Written by AbangNara | February 25th, 2014

Rancangan Dapur Panas kendaliannya telah pun dikritik oleh Chef Wan baru-baru ini. Namun Nik Michael memberitahu Berita Harian yang dia tidak terasa hati sedikit puntedengan teguran daripada Chef Wan. Malah, Nik cuba melihat teguran tersebut daripada sudut positif. Respek Abang Nara dengan Nik Michael. Tak cepat melatah dan tenang menghadapi situasi sebegini.
nik michaelKata Nik Michael:-

Kalau kita lihat berdasarkan komennya itu, ia lebih menjurus kepada soal produksi. Tegurannya membabitkan soal set dan kualiti program. Apa yang boleh saya katakan, program Dapur Panas bukan seperti rancangan masakan biasa. Konsepnya sangat berbeza apabila saya perlu memasak untuk sesuatu kerjaya. Kebetulan waktu itu ia membabitkan kerjaya perancang perkahwinan. Sebab itulah ada pelamin di set terbabit.

Kita kena sedar penonton sekarang bukan seperti dulu. Rancangan memasak bukan saja ditonton golongan suri rumah, sebaliknya diikuti pelbagai generasi termasuk golongan muda. Jadi program memasak kena melalui perubahan kandungan, seperti menyelitkan unsur travelog dan bukannya sekadar memperkenalkan bahan masakan semata-mata

nik michaelAbang Nara setuju dengan kata-kata Nik Michael itu. Salah satu program masakan kegemaran Abang Nara ialah “East Bites West” yang dikendalikan oleh Chef Wan. Seronok lihat Chef Wan bertarung dengan chef-chef lain sambil menaiki caravannya. Mungkin lepas ini Nik Michael boleh cuba buat program yang seumpama ini tetapi di Malaysia. Mesti menarik sangat-sangat.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

36 responses to Nik Michael Tak Kecil Hati Dengan Teguran Chef Wan

  1. Agnes Monica says:

    respek sama nik ni.. ntah ape chef tua tu

    0

    0
    • bikin panas says:

      Agnes Monica bodoooooooooooooo

      0

      0
      • debab says:

        apa2 pandangan chef wan tu kita dengar je la..dia kan dah tua, dah berpengalaman.. org muda tau nak dipuji2 aje..nyampahhhhhhhh

        0

        0
        • chef nik yg tak tau masak.... says:

          nik ni masak cam farah quinn tu ja..xdak lgsg yg kata sedap…lawak tgk dia buat masak lemak tempoyak cilip api ikan patin…mcm buat air sirap ja..main campak ja…kalau tgk chef wan yg buat nmpk warna kuning tu teserlah…ni pucat mcm program tu takat nk tnjuk muka ja..hahaha..

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          Maria suka Shersen Lian !! Taste gittew . Neway Agnes Monica skrg buruk giler doe !! Muka dia tk sesuai kulit gelap . Teros jd mcm TANNED BITCH WHORE !!

          0

          0
    • aina says:

      tua2 die pn, bp byk award die dlm dunia mskn yg die dh dpt.. siap dpt world championship lg… kalahkan.. anna olsen, jimmy oliver, waima sume2 chef barat yg famous tu hokey… ko hado?? sekurang2 nye kne la dgr teguran dr yg pakar n senior… ni si nik ni, masuk masterchef pn kalah… mmg patut die terima.. xde alasan utk die nk marah2 or kecil hati…

      0

      0
    • rya says:

      Lambakan chef ‘ mee segera’ . memang aku pun Menyampah dengan chef2 baru sekarang. Asal ada rupa sikit, dah boleh jadi chef. macam program icip-icip, bro tolong masak, ketuk-ketuk Ramadan, masterchef terutama masterchef selebriti, menu alam dan banyak lagi. konsep yg melampau sangat walaupun tema Perkahwinan, pun macam hampeh. ada ke rewang majlis kawen depan pelamin? seronok lg tgk zaman chef dulu-dulu.

      0

      0
      • Puteri Annur says:

        mcm program2 mskn yg kamu sbt td itu. hnya utk hiburan yg santai2. bkn nk show off kpandaian dlm bidang mskn. mcm chef wan mmg dia seorg chef yg tkenal. mmg xdpt nk nafikn.. apa2 yg dia bgtahu, mmg ptt pun kta ambil sbg kritikn yg mbina.. so jgn lg d api2kn dgn bda2 yg xada faedah.. bg kritikan yg mbina. bkn mghentam org dgn scukup rsa smanis kurma…

        #bkn smua org dlm dunia nie perfect..

        0

        0
        • mummy says:

          walaupun tu program suka2…mak aku kat rumah tu pergi ikut resepi yg kau ckp suka2 tu…aku rasa ada ramai lagi suri rumah pergi salin resepi yg kau ckp suka2 tu. so benda ni x leh pandang sebelah mata lah. kesian kat penonton.

          0

          0
      • hana says:

        Ketuk ketuk ramadhan kan rancangan masakan masa bulan ramadhan je. Sheila rusly ajak artis jemputan masak dgn dia. Best apa. Setiap hari aku tengok. Lawak artis jemputan yang dia jemput. Jangan samakan ok dgn masterchef selebriti

        -peminat ketuk ketuk ramadhan

        0

        0
    • bapok pandai masak says:

      tah pape tah chef wan ni, sibuk je.

      biar la, dia pun nak cari pengalaman jugak.

      0

      0
    • HANTU RAYA says:

      AGNES MONICA NI MINAH INDON KER?
      DIA BELAKON CITER PER HAH?
      XPERNAH TGK PON?

      0

      0
  2. Agnes Monaco says:

    Agnes Monica: Chef tua yek? sekurang2nya dia duta masakan Malaysia. Ko hado???

    0

    0
  3. angelina joji says:

    ini ustaz cakap yea…antara ciri2 org yang nyanyuk..membebel, mengulangi soklan atau bercakap benda yang sama berulang2 kali..

    0

    0
  4. menopos says:

    sebab jantan. tu yg tak cepat melatah.

    tapi kalau pondan kertu….makan nasik lemak atas flight yg satu internet tau meals kat flight memang ke laut ponnn nak kompang satu malaysia

    berapa michelin star ko dpt nyah? award2 gred d tu takyah la nak kecoh

    0

    0
  5. shahnan says:

    anak chef wan dulupun camtu gak. pastu ada kontroversi tipu resume kan?

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tak salah rasanya chef wan menegur utk kebaikan …beliau chef tersohor dan bnyk pengalaman around the world….bkn ckp pki air liur je

    0

    0
  7. manusia biasa says:

    abang nara ni sume dia sokong..ntah pe2..pening ak..

    0

    0
  8. Choki choki says:

    Pade aku lah, si chef wan ni care menegur die salah. Care die tu mengaibkan orang. Kalau betul niat die nak menegur, then tegur dengan sembunyi. Die tau orang banyak follow die pat instagram, tapi tetap die malu kan orang saje2. Bukan itu care nye. Takde satu orang pon dalam dunie ni yang suke ditegur care macam gitu.

    0

    0
    • Wu Yifan says:

      eleh…kena tegur biasa macam tu pun rasa malu. macam mana nak maju.
      cer tgk bangsa cina..aku dulu sekolah cina, ada student buang smpah merata2..terus kena tegur depan2. siap rotan lagi. ada gak math salah kira…tu pun kena rotan, so dgn cara tu…kita akan ingat kesilapan kita. Ni melayu..bila ditegur sikit cakap buka aib lah itu lah..sampai bila pun tak sedar kesalahan sendiri.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ala biasa la ..mmg sume chef yg pro2 mmg mcm tu , mulut lezer , longkang , sampah !! bila cakap pasal masakan .. pantang salah sikit confirm kena sound .. munkin sbb diarong trlalu meharapkan kesempunaan kot , tapi bila kat luar atau tak cakap pasai masakan , diaorang ok .. ntah2 nik mic pun dah biasa kena tegor ngan cara kasar mcm tu , sbb tu dia blh angap itu 1 tegoran menbina ..

      0

      0
  9. themightydingdong says:

    bagus .. respek ngan mamat ni . atleast dia tak sentopppp macam ada sesetengah manusia tu ogehhhh

    0

    0
  10. julia parit says:

    alah chef-chef yang terkenal yang dah ada buku pun masak kadang-kadang tak sedap jugak. tengok aje chel liza buku masakan dia..cuba masak asam pedas dia. pedas nak mampos. taste lain-lain noks.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ala si nik shorty ni……

    0

    0
  12. Anonymous says:

    mcm anis nabilah tu masak entah apa2 setakat nk menunjuk bahagian dada je nk feeling ala2 fara quiin gitu…nyampah pastu dia plk nak sentap lebih kat chef wan kat insta dia ..terasa la ttuuuu

    0

    0
  13. song ji hyo says:

    sorry abang nara, “chef” nik ni program masakan biasa pun tak layak lagi sebenarnya. bagus untuk dia fikir positif terhadap industri ni. tapi mana kelayakan dia? pengalaman seciput dia? sorry to say nik u kena pegi belajar lagi. masuklah balik masterchef tu. belajar lagi kulinari ni. takat bancuh teh masuk air longan, patty burger sumbat cheese aku pun boleh.

    0

    0
  14. anon says:

    Eh tak kenal pun dgn mamat ni. Apelah nara, takde cerita lain ke. Yg tak popular pun nak masuk blog ni….Lagipun dia ni bukan artis pun. Kan ni blog gossip artis. BORING……

    0

    0
  15. lilysara from Belgium says:

    Kena respect jugak dgn Chef Wan , sbb Chef Wan dah tahap international .. kerap jugak muka Chef Wan kt Tv foods channel oversea especially in europe la !!!

    0

    0
  16. Kak Mala says:

    Sib baik lah mamat ni hensem…harap kan talent sebagai chef memang lah tak sehandal Chef Wan…tapi muka hensem…laku jugak lah…!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Pelik betul org yg ckp masakan die xsedap pernah ke rasa die masak?

    0

    0
  18. […] Nik Michael Tak Kecil Hati Dengan Teguran Chef Wan (33) […]

    0

    0
  19. farah says:

    Salam nak tanya abg nara,dkt mana nk tgk rancangan east bites west tu.

    0

    0
  20. […] Nik Michael Tak Kecil Hati Dengan Teguran Chef Wan (35) […]

    0

    0