu yuna korang search lah kat youtube : Island,Tourist,Lullabies,Decorate,Live Your Life,Stay,See You Go,Bad Idea,Fading Flower,Favourite Thing,Loud Noises,Planes,Remember my Name. Dengarlah. Confirm lagi bagus dari SHILA AMZAH, SITI DAN SEBAGAINYA.YUNA NYANYI TAK MEMEKIK SANA SINI SEBAB DIA BERENTAK JAZZ.

        0

        0
  103. Bui says:

    Konzert death metal lagi bagus…..

    0

    0
  104. Juliana says:

    Bila baca surat peminat kat atas tu, i boleh imagine betapa terkilan dan sedih perasaan dia.. dahla beli 3 ticket VIP + bwk the parents along! Aiyooo… kalau i pun mmg i akan rasa sgt kecewa.. how come Yuna/crew never say sorry for this?? they think that treating the fans so badly not have a serious effect?? how ridiculous and stupid!! Gosh..!! sucky concert!!! teruknya.. kalau mcm nilah gayanya, tak kemanalah artis kita… anyhow, mujurlah perkara mcm ni tak berlaku pd i dan kawan2 masa concert JLo baru2 ni.. wpun semasa JLo performed haritu cuaca hujan tapi kami puas hati… sebab.. an American Superstar Jennifer Lopez gave us a sizzling show!!! memang all-out dan JLo mmg memukau..!! Skrg kita boleh tengok dan bandingkan cara artis kita dgn artis2 luar bekerja.. bagi i, JLo first-ever concert in Malaysia really amazing~!!!!! hrp lepas ni, artis kita perlu belajar dari apa yg berlaku ni..

    0

    0