Written by Bella | January 19th, 2016

Selepas Dato’ Seri Vida membuat keputusan untuk menaja pasukan bola sepak, nama Datuk Aliff Syukri juga disebut-sebut untuk turut mengikut langkah Vida.

Ia seakan sudah menjadi trend dimana syarikat kosmetik kini menjadi penaja buat mana-mana program hiburan dan lain-lain.

Khabarnya Aliff ada terfikir untuk menaja pasukan bola sepak Selangor, The Red Giants dan beliau sendiri mengakui jika mereka boleh mematuhi syarat yang ditetapkan tidak mustahil Aliff akan menaja pasukan berkenaan.

Namun, setelah melihat isu terkini Vida dan pasukan Kelantan, Aliff juga terkena tempiasnya dimana penyokong bola sepak Selangor, tidak mahu perkara yang sama terjadi seperti The Red Warriors yang ibarat lembu dicucuk hidung dan mengikut segala syarat yang kini menjadi bahan lawak ramai.

Sebelum ini, jutawan muda yang terkenal dengan tagline ‘Terlajak Laris’ itu dihentam teruk penyokong Selangor kerana mahu mengubah warna stadium dan jersi kepada warna hijau yang merupakan warna korporat D’Herbs.

Walaubagaimanapun, menurut laporan akhbar tempatan rundingan di antara D’Herbs dan pasukan Terengganu kini sedang berlangsung.

Perkara tersebut turut disahkan Setiausaha Agong, Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT), Arpin Draman dan mengakui masih diperingkat rundingan.

Kita hanya mencuba nasib, mana tahu jika D’Herbs mahu mengadakan hubungan kerjasama bersama PBSNT. Kita tunggu keputusan daripada pihak mereka.

Sebenarnya tidak salah pun untuk menjadi penaja utama mana-mana pasukan bola sepak, tetapi pihak penaja haruslah berfikir secara rasional dan tidak mengenakan syarat yang bukan-bukan.  Win-win situation sudah lah. Untuk kebaikan bersama.

Sumber Berita: Astro Gempak

37 responses to Pasukan Bola Terengganu Mahu Datuk Aliff Syukri Jadi Penaja Mereka?

  1. Anonymous says:

    alah kalerkan stadium bukan pakai duit pemain..cantek pe..kalerkan stadium tu..

    tapi ape kehey nye datuk alif neh posing cenggitu..terkangkang haa..macam nak koyak

    0

    0
    • sekadar amaran says:

      tak payah sponsor. banyak badan2 bolasepak diterajui oleh org2 yg x bertanggungjawab. nanti berkelahi. tengok lah dato vida, awal2 dah mengamuk sbb tak tunaikan permintaan tukar baju pink. mereka ni nk duit je…bukan nk buat kerja. hati2.

      0

      0
    • kak nam says:

      yg pelik kerajaan negeri mana? xde peruntukkan ker? mana hasil minyak, balak semua? pelik lah..

      0

      0
    • Nara nano says:

      Tak fhm apa yg org puja sgt dgn aliff syukri ni. Kfineee mmg la dia slh sorg bgsa melayu yg berjaya bla bla bla tapi maaf la ckp (kalau korg nak kecam ai pun suke ati la eh), ai tak gemar sgt dgn iklan dia yg merepk n low class. I fhm some of u find it funny tapi compare la iklan dia dgn iklan org putih, sgt2 low. Plus he’s gay yg nak coverina dgn ada anak bini. Ntah la, takleh trima bini dia bleh accept utk kawin dgn gay. Mana yg bak backup tu tolg ingat sikit ya, ramai je gay yg mmg dah kawin and nak kawin, atas sbb nak zuriat and bla3. Sorry i kurg gemar dgn cara aliff syukri nih. Org kita plak support mati2an nak suruh ikut jejak vida la apa la. Stay cool people. Takyah la kita nak tolg suggest utk sponsor ke apa.
      Tgk posing tekangkang cmtu pun i dah geli errh sorry lah

      0

      0
    • Beautifool Liar says:

      Jap gi ada pasukan lain approach Rita Dato Sosilawati plak nak minta sponsor gak.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    terlajak kangkang

    0

    0
  3. akubenciorgbnyakbunyi says:

    kita ni nak bagi rm100 pon terkial-kial..so xpayah nak banyak bunyi la..kalau xmau ikut kehendak penaja xpayah mintak tajaan..setakat peminat tu abaikan je la..tau komen je..sumbangan ke laut..buang masa jer..

    0

    0
  4. cikikaka says:

    skrg ni nape ramai yg terkejar2 sgt suruh org kaya sponsor ni? sblm ni xde sponsor ke ape? pastu nnti salahkan pihak yg nak sponsor ckp org tu over la ape la..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sponsor boleh tapi jgn sampai tukar warna. Warna negeri Merah nk tukar ke pink. Melampau la monyet!

      0

      0
  5. Anonymous says:

    ape teruk benor posing nye gambor 1st tu.hahaha.
    tak maskulin lansung..udah mcm gayboy ade la..adoyaiii

    0

    0
    • Nonny nad says:

      Dia mmg gayboy la.. Semua org tau kot. Walaupun dah kwin branak pinak jgn ingat dia bukan gay ya.

      0

      0
      • Apa daaa says:

        Gay is a lifestyle not sexuality. Orang lembut pon byk yg kawen sebab luaran je lembut naluri seks tetap suka wanita.

        0

        0
      • Esah says:

        Gay boy ke gay man ke…dia jolok ko buncit jugak karang. Mana ko tahu dia gay? Ada nampak ke dia main dgn jantan. Mulut tu jaga takut nanti kena pd keterunan sendiri..

        0

        0
        • Mak ngah tgh pms says:

          Laaa. Mrh plak esah ni..! Esah ni aliff syukri ke? Betul apa anon 357 & nonny nad ckp..?
          Yg aliff syukri mmg gayboy, jgn la sangka dia bukan gay just sebab dia dah kawin n ada anak.
          Sbb mostly org kita cepat je tepis kata dia bukan gay hanya la sbb dia ada anak bini..
          Nak marah apsal? Die org tak kutuk pun, nak mnta keturunan org jadi gay pesal? Ada die org sumpah seranah ke aliff tu?
          Dia success success la dia gay dia gay la so what???!

          0

          0
        • Esah marah naw says:

          Omg marah nya esah kat atas ni hahahha ni dato aliff ke?! Hehe.
          Tak kisah la dia gay ke tak janji dia tak kacau ai so ai tak kesahhhhh.!
          But i can never imagine berada kat tempat isteri dia. A real woman mcm mana pun mesti nak laki dia betul2 jantan n maskulin, tapi cam dato aliff ni.. Ya Allah sungguh ai tatau nak ckp apa.. But as long as they happy! Then its ok ..!

          0

          0
        • Anonymous says:

          kau ni bebal alam la esah resah gelisah..baca dan fahami la ayat dia tulis.

          ‘ape teruk benor posing nye gambor 1st tu.hahaha.
          tak maskulin lansung..udah mcm gayboy ade la..adoyaiii’

          mcm gayboy bukan dia kate aliff ni gayboy..tau penjilat tegar xyah nak gelabah mcm diva aa sgt ye uols.

          btw i bangga je bila tgk melayu kita berjaya. =)

          0

          0
  6. dato' lada says:

    geng geng proxy

    0

    0
  7. Abam says:

    Handsome plak Dato nie..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Org nk sponsor dah cukup baik..melepasla srlangor konon nk jaga jati diri..ada org kisah ke?kn gaji tertunggak korg jgk yg bising..cantik jgk ape stadium warna hijau.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    boleh jadi model Datuk Aliff ni .

    0

    0
  10. Jarum says:

    Utk makluman awal2 lagi pihak pemain bola selangor yg reject Dato aliff ni dr sponsor mereka d atas sbb munasabah lagipun selangor ada peruntukkkn sndr bukan Sbb syarat2 yg ditetapkan, btw ‘si terlajak’ ni nk sponsor takat 1-2juta jeeee so nk tutup malu g canang cerita mengarut.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ponen cover…

    0

    0
  12. r i t a says:

    Nk buat seksi padahal jiwa…wanita!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Suara kepit mmg potong stim sangat…

    0

    0
  14. Ros says:

    I’m just curious. How do these people get so rich?? I know they do business, sell things that might cost sciput, so margins cam besor. Tapi seriously man, RM20 juta rumah? (tak ingat dia ke Dato’ Vida tu). And he looks quite young. Biar betol.

    0

    0
  15. ribuwan says:

    antara ramai lagi jutawan, betul jgk imej “org kaya bodoh” menunjuk2 harta dua org ni – satu Datuk Seri dr Kelantan, satu lagi Datuk lembut dr Pahang
    dgn kata lain, “org kaya kampong”

    0

    0