Written by AbangNara | February 2nd, 2013

Dalam dunia ini macam-macam jenis orang yang ada. Yang pelik seperti memakai kulit ular dan haiwan liar lain sebagai pakaian mereka pun ada jugak. Bersempena kempen “tinggalkan haiwan liar dari almari anda“, Fazura tampil eksotik sebagai duta baru PETA.
fazura peta
Walaupun memakaian pakaian lekap badan menyerupai kulit ular, Fazura tetap tampil elegan dan cantik. Abang Nara respek dengan usaha murni yang ditunjukkan oleh Fazura ini. Sebelum ini, Amber Chia turut sama menjadi duta PETA dengan berpakaian seperti harimau.
fazura peta
Umum mengetahui yang Fazura adalah seorang yang amat menggemari fesyen. Kata Fazura:-

Cinta saya pada dunia fesyen bukan satu rahsia. Tapi saya tidak merelakan penyeksaan terhadap ular dan haiwan lain. Kita semua boleh memberi penghormatan kepada tahun ular untuk tidak membenarkan haiwan yang sangat menarik ini menjadi sebahagian dari pakaian.

Semoga usaha murni Fazura ini akan memberi kesedaran kepada orang ramai sekaligus mengurangkan penggunaan kulit haiwan liar di dalam pakaian. Kepada Fazura, tahniah kerana terlibat dalam projek yang amat murni ini.

P.S: Motor Kawasaki Z250 yang amat awesome.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to Nur Fazura Bergaya Eksotik Untuk Kempen Selamatkan Haiwan Liar PETA

  1. derp says:

    muka pajura macam pasrah kena rogol jek 0_o

    0

    0
  2. Unknown Male says:

    1st

    0

    0
  3. chiki says:

    erkk. mcm penanggal je, mcm kepala faz ditampal di situ. ><

    0

    0
  4. ain says:

    cinta pada haiwan sekalipun…aurat tetap aurat.

    0

    0
  5. wags says:

    gambar amber chia jauh lebih bagus dr gambar faz. faz ni takda bakat untuk photoshoot ada mesej mcm supermodel amber chia. dia nampak kekok dan keliru jd mesejnya tak sampai.

    0

    0
    • Mimi Fly says:

      setujuuuuuk. muka amber nampak garang, mcm haiwan liar yg dah kena perangkap. muka faz mcm penanggal yg tak tau dia tgh buat apa.

      0

      0
  6. ani says:

    geli tengok gambar 1st tu…

    0

    0
  7. kudin says:

    apa sumbangan dia dlm memelihara haiwan2 ni? tak pernah pun aku nampakkkkk!

    0

    0
  8. fakzura says:

    banding dgn gambar amber chia…gambar fakzura hodoh. langsung takda bakat jd model high-fashion.

    0

    0
  9. sendudududu says:

    fazura yang sendu……

    0

    0
  10. lina says:

    buruknya gambar fazura!!!!!!!!!!11

    0

    0
  11. anonymous says:

    sungguh photoshop first gamba tu! jadi tak lawa -_-

    0

    0
  12. darcita says:

    kalu bkn sbb dia pernah jd gf TMJ, org kenal dia sbb apa ek?

    0

    0
    • -_- says:

      pernah gaduh kat kelab malam sampai masuk mahkamah
      kaki clubbing & kaki minum, merokok
      ikut bf becuti ke luar negara
      sah2 dia ni kaki kikis.

      0

      0
    • fake zura says:

      Org kenal sebab dia masuk mahkamah ketuk kepala pompuan kat kelab malam sbb berebut jantan

      0

      0
  13. Jemah says:

    Macam photoshop je?

    0

    0
  14. Entahlah.. says:

    “Tapi saya tidak merelakan penyeksaan terhadap ular dan haiwan lain.”.. namun sya rela menerima seksaan sbb berpakaian menampakkn bentuk tubuh dan merangsang nafsu seperti ini. huhu..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    @ toma rey

    yep amber chia nampak macam tak pakai apa apa cuma painted with body paint but fazura takkanla nak buat macam tu mungkin catsuit painted with body paint..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    lawak lah pajura ni..

    0

    0
  17. fififuyo says:

    Fazura mcm penanggal je.. kepala tgantung.. amber chia.. half naked ke tuh.

    0

    0
  18. Aku says:

    fazura ni cntik la drpd LJ tu..yg hal2 dia gaduh tu dlu kisah silam dh lama lepas..
    pa2 pun aku tetap minat FAZURA..hahaha…tpi mmg sesuai la watak dia kat movie PISAU CUKUR dlu tu..haha..mgkin watak realiti dia cmtu juga kot..

    0

    0
  19. palsu sgt kau nyahhhhhhhh says:

    fakezura dh mcm mengkarung berkeliaran kt jamban kampung

    0

    0
  20. siti says:

    kalau dia pisau cukur pun, bukan kacau duit korang..
    jealous lettew

    0

    0
  21. fuckzura says:

    Tak sakit kelengkang ke posing cmtu? Ke ko ni elastik boleh bend kaki jd mcm2 bentuk? Busuk ah, ttp kelengkang ko tu!

    0

    0
  22. Bee says:

    Mula-mula PETA ckp sokong kempen jgn guna kulit binatang liar utk pakaian. Lama-lama semua kulit binatang pun x boleh.

    Yg jadi persoalan kenapa hanya kulit cthnya ular liar shj tidak dibenarkan, dan membunuhnya dianggap penyeksaan? Abis kulit lembu, ikan, ayam, dll bukan penyeksaan ke?

    Layanan baik terhadap haiwan tu bagus tp jgn berlebih-lebih meniru puak Hindu dan Buddha sehingga menjadi vegetarian secara tidak sedar.

    0

    0
  23. kak limah 2 says:

    Hazabnya kualiti pose… Fotoshop
    Semuanya FAIL
    Mencapai tahap wajib di ludah kalau jumpa poster ni kat mana2
    Tolong lah shoot lain utk ganti
    Jgn malukan rakyat malaysia ngan gamba & model blur ni

    0

    0
  24. fahana says:

    motippp pkai camni..??mcam nk glakkan lgi lebih bnyak pembunuhan dan penyeksaan haiwan sbb mnampilkan gambar dengan pkai camni..klau cmnilah ni lah caranya untuk melindungi haiwan tersebut,mmg x smpailah mksud nya untuk tjuan “murni” tu..

    fazura,u better live in the jungle first..sesuaiii…xoxo..=P

    0

    0
  25. mape says:

    Woww classy nya pajura dlm photo tuh..ek ok..kek kok..diakn minat fashion smpai sggup jd mangsa fashion..pajura…pajura…dahla .keluarlah dr imaginasi..

    0

    0
  26. u respect i respect u says:

    Idung kembang… Dah ler sombong… Puiii…

    0

    0
  27. unagi no sushi says:

    Si fazura ni dah kene tinggal oleh TMJ kan?

    0

    0
  28. Real Fazura says:

    U olzz, i shoot abes baek, sukati u olzz je nk kutok.yg puji, tenx:-) yg penting ko ade?

    1

    0
  29. Real Fazura like seriously! says:

    U olzz, i shoot abes baek, sukati u olzz je nk kutok.yg puji, tenx:-) yg penting ko ade?

    0

    0
  30. A. Aida Membazir RM 4 ribu says:

    Woit, Fazurah! I tengok u ni tak lawa pun, i taja buat plastik surgery ndak pazura? ndak?

    0

    0
  31. Fazura sendu says:

    Ermm..tapi handbag2 mahal awak tu bukan dari kulit binatang ke? Balenciaga..chanel..LV..givenchy..etc.

    0

    0
  32. Malau says:

    I’ve seen this type of picture at Uitm degree show

    0

    0
  33. creative suite says:

    azabnya photoshop!

    0

    0
  34. RATU CANTIK says:

    AcctuaLLy i peminAt faZurA TaU..
    sEJuK MAte tngOk diA paKAi sOpan..
    but HArini i Sedih tgOk diA weAr cAM Ni..
    maCam BIT*H Dah….

    0

    0
    • aika says:

      kau x nmpk pelik ke dkt gmbr tu , mcm muka fzura kena crop then tmpl .
      Kau ni mc bkn fans dia je aku tgk .
      Poster ni ggl at all . Desgin pling trok aku prnh tgk !!

      0

      0
  35. miss dombol says:

    biawak dengan pajura?? geli lagi aku tgk die ni cm nk lastik je!!

    0

    0
  36. aika says:

    Mcm pakai photoshop , crop bhgian muak fazura then tampal .
    Nmpk sgt . x real langsung .
    Yg ktuk2 fzura ni knp ? Lbh baik kau doakan diri kau org slmt je .
    Nanti apa yg korng ckp 2 g balik dkt kau org padan muka !!

    0

    0
  37. Biawak komodo says:

    LOL , kesian Fazura kena lekat kat pokok. kulit mende ko pakai ni fazura? kulit biawak ke kulit buaya? kah3!

    0

    0
  38. Ape pon tak boleh says:

    Bergaya eksotik ke bergaya erotik ?

    0

    0
  39. ape2 je la says:

    kesian faz……

    0

    0
  40. ape2ajerla~ says:

    I TOTALLY DON’T LIKE!

    0

    0
  41. Audrey Hepburn says:

    She is totally desperate of attention…someone please pat her head…

    0

    0
  42. Ayumi says:

    Nampak macam gambar superimpose..badan org len, muka Fazura setepek lekat kat situ..haha, kelako

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Ya tuhan.. buruknyerr faz posing!!

    0

    0
  44. lily says:

    udah rupe cicak mintak kena lastik jer aku tengok.. kelakar giler! hahahahaha..

    0

    0
  45. maria tunku sabri junior says:

    komen paling meletops….. “penanggal” ko memang berseni dalam mengomen…aum2

    0

    0