Written by Bella | June 9th, 2017

Meskipun drama Suri Hati Mr Pilot sudah berakhir dan wujud pula fenomena baru iaitu Fattzura sejak drama Hero Seorang Cinderella ditayangkan, masih ada juga peminat yang mahu membandingkan lakonan Neelofa  dan Fazura.

Isu ini mendapat perhatian pengarah kedua-dua drama tersebut , Michael Ang yang meminta agar peminat berhenti membuat perbandingant kerana Neelofa dan Fazura  membawakan watak dan berlakon di dalam dua drama berbeza.

Tidak adil untuk mengatakan mana satu yang lebih menyerlah sebab watak Neelofa dan Fazura dalam kedua-dua drama lain.  Begitu juga dengan watak Fattah, sangat berbeza. Tetapi keserasian antara mereka saya lihat sama. Kedua-dua mereka mempunyai keserasian dan memberi apa yang dituntut dalam skrip.

SHMP dan HSC mendapat sambutan yang agak hangat dan pastinya mempunyai peminat mereka tersendiri. Biasalah, setiap pandangan peminat itu berbeza dan mereka akan puji artis kesayangan mereka. Apa-apa pun, Neelofa ataupun Fazura kedua-duanya mempunyai gaya lakonan mereka tersendiri dan benar apa yang dikatakan oleh Michael, tidak adil untuk kita terus membuat perbandingan.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

86 responses to Peminat Berhenti Bandingkan Neelofa Dan Fazura – Michael Ang

  1. Anonymous says:

    da mula da….sat g tengok la sekejapan je komen boleh cecah ratus2

    8

    0
    • Lopok says:

      Jadahnya dia ni. Dah sah2la lopak kayu. Bukan peminat sengaja nk bandingkan. Kalo org puji lakonan fazura yg smmgnya best n fattah yg makin improve pom xleh ka. Lofake busuk hati nk trasa knapa

      19

      0
      • Anonymous says:

        Lopak berlakon takdelah kayu sangat tapi mmg tak best pun. Tp Fazura berlakon pun takdelah best dan bagus mana sampai nk kena puja. Ko ni anti sangat dgn Lopak sampai si Fazura yg byk kontroversi pun terus dijulang tinggi.

        5

        9
        • lofafake says:

          Lopak tk bnyk kontroversi kh? ko pun sama nk cover ko punya artis pujaan tu kn..pi dah mmg lakonan tk ada skill harap peminat jer yg sokong klau fazura jgn cakap weh dh bnyk award

          7

          3
    • lola says:

      i suke Neelofa sebab :

      i) Neelofa ada class tersendiri
      ii) Beauty with brain
      iii) Sorry i xrasa dia gedik, tapi because org lawa and berjaya mmg selalu kena label gedik.. nak wat cam ne mmg dia cantik and ramai lelaki kejar (yang ni seriously betul, shes really2 gorgeous kalau jumpa depan2)
      iv) Satu Malaysia tau, since drama SHMP la yang lonjakkan nama Fattah. and neelofa mmg dah ada cara sndiri berlakon walaupun org kutok kayu ke apa, tp sbb Neelofa ni cantik jadi belakon kayu pun org suke tgk ye lah nak jadi retis ni kalau muka x berapa cantik xde aura org x suke nak tgk gak sebenarnya. Nama pun public figure kan.. celebrityyy..
      v) i bukan sour grapes, tapi Neelofa mmg ada aura tersendiri, dun be jelous ok (sbb org melayu ni mmg suka hasad dengki suka sour grapes – refer to an attitude in which someone adopts a negative attitude to something because they cannot have it themselves)
      vi) dlu kalau neelofa tak pakai tudung lagi cun lagi menarik tapi bila dah pakai tudung ni bukan lah nak kata x menarik tapi penampilan tu tak ler macam dlu lagi nampak ler muslimah looks nye kat situ. sbb as a celebrity org mmg nak tgk yg cantik2 je <— ni betul ye kalau x betul tolong tgk oasis n dgr ikim je jgn pegi blog gossipppp baca menyebuk kisah retis…..
      vii) apa2 pun Neelofa mmg ada class diaa tersendiri, dengan business dia, family dia, fans dia, lifestyle dia, duit dia, rupa dia.. she got swag dear ladies <— one more thing dun be jealous ok, org melayu nii mmg kuat cemburu especially dengan pompuan cantik hehe… peaceeee
      viii) walaupun u ollsss kutuk2 dia lopak la kayu apa2 pun she got swaggg againnnn
      ix) jgn lupa ye Neelofa pun ada kisah lampau dia, maksudnya dolu2 pun dia ni boleh tahan juga lerrr 'daring' nya, and macam2 gossip jugak kite dgr… tapi now getting better, dah berubah dan mmg i nampak dia dah mula slow and just maintain her status as celebrity malaysia dgn cara yang tak berapa mencari publisti murahan…. setakat2 gossip ngn lelaki tu adatlahhh, org belom kawinn.. ngn anak raja ke anak tauke kapal ke tu biasalerrr… kata artis mesti lah cari yang sepadan skit ye tak? Dato CT pun pandai cari husband, diorg ni bukan cari budak2 lelaki mesti la cari orang lelaki … i x tau english, hence u olls translate sendiri la ye…

      hehe.. again … sorry puji neelofa sikit…. tapi i xde kutok retis2 lain cam u ollsss ye,,, i bagi pendapat pasal apa i suke Neelofa … peaceee …. muaxxxxx

      3

      52
  2. aku says:

    hehe..ayat ni sbb nak cover..next drama dia..red velvet tu..pelakon dia neelofa..huhu..takut x laku lettew

    20

    0
    • Anonymous says:

      red velvet hero siapa?

      3

      0
      • aku says:

        alif satar

        4

        1
        • Anonymous says:

          seriously, kalau alif okey la. knp tak ambil nana. chemistry dorang superb

          23

          0
        • Pekerja Gomen says:

          patut la beriya defend Lopa…
          Sori la…. kalau ko dh tgk lakonan Fazura pastu tertengok lakonan Neelofa… ko akan rasa…. lofa is trying very hard, tak nampak natural langsung.

          78

          0
        • aku says:

          aritu bkn lofa kata dh xmo berlakon ke? ke dia ckp xmo berlakon dgn fattah dah? confuse aku..huhu.. btol la..aku xbole brain tgk lofa dlm shmp tu..xsmpai seminit aku tgk..rs loya2..hahaha.. tp mmg xtgk pun citer tu..cuma aritu tertengok mak aku buka…terus masuk bilik murung..kakaka

          29

          0
    • ning says:

      red velvet tu baikla buat je drama b.inggeris trus..da kalau dua2 asik nk speaking je nti…alif ok la…tp kalau si lopak speaking..alahaiiii #poyo

      12

      -1
  3. Sambal belacan says:

    Haha. Mulut dan tangan org yg menaip perbandingan antara diorg tak boleh tutup michael .. Aku tak minat mana2 tapi pada pendapat aku ,Fazura lebih berbakat dlm lakonan berbanding Neelofa. Neelofa lak byk kena belajar belakon lagi klu nak improve lakonan dia.

    53

    0
    • Anonymous says:

      setuju…tolong la michael @ stesen tv pilih heroin yg betul2 berbakat…penonton sekarang dah x pandang rupa la..kalau muka je lawa (lawa ke???)…tp dh bertahun berlakon masih kayu lagi…x tau la nak cakap apa..

      31

      0
  4. achik says:

    tak kira, aku nak bandingkan jugak. fazura lebih menghayati watak dan x nampak gedik sgt nakkan si fattah tu. lofa pulak nmpk malu2 berlakon dgn fattah sebab dlm hati dia sudah ada bunga2 cinta pd fattah…so lakonan nmpk x natural dan sgt kekayuan. aku x dpt rasa feel dia! Dalam SHMP nmpk mcm lofa sgt hegeh2kan si fattah tu, nak jugak pegang2 si fattah tu….huhuhu. gitu komen aku! kesimpulannya, fazura lebih ampuh lakonannya! sekian noks!

    107

    0
  5. Anonymous says:

    mne blh stop bandingkan dorg….lopak air berlakon gedik, kayu, air mata dibuat2(nth ltk eye mo je)…fazura powet, nangis pun mcm real n kte turut merase kesedihan…scene sweet dlm SHMP mcm try hard nmpk dbuat2, klu HSC natural sweet smpikan kte yg menonton terase sgt akan kemanisan tu, n blh tersengih2 sdri…..ni lg SHMP raya nk tayang, ewww…. ape2 pun good luck FATTZURA….

    47

    0
  6. Anonymous says:

    fazura profesional x mudah terikut dgn rentak patah kayu y ske gosip cinta lokasi…lopak pula nmpk sgt desperato nyee…sbb tu byk gosip je…bakat 2-2 kayu layu…sbb tu skit2 ade je gosip cinta fantasi antara lopak n patah kayu…tp kali ni y aku nmpk patah kayu je y lbh2 nk buat gosip cinta fantasi lokasi tu…tgk ig fazura relek je xde laa 24 jam nk pose gmbr tergedik dgn #fattzura….nmpk fazura lg profesional berbndg lopak n patah kayu…

    36

    19
    • Anonymous says:

      yup, faz layan fatah bila fatah nk rehearse lakunan jea

      20

      11
    • Anonymous says:

      point ni aku setuju…mmg fattah je yg beria promo bagai gambar berdua dgn fazura..fazura rilex je..xde nk promo gambar berdua bagai…professional act giteww…

      26

      0
    • Anonymous says:

      fazura sah2 profesional…lopah tu kan perangai mcm budak2. aku rasa kalau dia blakon dgn 50 hero …dia akan jatuh cinta dgn kesemua 50 hero tu dan bilang ituTruelove..nmpk tak budak2nya….truelove utk semua 50 hero huhuhu

      22

      4
  7. b says:

    fazura dn 34, lofa 28. mana yg lebiih makan garam itulh yg terbaik…

    19

    13
  8. Peminat HSC says:

    Memang lakonan Fazura lebih baik. Setuju lakonan lofa tak.natural

    36

    14
  9. Aielana Sophie says:

    Nampak berusia Fazura kat pic atas tuh
    apa pon mereka bertiga memang good looking, kalau tak..takde siapa yang kisah

    8

    1
    • Anonymous says:

      Age is just a number.

      14

      0
      • FAZ&LOFA says:

        percaya lah sebenarnya Fatah Amin ni masihhhh syok kat Lofa… hehe ,…. tgk muka pun tau ler… pompuan2 lain jgn nak perasan nak masuk line.. nahas le ko dia asyik tingat lofa. fazura ni tahun 83 la takde mende nye dia nak dak dak kecik cam Fatah Amin ni dia just berlakon and professional je,,, sengal la korang ni sume, fazura got a taste lerr … same goes to lofa… everybody knows both of them nye tasteee laaa… takkan tak tau puleee… lupe ke?hehhe…

        6

        3
        • mimi says:

          hmm? after apa yg lofa da buat kat dier and tup tup baru2 nie dorang gadoh lg. i dont think so.

          1

          0
        • aburina says:

          apa fakta yang ko ckp fattah msih suka lofa.sbb dia cantik kaya so kalau sapa2 pnh bcinta gn dia mmg kalau kwin gn org lain pon still dok angau gn dia la..ooo plz.ingt kaum lelaki xde harga diri ker.cuba ko tgok fb pakcik fattah.dorg bru jer lepak sme pastu pakcik dia tulis.ko mmg la biznswoman yang berjaya tp jgn la kisah cinta pon kau nk niagakan.tu fmly kot xkn dia x tahu cte.ko org luar tahu apa.tahu agak.tahu berangan jerr.tak kisah la faz tua ke apa krr kalau dah jodoh fattzura korang nk ckp apa.cuba celik sikit mata tgok dgn hati ya macam mana perangai fattah bila dengan faz.cuba tgok mata dia dok tak bkelip tgok wajah faz.tu dah angau namanya.takkn la dia boleh tertukar faz dgn lofa..kihkihkih berangan la ko lofattah.

          2

          0
  10. mrslucky says:

    seorang pandai berlakon seorang lagi pandai berniaga..tu jer perbezaannya…
    apa pon…kalau tengok gambar di atas…Fattah Amin dan Neelofa nampak padan dan serasi bersama…sayang tak de jodoh..

    7

    22
  11. Anonymous_356 says:

    Berhenti bandingkan? Mana bolehhh. Mesti terbandingkan no matter what because lakonan Fazura memang jauhhhh lebih baik. Neelofa kalah teruk. Neelofa memang acah-acah je natural acting. Memang tak langsung.

    Alif Satar dan Neelofa pelakon Red Velvet? What a bad combi! Confirm this whole series will turn into an English show. Menyampah seh ni dua ekor mesti nak selitkan English everywhere. Meh. Lepas tu nak mengada guna slang. Sudahlah.

    42

    4
    • Anonymous says:

      betulll… tgk laa nnti acting lopah asek muka confuse memanjang… sedih muka confuse.. gembira pon riak confuse.. asek2 selit English walopong xde related bapak duk overseas bagai… red velvet xde sambutan sure lopah pakat2 dgn kelab peminat dia salahkan alif satar… tgk lah nnti… lopah sendiri pelakon kayu..

      17

      3
  12. lopah says:

    alif sattar oke.. best dia berlakon .. tp lofa.. kena amik kelas berlakon dulu kot ..

    10

    1
  13. Anonymous says:

    Aku pun naik heran juga mengapalah peminat2 perempuan sekarang ni tak malu2 tunjuk kegatalan mereka ,dengan memuja2 Fatah Amin…..sedar2 sikit la weh Fatah tu bukannya nakkan kamu tu…..dia dah ada pilihan sendiri pun…..
    Kalau kamu tu betul2 nak jadi peminat,lakunan Shukri Yahya lagi mantap,tetapi yang peliknya ada pulak peminat yang keji beliau…..sebab apa?…sebab Shukri dah kawin…..jadi nampak sangatla peminat2 ni nak menggatal bukanya nak menjadi peminat yang jujur!!…..donia,donia…..

    18

    0
  14. Anonymous says:

    SORRY LOPA..BUT U R NOT TALENTED TO B AN ACTRESS.
    FAZURA DESERVED TO GET THE AWARD OF THE BEST ACTRESS. UNDENIABLE. PLIS LOFA ATTEND CLASS LAH… NAMPAK SGT FAKE.. MUKA MEMANG CANTIK BUT KO SESUAI BUAT BIZNES JE JAH OIIII. JUAL TUDUNG MELALUI PUBLISITI TRUE LOVE TU.. SORYY BUT THIS IS TRUE

    25

    0
  15. Anonymous says:

    dua2 perempuan tak senonoh. x payah buang masa. neelofa kalau banyak sgt duit boleh ask google atau photo uploader turunkan atau delete gambar2 x senonog dia on the internet. banyak kot gambar seksi. skirt pendek, baju ketat mendada and ada few photos dia beraksi seksi on a sofa. delete lah weh.

    7

    0
  16. ok says:

    kenapa mike masih dok bela2 neelofa ya walau dah banyak kali kes2 kecam hsc fattah fazura semuanya bermula dr lofa n family sepupu sepapat makcik2 dia dok myindir mengata macam2.kalau peminat saja faham la jugak kn. pelik sungguh aku. kdg2 mike try so hard nk jaga hati peminat lofattah. bila media/peminat tnya cmner hubungan fattah faz dia ckp xde maknanya bcinta.dlm drama jer tu.tp yang pelik setiap kali kantoi video faz gn fattah dok bgambar sembg2 gurau2 dia ada sama kt tempat kejadian.kwn2 dorg elok jer myakat fattzura xkn mike xtau apa kn.emmm..xyh takut sgt laa mike hilang peminat lalang yang suka mengecam mcm tu.kalau dorg x nk tgok drama u ramai lagi yang nk tengok. janji drama best.

    5

    0
  17. k says:

    peminat lofa busuk hati. nmpk sgt ok. mmg la drama syukri yahya tu best. tp punya la benci dorg dkt hsc sanggup berjemaah kasi trending di twitter semata2 nk jatuhkn hsc.adoiii.pastu dok banding lakonan fattah gn syukri.dorg lupa agaknya si kayu tu la dulu yang dok blakon gn idola dorg.pdhl fattah blakon dgn faz dah makin ok berbanding shmp.jelous x bertempat dorg nie.ckp hsc tak matang dok buat bts. dulu dgn hajjah x buat bts ker.tak der over2 ker.siap cuit2 rapat2 lagi ok.time tu halal ya.tapi bila fattah nak rapat gn fazz korang ckp fattah dah berubah. tak alim dah jd nakal kononnya fazz bg pengaruh buruk.sbb faz tak btudung kan.pilih la hajah dr keluarga baik2. fazz tak btudung jer.dah kutuk macam2.hajjah tu pkai tudung tp baju singkat ketat x slh ker.adik beradik2 dia btudung ker.siap tayang body kcantikan lg ada la.yang dok mgutuk ckp mcm2 kt ig psl hsc fattah n fazura tu family sapa.baik sgt ker ghupe itu.minat tak salah uolss.tp kalau idola awk tu salah tetap salah la jangan salah ln org lain pula ya.

    6

    2
    • Tak suka artist kayu says:

      Lol fans kayu ke? Kahkah puih. Tbh syukri yahya ada fans juga okay bukan kayu je ada fans

      2

      2
      • k says:

        mmg la syukri ada fans.dia blakon mmg best.tp yang aku ckp prngai geng2 lopatah nie.ko tak percaya g tgok ig lofattah tu dorg dok bgabung meletop nk kasi trending cte syukri sbb nk hsc jatuh.pastu depa dok pkat boo kalau hsc tak dok no 1 trending.gitew pon bolehhhh.nk fattah balik gn lofa rindu la apa la.tapi drama fattah tak sokong.maki mcm2.ko ghase.

        3

        0
  18. love says:

    sng jer nk settle hal gaduh ni.geng lofattah plz move on. jgn bsangka buruk knapa fattah dah tak dgn lofa. benda dah jelas. jgn paksa. jgn ckp fattah dah lupa daratan hanya sbb dia tak bersama lofa. lg pon dorg bcinta kejap sangat uolss xde special mana pon korang jer bayang terlampau sangat. dgn sherry dulu lg lama.lagi bnyk kenangan  tak kecoh pun eh.jodoh tak de so buat apa nk paksa.
    sokong jer kerjaya fattah seperti korang sokong kerjaya lofa. kalau dah rasa betul2 myampah xyh follow terus jgn asyik2 p serang di ig fattah. hati tak sakit dosa pon tak dapat.
    utk lofa pula.stop ungkit2 kisah dgn fattah.time betul2 bcinta nafikn bila fattah kwn gn faz bru la kecoh nk ckp bcinta la buat video truelove la. fattah sibuk promot hsc awak sibuk dok nk promot angkut miller tu sana sini.pdhl video pendek n jual tudung jer pon. bila sebut nama fattah hsc or faz plz jgn buat muka herok perli sana sini. ikhlaskn baru la peminat pon x bahaskan. jgn nasihat kan heters jer.nasihatkan sama peminat2 awak yang dok maki2 fattah dan fazura tu.bersuara la sikit.
    utk family lofa pulak stop la lebih sudu pada kuah.xyh dok nk komen mcm2 psl fattah faz n drama dorg kt ig.jgn keruhkn lagi kdaan.

    10

    0
  19. melati says:

    Melayu2 Haprak yg pakai Kete Tayar terkankang jew Minat 2 ekor ni……sumpah saya ckp..!!

    3

    3
  20. abu says:

    ok la jujur nk tanya yang marah fattah jatuh cinta nie kn.salah ker kalau dia bcinta dgn fazura.kalau betul dh suka sampai bila korang nk mbenci. yang ckp asal blakon jatuh cinta.hello.. fattah bukan baru blakon dia dah bnyk berlakon.bkn 1st time bru jumpe perempuan2 cantik.cuma waktu tu dia tersuka kn lofa tu yang kecoh.belum apa2 dah putus.so dia move on la.sekejap sangat pon utk di sedihkan.sekali jumpe fazz yang manis.kalau dia suka dan nk mcuba apa slhnya.sama2 singlekan.tak dosa pon.
    korang ckp apa yang faz lalui tu sme jer apa fattah buat kat lofa.so tak teruja mana pon.oiii.dah nama pon bcinta dgn org sama.dgn sherry dulu pon sma jugak.fattah mmg jns manja orgnya.gitew la dia bila dgn org dia suka.sama tu ada tapi pasti ada lainnya.itu kena tgok cmner sikap org yang sambut cinta bang tah uols nie.bila dua2 betul myanyangi pasti percikan cinta tu akan indah.nak betul2 beza tgu kawin dulu. time tu cinta halal.no more drama.

    3

    2
  21. miss_oppppssssss says:

    Between F and N, mmg aku pilih F… F jauh lebih bagus lakonannya dari N… Aku tgk N dalam SHMP nak kata kayu x sekayu Uqasha tp ada kala pergerakan dia mcm kejung…. Seolah2 menahan muka tuh….

    So, pilihan aku Fazura…!

    22

    0
  22. medina says:

    tapikan…bukan nak buat perbandingan hahah memang boleh nampak kan. lofa kurang sikit dari segi lakonan huhuhu… tak sampai ke dalam kalbu hahaha SHMP tengok lofa nak nangis pun macam susah sangat part last ending tu .. entahlah…

    6

    0
    • Anonymous says:

      bukan kurang sikit kurang byk…mcm langit n bumi klu nk dbndgkan dgn fazura…cer klu fazura yg blakon shmp tu cfm meletop

      13

      0
  23. eeee says:

    Fazz mmg selayaknya pegang watak Nura Medina tu sbb x gedik n mimik muka x emo mcm lopak, aku x bley imagine klu lopak yg jd nura medina ntah sure x brape nak menjadi. pls lopak sampai bile nak malukan diri sendiri, tu ari cakap lain la ni lain plak jadinye. dhla x pro pastu mimik muka emo terlebih guane tu.

    19

    1
  24. Amin Amin says:

    Sayangnya mereka broke up.. Neelofa dan Fattah cam padan kat pic tuh…?

    4

    7
  25. Imani says:

    Fazura dah nampak kertu, owh patut lah dah 34 tahun

    11

    11
  26. Apa tuh says:

    I dah google Fazura tumblr. Menyesal i

    6

    3
  27. mak aku says:

    Drama kisah kemaruk celah kangkang,pengalak pembuangan bayi tajaan kafir lahanat.bangsa dia pun tak hingin,tapi bangsa melayu lebih pandang duit,glamour.gossip,viral.Drama sampah!

    4

    1
  28. Imani Inara says:

    Jangan google tumblr tu wei….!!! Loya tekak
    aku bukan peminat fattah amin atau neelopa tapi betul lah jodoh di tangan Tuhan. Walau pun kita tengok sepadan tapi kalau itu bukan tersurat buat macam mana sekali pun tak akan jadi.

    8

    0
  29. Anonymous says:

    ada sumber terdekat menyatakan fazura dan fattah tlah bernikah secara rahsia

    4

    1
  30. Anonymous says:

    Mike…kalau u still tak boleh differentiate the quality of acting between the 2 actress then u are not a good director…means u sendiri need a lot of improvement.

    20

    0
  31. Imani says:

    Keith Foo pun pernah Fazura dinikahi juga? Lol

    3

    0
  32. Zul Yahya says:

    Dah nampak kertu fazura sekarang. Nampak macam makcik pula.

    9

    6
  33. kila says:

    Ahh nak compare gak. Hahaha. How come u nk compare an award ffm winning actress to kayu? Sorry la. Dlm shmp org ckp fattah kayu, tapi lofa pun kayu gak. Expression muka yang kejung and nk carry watak emotional pun susah. Lofa try so hard gile dlm shmp and nmpak x natural langsung. Gedik, mengada. Mike, please bg statement yg fair and square. Tak layak sebenarnya nak letak nama lofa sebaris dengan nama fazura. Fazura acting is da bomb. Plus aku tgk rakan artis lg byk sokong HSC compare to SHMP. Mungkin sebab ada malaysia sweetheart, fazura.

    19

    0
  34. kenapasakithatidenganlofajekorang says:

    puii la korang jelous ngn neelofa…. neelofa lagi best laa balik2 xde modal shmp.. move on je la haters… dah basi wei lofa lek lek jeee. choi

    3

    4
  35. Anonymous says:

    Klu nk buat cite Cinderella melayu aku cadang Neelofar jadi Cinderella. Faz dan emma Maembong jadi kakak tiri. Menjadi!! Mak tiri? …. Nanti nk pikio dulu. Haters jangan mare

    0

    8
  36. narapilihkasih says:

    Nara kn pro neelofa mmg lh dia up pic lofa yg bagu ckit, klau nk tngk btl2 Fazura lbh nmpk muda dri neelofa yg sentiasa tarik muka kdekut nk senyum ngan smua org tpi klau nk melalak dlm meletop dia punya lh tngk Fazura mesra alam sungguh respect sgt ngan dia

    5

    3
  37. Sherry Me says:

    Dah 34 tahun mesti lah nampak tua jangan salahkan gambar. Sherry pon nampak lebih muda dari Fazura. Kalau dah kawin dah anak 3 pon. Apa tak HRC ni tak jadi fenomena seperti SHMP sebab hero heroin tak padan. Cuba letak Neelofa pasti meletop. Korang kituk Fattah dan Neelopa berlakun kayu tapi SHMP jadi fenemona..kenapa? Storylinenya bukan kuat..ia kerana hero heroinnya lah.

    3

    6
    • mimi says:

      hsc punya rating dah kalahkan shmp. means org lagi suke gandingan fattah dgn fazura which is far better than neelofa.

      7

      4
  38. Erina Fadil says:

    Kalau nak bandingkan Fazura tu sekolah sampai tingkatan 3. Kat video dengan Lisa tu benua pun tak tahu. Mamalia paling besar pun cakap dinasor. Nasib rupa manis dan pandai berlakun. Neelofa pula bijak..kalau tak bijak tak lah jadi jutawan muda. Tapi berlakon tak pandai. Berlakon cuma nak naik kan nama saja untuk marketing perniagaan. Korang pon suka bagi publisiti percuma kat dia. Bad publisiti pun bagus untuk marketing tau tak. Orang makin yang di kutuk kaya..sudah2 lah bagi publisiti percuma kat Neelofa tuh. Mike pun tak payah lah ambil dia berlakon. Ambil Nina Iskandar tu. Berlakun suoerb.

    8

    1
  39. Alang says:

    marketing hsc aku tengok lagi up dari shmp..rating pun dah kalahkan shmp..so know i guess people out there can make a good comparison between faz and lofa…i dont know why i cant stand watched lofa acting…cringe…nampak try so hard…and rase nye org kt luaq pun boleh tgk yang fattah improved gila2 dlm drama ni..fazura being a good partner to fattah..fattah right..aura positif faz buat sesiapa je terpikat..i’ve met fazura in person, dia mmg sgt2 cantik..manis, ala ala primadona alaf baru gitu…

    9

    4
  40. akak gomen says:

    sebenarnya patut HSC Mike gandingkan Fattah dan Fatiha, Fatiha sangat cantik, tinggi slim dan sebaya dengan Fattah, sesuai jadi cinderella. Ramai yang tak tengok sebab gandingan tak sesuai dan ramai kot yang tengok video Fazura kat tumblr tu. Tu pandangan i jer lah. Tiap orang ada taste berbeza.

    3

    2
    • abu says:

      fattah dah banyak kali blakon dengan fatiha.myb dia nk pglmn baru blakon dgn fazura.terima je la nok.cite nie meletop jer.ko yang tak suka jer rasa cite nie suam2 kuku.sbb ko butakn hati butakn mata.fakta ada kalau rasa nk bukti call astro ramai tak tgok cte nie.

      1

      2
  41. Anonymous says:

    Aku tak sokong sapa2. Fattah neelofar Faz Fathia suma ada bakat dan beauty tersendiri. Terserah pada eyes of beholder. fan club artis tak payah nk berlaga. Lgpun populariti artis meletop lebih kurang 5 thn jer. Pastu penerbit cari artis cun melecun baru untuk sesuaikn dg citarasa penonton next generasi pulak. Klu nasib baik artis old bags boleh la jadi mak atau opah atau mak tiri.

    So nyampang kome ada duit ni menabung la ye. Yg ada anak bagi pelajaran setinggi boleh untuk jamin masa depan. Jangan kejar glamor saja.

    0

    0
  42. suster ngesot says:

    Fazura the best

    1

    4
  43. Anonymous says:

    Lagi 5 tahun Faz dah nk 40 tahun. Artis yg top sekarang dah jadi old bags dah tak laku. Peminat pun dah tak da. Lagi 5 tahun penerbit berebut nk ambik best actress Balqis tu pulak. Lakonan dia best …..

    7

    0
    • Anonymous says:

      faz dah tak nmpk fresh dan dah kureng cantik.dah tak bole jadi heroin lagi. heroin mesti cantik dan fresh.faz tak awet muda itu tandanya dah tak bole bersaing dgn artis baru pompuan yg muda,cantik dan seksi

      7

      0
  44. Anonymous says:

    klu pakai tudung, baju biar longgar n please labuhkan biar tutup dada. Avoid fabrik jenis berkilat atau satin kerana bila umur kita meningkat bentuk …… tu kian mengembang ke tepi. muka cantik kena lah jaga head to toe. No camels toe!!

    1

    2
  45. Nazira Norman says:

    Fazura nampak cam mak mak kat pic tu. Usia dah 34 tahun? Patut lah badan pun dah macam mak mak..cepatnya masa berlalu.
    Walau pun lofattah dah terkubur tapi saya setuju Neelofa dan Fattah nampak sepadan. Sweet sangat. Tapi sorry tak minat nak tengok drama korang

    2

    2
  46. vie says:

    gile ko mike…fazura acting lg baguih dari lofa la..ramai air mata jantan jatoh lepas tgk movie langit cinta…gitu la kalo nak berlakon..menghayati watak…smpai merah2 hidung faz..bkn letak eye mo tau lofa…lofa xyah berlakon…g niage tudung senyap2..berlakon pon tah apa2…dok selit slang bi kau tu..cakap jela mcm biase…gile try so hard la kau lopak…kesimpulan, fazura acting is so classy and much better…1000x times better….fattah tak kayu pun dlm hsc…ok je..mungkin sbb faz guide dia kot

    2

    1
  47. Anonymous says:

    muke si Fattah ngn fazura ni ada iras2 la…mcm adik beradik…hmmmm..ada jodoh ni…

    2

    2
  48. nhjj says:

    cantiknya lopa

    3

    0
    • Mari buka puasa says:

      yalah dah lah cantik, bijak pula..cuma kena control attitude tu..Fazura dah mid 30s tak lama lagi kena ambil role aunty atau mak datin. Tahun lalu Fazura kata buat audition kat Hollywood apa cete? kena rejek ker?

      1

      0
  49. Anonymous says:

    Interview hollywood tu? Aku ingat that Singapore gal tu yg dapat. Gal yg comel kt entertainment news tu …. Agaknyer ler

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Faz blum capai standard Guliana dan Kennedy tu. Sebutan Bahasa Inggeris pun bersepah

    3

    1
  51. rimas aku says:

    kalau org bandingkan lofa dan faz itu patut.
    yg tak patut kalau org bandingkan lofa/ faz dgn michael ong…

    0

    1
  52. Anonymous says:

    Faz tak boleh compete dg Enews host Erin Lin tu ….

    2

    0
  53. nini says:

    Makin haggard muka kak Faz skarang. Mungkin kerana terlalu busy dan penat. Dah 30’s kena jaga kesihatan badan bukan seperti waktu remaja lagi.

    1

    1
  54. Anonymous says:

    I THINK FAZ IS FEELIN EXHAUSTED -DIA BARU BALIK DARI BRUNEI JUALAN BAZZAR KAT BRIDEX-ALHAMDULLILAH REZEKI DIA MURAH….RAMAI PEMINAT BELI BARANGAN PRODUCT DIA….TELL U SHE IS SO BEAUTIFUL THOUGH PAKAI MAKEUP YG SIMPLE.ALL THE BEST IN UR ACTING FAZ N UR BISNESS…PLS COME OVER AGAIN TO BRUNEI….K.

    0

    0

Leave a Comment

Optional