Written by AbangNara | October 24th, 2013

Abang Nara lihat Neelofa adalah salah seorang selebriti tempatan yang mempunyai cita-cita dan hala tuju di dalam kehidupannya. Walaupun masih muda, Neelofa sudah pun mempunyai produk kecantikannya sendiri iaitu Bellavita. Ini semua adalah persiapan untuk dirinya bersara daripada dunia hiburan apabila usia Neelofa mencecah 30 tahun.
neelofa bertudungKini berusia 24 tahun, Neelofa percaya dalam tempoh 5 tahun lagi bakatnya tidak lagi akan diperlukan kerana sudah ada bakat-bakat baru ketika itu. Kata Neelofa kepada Mstar Online:-

Terus-terang saya katakan, saya tidak pernah berhasrat untuk berlakon sampai bila-bila. Insya-Allah, dalam masa lima tahun ini saya akan kurangkan aktiviti seni dan seterusnya meninggalkan dunia glamor ini untuk beralih kepada bidang lain apabila usia saya 30 tahun.

Saya merancang selewat-lewatnya pada usia 29 tahun saya akan berkahwin dan mempunyai keluarga sendiri. Pada waktu itu tumpuan saya adalah dalam perniagaan dan bukan lagi lakonan

neelofa

Bagus perancangan yang ada di dalam tangan Neelofa itu. Dunia lakonan sememangnya tidak mampu bertahan sampai bila-bila. Masa muda inilah pulun betul-betul sambil merancang perniagaan untuk masa depan. Dah tak popular nanti sekurang-kurangnya sudah ada backup plan. Tak adalah baru terkejar-kejar nak meniaga. Semoga perancangan Neelofa menjadi kenyataan suatu hari nanti. Kita tunggu sama-sama 5 tahun lagi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

77 responses to Neelofa Bakal Bersara Daripada Dunia Hiburan Pada Usia 30 Tahun

  1. ok2 says:

    Ok la tu… dah ad bsnes sndri…

    0

    0
  2. syira says:

    Tak mendatangkan apa2 effect pun dlm industri seni dgn persaraan itu..

    0

    0
  3. Kangkung Goreng Belacan says:

    lantak pi la dia ni..aku bkn minat sgt nilopa ni pon..mcm gedik jeee…

    0

    0
  4. anon says:

    Eloklah tu, kalau lama2 sangat dlm industri ni kan org menyampah pulak dgn kegedikan kamu tu. Actually lagi cepat kamu bersara, lagi bagus kot….

    0

    0
  5. adnan semput says:

    alhamdulilah…sangat di alu2kan.

    0

    0
  6. ayam says:

    tak sabarnye nak tunggu lopak umur 30 yes yes !

    0

    0
  7. CHOOOIIIIIII says:

    EEEEEEEE…..xsabar nk bt knduri pisangg …cpt skit brsara…

    0

    0
  8. skali skala says:

    bagusla..bukan pandai blakon pun~amat dialu-alukan

    0

    0
  9. Neeeett says:

    jgn la kutuk2 neelofa , kedengki betul , die ok ape

    0

    0
  10. skali dua kali sekala says:

    berita baik la nih..bkn pandai blakon pun.bsara esok pun bagusss…*thumbs up*

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ala sekarangla bersara

    0

    0
  12. […] sendiri iaitu Bellavita Ini semua adalah persiapan untuk dirinya bersara daripada dunia hiburan Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Bakal, Bersara, Daripada, Dunia, Hiburan, […]

    0

    0
  13. Elly says:

    Lopak, walaupun kita tak berapa berkenan dengan lakonan dan kedegilan kamu, tapi kita suka pemikiran kamu yang berhala tuju. Semoga senang dan lapang hidup ya, lopak :)

    0

    0
  14. shiro says:

    yahoo!!!

    0

    0
  15. nelopak says:

    ya lar..artis suam2 kuku mcm ko nih..mmg terpaksa wat statement bersara awal…. sedor pun berlakon serupa tiang kayu!!! pastu method retis msia nih…baru kahwin berkobar2 bg tau terus xnk berlakon dah, jaga rmh tangga,bertudung semua..tup2 esk lusa tiba2 berlakon….siap free hair balik…haaaa tu tgh gaduh ngan laki….dah bertahun x dpt nafkah…tiba2 jerk cerai..yg tak tahan..lepas dah berlakon blk…makin kurang pulak kain kat badan…huh…hipokrit siot

    0

    0
  16. paukaya says:

    29 baru nk kawin…lambat la anak aku lahir nnt…hahahahahahahahaha

    0

    0
  17. Sgt dialu-alukan persaraan terbabit…kalau boleh tak pyhla tunggu 30thun esok pun dh boleh bersara…spm 10 A lgsung tak talented jd Retis…baik jd professor jer dlu…dktor ker ….bertambah juga golongan professional…tak gtu???

    0

    0
  18. nelopak says:

    elok sesngt la tu,takde sumbangan pon kat industri.

    0

    0
  19. Abang Ketul says:

    neelofa = rita rudaini
    low class mentality!

    0

    0
  20. neeeeeeelopak(cam kelopak mata lah says:

    senang ko be”rambus” lah skang orang dah naik meluat tegok muka kau jew kat tv,menyampah den

    0

    0
  21. Raphaim says:

    Apalah korang benci sangat gan Neelofa ni ???

    Muka cantik, masih muda tak jemu kalau mata memandang …
    Agaknya korang ni lebih suka artist2 yg ala ala mcm ustazah kampung ke ?

    0

    0
  22. diana lempir says:

    ok planning tu lopak, umo 30 thn jual nasi lemak kat kpg santan…cantekkkkk

    0

    0
  23. mak c kina says:

    nape la aku like sume komen kt ats ni…hahaha…
    xyah tggu 30thn la makcik…skrg je…bkn bes pn ko blakon..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    bagoslah..tapi aku lagi suke kalau ko bersara skarang…hahahahaha……bukan ade function pnting pon ko lam industri seni ni…law tade bleyh owrg bleyh ambek yg lbeyh better dr ko lg…sekiannnnn….lopakkk lopaakkk…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    lantak ko la lofa kalau nk bersara dari dunia hiburan…ko ad skg pn x ad ap2 faedah…berlakon ke laut…nape x berhenti skg j kan senang…kita org dh jemu kt u la…

    0

    0
  26. Pelik says:

    kenapa x berhenti skg j….

    0

    0
  27. why? says:

    sy perasan abg nara n kalau pasal neelofa bnyak btol pujian..puji berbakol2..kena lah adil,,n pasl faizal hotfm siap ckp jemu,,lain kali nk tulis ape tu bce dulu pndpt org rmai…

    0

    0
  28. Menyampah says:

    laaaaaa…nape nk tunggu umo 30thn…skg j la berhenti…kita org semua x kan sedih punya la….

    0

    0
  29. sini sana says:

    abang nara kalau artikel neelofa baik2, indah2 je..bias!

    0

    0
  30. nara bias! says:

    bias nara ni…kalau neelofa bagus blake..haha

    0

    0
  31. Kelauttt says:

    Hmmmmm…sedar dri pun….berrlakon pun kelaut lepasss..je gayenye…

    0

    0
  32. Saja says:

    ishhhh..kalau 29 baru nk kawin..kalau la jodoh dia ngan hans..hans mesti dh tua ganyut….silap2 rambut pn dh botak tengah..bersara sekarang j la lopak…kita org semua x kesah pn…amat la di alu-alukan sangat….

    0

    0
  33. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Alaa.. lmbtnye, knpe xskrg?? fazura, tasha silla, anzalna bole tarik nafas legaa..

    0

    0
  34. MAK HAYAMMM says:

    ALAAA KAW PAKAI TUDUNG PUN STIILL NAMPAKK TETEK GAK..PROPA LEBIH NAK MENUNJUK KO LAWA PAKAI TUDUNG SUPAYA ORANG PUJI KO KAN??????????????

    0

    0
  35. spooky says:

    aku rasa better berhenti skg hahaha

    0

    0
  36. suteree says:

    abg nara akak nelopa umoq 25 laaa.. ton depan 26..

    0

    0
  37. MEK NAH says:

    muka cantik tp tak tau bila tgk drama @ film ada muka dia terus budget citer tu tak best n terus tak nak tgk.

    film dia berlakon sumer x cecah box office pown…drama pon mcm syok sendiri jer..

    maybe takde aura la neelofa ni. please find another job je la ye. nextttttt!!!!!!!

    0

    0
  38. Oppsss sorryyy... says:

    propa btl le pompuan ni…lagi 5 tahun pn sebok nk cite…dlm masa lima tahun tu mcm2 hal leh jadi le lopa hoiii…ko ckp lagi lima tahun nk bersara…sok kalau dh kawin n bersara bila dh cerai..tup..tup keluar lagi ko punya muka…biasa la..retis katakan..ap kata..ko bersara je la sekarang…kan senang…x le menyemak kt dunia seni ni…x ad cacat celanya pn kalau ko x ad…

    0

    0
  39. shahz says:

    4 x 6 = 24

    korang ni.. kan kat atas tu dia cakap dlm mase 5 thn akan dtg maybe bakat dia dah x diperlukan lagi.. cube paham ayat dia tu betol2.. skrg dia kan still byk job n masyukk.. so cam rugi jek bersara skrg.. bagi aku, patut dia further studies sbb sayang dgn spm 10A tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Shaz,

      hutang lopa da bayar belum. Lagi 5 tahun interest naik tau… Banyak tu dia collect
      dari you.

      Baru dia tarik nafas lega…Sorry Shah Jazle I think hahhhaha

      0

      0
  40. Zubir says:

    Heii..ko nk besara umo 30 ke taon dpn ke besok pagi ke ade aku kesahh!!..ko henggat ko ckp camtu bekejar producer nk amek ko blakon??..bajet hot jek..meluuuaaattt!!!..

    0

    0
  41. lili says:

    ada aku kesah!! sekarang pun boleh..tak da bakat seni pun..bergaduh..posing mulut muncung..seksi…kurang ajar…ituler kerja ko selama ni…bakat?menyibuk jer adala..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Konon amek gambar bertudong orang sulalah. Noway hose.

    Oranga makin menyampah pada u lah lopa. Muat naik turun gambar shopping sakan kau aja. Kau ingat kau pandai sangat eh. Cuba tengon Hanis Zulaikah cara dia berbual
    kita tau dia anak pandai tapi tak yah ketawa terbahak macam kau gedik dengan Nabil Songel. Zizan pun buat kelakar….tapi cara Hanis ketawa tersangat sopan baik2 tak kenal dia by one or two look we all suka sangat.

    But not you, our whole family in Singapore dont think we like the way you present yourselves tak natural ah lopa. Besok tender sudahlah tak suka tengok you arab action

    0

    0
    • Batu ladong berat says:

      Kalau org singahpore tak suka NEELOFA , org LONDON , org MALAYSIA, NEW ZEALAND, AUSTRALIA ish banyak lagi yg suka la.,

      Dia ni cantik , muka timeless beauty.

      Korang pat sini tak payah la nk dengki sangat komen pasal artis cantik ni .

      0

      0
      • Anonymous says:

        Yuckssss yuckssss na muntah i

        Arab dugul

        0

        0
      • Anonymous says:

        Banyak pun orang Malaysia tak suka. Orang australia satu dua diaorang suka Diana Daniel. Irang London suka mungkin dia bawa ringgit kerja dia
        Shopping sakan.other than that aku tak fikir banyak orang meluat ah

        0

        0
        • Anonymous says:

          Actuallly tak dengki tapi dia ni yaya paoaya.

          Megah tau tak tengok orang boleh tau.
          Tak suka.

          David Teo kau jgn amrk dia berlakon, tak akan
          Laku punya filem you.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Semua komen tentang dia yang tak best semua orang like.

        Kau pakai pyrdah mungkin lah mungkin orang suka

        0

        0
  43. Terompah says:

    Mmm..x benci same ko lopak tp meluatt!!..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Meluat lepas tu datang benci.

      Sama aja. Rata2 peminat tK suka mcam dia hotlah gitu.

      Bersara bersara sekarang

      0

      0
  44. skali skala says:

    setiap komen yg d’highlite kuning mesti ada 1 thumb down kan?? siapala peminat tegar neelopak ni kan?gigihnyaaa…pity u :P

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Suka sgt nk cari perhatian si lofa ni…produk tak Ada tapi nak Aje muka n cerita dia masuk majalah n semua media2 cetak…b4 ni byk cerita2 hangat yg dia created …skrg dh suam2 n filem pun tak laku so Cuba nk join sekakila dgn kontroversi2 hangat artis lain…masalahnya skrg Ada siapa yg Kisah dgn plan dia yg nk bersara…plan tu Utk diri sendiri so rasanya lbh baik keep for ur self tak pyh la nk heboh bagai…if tk jd tak ke malu? N siapa tau esok lusa Kawin Ada ank terus bersara?artis mmg public figure but takan la semua nk share…n share benda yg patut je …yg tk patut tak pyhla…

    0

    0
  46. cik bedah says:

    Laa..lopak bqru 24 thn ke.awat mcm muka org tua.
    Lopak oiii..tayah ttu umo 30 la.a.s.a.p pn xpe.
    Hang tu pn ape hang buat sume nan hado.baik blakon, baik mengacara, baik modelling.ke laut sumenye.cik bedah sokong 1000% niat tu.niat yg baik elok percepatkan.hohoho.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Orang tak suka pelakon baru naik nak action class, action pandai. Nak saman orang
    Belum dapat terima tau tak. Lepas tu kau action dengan gambar2 yang akulah
    Boleh pegi sana sini.

    Jadi macam liyana dan yana samsudintempah nama dulu and stay low profile. Lisa
    Surihani lagi kaya giler Suami terkenal lagi tak ada pun action macam.

    Dah nak bersara harap2 di percepatkanlahhh. Tak suka ah tengok kau especially dalam
    Meletoppp bahasa jawa bilang sebel. Aku baik2 minat Hans kerana kau aku pun dah sebel dengan dia.. Kau orang buka business jual sunglasses bagus ah

    0

    0
  48. shika says:

    pencen skrg pon xpe

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tuah,,,,tengok MalaysiA ni agrees.

      Penerbit Meletop gantilah dengan orang lain.

      Ganti dngan Lisa or Hanis kalau AF dah habis.

      Tak berkenan ah. Cuna Nara and Hans aja suka dua

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tuah,,,,tengok MalaysiA ni agrees.

      Penerbit Meletop gantilah dengan orang lain.

      Ganti dngan Lisa or Hanis kalau AF dah habis.

      Tak berkenan ah. Cuna Nara and Hans aja suka dia. Oerasan ayulah pakai
      Tudong.,…i dnt think so. Diana Amir lagu ayu sunggoh pun hidong kembeng
      Keikhlasan Diana tu ada but not this girl lopa….

      0

      0
  49. sAyE says:

    Xyah tunggu 5 thn lglah cik lopa oii.. Esok pon boleh. Berlakon pon cam kayu. Hmmm…

    0

    0
  50. Batu ladong berat says:

    Aku suka NEELOFA .ni ..

    Muka fresh la, tk jelak tngk muka dia .. Yg lain2 mcm lisa surihani, yana , da nk expire laaa ..

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Buah ladong berat sebelah

    Aku rasa by end of the year she can belah. Meleto expires as well
    Nona please resign ah

    Batu ladong cakap mcm Hans aja. Nowonder buah berat ada batu

    0

    0
    • Batu ladong berat says:

      Bakat berlakon ni kalau diasah boleh menjadi. Tengok aje la nanti.

      Kalau Rajin buat homework insya allah boleh jadi Pelakon wanita popular.
      Neelofa ni da pun ada Package rupa semua da ok . Hanya masa aje dan peluang boleh tentukan nya.
      Aku tngk artis lain , kebanyakannya mcm ,da mcm basi la .
      Cuma NEELOFA aje yg FRESHHHHH..

      0

      0
  52. […] Neelofa Bakal Bersara Daripada Dunia Hiburan Pada Usia 30 Tahun (75) […]

    0

    0
  53. […] Neelofa Bakal Bersara Daripada Dunia Hiburan Pada Usia 30 Tahun (76) […]

    0

    0