Written by serenity | November 5th, 2015

Gambar pelakon kacak Zul Ariffin dengan pelakon baru yang cantik, Zahirah Macwilson berpegangan tangan secara sembunyi telah diambil secara senyap dan menjadi viral. Ia membuatkan ramai pihak tertanya-tanya sama ada Zul dan Zahirah sedang bercinta dan mereka juga tertanya-tanya mengenai hubungan Zul dengan kekasihnya penerbit Gayatri Sulin Pillai yang sudah berlangsung empat tahun.


 photo 11934639_1645005825756371_1534302354_n.jpg

Susulan penyebaran gambar itu, bapa Zahirah juga tidak ketinggalan ditanya mengenai hubungan Zul dengan anak gadisnya itu. Bapa pelakon baru itu, Zainol Macwilson, merupakan seorang pelakon drama sekitar 90-an dan juga bekas pembaca berita TV3. Namun begitu, Zainol nampaknya rimas dengan aduan di Instagram miliknya mengenai gambar Zahirah dan Zul.

 photo 11352004_920629971318652_435866443_n.jpg

Mungkin sebenarnya bagi Zainol perkara anaknya berpegangan tangan dengan Zul satu perkara kecil. Mungkin juga dia beranggapan perkara itu tidak perlu dibincangkan lagi oleh orang ramai kerana dia sendiri sudah menasihati Zahirah di rumah. Siapa tahu, kan?

Diharap Zahirah lebih berhati-hati bila keluar dengan Zul, bila jadi macam ni, bapa juga susah nak menjawab.

Inspitari kembali lagi…..Hujung minggu ini 7 & 8 November 2015 di Auditorium DBKLPAS MASUK PERCUMA akan diedarkan…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 1 November 2015

97 responses to Peminat Barat Suka Bakat, Bukan Artis Pegang Tangan Atau Tak- Zainol Macwilson

  1. Gundusamy says:

    OMG!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dah tu pegi la suruh anak ko belakon kat ostolia tuu, yg belakon kat sini kenapaaa??

      0

      0
      • k bai says:

        ayoo, bapak sendiri galakkan anak buat kerja x senonoh.
        dunia dah masuk akhir zaman :(

        0

        0
        • Rahmah says:

          ehh, bangang pulak si bapak dia ni. anak you cari makan di malaysia lah dan rata2 majoriti orang islam. kalau bagus anak kesayangan you tu, suruh la anak you berlakon di usa ke? uk ke? australia ke? sibok nak berlakon di malaysia buat per?

          0

          0
        • Irfan says:

          sudah lah uncle. nama anak uncle pun dah busuk. baik uncle suruh dia buat business MLM je. belum apa2 dh kantoi berkepit dgn jantan. kesian….

          0

          0
        • Zack says:

          ayah sendiri rela anak buat maksiat. hurmmmm…no komen lah.

          0

          0
        • Kamon Lah says:

          x paham ke antara…islam dan kafir uncle???

          0

          0
        • Kiah says:

          patutlah anak pakcik tanpa segan silu seluk tangan bawah meja.
          sebab pak cik pun 2×5..5×2. apa2 jelah pak cik kan? jgn sampai fans boikott dah ler.

          0

          0
        • Pak Cik Ni Dah Kenapa? says:

          teruk sgt kan dorang dua ni. ish! sampai gitu skali nak buat cerita. pak cik pulak buat lawak bodoh!

          zahirah ni skola je kat Australia tapi otak cetek. da kena ayat dgn zul lah ni …

          memang betol, mintak The Curve saman dorang dua ni … buat malu je!

          cheap publicity!

          0

          0
        • Kak Nam says:

          Lakonan anak pokcik taraf Neelofa je. Keras!
          Please, sit down!

          0

          0
        • Lolita says:

          Sepatutnya pakcik zainol mintak maaf je lah bagi pihak anak pakcik, dari bagi jawapan beremosi camni. Kena ingat anak pakcik skrg berada kat mana. Ni bukan australia yg mana lelaki perempuan bukan muhrim bole ‘seluk menyeluk’ sesuka hati!

          0

          0
        • minah jambu says:

          pelakon dolu dolu bekemban jadi dayang mandi kt kolam okkk aje !bapak dia bukan nk mengalakn anak dia buat bende2 yg tk senonoh ! ape yg bapak dia nk pemikiran tu biar lah terbukak n jangan pemikiran sempit macm minah2 tudungggg paham ! skrang taon 2015 n bukan taon lagi 1718 ke 1817 ke pe paham !! idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia ! idop pak najib ! lov u pak najibbb emmmuah …!

          0

          0
        • Anonymous says:

          belom apa2 anak dibiarkan menjalang. :(

          0

          0
        • Yahudi Penang says:

          malas nk komen, tp utk seorang yg tinggal di LA, nk ckp pakcik ni otak dah sewel, kalau nk tawu kat barat lg terok dari Malaysia. Selena Gomez pon penah kena ancam bunuh sbb rapat dengan Bieber, kalau bakat tu penting takda la clan Kardashian-Jenner tu kaya raya, and btw kat barat tu diorng non Muslim, lantak diornglah,bodoh.. kalau pernah stay di US or Europe tawu la diorng matsalleh suma tu pon sama ja mcm org Melayu perangai nya, ada pedengki , ada yg suka mengumpat , ada yg kepochi.. Wahai Melayu pergi la merantau… menyampah betol dgn Macwilson otak kecik

          0

          0
        • amoi says:

          no wonder anak bodoh…sbb si bapaknya bodoh…bapak borek anak rintik terkedek2 :P

          0

          0
        • Tanah Kubur says:

          Macam episod tanah kubur bapak menggalak anak buat maksiat, sudahnya anak mati dulu. Huishhh..~

          0

          0
      • humble says:

        awak tu berbakat ker nk tanya sikit? baru je nk kenal ko tu siapa, publisiti murahan ko dah berlambak….

        0

        0
        • Anonymous says:

          kebodohan mereka semakin menyinar….

          0

          0
        • Betty says:

          Kene kidnapping betul2 baru tahu. Tak kene culik ckp kene culik. Semata2 nak cover kes pegang tangan. Puiihh.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Masalahnye anak pakcik ni bakat pun takde.. Harap nk jual muka jer..
          Eh yg peliknye takde sape pun minta anak pakcik tu dtg berlakon kat Malaysia ni. Dh kata duk Australia apesal tak suruh jd pelakon kt sana je klau dh baaguss sgt?..
          Pakcik tak ajar ke anak pakcik cmne nak bawa diri ikut persekitaran semasa? Org barat pun pandai hormat sensitivity masyarakat lain la…

          0

          0
      • Pekerja Gomen says:

        Aku giler…aku gilerr…hahahahah..aku pekerja gomen yg gilaa..curi wifi time bekerjaaaa

        0

        0
      • Eurghhhhh says:

        wtf? anak dia yg buat hal..salahkan peminat2 plak???

        0

        0
      • Anonymous says:

        Pak Zainol…. Orang barat pun tahu menilai anak pak cik tak de bakat…. dulu pakcik pun berlakon bukan terror mana pun. Pakcik ingat kitaorang hadap sangat ke muka anak pak cik tu… seribu kali lebih elok saya tengok Fazura & Maya Karin berlakon…

        0

        0
      • Daud says:

        Tak laku kot kat sana.

        0

        0
    • bbycumil says:

      artis barat tu bkn beragame islam..and dh mmg care idop diorang mcm tu..so bile pegang2 laki ppuan xde hal la bg diorang..lebih pd pegang tgn pon diorang ok jer..anak awak tu islam..ape punye bapak la suke anak dia pegang2 dgn laki..pelik aku

      0

      0
    • Lara says:

      Eh peminat kat Barat pun kecoh la kalau artis perempuan menggedik ngengada ngan bf orang, lagi parah sebab to them… bf tu lebih dari tok laki.

      0

      0
    • Lara says:

      eh jap, bapak dia tak risau ker anak dia hampir “diculik” tu?

      0

      0
    • Amy says:

      didikan agama Islam kurang dan lebih membanggakan fahaman barat, perkara basic Islam pon berterabur . kita doakan yang terbaik untuk mereka. Amin

      0

      0
    • Godek says:

      Ye ke kat barat dorang x kisah…?kalau btl x kisah knapa ada jer blog The Hollywood Gossip? Knapa ada pulak E- News tu..?siap ada magazine untuk gosip artis Hollywood lagi..?Agak nya pakcik x sedar what’s happening around,x updated ngan Hollywood things la teww..konon2 urban nak kasi jer anak buat maksiat,dah la anak berlakon mcm kayu.Sesuai ambik watak pokok pisang jer,atau pun watak bisu 5 saat.Xda nya berbakat sungguh Zahirah tu..

      0

      0
    • Kak Mah says:

      Kak Mah pon ada anak.. Kak Mah pon sayang sangat anak Kak Mah.. Kak Mah harap satu hari nnti bila die buat salah Kak Mah mampu tegur n betolkan salah die.. Kak Mah harap kasih sayang Kak Mah x membutakan mata n hati Kak Mah dengan membenarkan kesilapan die.. =(

      0

      0
    • NANA says:

      masalah nyer…..ANAK KO TAK DE BAKAT…rupa tu tak dInafikan la ada tp takat tu je la. kesian…mcm tin sardin kosong.

      0

      0
  2. miss A says:

    bangang abadi~ org dok pelik sebab ko pegang tangan bf org la gileee~ bakat? belakon pun kaku ade hati cakap pasal bakat~ puuiihhh~~

    0

    0
  3. ayoooo says:

    ketahian apa kah ini? sudah..sudah…semua pakat jadi bodoh. apa kena mereka ni?

    0

    0
  4. Wawa says:

    Apa punya bapak la!! Patut la anak bangang..

    0

    0
  5. aparaa says:

    masalahnya anak hang ni bakat pon takdak otak pon takdak maruah pon takdak. gatai ja ada wawawa

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Bapak dia tak baca gossip artis barat kot??? Lagi terok oi paparazzi sana sini…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    bapak dia pun x betul..mcm mana anak nk jadi baik?

    0

    0
  8. Anonymous says:

    bakat? where? how ? when?

    0

    0
  9. Anonymous says:

    macbodoh.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    bapak pun x berapa betul. patut la anak selok tangan bawah meja.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    dah terkantoi…biasa lah. artis..mana mahu ngaku salah kan?

    0

    0
  12. mok cun says:

    berbakat ke anak ko tu

    0

    0
  13. Anonymous says:

    kat australia anak pakcik x laku…
    sedarlah.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    nama dah busuk….pakcik kena terima lah. anak pak cik menggeletis sikit. mesti pakcik yg ajar kan?

    0

    0
  15. Ko hadoo says:

    Sian bapak X tahu dosa pahala. …selectivity

    0

    0
  16. nim says:

    zul aripin ni satu speceis lain jantina dgn emma maembong tu…sape rpt dgn dorng mesti busuk name..mcm mane la kalu depa kapel je bedue..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    muka anak pakcik buat berlakon iklan boleh la. nk jadi anak wayang dah susah sbb imej dh calar!

    0

    0
  18. ntah ler says:

    bapak dia dah tak glamer nak glamer balik la kot tu…

    0

    0
  19. komensikit says:

    Kalau dah mcm tu..mohon pakcik zainol sekeluarga kembali ke Australia..acah-acah bongkak pulak pakcik zainol ni…nak banding2 kan peminat sini dgn peminat luar konon..anak pakcik tu pun kat sini je lakunya..tu pun kalau laku bebenor la..so ikut budaya sini la kalau nak jadi artis sini…

    0

    0
  20. padayappa says:

    masalahnya pakcik..pelakon barat tu byk kontroversi pun, filem lakonannya byk, ade bakat..mmg la org x kesah sgt..yg anak pakcik ni bakat dah la nan hado..dah tu bru masuk industri, sy pon x penah tgk lakonannya lg..tup2 gosip dgn boifren org pulak tu..kontroversi lg byk drpd bakat yg ditonjolkan..mne la org x kecoh ye tak..

    0

    0
  21. . says:

    pegila ke barat nak tengok berbakat sangat ke kau.sana semua boleh sbb tak de muhrim ke mahram.kat sini sebodoh2 kita sedikit ada didikan agama.kalau kau berdua kafir org tak kisah.yang minat pun budak menengah.jgn nak rosakkan generasi ku dengan kelaku sumbang korang.kalau korang orang tak kenal.nak kongkek atas meja kat tempat makan pun aku tak kisah.

    0

    0
  22. anon says:

    eh sape kata peminat barat suka bakat? hello, kalau tgok diaorg punya people magazien or majalah tabloid penuh dgn story scandal diaorg, takat kristen stewart aka bella dr twilight pun kena gosip kata lesbian sbb pegang tangan dgn manager dia yg prempuan ala2 tomboy and kononnya msa muka dia rapat dgn manager org kata dia kiss, peminat suka ooo gosip mcm tu, sapa kata bakat? ni barat celah mana? tapi kalau nak compare bakat org barat, bukan nk kata tapi bakat org barat bila berlakon lagi hebat dr org melayu, oppss terasa ke?

    0

    0
    • Zass says:

      Sorry bukan nak back-up sesiapa, tapi memang Kristen dah ngaku dia lesbo haha dia partner dgn manager dia si Alicia tu. Mak Kristen pun dah acknowledged and approved pun. Lantak depa laaa hahaha

      0

      0
      • anon says:

        bukan nk back-up sapa2 pun but kristen stewart x bagi statement pun dia lesbo, plus mak dia at the end buat statement yg dia xckap pun anak dia n manager tu in relationship, kononnya paparazzi memutar belit ayat mak dia or mak dia nk denied balik apa yg mak dia ckap sblum ni. one more thing, alicia tu da jd ex-manager kristen stewart da, kononnya diaorg clash last month sbb alicia tu want something more from her? commitment maybe?

        0

        0
  23. Anonymous says:

    sampah juga si bapak. god bless u all.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    jgn salahkan orang lain buat onar…salahkan anak pakcik la. sendiri mau ingat.

    0

    0
  25. hah?? says:

    bapak bangang,
    anak jalang.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Zahirah——–> Fara Mendoza.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    da nama pun barat,,,tu blum cite psl bakat lg…nta ada nta tdak

    0

    0
  28. Anonymous says:

    hello pakcik!! community barat pun menyampah kalau artis mereka banyak terlibat dalam skandal -skandal bodoh.. baru di beri satu kelebihan, dah sombong… I really like this girl (zahara macwilson) at the first place… tapi awal awal dah terjebak skandal dengan jantan plus bapak pulak dok backing attitude anak… boleh p melingkup la hangpa anak beranak…..

    0

    0
  29. nina says:

    Bodohnya komen2 acah2 suci org melayu kat sini. Pegang tangan pun kecoh. Padahal yg byk romen byk kena tgkp basah, yg buh tgn dlm poket blkg awek bertudung, yg bertudung menggeletis kt dlm wayang kt tepi jalan kt tasik, org melayu gak. Menggelabah siot. Movie melayu drama melayu yg pegang2 lg teruk tak ckp apa pulak. Kecoh siottt. Dia bercinta standard ah…. nak pegang tgn. Yg kau teringin pasal? Teringin tp takboleh, duk senyap je lah. Tunggu kahwin k? Bajet… Bajet Islamic habis ah korang ni. Islamic mulut pun biar cantik…. jijik. Islam kalau mcm ni ah kan…. baik takpyh lah… bagus lagi org ugama lain… puiiii. Taraf ISIS lah korang ni… mmg sibuk hal org ah… jenis takboleh tgk org bahagia. Dengki.

    0

    0
    • tashalalala says:

      eh2 nina…tetiba je petik org awam beromen dlm wayang tepi tasik ni pehal?ni blog artis kot mesti lah cakap pasal zahirah meramas pelir zul ripin ni…otak senget betul..ntah2 ko ni pon stok org awam peramas pelir bawah meja kot???ooppss

      0

      0
    • Anonymous says:

      orang meluat sebab statement si ayah bongkak sgt… sembang mcm si anak dah menang award berbakul… jangan pandang pemerhati hiburan di Malaysia takde mata ye!! ingatkan dah sekolah di oversea, boleh la bawak tamadun n minda first class.. org oz pun tau respek n adopt dgn budaya Malaysia..

      ko pegilaa korek hidung pakcik mac wilson tu cik nina oiii…… kan dia kata dia tak kisah.. padan la korang berdua… sorang bongkak.. sorang minda mangkuk jamban… chilll..

      0

      0
  30. Fizi Bin Hakim says:

    siapa kata peminat kat barat tak sibuk ambik tahu hal kain artis. nampak sgt tak pernah baca majalah2 gossip dan akhbar tabloid di barat. sebab tulah wujudnya paparazzi yg sanggup buat apa sahaja utk sibuk ambil tahu hal celah kain artis di mana2.

    0

    0
  31. sy org timur says:

    Ada kemungkinan mksd tersirat p.cik macwilson Nk smpaikn, Penonton kt malaysia ni otak sempit.. pokcik, ni melaysia, melaysia x sama ostrolia.. even huruf blkg IA tu sama, Tp tetap x sama. Cuba bezakn.. pelizzz

    0

    0
  32. mar says:

    WOW, sporting uncle ni…kalau bapak aku lah……haish….

    0

    0
  33. Joy says:

    Manuisa tu apa ? Hmm

    0

    0
  34. Anonymous says:

    semua bercakap mcm tak pernah buat salah dan tak pernah buat dosa…Mcm lah zaman korang bercinta tak pernah jantan-jantan yg bercouple tue gatal nak pegang tangan couple diorang…jgn nak maki anak n bapak org sesuka hati.. Entah2 nanti diorang lebih baik dr korang korang yg menghina tu…Jgn disebabkan korang rasa dia artis dia mesti sempurna…korang jgn lupa korang akan ada keturunan jugak lepas ni…so, tengok,tegur cara baik,cakap yg baik2.Insha Allah, akan hadir yg terbaik jugak dlm hidup kmu semua kelak. Bercakap jgn sampai mengguris hati org,sbb takut Allah uji diri sendiri nanti dan payah pulak nak minta maaf dah mati kelak…

    0

    0
  35. 100% Betul says:

    tapi… tapi… tapi… anak kau tak de bakat…

    0

    0
  36. anon says:

    Pak cik, tlg jaga ank pak cik elok2 skit sebelum penculikan yang sebenarnya terjadi

    0

    0
  37. butterbee says:

    negara barat lagi terok paparazii dia pakcik ..luar dlm dia korek

    0

    0
  38. tunner says:

    Kalau aku yang buat macam tu,dah lama makan makan penampaq kiri kanan nampak neraka terus…

    0

    0
  39. Kak Ita says:

    En. Zainol – Mmg le bakat tu penting… masalahnya anak u x bebakat mana pun… Dia cuma lucky sbb dpt peluang brlakun… Ramai lg yg lebih brbakat dr anak ukat luar sana… Just x de peluang…. Lg 1, bkn org saja nak kepoh or kecoh tapi dah terang2 apa yg anak u wat SALAH dr segi agama… Sia ngan c Zul tu bkn muhrim kan??? As simple as that…. Nak bela anak pun agak2 la…. Dah terang2 benda x btl…. Tau apa yg membezakan kita ngan golongan yg x kisahkan pegang tgn yg u kt tu ke x??? AGAMA!!! Think about that before wat statement bela anak….

    0

    0
  40. mira says:

    oped minded daddy. daddy.. daddy cool… hurm mcm lagu lak. jgn condem dia. itu cara dia didik anak. bt xtau sudah la org mcm ni. dia nk up anak dia tu.

    0

    0
  41. melati says:

    Naper dia buat muka cam camtu..macam jubor Lembu plak aku tgk…eeeeeeeee…

    0

    0
  42. terkejot sgt..hahaha says:

    Well, aku x heran knpe anak uncle jd mcmtu uncle oii!!
    bapak pon mggalakkn rupanye.
    well, dosa ank uncle tu uncle yg tggung kan?
    well done!
    pe de hal klw bpak sdri bakeup ank wat dosa!
    terbaikkk!!
    ingt dosa pahala uncle oii..
    hdop x lme.
    ptotnye jd sorg ayah ni mdidik ank n mcegah ank buat bnde2 x baik.
    mcmni plak cara die.
    Well sesuai la ngn nme korg kn MAcWilson.
    omputih sgt.
    mmg kebaratan la jwbnye.
    kesian islam mcmni

    0

    0
  43. dr lawa says:

    tak paham la stigma masyarakat sekarang…ditegur salah tak tegur nanti maksiat makin banyak….bila yang cerdik ilmu agama tegur, kena kondem jugak..tak pasal2 sabit politik…adoiyaii…apa nak jadi la…orang menegur bersebab kang…walau pun ada antaranya sangat emosi…beringatlah..kang dengan yang tak berkaitan pun akan terpalit sama bila bala turun…nauzubillah

    0

    0
  44. dr kacak says:

    ingatkan artis je panrang ditegur…bapak artis pun sama…sama BODOH!

    0

    0
  45. Anonymous says:

    semoga diberikan hidayah kepada keluarga ni. dan jauhkan lah keturunan ak drpd org2 yg IQ rendah mcm ni.

    0

    0
  46. anonymous says:

    ouchh..statement win sgt..sbelum bg statement tu pikir hbs2..org barat tu kalu bogel tepi jln pn org bt derk je..cb ler awk bogel tepi jln kt msia nih kot nk rs nek trak hitam..

    sekadar nasihat tuk artis msia..kalu dh buat salah tu diam sudah..kot diri sendiri pn xtahu buat salah xblh nk cakap apala..ALLAH pn dh pesan aib tu kena tutup..xpasal2 dh 2 jd 2 aib

    0

    0
  47. hahahaha says:

    terserlah kebodohan dan kebangangannye disitu!

    0

    0
  48. mamijarum says:

    ni la masalahnya kalau mak bapak sengket ajaran agama..x sedar ke ko tu agama ape?artis barat tu agama ape?klu artis barat, adegan sex pon dorg x kisah.bukannya nak marah anak tu pgang tangan dengan jantan bukan muhrim, lagi back up anak die adela. dahla berlakon kaku,kejung je aku tengok.kalau femes..ok gak la..bakat langsung haprak. harap tayang body je lebih. ape kes..
    #benciartismalaysiasemuaxguna

    0

    0
  49. Anak mcwilson says:

    Lah hai.. relek ahh geng.. pegang tangan je pon.. korg kecoh lebih ahh.. korg Yg komen sini bajet2 suci dlm debu.. ntah2 ada antara korg pon pnh mengandung anak luar nikah lepas tu tinggalkan depan surau.. lagipon sama je kalo pelakon ako tgk Yg bertudung mcm si mia ahmad tu pon gedik lebih.. pegang2 bkn muhrim tk bising plak korg.. sudah2 la sebok hal org.. dorg nak comolot ke.. nak pegang2 ke.. letak ahh.. korg tk rugi sesen pon kn..

    0

    0
  50. senah sebelah rumah says:

    eh..eh..eh..kalau gitu pegi la berlakon kat barat tu..
    kalau barat tu lebih tengok bakat,,mn datangnya paparazi tu semua?
    kat Malaysia je baru nak up paparazi mamarazi bagai..
    lagi pon,,senah tgk dia nk berlakon biasa je..
    tak payah nak bajet sangat la..
    baru setahun jagung…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Hahaha Artis barat x letak tangan atas peha bawah meje… zainal woi… shame on you…
    But their paparazzi is more worst than our … who is he to judge he even not femes in Malaysia…

    0

    0
  52. abg jib says:

    mungkin jgk pak jainol nak sampai kan anak dia berbakat pegang tangan lelaki bkn muhrim.

    0

    0
  53. obie says:

    Nampak sangat suka budaya barat. pegangan tangan bukan mahram adalah bukan budaya melayu. akak tinggal kat Malaysia kan bukan negara barat.

    please la. menteri2 kt malaysia pun berfikir mcm kau abes la. negara tanpa agama.
    ada agama dipermainkan.

    0

    0
  54. Birdylicious says:

    Kurang bersetuju dengan luahan Zainol McWilson, sepatutnya jangan meletakkan komen yang memburukkan lagi keadaan. Persoalannya di sini apakah motifnya kepada Hamba Allah yang mengambil gambar dan menyebarkan utk tatapan umum sehingga mengundang pelbagai andaian, persepsi, kutukan, kejian malahan bahana fitnah?…langsung tiada perasaan bersalah dan rasa berdosa menjaja keaiban org lain…ini bukan soal timur barat utara dan selatan tetapi sikap keji manusia yang suka mengaibkan org lain…

    0

    0
  55. ssssss says:

    pls la jgn bg zahirah rapat dgn zul…paham2 je la zul tu mcm mana..

    0

    0
  56. cik oren says:

    Tu r masalahnya. Kat Barat mmg org tgk pada bakat, bkn pd isu pegang tangan.
    Tapi ko dah bakat xde, org nak tgk apa lg. Tgk pd gosip2 murahan camni r.
    Xde gosip kang, org x nmpk ko plak. Hilang terus. Nak ker?

    0

    0
  57. eh eh says:

    ermmm tumpang lalu, zahirah ni berlakon cerita ape ye?

    0

    0
  58. Dee says:

    Dosa mengumpat itu tersgt besar hukumnya.. Siksaan Allah SWT tersgt lah pedih.

    0

    0