Written by Bella | November 28th, 2016

Sudah beberapa kali kita lihat kemesraan Neelofa dan Fattah Amin menunjukkan mereka sebenarnya mempunyai hubungan istimewa lebih-lebih lagi selepas video Neelofa menemani Fattah bermain futsal tersebar.

Terbaru, ada sumber yang mengatakan Neelofa dan Fattah sudah membahasakan diri dengan panggilan “sayang” dan sering merindui antara satu sama lain.

Bukan itu sahaja, menurut sumber itu lagi, pemandu peribadi Neelofa juga kerap mengambil dan menghantar Fattah. Seakan mereka berdua seperti ada sesuatu bukan?

Kalau anda masih ingat, Fasha Sandha juga pernah memberikan gambaran bahawa Neelofa sedang berbahagia dengan Fattah.

Nampaknya hari demi hari, semakin banyak cerita mengenai percintaan Neelofa dan Fattah Amin diperkatakan. Pada kami memang sudah terang lagi bersuluh mereka sedang bercinta apabila kerap keluar bersama dan kemesraan yang mereka pamerkan di khalayak.

Sumber Berita : Berita Harian

60 responses to Neelofa Dan Fattah Amin Sudah Bahasakan Diri “Sayang”?

  1. jalan daa says:

    Nikah la cepat.. Asik tepek post pra jimak jer.. Tak sesuai utk dilihat. Pamer contoh tak baik. Dah hijab pon nanti org cakap hijab kaki gesel..

    45

    6
    • Anonymous says:

      Awal2 mmg lah sayang,
      10 tahun lagi ko kena lempang.

      12

      12
      • Anonymous says:

        doakan lopah dan fattah. fattah pun okay solat tak tinggal. bagus tu… org solat ni selalunya jaga kebersihan diri.

        23

        2
      • minah jambu says:

        huh ! kalau kena lempang tk pandai2 gi makamah fail kan perceraian ! bukan nye susah sangat pon huh ! lov nlofa n fatah…

        1

        0
      • kacang buncis says:

        hahaha..tak baik oi cakap camtu..parent aku kahwin dah 55 tahun tau, masih loving2 lagi, jalan2 masih pegang tangan togeder2..hari2 pun honeymoon bak kata mak abah aku :p

        7

        0
      • Anonymous says:

        Wei mulut mmang tk dijga ke

        0

        0
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      Neelofa guna fatah sebagai back up je.
      Meluat lak tgok diaorg ni. Biasala masing2 gunakan masing2 untuk lariskan business. Kesian dekat peminat diaorg ingat diaorg betul2 cinta haha

      18

      21
      • Pekerja Gomen says:

        Pemandu peribadi Lopa hantar Fatah?
        Sapa ambik kesempatan kat sapa?
        Lopa…
        Siti Saleha pun dh pilih pegawai kerajaan…
        Baik Lopa pilih abang je…
        Abg janji takkan pakai driver lopa..
        Sbb abg pun ada drebar sendiri… kerajaan bayor..
        Tak pakai duit lopa..
        Abg janji.

        32

        3
        • mak jemah tepi tingkap says:

          sawitnya, tp meh mkcik nk nasihat jugak. ni bkn hnye trjadi di kalangan retis, waima org biasa sekalipun.

          org pompuan ni sebelum nikah, ape aje snggup dikorbankan waima untuk hidup dgn jntn yg kiranya pokai, kerana cinta pra perkawinan, lbeh sawit, snggup brgolok gadai kerana nk bukti cinta.
          dah nikah brape tahub nnti, abis diungkit katanya jntn tu amik kesempatan ke atas harta bnde dia sedangkan pada masa pra- prkawinanan, sume okay aje

          so moral of story, jntn2 mohon insaf sebelum sngka kesenangan itu akan brterusan tnpa bebelan jika kamu x buat sesuatu yakni perbaiki ekonomoni kamu sebelum jumping with joy. ingat sikit, dlm islam, still lllelaki yg perlu beri nafkah.

          15

          0
    • RAKYAT MALAYSIA MESTI VOTE FAIZ SU says:

      DATUK CHONG WEI kita tak boleh tolong menangkan gold Olympic tapi FAIZ SUBRI kita VOTE BAGI MENANG!!!. Go to Fifa puskas, scroll down dan vote. 5 saat je. AMBIK JE PHONE, LAPTOP NENEK, ATOK, BANGLA 1 gadget 1 vote. Tamat 1.12.2016. SILA VIRALKAN DI LAMAN SOSIAL.!!!!! Minta satu Asia SUPPORT MALAYSIA, tulis dlm bahasa cina, arab, korea, india, jangan malas. Faiz satunya wakil Asia. InshaAllah boleh menang. VOTE VOTE VOTE.

      0

      0
  2. Hajah gedik says:

    Dah dah la tu.cite suri hati mr pilot pun dah habis. Org dah muak la weyhhh

    47

    4
  3. Anonymous says:

    Pandai lopak guna c patah…. spai c patah putus dgn c cerri… lepas puas buang mcm c hans ….. cari lagi….. yg ptg di bayar kan semua kan patah…. sebab jual tudung sekali 50 juta.. patah kau minta kereta ., rumah, tanah minta buatkan bisnes yg boleh jual 60 juta…. berhenti jadi retis kamu dua bisness saja tumpukan. Atau blh jdi model gesel2

    7

    16
  4. hamba says:

    bosan

    19

    1
  5. Anonymous says:

    Tgh bcinta kan.. tunjuk selagi boleh tayang selagi bole.. peluk syg selagi boleh… Esok2 dh putus aku nk tgk mna dorg nk sorok muka malu tu.. bpe byk gmbr love2 bby2 nk kna delete… Msa tu rmai la menganjing baby2… Bru ko tauu..

    14

    9
  6. sheila says:

    Kenapa ya melayu suka,sgt mengutuk, x kira dlm apa jua,situation. X boleh ke sentiasa doa kn yg elok?

    32

    6
    • Fidot says:

      Itula, dorg pun dua2 bujang. Si fattah tu clash lama dah seblum cite ni lagi, sedap mulut je ckp psl si lopa. Manusia busuk hati lettew…

      18

      3
      • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

        Dah jadi artist, mestila ade je fans or orang akan kutuk. Ko ingat melayu je ke suka kutuk artist? artist barat pun kena kutuk ngok. Tula baca beautifulnara je. Try baca gossip sites lain cam perez hilton or tmz ke? Luaskan pemikiran sikit.

        8

        7
    • Anonymous says:

      mula2 mmg lah doa yg baik2 ….
      tapi kalau dah hari2 diaorang duk selfie tayang diri masing2 mcm ni ….lepas tu upah lagi org ambik pic/video sesama…..ditambah dgn fans diaorang yg over nak mampus ni…..ko still lagi nak suh doakan???
      udah2 lah tu membodek…..

      13

      0
    • ayoi says:

      asal tegur bnde y salah je ckp org dengki laa ape laa…wei mangkuk hayun,haram tetap haram…berpeluk2,gmbr bergesel2 elok sgt ke tuh??camne non muslim nk respek dgn wanita islam bertudung…perangai pun kalah gro…y ko nk bekap sgt artis ni dh kenapa??xkn laa sbb cantk,hensem,ko minat cite bodoh tu smpai nk menghalalkan ape y haram..retis dgn peminat pn sme bodoh…x kisah laaa..y pntg tggjwb org2 y menegur perbuatan dirog tu dh terlepas..sok kat akhirat jgn nk slhkn org sbb x tegur perbuatan tu,..ko nk sokong tu lantak ko…ko pn kire subahat…

      6

      0
      • Insan berdosa ingin ke syurga says:

        Tegur itu boleh tapi jangan tegur dekat khalayak ramai sebab tu bukan teguran tu penghinaan . manusia biasa la buat silap bukan nabi maksum dari dosa .

        0

        0
      • aminah says:

        Betul
        Sepatutnya neelofa set a good hijabi dah naik haji pun..jagalah tatasusila muslimah bertudung..
        Saya pun dah naik heran .tgn nerlofa asyij pegang fattah…
        Fattahh biass jee..sbg artis yg ramai followers set lah good example sbg muslinah sbenar..semuga fans nelofatah menadihru agar pujaan mereka lg dihormatu.jd icon yg bole dicontohi.

        0

        1
  7. Bosan says:

    Pe x hbs lg cite psal diorg nih??yg sbuk expose cite tp diorg sbuk nfikn..knp??wrtwan ni pn sbuk sgt nk korek knp??ni prmainan retis la..jgn jd bdoh la.

    13

    0
  8. Anonymous says:

    TAK PASAL2 SI NEELOPAK NI KENA SARA SI PATAH AMING

    7

    3
  9. Anonymous says:

    desperate betul si lopak nak laki… si patah tak sabar2 nak putus dgn sherry sebab si lopak satu kali jaul tudung RM 50 juta tentu sekarang billionaire boleh tumpang duit lopak

    7

    0
  10. Anonymous says:

    Lopa,kau try je ahmad maslan,kuata dia belum penuh,untung hari hari dapat makan nasi goreng gst,tudung kau pon ahmad maslan bleh tolong jualkan.

    6

    1
  11. @.@ says:

    Klu mmg betul si lopak ni falling in love ngn si fattah xpe jugak..kang dia juz buat utk kepentingan dia je..habis laaaa..jd mcm si Hans la pulak..merana jiwa raga kauuu..

    4

    1
  12. Mama says:

    nak bcinta tu tak kisah..dua2 pon muda dan solo..tp yg jd kisahnya kenapa terlalu menunjuk..dulu dorg nie tak mcm nie..matang bila bcinta,katanya la.. skrg jd lain mcm pulak..sesuatu sgt..yg jd meluatnya gambar dan video mereka bkepit bdua2an, btentang mata, senyum senget senyum kambing dan mcm2 gaya lg la, ada di mana2 sje..nk tunjuk kt sape ya..tak sesuai lgsung dgn imej nelofa yg cmgtu..mse fattah couple gn shery mse dia belum btudung dulu pon x bgambar over cmtu..plz ubah ya..sbb peminat #lopatah yg teruja tu, korang bgambar mcm nk laga2 pipi pon dorang suka dan sokong..so cuwettt katanya..emm,hancur!!

    19

    0
    • Anonymous says:

      Takpe aihhh…akak abby abadi suka. semua tak boleh..tapi sebab diapun gedik dgn cerita SuriHatiMr.Pilot… lofattah gesel2 pun…ok….

      2

      1
      • Abbytupoyo says:

        Hakak sokong kau dek. Abby tu komen hentam org buka aurat bagai tp si lofattah ni die xpe kan. Siap kata xpe lg. Dunia2..

        1

        0
  13. Anonymous says:

    yang gadis Nye cantik manis , yang jejaka Nye ensem menawan, anak depa camner le nanti…
    apa2 pun semua kurniaan Allah swt.

    11

    2
  14. Anonymous says:

    Jangan tunggu lama2 …. bina kemanisan cinta tu di alam perkahwinan….

    10

    0
  15. Anonymous says:

    dajjal dah hampir keluar, marilah kita amalkan al khafi.. tidak sahaja di hari jumaat, malahan setiap hari supaya lidah kita tidak kelu bila berdepan dengannya.. ayuh!

    11

    0
  16. bukan haters... says:

    lopa2 akhirnya ini taste kau..
    biar betul…
    mamat yg berlakun mcm kayu…
    jadi pilot olok2.. kau pun cair…
    lopa U r defeated….!!!

    8

    2
  17. Anonymous says:

    lopa mmg cantik.. tgk muka die xpuas. tp aku xsuka personaliti die. lg2 kt meletop tu.. nmpk mcm arrogant gile. xtau la pasaipa..

    3

    5
  18. anon says:

    mak pak lofa ni tak sakit mata lak tengok anak pompuan garik cam gini???

    7

    3
  19. damai says:

    masa fattah dgn sherry, x ada lah gedik sgt mrk tu, jarang mrk upload photo bersama, if upload selalu in group, yg ini mentang2 dpt yg cantik dan loaded, fattah bukan main lagi, sudah2 lah upload photo bersama yg konon2 sweet lah sgt, jglah imej muslimah hang lofa, kata fattah yg menjaga waktu solat, so pleaselah, muak sgt tengok photo upload anda tau

    7

    2
    • maditah says:

      Ramai jugk fans yg tau ni senus strategij lofatah luaskn market biz diarang..
      Gadisbertudung dah naik haji tapi tangan asyik nak pegang2 fatah..dan peminat menghalalkan #aww sweet…
      Nerlofa mesti sedar yang peminatnya menggalakkanya ke jalan yg sesat.

      2

      0
  20. Anonymous says:

    Stok gigolo upahan utk Neelofa je si Fatah ni. Cover line

    6

    2
  21. FC says:

    Big fat YAWN…….

    3

    1
  22. Nara najis says:

    Nara sudah2 la tu korek cerita dorg.. peminat kalo nak tau bole je pegi insta dorg.. yg kau heboh2 kan benda nie buat tambah dosa buat pe.. kalo pon dorg bercinta give them space.. makcik2 akak2 yg comment kat sini semua bercinta selepas kawen ke?? Jgn bohong diri sendiri pls.. kalo korg buat bole.. kalo artis buat tk bole.. ni la MELAYU..mmg LAYU je hidop korg!

    11

    0
  23. m says:

    Satu je aku nk cakap. pelakon-pelakon kita banyak yang tak profesional. asal belakon laki bini aje, jatuh cinta kat set. dah tu org yg menonton pun tak profesional ”OOh so sweet, plis kawen betul2!’ hello!! belakon je kot. tak yah la nak merapu sangat. nak sangat merealisasikan benda yang sekadar drama LAKONAN aduih..bosan aku tengok. belakon mantap ada chemistry bagus, dah disuruh kawen, bila belakon kayu plak, suruh berenti belakon, cer support kerjaya dorang xleh ke? bila dah diasak-asak berkali2 agaknya dua pelakon boleh plak jatuh cinta bebetul. pe kes? jatuh cinta betul2 ke sebab terpengaruh ngn peminat memasing. ataupun seronok tengok semua orang panas jubur, ada yang suka ada yang benci. aku bukan peminat mana2 pelakon, benci pun tak, cuma nak cakap apa yg aku rasa je. nak kecam pun kecamlah.

    5

    0
  24. meleis says:

    sama je kakak dgn adik. igt ke kakak je. ni adik pulak gesel. nyampah kt ig explore aku semua keluar muka korang berdua. igt nk tutup ig la. semakkk

    7

    0
    • Hajjah Neelofake says:

      AKU HARAP CERITA ISTERI TUAN IHSAN AARON AZIZ BERLAKON TU AKAN MEMATI KAN CERITA HAJJAH DAN JANTANS NI DENGAN SEGERA. SEMAK WEHHHH IG PENUH GAMBA DORG, YANG FANS PULEK DUK KOMEN BERSEMUT SEMUT. PUIIIII. GELI.
      HAJJAH, KAKAK DAN ADIK-ADIK JENIS SUKA GESEL DENGAN JANTANS.

      4

      0
  25. Anonymous says:

    angelina jolie and brad pitt pun boleh bercerai berai….
    inikan pulak si lopah dan si patah ni.

    1

    1
  26. Anonymous says:

    lofah mmg suka buat guys perasan…
    masa meletop tu dia duk panggil nabil …baby…
    hans dtg pun dia panggil baby gak.
    mmg kaki goda gak dia ni.

    5

    0
    • itah says:

      X melambngkn gadis muslimah .

      Sbb tu ramai bertudung lahir ank luar nikah…
      Takder ke ustaz ke ustazah ke nasihat diarang berdua ni….

      0

      0
  27. Hh says:

    Hajah neelofa.Hajah

    2

    0
  28. Anonymous says:

    alaaaa…setakat cinta lokasi..smpai bl je bertahan tuh…thn dpn senyap laaa….bgs si patah muke beruk ni…pndai amik kesempatan…dh laa muke sengkek pastu di kikis btl2 si lopak tuh…siap driver amik lg..untung ko patah…jgn lupe ko tido skali dgn lopak tuh..rugi laa kikis harta tp x dapek pecah dara lopak..pastu bl bosan ko tgglkan lopak cari betina lain…nk berlakon nti pilih retis y mude2 cntk,kaya…sng hdp ko bro..ko ikut laa petua aku ni..sure ko berjaya dunia akhirat…kahkahkah…

    hajah lopak,,sia2 je laa ko menangis dpn kaabah siap buat video bagai…blek pn perangai cam betina sundal..desperate sgt nk berlaki..kawen je laa..sibuk nk peluk2…geli laa aii..cantik camne pun muke ko sorry laa bkn stok buat isteri…stok geli2 je blh…hahahaha..

    2

    1
  29. stock exchange says:

    bagus laa…kalau dah msg2 suka sama suka, nikah la cepat..dari segi perbezaan status kewangan tu, bukanlah masalah besar kalau neelofa redha..lagipun rasanya fattah ni berduit juga sbb dia buat iklan selain berlakon..payment iklan yg syok, kasar bayarannya..dan kita pun bukan tahu kalau si fattah ni kot2 byk duit ke, berharta ke, warisi kekayaan org tua ke..kot laaa…tapi hatta si fattah ni tak berduit skalipun dan mereka suka sama suka dan niat msg2 mmg bersih nak meneruskan dgn rumahtangga / menghalalkan perhubungan, biarlah..masing2 tuan punya badan yg suka..kenapa ramai nak bising2..cuba kalau korang yg suka sama suka tapi org ramai yg tak ada kena mengena dgn kamu pulak bising, kelakar kan?

    5

    2
  30. lantaklah says:

    Aku je ke yang meluat dengan diorang ni? Suka cakap suka, tak suka, please be professional! Batas agama, sila jaga. Awak tu muslim, dah pergi Mekah lagi. Tudung aku tengok makin lama makin singkat. Lengan kaki terdedah.. hmm, dunia, dunia..

    2

    0
  31. johnny bravo says:

    2 ekor ni patut kawen je. 2nd pic tu, lopa nampak gelenya je, dah gatal sngt…

    1

    0
  32. boring says:

    alah…!! boring btul ar..asyik cite pasal 2org ni jer…
    naik meluat aku tgk..

    3

    0
  33. Lo ke tah says:

    Lepas tu lofa suka buat bisik2, kat fattah. Nampak excited lofa tu lain. Dulu suka sekarang bosan. Tak jadi jugak ni.. FattH pandai goda dan lofa suka tayang tadah muka.. Memang cantik tapi nampak gedik tak sesuai as icon bisnes

    0

    0
  34. lantaklah says:

    Another good example of excessive PPL. Tapi aku lagi kesian dekaf fans yang tak tau nak bezakan yang betul dan palsu. Lepas tu dok back up benda yg dh sah2 buruk disisi agama. Don’t make me laugh. Muak dengan diorang ni dari drama ni start tayang lagi. Agaknya artist Malaysia ni memang tak reti nak jadi professional ke apa? Sepatutnya elok director kata cut, watak yg dibawa dalam cerita tu turut di’cut’kan. Lagi satu diorang kena ingat, orang Malaysia ni memang akan pandang apa yang kau buat, siapa kau, title apa kau ada. Tu yg teruk hajah tu kena bash sebab she supposed to show a good example of how a Muslimah should be.

    1

    0
  35. Anonymous says:

    meluat!!!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    kenapa korang nak komen couple ni. Kalau tak suka, doa bg diorg jauh je tak payah nak keluarkan kata kesat dan hasut org lain untuk tak suka diorg unless uols pun jeles sebenarnya.
    entah2 korg yang dok kutuk pun sebenarnya fanatik dgn diorg hahahah

    0

    0
  37. rahsia says:

    dah lah ..tak baik cakap cakap orang je..diri ko sendiri pon tak tau nak jaga macam mana tu…korang lagi tambah dosa adelah ….hishhh…biar lah diorang nak buat ape…tu bukan hal ko …so korang tak payah nak sebuk hal diorang tu….faham…..assalammualaikummm….

    0

    0