Written by Bella | May 16th, 2016

Sebagai seorang ahli perniagaan wanita yang berjaya dan selebriti, Neelofa sering tampil dengan fesyen terbaru dan pakaian yang mampu menyerlahkan lagi dirinya.

Namun, kali ini mungkin Neelofa sudah tersalah pilih pakaian yang sesuai buat dirinya, apabila ada sesetengah netizen mengkritik baju yang beliau pakai sewaktu berada di Turki terlalu jarang, sehingga beberapa orang boleh nampak warna baju dalam dan bentuk badan Neelofa.

Perkara itu menjadi perhatian ramai setelah Neelofa memuat naik foto beliau di akaun Instagram miliknya beberapa hari lepas.

Berikut antara komen netizen di Instagram Neelofa :-

Mungkin Neelofa sendiri tidak sedar bahawa baju itu agak jarang apabila terkena cahaya, berfikir positif.  Apa-apa pun Neelofa harus lebih berhati-hati dalam berpakaian bukan kerana untuk tidak dikritik sahaja tetapi elak untuk jadi bahan untuk sesetengah “stalker” diluar sana melepaskan nafsu mereka.

39 responses to Neelofa Dikritik Netizen : Pakaian Terlalu Jarang Sehingga Nampak Baju Dalam

  1. NoName says:

    Senarai kat bawah ni merupakan antara topik yg HARUS ada dalam blog gossip artis SETIAP MINGGU. Bosan arhh

    1) ______ dikecam/dikritik di Instagram sebab ________
    2) ________ hamil _____ bulan/minggu
    3) _______ teringin nak kahwin
    4) _______ masih sedang berkenalan ______
    5) ______ cerai dengan _______
    6) ________ sudah mula pakai tudung
    7) Majlis perkahwinan _____ & _____ (lagi gambar dengan membaca selanjutnya)

    0

    0
    • Melepak says:

      Lopak ni kes die nak g buat rampasan besar-besaran kat vietnam tak abeh lg kan. Sbb baru die sedar die dh trcakap bodoh ari tu. Lebih kurang ko bawak ketua pengawas sekolah ko g catit nama pelajar sekolah lain yang datang lewat. Mmg x effective. Jd, bg memadam kesan marker permanent kat muke, beli undi abp.. dan menang plak. Padahal just sebagai pengacara n bisneswoman. Padahal datok alif syukri jauh lagi popular sebagai pengacara n bisnesman. Better datok alif yg menang. Skrg acah2 tak perasan upload pic nampak bra plak.. Lapuk sangat la Lopak. Sian….

      0

      0
      • miss kepah says:

        wlupun aku tak suka lopa tp aku rasa yg pink tu reflection dr yg dia pgg tu kan warna pink jugak…aku rasa lopa ni taklah setoyon adik dia tu cuma lofa ni telebih ego dan rasa diri dia je betul sbb tu orang nyampah hahaha

        0

        0
        • Anonymous says:

          kan..ak pn rs cmtu…yg gelap skit byg2 tudung dia..kan dia pakai inner..xkn la blh nmpk sume..inner dia pn tebal..ce tgk kt tgn dia tu..nmpk inner dia pkai xla jarang.

          0

          1
    • fatimah busung says:

      @NoName, jgn lupa. ____________buat laporan polis. itu juga topik jawib artis ye. kekekeke.

      0

      0
    • limah says:

      8) hasrat nekta nak beli aper kat anak2 pasni
      9)nekta kali ni melancong ke paris pulak
      10)neolofa
      11)up zizan bl nak kawin

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Sila mengomen netizen..

    0

    0
  3. melati says:

    Selama ni saya kater Neelofa di nobat ABPBH !!! sapa yg Sewel samada Neelofa @ pemberi yg sewel ….Betol lah aper saya kater…yg Sewel Neelofa lah…..wakakakakakakaakaa..bangga sgt saya sebab jangkaan saya tepat…..sekali..!!!!

    0

    0
    • Black Cat says:

      Tu dia artis kesayangan melati
      sudah sampai apa lgi minah oii
      hentam sajalah..
      Coli pink kahkahkah…..

      0

      0
  4. Nara suka bekap neelofa says:

    Tak perasan jarang apanya..sebelum upload mesti dah pilih gambar terbaik diantara beribu2 gamba yg diambil..dia rasa jarang tu cantikla tu…

    0

    0
  5. KAU says:

    WAUU BELANJE

    0

    0
  6. nenek sheme says:

    kan ak da ckp…retis kalo insaf jgn la pecaye sgt…boleh bilang jari je yg btl2 insaf..yg lain tu acah2 je nk nmpk suci…kalo yg kpala mlekat kt sjadah pon prangai nauzubillah inikan pulak yg kononnya insaf padahey nk jual tudung jewww…yarkkxxxxxzsss

    0

    0
  7. mek gedik says:

    minah kelantan mmg camni menggelabah jer bila kuar kelantan apa tah lg pi obersi

    0

    0
    • Mulut puaka ko ni.ape kaitan ngn org kelantan.kau bajet org negeri kau bagus.kalau bagus xde lah mulut puaka hati busuk bau najis anjing macam kau ni.

      0

      0
  8. cik piNgu says:

    yg komen sorgtu nyempat promote pulak kat lopak ek? follow saya utk koleksi muslimah bla bla bla.. :p

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Tgkla tdg dia tu pendek…klu dia labuhkan skit kin xnmpk baju dlm dia tu….

    0

    0
  10. me na says:

    sebenarnya kan… korang perasan tak hset dia warna apa.. warna pink. sebenarnya tak nmpk pun baju dalam dia. itu flash dr kamera reflect plak hset kat baju putih dia. thats why semua nmpk dia pakai baju dalam warna pink. sebenarnya tidak. ( kalau diperatikan betul2 ). ini bukan nak membela. cuma pendapat peribadi sahaja. dia dh pakai baju penuh dh dlm tu, dan pakai lagi jubah putih kat luar. positive ya~

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pun rasa pink tu bukan baju dalam dia..tapi xprasan plak flash hp..bagus la ko..pikir logik la xkan le baju dalam dia sampai ke perut..kalu ibu anak 5 ke mungkin kot..dahla sebelah terang so konfem le flash hp

      0

      0
    • karipap ayam says:

      setuju.. bukan nak back up.. tapi rasanya reflection benda yang lofa pegang kat tangan kanan.. and shadow tudung dia buatkan nampak ala2 bra line bahagian depan..

      0

      0
    • Anonymous says:

      betol tu..tu bukan warna baju dalam tapi reflection dari hp pink dia..sbb nmpak jgk bayang2 tudung hitam dia kat baju.. tambah plk kedudukan dia bawah cahaya matahari..warna putih reflect cahaya dan kurang serap haba..tu kalo musim panas elakkan pakai baju color gelap..badan korang makin panas & berpeluh2..nahh cuba baca ni. aku siap buat research lagi kat korang..

      “The more light the object absorbs, the more heat absorbed since light is energy. If you consider it a color, black absorbs the most heat. A black object absorbs all wavelengths of light and reflects none. Objects that are white, on the other hand, reflect all wavelengths of light and therefore absorb the least heat”

      0

      0
    • ieja says:

      kalau ianye reflection seperti yg diterangkan adakah bentuk lengan dan kedudukan ketiak yg nampk tu, kesan dr reflection jugak? atau hanye sy je yg nmpk bentuk tu?.. kalo tudungnye labuh mgkin xkn jadi mcm nie.. mgkin garisan smua xkan berade kt kedudukan yg membuatkan smua org pkir len.. sblum mengupload perhatikan btol2, baru publish

      0

      0
      • karipap ayam says:

        aduh ade gak yang bangang lagi.. lengan tu sah2 la jarang.. tapi jarang nya xde la nampak bra bagai.. adoiii.. paham tak reflection kat bahagian dada tuuuu.. yang ianya bukan bra..

        baju memang x dinafikan jarang. tapi dia pakai innerrr.. kalau duk tmpt gelap confirm x nampak.. haihh..

        0

        0
  11. melati says:

    maner ader Flash , mana cahaya lampu nya….?? HP Pink tu takkan Flash sampai 15cm…??? ….!!!

    0

    0
  12. Aku says:

    Dekat mata aku nmpk mcm byg2 tdg..

    0

    0
  13. typical meleis says:

    BODOH NYA KORANG ITU REFLECTION BENDA YANG DIA PEGANG BODOH. MELAYU MEMANG CPT HUKUM ORG EH?

    0

    0
    • melati says:

      Ni guna Omputih simple lah oiiii..!! ko pun bodoh typical meleis, REFLECTION tu sebelum dia pegang HP tu…REFLECTED lew..typical meleis…!!!..nk kater org Bodoh terpalit kat ko balik …menggong….Wakakakakakakakaaa

      0

      0
  14. sarah says:

    Camne perasaan bila baca pos neelofa arini?..tak elok tau sebarkan lagi mnde yang xberapa nak betul pun…mnde tu xberapa nak besar pun dan hanya salah paham peminat kat insta dia je pun, terus nak publish mcm ni.. Cuba postkan dalam bentuk positif sikit,. “Mungkin ada kesilapan atau tersalah tengok atau sebagainya…abg nara yakin artis sekarang tentunya bijak untuk bla.bla.bla…apa2 pun kita nantikan apa kata …..” xtahu nak ckp tapi nmpk sgt sll bias dengan artis yg korang mmg x suka dan korang mmg suka..cepat sgt nak judge..kalau dah xsuka, buat la apa pun, negetif jugak nmpak.. Obvious lagi bila pasal zizan..asyik nak mengutuk je tiap hujung post pasal zizan mmg kene ungkit pasal dia kata nak kawen haritu..untunglah kau mmang x pernah pun diuji tuhan putus tunang ke, kawen x jadi ke, nak kawen ada halangan banyak pihak ke, untunglah, bersyukurlah, belum kene uji lagi..esok lusa sepupu sepapat anak pinak kene baru nak buka mata dan faham dan baru nak kata “oo patutla dulu zizan pun ……”.. Jadilah blog hiburan gosip yang bijak, yang jadi buah mulut baik2 yang xjadi penyakit hati untuk artis2..abg nara please briefing elok2 sikit writers blog ni..asalnya suka baca blog ni last2 jadi geram dan sakit hati pulak..jaga reputation dan kualiti blog ni please..takut makin lama kalau biar jadi blog memfitnah dan kebencian artis2 pulak..

    0

    0
  15. oren says:

    kalut la eh kome ni.

    0

    0
  16. anonymous says:

    Berfikiran positif la nara oii.. Kau ada anak bini jugak. Tak takut ke sebarkan fitnah? Jgn tulis kalau tak pasti itu sudah fitnah. Delete jek la blog fitnah ni. Dari dulu byk yg fitnah dan mengajak org komen utk fitnah sekali. Tak takut ke? Sbb terlalu byk bercakap pasal orang..

    0

    0
  17. ieja says:

    kalau la tudung labuh… tp sayang die dikalangan pengasas n pencetus idea tudung singkat.. sebb tu la ak xsuke semua jnis tudung yg singkat2 nie..

    0

    0
  18. Nur says:

    Nara ni x habis2 duk post gosip2 pasal artis ni .. pastu jd fitnah ..takut wehhh .. Allah kalau nk turunkan bala kejap je .. sudah2 la nara .. dlm 2 juta org peminat lofa tu mungkin dlm 100 org je yg perasan pasal benda ni .. tp bilaa dh masuk blog ni jd viral plk ..satu malaysia plk yb tahu .. mungkin kalau nk tegur just pm je .. agar lofa tu lebih beringat lepas ni ..

    0

    0
  19. x says:

    Kelantan,pengotor!

    0

    0
  20. Yucl says:

    Nara ni pondan kaki gossip. Euw, ini ke The best exámple as a parent? Kasi anak makan duit harám from gossiping.

    0

    0
  21. clever girl pulau besar says:

    lopak baru haplod gbr baru kat insta dia siap kenen2 korang seme…tarok link beautifulnara lagi.
    #mohonterasa

    0

    0