Written by Bella | March 26th, 2015

Nelydia Senrose dan Qi Razali merupakan pasangan romantis dan menjadi tumpuan ramai. Sama cantik dan sama padan kata orang. Sudah lama menjalinkan hubungan cinta, Qi sebelum ini telah meluahkan hasratnya untuk bertunang dengan Nelydia bagi mengelakkan kontroversi dan bakal menghantar rombongan meminang tidak lama lagi.

 Dihimpit pelbagai persoalan adakah perkara tersebut benar, Nelydia mengatakan buat masa ini  berita itu tidak benar kerana Qi tidak menghantar sebarang rombongan kepada pihaknya. Nelydia sebolehnya tidak mahu memberikan komen secara terperinci kerana hal tersebut dinyatakan oleh Qi sendiri dan pihaknya tidak mendapat kepastian.

Semua itu bergantung kepada takdir. Seperti yang saya katakan, perkara ini agak sensitif sekiranya sering dibangkitkan daripada pihak saya. Sebagai perempuan, rasanya isu perkahwinan wajar ditanyakan kepada pihak lelaki selain dipandang tidak manis oleh masyarakat jika saya terus bersuara.

Dalam kenyataan sebelum ini, Qi juga mengatakan keputusannya itu akan  mendekatkan dirinya untuk mendirikan rumah tanggan dan sekaligus melangkah satu tapak ke fasa seterusnya dalam perhubungan mereka.

Kalau sudah ada niat untuk bertunang, lebih baik di percepatkan perkara yang baik. Bak kata orang putih, “ action speaks louder than words”. Lagipun usia Qi sudah cukup matang dan sesuai untuk mendirikan rumah tangga, kata orang dah puas berseronok. Sudah boleh pikul tanggungjawab sebagai seorang lelaki dan ketua keluarga.

Sumber Berita: Malaysian Digest

17 responses to Nelydia Senrose Nafi Qi Razali Hantar Rombongan Meminang

  1. kahwin lambat says:

    Untung la muda2 dah nak kahwin. Aku baya kau dulu struggle baca buku nak final

    0

    0
  2. Anonymous says:

    baru nak tunang pun ade photoshoot pre-engagement.. untong laa..

    0

    0
  3. hati suci says:

    itu bukan photoshoot pre engage ke aper….tp tu utk cover majalah pengantin lah…mereka berdua jadi covernyer……..b4 ni pun BN ada letak pic ni…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    kalau nelydia dgn sharnaz kan best… tapi nak wat mcm mane. qi dah dapat dulu.. hmmm

    0

    0
  5. bob says:

    yang ke hulu ke hilir berkepit xtau nk segan plak….wakakaka..lawaksss!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Bhaha jahat ayt kau. Tp ntah knp aku terasa mcm setuju pulak. Kikiki

    0

    0
  7. senrose says:

    iiissshhhh smlm uqasha hari ni nelydia..populariti sgt..udah2 la adik brdik senrosee..jgn dahaga sgt

    0

    0
  8. weng weng says:

    ada pra tunang ..ada pra wedding ..pra divorce agak2 berapa tahun lepas ni..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    abg nara.. tolong buang pic 1st tu.. semacam jer tengok.ewww!

    0

    0
  10. Joyah Pok Pek says:

    Beria jek ambik gmbr ala2 pre weeding la bertunang la kalau tak jdi cmne??? kalau dh msuk internet nih 20 thn akan dtg pn org boleh korek lagi gmbr dan kisah ko..kalau di tkdirkn jodoh ngn org lain dpt anak..anak g umh member dia, mak dia lak muda2 dulu da beli majalah nih simpan dlm almari wat koleksi di mini library rumah dia..anak dia terjmpa lak pic majalah nih..kan dah sentap….walaupn anak dia open minded..urmhhh apa2 jelah!!!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    mesti kiut anak diorang nie kan

    0

    0
  12. Anonymous says:

    dari segi wajah and lakonan lebih suka nellydia dari uqasha, tapi dari tengok pasangannya, lebih suke syafieq dari qi ni, mcm tak sesuai dengan nelly, qi ni dah umo 37, t nak tunggu nelly matang siket lg , umo berape lg nak kahwin,

    0

    0
  13. komentar says:

    big bulge!

    0

    0
  14. Bored says:

    Apa lh korang ni..nk kwin ke mrisik ke xkn korang x bncang trlbih dlu.x kn lh c jntan syok2 nk mlukn dri sndri msuk media bgtu nk msuk mminang?bla c pompuan dh wat statemnt cmtu,phak lki msti mlu kn?retis msia ni mcm bdak2 lh..btul2 akal pndek

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Apahal pompuan ni bkepit ksana kesini dgn siQi tu tak jaga maruah tu buat2 tak tahu pulak nak btunang
    ..saiko lah couple ni…rasanya dipompuan ni lah saiko

    0

    0
  16. nonok says:

    batang tebal uuishhh

    0

    0