Written by AbangNara | December 2nd, 2013

Akhirnya setelah mendiamkan diri selama ini, wanita yang dikaitkan mempunyai skandal dengan Adi Putra akhirnya bersuara. Panjang lebar penerangan yang dilakukan oleh Nooraida semalam menerusi Berita Harian. Menurut Nooraida, perkenalan mereka bermula di Instagram dan akhirnya melarat ke WhatsApp sehinggalah diketahui oleh suaminya.

nooraida

Sedikit sebanyak kecantikan yang ada pada Nooraida pastinya mencairkan hati mana-mana lelaki yang memandang. Tujuan kenyataan yang dibuat oleh wanita ini adalah untuk menepis dakwaan Adi Putra yang menyatakan tidak mengenali dirinya. Kata Nooraida:-

Saya terpaksa saya buat bagi membuktikan dakwaan suami saya sebelum ini sememangnya benar dan bukan saya sengaja nak reka. Jika Adi menafikan dia tak pernah kenal saya seperti dilaporkan, itu hak dia. Memang Adi tak pernaj mengenali saya secara bersemuka, tapi kami mengenali antara satu sama lain secara InstaMessage, Instagram dan WhatsApp. Malah kami pernah berhubung melalui telefon bersama suami ketika Adi baru kembali dari Mekah, beberapa hari sebelum Aidilfitri

adi putra

Apa yang mengecewakan bagi Abang Nara ialah apabila Nooraida mengakui teruja membaca pengakuan Adi Putra yang kononnya mahu mencari isteri lain sedangkan dirinya sendiri adalah isteri orang. Namun biasalah wanita memang mudah termakan kata-kata romantik dan jiwang. Mungkin itu puncannya sehingga sanggup bertukar gambar-gambar sangat peribadi:-

Dalam Instagram, ada gambar saya, suami dan anak. Walaupun Adi tahu status saya sebagai isteri orang, namun dia masih mahu berhubung dengan saya. Saya anggap mungkin dia main-main saja atau sekadar nak test market. Menerusi WhatsApp pula, Adi ada mengatakan dia sedang mencari calon isteri dan nak anak sendiri. Sebagai peminat fanatik, saya berasa teruja. Itulah sebab mengapa saya masih melayannya dan terus terjebak dalam perhubungan ini.

Dakwaan Adi menggoda saya adalah benar kerana pada awal perbualan, dia ada mengatakan mula menyukai saya dan meminta gambar. Pada mulanya saya beri gambar biasa saja tapi kemudian Adi meminta gambar lebih seksi. Saya tak berani, tapi dia pujuk sehingga saya mengalah selepas beliau menunjukkan gambar peribadinya

nooraida

Harus diingatkan kata-kata Nooraida ini tidak diketahui kebenarannya selagi belum dibawa ke mahkamah. Sama-samalah kita nantikan keputusan pemeriksaan yang sedang dilakukan oleh pihak polis. Untuk membaca kenyataan penuh Nooraida, sila baca artikel ini sepenuhnya.

plus size

P.S: Berita AWESOME untuk anda semua terutama buat wanita yang sukar menjadi pakaian bersaiz besar. MisClaire kini bukan sahaja menyediakan rekaan pakaian yang sangat cantik untuk anda tetapi ada FREE SHIPPING ke seluruh Malaysia dan Singapura sekiranya anda melakukan pembelian minimum. Lagi BEST sebab ada RM10 diskaun voucher untuk anda yang menjadi ahli di www.misclaire.com. Jangan lupa untuk LIKE Facebook Misclaire sebab banyak promosi menarik ditawarkan di sana.

Jujurnya, sehingga hari ini saya tidak pernah membuat sebarang kenyataan selepas menyerahkan kes ini kepada pihak berwajib. Tapi, bila banyak maklumat dah bocor dan ramai sudah mengetahui saya adalah perempuan yang skandal dengan Adi Putra, biarlah saya mendedahkan perkara sebenar apa yang berlaku. Tambahan pula, Adi ada membuat penafian di media massa dia tak pernah kenal dengan saya.”

“Saya terpaksa saya buat bagi membuktikan dakwaan suami saya sebelum ini sememangnya benar dan bukan saya sengaja nak reka. Jika Adi menafikan dia tak pernah kenal saya seperti dilaporkan, itu hak dia. Memang Adi tak pernaj mengenali saya secara bersemuka, tapi kami mengenali antara satu sama lain secara InstaMessage, Instagram dan WhatsApp. Malah kami pernah berhubung melalui telefon bersama suami ketika Adi baru kembali dari Mekah, beberapa hari sebelum Aidilfitri.”

“Saya kenal Adi melalui Instagram yang dikendalikan sendiri oleh beliau iaitu Adp_adiputra. Saya pula menggunakan nama aidaannefasha. Pada masa sama, Adi membuka ruang InstaMessage untuk peminat berhubung dengannya. Kebetulan waktu itu saya online dan Adi berada di Mekah, saya ucapkan selamat menunaikan umrah. Dia membalasnya dengan ucapan terima kasih.”

“Selepas itu, saya tutup InstaMessage, tapi tak lama kemudian, Adi hantar mesej minta nombor telefon saya. Mulanya saya hairan adakah itu benar Adi Putra? Dia juga bertanya, saya tinggal mana, umur dan status. Walaupun saya memberitahu sudah berkahwin, namun dia tak mengendahkannya. Dalam fikiran saya, mungkin dia cuma memerlukan kawan untuk berbual. Dari situlah, kami mula berhubung menerusi WhatsApp.”

“Dalam Instagram, ada gambar saya, suami dan anak. Walaupun Adi tahu status saya sebagai isteri orang, namun dia masih mahu berhubung dengan saya. Saya anggap mungkin dia main-main saja atau sekadar nak test market. Menerusi WhatsApp pula, Adi ada mengatakan dia sedang mencari calon isteri dan nak anak sendiri. Sebagai peminat fanatik, saya berasa teruja. Itulah sebab mengapa saya masih melayannya dan terus terjebak dalam perhubungan ini.”

“Semasa berhubung dengan Adi, dia menggunakan nombor telefon Arab Saudi sebab dia berada di Mekah. Adi juga ada sertakan nombor telefom Malaysia yang dia gunakan sekarang. Kami juga pernah berbual menerusi telefon secara bertiga – suami, Adi dan saya apabila mahu menyelesaikan perkara ini sebelum sampai ke pengetahuan pihak berwajib dan media massa.”

“Menerusi perbualan itu, Adi mengaku kesilapannya dan mahu berjumpa suami untuk menyelesaikannya secara baik, tapi tiba-tiba dia ubah fikiran.”

Apabila ditanya, sejauh manakah dakwaan kononnya Adi menggodanya, wanita ini menjawab.

“Dakwaan Adi menggoda saya adalah benar kerana pada awal perbualan, dia ada mengatakan mula menyukai saya dan meminta gambar. Pada mulanya saya beri gambar biasa saja tapi kemudian Adi meminta gambar lebih seksi. Saya tak berani, tapi dia pujuk sehingga saya mengalah selepas beliau menunjukkan gambar peribadinya.”

“Adi pula pandai memujuk dan romantik orangnya, jadi saya terjebak untuk melayan. Saya akui, bukan alim dan tak kuat iman. Adi pula nampaknya lebih berminat berbual perkara amat peribadi, selain bertukar gambar yang sangat peribadi.”

“Saya faham suami saya marah, walaupun mengetahui saya bersalah, dia masih cuba untuk berhubung dengan Adi bagi mencari jalan penyelesaian secara baik, malah menggunakan saluran undang-undang selepas tiada jalan penyelesaian. Pengajaran daripada insiden ini, walaupun fanatik atau teruja dengan seseorang artis, kita tak perlulah menurut segala kemahuannya. Cukup sekadar peminat biasa.”

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

158 responses to Nooraida Bersuara, Akui Tukar Gambar Sangat Peribadi Dengan Adi Putra

  1. betty says:

    pelik….dah tau ada suami tp msj2 dgn lelaki lain….bila kantoi…laki tu jgk salah…tepuk sebelah tgn x kan berbunyi…..keduanye yang salah…….

    0

    0
    • Sis says:

      dah thu dah bersuami setia pada yg 1 sudah…ini di sebabkan artis kau pon cair…yg x ley xtahn statment dye “di pujuk sehingga mengalah”…pastu bg gambar sndri…pew lah..renung2kan lah

      0

      0
      • Maya says:

        dua2 salah…sorang gatal puki…sorang lagi gatal batang, ok done.

        0

        0
        • Aaron Aziz says:

          siapa minat aaron?
          klik profile aaron pliss..
          *takde kene mgene*

          0

          0
        • Lin says:

          giler.. buka pekung sendiri.. motif? prmpuan apa ini? dh la curang dgn suami pastu salahkan org lain plak..
          sepatutnya pmpuan ni besyukur klau Adi tu kata dia tak buat sbb boleh tutup aib minah ni jugak.. tp si minah ni ngan laki dia mati2 nak buka aib diri sendiri.. lain la klau pmpuan dh ter pregnant anak si adi ke.. sj nak jaja cerita dlm kain sendiri.. benda boleh tutup, tutup la..

          0

          0
        • woo says:

          Mana taknye.dh laki pompuan ni kan tue..mstla die nk yang hnsem2, muda…kalo laki umo 50 60, layaknye panggil bapak..

          0

          0
        • Cikgu Kirby says:

          Sorang hari2 tenung ikan kering kat umah, bila disapa ikan masak tiga rasa..sape yg tak terliur…sorang lak setiap hari disondol pisal awak..bila de peluang dpt pisal comel..sape yg mengigau malam..cikgu kat sekolah pun selalu pesan..”always get the best”!

          0

          0
        • kikilala says:

          wahai kaum lelaki, lawa ke pempuan camni?
          gambar2 dia tu 100% confirmed guna camera 360. dah macam orang bunian pun ada. buta la lelaki sekarang nih termasuk la si adi porno. eh salah pulak. adi putra. ampunkan saya.

          0

          0
        • adikapla says:

          yang puki tu jelas yang batang tu xjelas..cakap ja sorang gi gatai peliaq…

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          OOOooiiii..tak habis2 lagi kaa cerita ampa duaa…yang minah lapa K***..yang jantan gatai betina….paaa citaaa ni..paaaa citaaaa…..yang si suami nooraida ni, dah tau bini tu dah curang terang2, kalau aku jadi jantan…tanpa soal..aku tinggalkan jer perempuan murah macam ni…kira ko nak saman adi sbb apa?nak duit?ke ko suruh minah ni tackle adi?pastu korang leh buat duit?semua ni sbb jahil agama laa jadi cam ni…..agama letak belakang, nafsu dan syaitan dok guide ampa…kecooohhhh aaaaa!!!

          0

          0
        • shunshiedo says:

          sape ade ig nooraida mie ? nak tgk jugakkkk . tlong bagi ig noor aida niw

          0

          0
        • Neelofa says:

          mohon bini dia mintak cerai..
          tak patut ada laki camni..pui..klik me..

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          cantik gak dia ni..
          daripada kahwin ngn laki orang..
          baik ngn aku..aku single..argh..klik me..

          0

          0
        • wawa says:

          ada yang bangge sangat bukak pekung sendiri? baru minta gambar da menggelabah. boooo.. 2×5 je nih.

          0

          0
        • Janda RM13 Juta says:

          Apa yg terjadi, aku tetap minat dengan Ade Putra. Dia nak mengatal dia punyer pasal, si betina tak tahu malu tu bangga semacam dapat layanan istimewa dari artis sampai lupa status dia sebagai bini orang.Malu laki dia dapat bini cam ni.Siap kasi gambar special pada Ade Putra.Kalau dia ni isteri orang arab confirm dah kena talaq.

          0

          0
      • Dena says:

        Tak nak komen pasal adi sbb bg aku adi tu lelaki yang mmg kebanyakannya femes dengan kegatalan masing2.. Kebanyakan ye bkn semua.. Tp pasal pompuan ni pulak satu hal.. Nk join MIG ke bagi statement itu ini..kau bukan artis, ko nak cerita, cerita kat court nanti.. Lgpun tepuk sebelah tgn mmg tak berbunyi n aku boleh trima kalau yg melayan adi tu anak dara or janda.. Maybe la kesunyian ni siap ade anak kot walaupun laki ko dah tua…..sepatutnya ko hadap je laki ko tu. Just curious la jugak, dia dah mngaku n nak adi pun mengaku..katakanlah dua2 nti mngaku, so? Apa pulak lepas tu? Adakah dia ni akan diceraikan ke, adi akan diarahkan keluar malaysia ke… Apa? Apa? Kalau xde apa2 baik duk je diam2

        0

        0
    • narareader says:

      Dua-dua tak reti dosa pahala.

      0

      0
      • lynn says:

        aku sentap sgt dgn statement pompuan ni yg “Adi ada mengatakan dia sedang mencari calon isteri dan nak anak sendiri”. kalau betul adi ada ckp mcm tu, haish! rasa nak cekik je leher si adi tu. mentang2 lah pompuan ni lagi lawa dari bini ko. bini ko pun dah tak slim mcm dulu dan belum dpt nak bagi ko anak, ko nak buat mcm ni kat dia? eh aku paling benci lah dgn lelaki yg dah kawin tapi gatal sgt nak cari yg lain lagi! sama lah ko dgn si serap tu! mentang2 bini belum dpt bagi anak. entah2 ko tu yg tak boleh nak bagi bini ko anak, tak?

        pompuan ni pun satu. kalau ko tak layan sgt si adi tu, takkan menggatal sgt dia ngan ko. mentang2 laki ko tu tua, ko nak jugak merasa yg muda ye? menyampah aku dgn manusia spesis ni.

        0

        0
      • Abby adabi says:

        Sepatutnya Adi menghormati tanah suci ketika di Makkah..Pergi umrah utk tujuan beribadah n fokuskan pada ibadah..

        Si Pompuan pun miang sgt..Sebagai isteri n ibu jagalah nama baik suami anda..Nauzubillahiminzalik..

        Sabda Rasulullah S.A.W bermaksud: “Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita. Rasullullah S.A.W ditanya: “Mengapa demikian ya Rasulullah?” Baginda menjawab: “Wanita mengkufurkan suaminya dan mangkufurkan ihsannya. Jikalau engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum merasa berpuas hati dan merasa cukup.” (Riwayat al-Bukhari)

        0

        0
    • Aku Lelaki says:

      Dalam kes sebegini selalunya kaum wanita yang akan dicerca dan dipersalahkan….kasihan. Walhal lelaki sebagai khalifah harus menjalankan peranan mereka kerana lelaki dilahirkan sebagai pemimpin dan dikatakan lebih berakal dari wanita. Maka lelaki seharusnya membimbing dan menolak walaupun mungkin perhubungan terlarang dimulakan oleh wanita. Kasihan kaum wanita kerana tidak ramai lelaki pada zaman ini yang menggunakan akal dan sifat kepimpinan dalam diri mereka.

      0

      0
    • Mashi says:

      im confuse dengan ayat dia “Adi ada mengatakan dia sedang mencari calon isteri dan nak anak sendiri. Sebagai peminat fanatik, saya berasa teruja. Itulah sebab mengapa saya masih melayannya dan terus terjebak dalam perhubungan ini”
      perlu ke teruja bila adi cakap dia nak cari isteri lain and anak sendiri?perlu ke layan even she knows she a wife. i can see,that girl mengidam suami artis… dia termakan kesalahan sendiri. so close case, both are guilty.

      0

      0
      • bukan peminat Adi Putra says:

        ke lauttttt english ko dik!..pompuan tuh dah sah² memalukan diri sendiri & shuben dia..yg ko nak memalukan diri sendiri gak, nape..lahaiii…kesian!

        0

        0
        • zigzag says:

          shuben tu apa kak?

          0

          0
        • m says:

          asal org tulis english je nak perfect.. semua grammar nak check. yg tulis bahasa melayu tak betul tatabahasa takpe pulak. jenis mulut macam ni jd salah satu sebab budak/student melayu malu nak cakap english. asal salah nak perlekeh, nak sindir

          0

          0
        • nanu says:

          poyo la. orang putih pon takde nak bising2 bile ada orang lain yang salah grammar diorang. ko je yang bajet bagus cam tesl dapat band6. bla la…. mentaliti rendah suke nak kondem bangsa sendiri.

          0

          0
        • KELISA says:

          puiiiiiiiiiiiii ko pn salah eja……jgn nk komplen org

          0

          0
        • weh says:

          shuben ?????

          krik2 krik2 krik2 ( suasana sepi macam kat dalam hutan )

          haha sekejap je tuhan dah balas

          0

          0
        • lemoncute says:

          Shuben tu apa ek,,,,sendiri salah tak sedar,,,ni penyebab melayu malu nak improvekan bhsa inggeris,,,

          0

          0
        • Bulan says:

          shuben = anggap jer typing error :D

          0

          0
        • Anonymous says:

          Darling..as far as i know..the word that u try to type in your comment suppose to be husband not shuben or maybe u try to spell it as husben? Try not to humiliate yourself by correcting others ok. GAT.

          0

          1
      • Mashi says:

        bukan peminat Adi Putra:December 2, 2013 at 4:54 pm
        thank you for the comment, i know my English are not very well.. memang banyak lagi kena belajar.. but 1 think that i keep in my mind, better try than never. and 1 je nak tanye, do you think my boss who from US, can understand me if i speak in Malay?

        0

        0
        • d says:

          aku suka baca comment ko mashi . wlupun aku tak berapa pandai bahasa english . tapi aku seakan2 boleh faham .. tak tau kenape . munkin cara ko campurkan bahasa melayu dgn english tu kot

          0

          0
        • pp says:

          X apa Mashi.Orang kita ni memang kalau salah sikit terus habis di’condenm’nya.X apa2.Mashi,there’s always a room for improvement ^-^.Oh and btw most of Americans,orang yang 1st language dia English pun sebenarnya banyak ja grammatical error.Trust me,I’ve met so many of them yang I rasa even Malaysians do much better than them.So chillax la,ke laut ke pantai ke belakang cerita.Asalkan kita mencuba,ya dak?
          So take a chill pill and enjoy.And keep on trying!chaiyok2!!

          p/s:Kesian dengan isteri Adi Putra and to you Nooraida,shame on you and your husband and Adi Putra too!

          0

          0
        • eleh says:

          masalahnye dik, ko ckp english ngan bos ko pon, sah2 dia tak paham

          0

          0
    • chantique says:

      smoga Allah memelihara suami kita dan kita sendiri (isteri) daripada segala bentuk zina..

      amin.

      0

      0
    • Abby adabi says:

      Mengaku je lah ADI PUTRA..POKOK TAK KAN BERGOYANG KALAU TAKDE ANGIN..Mengakui kesilapan diri akan menutup kelemahan diri..TIADA YG SUCI TANPA BUAT SALAH SEBAGAI MANUSIA..MOHON KEAMPUNAN PD ALLAH DAN SOLAT TAUBAT..

      KPD ISTERI2 CURANG MOHON AMPUN PD ALLAH N SUAMI ANDA..TAK CIUM BAU SYURGA ISTERI2 CURANG SEKALIAN..

      Sabda Rasulullah S.A.W bermaksud: “Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita. Rasullullah S.A.W ditanya: “Mengapa demikian ya Rasulullah?” Baginda menjawab: “Wanita mengkufurkan suaminya dan mangkufurkan ihsannya. Jikalau engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum merasa berpuas hati dan merasa cukup.” (Riwayat al-Bukhari)

      0

      0
    • chika says:

      Alahai sedih aku tengok muka fake nih!…budget mcm org korea la??…

      0

      0
    • Yen says:

      Pads saya la kan, of course la mereka lagi2 this gal pun x nak orang lain tahu, sbb tu suami dia ajak Adi settlekan masalah ni.
      Rasanya nak disettle ialah gambar2 SEKSI and PERIBADI perempuan ini. Mungkin husband dia ajak Adi keluar utk delete gambar2 tu. tak ke risau nanti satu dunks TERtengok gambar2 tu.
      So bila Adi x keluar, husband dia terpaksa buat laporan polis

      0

      0
      • Anonymous says:

        sabab lelaki dia dayus ! dah terang2 bini ko curang . nak backup lagi . sampai masuk media lak tu . bukak pekong sendiri . .

        0

        0
    • Anonymous says:

      bukan penah jumpa pun . tu pun nak bagi statement

      0

      0
    • paukaya says:

      btul tu..cer tunjuk skit kat sini gambar cm mane tu..kami nk tngok skit..hahahahahaha

      0

      0
    • qsera says:

      mana kau letak maruah ko pompuan!!??

      0

      0
    • mok says:

      btol tu

      0

      0
    • vaniLacokLat says:

      Btoi 2..law xtkntoi xkn suma lki nk lyan…smp anta pic pribadi…

      0

      0
  2. intan says:

    mcm2 hal.. dah tau diri tu isteri org.. jgn bikin hal..

    0

    0
  3. cik peah says:

    giler publisiti murahan…muahahaha

    0

    0
  4. aku says:

    betina murah…bertemu lelaki gatal tak puas ngan pasangan masing2 ni lah jadinya..kurang pengetahuan agama…tersasar dengan nafsu duniawi…

    0

    0
  5. der says:

    knape x jaga status sbg isteri org?
    yang gi layan jugak tu knape?
    kalo x suka kat laki ko skrg buat pe kawen dgn dia?
    pelik la pompuan ni….

    0

    0
    • pening lalat says:

      mslhnye laki skrg duit berkepok2.. pokek tebal babe.. sbb tu dia kawen.. kepuasan num 2.. duit yg plg penting..skrg pulak semua benda brg naik.. tu yg xnk lepas laki skrg.. wlpn dah bersuami, x puas dgn suami, bley curang.. dunia akhir zaman..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    dua2 bodoh..artis malaysia mmg ramai yg x senonoh pun.yg kita pn jgn la make big issue sgt.memalukan dan boleh menyebabkan anak2 terpengaruh

    0

    0
  7. sarah lee says:

    Kalau dia tak kantoi dgn suami dia agaknya jauh dh hubungan dia dgn adi. Kalau aku suami perempuan tu, aku anta balik ke rumah mak bapak dia pastu belaja ilmu agama mendalam lebih lagi….

    0

    0
  8. damai says:

    pelik bin ajaib wanita ini. tak habis2 nak buka aib sendiri. skg dah kes mahkamah, den cerita kat mahkamah. knp nak buka aib sendiri. inilah bala jk seorg isteri suka melayan lelaki lain dan mengaku pula ” Adi pula pandai memujuk dan romantik orangnya, jadi saya terjebak untuk melayan. Saya akui, bukan alim dan tak kuat iman. Adi pula nampaknya lebih berminat berbual perkara amat peribadi, selain bertukar gambar yang sangat peribadi.” wahai wanita kamu nie sebenarnya tepuk air terpercik muka sendiri. kan lebih baik statement ini dibongkarkan semasa dimahkamah knp ada keluarkan skg, apa motif anda sebenarnya.

    0

    0
    • nona noni says:

      Memang dia buka aib sendiri untuk membuktikan yang kedua2nya bersalah kalau sorang je gatal benda ni xkan terjadi..aku dah boleh agak dah kalo benda ni xserius xkan nak dibawa ke mahkamah untuk nak buktikan sapa betul sapa salah..yang paling kesian kat sini adalah pasangan masing2 (bini adi dan suami pempuan 2) kerana mendapat suami dan isteri JALANG…

      0

      0
  9. INI SEMUA DONIA says:

    dah elok senyap, betina ni bikin panas lagi..sama2 gatal dua2 nye..aku cili burit tu kang bru taw. alasan tak alim dn tak kuat iman. bodoh punya sundal. pantat dah gtl sgt nk merasa btg jantan lain. PENGHUNI NERAKA!

    0

    0
  10. ratu ketawa says:

    xde agama punye pempuan!

    0

    0
  11. tasya says:

    Dah berumahtangga kene lah belajar jaga maruah diri sendiri dan pasangan. Jangan meletakkan harga diri pada tahap yang terlalu rendah sehingga terjadi perkara2 sundal yang menghampiri zina…Sentiasa ingat Allah sentiasa memerhatikan kita dan tahu setiap apa yang kita kerjakan dan apa yang kita fikirkan…Takutlah dgn Allah…Wassalam

    0

    0
  12. propa says:

    xpernah bersemuka dgn AP…haha..funny…btw kebenaran akn tbongkar jgak nanti

    0

    0
  13. putri lilin says:

    artis ni tau sangat la prangai dorang.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Pening la die ni…. pening arr…

    0

    0
  15. dd says:

    suami mna yg xnak anak sendiri..mungkin dulu masa aida bini zul pon melayan adi putra cm nie gak kot…pastu skg aida plak la rasa mcm mna kalau suami dia ada gf len…byak salah dr semua sebab fikir dr awal jgn nk tuding sapa2..benda dh terjadi..biasa la korang pon kalau aaron aziz yg whatsap xkan xlayan ka…

    0

    0
  16. Omak Kau says:

    Jalang! Dah teringin sangat pisang muda perkasa yang kau kawin ngan pisang tua buat apa? Pastu sebok nak berlagak seolah kau mangsa.

    0

    0
  17. Pengadil Liga Lawak Superstar says:

    Dua2 merhenyam… Dalam drama mamat ni macam bagus ja. Luar drama, Drama King. Minah ni pulak, kalau bukak contact lens tu, “Biasa-biasa je!”

    0

    0
  18. iphoneuser says:

    Semoga menjadi pedoman kita semua..be faithful to your spouse, ikut landasan islam..

    0

    0
  19. Sebenarnya Saya Isteri Dia says:

    Apa lah nasib aku dapat laki macam ni… Dulu hampi2 nak bercerai. Lepas ni apa lagi lah? Ala, Bang Kassim…

    0

    0
  20. Aku says:

    Kalau dah isteri orang tu buatlah cara isteri orang. Sibuk melayan lelaki lain tu apa hal. Aku pantang betul kalau ada isteri/suami yang suka melayan ni. Mula-mula memang tak ada apa. Lepas tu. Lu pikirlah sendiri.

    0

    0
  21. dhia says:

    adi lelaki biasalah bleh nikah sampai 4 pun kalau dia nak…yg dia tu isteri org nape dok layan lelaki lain?????? itu yg pelik…Allah dh elok tutup aib kita yg dia gi bukak pekong sendiri….apa motifnya ya?? setakat tukar gambar x jadi hal zaman dah nak terbalik ni tapi ada ke adi putra rogol, raba, cium, etc dia??????? kata jumpa pun x penah…so?????? apa yg marah sangat sampai si suami isteri ni nak heboh satu dunia?????? mungkin silap adi layan bini org tapi kalau x di bagi respon x jadi jugak kannnn???? ini kes sms n tukar2 pic je bukan kes sampai jumpa dan bersekedudukan dgn bini org…tak faham betul la aku org yg tak mau jaga aib sendiri ni…….apa yg dorang dapat ye dgn sebar2kan sampai satu dunia???? mungkin marah sebab “ada udang balik mee” kotttt…..niat nak bersuamikan adi putra x kesampaian ….dan niat lain x menjadi….wallahualam….udah2laaa…..perkara kecil dibesar2….malu wey….

    0

    0
  22. KAMJAT MUSIBAT says:

    Dua-dua KAMJAT MUSIBAT…KAMJAAAAAAAATTTTTTT

    0

    0
  23. Anonymous says:

    buka aib..sendiri….

    0

    0
  24. ikan kembong says:

    siyesly tkut tgk muka die ni..kuat nau ngedit..mcm kucing je wt cemtu

    0

    0
  25. lalala says:

    Aku tak faham kenapa ada jugak perempuan bodoh macam ni kat atas dunia…sah-sah kau tu bini orang, yang duk menggatal dengan jantan lain tu apa kejadahnyer..lepas tu boleh plak kau heboh satu dunia tentang kebodohan kau tu…kau takde maruah ke wahai perempuan? oh sebab adi putra..itu baru adi putra..kalau la jantan tu mengaku dia Tom Cruise ke, Keanu Reeves ke…apa plak yang kau sanggup buat ek? agaknya sanggup serah body kut…

    0

    0
  26. jue says:

    haish…sudah2lah keluarkan statement yang mengaibkan diri sendiri…asyik2 ko laki bini je bagi statement…kan dah jadi kes polis…tunggu jelah kes dibicarakan…ko sibuk duk pong pang kt paper last2 ko aibkan diri ko sendiri…buat pe nk malu kt manusia malu kt allah yg ko ptut buat skg…sedih aku tgk perempuan mcm nie…

    0

    0
  27. norriry2720 says:

    awak tu dh ada suami, setia pd yg 1 dh la.. ni nk layan laki lain wtpe???? sengal jgk pmpuan ni

    0

    0
  28. aku says:

    aku rasa pompuan ni dah kena tipu dengan org yg menyamar jd adi putra la.. skang ni kan mcm2 penipuan..

    0

    0
  29. segal says:

    ngok binti ngek la dia nia.. da taw isteri yang layan pujuk rayu jantan lain apsal.. sja nk menjatuhkan reputasi org jerk.. kalau da adi mintak gamba peribadi block usage jela kat whatsapp tu..

    0

    0
  30. ikan says:

    bile bini x branak bagi alasan nak anak. bile dah ade banyak anak, alasan bini sibuk ngan anak je, bini dah tak cantik mcm dulu. mane nak cantik macam dulu kalau anak 5 kene jaga sorang2, laki lak tau nak ko bersiap je tapi tak nak menolong. nak kene keje pulak lagi sebab laki x cukup duit tiap2 bulan. duit tak cukup lagi mau tambah bini.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    KAT IG PON SIBUK TAYANG BODY, TAYANG MUKA…MMG DASAR PEREMPUAN TAK BERMARUAH…

    0

    0
  32. zz says:

    girl dont be so stupidlaa..kan da ade husband..kira isteri nusyuz dah nie..jgn gunakan kecantikkan untuk tujuan yg xelok..yg husband plak xmarah ke bini contct2 dgn laki lain..kira laki dayus nie lao xmmpu nk bimbing isteri..lao boleh jgnlaa ckp pape or komen or dedah pape sbb nmpk sgtlaa kebodohannye dsitu.. Allah mharamkan kita untuk aibkan org lain apatah lg aibkan diri sdri..nmpk sgtlaa “kemurahannye” disitu..or maybe u ase proud dpt dedahkan story u dgn hero malaya..xyah proud sgtlaa dgn buat bnde xelok..Nauzubillah..semga anda dibrikan hidayah..Ameen

    0

    0
  33. redmerah says:

    wat da fuck…wat da hell…wat da stupid….ini pompuan kan, mati2 an nak bukak pekung sendiri..x malu ke anak2 da besar nanti terbca artikel ni????adi da bgs2 nafi ko nak jugak….klu btl laki blh maafkan ko then pujuk selesaikan baik2…bkn bg 1 Malaysia tahu..yg laki pulak x malu ke ada isteri mcm ni..beria nak bg seluruh Malaysia tahu..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Semua orang ada buat silap, dah lar bukak aib masing2. Jgn igt kita tak akan buat perkara macam ni.. sudah2 lar kecam mereka. Untuk Nooraida, diam itu lebih baik. Untuk suami dia pulak, jangan lar dibawa benda ini ketengah, kalau awak dah maafkan isteri awak, just let go aje lar, mungkin kesilapan dipihak awak pun ada tanpa disedari. Untuk Adi Putra, hentikanlah keluarkan kenyataan.

    0

    0
  35. nanana says:

    BODOH!!!!Semuanya bodoh..Paling bodoh adalah si perempuan.Bodoh sebab layan suami org,sampai sanggup memberi gambar peribadi.Bodoh sebab buka aib sendiri.Apa yang nak dibuktikan??Bangga ke seluruh Malaysia tahu perangai buruk sendiri..Yang si suami pun satu.nak gembar-gemburkan aib isteri sendiri.Kalau isteri kau tak layan,takkan lah terjadi bnda2 bodoh camni..sibuk2 nak salahkan adiputra,padahal isteri sendiri yang turut buat onar.Artis macam adiputra umpama buaya..buaya takkan tolak bangkai..sudah2 la nk bukak aib sendiri.Macam dah tiada sifat malu dlm diri..Ingat Allah dan inilah ada waktu untuk memohon ampun dari Allah dan suami..

    0

    0
    • mimi says:

      amboi emo betul ni..hiks

      0

      0
    • abgshahrukh says:

      aku rase hsbnd die saje jek srh bini die lyn…saje nk bt kes.nnti bole main saman2…..dh x de duit sbb nk maintain bini perasan lawa…aku mmg menyampah pmpn ambik gmbr mulut mcm ikan puyu..muncung2 ke depan mcm le ayu sgt..ikan puyu lg lawa le

      0

      0
  36. Anonymous says:

    laaa…dh x tahu malu ke pompuan ni buka pekong d dada…ishhh…aku pelik la..ramai pompun skg dh x tahu malu n terang2 buka aib sndri…dlm hl ni pd aku dua2 gatal..sorng mengenyam n sorang lagi gatal…..dh biasa makan pisang tua bila dpt pisang muda mula la jakun….len kali jgn kawin ngan laki tua….

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Adi Putra bomoh kau ke sampai lupa diri …

    0

    0
  38. zahidazaara says:

    Agaknya ada orang yg pura2 jadi Adi Putra kot untuk menipu perempuan ni.

    0

    0
  39. Ape bende ntah !!!!!! says:

    klo lah betul….patut di masukkan ke skolah agama balik diorg ni…kurang didikan agama kot

    0

    0
  40. Anonymous says:

    wowwww…stmnt berani mati dari pompuan ni…agak dh x ad sifat malu kt diri sdnri smpi mengaibkan diri….y laki pompuan ni pn satu…d kecohnya pasal bini dia ngan adi putra smpi satu melaya semua tahu..agak dh x blh duduk brbincang ke smpi semua org nk tahu…konon x nk jadi laki dayus..tpi ???????????kalau btl le adi putra ad cakap cam tu..aku x pelik pn…kalau dh nama pelakon tu memg pandai berlakon….

    0

    0
  41. Halmi@yahoo.com.my says:

    Adi putra…. U punya tembelang sudah pecah maa… Lgi u mau kelentong …. Memg u ade mintk tlog dgn org kenamaankn… jgn tipu… tuhan nampak maa..

    0

    0
  42. tanpa nama says:

    memang nampak kebodohan bukak aib sendiri

    tapi aku syak pompuan ni benggang jugak kot.. jantan tu bukan main dia melayan pompuan bikin hati cair terus berpaling tadah pada suami, time kantoi terus tak mengaku kenal. yelahh adi putra kot. kalo scandal ngn bobo tade dia nak heran sangat kot.

    mostly pompuan kat malaysia ni, bini orang, makcik2 pon bukan main mengeletes lagi nampak aaron aziz ke adi putra kat tv.. ni kan pulak dilayan depan2!..

    tu pendapat aku jelah!

    0

    0
  43. nonamanes says:

    ni namanya bodoh melantun-lantun. bagi bola tanggung memang melantun balik kena batang hidung. hadoiiii

    0

    0
  44. chika says:

    Couple melayu paling sensasi…nak mengalahkan pasangan Vivian…org seboleh mungkin sembunyikan pekung didada, yg laki bini ni menggila pulak membuka pekung di kemaluan…akhir zaman sudah..

    0

    0
  45. zas says:

    Kebodohan apakah ini

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Si Nooraida ni dah ada suami. Dah ada anak. Kenapa melayan laki orang? Kalau Nooraida tak layan, semua perkara ini tak akan berlaku. Walaupun suami Nooraida berumur dan layak digelar bapak, Nooraida masih isteri dia. Bukan kah kes ini sudah selesai , kenapa Nooraida ungkitkannya semula. Kan mengaibkan diri sendiri dan keluarga.

    0

    0
  47. poyo!!! says:

    eih pompuan… kau pasti ke itu *toot* adi. entah2 dia copy paste mane2, pastu hantar kat kau. yang kau bodoh sgt menghantar gambar2 obscene kau tu kenapa? dah ada laki, buat je la cara ada laki. dah gersang sgt melayan laki lain kenapa sedangkan ada suami sendiri? layan je la suami sendiri. it shows how stupid you are.. kau dengan laki kau sama je.. membuka pekung di dada.

    0

    0
  48. siti says:

    saya rasa pempuan ni bukan org biasa2, tp seorang yg sgt poyo. nk glemerlah tu…

    0

    0
  49. siti says:

    poyo. nk gelemer. sama mcm suami dia.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    kalau pun tak pandai tapi jangan la nampak bodoh.nape la nak dedahkan aib sendiri..
    tak kisah la sape pon yang goda, ingat la awak tu kan isteri orang..nape nk kena ade statement “Sebagai peminat fanatik, saya berasa teruja. Itulah sebab mengapa saya masih melayannya dan terus terjebak dalam perhubungan ini”..sian sungguh kamu nih…

    0

    0
  51. pening lalat says:

    kt sini plg kesian bini adi.. backup suami bagai nk rak.. last2 pecah tembelang…lps tu suami lak bg statement nk cr isteri lain sbb nk ada ank… wahh… sedih babe.. klu aku jd bini adi, menangis bagai nk rak sedih…

    bagi aku, 2-2 salah.. adi salah.. perempuan x sedor diri ni pn salah.. memalukan kaum hawa je.. bini adi pn ada salahnye.. kesnye, x jaga penampilan..dah suami tu artis, wlpn diri bukan artis, jaga la penampilan.. body kne jaga.. klu nk tutup aurat, x pyh la pakai serkup mcm tu.. selekeh sgt.. tp mslhnye serkup tu sparuh kpala je.. adehh…

    kne igt,, artis skrg makin ramai.. makin cun.. tgk mcm bini rosyam nor..wlpn jarang tunjuk muka, tp penampilan still jaga.. body cantik.. hope bini adi ubah apa yg perlu d ubah..

    0

    0
    • cik omei says:

      mgkn adi suka bini dia mcm gtu..kte duk nak suh dia brubah watpe kalu laki dia suka dia mcm tue..teman ase kalu adi nk bini cm ppuan lain dah lama bni dia ubah penampilan bkn tak mampu kan..tp kte org luar tak tau kehendak mereka…

      0

      0
  52. kiki says:

    dua2 salah sbb x hormatkan pasangan masing2..

    0

    0
  53. minah jambu merah biru says:

    pompan tk tau lau dh ada laki nk mengatal ngan laki orang huh ! jenis pompan tk ckop satu jantan…kalau nk sangat ngan adi tu peg la kawin tinggalkn laki tua kau tu huh !! muka nk eksen cute kononnnnnnnnnnnn……kalau muka nlofa emma embong fasha boleh la nk di katekn cute….muka macm mayat nk cakap banyak huh ! kau ni kakak adira ke ?

    0

    0
  54. MAK ENON says:

    aku pun boleh berlakon.. ambil gambar adi putra.. goda dia.. godam hp adi.. mana ko tau kan.. tengok2 lelaki gila yang goda dia..bukan adi..bengap..bodohh..

    0

    0
  55. jenny says:

    inilah dia bila perkahwinan tidak dihiasi dgn keimanan…

    0

    0
  56. NONI ES says:

    Soalan aku .. APA YG ADI PUTRA tunjuk pat POMPUAN ni ???
    Da banyak BLOG. aku semak tak sebut apa yg ADI tunjuk ..

    Ada sesiapa yg tahu ?

    0

    0
  57. anon says:

    Huuh….dasyat jugak komen2 you all ni. Oh come on, it takes two to tango….tiap2 kali kes curang or skandal, perempuan jugak yg di salahkan. Kalau si noraida tu isteri org, so Adi tu, ape?? Bukan ke suami org? Ok Adi blh kawin lebih dari satu, tapi kenapa duk melayan isteri org. Takde perempuan lain ke. Adi lagi keji, kalau nak kawin dgn si noraida, dia terpaksa meruntuhkan rumahtangga org. Si Noraida ni pun, sama jugak. Nilah akibat perempuan mata duitan yg sanggup kawin dgn lelaki tua kerana harta and nama, sedangkan jiwa merana. Tiap2 hari sanggup butakan mata duk mengadap muka yg tua and berkedut. So when a handsome celebrity comes along, mulalah jadi tak keruan. Yelah sape nak lepaskan peluang. lf l were in her place, l would do the same thing. l wouldnt want to pass the chance of getting to know a celebrity……ohh…Noraida, please share with us the intimate pictures of Adi….please, please….l’m a big fan too…

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Macam ni cantik ke?… Muka macam tak cukup bitamin je….

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Aku x faham knape pompuan ni dok meroyan. Dah sendiri bodoh pi bagi gambar private wat pe. Tu dah kira suka sama suka. Buang masa polis je siasat kes ni.

    Dahla memalukan diri sendiri tak tau diam. Yang laki dia pon satu. Tak tau jaga aib bini dan diri sendiri.

    Bangga kot ada wife cam tu

    0

    0
  60. Air Mata Buaya says:

    pls add me at FB : airmatabuaya amb

    0

    0
  61. sayang says:

    As salam, inikah pemikiran Islam ? Yang bersyahadah, yang bersembahyang yang berpuasa yang mengaku beriman kepada Allah? Patutnya dah suci murni untuk menunjuk kebenaran Islam sebagai Ad Dinn. Ketahuilah orang non-muslim kt Malaysia nie mentertawakan apa yang korang bincangkan. Nama Islam tapi jauh betul dengan pemikiran Islam tak caya bacalah perkataan masing2 nauzubillah, kenalilah apa patut dibahas atau tidak….sedarlah wahai saudara-saudari janganlah melampui batas…Seandainya kalau Nabi bersama-sama dengan kita sekarang apa Sabda Rasullullah agaknya…

    0

    0
  62. Terkilan says:

    Ikhlas aku akui aku peminat lakonan saudara Adi Putra. Tentang hal peribadi, itu hak dia sebab bagi aku sebagai penonton sesebuah lakonan, kerjayanya sebagai seorang pelakon itu jauh lebih harus dia buktikan keberkesanannya dahulu. Samalah aku meminati lakonan saudari Nabila Huda. Peribadi mereka, hak mereka.

    Namun, jika benarlah Adi Putra berkelakuan sumbang di belakang isterinya, aku tidak tahu bagaimana untuk memberi reaksi jika tiba masanya nanti filem Suami Aku Ustaz mula ditayangkan di pawagam????? Ironi sungguh. Walaupun tak hirau pasal hal peribadinya, namun sedikit sebanyak menjejaskan ‘perwatakannya’ dalam lakonan. Aiyaaaa….

    Ayat aku skema sebab kalau taip dalam INGGERIS, nanti ada SEGELINTIR rakyat Malaysia bagi komen ‘english ke laut’ – punca utama rakyat kita malu nak cakap english sebab sikit2 nak kena sindir, kena condemn – bila nak maju?? alahai…. baik, taip dalam BM. Maaf, kalau ada kesalahan tatabahasa. =P

    0

    0
    • eleh says:

      so lagi bagus tak tegur la? biar je english ke laut
      org melayu tak reti ckp omputih bukan sebab malu kene tegur. sebab malas. berapa banyak novel/buku/magazine/movie omputih yg baca/tengok? pas tu bukan tengok buta2 je, tengok pronunciation, tulis dalam buku vocab yg jumpa tu, practise guna dalam ayat, hafal maksud, belajar tenses, belajar mana noun, adjective, verb, adverb. ada? zaman2 google ni pon malas gak? MEMANG KE LAUT JE LAAAAA

      0

      0
      • as says:

        kdg2 aku agak keliru yang mana 1 tegoran , sindiran or pehinaan .. ko yakin 100% ke yg tegoran ko tu adalah sekadar tegoran semata2 .. pendekatan pun amat penting dalam penyampaian .. 2 pun kalau ko ada niat nak tengok org tu berjaya sama macam ko .. ko tak boleh samakan cara dia berfikir dengan cara ko berfikir .. plz jgn pentingkan diri sendiri ~ aku selalu gak join page omputih , dan ape yang pastinya grammar aku mmg out arh .. tp ok je diaorg reply komen aku .. janji faham .. dia org macam seolah2 bagi ruang untuk aku berlajar .. tanpa sedar .. itu lah yang di panggil salah 1 pendekatan .. faham !! dan byk lagi cara yang boleh digunakan ~

        ps : tatabahasa melayu aku byk yg salah .. tolong betul kn .. :)

        0

        0
  63. x tau tp nak tau says:

    both guilty, and x perlu diherankan, sebb mcm ni banyak berlaku kat org bukan artis, cumanya adi tu artis, pasal tu perkara ni dicanangkan sampai ke court. this is simple matter, just cari solution antara dorng, x libatkan court, x yah masuk paper, media, yang akhirnya buat org menyampah n buat dosa, sebb judge yg bukan2. as a wife, ya, men like that, even men alim ulama pn x lari godaan dari seorang wanita. Pa lagi wanita mcm ni, confirm lah. and, as a wife too, you know the responsibility, if dia minta gmbar begitu, mengadu kat suami la, fikir seribu kali sebelum bertindak. Suaminya pula kena fikir, dia cerita like that, reports cini sana, akhirnya dia sendiri malukan isterinya malah menunjukkan dia x boleh jaga n bimbing isterinya. fikir fikirkan lah..

    #justopinion, no harsh words

    0

    0
  64. dreamer says:

    lt takes two to tango…… Dua2 salah, so kenapa kutuk si perempuan aje??? Yg lelaki tu kenapa duk melayan bini org, kenapa tak cari anak dara je. Noraida gold digger tu kawin lelaki tua sb harta & nama, mestilah nak layan lelaki lain yg muda and lawa, celebrity pulak tu…Agaknya sakit mata duk mengadap muka laki tua dia je tiap2 hari…So you all kutuk lah dua2…

    0

    0
  65. Kemek Suhaiza says:

    pesal minah nih nak menggelupur sbb takot kene cerai ker pastu laki dia yg kaya takkan bagi sesen pun? Pelik yg ko dah kawen beranak pinak masih nak menggatal kat social media seme buat per? Si adi pun satu buat amal ibadat pegi tanah suci lagi tuh tapi siap sorok2 menggatal, apa laa nak jadi nih?

    0

    0
  66. Pitbull says:

    saya cadangkan abg nara cari semua gambar2 peribad dorang nih pastu post kat sini biar seme tgk best gak

    0

    0
  67. kinkin says:

    Apa yg hensem nye si adi putra tu…biasa jek…hensem lg atuk aku…yg pompuan pun gatal sgt…da de laki wat cara ada laki…kalu da tau nk mgatal lg, yg gi kwin wtpe…mgatal puas2 dulu, bru kwin…muka xdela cntik pun…cam plastik…sbb make up jek…ce kalau xde mekap…kompem leh bwk antu yg olg mnyeramkan abad ini…hahahaha…jgn bukak pekung sndri…da xde prasaan malu ke…phuihh…

    0

    0
  68. USTAJAH says:

    kalau org tua dulu2 kata sumbat je anu dia dgn lada api pompuan ni..

    0

    0
  69. ninie says:

    pe la adi nie,dh de isteri tp gatal mngalahkn org bujang…
    yg pmpuan pun sama,berangan nk jd isteri pelakon kot
    ak dh xtgk cite lakonan adi putra,gelizz

    0

    0
  70. suriabajahitam says:

    ape ke bangang punya betina..beria2 nak jugak mbuktikan wujudnya scandal dia ngn adi. dlm masa yg sama tunjuk kebodohan sndr merenyam layan jantan lain wlupon dah berlaki..ape punya pompuan la mcm ni.tak payah org pijak maruah kau.kau yg sndr pijak2 maruah kau!

    0

    0
  71. fika says:

    sama gatal sama miang…

    0

    0
  72. dahlia says:

    aku pn truja jgk if artis dok ngorat…cnfm sggup tinggalkan suami cz konon prasan hot kot artis ngorat…dgn harapan artis 2 akan kawen dgn kita…
    dasar bodoh xpduli tentang ajaran islam…

    0

    0
  73. dahlia says:

    aku pn akan gedik jgk mlayan celebriti…top plak…prasan hot kn konon artis 2 akan kawen dgn aku lah…dosa pahala tolak tepi…x pk lah psl tgh truja kan…suami tinggalkan jer nk artis galmor dunia ku….

    0

    0
  74. orang says:

    dia dok galak la tu..dah tau sudah kawen tp layan buat pa.. suami sendiri xpuas hati ke apa? aishh..mintak2 jauh dgn org mcm ni. nauzubillahhh

    0

    0
  75. adipek says:

    artis banyak belakon citer kemaruk celah kangkang je,camtu lah jadinya.

    0

    0
  76. ditto says:

    mak aku selalu ckp… lelaki kot kalau dia buat hal apa pun org akan kata dia hebat, tp pompuan belum pun buat tp klu dh dgr cerita xbaik.. tetap maruahnya dibawah tapak kaki.
    ini BUKAN isteri yg baik.. isteri yg baik tak kan langkah setapak wlu pun yg ushar dia tu shah rukh khan…
    n laki dia ni, kategori gagal didik isteri.. so ???????

    0

    0
  77. melly says:

    Perempuan ni reveal semua sebab dah bengang Adi tiba-tiba nafikan ada hubungan. Dia pulak dah berangan konon dapat Adi Putra. So kalau dia tak reveal, habis camtu je la hubungan dia dengan Adi. Kalau dia reveal (walaupun benda tu jatuhkan maruah sendiri), at least satu Malaysia tahu dia dapat Adi Putra + laki dia ceraikan dia + Adi akan nikah dengan dia (sebab Adi cakap nak nikah lain utk dapat anak). Teruk sungguh perangai.

    Dia ingat,kalau dia reveal, Adi nak mengaku ke? Sampai mati la kau berangan sorang-sorang perempuan oi. Adi nak bini baru? Kau selagi tak kena cerai dengan laki kau, selagi tu la kau berangan sorang-sorang.

    p/s : tengok dari rupa itik tu,dah tau dah otak bingai.

    0

    0
  78. Mek Joh says:

    adi putra = porno..x minat dah

    0

    0
  79. Lauren says:

    Sape x teruja bile artis mengorat kan.. semua org pn akan jd suke.. Berangan kejap.. Tinggal husband pn xpe if dapat kawin.. Famous la muka hari2 keluar paper.. Wedding grand, Yela adi putra kan org Singapore, byk la kot duit tu.. Artis ni same je dgn org biase, beza artis.. Dah tau artis ni bkn btl sgt, iye kan je lah. Dah ade husband xpyh lah pandang laki lain. Kesian lah kat husband tu. Perasaan dia. If dia cari perempuan lain, tau pulak kau nak meroyan sana sini.. Think first before you take any actions. One stupid action could kill yourself.

    Peace

    0

    0
  80. lalola says:

    ala ini mungkin hukum karma pada bini adi putra tu kot, dulu dia tinggalkan laki dia sebb nak kan adi putra ni, sekarang mungkin ini balasan nya.

    0

    0
  81. Ika says:

    Pendapat sy..

    Awk tak sebagai perempuan patut rasa malu. Dan patut nasihatkan suami awk tidak meneruskan kes ni. Sy bukan peminat Adi Putra tp bg sy lelaki semua satu je..NAFSU.jadi suami awk atau awk tak patut salah kan Adi Putra. Serta tak patut mperbesarkan isu ini. kerana maruah awk juga sebagai perempuan tercemar. Awk sebagai isteri juga tak patut hantar gambar awk pada lelaki lain. Ya dia tahu awk isteri org. tp lelaki mana yang nak diam tgk perempuan cantik & melayan pulak tu..

    Lelaki mmg akan cakap tidak kenal kita bila dah jadi kes besar. awk pula mjawab balik supaya maruah awk tidak tercemar kan. kononnya awk nak menjaga nama. tapi maruah awk dari mula dah tercemar sbb melayan lelaki lain. sepatutnya suami awk menasihati awk bukannya myalahkan ADI PUTRA.

    0

    0
  82. Anonymous says:

    entah betul entah tak.
    sekali dua dua ambik gamba kat internet pastu tukar tukar.
    bukan gambar sendiri pun.
    cecepatlah settle dah alang alang jadi kes polis ni.

    0

    0
  83. mcm comel je says:

    yg ko nak teruja sgt tu dah nape… smpai snggup mengalah nak bg gambar seksi2… tu baru suh bg gambar.. belum suh lain… klu suh lain ko pun nak mengalah n ikut jelah suruhan org tu… ntah hape2…

    0

    0
  84. intan nur azzura says:

    kalau adiputra whatsaap2 ngan akak.compomla akak layan sebab dia hensem & glamour..naseb baik adiputra bukan taste akak…..taste akak mcm muka awie.ala-ala macho gitu

    0

    0
  85. ericka says:

    alaa perempuan ni saja je cari publisiti murahan, kan banyak account fake. so entah sape2 buat account fake menyamar jadi adi putra. who knows? x pernah jumpa dah gelabah tuduh itu ini.

    0

    0
  86. mulut celupar says:

    minah ni x sedar diri ker,mmg lh adi ckp xkenal dia,bukan pernah jumpa poonn..tu pun engko nak perasan smp buat statement ke pompuan..

    0

    0
  87. orang melayu says:

    yg si betina 2 galak lbih la…dk wt budget sempoi..dh kantoi ng laki tua die nk salah kn org len..pujukan ape sngat si adi 2 smpai nk antar gmbr peribadi..dh lak 2 xprnah jmpa brsemuka lak 2..mmg betina ni kaki jntan dn nk glamor..mmg tul la ntah2 laki dia yg srh goda si adi..kalu menang kes leh dpt keuntungan…kalu bini aku la,dh lma aku cerai,sbb bg gmbr2 peribadi..ppuuuiii pnya btina…

    0

    0
  88. Anonymous says:

    Nasib baik tak minat pada Adi Putra. Nampak je macam baik. Tapi, gatai!

    0

    0
  89. Kak Engku says:

    Mana suami dia nak letak muka dgn pengakuan dia ni…mengaibkan diri dan mengaibkan suami..ish ish ish…

    0

    0
  90. entah ler.... says:

    xphm ler pompuan nih,.. nk tegakkan kebenaran mende… bkn salah adi soank, lain ler adi je yg salah… ntah la xphm btoi motip pompuan nih… nk jatuhkn maruah adi la kunun tp maruah ko sniri pom tlibat sma wey! pkir laaa… ko buktikan ke xbuktikan kew apa ko dpt? sme cmtu jelah,,, sabar dh ler nti akhirat sne dpt la bukti sapa btol sapa slh! aisyyyyyyyy lepas ni beringat laa artis tu pom mnusia biasa jgn la taksub sgt minat kt dorunk… cer taksub minat kt Nabi Muhammad? erm…

    0

    0
  91. Titan says:

    Apa nama instagram Pompuan ni?

    0

    0
  92. nina says:

    cakap la apa pon perempuan..ko tetap salah..ko isteri org.mana maruah ko.dah tuh yg ko cair pahal..ko la miang.ko yg letakkan diri ko xde value.so xpayah salah menyalah.ko ttp salah.terima aje la.even aku ppuan pon aku menyampah ppuan mcm ko ni..terang2 ko gatal lg gedik okay…

    0

    0
  93. adrina says:

    suami or isteri orang zaman skrg ni dah tak ada keMALUan lagi buat maksiat.

    0

    0
  94. nooraida sundal says:

    Kalau dah puki tu miang mmg miang buat apa pun tetap miang , dah tahu kau tu isteri org buat apa menyundal dengan jantan lain , dasar perempuan sundal , jalang

    Dari statement kau dah namapak sgt kau tu yg lebih menyundal dan menggatal

    1

    0
  95. irfanjutawan says:

    dari korang sibuk pasal artis baik korang join biz ni dapatlah beli kereta BMW artis-artis pun ramai aslam semua,semoga di rahmati Allah S.W.T

    0

    0
  96. hijauh says:

    Sama je dua-dua. Apabila bergaulan tak dijaga. Perempuan ni pun sama. Bila dah lelaki tu minta gambar ke apa buat apa nak bagi. Diam, fullstop. Tak payah layan dah confirm habis cerita. Jadi bini orang, nak g makan dgn kawan ofis pun dah timbul fitnah! Inikan pula duk main instragram dgn laki lain.

    0

    0
  97. Nicksyam J says:

    Bodoh punya betina…. meluat tgk mukanya.

    0

    0
  98. miss babo says:

    heran dgn mensia zmn skrg.. ntah mensia @ x.. ompuan tu lg lah.. rsa hebat la dok tyang dada.. rsanya, bkan butang jaket yg tanggal tp mmg nak tyang pn.. xkan x mmpu nak bli baby pin ke pin tudung @ anything else la utk ttup u pnya jaket yg u bru pkai tu.. mybe lurah dendam tu mmg sngaja nak di show off kn, coz i c ada netting hitam.. aku reti fesyen la wei, nak cover diri la tu ckap yg trtangal lah.. mgaku je la mmg u suka fesyen cm tu.. ingat aku xde lurah ke.. ompuan lain pn ade la.. kalo nak tyang2 baik u g luar negara je tyang2 tu but then ni malaysia beb.. dh nma pn islam.. aku bknnya alim agama sngat tp agama ni ajar ttup aurat kn.. kalo races @ religion lain tyang2 aku x kisah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      btl 2 .. aku setuju .. dia ingat malaysia ni uganda ape ?? tak sedar ke masa pc tu 1 malaysia tenguk ..

      0

      0
  99. Anonymous says:

    perempuan ni buat lauk jer… ady the best

    0

    0
  100. MZUK says:

    GATAI LA TU..AKUGATAI GAK

    0

    0
  101. […] ketika dahulu, kes Adi Putra dengan isteri orang yang bernama Nooraida sangat hangat diperkatakan. Namun kebenaran terbukti apabila kes tersebut diklasifikasikan sebagai […]

    0

    0