Written by AbangNara | April 25th, 2013

Program Jalan-Jalan Cari Makan di TV3 sememangnya mempunyai peminat yang tersendiri. Boleh dikatakan mereka ini agak fanatik juga. Iyerlah, bab makanan siapa yang tak suka kan? Terbaru para peminat ini telah meluahkan kehendak mereka yang mahukan Iqram Dinzly kembali.

iqram jjcm

Untuk anda yang tidak tahu, musim sebelum ini, Iqram Dinzly telah mengendalikan program JJCM dengan jayanya. Malah Iqram mengakui merajuk apabila tugas tersebut digantikan kembali oleh Qi untuk musim terbaru. Yang terbaru, menerusi Facebook JJCMTV3, banyak peminat yang mahukan Iqram kembali mengacarakan program ini.

iqram jjcm

Antara kata-kata yang dikeluarkan oleh peminat JJCM ialah:-

iqram jjcm

Sejujurnya, tindakan pihak JJCM yang sering menukar ganti pengacara menyebabkan para peminat membandingkan antara satu sama lain. Sepatutnya sebelum sebarang penukaran dilakukan, haruslah dilakukan sedikit kajian terlebih dahulu. Jangan ikut kehendak hati sendiri. Kehendak peminat haruslah diutamakan. Tak gitu?

P.S: Video peragut ditangkap di Seremban 2

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

123 responses to Peminat JJCM Mahukan Iqram Dinzly Kembali Gantikan Qi Razali Sebagai Pengacara

  1. Anonymous says:

    aku setuju!! we want iqram!! we want iqram!!

    0

    0
    • nARA bApOK\ says:

      For me both of them bagus dalam mengacara dan masing2x mempunyai cara tersendiri..tetapi aku tak berkenan cara Qi sebab penampilan dia nampak serabai bila makan nampak memualkan…aku tengok pun tak ada selera nak makan..

      #personalopiniononly..

      0

      0
      • noni says:

        nak iqrammm. sbb iqram nmpak lebih mesra layan pkcik mkcik kt kdai2 tu. mkn pun nmpk mnyelerakan. tak nak qi. tak nak tak nak =.=

        0

        0
        • mariem says:

          oleh kerana qi mengacara, makanya aku tutup tv dan amek nasi yang mak aku masak dan makan. jika iqram yg mengacara, mak aku masak ikan siakap stim, ketam lemak, and bla2x yg sangat menyelerakan pun aku ckp, ‘jap mak, lepas abes jjcm kite makan ley?’ haha. itu pendapat aku ehhhhhh.. qi x best. qi x best. qi x best. k bye.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Fitnah UMNO makin keji….

          0

          0
        • i'm not a monster says:

          qi x best, iqram best..iqram dia makan dgn tangan..tu yg buat org yg tgk tu selera n lapar, qi x pandai ulas psal mkanan..sikit2 ckp masam2 skit..manis2 skit…adoiii..bdk kecik pun blh ckp mcm tuh, tv3 ambik iqram semula lah baru best

          0

          0
        • aku says:

          aku rase, kalau rating turun, baru la dorang nak amek iqram balek kot.. padan muke dorang.. cepat la rating turun.. boleh tengok iqram kembali.. kepada qi, maaf.. saya tak undi anda.. vote for iqram

          0

          0
        • :) says:

          teringat masa iqram singgah kat kedai jepun..
          main tunduk2 dengan chef..tergelak2 masa tu..hahaha

          qi pulak cover2 comel je tengok. terus dah tak layan jjcm

          0

          0
        • arbaiiiiiiiyahhhh says:

          nak iqram balik.. time iqram mengacara best je tengok.. tiap2 ahad tgk.. ni qi bosan, xtengok dah jjcm..

          0

          0
      • n says:

        We want Iqram back to JJCM.

        0

        0
      • kak ema says:

        kedua2 memang boleh mengacara…. tapi kalau nak dibandingkan, saya lebih suka Iqram sebab dia pandai menggambarkan ape yg dia rasa bila dia makan, tapi bagi Qi macam “perbendaharaan kata” dia terhad…. pi mai pi mai guna perkataan yg sama je.. macam tak ada idea nak kata2 pasal makanan yg dimakannya.

        0

        0
      • mulut puaka says:

        qi best mengacara waktu rancangan bercuti tu. ntah apa nama rancangan tu ak pun lupa. sbb sesuai la dgn dia yg serabai tu.. nampak sempoi je g bercuti.. tp kalo rancangan makan2 ni, risau mak takut ada kutu dalam kepala dia msuk makanan..

        0

        0
      • Anonymous says:

        setuju… dia memang meloyakan.. hilang selera nak makan tgk stail dia -serabai

        0

        0
    • pelik says:

      we want iqram.. dah tak tengok since qi mengacara.. sebenarnye, sejak qi mengacara dulu pun tak penah tengok.. tp, bile tau iqram pengacara baru ganti shiha ngn iqbal, terus excited nk tengok.. memang tak menghampakan.. tolong la.. amek iqram kembali.. sekarang memang boikot habis2an.. nak iqram jugak..

      0

      0
    • Penerbit JJCM says:

      Maaf, kami tidak dapat memenuhi kehendak semua penonton jjcm. Apa yang boleh kami buat ialah menggantikan pengacara Neolofa pada season akan datang. Harap anda terhibur.

      0

      0
      • ckp jer says:

        emm.tah la.
        time suka sanjung,time x suke kutuk.
        time suke nk sgt,time dh xsuke mcm ni la korg buat. .
        pd yg phm mksd aku la kan. .

        0

        0
        • Anonymous says:

          tau xpe!dulu time iqbal n shiha jd pengacara ramai nk sgt qi jd pengacara balik.skarang nk kutuk2 pulak.hati korang ni mmg xpenah nk puas kn..

          0

          0
        • Vavi says:

          So what? Mana tahu Iqram lagi best dari Qi….kalau dulutahu dia lagi best…xdenya org nak marah2 mcm nih. Yg masa shiha ngan iqbal mmg cam haram, dah x makan ikan keli wat main kejar2 pulak. Apa case? Tv3 pun bangang, reason tak kukuh….ha matilah rancangan ko kat situ….setahu aku skang nih xder dah yg pasang jjcm hatta kat restoran yg depa pernah pergi….sorry to say lar, Qi mmg hampeh! Say what you want ada aku kesah? Kalu x ambik Iqram ambik Maria Tunku Sabri pun ok….tv3 rancangan ko dah semakin ke laut, ko buat mende2 yg org tak suka…..setakat finale juara lagu and a few others….sad to say rancangan korang rating dah turun. Baik aku layan astro warna! Ok peace!

          0

          0
    • Akus says:

      Iqram memng best & terbaikk!! Qi tu mcm buat2 jek msk kt dpur tu..selama ni x depun..pastu buat2 peramah kat org..bosanlah tgk..penerangn utk maknn pun x jelas..mkn gelojoh sngt adelah..nk iqram semula jdi host..tolonglah..

      0

      0
    • anzalnyah says:

      kenapa muka Qi mcm hantu bedak je??

      0

      0
    • fans iqram says:

      seriously,bila tgk qi makan..naik loya tekak ni,bila tgk iqram plak naik pula selera, jgn marah,ni lahir dari hati aku

      0

      0
    • K.A.A says:

      qi byk sgt kontreversi..lalu dgn itu mindset penonton jadi x seronok tgk dia mkn..

      0

      0
    • Mak Jemah Suka Baling Senduk says:

      yg mak jemah tgok kt tv hr tu lpas je qi suap satu mulut dia pejam mata,pastu bunyi ‘eeeemmmmmmmm’, maybe nak bagi tau sedap sangat sampai tak boleh nak describe kot..then bila nak ulas je, ayat pertama MESTI dia cakap “superb la makanan ni”, tak pun “ni memang fabulous”, “fantastic rasa dia”, untuk setiap tempat yang dia gi makan, tak kira la kat ‘The Grato’ ke ‘ Nasi Lemak Pak Ayob’ ke..kalau tak percaya, korang tengok balik jjcm ahad lepas..mak jemah ni orang kampung, mana la reti ayat-ayat ‘superb, fantastic, interesting, fabulous’ ni..patut nya kalau qi cakap steak ni bila kita makan terus cair dalam mulut, diperap dengan garlic & rosemary, di grill dengan sempurna, blackpepper sauce dia pekat, baru la mak jemah faham, siap mak jemah boleh bayang kan lagi bila suap je sedap yang amat..ni tak, sebut ‘superb’..apa yang ‘superb’ nye..mcm anon kat bawah cakap, memang betul qi ni kurang perbendaharaan kata..sebab tu dia tak boleh nak ulas pasal makanan yang dia makan tu..

      0

      0
      • mulut puaka says:

        ko memang peminat setia jalan2 cari makan la mak jemah..sampai cmtu pun ko perasan ek.. elok ko baling senduk ko tu pada qi ni kalo ko jumpa dia.. bagi dia tau apa tu kuasa senduk dalam rasa makanan.

        0

        0
    • Olga says:

      AMBIK TOK MUN JE LAH JADI PENGACARA . . SUSAH SGT

      0

      0
      • kak timah says:

        TOK MUN LAW XMENANG PRU 13 PON TV3 AMBIK JADI PENGACARA JALAN2 CARI MAKAN N BUANG SI QI DGN IQRAM NI. .KIH KIH KIH

        0

        0
    • Yuri says:

      Betul tu..qi tu komen die ttg mknan “MASAM2 SIKIT,MANIS2 SIKIT,MASIN2 SIKIT” nenek aku pun pandai mcm tu….

      0

      0
    • lola says:

      Aku dh hafal skrip Qi.
      Ade rase manis2, lemak2 sikit.

      0

      0
    • kepala pusing says:

      mcm2 la viewers pun. dulu masa iqram jd pengacara, pakat nak qi balik. ni qi dah balik, nak iqram balik. ==’ tak habis2.

      0

      0
  2. Mak Jemah says:

    rasanya tak salah kalau Qi mengacara JJCM. walhal dulu ramai beriya-iya suruh Qi mengacara balik selepas digantikan dgn Shiha dan Iqbal mengacara. biasalah manusia, mana pernah puas.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sebab masa tu Qi bagus dari si Shiha dan Iqbal tu..tapi bila dia ambil Iqram sebagai pengacara ganti, rupanya Iqram lagi bagus dari Qi..So sepatutnya kekalkan saja Iqram…suka tengok Iqram mengacara JJCM, lawak dan dia makan pun sangat menyelerakan..

      0

      0
    • Anonymous says:

      masa tu shiha x best..dan blum tgk iqram lg..

      0

      0
  3. saya ok jer!! says:

    ahhhh penonton ni boring nya hidup korang.. dulu time iqram pengacara terhegeh2 nak Qi razali… sekarang time Qi pengacara nak Iqram plak.. apa takde otak ke dorg ni… mana boleh semua orang nak puas kan hidup korang… cuba la cari kepuasan hidup sendiri.. haihh..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Qi mengacara JJCM makeup tebal..tak selera tengok…..

      0

      0
      • ahkak jem says:

        make up tebal satu hal….. Berpeloh2 meleleh2… Geli geleman tekak org tgk…

        0

        0
        • Anonymous says:

          makanan sedap pun jadi tak selera..makeup berkilat + peluh meleleh…eeeuuukkkk…

          tengok gambar abg nara post kat atas tu pun dah boleh agak berapa kati pondesen diorang tepek kat muka Qi..kesian sangat..sapelah yang tukang tacap Qi ni…

          0

          0
  4. ain says:

    iqram best :)

    0

    0
  5. ketot says:

    Ketot nak neelofa! Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    #ganti abang nara pun boleh jugak. hahahahaha………..

    0

    0
  6. miss j says:

    team IQRAM ^^

    0

    0
  7. aptb says:

    Kalau azad husband eira syazira mesti lagi best kot… tgk keek dia mmg besttt… da la kelaka… klu video dia makan mmg nampak berselera.. kite pon jd lapar.. haha..

    0

    0
  8. miss s says:

    iqram best…qi cm selekeh skt

    0

    0
  9. Anonymous says:

    i mmg peminat iqram

    0

    0
  10. hemmmm says:

    nak IQRAM…..mmg dia best pon. IQRAM IQRAM IQRAM

    0

    0
  11. cik ungu purple says:

    hurmm mmg nmpk perbezaan kedua2 pengacara neyh..iqram dgn cara iqram,,qi dgn cara qi…yer mmg btol kte xmmpu nk puas kan hati seme org tp xslh klo kte nk mengutarakan pndapt msng2kn..pd aku,,dlu qi mengacarakan jjcm mmg bgus klo nk d bandingkan shiha dgn iqbal..tp ble iqram da menggantikan shiha dan iqbal,ianya 1 perubahan yg sgt bgus dn menjadi so npe meti gantikan dgn qi smle?yerrr,,kte seme thu qi dlu mmg da ckup bgus mengacarakan jjcm tp penerbit xnmpk ker pencapaian iqram mengendalikan jjcm?rating yg sgt tggi bukan..tp yer la,,kehendak penerbit kn..die thu pe yg terbaik utk pgram dia…kalau aku ckp lebih,,nt de yg mgutuk aku so xper la..hope seme xmarah yer cuz aku cme bg pndapt aku..chill :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      xmarah pun..tp sgt setuju dgn komen nie..nak iqram balik..boleh seksa hati tgok qi makan..mmg dah xtgok jjcm smpi sekarang..klu iqram makan ape yg die gambarkn kite dpt rase nikmat makanan 2..2 yg best..sy siap salin alamat restoran axcited nk pergi..

      0

      0
  12. miau says:

    sejak Qi jadi pengacara JJCM balik, me and my family dah x tengok dah jjcm, dah try tgok tapi x jalan lah… nak Iqram balik..

    0

    0
  13. rainbow says:

    iqram makan bersungguh tp beradab..qi agk rimas sbb suka ckp dgn mulut penuh..

    0

    0
  14. Bulat says:

    Dulu masa mula2 Iqram mengacara, rasa mcm kehilangan Qi.. sebab Qi kalo makan beria2 smpai orang rasa nak pegi jee tempat tuu.. tap bila lame2 Iqram mengacara dah nampak daa kemampuan Iqram mengendalikan JJCM.. ternyata Iqram lagi best.. Qi sangat selekeh, x sesuai kalau die mengacara.. tolong laa tukar kali ini!!!!!!!!! saya nak Iqram….

    0

    0
  15. bukan peminat JJCM says:

    senang2 biar aku je la yg jadi pengacara!

    0

    0
  16. me says:

    nk iqram yg jd pengacara jjcm…raseny die lg layak…

    0

    0
  17. me says:

    me pun minat iqram yg mengacara..klakar…terhibur..lau tgk qi mkn,,rs loya..

    0

    0
  18. wAwA says:

    Qi mcm lalok2 sket… ahakss.. mungkin style dia dh cmtu. Apapun iqram terbaek selepas Maria Tunku Sabri.

    0

    0
  19. NateMu says:

    Sebelum Iqram jd host JJCM, aku suke gak tgok Qi jd host drpd si Shiha dgn Iqbal (kot name dia) yg jd host sbb Qi lagi okay drpd 2org tu tp lepas tgok Iqram jd host ternyata n terserlah yg Iqram lg sesuai dan menarik dan best dan awesome walaupun aku xminat Iqram sbb gambar2 instagram dia over n ntah pape HAHAHA

    0

    0
  20. paukaya says:

    aku nk maria tengku sabri balik jd pengacara jjcm..hahahahahahhahahah

    0

    0
  21. Muriel says:

    Hey! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
    There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

    0

    0
  22. Cikcumil says:

    Ikram lg best………

    0

    0
  23. ahmad nazrie says:

    Bila JJCM dan meletop..ada peminat yang fanatik n ramai. Apa kata..Qi dan Iqram digabungkan..ambil contoh Zizan n Awal di Melodi. So gabungan diorang tu tambah beberapa segmen lagi yang menarik dan durasi 30 minit kena buat 45 or 1 jam di TV..yg penting JJCM dah kukuh..so perkuat kan lagi..bukan melemahkan

    0

    0
  24. Kak Long says:

    IQRAM DINZLY lebih natural dan bersahaja, tidak kelihatan superficial. Kembalikan IQRAM please Tuan Penerbit.

    0

    0
  25. awek iqram dinzly says:

    WE WANT IQRAM!!!!!

    TV3 TOLONG LAH DENGAR PANDANGAN PENONTON, KAMI MAHUKAN IQRAM JADI HOST JJCM BALIK. KALAU X, BERKUBUR LAH RANCANGAN KKAU TUUUU

    KALAU TAK NAK GAK, HAMEK JE KAKTONN JADI HOST WAKAKAKKAA

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      kau jangan nk merayu rayu ngan Tv3 lah ! kau ingat dia nk dengar kelohan korang2 semua ke !! Tv3 dh pakat nk ambek si Qi pengacara jjcm !

      0

      0
  26. Anonymous says:

    wah lme dah tak tengok jjcm ni. 3 tahun lebih dah.kali terakhir aku tengok masa tengah duk nganggur kt rumah lepas abis belajar. sekarang dah keje kt terengganu. harap tb3 tukar ke hari sabtu pulakk..

    0

    0
  27. Audrey Hepburn says:

    Masalah manusia zaman sekarang. Tak pernah berpuas hati dengan apa yang ada.

    0

    0
  28. No name says:

    Baca tweet Qi tadi, dia macam sedih tengok response peminat terhadap ni. Wckwkwkwk apa-apapun I prefer Iqram!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      katanya ada 24 episod lagi utk dinilai….masalahnya dia bukan baru dengan JJCM ni kan..kita tunggu je la ye…

      0

      0
  29. I visit every day a few web sites and websites to read posts,
    but this webpage presents quality based writing.

    0

    0
  30. what's up! says:

    Kami dah jemu dengan QI sebab dah selalu sgt jadi hos makan2..Ok lah Iqram tu..

    0

    0
  31. zarazali says:

    plz jjcm, nk iqram balik…

    0

    0
  32. SupTulang says:

    mohon tv3 pangil rozita che wan ganti qi ..

    0

    0
    • pinkungu says:

      tak mau…..

      0

      0
    • hihi says:

      klo cik ta, sambil makan tetibe bulu mata jatuh.. hahaha

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      panggil Alif Aziz lagiiiiiiii bagos ! hensem lagi tinggi !!

      0

      0
    • mulut puaka says:

      sup tulang ko gila ke nak che ta berkedut tu jd pengacara.. nnt semua komen dia cakap hak makan hak saya.. ha terkedu ko, belum lagi g makan asik pakai ketat je sana tersembul sini tersembul, dah tu nnt tengah2 makan jatuh plak bulu mata palsu tu kan naya.. silap2 che ta komplen ckp restoran x bersih ada bulu padahal bulu mata dia jatuh.. ooh naya2..

      0

      0
  33. hoi says:

    iqram la best.mula2 episod dah bantai makan dengan tangan.terus aku melekat tgk jjcm tiap minggu.pastu dia mcm ada bonding dgn org sekeliling.cara dia beramah mesra tu tak nampak berlakon.natural.qi terlalu ketat cara pembawakan dia.pulangkan iqram dinzly.pulangknnnnnnnnnnnnnnnnnn

    0

    0
  34. peminat JJCM says:

    to penerbit TV3..
    seee..rmi yg sokong iqram jadik pengacara,aku pon minat gak tgk jjcm,
    biler qi jd pengacara seriously trus lemah nk tgk cara qi makan.die nmpk selekeh n comot,gaya penyampaian qi xsmpi..xde aura lgsg nk tgk.smpikan kitorg 1 family dok kutuk2 cara die makan.
    cara iqram menyampaikan mmg best,jd kelakar n semangat je biler tgk die mengacara,so polite..please kembalikan iqram dinzly mengacara JJCM or JJCM trus merundum xde yg tgk n rating JJCM jatuh terus.we wan iqram!we want iqram!we want iqram..

    *qi penyampaian die “ade rse sikit2 pedas,ade rse sikit2 manis,ade rse sikit masin..”WTF..mmg la sumer mknn ade rse cmtue..xreti nak komen ker…cehhhh podahhh qi selekeh jerk.xmo qi jd pengacara JJCM nak termuntah tgk die…

    0

    0
  35. Camaro says:

    Gambar Iqram yg kat atas tu nampak mcm ade iras Shah Rukh, tapi lawa dia sikit lah dari Shah Rukh. Gambar Qi pulak nampak mcm terlebih berbedak….haha.

    0

    0
  36. kembang says:

    nak kak ton.

    0

    0
  37. amekaww kaw2~~~ says:

    iqram better…. muka qi dh cm tepung komak….

    0

    0
  38. Anonymous says:

    aku pelik TV3 ni….masa kita suruh tukar Shiha n mamat sorang lg tu dgn Qi diaorg tak buat….bila semua dah selesa dgn Iqram, TV3 menggatal plk tukar Qi pulak…. mmg dasar pikir tak pakai otak……..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    iqram the best!!

    0

    0
  40. This piece of writing offers clear idea in favor
    of the new viewers of blogging, that in fact how to do blogging and site-building.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    kalu muka banyak peluh nak buat cemana takkan nak buh deodorant kot
    toner sudeh

    0

    0
  42. kiah elorna says:

    sorry – qi sesuai untuk destinasi bajet je. makan2 ni kau memang ta brapa nak best.

    #sapakatadengan300ringgittakbolehbercuti.

    0

    0
  43. mamasempoi says:

    pengaraca ni terikat ngan kontrak, rasanya by year kot.tu yang tiap awal taun tukar org baru. tp tukar plak kpd yang kurang baik dari current pengacara. common la..save budget ke jjcm? honestly, aku pon dh kurang tgk sejak qi amik balik ni. masa iqram, terpaku je tgk..walaupun xde la fanatik sgt..so conclusionnye..nak Iqram semula. ;)

    0

    0
  44. When I originally commented I seem to have clicked on the -Notify me when
    new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I receive four emails with the same comment.
    Is there a means you can remove me from that service?
    Cheers!

    0

    0
  45. syyy says:

    setuju sangat kalo iqram kembali ke JJCM..
    qi hnya selalu ulang ayat yg sama “masam2 sikit…manis2 sikit, masin2 sikit…”
    e2 ayat yg slalu dia guna…
    satu lagi tang penampilan dia…selekeh…
    sangat berbeza dengan iqram…
    mesra penonton…mesra dengan pemilik kedai…smart…kemas…
    silap tv3 tukar hos…

    0

    0
  46. Anonymous says:

    tukar balik iqram blh x….xselerala tgk qi mkn…makeup dh la tebal…kami nk iqram semula…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Qi komen makanan yg dia makan…”dia pedas2 sket tapi x pedas sangat”. camne tu?nak kate kategori ape tu?komen ntah hape2 ntah. tukar Iqram balik la..boring la Qi..

    0

    0
  48. My partner and I stumbled over here different web address
    and thought I might as well check things out. I like what I see so i am just following you.
    Look forward to looking over your web page for a second time.

    0

    0
  49. level says:

    dah tau dah cam ne komen die pasal makanan, masam-masam skit,manis-manis skit, masin-masin skit…aku pon dah tak tgk jjcm..nk ikram jugak..

    0

    0
  50. Anonymous says:

    IQRAM YANG TERBAIK…MALEH NAK TENGOK QI…TAK FAHAM
    APA DIA CAKAP

    0

    0
  51. Me says:

    Dulu kite xsuka langsung kat iqram ni..serius berlakon control mcm plastersin..tp bila die mengacara jjcm..terus nampak kelebihan dan kesepontanan die mengacara..skg dh minat sgt kat die..tp pi tukaq Qi yg mkn bersepah tu..paling x suka Qi akan bercakap sambil kunyah..sgt kurang sopan.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Iqram lebih bersahaja dari Qi
    Iqram lebih lawak dari Qi
    Iqram lebih handsome dari Qi
    Iqram makan lebih menyelerakan dari Qi
    Iqram lebih spontan dari Qi
    Iqram lebih baik dari Qi
    Dan Iqram….ahh I nak Iqram!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  53. ikan kerapu 3 rasa says:

    Iqram the Best..tgk jjcm mse ikram mgacara, sgup sesat janji smpai kedai tu..ble qi..x best..rela basuh kete mse ujan dr cari kedai mkn ..haha..

    0

    0
  54. kuih badak says:

    hamek kak ton je la hek.. kak ton comel, tak selekeh, muka licin. tak yah nak gaduh2, satu selekeh srabai, satu lagi hencem. oh kak ton…. ngeh ngeh ngeh…

    0

    0
  55. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a
    comment is added I get three emails with the same comment.
    Is there any way you can remove people from that service?

    Appreciate it!

    0

    0
  56. Anonymous says:

    korang ni sume poyo je!!!!

    0

    0
  57. Leon says:

    Nice replies in return of this issue with real arguments and explaining the whole thing regarding that.

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Visit our blog at http://www.loveherchill.blogspot.com & follow our instagram at loveherchill :)

    0

    0
  59. minah jambu 24jam mengadap compter says:

    minah jambu pon suka ngan si ikram ni dlm jjcm pasal dia kalau makan macm selera gitu lah …sape cakap dia makan gelojoh ????? sape cakap ???? itu bukan gelojohhhhhhhhhhhhhh itu dia nk tunjokan betape sedap nye makanan tuuuuu…….pahammmmmmmmmmmm ! lon u ikrammmmmmmmmm jangan lupa kol minah jambu ok …

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      eh lon u ikram pulak ! lov u ikrammmmmmmmmmm ! melalot pulak minah jambu Al maklom lah..

      0

      0
  60. Roundtable says:

    Minah jambu minta Alif aziz jadi pengacara??? alahai drp dia baik lagi Alif Satar..Apapun Iqram juga yang terbaek…harap jika masa akan datang iqram terpilih lagi…buatlah pembaharuan yang lebih mantop lagi…teringat iqram di gerai cendol bakar pakai kain pelikat…best…pas tonton tu terus rasa membuak-buak nak pekena cendol bakar…fuhh hebat tul penangan iqram …

    0

    0
  61. Sandara Park says:

    pengacara asyik tukar jer, tak boleh ker kekalkan jer pengacara, nak Iqram ok, tak nk Qi

    0

    0
  62. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your web site offered us with valuable information to work on.

    You’ve done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

    0

    0
  63. Dolton Bibiana Layola Al-Muslem says:

    iqram kekampungan skit pakai lilit kepala cam petani kat myanmar, Qi urban skit tapi skrip dia ada masin2, lemak2, manis jer yg dia tau ckp.

    0

    0
  64. I think the admin of this web page is really working hard for his website, since here
    every material is quality based stuff.

    0

    0
  65. lola loli says:

    We want Iqram, Iqram the best..memang sejak Qi jadi pengacara JJCM, aku sefamily terus x pernah tgk JJCM dah, boring dan x sedap..

    0

    0
  66. anne says:

    Ikram the best…

    0

    0
  67. Kiah tak brapa nak propa says:

    WE WANT IQRAM PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!

    0

    0
  68. Anonymous says:

    IQRAM TAK KEKOK BILA MEMASAK TP QI NAMPAK TAKUT2…..BAGILAH DIA PELUANG LG..DULU MARIA PUN BERTAHAN LAMA..WALAUPUN NAMPAK OVER..

    0

    0
  69. Lashonda says:

    My family all the time say that I am killing my time here at web, but I know I am getting know-how daily by reading thes pleasant content.

    0

    0
  70. hohoho says:

    paling best JJCM pon rasanya waktu maria tunku sabri kott.ntohh leee

    0

    0
  71. zul says:

    nak neolofa best cantik, kalau tak pun cik ta kalau tak pun tasha shila ok tak??

    0

    0
  72. zul says:

    nak leolofa dan cik taa kalau tak nak tasha shila mesti sweet giler

    0

    0
  73. Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few
    of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I
    think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

    0

    0
  74. ganukite says:

    JJCM bagila souvenior sangkut kat kedai makan tu yg berkualiti sket, ni p tgj mcm hampeh, takkan rancangan berjaya, token cam beli kedai dua hengget jek.. yg dulu2 canggih jugak kedai nak gantung, yg cenggini… gantung pun orang ingat yg tiruan mali.. :)

    0

    0
  75. The Total 90 Laser Iii from AXO are designed for quick removal and it
    makes putting on the Total 90 Laser Iii make
    it more convenient to put on and off.

    0

    0
  76. On the other hand, there are lenders that specialize in providing car finances to borrowers who
    have a large deposit down the interest rate or you may not qualify for a loan.

    0

    0