Written by AbangNara | July 11th, 2011

drama tahajjud cinta

“Gile kentang”, itulah perkataan yang terkeluar dari mulut ini apabila melihat nama-nama pelakon drama Tahajjud Cinta arahan Erma Fatima ini. Semuanya hebat-hebat belaka. Remy Ishak, Eman Manan, Fazura, Fauziah Gous, Shah Jaszle dan ramai lagilah. Tengok senarai pelakon pun dah boleh agak kebestan drama ini.

Kepada kak Erma Fatima, anda sememangnya hebat kerana berjaya mengumpulkan pelakon-pelakon yang awesome ini. Untuk anda yang tak tahu, drama Tahajjud Cinta sudah pun mula ditayangkan setiap Jumaat di TV3. Minggu lepas episod pertama telah selamat ditonton.

Kalau anda layan drama ini, apa kata berikan pendapat anda di ruangan komen? Mana tahu ramai lagi yang akan menonton selepas membaca komen anda. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to Pelakon Drama Tahajjud Cinta Memang Super Duper Hebat ~~~

  1. siti Raja says:

    Dah tgk..best

    0

    0
    • Khalis says:

      hamboiii..semua orang citer best ni,,kat tonton ada tak?

      0

      0
      • minah jambu attention seeker says:

        eyhhh..mana si minah jambu yg super annoying??x masuk kt thread ni??kang mcm2 la die komen..psl fazura la buruk la…shah jzle la buaya la..

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          nak ape setan ! rindu ngan minah jambu ke ? minah jambu tk main lah rindu2 jiwa2 ni semua minah jambu tk main eh !! kan cantek kalau fazura bertudong ayu sekaliiiiiiiiii

          0

          0
        • nana says:

          eman manan aka ustaz tuh dah kawen 4.camne yek dia boleh kawen dengan citra(fauziah ghous) nanti? ke antara 4 tuh mak dia?
          (jenis tak sabar nak tau haha)

          0

          0
        • pasha sendat says:

          bila masa lak fauziah ghous jadi nama citra lak.. kan citra tu fazura..

          0

          0
  2. Jiji says:

    maybe boleh beat Nur kasih. Heheh. sape tau kan?

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    0

    0
  3. Hani says:

    dh tgk cite ni….permulaan yg best hope ending dia pun akan lebih best dan menarik…gud luck utk semua yg menjayakan drama ni….:)

    0

    0
  4. ubi says:

    fazura cakap arab ,,,,,,

    0

    0
  5. din je says:

    wah…adakah akan menjadi “nur kasih” 2011 ???

    0

    0
  6. adie says:

    real la tgk fazura ckp arab. sy ni bkn org arab, sebagai penonton dalam kelas pemahaman melayu yg moderate, bila tgk fazura berdiaolog begitu..haruslah kagum…..best

    0

    0
    • linda says:

      kami yg kat negara arab ni…tgok episode 1 sambil marah2.dah la cakap salah tone…pas tu pergaulan ustaz n ustazah dalam tu mmg x de la berlaku kat sini…memalukan ustaz ustazah keluaran mesir jer…ikhtilat

      0

      0
      • Chipcoklat says:

        dah namenye pun pelakon.. diorg tau mengajuk je la.. ntah2 diorg tu ape diorg ckp pun diorg x paham.. maybe la kut..

        0

        0
      • Tanah says:

        aku rsa itu yg dtg dibwah pntauan pmram.
        hek3..
        ckap arab.. senada.. =P

        0

        0
      • semutz says:

        btul.. sy stuju.. pergaulan mcm tu mmg xde.. dan x boleh pon sepatutnye.. erma nak buat cite islamic tp patut die study dulu batas2 pergaulan.. xde la senang2 bebas bergaul mcm tu.. sampai boleh datang kerumah hantar roti.. yer mmg just berlakon.. tp korang pernah fikir tak bile lakonan ini akan mempengaruhi org lain? islam tak ajar cara pergaulan mcm tu.

        0

        0
      • radhi lee says:

        ooo, tapi org arab baca beautifulnara jugak la? takke dosa baca gosip2 nih? maaple kalo saloh. teman nk kabo aje. ustazah kt arab baca BN xmalu le pulokssss

        0

        0
    • tinta hitam says:

      xkgum langsung bruk je dgr….spttnye emma kna study lg klo nk wt cite genre cnni…xyah r nk gedikss sgt klo da blakon kna pkai ttup litup..jd nymph lak tgk…huhuhu

      0

      0
  7. Amana says:

    Knapa x buat slot akasia je? Bleh tgk hari2 cm nora elena

    0

    0
  8. aku ke says:

    sukafazurajugak!

    0

    0
  9. kucing parsi says:

    best sangat citer ni…walaupun baru 1st episod.tapi dah rasa auranya…tahniah kepada kak erma dan juga para pelakon yg hebat-hebat..

    0

    0
  10. Cik Kasut says:

    tpkan abg nara yg saya prasan shah jazle 2 pakai cincin kot jari telunjuk….camne leh mcm 2???dah nmpk mcm alim tp ???????yg terbaek tetaplah fazura….cantik sgt pakai tudung :)

    0

    0
    • lyly says:

      ye..ada prasan cincin tu…pelakon tu patut lebih peka pasal cincin di jari telunjuk tu…tp cerita ni mmg best

      0

      0
    • jay says:

      aku rasa shah jazle ni cam tak sesuai je….aura kurenngg..nampak plastikkk

      0

      0
  11. Mariah says:

    salam….yezzzz the drama was awesome, cant wait for the next n next n next episodes :)

    0

    0
  12. Ummi Hanie says:

    boley la tahan ..xsabor nk tungu part Citra jumpe parents dia… ;)

    0

    0
  13. erinzany says:

    Episode 1 je dah best .tak sabar tgk episode seterusnya .

    0

    0
  14. timah says:

    aku sorng je ke yg perasan ejaan nama Erma sudah jadi Eirma?

    0

    0
    • muahaha says:

      tula..aku pon pasan gak ejaan ERMA dh tukr EIRMA..ke dorg salah eja? tp klu x silap kt lam paper bru2 ni pon kuar ejaan EIRMA gak..suda tukar kaa…

      0

      0
      • pasha sendat says:

        memang dia dah tukar nama komersial dia jadi EIRMA.. rasa dah lama n citer natrah pun pakai nama EIRMA..

        0

        0
  15. Chantek says:

    alamak dh terlepas episod 1.. cerita setiap hari berapa dn main pukul berapa ye..?

    0

    0
  16. Fatin Naimah says:

    thumbs up..jalan citer yang amat menarik.skrip hebat..pelakon2 yang meletop..teruja dgn kisah perjuangan memartabatkan hak-hak wanita..ayuh!!!bangkitlah wahai srikandi daripada lenamu…SENYUM,XPERLU KATA APA2…

    0

    0
  17. dyaliela12 says:

    tp kenapa muke shah jazle xnmpk alim pun …

    0

    0
  18. zaia says:

    Drama Tahajjud Cinta nie diadaptasi dr novel jugak ke?
    ha’ah..pelakon2 dia hebat2 dn glamer..

    0

    0
  19. kaki_g0ssip says:

    heroin (FG & Fazura) dah kena. tp biler part si haprak (sah jezel) kuar trs hampeh.. wlu apepun aku ttp nk tgk drama ni.. jln citer menarik!

    0

    0
  20. gyulee gyuri says:

    yang paling best Aaron Aziz pun ada….shahz jasle tolak ketepi sebab tak suka tengok dia..menyampah…..

    0

    0
  21. SUKA FAZURA! says:

    SAYA SUKA FAZURA SBB DIA SANTEKKK!!! MINTAK2 LPAS NI RAMAI NAK PAKAI TUDUNG SBB CANTIK DAN JAGA AURAT ( WALAU PAKAI TUDUNG SBB IKUT FAZURA BUKAN NIAT HATI SENDIRI TAPI SATU LANGKAH DAN PEDEKATAN YANG BAGUS UNTUK MENUJU KE JALAN YG BENAR, SEMOGA BERKEKALAN,AMIN) LAGI SAKALI SAYA SUKA FAZURA!!!! (XCITED JAP SOWIEY~)

    0

    0
  22. ERRRR... says:

    HAHAHAH… TAPI LAI AYU RAUDAH YG PKI PURDAH, MSTI CUNN… MATA AYU CANTEK KOTTT…

    0

    0
  23. btol3 says:

    mata ayu raudah lagi mengancam…

    0

    0
  24. makan cili says:

    sumpah fazura mmg menawan hbs…dialog arab dia power!! serba boleh

    0

    0
  25. Suparman Bibir says:

    jalan citer dh best..
    tapi mcm pengarah silap la ambik SHAH JASZLE.
    nak terberak tgk SHAH JASZLE (JASLI OR WHATEVER SPELLING) @ MODEL PENARI GHAIRAH pakai macam tu ! menyampah.
    plastik la ko !
    aaron,terbaik.erma,tahniah

    0

    0
  26. Suka Arahan Eirma Fatima says:

    tahajjud cinta, kitab cinta dua dua saye suka.. esp dlm tahajjud cinta, kadang kn drama slow sngt storyline die.. yang ini.. mcm2 islamic principles ada, budaya2 semua apa. bgus lah.. thumbs up kat kak.erma

    0

    0
  27. yang says:

    ada fazura…memang best ow

    0

    0
  28. BumbleBee says:

    aku bleh trime lg tengok Fauziah ghous walaupun aku kureng ngan dier..tapi buat lg down biler tngok Shah Jazzle…dengan tetibe pakai cincin kat jari telunjuk dier..pastu bergaya alim…allahuallah~ Senarai pelakon yg lain mmg hebat2… nk tunggu next episode…

    to kak eirma(kalo baca BN), next time jgn amik mudah accessories pelakon2 ni ekkk…kene sesuwai ngan jalan cter. Ini x, cter dh islamik dah tp mcm x tau adab2 pakai cincin…jari mana yg boleh dan tak boleh…

    0

    0
    • joe says:

      n one more thing tentang pergaulan laki dan perempuan. rhanx.

      0

      0
      • BumbleBee says:

        setuju. Nampak x manis sungguh lelaki(bajet lakonan alim) dtg kt rumah anak2 dara hantar makanan pastu mengucapkan rasa cinta…jalan criter mcm nak menaikkan martabat kaum perempuan, so x perlulah ade scene nk makan pun ade lelaki hantarkan makanan…boifren lak tu siap ckp rindu2. Then boleh pulak jumpa duduk sebelah2 dekat cafe…next time kene lebih menjaga sensitivity kot bab2 nk buat cter islamik ni.
        p/s: harap2 erma fatima x mudah melenting kalo ramai org yg akan pertikaikan hal ni…

        0

        0
  29. along says:

    yerp… mmg best cerita ni… cuma saya nk bg cadangan skitlah, alang2 dh buat drama Islamik macam ni, saya rasa lg elok kalau bg peluang kt pelakon bertudung melakonkannya… kan ramai pelakon bertudung mengadu, dorang susah nk dpt job, alang2 dh nama pun drama Islamik, amik je pelakon2 bertudung, blh tambahkan job dorang, mesti drama tu nampak lg natural… antara pelakon bertudung yg ada, bienda, ann ngasri, irma hasmie, liza hanim, wardina, nur aliah lee dll… :-)

    0

    0
    • abg long says:

      bumblebee…kalo laki sumer jari x bole kan kan kannn..kan tu perhiasan wanita..
      betul kan sy kalo salah..tq

      0

      0
      • BumbleBee says:

        perhiasan yg boleh dipakai oleh lelaki adalah cincin sahaja. Rasulullah saw pakai cincin..dan diperbuat drpd perak aka silver. Jari yg boleh jari manis & kelingking sahaja.Nabi pakai di jari kelingking baginda. Jari telunjuk dan jari hantu ditegah kerana menyerupai cara berhias kaum Nabi Lut yg dilaknat Allah swt…ini dr mazhab syafie. Apepun lain mazhab lain huraiannyer. Cuma yang pasti kesemua mazhab melarang lelaki memakai cincin di jari telunjuk dan jari hantu…

        0

        0
    • Kuruih says:

      laki2 pakai suor bermuda pun dah ok..

      0

      0
  30. Peminat fazura says:

    Permulaan yg sgt mantap!!seyes x sabar nk tggu next week..hrp2 jgn awal2 je best pstu hampeh suda..

    Fazura mmg mantap..tahniah fazura!!

    0

    0
  31. tahajjud cinta ilahi says:

    SYABAS!!!!!!!!!! ERMA FATIMA kerana membuat kelainan.BORING tgok drama di TV yg sama jalan crita dr dulu.asyik penggambaran kat pejabat.pejabat.pejabat. TAHAJJUD CINTA. TERBAIK!!!!!!!!

    0

    0
  32. papeje says:

    d kesempatan ini, ak nk ckp yg ak nk termuntah ngn lakonan shah jaszle………im sorry!

    0

    0
  33. awa says:

    bila tengok fouziah gous sunguh alim, berpurdah dalam tu, agak terkejut bila storyline die rupe2nya die dh bercouple ngan fazren dalam cerita tu dah 4 tahun. Setahu saya, muslimah2 alim ni menolak rasa cinta terhadap lelaki sebab benda2 tu membawa kepada zina hati. tu rasa agak pelik sikit…

    0

    0
  34. papeje says:

    mybe sblm tu dia x alim cm tu kot..tu yg dia blh kapel tu…jgn buat conclusion lg..think +ve dlu..t abes cite bru leh cite kat cni..

    0

    0
  35. nengsey says:

    suke tgk…fazura natural je nampak…jalan cite mcm best n mmg menunggu next episod larhh..cume yg xbest yg jd mak fazura tu…duiii ape ke name…dira not bad..eman manan jgn ckp larh…lantunan suara sgt clear…well aku rase mmg setanding nur kasih ne…congrats kak erma

    0

    0
  36. hey says:

    ad ke plak fazren cakap rindu kat fouziah ghaous dlm cite ni….x logik..! pakaian da islamik da…

    0

    0
  37. odi says:

    S.JASLE & F. GAOUS & DAFI…PLEASE JIWAI WATAK..DONT BE TO URBAN… ORG ALIM JGA TINGKAH LAKU..CONTROL VOCAL…BE COOL.. FIZ FAIRUZ (NUR KSIH) TERBAIKKK…

    0

    0
  38. adaakukisah says:

    masa promo citer nie..aku ingat sapa la yg pkai purdah nampak mata je…rupa2nya mata fauziah ghous..patutla x cantik…huhu…

    0

    0
  39. Ustaz Love says:

    Salam..

    Dengar Fazura cakap Arab memang best.. tak mcm Fouziah yg cakap mcm baca buku teks :D

    0

    0
  40. manish says:

    ak xley trima shah jazle jd ustaz..masih terngiang-ngiang vdeo klip die tue yg bodos tue..huhuh

    0

    0
    • gyulee gyuri says:

      ape dah tak pelakon dah ke sampai nak amek dia..?ingat pelakon lain tak sesuai jadi watak ustaz…tolong la….fizz fairus , ashraf muslim , lebih layak bawak watak ustaz….ingatkan habis citer asmaradona tu , takde dah muka dia..alek2 ada lagi…adoiii….takde mood betul nak tgk…kalau pelakon utama wanita fazura atau ayu raudah pun okey…lagi sesuai…

      0

      0
  41. zima says:

    erma slap ambk shah jazle ni..

    0

    0
  42. gyulee gyuri says:

    kenapa tak fazura je jadi pelakon utama dalam citer ni…fauziah gaos macam tak best je…tak pun ayu raudah..memang cantik kalau pakai purdah walaupun nampak mate je..sbb mata dia cantik…

    0

    0
  43. ocheeno says:

    aku nk tergelak,laki aku bila dia tengok je muka shah jasli terus dia kata “alim mende ni?’wlhl dia bukan nengok citer melayu sgt pun…huhu
    aku pun sama,nengok muke dia terus spoil mood…mujur ada pelakon2 hebat yg lain,terutama fazura….

    0

    0
  44. zuan says:

    zuan trleps lak nak tengok hari jumaat lepas.. :(

    0

    0
  45. semutz says:

    ade ke patut ustaz dan ustazah bebas bergaul mcm tu? dalam islam x ajar mcm tu.. ade batas2 nya.. boleh yer mcm tu? sampai datang ke rumah nak bg roti.. yerp.. mmg laa berlakon.. tp.. dgn lakonan tu boleh mempengaruhi pemikiran umat islam yg lain.. nak buat cite islamic tp tunjuk contoh mcmtu plak..

    0

    0
  46. cokelat says:

    faoziah gous n fazura mantapppppppp…..tpi knape hero citer ni mcm xbez je…..xde pelakon lain ke?????ambik la aaron aziz , fahrin ahmad ke…bru la brtambah mantap……

    0

    0
  47. kid says:

    tak semopat tengok laa citer nih,,, huhuhu
    Cara Dapat 9 Iklan Grapevine

    0

    0
  48. adie says:

    cokelat : sy sgt setuju……aron, fahrin..paling tak pun jehan….kita masih ada hero melayu mantop…..

    0

    0
  49. sayangselasih says:

    episod pertama cerita ni pun ok..erma fatima mmg pandai ambik pelakon..tk sgka plak erma pun berlakon sama..lgi2 dgn aktor hebat Eman Manan…teringat zaman mereka berlakon bersama…hope lbh baik dari Nur Kasih lah…

    0

    0
  50. Parvita Suri says:

    Guys, if everything korang nak perfect, baik korang jew yang olah skrip,mengarah dan berlakon sekali…pembaca-pembaca BN ni kan sumer nyer berpelajaran,terer english dan terrrrsangat ALIM!!…

    0

    0
  51. ammyditto says:

    mmg tak patut ambik shah jaszle. x sesuai langsung. ambik ashraf muslim kan best.. i love fazura. fauziah gous x sesuai laa kan all. i setuju if ayu raudah kena ambil. mata dia menawan sangat.. lepas ne nak tengok lagi cerita ne.

    0

    0
  52. nony says:

    tak best! menyampah aku tgk org yg tak berapa alim, belakon jadik alim ulamak, ustaz ustazah~ eii, shah jazle tu, aritu belakon video klip ala2 camtu, tibe2 jadik ustaz, tak bole terima tol la… aku tgk jugak aritu, kot2 best cam nur kasih, sekali tgk pompuan pakai purdah tu gelak mengilai cam hantu.. hish, tak logik! cam siot je cite ni! aku takkan tgk dah~ layan JUVANA lagi best~

    0

    0
  53. ayza says:

    sume cite arahan erma fatima memang besttt..bnyk mesej yg bagus…terutamanya buat org2 melayu:-)…..

    0

    0
  54. sweet charity says:

    Alamak, shah jazle, takley blah laa…. teringinnya nak tengok cerita tahajjud cinta, tapi hero shah jazle betul2 buat spoil mood aku…huhu…

    0

    0
  55. mmg best tahajud cinta ni..very2 islamic..

    0

    0
  56. xxx says:

    x islamik langsung.sekadar pakai jubah serban smu dah bajet cerita islamik..pergaulan lelaki perempuan tak dijaga..siap plan bercuti berempat pulak tu..penulis dan pengarah perlu take notes. sila buat research..

    0

    0
    • black caiman says:

      Yup, siap nak pergi bercuti.. ap kes dua laki dua pompuan. sepatutnya dlm keadaan trdesak hanya seorang lelaki dan tiga perempuan sahaja dibenarkan berada bersama-sama pada satu-satu masa

      0

      0
    • pemerhati says:

      saya setuju. ustaz ape tunggu depan rumah anak dara orang.. siap pegi becuti 2laki 2 pompuan g… ish ish

      0

      0
  57. fnd says:

    hebat ke cite mcm ni? korg x pelik ke bile org yg belajar kat cairo (kalo x silap) lebih prefer ckp english. siap ade slang plak tu. nur kasih la yg TERBAIK!

    0

    0
  58. SR says:

    BEST…………….!! AWESOME!!!
    tak sabar tunggu next episod!!

    0

    0
  59. jaw sakit says:

    Not bad….tp kelaka dgr bahasa arab yg x bape nk fasih. tp ok la…cam aku blaja arab dulu2 ckp sebijik2 haha

    0

    0
  60. pelik says:

    Lek lah..baru 1st episode. aku pun mula2 tak setuju gak tgk bebas sgt pergaulan kt watak2 ustaz ustazah tu. siap hantar2 roti bagai haa..tapi, maybe adelah benda / pengajran lain yang nak disampaikan tu. lek dlu kengkawan. kite layan je.. yang baik kite jadikan panduan, yang buruk kite buat pengajaran… peace yo..

    yg tak dpt tgk mggu lepas, gi tgk kat tonton.com.my..
    aku pun tgk kat sana :D

    0

    0
  61. naz says:

    lagi suka tgk ketika cinta bertasbih..spttnye mncontohi filem trsebut..ambil pelakon yg tidak dikenali ttapi mmpunyai ilmu agama yg ckup..ini tidak amik plakon yg kte taw scare realitinye diluar sne wat itu ini,clubbing sne sni..bkn nk mengata..tpi feel tu kranglah sbb taw keadaan yg sbnar..tq

    0

    0
  62. truly says:

    macam film ayat2 cinta aja…

    0

    0
  63. Anonymous says:

    jus an personal opinion:
    wtf shahz jaszle??? x blah seh ak tgk!! mke abs bajet jambu je.
    bg ak remy ishak n fizz fairuz lg hensem la bai~ 2-2 macho je dlm nur kasih.
    harap2 watak aaron aziz n remy y akn mncul nnt lg bes la harap2..jgn jatuhkan ‘stendard’ y tlah ade drpd cite nur kasih dahla ye remy.

    btw, fouziah gous n fazura okay2 je la takat ni..xtaula nnt kan..huhu..we’ll c..

    0

    0
  64. Ustazh Amierolly says:

    ni la 1 contoh ustaz yg bodoh (dlm crite ni jek).. adakah patot dia ckp “sye rase terpanggil utk memperisterikan si seri”.. aiseh lu ustaz, lu high ke ape??

    p/s: harap2 xde la ustaz yg sebegini dlm dunia nyata..

    0

    0
  65. Anonymous says:

    7 hr 7 mlm

    0

    0