Written by Bella | November 30th, 2015

Kes cerai antara Awie dan Rozana Misbun hari ini telah dibicarakan lagi di Mahkamah Majistret Ampang Jaya.

Dalam perbicaraan hari ini, seorang saksi iaitu Zaila Zahid yang merupakan pegawai bank di cawangan Alliance Bank Ampang memberikan keterangan bahawa beliau melihat hidung serta telinga Rozana berdarah sewaktu  beliau ke kaunter untuk mengeluarkan wang berjumlah RM29,650.

Tidak mengesyaki apa-apa, Zaila menasihati Rozana untuk mendapatkan rawatan di klinik kerana bimbang beliau tidak sihat.

Namun, tidak berapa lama kemudian Zaila yang ketika itu sedang sibuk menguruskan urusan pengeluaran tersebut berkata Awie tiba-tiba muncul dan mengambil wang tersebut selepas  ia diletakkan di atas kaunter.

Ketika Rozana datang ke kaunter, saya lihat dia sedang menutup muka dan hidungnya. Dan apabila dia menandatangani borang pengeluaran wang, saya nampak hidungnya berdarah. Saya pun tanya, kenapa? Dan dia hanya menjawab ‘Shhh…’

Selepas saya menguruskan kerja-kerja pengeluaran duit, Awie muncul dan mengambil duit yang saya letakkan di atas kaunter. Kemudian saya juga melihat seperti ada darah pada telinga Rozana.

Dalam kenyataan Rozana sebelum ini, beliau mengatakan Awie bertindak menumbuk mukanya bertubi-tubi selepas berlaku perselisihan faham di rumah sewa mereka.

Pertengkaran mula berlaku apabila Awie menuduh beliau mencuri wang milik suaminya itu meskipun berkali-kali menjelaskan ia digunakan untuk perbelanjaan keluarga malangnya Awie tetap tidak percaya.

Mengikut pertuduhan kes, Awie didakwa sengaja mendatangkan kecederaan parah terhadap Rozana pada 2 Jun lalu kira-kira pukul 1.30 petang di alamat No. 9 Jalan UB 5B, Taman Ukay Bestari, Ukay Perdana Hulu Kelang tahun lalu.

Majistret, Ayuni Izzaty Sulaiman menetapkan perbicaraan disambung pada 12 Januari 2016.

Sumber Berita: mStar Online

68 responses to Pegawai Bank Saksi Rozana Misbun Datang Ke Bank Dengan Hidung Dan Telinga Berdarah

  1. Anonymous says:

    pencuri duit..laki mana x geram kan? nak withdraw..duit habis. kalau aku pun naik hantu.

    0
    0
    • Zack says:

      takot dpt bini kaki mandrem neh. silap2 jadi papa kedana.

      0
      0
      • Anonymous says:

        Ko ingat ko rampas laki org ko dapat kikis duit dia? Tu la nak jd perampas tapi bodoh, kan dah kena sebijik. Padan muka. Lepas cari laaa lagi laki org! Tapi pompuan cam ko mana penah serikk!

        0
        0
        • Daddy Sahdo Tuan Mikael says:

          Hissshh, knp ko x guna henbeg Hermes Birkin, Prada, Gucci, LV ko tu utk protect ko, Rozana? Lengkali, masa Awie pukul ko tu, ko cover lah pakai henbeg2 mahal maut beribu2 lemon ko tu. Mmg elok pun rahsia ko terbungkar. Kemek hidung buatan dibelasah depan bank! Akhirnya rosak jugak..duit yg dicuri akhirnya makan diri ko. Nak kesian pun x boleh … huhuhu.

          0
          0
        • erra says:

          yg terindah hanya sementara….

          0
          0
        • Pekerja Gomen says:

          Nasib baik ko ni bini Awie…
          Kalau ko bini Pak Menteri…
          Confirm dah kena simen dalam tong drum…

          0
          0
        • rozanah says:

          what?
          bini menteri xkan mencuri mcm bini pekerja gomen la. rumah banglow dato sediakan, title datin pun dapat, maid/gardener/driver semua ada, kredit card american express laki bayar, holiday tiap2 dua minggu sekali, kereta 4-5 buah setengah juta setiap satu dan duit allowance anak cucu cicit 7 keterunan makan x habes.
          xkan datin nk mencuri duit dato kut?

          0
          0
        • Mak Jemah says:

          Manalah bini x curi duit uols. Motor besar berkuasa tinggi boleh beli mcm beli beras je. Takkan lah handbag setakat 10-15k satu x mampo kan, bang? Katanya satu show saje rm200 ribu buat duit? Kan Awie, kan? hehehe.

          I lap you, Awie!

          0
          0
        • axrinax says:

          Aish. Jgn cakap kalau bini menteri tak curi. Tgk dulu azrinaz tu. Dpt gading emas kahwin dgn sultan brunei, segala kemewahan dapat tak cukup dgn pangkat, darjat. Masih tamak. Bungkus ‘harta’ dlm kotak maggi kasik keluarga. Tamak tak kira anda tu isteri siapa.

          0
          0
        • Minah senget says:

          Azrinaz mmg rugi…
          Dah berjaya kahwin dgn sultan jaga lah keperibadian
          dia ingat sbb dia muda and bergetah lagi… dia cuba nak bodoh bodohkan suami… sorry la takut muke azrinaz nie bukannya cun sgt pun… so so ajer
          x sedar diuntung… buat malu org malaysia ajer!

          0
          0
        • Anonymous says:

          apa azrinaz buat???

          0
          0
      • Anonymous says:

        dulu aku sokong si rozana neh. tapi setelah dpt tau yg dia pasang ilmu hitam kt awie, terus aku potong stim. sesuai lah kena belasah hoi. mana tok bomoh yg ko agungkan sgt tu kt makamah? hadir ke dier dlm pembicaraan ko tu? itu lah pasal sis, jgn memperduakan tuhan.. bersektu dgn syaiton! allah itu maha kaya woi. org maen bomoh ni mewah sekejap aja, lambat laun terkesan juga gerak geri kau yg licik tu. xkan kaya lah hidup ko sis. nah, lepas 2-3 tahun sepandai-pandai tupai melompat, kau yg pegang title..mak janda. hambek!

        0
        0
        • tanah kubor says:

          aku ada sorang member mcm ni. bini dia guna bomoh “ikat” si somi. si bini yg tamak haloba, lepas je bersetubuh, air mani member aku dicalit pd tisu, simpan, kemudian bini pergi ke bomoh. kononnya family business trip. bomoh tu campur darah bini tu sekali dgn mani. dibuatnya bungkusan diisi dgn patung tanah liat bentuk lelaki/prempuan dibakar dan dipuja dibawah pokok. rahsia ni pecah sbb byk yg nampak member aku pelik mcm lembu, x boleh fokus kerja, berhabisan utk bini dan x tenteram. bawa gi jumpa uztas. uztas ckp dihantar “barang”. suruh check bill telepon, celah2 katil, almari, ruang tamu dll. akhirnya dpt bberapa clue.
          dijdikan cerita, no. telepon si bomoh indon tu ada dlm bill phone bulanan bini dia. boleh dikatakan si bini hubungi bomoh tu 2 minggu sekali. member geram, siap hantar adik dia naik flight pergi jumpa si pawang sial tu dgn menyamar konon nk suruh bomoh tu buat ubat pengasih. balik je adik dia dr indonesia, member aku dpt semua info.
          hari2 rukyiah kan rumah dia. bini dia x berani balik. panas barangkali. satu hari bini dia balik juga. dipasangnya surah al rukyiah, yassin, dll dr pagi hingga mahgrib. si bini akhirnya kelihatan resah, x senang duduk dan seram sejuk mcm penagih gian dadah. lepas sebulan, member aku belah camtu je. tinggallah sehelai sepinggang bekas bini dia yg keji lagi tamak itu…

          0
          0
        • DATIN 1MDB says:

          KALAU DUIT 1MDB KITA AMBIL…DUIT LAKI…LAGILAH BOLEH.

          0
          0
    • bekas jiran says:

      awie ni bukan jenis kaki pukul bini….kalo tak lagi awal dh cerai….tpi kes kali ni menyebabkan awie betul2 hilang sabar dgn rozana kerana sikap nye yg suka berjoli sakan hingga lupakan tgjawab dan peranan isteri…sudahlah tidak bekerja, hanya tau pasang badan…kerja rumah mesti maid buat….

      0
      0
      • anonymous says:

        tula..dgn sejarah awie dgn kristal & beberapa org lg sbelum ni memang nk percaya awie ni kaki pukul..tp tkejut dgn pengakuan erra yg awie ni anak emak..pg mana2 pn bwk mak ayah & anak2 pn duduk dgn dia

        0
        0
        • humble says:

          seganas2 luaran awie, aku tetap percaya kes ni si rozana yg salah…awie ada salah gak la sebab pukul pompuan, tapi mungkin dh out of control sangat…sbb kalo tengok awie nie, dia bapak yg baik..dia nak semua anak2 dengan dia…xpernah dgr arni nazira bising pasal nafkah anak ker…xmcm artis laki lain yg cerai berai mcm ac mizal dan aidil…

          0
          0
        • Neon says:

          Agak la nafkah anak nk bising. Dh anak dia dgn arni pun awie bela. Itu mmg x boleh disangkal la awie ni bertanggungjawab. Tapi, bila bab pukul sampai berdarah. Tetap salah. If jadi kt keluarga sendiri, sakit hati beb…

          0
          0
        • Pekerja Gomen says:

          Kesimpulannya, jangan curi duit laki hang..
          Kalau nak mintak la..
          Nak beli Hermes ke, Birkin ke, LV ke,
          Pujuk la laki ko elok2…
          Kalau laki ko kaya, baik dan still tak bagi lepas habis pujuk…
          Itu maksudnya…. ko dh ada satu tan beg kat umah…
          Dah jatuh membazir… Lagi ko tu artis dan tokey kelab malam je..
          Bukan Sultan…

          0
          0
      • Anonymous says:

        ye lah..dgn arni dulu xde pulak dia pukul kan.
        rozana neh jenis tak hormat suami neh.
        itu makan dia..

        0
        0
    • kak nam says:

      haaa, lain kali ambik lah lagi khidmat bomoh siam tu kan. orang tamak selalu rugi. ko gi tanam semua patung2 buddha dlm pasu bunga celah tilam, bentuk konek kemaluan dan minyak calit segala. konon nak laki ko tunduk. ini bukan aku buat2 cerita erk. awie yg cakap dah keluar pun rahsia ko. sampai gi berubat kat perak dia. last2 tembelang ko pecah…mendapat la sampai lebam berdarah. mana setan2 ko yg ko pelihara tu? dah lari dlm tong jamban ke? jangan syirik laki hoi…buruk padanya kalau pecah lobang. pengajaran la….

      0
      0
      • Si awie yang suka membrotak says:

        Aku nyanyikan sebuah lagu untuk awie…

        Awie….oh awie…kaki baran si kaki pukul!!!!Sama Sama dua Bodoh…
        Oh awie si panas baran….Kau memang panas baran…si awie panas baran
        Hai awie..panas baran Kau Ni awie…mcm mn nk jadi artis…inilah artis yang panas baran telah masuk di beatiful nara.com

        0
        0
    • minah jambu says:

      Ai ! idung darah2 pon maseh nk keluarkn duit dari bank besar punye perompak si rozana ni eh !

      0
      0
  2. kak nam says:

    haaa, lain kali ko bomohkan lagi laki ko guna khidmat bomoh siam tu kan. laki ko dapat tau pecah lobang, terus lah ko kena godam kaw kaw. ada kepala buddha, tangkal bentuk kote, minyak segala tersembunyi dlm rumah ko. mendapat lah sbb setan2 siam ko dah hilang power sbb laki ko pergi berubat. semua muslihat ko pecah. duit hilang entah ko buat apa. hambik..nak sgt main syirik. eee..choi.

    0
    0
    • minah jambu says:

      tk ingat dosa si rozana ni eh..duit punye pasal sangup gi bomoh buat laki jadi selenge ..dia tk tau ke perbuatan macm tu dosa nama Nye ? janji puas hati eh ? bis bila kena tumbok ngan awie puas hati tak ?

      0
      0
      • minah jambu says:

        mungkin jugak muka rozana Nampak cantek pasal ada setan kt muka dia tu pasal awie tengok dia cantek aje ..padahal bukan muka rozana yg awie tengok tu muka setan !

        0
        0
    • anonymous says:

      huhu..nk tunggu kakaknya haliza misbun cakap apa bab ni..dulu ms nk kawin ngn awie haliza bantah sgt2 tub2 adik dia plk yg men kotor

      0
      0
  3. Anonymous says:

    hoi kimak, lepas kahwin, duit suami bukan duit isteri.
    duit suami yang suami bagi kat isteri, baru la dinamakan duit isteri.

    0
    0
    • Anonymous says:

      Amboi bahasa? Xsedar ke ko pun keluar dr perut mak ko ikut kimak ko ??

      Anyway ko salah, duit suami mmg duit isteri, tapi bukan utk disalah gunakan..

      0
      0
  4. neutral says:

    kalau aku no komen…..hanya mendoakan yg terbaik saja buat anak2 diaorang…….yang benar tetap muncul walaupun lambat….yang pasti hidup bertolaransi dan bertimbang rasa antara sesama….guna akal….

    0
    0
    • Anonymous says:

      kalu habes licenn harus lah laki marah oii.. dia punya bergaya mengalahkan
      datin semah.

      0
      0
    • OBAT NUETRAL TERBAIK KONON says:

      Hemmm….neutral konon….obat neutral yang Boleh baikkan si awie yang
      Baran tu ke kimak kau..apa yg terbaik sgt neutral Kau tu monyet…

      0
      0
  5. neutral says:

    tapi kalau difikirkan…jika awie pukul rozana….berdarah dan lebam,takkan awie begitu bodoh suruh rozana keluarkan duit lepas tu rampas…awie kan artis,mesti org kenal…manalah awie mau menjatuhkan reputasi dia sbg artiskan..rozana pun satu…takkan dia tdk malu…berdarah2 hidung dan telinga pigi bank….mcm sengaja saja kan….ishhhhh….

    0
    0
  6. Anonymous says:

    susah dpt bini menyembah bomoh siam. siap ada tangkal kemaluan dlm rumah sewa tu. hmnnn….mendapat la ko. setan yg ko bela kasi makan tu yg hasut laki ko suruh belasah ko akhirnya….huhuhu.

    0
    0
    • minah jambu says:

      memang padan muka rozana tu kaki bomoh huh ! tengok muka pon dh tau dia tk ikhlas kawin ngan awie ..dia cuma kawin ngan duit awie aje huh !

      0
      0
  7. Anonymous says:

    memang patut di kejami PENCURI duit laki !!

    k byeee.

    0
    0
  8. pengkaji manusia says:

    mcm sama je komen2 atas aku ni. aku x mngetahui hal rumhtngga mereka. semoga mereka mnemui jln penyelesaian yg trbaik.
    yg pompuan tu kembalilah ke pgkl jln jika apa yg tertulis dlm berita tu benar. manakala yg lelaki tu muhasabah diri ngapa dugaan begini timbul dlm khidupan.

    semuanya ada sbb bila sesuatu trjadi dlm khidupn kita. tak ada yg kekal.
    so semntara ada masa berbaki ni bertaubat lah dan insafi diri.

    bila dh masuk mahkamah sume yg buruk2 akan terdedah.

    0
    0
    • Kelly says:

      Hemmm penkaji manusia konon.??Jamban Kau…najis Kau, Longkang Kau,
      Sampah Kau,kalau Nak kaji manusia pergi kaji Sampai luar bumi Bodoh…
      Ingatkan komen Sampah Kau tu baguslah..kaji sekali alien-alien yg ada di
      Luar bumi…segala apa yg ada di dunia Sampai luar bumi monyet Kau….
      Cibai Kau…kepala je ada Tapi otak Kau letak di mana..aganya otak Kau letak
      Di bontot aganye…Sorry ah..don’t angry okey

      0
      0
  9. amad says:

    Berbaloi ke jumlah wang tu, katakan lah isteri dia mati akibat dia sendiri belasah? Berbaloi ke jumlah tu untuk masa depan anak-anak dan keluarga dia?

    Hmm.

    0
    0
  10. Anonymous says:

    kalau mat rempit kita boleh belasah..apatah lagi pencuri duit laki yg terang-terangan kan?

    0
    0
  11. annoyma says:

    Subhanallah…pukul bini sampai berdarah??….semua haters di sini kaki pukul jugak ke?…kalo dia jahat dan dah benci sgt cerai aje la…..ingat tak berdosa ke pukul manusia lain..lagi2 la ibu kepada anak2 mu dan di saksikan anak2 mungkin?…..takutlah kita semua kepada seksaan Allah.

    0
    0
    • Anonymous says:

      Kalau perampas laki org mmg wajib dipukul mcm ni.. Hahahaha

      0
      0
      • Anonymous says:

        ish. Pelik aku baca komen orang malaysia yang support keganasan rumah tangga. Komen cm x pakai otak lgsg, main ikut sedap hati jer. Entah entah pengomen ni di hired oleh awie untuk menunjukkan situasi yang awie ni tak salah. Come on lah, takkan la kita nk biatkan orang yg ganas dilepaskan, dah pukul isteri sampai berdarah then nak kuar pulak statement isteri saya mandrem saya. Fuh. Hebat drama awie ni. Kena pukul, pastu dituduh kena mandrem. Mcm x logik lak. Orang kalau kena mandrem, x mampu pukul. Entah pape, dh kantoi baru kuar statement bomoh siam la. Dalam hal ni, isu yang berbangkit adalah Kenapa pukul bini anda sampai berdarah, lebam semua…. Bukan pasal ilmu hitam yang masih ragu2 kesahihannya berbanding dengan gambar lebam di muka rozana. Sekian.

        0
        0
      • Anonymous says:

        Rampas suami orang Wajib dipukul kau kata?jangan suka2 cakap ikut perasaan. Patutla dunia kata islam not a peace religion.

        0
        0
  12. Sabri Ali @ Nick says:

    Yang terindah hanya sementara..

    0
    0
  13. awie gangster says:

    Awie ganster yg x sedar diri..tak Malu Kau awie…..Sama dgn isteri Kau tu gonnk..tengkorak Kau….

    0
    0
  14. Anonymous says:

    J

    0
    0
  15. Anonymous says:

    nak simpati x boleh dah. kakak adik sama….

    0
    0
  16. Anonymous says:

    jgn jadi perompak. minta izin dulu yerk.

    0
    0
  17. AS says:

    I really hope Awie will end up in jail. There is no excuse for him to beat Rozana. It is unacceptable that he did that. Violence is the not the answer to his problem!

    0
    0
  18. Anonymous says:

    biar keadilan y memihak ..sorg suami tak ada hak untuk mncederakan isteri..skiranya betul..skiranya jatuh hukuman,supaya jadi satu pengajaran kepada semua org.apabila ssorg itu kawin mempunyai isteri dan anak serta keluarga itu adalah satu amanah y Allah berikan.

    0
    0
  19. Anonymous says:

    patut gak syurga tu bukan bwh telapak kaki ayah syurga bwh telapak kaki ibu..klu tak tak masuk2 syurga lh anak asyik kena tendang2 kick hahaha..masuk akai gakkk..

    0
    0
  20. Anonymous says:

    Nasib kau lah Awie….baik2 ada bini kawin lari dgn org lain…yg perempuan nya pulak dah tau org tu dah kawin…menggatal. Itu sebab lah jadi macam ni…senang ckp lah ok….DOLAT!

    0
    0
  21. Adoooi.. says:

    Sama sama kena dolat…

    0
    0
  22. me says:

    apa la yang pengomen pun…awie suruh si rozana ni kuarkan semue duit balance yang tgal, lepas deshumm si rozana…sebab tu ler die p counter tgh idung berdarah telinga berdarah and awie terus la amik duit tu…aduuhhh…

    masing2 ade salah tp yang pasti..awie sure boleh kene punya sebab mencederakan..body contact mane boleh maaaa…

    0
    0
  23. anon says:

    Awie tumbuk hidung dia sb hidung tu lah yg rozana berhabis duit wat surgeri…. Dulu nak amik laki org tak sabar2, skrg padan muka. Kalau nak kata awie ni suka pukul bini, kenapa masa dgn first wife, arni dulu takde kecoh mcm ni. Haa skrg baru awie tau, isteri mana yg baik. Dulu dah dpt yg baik, gatal sngt nak cari yg lain. Kalau si rozana ni baik, takde lah dia nak hadap kat hb org. Dahlah dpt bini kaki mencuri, kuat mandrem pulak. Padan muka dua2. Arni skrg pun dah bahagia.

    0
    0
    • Anonymous says:

      klu dulu awie pukul arni pon bukan ko tau kn? arni diam tak nak kecoh. klu btul2 awie ni betul knp bcerai dgn arni?

      0
      0
      • boboi says:

        ada pulak kata kalau awie baik kenapa bercerai dgn arni. kan ke awie taknak ceraikan arni tapi arni yg nak sgt bercerai sbb taknak bermadu dgn anak misbun.

        0
        0
  24. Anonymous says:

    awie bengang rozana ambik duit tu sbb duit tu duit ah long kepunyaan awie. dia dh bangkrap so duit baki tu nak byr duit ahlong tup2 rozana kebas…aku kje dgn insolvensi aku tau la..

    0
    0
  25. nuur hassan says:

    walau bagaimanapun kesalahan yang dilakukan oleh isteri, suami tak boleh pukul di bahagian muka …

    0
    0
  26. Minah senget says:

    amikkkk ko kena pukul…
    tgk muke pun muke jenis pompuan jahat
    dahla perampas suami org… Sibuk pulak nak rampas duit duit simpanan anak2

    patutla kak dia Haliza Misbun pun x kawin2 sampai skrg
    menyampah laki2 dgn perangai PERASAN adik beradik nie
    gila glamour + materialistik

    0
    0
  27. Anonymous says:

    Mesti dah x laku trick.. Laki amanahkan duit suruh simpan, bila minta dah tak de… Nangis. Mesti trick nangis tu dah tak jalan. Not supporting Awie to hit his wife but i salute him for taking care of things, bukan macam setengah laki, biar diri dibuli bini. Alasan jaga hati. Pigidah

    0
    0
  28. noni says:

    kau orang ada bukti yang sah ke dok mengumpat bini awie

    0
    0
  29. Anonymous says:

    apalh lak pulak haliza y tak kawin kna tempiasnya..klu kawin myusahkan ampunya badan kuar masuk turun naik makamah abih tu kena lempang ker per lak..baik tak kawin mna tahu cukup amal ibadah Allah bagi bidadari(lelaki syurga) org komen2 ni mcm saudara salasilah lak serba tau..a to z

    0
    0