Written by serenity | June 29th, 2015

Bulan Ramadan ini, ramai yang mengambil peluang bagi berniaga. Maklumlah, mencari wang lebih untuk sambutan Hari Raya. Dengan kewujudan media sosial, kerja-kerja promosi bagi produk menjadi mudah, apatah lagi jika produk sudah ada nama. Malah, peniaga boleh mewujudkan hashtag menggunakan kata kunci tertentu bagi memudahkan pembeli mendapatkan maklumat mengenai sesuatu produk.

Pereka fesyen terkenal Rizalman juga melancarkan koleksi fesyen khas untuk hari raya ini yang turut dijual melalui laman membeli-belah online iaitu Zalora. Pereka itu khabarnya telah mengkhususkan hashtag #RizalmanForZalora untuk memantau maklumat dan belian produk Rizalman for Zalora oleh pelanggannya.
 photo nae1.jpg
Namun begitu, agak tidak menyenangkan apabila hashtag #RizalmanForZalora telah disalah gunakan oleh agen-agen penjual tudung Naelofar Hijab. Apabila diklik #RizalmanForZalora, yang ditampilkan ialah maklumat mengenai Naelofar Hijab. Sudah tentu Rizalman mempunyai hak untuk menyuarakan pendapatnya mengenai penyalahgunaan hashtag tersebut. Tulis Rizalman di Instagram miliknya:

Saya buat HASHTAG rizalmanforzalora ni sbb senang saya nak lihat pemakai2 rekaan saya bergaya sakan dengan belian mereka, jadi janganlah share page ini ok. Kalau meniaga tudung buat cara meniaga tudung… Jaga peradaban perniagaan dalam Islam sebagaimana tudung itu menjaga kehormatan seorang insan. #hanyamenegurbukanmarah

Walaupun secara teknikal perkara ini bukanlah kesalahan Neelofa disebabkan ia dilakukan oleh agen tudungnya, Neelofa tidak berhubung terus dengan Rizalman bagi membuat penerangan. Sebaliknya dia membuat komen di akaun Instagram rakannya yang juga seorang pereka fesyen muda terkenal, Fizi Woo. Rizalman menganggap kata-kata ini ditujukan kepadanya lantas memuatnaik screenshot komen Neelofa ke akaun Instagram miliknya.

 photo nae2.jpg.png

 photo nae3.jpg.png

Status ini bagaimanapun telah dipadam oleh Rizalman. Sehubungan itu, Neelofa selepas itu telah memuat naik satu kata-kata mengenai tutur kata seorang lelaki ialah cerminan hatinya.

Keseluruhan gosip dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Dapatkan maklumat mengenai Festival of ASEAN Cultural Expressions. Like page ini!

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 28 June 2015


 photo 11378264_819711258150460_1465002240_n.jpg

Ramai berspekulasi yang kata-kata ini ditujukan kepada Rizalman. Perkara ini tidak habis di situ saja kerana Rizalman turut memuat naik gambar masakannya sambil menyindir tudung Naelofar.
 photo nae5.jpg

Jadi, perkara yang pada asalnya kecil saja sudah bertukar besar. Ada yang menganggap Neelofa tidak sepatutnya memberikan komen sebegitu di Instagram Fizi Woo dan ada juga yang mengatakan Rizalman juga tidak sepatutnya terlalu terkesan dengan apa yang berlaku.

Bagaimanapun, pada pendapat kami perkara ini sebenarnya boleh dielakkan lebih awal dengan mempraktikkan skil perhubungan awam yang baik bagi pihak Neelofa.

Apa pendapat anda?

170 responses to Neelofa Dan Rizalman Perang Dingin Gara-gara Hashtag Instagram?

  1. minah jambu gi bazar ngan nenek says:

    yehhhhhhh…

    0

    0
    • Kiah Kongo De La Kunte says:

      Rizalman ni mmg terkenal dgn ego dan berlagak diva. Padahal ….baju Pelamin Fantasia level hanyalah mirip..Zalora dot com je.

      0

      1
      • Abang Sahdo Batu Api says:

        tiada dalam perundangan malaysia yg mengatakan bajawasanya hashtag adalah “hak cipta” terlepelihara. so…silah lah….gunakan tanpa was2 ye. peace. don’t be so childish. :)

        1

        1
        • Kak Nam says:

          pagi tadi gossip pondan tua si azwan ali mengamuk, tengahari ni pasal si rizalman pulak. pondan2 tua x habis2 meroyan di bulan ramadan ni. menopause gamaknya.

          1

          1
        • Anonymous says:

          100 SETUJU. TIDAK MENJADI KESALAHAN JENAYAH DAN HUKUM SYARIAH. GUNA JE HASHTAG DIA.

          :D

          0

          1
        • tukang jahit says:

          pereka fesyen tua lagi senja..biasalah. zaman kejatuhan. dah tak “in” dan merudum.

          1

          1
        • Kak Zetty Punya Gebu Dan Lembut says:

          aku nak guna hashtag ni jual…kueh tepung talam aku. dappp….kalau nampak petang karang, mari order di BARAM @ (bazar ramadan) akak.

          0

          0
        • Irfan says:

          mana xnya pondan tua tu mengamok wei, orang2 dah “potong line” dia. tumpang promo zalora lagi tu. haha…bijak2 kalian. memang opportunist. get that free promo now! bila lagi kan???

          2

          0
        • Anonymous says:

          salah rizalman juga!!…banyak lagi cara2 nk promote barang dan jenama. bila org curi hashtag tau plak sentap. padahal diri sendiri tak paham konsep. merasa la. jgn nk sentap lebih pliz.

          1

          1
        • Aku Pun X Paham says:

          Sorry, hashtag doesn’t belong to Rizalman. Dia takde hak !!!

          #fact #justsaying #janganmeroyan #takperlujadipolisinternet #getreal #stfu

          1

          1
        • Opssss says:

          pesyen designer konon, pergi indonesia, thailand haram orang x kenal pun. tu belum lagi pergi paris, new york dan london. podahhh. juara kampung.

          1

          0
        • Anonymous says:

          Dalam citer P.Ramlee kita selalu dengar ayat ni….
          TUA PUN BODOH!!!

          1

          1
        • aku says:

          TO ABANG SADO BATU API…: noooooooooo..!!! ngko tak tau ke kuasa hashtag tu cmne?? mcmni.. contoh la..ngko pegi supermarket… 1st time pegi ni… nak cari tuala… then..ko msti la cari kat bahagian tuala kan?? ok… d jadikan cerita…bila ko g kat bahagian tuala tu..ko jumpa tulisan tuala je..tp tualanya xde..yg ade bahagian tu adalah mangkok jamban.. tepung gandum..minyak masak.. tong sampah…ha…ape perasaan ko? hehe..cmtu la mksd aku gunanya hashtag ni..memudahkan dia n org lain nak tgk barang2 dia..gitu la..ade paham?

          2

          0
        • Abang Sahdo Batu Api says:

          masaalah nya di supermarket tu ada, bangla dan pekerja susun towel dan barang. dalam di alam internet, siapa pulak nak selia dan kawal susun segala hashtag. perbandingan yg agak tersasar dan cetek. nice try by the way. :(

          0

          1
        • Anonymous says:

          bapok hati busuk….biasa la. tengok muka dah tau. jenis tak boleh orang buat business. dengki. melayu2….sampai bila nk jadi darat?

          1

          1
        • aku says:

          ABANG SADO BATU API: haha…eh…mcm terkena perangkap sendiri je..ok..ni ayat ngko ek “masaalah nya di supermarket tu ada,bangla dan pekerja susun towel dan barang. dalam di alam internet, siapa pulak nak selia dan kawal susun segala hashtag” ko kata xde sape nak selia dan kawal? itu la guna si rizalman tu menegur sebab dh terang2 hashtag tu nama dia..hah?? dalam dunia berjuta nama rizalman? ok..berapa ramai rizalman yg terlibat ngan zalora..? kalau guna hashtag mak kau hijau ke…bapak kau hijau ke..xpe baiii.. itu general…ini specific.ha…kena cerdik sket la nak menjawab tu yer

          1

          0
        • Abang Sahdo Batu Api says:

          susah nya bercakap dgn orang bodoh. orang lain paham, ko yg x paham. Ko guna la hashtag nenek ko sekali pun, at the end, it is yours. YOU DO NOT OWN THE HASHTAG. ADA PAHAM KE?

          0

          1
        • Hmnnnnn says:

          kepada @aku,
          so nama jalan tunku abdul rahman, so mengikut lojik dan hujah kau, kita semua tak boleh guna la jalan tu kan? ……heheheehe.

          0

          1
        • aku says:

          ABANG SADO BATU API: kih3… ngko yg tak paham..ngko nak membodohkan orang plak…eh..puasa2 ni..x baik nak membodohkan orang…kalau aku guna hashtag nenek aku sekalipun..mmg sah2 la bkn aku punya..tu nenek aku punya… mmg..hashtag tu bukan bapak kau yg punya..bukan nenek kau yg punya..bukan rizalman punya..tp aku paham sangat2..rizalman dh terangkan tujuan hashtag tu. ke ko x baca?? ko main entam komen? kih3.. aku agak ko mmg tak paham langsung tujuan hashtag tu ek..kesian..xde IG ke..kih3… jgn marah2..puasa ni… :P

          0

          0
        • Akak Sahdo Anti Kebodohan says:

          hahahaha…pagi tadi akak guna jalan yap kwan seng datang opis, tapi takde pulak anak2 atau roh yap kwan seng datang menegur akak walapun jalan tu atas nama dia. lagi sekali….hahahahahaha. bodoh la kalian.

          0

          0
        • baby Larat says:

          hoi @aku, kalau si rizalman ada hak….jadinya, blog ni pun, abang nara saja lah yg boleh komen sebab nama dia….. begitu kah?

          0

          0
        • aku says:

          HMNNNN: haa….eh.. kita citer psl hashtag ke pasal jalan ni? kih3.. bole jugakk.. kalau ko kekwat sgt..ko xnak lalu pun xpe..ko bole lalu jalan lain…jalan kucing ke..asalkan kucing kasi la kau lalu kat jalan dia *sarcasm* ngko ni pun..nak bagi contoh..kena benda yg logik ah..yg bole d fikir..xkan ni pun nak suruh aku fikir..alah2..manjenyer…

          0

          1
        • Rooney says:

          sebab tu la rizalman ni tukang jahit baju bukan lawyer atau roket saintis.

          #opsss… lol

          0

          1
        • Aku Mix says:

          penyokong2 rizalman bukan main bodoh disini. simple common sense pun x boleh nk absorb. sad isn’t it?

          0

          1
        • Anonymous says:

          org2 bodoh je pakai baju rizalman. dah la mahal harap nama je. luar malaysia, nobody cares. :(

          0

          1
        • Anonymous says:

          @Akak Sahdo Anti Kebodohan….hahahhaha….10 markah.

          0

          0
        • aku says:

          AKU MIX: ok..mcm ni la… contoh la.. kat hashtag pray for mh370 ke..or mh17…. skali ko click hashtag tu…penuh dgn gmbr manusia2 berselfie syok sendiri….. ape yg ko rasa? ha…common sense ni…. or… takpun.. kat hashtag tudung naelofar tu..ko click.. sat lg penuh dgn gmbr lucah…or gambar mangkok tandas… ha…ni lg common sense… ha..paham dok? ke ko yg xde sense ni?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Alahai..Sebenarnya neelofa membesarkan hal dan rizalman menambah api..Neelofa yg sbnrnya cpt melatah..Terang2 kt ctu rizalman tegur n inform sje..Neelofa x salah pun hbs tu napa nk ngata2 plk bila stokis dia ditegur elok2?..Mcm nk mngajar ank jd org yg x reti faham teguran org n galakkn perkara yg menimbulkan tdk sng & gangguan pd ruangan tu wlupun phk tsb sudah memaklumkan..Neelofa prlu buat samaada diam sje, atau psn kt stokis tu, atau klu nk terangkn rizalman, fahamkn rizalman bhwa -stokis tu mgkin tdk tau dn fkrkn rizalman tdk kisah sblm ini, jadi stokis tu hnya buat kerja dn cari rezeki, skiranya perkara itu buat tdk sng n ggnguan, mgkin boleh kata minta maaf bg pihak stokis sy..kan hbs cerita, klu x mau ckp elok2 plk baik la diam je sng..bkn dia yg salah pn n bkn dia yg ditegur..x perlu cucuk2, diri tu bkn kena aniaya pn..

          4

          0
        • Suka Orang Bijak Dan Rasional says:

          @ Aku

          Setuju komen Kau

          0

          0
        • abc says:

          kat internet pun ada adab.. tak perlu cari rezeki dgn tag hashtag designer / design orang lain..

          1

          0
        • abc says:

          bak kata vivy, umpama dia jual bag sofinas dia kat kedai chanel.. promote, belilah beg dia, jualan murah2.. mana nak maju kalau asik nak tongkat… pakai je hashtag sendiri.. susah ke?

          1

          0
      • Anonymous says:

        Rizalman la over ni. Tidak menjadi kesalahan. Pondan, biasa lah. You want to be a fashion police? Go ahead but then, people are laughing at you because your own ignorant. Kalau tak suka orang guna hashtag why even bother to create one. Please…grow up la.

        0

        1
      • Cili Pedas says:

        guna jer sis. inilah dikatakan dunia siber alam maya tanpa had sempadan.
        kalu x nk suka, jual je tudung2 ko tu tepi jalan kt pasar ramadan wahai rizalman hoi.

        0

        1
        • zalikha says:

          You ni faham cerita ke tak? Mana ada rizalman jual tudung. Bagi saya sebagai pembeli pun rasa annoying bila saje nak survey baju rizalman, search hashtag, tp yg penuh keluar tudung naelofar je. Kalau jual tudung, buat la hashtag tudung yg berkenaan. Apa kena mengena tudung ngn rizalmanforzalora?

          2

          0
        • Anonymous says:

          kalau paham sekali pun, benda kecik je. nak remind2 org pulak. relaks la.

          0

          0
        • Anonymous says:

          guna je…..tak menjadi kesalahan mahupun dosa.

          0

          2
        • Oh Shuddup says:

          apa hak Rizalman nk menegur plak? please la. over sangat. dia ingat taraf dia taraf Giogio Armani, Vera Wang dan D&G ke?

          0

          2
        • Miss faxura says:

          Ni nama dia tak pernah cari barang kat insta or entah2 takda instagram agaknya. HAHAHAHHAHAHAH

          0

          0
        • Maria says:

          online shopping for golongan yg bawahan yg xde kereta dan road tax. kekekekkekee…..opsss.

          0

          1
        • aku says:

          maria: eh..eh..ko mengata golongan bawahan ke? aku yg ada kereta pun..aku lg prefer on9 shopping? sbb apa? sbb aku xyah la nk membodohkan diri stuck dlm jam.. cari parking kereta..bersesak2 ngan org ramai sbb nk beli brg..pastu..end up..kdg2 x jumpa pun brg yg nk d belinya tu..

          2

          0
      • datin semah says:

        Selagi Pak Jib xcakap salah, guna aja lah. It is called…NETWORKING uolsss. Peace ya. Make love not war. K bye.

        0

        2
        • aku says:

          lahhh..ngko solat smpai sejam ke? dari tadi aku komen? tengok la sikit waktu2 tu..ade ke setiap minit aku komen smpai x solat? berdosa besar tu fitnah orang…huhu..

          0

          0
      • aku says:

        AKAK SADO ANTI KEBODOHAN: haha..kak..jangan la berlagak sangat x d ganggu roh yap kwan seng…kih3…jgn ckp besar kak…ok..sng citer mcm ni la..mmg xde sape halang akak ke sape2 nk lalu jln tu..jln tunku abdul rahman ke..jalan yap kwan seng ke..xkesah..bukan jalan dorg pun..sape2 bole lalu…1dunia bole lalu..tp kalau semua org lalu jln tu..jgn sentap or stress plak kalau jam. sbbnyer..semua org ckp..sukati aku la nk lalu mana..bkn jln kau pun kan..ko yg nak pegi jln takat mkn masa 5min tetiba jd berjam2 d sbb kan jam..gitu la perumpaan pegi hashtag rizalman for zalora..sekali penuh semak dgn gambar tudung naelofar. sng je nk paham ni..xpe la..puasa kan..paham pelan2

        2

        0
        • Anonymous says:

          bodoh gak ko neh..
          kenape ko nak salah puasa?
          terok..terok!!
          dan statement dan pencerahan ko pon sgt terok..
          beriye backing tukang jahit tu..padahal tukang jahit tu dah byk buat hal dgn artis2..chot sungguh ko neh..

          0

          0
        • aku says:

          anon: gigih ko ek pagi2 membodohkan org…aku x salahkan puasa..aku salahkan org yg berpuasa tu..ko jgn salah baca..baca elok2..jgn nak hangin je.. aku x backup pun rizalman..kalau bende ni jadi kat hashtag tudung lofa pun..tetiba ade baju rizalman..aku bengang jugak…faham x? jgn nak attack individu je..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ala bodoh tu bodo jugak..terima kenyataan la ‘aku’..huhuhuhu.
          tak payah gigih nak cari barang klik hastag bagai..
          banyak lagi method laen nak carik barang.
          jgn suke2 hati nak kate org takde ig takde twitter. sekadar hastag je ko meroyan sgt..dah kenapa..
          ko nak shopping online, masalah ko lah kalau cari barang tak dapat..dari semalam ke hari neh penuh dgn komen ko sebok2 pasal hastag.
          banyak mengaji pon ok, sebok pertahankan hastag dah kenape??
          sebok sgt macam excited ade ig, twitter..org laen tak kecoh macam ko.

          ayat ko atas tu terang2 tulis “puasakan..”
          ape kena mengena dgn puase..?? kenape, ko puase otak ko jadi lembab ke..menyalahkan puasa atau org yg berpuasa pulak ko neh..

          0

          1
        • Anonymous says:

          ‘aku’ ko pon gigih nak bak up hastag2 tu..macam ko yg cipta..hak cipta terpelihara hakhakhak..
          masalah ko lah nak cari barang tak jumpa guna hastag..sape suh guna hastag. banyak lagi method nak cari barang. konon2 ko ajelah yg celik it, celik ig, celik twitter tau fungi hastag dgn mendalamnye. bravo!!
          gigih nau ko neh dari semalam hingga ke hari ini bagi pencerahan yg org tak mintak pasal hastag neh..wow!
          ngaji sana lagi bagus.
          penuh dgn komen2 ko yg tak puas ati je.
          chet..
          ayat terang2 salahkan puasa..lepas tu salahkan org berpuasa..dah kenape ko neh.
          otak ko yg lampi nak salahkan puasa. kalau dah bodoh tu bodoh aje..jgn tambah dgn sombong!!

          0

          1
        • Anonymous says:

          ‘aku’ sangap hastag hahahaha.
          pejuang hastag..woo wow dan wow lagi!

          0

          0
        • aku says:

          anon: assalamualaikum..hehe..mana ada komen aku yg x puas ati..aku explain baik2 na… takde pun nak bodoh2kan orang..ye tak? yang tak puas ati ngan aku tu ade la..sbb sng2 je dia nak bodohkan2 aku..bulan2 puasa ni.. dpt dosa free je bodohkan org. byk method cr barang? memang…banyak sangat..tp yg apling SENANG..xyah kluar tenaga..click je hashtag..sng kan..tp xtau la ko..kot cr barang pegi pusing 1 mall..lps tu x jumpa..xtau la..kih3..jgn marah na..bulan2 puasa ni… breath in..breath out..

          0

          0
        • Anonymous says:

          kesian, pretend to be celik it.hahaha.
          memang ko bodoh pon.
          tapi, kalau cakap bodoh bdosa ke, tak pernah lagi aku dgr..kesian, sentap ye..haha.
          bodoh, banyak tak cerdik, bukan kurang cerdik..kesian ko komen ko dislike ye..wuhuhuhuhu.
          dah solat zuhur belom?

          0

          0
        • aku says:

          anon: hehe..apsal plak aku komen aku dislike?.. ntah ek..ustaz aku pernah cakap..jangan suka bodohkan orang..sebabnya..bodoh tu berbalik ke diri sendiri nnti… hah? tanya solat zohor? dh pukul 2lebih ke br tanya? hehe…pukul 1lbih td dh masuk waktu..terus solat.. jangan melambat2 kan plak yer..nasihat ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          wow otazah online..dari tadi dok komen tak hengat waktu dan2 kate kul1lebih tadik.hik2..muke berseri macam bulan matahari lah neh ye..ke setakat tau masuk tadi je solat tu..otazah u..otazah hastag gitu..otazah shopping online wakaka..

          0

          0
        • Anonymous says:

          @ Aku

          Komen psl jln2 tu tkya layan. Komen bodo tk perlukn jwpn.
          Sah2 jln tu utk semua, bukan khusus jalan laluan utk cari barang Zalora, khusus utk pejalan bodoh, khusus utk jalan laluan mencari jamu ketat, ada ka patut samakan jalan laluan malaysia dalam isu ini. Siap ikut nama, bangang jgk tu. Nama tu dicipta sempena nama org, bukan sempena nk cari rumah penama jalan tu. Mengarut betul mereka ni.

          0

          0
        • aku says:

          anon: huhu.. tu la anon..aku pun pelik..mereka2 ni..dh xde modal..nama jalan d jdkan modal.. lg sesak..blog nara pun d jadikan modal.. hehe.. klaka gak dorang ni..xpe la..budak2 kot..dia bg contoh..kita explain..kita kasi dia fikir sikit..

          0

          0
    • khir says:

      hahahahaaha….hastag kena curi pun sentap. kesian nya. :)

      0

      0
    • apek jual air tebu says:

      pasal hashtag pun nk kecoh ke? bodoh la melayu2 buat business.

      0

      0
    • munah says:

      Memang banyak penjual abuse hashtag untuk ambil kesempatan
      tambah2 kalau ada yang viral.benda ni tak salah tapi kurang bermoral dan beretika…sebab memang jelas baju rizalman for zalora memang laku……tapi rizalman patut lihat positif…mungkin boleh padankan baju yang dia orang beli darimzalora dengan tudung nealofar….

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Aku rasa rizalman tegur elok2 jer kot.. then neelofa plak terasa tp still good manners.. tah haha.

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju ngn kau. neelofa patut diam je or cakap personal dgn rizalman daripada duk buat statement kt ig. neelofa pun royan. sejak dulu lagi kan mulut dia mcm tu

      0

      0
    • ahmad ismail says:

      betul..kalau dia sensible dia contact neelofa ckp elok elok..neelofa leh buat satu entry kat IG ke utk ckp jangan guna hashtag tu…senang org nak membeli..ini dia pon 2×5 azwan ali jugak…neelofa pon leh tahan langsi..so buku temu ruas aaa..ala..for all u know…ni semua drama yang depa dan plan awal awal..so org beli tudung BERSAMA dengan baju Rizalman..hahahahahahah

      0

      0
  3. minah jambu gi bazar ngan nenek says:

    emmmm siap ngan resipi lagi..si nlofa ni kenape nk cari pasal pulak pada bulan2 puasa ni ??? sebok orang jual tudong dia pon sebok nk masok share jugak tunjok tudong dia..don’t cut the road la lofaa..

    0

    0
    • DiamonD says:

      Saudari Minah jambu gi bazar ngan nenek,

      Neelofa tak “cut the road” laaaaa….yang letak hashtag #rizalmanforzalora tu adalah stockists Naelofar Hijab, bukan tuan empunya jenama tu.

      0

      0
      • siapasiapasaja says:

        Sepatutnya kita sebagai pemerhati pun ambiklah yg positif. Kenapa perlu memaki. Bukannya rizalman marahpun. Dia cuma tegur. Dan lagi dia tegur stockist/agent bukannya pemilik label. Sebab yg menggunakan hashtag tu adalah stockist/agent. Kalau iya pun tidak suka dengan rizalman janganlah mau memaki plak. Childish. Biarpun rizalman tiada hak atas hashtag tapi terang-terangan namanya #rizalmanforzalora. Lagipun hashtag ni kan senang ja buat. Kenapa tidak buat saja #tudungnaelofar #tudungneelofa #tudungcantikbyneelofa #neelofa kah. Jadi bijak. Dan janganlah suka buat spekulasi yang tiada-tiada. Kebanyakan sikap, perangai orang islam macam ni lah. Suka menambah daripada mendamaikan. Yang disalahkan nanti adalah agama islam dan bukan peribadi org itu sendiri. Jadi sebelum mau mengomen tu fikir-fikirlah agama tu. Jangan kerana sikap kita agama islam dipandang rendah oleh orang. Memalukan.

        1

        0
        • alahai siapa says:

          rizalman tuh takyah la nak emo emo kat cyberspace. boleh je call nelopa tu cakap bebaik so tegur stokis dia. bukan takde no phone kan. takkan la nelopa tak pernah tempah baju rizalman tu . diva betul .

          0

          0
  4. aku says:

    ntahnya..kalau aku pun nak cari barang..guna hashtag..tp kalau dh d cemari ngan benda2 yg x sepatutnya tu..hangin jugak…

    0

    0
    • SMN says:

      Betul. Pada saya Rizalman dah tegur elok-elok dah pada mulanya. Dia siap cakap lagi dia bukan marah hanya menegur. Dan kalau bukan neelofa yang menggunakan hashtag rizalman tetapi stokis dia sahaja kan lebih elok dia memohon maaf bagi pihak stokis dia ataupun hanya diam. Kenapa perlu memerli-merli Rizalman kemudian berpura-pura menjadi mangsa (a man’s tongue semua tu).

      0

      0
      • Scooby says:

        Kan. Perangai sebenar dia dah keluar tuuuu. Tudung tak dapat nak cover

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku bace pon cam biasa je si rizalman tu tulis..lofa plak yg sentap..entahla..xsalah kot mengalah si lofa pon..xruginye..ermmm

          0

          0
        • Tahniah SMN says:

          Bnyk2 komen … komen SMN ni lah sy rasa paling berasas, berhikmah dn berhemah. Hashtg mmg x ada cpyrite tp seeloknya di guna scra berhemah. Kita manusia ada perasaan … tak ada masalah pun disini cuma salah faham jer. Bermaafan jelah antra 1 sama lain.

          0

          0
        • goman says:

          Lopak..once a bitch always a bitch

          0

          0
      • Tudunghijab says:

        Lofa memang dari dulu cepat sentap. Pantang ditegur, selalu tunjuk diva. Datuk Siti pun tak mcm tu.

        0

        0
      • lulu says:

        Macam fizo dan wife dia yg kena minta maaf sbb stokis n pekerja dorang..x jd hal pun

        0

        0
  5. nyonya says:

    Suka noh blog nh melaga-lagakan artis.

    0

    0
  6. aku budget fofular says:

    Macam budak2 bergaduh. Kan kalau dari awal rizalman personally contact neelofa untuk settlekan masalah or neelofa sendiri contact rizalman. Media sosial ni terlalu bahaya dan sangat mudah disalah tafsirkan. Dalam kebaikan ada keburukannya.

    0

    0
    • ika says:

      rasanya dia tak marah neelofa pun. dia cuma rasa tak patut pakai hashtag yang tak sepatutnya. apa la salahnya kalau pakai je hashtag #naelofarhijabforzalora ke #naelofarhijabforfashionvalet ke or for apa2 lah? yang nak pi tag pakai #rizalmanforzalora tu dah kenapa kalau bukan sebab nak menumpang biar org yang cari baju rizalman terjumpa tudung2 tu? aku suka mencari pakai hashtag tapi seriously menyampah bila jumpa benda tak related langsung. so point rizalman tu sangat membantu consumer yang nak membeli.

      0

      0
      • aku budget fofular says:

        tak kata pun rizalman marah neelofa. tapi kan senang cakap/call direct dengan neelofa, ‘aku tak suka la kau guna hashtag aku, boleh tak kau suruh agent2 kau tak buat macam tu’. Habis cerita. Takde sapa sentap.

        0

        0
  7. noname says:

    pelik jugak bila guna tashtag utk rizalmanforzalora tu kuar tudung naelofar…nak cari benda lain benda lain kuar…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    ki3

    0

    0
  9. budak kampung says:

    rizalman lebih lama dlm biz.. dia tegur elok2… seeloknya lofa ni tapil o bg respon minta maaf atas prngai agen dia.. bukan main sindir.. dia ptutnya cermin diri.. dia y cepat melenting..

    0

    0
  10. rizalmon says:

    sama je rizalman dgn pondey yang maki maki pasal steak menate tu. dua dua pondan kuat melatah perasan diva.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    tumpang business zalora….hahahaha….why not. zalora tu company kafir. guna je sis.

    0

    0
  12. PUIII SIKIT says:

    BENDA KECIK PUN NAK BERGADUH KE???
    BARU MASUK TV REALITI PELAMIN HAUK TU DAH EKSYEN DAN EGO.

    0

    0
  13. Miss faxura says:

    Korang tau tak apa fungsi hashtag kat instagram? Aku kadang2 pantang jugak bila nak search pasal something, tapi bila search hashtag keluar benda takde kena mengena. sapa yg cetek ntah? So mmg patut pun tindakan rizalman tegur tu. Dia tak cakap kat neelofa pun. Dia ckp yg stokis meniaga tudung yang pakai hashtag dia.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ada lagi kisah pondan tua bergaduh? pagi tadi gossip azwan ali…. next???

    0

    0
  15. NeelofaJualTudung says:

    Ni kan bulan Ramadan…tak baik gaduh gaduh…kurang pahala tau……muahahahah tudung aku laku…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    hmm standard la tu..org slalu men letak je segala tok nenek hashtag yg kdg2 mmg takde kaitan langsung..tak perlu nak sentap. aku lg sentap bile ade org letak hashtag mh370 dulu kat gambo yg tgh posing sakan sengih sampai ke telinga..aptb!

    0

    0
  17. Aurell says:

    Aku perati si lopak nie suke sgt tls status guna nama Allah utk m’buruk kan org len. ingt elok ke perangai camtu?? nak tnjuk ko x salah tp dlm mase yg same dok hina org len.dah mmg btol ape yg rizalman 2 tls.patot nye ko tegor staff or agent ko..nie ko ngata rizalman balik.buat malu jela ko ni lopak oiii…pemikiran ko sgt cetek

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju dengan engko, beralah tak semestinya kalah….bila hati dah hitam…errmmm

      0

      0
  18. Anonymous says:

    jom kita tumpang populariti zahlora…hahahaha…

    0

    0
  19. Ungku Ismail calon suami says:

    Apahal si Rizalman ni nak marah-marah … dia bayar untuk copyright ke hastag tu? Please lah so childish.

    0

    0
    • zalikha says:

      Kan dia tulis bukan marah, sekadar menegur. Annoying jugak lah sebagai pembeli nak search baju rizalman, tapi keluar tudung naelofar.

      0

      0
      • Anonymous says:

        apa hak dia menegur? hashtag bukan milik dia. next time, think before typing.

        0

        0
        • aku says:

          hak dia untuk menegur? hashtag bukan milik dia?? err… ko x nampak ke hashtag tu tulis rizalman for zalora?? err…ok..ko nak kata..dlm dunia ni..ada ramai org nama rizalman..? gitu? so sape2 bole pakai?? ehh… tp dlm ramai org nama rizalman dalam dunia ni..cuba ko bgtau..sape je rizalman yg ade kaitan ngan zalora?? haaa…paham ke idok…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kau masuk la makamah mana pun ko takkan memang sebab sesiapa saja boleh guna hashtag. mcm kau berjalan di jalan raya. walaupun jalan tu nama jalan tunku abdul rahman. walaupun tunku andul rahman tu bukan tok wan ko, kan?? :(

          0

          0
        • aku says:

          haha…anon..anon…bole anon..xsape larang ko lalu jalan tu…nahh…1 dunia kot bole lalu jalan tu…tp nasib ko la pastu terperangkap dlm jam…sebab apa? sebab org2 yg x berkaitan p lalu jalan tu..sbb apa? sbb dia kata..sukati aku la..tu bukan jalan bapak kau..gitu la perumpamaannyer…hashtag tu..guna utk certain je…dh dia letak nama tu..bila ada jenama2 lain tu..tetiba mcm menyemak plak kann.. aku x backup rizalman..tp sape2 la yg buat mcm tu..mesti la aku hangin..tp rizalman..dia tegur rilex je..

          0

          0
        • tahpape anon says:

          ko takyah layan dia ni.. dia takde ig.. tak paham cemana nak guna hashtag. kesian.

          0

          0
  20. ella says:

    move on je lah…benda kecik je pun. hish…semak!

    0

    0
  21. melati says:

    Sorang buat baju cam Kimak….sorang jual tudung macam kepala penyu…biol dua2 mangkok ni…gi terjun KLCC tu…

    0

    0
  22. unknown says:

    seeloknya sebagai pemilik jenama tudong neelofa harus mohon maaf walau bukan kesalahnya.. neelofa bertanggungjawab ke atas stokis.. benda kecil je pun.. say sorry then warn stokis jgn sampai jadi lagi.. simple kan.. rizalman tegur cara elok kot.. siap terang lagi tujuan # dia.. mmg la x menjadi kesalahan guna # orang lain but untuk apa and kenapa.. huh

    0

    0
    • sangkak la ko says:

      maaf apa…mmg xde salah. orang gila jer pergi minta maaf walaupun tak salah. please.

      0

      0
  23. xyz says:

    Bagi aku..dua2 salah..sikit2 nk update kt laman sosial smpai bila masalah nk selesai..klau nk cpat settle contact perso ally la..bkn hupload bagai kt ig nk publicity..salam ramadhan peace

    0

    0
  24. Joyah Pok Pek says:

    Ramai benor penyokong Neelofa..kalau ye pn bukan Lofa yang buat dah terang2 da kesilapan di situ. Hashtag insta tu milik Rizalman walaupun tak di patenkan..sepatutnya dia mintak maaf sebab wujud kekeliruan di situ..ni g mengata mengutuk pulak Rizalman. Perangai ko ni x baik la Neelofa..kalau staff ko yang slah buat kerja tu tegurlah, kalau agent2 tudung ko yang salah pun tegurlah. Kenapa nak merendah2 kan org lain..nak buat la sendiri hastag #Neelofarforzalora. Kalau ak jadi Rizalman aku amuk..dia tegur elok2 jek kot sal tudung tu pastu ko kutuk2 lakdlm IG..memng la pakcik tu menumis sambal ler..keluarga Lofa ni jenis kuat sentap dan melatah kot..ishk x berkenan ak perangai Lofa nie..dr x pakai tudung sampai meniaga tudung. Malulah org melayu sesama Islam jual tudung pun nak gaduh.Lagi malu dah wat silap berlagak sombong ego x reti nak merendahkan diri mintak maaf…sabar jelah bulan2 puasa nie!!!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    guna je…why not. x berdosa pun.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    kalau naik court pun mmg xkan memang la si rizalman ni. so why bother. go ahead. use it….hehehehehe

    0

    0
  27. olga says:

    cari barang kat insta utk golongan low class…i cari di klcc dan butik…jer.

    0

    0
    • Pok hang says:

      Sah takde insta, kau tau tak kat insta tu bkn cari barang utk beli je hoii. klcc and butik konon. Hahahhahahah. Pigi daaaa

      0

      0
  28. aki says:

    looks like malaysian mentality are damn low…. copyright… copycat.. whats rite and whats wrong…. business with correct ways and do the things in manners. hastag general xde masalah like #sayajual or what so eva, but when ur focusing in type of products its way differ. base on silly mentality comment read, majoiry typical malaysian so call love copycat other people creativity. even a person call as an artist.. what a shame. typical malaysian, pls learn what is copyright basic and pls knw what is scam is about. about case, in can become a scam if the hastag show 18sx image and other abusing picture. pls wake ur mind up…. #malaysianaresosilly #typicalmalaysian #createyourownhastag #businessmanner #pergikelasdrazizan #pityneelofa #lackskillsofbusiness

    0

    0
  29. Honeybee says:

    alaa…neelofa pun tiru tudung orang lain….amik idea org lain…org buat…pandai lak dier nak marah…dier buat takpe…hehehe…tapi sebab dier artist…nampak sweet…org tak nampak kesalahan dier lah…peace no war

    0

    0
  30. yournameshowwhoyouare says:

    jangan jadi islam hanya pada nama. panggil orang pondanlah hapelah. masa depan korang tu klu pjng esk luse dpt anak ALLAH jdkan pondan jgn salahkan anak tu nanti ye. salahkan mulut yang xmengucap sebelum nak komen panjang.

    hashtag tu gunanya utk pelanggan cari apa yang dia nak beli/cari. itulah gunanya hashtag. dah betul sangatlah kalau Rizalman nak melenting. dah tentu2 hashtag tu business dia klu keluar business orang lain smpi menutup business dia xkn la hati xterasa. manusia kan.

    korang ni sume business dah la tade. nama apatah lagi. jgnlah cemburukan orang lain sebab korang takde pape nk dijadikan bahan publisiti..

    kesian korang!!

    istighfar banyak2 ye kakak2 abang2.. balik rumah tatap muke anak lepas tu pkir masa depan anak tu esk luse klu jd pondan ye.. keje tau nak menyumpah orang je. mcm bagus sangat!

    0

    0
    • Lois lain says:

      Agree with this comment.bulan puasa pon boleh maki org panggil pondan etc.korang ni puasa ke tidak?jagalah adab mulut sekali.cemana kaum melayu skrang tk kene kutuk ngn kaum lain. Bulan puasa yang patut menahan kita dari memaki hamun org lain pon kita x dpt nak tahan dhla hal ni x kene mengena ngn kita.nmpak mcm kita kaum melayu ni dah tak reti nk beradab.maki orang sesuka hati walaupon pada bulan ramadan.istighfarla skit.

      0

      0
  31. middleton says:

    online shopping for low class people….xmampu bayar minyak, parking dan tol :(

    0

    0
  32. Ikin says:

    sentap kerena hashtag…..biar benar pondan tua ni.

    0

    0
  33. neelofa says:

    aku x rasa pon salah neelofa..dia x mention pon rizalman..tp nampak rizalman yg cepat melatah…sabar jew la… #tumpanggosip

    0

    0
  34. Anonymous says:

    pd aku la..si rizalman tu dh menegur secara baik..ap salahnya si lofa ni meminta maaf secara baik jugak…kan x rugi..wlpn ni kan bulan puasa..jgn la cuba nk perli memerli plk..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    bukan salah neelofa. nk tutup periuk nasik orang pehal hal. dengki, hati busuk????

    0

    0
  36. Anonymous says:

    rizalman yg x profesional. tak perlu perli memerli la. bukan kes besar pun. tegur benda remeh temeh yg bukan bidang kuasa dan hak you, mmg you nampak cetek ilmu sikit.

    0

    0
  37. Kirana says:

    neelofa x salah….rizalman yg hati karat.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    bodoh la orang2 yg sokong rizalman ni. #hashtag ni mcm jalan raya, walaupun nama orang tertentu kita masih boleh mengunnakan nya. kalau nama jalan tunku abdul rahman, arwah sorang je la yang boleh guna jalan tu…iya dok? please use your own common bloody sense!!! :D

    0

    0
    • aku says:

      ye la..sbb ko sendiri x pernah guna IG gaknyer..ke xde IG? org yg nak cari barang akan rs semak je ade benda2 lain kat situ selain yg sepatutnya…tu je..peace!

      0

      0
      • Anonymous says:

        la, kalau dah tahu semak, ko je lah yg pergi kemas.
        yg ko bodoh pergi klik kat hashtag semak tu pehal.
        tak reti2 nk berambus. :(

        0

        0
        • aku says:

          aku ni mewakili yg nak cari barang..yg ko xmo cr barang..tp semak2 komen sebok2 komen ni dh kenapa? ko x rs semak ke? haha

          0

          0
        • Anonymous says:

          sibuk lah pulak nk wakil org beli barang segala. tetibe je.

          0

          0
      • Miss faxura says:

        Kan. Iols rasa yang cakap ‘tak dosa guna hashtag’ tu semua makhluk yg IG pun tak ada. Ingat hashtag tu untuk suka2 kot. Ni baru betul2 cetek pemikiran. Neelofa pun malu nak ngaku peminat oi! Hahahah

        0

        0
    • FC says:

      Astaga….u are soooooo missing the point… It’s not about using the hashtag, it’s about the wrongful usage of a totally unrelated and ‘riding on another person’s promo’ hashtag…. Get it? ;)

      0

      0
  39. anon says:

    orang bergaduh korang sibuk …adoi bulan posa ni gi ngaji quran pon baguih

    0

    0
  40. #FaktaKeras says:

    rizalman yg xde common sense dan tak profesional sebenarnya!

    0

    0
  41. syahdu diufuk timur says:

    senang crita la…
    contoh: hashtag prayforpalestine
    bila search ja muka selfi tak berkenaan penuh…
    apa jadah dok hashtag benda tak dak kena mngena…
    itu yang dimaksudkan….

    0

    0
  42. Anonymous says:

    yg beli baju rizalman tu pun, bodoh juga. :(

    0

    0
  43. Anonymous says:

    rizalman is so childish.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    setakat tudung macam ni, belambak di pasaran….

    0

    0
  45. eeee says:

    dah la tua…bangang plak. benda2 remeh pun nk ambik pot.

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Report je pada Twitter pergi kat button skru tu – “They’re being abusive or harmful “. Jom report Azwan Ali….

    0

    0
  47. Instantshawl says:

    Askm

    Siapa berminat Tudung instant cotton Lycra berqualiti tinggi dgn harga Yg sangat murah whatsapp 0162217131

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Tudung instant cotton Lycra berqualiti tinggi

    Whatsapp: 0162217131

    0

    0
  49. Anonymous says:

    @Akak Sahdo Anti Kebodohan kt atas…paling senang nak paham, mmg tepat la. siapa pun boleh guna hashtag…tiada larangan.

    Ko saper nak tegur orang Rizalman?

    0

    0
  50. Jay says:

    kes tudung vs baju raya…hastag war..aku rasa ni drama depa plan nih…dia ni bantai dia ni..dia ni bantai dia nih..pastu org melayu yang marhaen tgk drama..makan popcorn..lepas tu beli tudung BERSAMA baju raya……pastu masa raya esok kuar statement.. ” kami sudah bermaaf-maafan….fashion ni tipu je nih…ni semua konspirasiiiii….hahahahahahahahahha

    0

    0
  51. mustaqim says:

    at first glance saya rasa neelofar salah sbb dh mmg hastag# rizalman jadi ia ttp dikira kerana ALLAH kata sekecil hama pun dihitung kelak…

    tapi at 2nd thought saya rasa rizalman sbg org yg lebih tua tidak matang dan tidak membimbing dengan tauladan…rizalman openly diulangi secara terbuka uppload status yg mengaibkan neelofar sdgkan samada neelofa alert atau tidak rizalman patut PM neelofar…kalau dah PM pun neelofar buat donno atau tak cooperate then fine u can upload ur inamture status….

    after all…..dosa buka aib orang tanpa beri orang itu peluang bela diri….

    0

    0
  52. Anonymous says:

    hastag jer…bukan hak milik seseorg.. semua org blh tag…berniaga ni kena chill2… klu produk uols bagus…xyah hastag pun laris

    0

    0
  53. teh dan gula says:

    cukup2 laa nara oii melaga2kan retiss..bnda ni pom dh selesai…try hashtag #RizalmanForZalora smuanya dah clear..xde dahh pic tudung lofa bagai..maknanya lofa dh sound stokis dia..Rizalman pom dh post bnda ni and bertrima ksih ke #nealofarhijab kerana dah ambik tindakan..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    yg tua bodoh…layak kena sumbat dlm jamban otak.

    0

    0
  55. Anonymous says:

    rizalman dh x relevan. overrated.

    0

    0
  56. neelofa babi sundal says:

    Aku memang dari dulu benci Neelofa perempuan jijik suka cemburu dgn orang suka cari gaduh kaki jealous dgn org lg cantik dari dia yang tuihhhh poyyo!!!
    Lofa….lofa taik walaupun dah bertudung tapi tetaplah hati kau tu busuk gilerrr
    Poyo sangat minah sial tak sedar diri pertikaikan org menang award, jelly dgn anzalna n fazura….. Go get a life bitch dun pretend underneath your faking mask so shihallll

    0

    0
  57. eeee neelofa perempuan jijik says:

    aku geli n jijik dengan neelofa yurkssss muntsh hijau!!!

    0

    0
  58. instagram user says:

    ntahnya..kalau aku pun nak cari barang..guna hashtag..tp kalau dh d cemari ngan benda2 yg x sepatutnya tu..hangin jugak…

    0

    0
  59. Zarina says:

    Funny with comments hashtag tu dont belong to Rizalman. Tau tak function #? Its immature to use hashtag org lain for your product. As a buyer its damn irritating nk tgk baju Rizalman keluar tudung naelofar #basiccommnonsense

    0

    0
  60. sue says:

    Dear ‘aku’. udah udah ler tu backing Rizalman. Ko sentap kenapa? ataupun ko ni Rizalman? ‘Abang Sado’ dah diam, ko pun diam lah. Kalau hastag tu dah tercemar dengan tudung Neelofa, cipta lah hastag baru.bukan susah pun. ataupun bukak akaun baru khas untuk kerjasama dengan Zalora. Buruk sangat gaduh macam ni.

    0

    0
  61. aku says:

    sue: eh..eh..aku x gaduh pun..aku jz explain kat org yg x paham psl hashtag aje.. aku rs dorg tak paham kegunaan hashtag tu.. aku x backup rizalman pun.. even kalau benda ni yg terjadi kat neelofa ke..azwan ali ke..rosmah mansur ke..sesapa la… aku tetap ckp benda yg sama.. sbb pokok pangkalnya cerita psl penggunaan hashtag..tu je…ke ko pun sama x paham? xde niat pun nak bergaduh..ke korang yg berniat nak bergaduh ngan aku ni? huhu…

    0

    0
  62. rainbow says:

    siapa yg selalu shopg online, cari hashtag laen, keluar barang laen tau la betapa menyampahnye dgn seller yg xreti manfaatkan fungsi hashtag ni..

    0

    0
    • adudu says:

      betul tu @rainbow.

      bukan nak backup mana2 pihak. tp saya selalu shopping online dekat ig. bila search by hashtag barang yg kita nak, barang lain yang takde kene mengena pulak yg keluar lebih. menyampahhhh ~

      0

      0
  63. Anonymous says:

    menggelabah la ‘aku’ ni.. semangat giler ko ni pehal.. mcm nak berdebat dpt hadiah 1juta.. ko ni sbnrnye org rizalman lembut tu kan.. menyampah aku baca komen ko ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      wakakak..’aku dgn geng2 die, lawak weh baca komen hengko.
      pagi petang siang malam kat sini, gigih komen..tak menahan betol.
      ‘aku’ hari ini tak click hastag ke pegi cari barang..warhahahaha!
      abes baca dok reply komen org je..wahahaha

      0

      0
  64. aku says:

    haha..kann..aku pun tergelak baca..aku pun bukan selalu komen sini..dh korang banyak plak tanya aku itu ini..aku reply la..kang x reply..da mcm korang ckp sorg2 plak kan…kih3 ko yg komen pun confirm la tunggu aku reply apa..ye x.. :P

    0

    0
  65. puffin says:

    Neelofa ckp a man’s tongue can give u taste of his heart. tp bnda tu mcm terkena kt dia gak kan?

    0

    0
  66. D says:

    Yes, penggunaan hashtag ni sangat memberi kesan. it helps me browse easily nak cari barang as i memang suka cari barang on instagram. and sangat sangat tidak suka when i search sayajualtudung atau pun sayajualbaju keluar pulak gambar tak berkenaan. pastu kena la scroll sampai jumpa the real item. sebagai pengguna hashtag, hormat la all the consumers ni. nak buat business, kena always put yourself as a consumer then you apply apa you nak kalau you jadi a consumer. serious serabut dengan hashtag yang tak berkenaan. faham, networking tapi berlambak hashtag boleh dihasilkan untuk produk yang dijualkan, kenapa still nak kena guna hashtag yang takde kena mengena langsung with the products you’re selling.

    tapi tak salahkan neelofa jugak mesti macam panas hati cos it looks like her label macam kena bash. mungkin rizalman tak perlu screenshot gambar yang buat label neelofa tu so obvious like that. maybe just a blank picture or a screenshot rizalman buat kat notes then org will baca. so takde la nampak rizalman macam referring to that one label je bcos im sure bukan naelofar’s agents/stockist je yang buat macam ni.

    just my two cents la suka ok tak suka tak apa :)

    0

    0
    • D says:

      oh lupa nak tambah, neelofa tu pun maybe shouldn’t melatah with sarcasm and all. Kan entrepreneur, handle la in a matured way :)

      0

      0
  67. Hi says:

    ooooo

    0

    0
  68. diamdiamubi says:

    alaa lofa ni suma orang kenal la kau. acah2 suci sweet. padahal. aku taw la orang terdekat aku dah pernah kena. memang tak suka orang lagi cantik dari dia, lebih dari dia. wei kau da ada everything kot apa lagi kau nakkkkkkkk? punei nak punei?

    0

    0
  69. Flash says:

    Dah jual tudung buat hashtag tudung je la. Kenapa nk buat hashtag rizalman??

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Rizalman period….meroyan.

    0

    0
  71. Dont pretend says:

    Wahai Neelofa berubahla sepenuhnya kerana Allah…jadilah muslimah terbaik jangan cepat melatah, jangan hasad, riak @ takbur. Asyik-asyik cari gaduh dgn orang, Rizalman takat bagi teguran bagi memudah kan kerja semua pihak jadi tak perlu kita hina org tu tua, busuk hati n sbgnya. Muhasabahla diri kita dahulu lebih2 lagi sejak sudah berhijab ni. Plus jgn kerap mgunakan perkataan Allah dlm masa yang sama memerli dah menghina orang lain????

    0

    0