Written by Bella | February 7th, 2017

Baru-baru ini ada khabar angin hangat mengatakan Neelofa kini sedang intim dengan seorang kerabat diraja yang agak terkenal dan berita tersebut sudah tersebar luas di media sosial.

Menerusi portal Utusan Online, Neelofa akui beliau sedang berkawan dengan seorang kerabat diraja dan sebenarnya hubungan persahabatan mereka terjalin itu bukanlah diatur oleh pihak keluarga.

Saya masih solo dan dia pun sama. Saya tidak nafikan kami berkawan cuma status saya sebagai selebriti dan dia sebagai kerabat tidak boleh lari dari andaian dan dakwaan orang.

Anda semua sudah cukup bijak untuk menilai sama ada saya layak atau tidak untuk bercakap tentang hal ini. Saya pilih untuk tidak mengulas.

Keluarga tidak pernah bertanya saya tentang hal ini. Cuma saya tertekan dengan pelbagai dakwaan dan andaian orang ramai.

Neelofa juga merayu untuk orang ramai memahami situasi dirinya dan memberinya ruang. Hati Neelofa hancur apabila membaca komen netizen yang agak negatif dan mereka yang mencetuskan pelbagai spekulasi.

Sumber Berita : Utusan Online

[jetpack-related-posts]

75 responses to Neelofa Akui Sedang Berkawan Dengan Kerabat Diraja

  1. Hate DRAMA says:

    ASSALAMUALAIKUM Lofa.
    Jangan berumah di tepi pantai, kalau takut di lambong ombak. Be your self and be self confident you know who you are, THAT IS ENOUGH. Have a wonderful life as a celebrity.

    17

    0
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      Kan ak dah cakap Patah ni bukan taste Lopak. Lopak mana suka ngan budak hingusan x berduit cam patah. Kesian peminat Bodoh LoPattah yang duk menyibuk busy body slama ni. Haha.

      125

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Yesssssssss….
        Akhirnya Lopa mengaku juga hubungan kita pada umum…

        10

        0
        • Anonymous says:

          Aku baru baca komen kat artikel ‘kami penah bersama’ tu. Ada orang komen ‘lepas ni Lofa ngaku kawan dgn kerabat la pulak’. Gila kentang power boleh tau.

          47

          0
      • Yiyi says:

        Kahkah aku tak boleh blah makcik makcik beria kat IG yang ‘solat hajat untuk lopatah’ tu

        45

        0
      • Kakak Minah Latoya Mulot Longkang says:

        Mampu ke Patah beli Hermes kat si lopak ni? Kalau x mampu, mmg bukan taste Lopak la. Lopak ni cam pompuan high maintenance je ak tgok. Laki dia kenala kaya raya. Stakat berlakon drama ciput ade ke dia nak pandang? Sekian

        38

        0
        • Anonymous says:

          tunggu la..nikah dengan yang tua…kaya raya dulu. bercerai..then baru nikah semula dgn lelaki muda yang hensem.

          5

          1
      • Anonymous says:

        kan btl apa yg fafau ckp hr tu.lps tu ramai yg hentam fafau gara2 keluarkan statemnet jujur tu

        37

        0
    • Anonymous says:

      makin lama makin terselah perangai si lopa ni yg sebenar. bkn nak cakap la, bajet hot tapi tak kawen2. anzalna , ramona zamzam…yg mmg jelita tu jgk yg dah jumpe prince charming diorang, berhoneymoon sana sini insyaAllah bakal ada anak plak tak lama lg. org lain dah berkembang …ko jgk la mereput lopa dgn angan2 princess wanna be tu.

      15

      2
    • minah jambu say no to DRUG says:

      nlofa maseh ngan fatahhh…tentang krabat2 tu cuma gimmik aje…dh tentu fatah ngan lofa suka sama suka …just wait n see aje la betol ke tk betol..lov u lofaaaaaa…

      0

      24
  2. aku yg panas! says:

    Weiii lopak.. Pi jahanam la dgn strategi taktik citer ko yg tak putus putus nak sembang gebang panas jer tiap tiap hari. Lepas ko cakap orang yg bagi tekanan kat ko citer pasal ko 24 jam. Padahal setiap kali citer kuar kat media sosial atau media massa, ko yg bukak citer gebang atau ko yg kuar statement ayat celaka teka teki ula mati dlm mangkok. Lu ni lopak bila dah asek kuar citer nampak macam lu murah sangat laa.. Dgn citer citer kontolbesi kaki gesel lu ni kerabat mana gila kat hang??? Jawab lopak jawaabbb.. (lepas 2-3 minggu cite kerabat pon ilang, lopak kalih sebab lain, jaja benda panas lain)

    19

    1
  3. Anonymous says:

    Haha. Patah hati si Fatah. Dia je lah gigih nak jadi kan kau wanita terakhir. Tapi kau tak nak jadi kan dia lelaki terakhir. Haha. Yang mana dulu kata aku dengki dengan dia orang berdua ni. Nah! Idola kau dah bagitahu dah. Haha.

    60

    -2
  4. Suka hati awak laaaa says:

    Kejap dengan kerabat, kejap ngan Fattah.

    54

    -1
    • asrul says:

      aku cuma nak cakap satu je.

      paper ni macam da tak releven.dia bagos letak audio/video sekali.barulaaa cite-cite macam ni tak bepanjangan..asyik je la kang klua kenyataan bagai.aku tengok video semalam si lopa cakap lain.ni tup kelua paper cakap lain..kalau letak video/audio bagos ni..settle berita pasal lopa ni sehari je…

      nara,ko pon tayah ceduk berita macam ni.ko memanjang kan lagi cite si lopa ni.ko pegi youtube,amek full version video sesi soal jawab ni.ok bro

      25

      20
      • xpaham says:

        btul 2..abg nara for the 1st time please la jd blogger yg berhemah..dh 2017 pn tp a.nara still cedok2 gosip..pegi youtube sana ade full intvw..lofa ckp lain..reputz tls lain..xkan xphm bhsa melayu kot a.nara..

        16

        3
  5. Saper2 je la says:

    ‘Kesian’nyaaaa kt minah ni….yg si bella n nara ni mmg gila taksub kt minah ni gamaknya….tah brp ribu dh story pase minah ni ngn si patah tu kt page ni la…..muaaaaakkkkkkkkkk

    33

    0
    • aku says:

      beb..jap lg depa up pasal kek birthday lopak harga 20k tu..sabo je la yer..ape kata..pakat ramai2 xkomen walau 1 pun..kat post psl neelofa ni..so, bila xde hit..xde la post psl ni lg..tol x?

      15

      0
  6. nor says:

    Lopak oh lopak….. Kesian kat hang kemaruk nak kawin…odoi aiiii,mcm2 cite ang reka utk raih publisiti…teruskan usaha…hahaha patahla hati…aiiih patahla amin…hihi

    25

    0
    • Anonymous says:

      Mmg nampak dia kemaruk nak kahwin kan? Dari aritu lagi asyik canang gosip murah camni. yang lelaki diam je. Dia je lebih pastu play victim as if haters komen negatif. Podah!

      19

      2
  7. Anonymous says:

    Hajjah yg gatal.. geng ungkasa gesel2 dgn jantan lain alih2 ngaku tgh rapat dgn jantan lain pastu sentap dgn kritikan netizen.. annoying..

    40

    0
    • Lina says:

      Aku Lebih percaya berita ni, lepas ni bubar la lopattah. Peminat lopattah yg masih khayal yg masih ingat neelofake nak Kawin dgn pattah

      8

      3
  8. fatahpatahhati says:

    ahahaha… lpas ni lelaki mana lagi la lopa oii.. patah hati si fatah oleh mu..ekeke

    7

    0
  9. Anonymous says:

    Better jangan buka mulut laa lofa.. macam-macam dah statement keluar..

    9

    0
  10. Anonymous says:

    soalnya kerabat yg agak terkenal tu SIAPA? ada sapa2 tau blh bg pencerahan skit tak. tak..cek tak suka teka teki :)

    4

    0
  11. @.@ says:

    Bg aku..ngn kerabat pon x, ngn si fattah tu pon x jgk..stakt si lofa ni aku xde nye nk buang ms pcaya..tgk je nanti..lain la klu ko mcm Juliana Evans siap ngn pic skali..tp hopefully betul la ye..sbb cun dh tu ngn ko yg kononnya high taste sgt..

    3

    1
  12. Anonymous says:

    wanita terakhir fattah dah ada bf maka tak kawen lah fattah coz lofa adalah wanita terakhir…

    41

    0
  13. Lofhaters says:

    Halaaahhh aku muak betul ni semua page kat media sosial ada statement putar belit engko. Kau belakon takdela hebat mana sendu jugak aku tengok. Nama ko naik pon sebab ada fanclub fanatik je.takde la berbakat mana. Mengacara pon tersasul sasul. Selain pada tu bakat kau ialah menggedik dan menggatal. Enough said

    10

    -1
  14. tweety2805 says:

    bertabahlah fattah amin :(
    u deserve someone better than her then…

    18

    1
  15. rosmerah says:

    Aku mcm menyampah dengan minah yang berhijab atau baru berhijab. Konon nyer selepas berhijab mereka ni dlm golongan ‘Pure/Suci’. Mula la meraka rasa diri mereka mulia drpd yg tidak berhijab. Mungkin kau berhijab ..tapi tak pernah nmpk kerjakan solat. Seballik nyer yang tak berhijab..berusaha untuk solat. Aku tgk minah2 hijab skrg mcm shiok sendiri mcm si lopak ni….konon dier saja layak untuk yg terbaik.
    Kalau da tentukan kau takde jodoh/kawin smpi 60tahun. Aku nak tengok kerabat maner nak

    15

    0
    • Anonymous says:

      apa yang kau bebel ni …hijab tak hijab…
      adoiiiii please jangan kaitkan lah..
      ibadat orang jangan nak sebok….jaga diri sendiri sudah!!!

      3

      2
    • Anonymous says:

      Mesti awak tak tahu antara 8 sebab solat yang tak diterima adalah dari org yang tak menutup aurat. So kalau solat tak terima, apa guna kata “alah aku tak tutup aurat pun solat”. Dui

      1

      1
  16. Shhh says:

    dia ckp putar belit..sampai satu tahap aku tak paham pa dia cuba nk sampaikan..cra bercakap nmpk mcm matang..tpi isi kurang…mcm ni jelah kalo wartawan just no komen..smpi wartawan rasa meluat..

    8

    0
  17. Sabahbilang says:

    Heloo neelofa..rupa u bca jg k0men netizen,anywhre knytaan dmi knyataan tu buat awk lega kn?tu yg baik dan tu yg spatutnya..hehehe klau da jd0h cinta jd0h kawin dgn kerabat,rezeki awk lah..mmg awk mmpu hehehe yg lain k0 adaaa?! Go neel0fa..

    0

    14
  18. sepaun says:

    babai fatah! babai hashtag loffattah!

    1

    0
  19. LUPOTONG says:

    mane kaum taksub LOPATAH..???..haha..udah2 la buat kje bodo agung2kan retis..asal blakon bsama ko KAWENKAN..LOPATAH LA..LOKERAT LA….sedeh patah amin..mnenye lopa nk pandang ko yg sendu tu…

    6

    1
  20. johnny bravo says:

    Minah ni mmg jahat, sengaja memalukan fattah. Berterusterang jelah dia mengharapkan vip. Ni buat fattah mcm org bodoh & nampak sngt tergila2kan dia,
    Dulu dia mengharapkan sultan kelantan tapi tak dpt so alih perhatian pd vvip lain pulak. Patutlah gih mekah, sb nak berdoa dpt berkawen dgn anak raja..
    Raja mana yg bodoh sngt nak kat lopa yg duk terkinja2 dgn jantan. Dah bekas Hans pun….
    At least SK bijak tak kutip artis yg mmg golongan bawahan menjadi isterinya, sb baginda pun mmg baik & alim. Tapi kalau kerabat yg mmg tak baik & alim, agaknya tak kesahlah nak kat lopa.

    36

    0
  21. swaroski says:

    tuh gelang tudong symbol swaroski

    2

    0
  22. Lili says:

    Lofacantik,pintar,bekas pelajar mrsm,graduan universiti,kaya,usahawan berjaya,duta kepada produk berjenama,bakal duta utk produk antarabangsa dll. Engkau johnny bravo & lain lain yg suka mengkritik tu apa ada. Asyik nak mengutuk orang.Ya Allah bersihlah hati mereka ini &jadikan mereka orang yg beriman.Pengkriti ini telah banyak membuat dosa. Sedih melihat mereka terpesung dari landasan ugama

    4

    15
  23. Anonymous says:

    minah propa betul…ckp x serupa bikin…ckp belit belit…

    7

    2
  24. Anonymous says:

    bekas hans??? biar betik..jgn sampai jadi fitnah. berdosa tau…huhu.

    1

    3
  25. lin says:

    Tan Sri Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary tu pak sedara halim khan ye bapa tiri neelofa tu… orang ketujuh terkaya di Malaysia..Nellisa pon nikah dgn Nik Mohd Nadzri, skrg ketua pemuda umno keningau, Sabah..off coz la dorang nak big fish je..sapa xnak oii..mak neelofa kan sebelum kawin dgn ayah tiri neelofa ni pon janda anak 5 ke 6 x ingat..tgk walaupon janda anak byk org ttp nak..mak neelofa mmg lawa mata hijau uolls..

    10

    0
  26. dina says:

    i think in the end everything works.
    Fattah terselamat dari kahwin Neelofa yang suka control dia. He will get someone so much better yang boleh get along dengan famili and fans dia and become more successful in his businesses and career.
    Neelofa will get her wish to be a Princess and abundance of wealth for her and family for the rest of their lives.
    kerabat tu dapat bersihkan reputation dia yang agak teruk sebelum ni and jadi pemerintah yang di hormati dan di sanjungi rakyat and also a chance to lebih dekatkan diri dengan Islam.

    43

    0
  27. kk says:

    eh makin lame makin muak pulak aku dgn lofa ni,
    kejap penah bersame kejap taknak mengulas kejap nak berdiam diri,
    eh ni ngaku pulak berkawan rapat dgn kerabat,
    desperate sgt ni lofa nak kahwin,
    guys suke yg chill2 je lofa oii,
    sendiri cakap tak serupa bikin, nak berdiam diri diam2 jela ini buat statement cm nak bgtau satu dunia yg ngko tu dah kenape..eh pelik2 je mental tak stabil kot die ni tulah gelak byk sgt

    5

    0
  28. Nano says:

    Hajah ke Patah ke sama jelah… Patah ngan Sherry dulu pun taklah innocent mana. Tapi Hajah pun tak abih kontroversi sanggup dia hadap. Cubalah hidup dengan aman dan bahagia.

    2

    0
  29. Anonymous says:

    kalau aku mcm nelopa, tak nak ku pilih anak raja, engkau tu celebriti dan istana ada protokolnya. pilih la org biasa lopa oiii lg senang.. ko sendiri dh kaya.. kehidupan anak raja di malaysia nie tak sehebat manapun, kecuali kerabat diraja johor.. lainlah kalau kerabat brunei ke kerabat arab saudi ke atau kerabat raja di eropah…

    7

    1
  30. melati says:

    Kalau Raja Afiq saya percaya, kalau mcm Neelofa bukan taste kerabat kecuali Pahang…hmmmmm.. fikir2 kan lah..

    1

    0
  31. mira says:

    BARU LAH KENA DENGAN STATUS LOFA….takat fattah tu celah gigi je wehh

    0

    1
  32. Yoyo o says:

    Altho lopak ni mcm high class tp aku tetap rasa dia x cukup class lg utk jd Queen, hokay.. tolong la.. btul ke ngan TA RMS tu? Aduhaaaiii… x rela ai taww

    8

    0
  33. Fakezura says:

    Kalau aku jadi RMS ke kerabat memana, setakat neelofa ni? Weh tak hadapppppp. Terhegeh hegeh dengan kerabat dari dulu lagi. Dasar tak malu. Berlakon pon sendu je. Aku harap pasni takde dah berita pasal pompuan ni. Semak je NEXT!!!!

    9

    0
  34. Kk says:

    Ni kalau fattah tak hadam gak statement lofa aku x tau laa.. Dgn fattah dulu kemain tarik tali semunyik sane sini tp kat video kat gambar kemain nak merapat. Ni tup2 dgn vvip terus ngaku, angkat kaki blah jela fattah oii carik yg lg better, xyah laa nak berpuisi lagu bagai nak amek hati lofa. Manelaa tau alasan fattah kantoi tu dlu cuma nak cover yg lofa sebenarnye dah in relationship dgn kerabat ni. Puiii

    5

    0
  35. Anonymous says:

    we were together tu maksud dia together dalam drama saja.
    mmg neelofa xde feeling pun dgn fattah…

    1

    0
  36. antilopa says:

    pic minum pastu cium awek omputih tu bersepah2..
    mcm tu ke rupe seorang raja yang beragama Islam?
    ko nk yg cmtu lopaa????

    4

    0
  37. RoyalWannaBe says:

    Dengan BANGGA nya umumkan sedang berkawan dengan KERABAT diRAJA dengan orang bisa ermmm.

    Few examples that artists with Royalty hubungan tak kemana. Lets wait and see…. For this semoga yang di cita akan tercapai.

    3

    0
  38. Anonymous says:

    ptg smlm ternampak kerabat yg di gosipkan ni di klia, 2x toleh ingatkan org biasa..pkai jeans je..

    0

    0
  39. qaleesh says:

    ptg smlm ternampak kerabat yg di gosipkan ni di klia, 2x toleh ingatkan org biasa..pkai jeans je..

    0

    0
  40. Isah says:

    Lopa cuti ke luar negara ke?,RMS nampak di klia

    0

    0

Leave a Comment

Optional