Written by Bella | March 23rd, 2017

Selepas isu tentang penceraian beliau bersama isteri pertama Aida Yusof menjadi perhatian sejak daripada minggu lepas lagi, kini pelakon Adi Putra menerusi akaun Instagramnya telah mengumumkan sesuatu yang agak megejutkan kami dan peminatnya.

Menurut kapsyen yang dimuat naik oleh Adi, beliau memberitahu sudah tidak bersama bukan sahaja bersama Aida tetapi isteri keduanya, Norshahida. Adi bagaimanapun enggan mengulas lagi sebarang pertanyaan pihak media dan berharap tiada juga pihak yang mengganggu Aida serta Norshahida. Adakah ini bermakna Adi telah menceraikan kedua-dua isterinya? Daripada apa yang ditulis, itulah kesimpulan yang dapat dilakukan.

Adi dan Aida mendirikan rumah tangga pada 14 April 2006 tetapi mereka tidak dikurniakan cahaya mata. Pasangan ini akhirnya membuat keputusan untuk mengambil seorang anak angkat iaitu Zara Adelia yang kini berusia lima tahun. Adi kemudian berkahwin dengan , Norshahida Dzolkifly yang merupakan janda anak satu pada 20 Jun 2016. Sesungguhnya berita ini amat mengejutkan. Kedua-dua mahligai perkahwinan yang dibina oleh Adi akhirnya roboh jua. Sama-sama kita doakan yang terbaik.

88 responses to (PANAS!) Adi Putra Sahkan Sudah Ceraikan Kedua-dua Isterinya

  1. HUHUHU says:

    masyaALLAH…..

    6

    1
    • Semoga bertabah.. Mungkin semua ni ada hikmahnya

      10

      0
      • Anonymous says:

        lepas ni boleh cari janda top cam joy revfa…

        22

        6
        • Anonymous says:

          Ko ni tak puas hati ke dengan joy revfa? sbb ada unsur sindiran di situ.

          2

          16
        • Anonymous says:

          contoh unsur sindiran?

          12

          2
        • Kiah says:

          baguslah. daripada menyiksa isteri terutama isteri pertama. kak aida mulakan hidup baru. kes tunjuk anu lah…kawin senyap2 dgn kastam lah. mcm2 hal ko nehhh.

          67

          -1
        • Anonymous says:

          motif bubuh IG bini2 ko kt public????

          30

          0
        • Anonymous says:

          ke ko nie peminat hafiz hamidun??

          5

          2
        • kentut padu telur dalam mulut says:

          moga semua sedar.. jangan mengata orang
          kalau tak.. bagi kentut telur padu je dalam mulut ??

          0

          11
        • jin toncet says:

          terbaik!!!!,… yg sana gaduh sama sini, yg sini gaduh sama sana, last2 dua dua melepas… itulah dalam institusi kekekeluargaan lain kali pikir panjang, lagi2 dah berpoligami, suami ko tu ko jaga betul2, ni tak, masing2 berkelahi. Adi tahniah, boleh cari yang lagi molek dan cantik,

          Dah, tak mo gaduh2, paling penting sekarang sila ikuti program kuruskan badan cari pengganti

          7

          23
        • KELING BERBULU says:

          JOY KAU KATA TOP ?TOP BELAH MNE? DH LA PENDEK, GEMUK, SERABUT CARA BERPKAIAN, ADEHHH!!! PIC KAT IG MMG LA BLH EDIT HBS, NAK NMPKKN KURUS N MUKA KCIK SEMUA DHUJUNG JARI JE, HAHAHHA!! TP KENYATAAN YG JOY SI MUKA TEMBAM N BESAR, PENDEK N GEMUK, MSH TAK BLH DI EDIT KLO JUMPA DEPAN2, HAHAHHAHA! PDNLAH DPT SI HAMIDUN TU, SMA2 KATIK!! HAHAHAHH

          10

          1
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        Adi jangan buat gimik ceraikn kedua2 bini n lepas ni jangan pulak rujok balek ngan bini no 2 senyap2….aida u sabar aje ok jangan ingat2 lagi perkara yg dh lepas n ingat masa yg akan datang…love u aidaaa…

        0

        1
    • Bila Kak Mah Berbicara says:

      akak rasa dia yg sebenrnya bmasaalh. apahal bini sampai dua satu pun x berisi bro? sorry..itulah alasan dia nk bpoligami kan? last2 hmnnn ko sendiri yg termalu. bagus ..lepaskan kedua2nya. ko tu yg patut buat IVF.

      43

      0
      • Anonymous says:

        hahahah…lawak.

        9

        0
      • Kak Ta says:

        Lepas ni Kak Aida masuk SlimWorld jaga badan siap ko bro. Waktu dia muda dulu ada iras2 Tok Tie. Harap Kak Aida buat mcm Fasha. Tegangkan mana yg kendur, kuruskan mana yg berlemak. Rembat anak ikan….opsss.

        42

        0
      • kentut padu telur says:

        bagi je kentut telur padu dalam mulut ????
        free ???!!!!

        0

        13
      • Anonymous says:

        bukan bini baru dia tu dh mnegandung ke??? cuma gugur…so xde isu spe yg x subur…dua2 subu mungkin Allah x beri rezeki lgi je…adi putra pon x nk bagi komen pape…so baik xyah buat andaian bukan2, jatuh fitnah nanti…takut kena kat diri sndiri atau famly je nnti..

        26

        1
      • mokcik says:

        bukan ke bini kedua dia penah keguguran baru-baru ni?

        0

        0
    • Tina says:

      geram pulak baca statement IG dia tu. eh helloooo, mcm bini kaw pulak yg buat salah. kaw tu bang yg problematik kot. ada bini tunjuk anu pd pompuan lain, lepas tu nk nikah lagi apa lah. dah nikah ko cerai pulak. apa kejadahan nya kaw ni ha? make up your bloody mind lah. dah x betul ke?

      besok jgn ko gila talak sudah. aku pun kesian sama akak aida. tkper lah kak…buat skit jiwa dgn jantan xde pendirian mcm ni. baik solo dri mengadap muka si loser ni!

      42

      0
    • selekan daki celah kangkang says:

      ya betul tu… ada hikmahnya …

      2

      0
    • markonah says:

      wartawan melodi.. dengar tu.. adi putra dah kasi warning.. dia tak suka jandanya diganggu.. adi putra rela menduda.. nanti-nanti kahwinlah dengan perempuan lain.. perawan atau janda.. abang pilih yang mana..

      0

      0
    • markonah says:

      adi putra susah hati.. muka hensem badan gagah perkasa berketul-ketul.. taknak pancutkan air mani dalam faraj isteri.. pancut atas badan isteri ataupun melancap.. ataupun pakai kondom.. kawal kehamilan.. itulah hakikat lelaki kacak.. ada baka muka hensem tapi takde zuriat.

      0

      1
  2. lobak merah says:

    serius meh?

    1

    2
  3. welll says:

    Ambik kau… biar sama-sama tak merasa. Lepaskan dua dua sekaligus dari penat penat bertelagah sana sini. Boleh carik yg lain baru lagi.

    10

    5
  4. jantamahal says:

    Jantan murahan

    18

    1
  5. CPS says:

    Adi putra ni gila laa..

    6

    3
  6. adelia says:

    problematic guy

    12

    0
  7. Puan Cun says:

    1 je nak cakap, adi anak tak ada lagi dengan kedua2 isteri, tutup buku cari la yg lain utk dibuat suri hidup.

    10

    3
  8. jiran melati says:

    Inna Lillahi wa inna ilaihi raji’un..
    bertabahlah…

    12

    0
  9. peratijangantakperati says:

    Ni la laki tak guna..
    dah ada sorang, kawin lagi sorang..tamak!

    penyudahnya dua dua tak terbela…
    pastu??buang camtu saje..
    maruah wanita??mana??semurah itu??
    kalau tak mampu nak jadi mcm Salih Yaakob, jgn buat…

    Prob la kau ni Adi….
    tah hape2….

    45

    -1
  10. kakramram says:

    mcm ni la abg adi. skrg mari la pinang adinda

    5

    2
  11. anon says:

    lopa ada

    1

    0
  12. Anonymous says:

    Jantan ni klu keluar ayat mcm bgus Sgt tpi x seiring perbuatan lah.. kesian bini ptama.. x dihargai.. bini kedua lak.. tu ex laki ko tgh gelak guling2 tgk news ni..

    40

    0
  13. Oh Jantan says:

    Oh Jantan. Mengapa kau tak apply jenis lelaki yang kau lakonkan ar? mcm dalam cerita Teduhan Kasih, Cinta si wedding planer ker? sweet sangat ni… Realiti ko aku x suka lah. Aduhai Jantan

    11

    1
  14. Anonymous says:

    Ak rs adi ni mcm minat mira filzah..sjk si wedding planner dlu..
    Tp ak rs kn..
    Uqasha senrose lps ni mulala nk masuk line….

    5

    2
  15. Hamba says:

    Takziah. Sedih bila megetahui berita ini. Harap ada jalan penyelesaian dan ketenangan hati. Aamiin

    13

    0
  16. Anonymous says:

    ulama adi putar dua2 bekas isteri berakhir dengan ‘dah’………. ulama serap muslim dua2 akhir dengab ‘na’. boleh cari lagi baru sampai 4 baru best orang alim ulama katakan

    0

    4
  17. liz says:

    kesian la ppuan mana yg bakal kawen dgn dia sbb rs dia ni mcm ada depression issue.

    9

    0
  18. bini pakcik german says:

    Dgn upload status gitu at ig dia pon secaraTak langsung tk jaga martabat wanita.
    Kalau pmpuan jahiliyah mcm kng coco kau buat gtu bole faham. Ni wanita yg jaga kehornatan muslima mereka Selama menjadi isteri kau.fik.ir la hadi..kenapa Allah rosakkn sperma kau.tu. sbb Allah tknk zuriat kau tak terbela..isteri bole dtouch n go.apala
    Gi kalau ada anak.wallahu alam.da la mandul. Buat wanita mcm barang.si aida bertahun tebalkn muka tanggung malu bila mcm2 prangai k.au da buat.snang2 je kau bole tggalkn.lpas ni jgn nk cari wanita hadi…cari jalan siratal mustaqim. #dudamandulperasanhot

    10

    2
    • jiran melati rumah depan says:

      pandai2 je ckp Allah rosakkan sperma si Adi tu..tok nujum ke?? huhuhu..
      semua terjadi dah tertulis cik kak..hanya mereka bertiga je yang tahu….

      8

      0
    • BABY says:

      khenn bodo piang punya jantan napela upload kat insta childish

      2

      0
  19. haha says:

    you are sick and you need medical help and therapy. for a person who always go to the Greatest place of all, like more than 5 times a year, this kind of decision is so unexpected. get a medical help, you sicko!

    12

    2
  20. bumbum says:

    abg adi putra, will you marry me??

    2

    5
  21. Tukar2 pakaian je says:

    Abg nara tak ada kh ceta2,kn masa ni or dah lama dh,bru ni nk expose ada club tukar2 isteri

    0

    1
  22. Anonymous says:

    singaporean..biasalah tu. poyo.

    6

    2
  23. Anonymous says:

    ayoooo..dah x keruan hidop ko.

    2

    2
  24. TengkorakSeramMenyeramkan says:

    Yo, bro ni hisap ape ye?
    Sebab saye x nak bende tu ade berdekatan masyarakat kita.

    0

    1
  25. Anonymous says:

    ambil neelopah. dia nk sgt tu berlaki….

    14

    1
  26. juju says:

    dahlah gossip dulu dikatakan isteri kedua tinggalkan suami kerana nak berlakikan artis…pass tu bini kedua loan duit untuk bisness derang…
    senang2 lepaskan dia..

    7

    1
  27. redhaAllah says:

    kahwin kalau betul cara dapat pahala mudah nya isteri taat suami pahala suami sayang isteri pahala ada anak sendiri jaga elok elok pahala takde anak sendiri bela anak angkat yatim piatu pahala.

    3

    0
  28. Anonymous says:

    jumpe pajura bole xchange gambar anu

    4

    2
  29. Anonymous says:

    jumpa pajura bole xchange gambar anu

    0

    1
  30. Sabarsisaida says:

    Habis madu sepah d buang… Paling kesian bekas wife petama aida,tabahlah sis sekurangnya sis masi bole memperbaiki apa yg lemah dan bole maju tnpa tekanan dlm rmhtangga..yg steri ke2 lantak ngeko lah yg belah lelaki pula hah nk tgk lopas ne adi bhgia lg ke tak,slalunya hncur terus tau kena karma ish ish ish teruk benar

    2

    1
  31. Anonymous says:

    Takmo komen pasal status dia. Tapi ada sorang betina garik yang komen kat status dia ni,geli baca komen. Siap ala ala bergaduh dengan sorang perempuan lain,dia je yang boleh ada no whatsapp adi. Hahaha! Nak tergelak aku baca

    1

    0
  32. Anonymous says:

    mungkin sebab dua2 isteri tak boleh bagi zuriat…so daripada ketiga2 terseksa baik lepas kan sahaja…..atau pun mungkin dia sendiri yang bermasalah.
    either way ada hikmah nye.

    0

    1
  33. Mak Becok says:

    Teruknya si playboy ni! Jangan pula jantan ni pi lari dr. bayaq nafkah kat bini2 & anak2 kau tu oi! Dia ingat kahwin ni mcm. kacang pula – wanita dipermain2kan!

    1

    0
  34. blah says:

    dah tak suka macam macam alasan anak pakistan ada anak arab ada anak melayu ada anak cina ada anak india ada comel comel kalau nak bela. kalau ikhlas anak angkat anak tiri semua macam anak sendiri

    0

    1
  35. Semoga semua dirahmati Allah…
    Bertabahlah..

    1

    0
  36. Haihhh.. says:

    Semoga aida tabah…yg bekas bini no 2 lantak dia lh. Dia yg cari pasal. Adi putra konon2 nk fare jadi so ceraikn kedua2. Dia langsung tak nmpk pengorbanan aida. Kesian aida punya cover semua cerita buruk bekas laki..tpi akhirnye mcm ni yg jadi.

    4

    1
  37. Anonymous says:

    mulut manusia pun byk..mau tak stress..last2 cerai belaka..

    0

    2
  38. melati says:

    dia tk tahan lew….bgn pagi jew tgk Hidung (kembang).. asyik termuntah jew pagi2 ..hmmmmm

    0

    1
  39. lulu says:

    Aku rasa dia target kawen ngan rita atau fasha ????????????

    0

    0
  40. hmmm x tau la nk Kate ape…. klau cam tu kau kawin ngan sherry Ibrahim je lah .

    0

    0
  41. Sambal belacan says:

    Ex bini first mmg kesian .. Dah la macam2 adi wat hal, dia sabar dgn perangai adi.. Tak pe la, ada hikmahnya kak aida.. Org tak hargai buat apa.. Ex bini second pun tak sampai setahun kawin dh cerai.. Macam2 hal la kau ni adi..

    0

    0

Leave a Comment

Optional