Written by AbangNara | May 21st, 2015

Che Ta. Bila sebut nama Che Ta pasti terbayang betapa cantiknya, betapa elegannya dan betapa jelitanya si empunya badan. Walaupun sudah berusia 40-an, Che Ta tetap kelihatan berseri-seri, mempunyai kulit yang cantik dan badan yang langsing. Jadi apabila Che Ta bercakap tentang penjagaan kecantikan, ia harus diambil berat oleh semua wanita di luar sana. Kalau Che Ta yang dah beranak tiga masih mampu kekal menawan, apa pula alasan wanita-wanita di luar sana?

che ta langsing

Bercakap ketika majlis perlantikan dirinya sebagai duta produk Rysya, Che Ta sempat membuat lawak tentang sikap sesetengah wanita yang tidak pandai menjaga kecantikan. Umur 30 tapi gigi dah tak ada. Hehehe. Kata Che Ta:-

Perlantikan kita sebagai duta produk Rysya ini diharap dapat ‘membuka mata’ sesetengah wanita terutamanya yang berusia 40-an bahawa dalam usia 40 ke atas juga masih boleh kelihatan cantik. Janganlah abaikan penjagaan kecantikan sampai ada yang usia 30 tahun tapi gigi pun dah tak ada.

Boleh… Macam kita, dalam usia 40-an, kita boleh lahirkan baby lagi, dapat jadi duta produk pil makanan tambahan, produk pelangsingan dan produk kecantikan. Jadi tak ada masalah untuk wanita berusaha untuk mencantikkan diri biarpun umur sudah masuk 40. Janganlah pula, umur masuk 40 saja, terus tak mahu cuci muka. Nanti apabila tak elok, suami jugak yang lari

Sebenarnya tak susah pun nak jaga kecantikan. Kalau nak cantik, guna saja produk penjagaan kulit. Kalau nak langsing, makan ubat pelangsingan. Kalau nak segar dan bertenaga, ambil pil makanan tambahan.

che ta langsingBetul juga kata Che Ta tue. Dunia sekarang dah bertambah maju. Macam-macam produk ada dijual di pasaran. Last-last bergantung pada kemahuan kita juga. Nak cantik atau tidak. Namun kenalah pastikan produk yang kita makan mendapat kelulusan KKM. Jangan main balun je. Nanti takut ada side effect pula. Kepada kaum Hawa, marilah berusaha untuk tetap kelihatan anggun seperti Che Ta. Fighting!!! Sumber ManggaOnline.

che ta langsing P.S: Ha, jangan fokus penjagaan luaran je sampai terlupa nak jaga kecantikan dalaman. Miss V anda tue pun harus diberi perhatian sepenuhnya. Hilangkan segala masalah yang boleh melanda miss V dengan menggunakan Manja Sireh Hygenic Wash. Bersih, suci dan diperbuat secara semulajadi. Ribuan pengguna dah berpuas hati. Tak caya? Baca testimonial di Facebook Fyqa Signature HQ dan Instagram Signature HQ.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

52 responses to Nasihat Che Ta Untuk Wanita Tentang Menjaga Kecantikan Ini Harus Diambil Berat

  1. Anonymous says:

    dengarlah nasihat si pakar si cantik walaupun dah 40 sen tetap mantap tetap bergetah tetap vogue tetap menawan so nasihat dia tu boleh pakailah…………..

    0

    0
    • amoi says:

      ada betulnya wanita kena jaga kecantikan…tapi, mcm cikta, dia g mana2 pon kiri kanan org duk nak sponsor buat kat badan dia…kita ni???kiri kanan x pandang..sbb kita bukan retis..nak cantik mcm cikta, kene kuar duit beribu2…cikta nak cantik xyah kuarkan duit sgt..bukan x kuar lansung..tp x kuar sgt mcm kita yang xde sponsor ni..sebabnya ramai org nak sponsor dia terang2an kot..

      0

      0
      • sokong amoi says:

        betul3..sokong amoi..walupun dia tak kluarkn duit skali pun dia tu kaya raya…asyk ke luar ngara je kejanya…so dia bole la jage bdn n muka dia baik punya sbb ade duit…kita org biasa ni mne la mampu nk kuarkan duit ribu2 beli brg produk yg dia ckp 2..huhu

        0

        0
      • mee kari says:

        Disagree. Kecantikan comes from within. Exercise, clean healthy food, lots of water etc. Pills dont work.

        0

        0
        • Anonymous says:

          mustahil dgn jage mkn n exercise jer bole cantik. msti kena support dgn supplement. yg x mampu beli lah jugak tpi hok murah. kesan nyer pn xtau mkn bape thun. ntah2 jdi mkin teruk. cik ta owg senang….supplement utk kulit pn xtau bape bnyk lom lgi utk dlaman. yer betul mnum air bnyk kulit leh jdi cantik…tapi bape tong nk mnum bru jdi cantik dgn segera?? so xyah lah nak nsihat sgt…tkut nnti leh jdi bongkak. bkn than lame pn sume tue. kdg2 yg bergetah cun melecun pn kena cerai gak. pucuk pangkal hati mau bersih. insyaAllah sume owg syg….

          0

          0
    • Anonymous says:

      mcm takbur n riak jeee statement mkcik

      0

      0
  2. im not your fan says:

    Sume btol,satu salah…nak langsing,kene exercise! Makan ubat pelangsiangan tu carik penyakit..

    0

    0
  3. lol says:

    Amy mastura relax je umur 44, muka mcm baru 20 lebih. lg gila awet muda even tak make up. Che ta ni nmpk jgk mcm umur 30 lebih

    0

    0
  4. Karma says:

    Mgkin boleh diguna pakai. Tetapi bagi i, lebih baik dapat isteri yang “sihat” daripada slim dengan mengambil sebarang pil pelansing. Bukan cara yang sihat pun.. malahan mendatangkan lagi penyakit seperti kerosakkan buah pinggang, serangan jantung. Jadikan kes terkini, kisah seorang wanita yang meninggal dunia akibat nak cantik yang mengambil Aura White, Qu putih dan shaklee. Tapi iti semua terpulang pada hak individu.. itu cuma pendapat i sahaja ok.

    0

    0
  5. Bedah says:

    Ape punye statement ni jah. Nak promote brand pn agak2 wei..

    Ni mak bedah nak cakap sikit, kesihatan & kecantikan bukan terletak pada pil yeeee sume… pil ni kebanyakan makan dalam (gi tnye doctor la ye..). Makan lah yg berhasiat, gi la exercise utk pelangsingan, lagi mujarab!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    utk yg pendapatan tggi bole la ckp jga pnampilan ambik itu ini.. klu gaji kcik mcm mna?? xpe la biar sihat dri cntik tpi sakit.. cantik dpn suami itu lg penting.. bkn di jaja utk umum…

    0

    0
  7. che tot says:

    Hamboiiiii che taaaa…statement xhagak2 kan..pnjg umor kite sama2 tengok la na…
    Boleh… Macam kita, dalam usia 40-an, kita boleh lahirkan baby lagi, dapat jadi duta produk pil makanan tambahan, produk pelangsingan dan produk kecantikan. Jadi tak ada masalah untuk wanita berusaha untuk mencantikkan diri biarpun umur sudah masuk 40. Janganlah pula, umur masuk 40 saja, terus tak mahu cuci muka. Nanti apabila tak elok, suami jugak yang lari

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Yang sebenarnya cantik ialah natural beauty. Sekarang ni memang susah nak lihat artis atau celebrity yang ada natural beauty.

    0

    0
    • Anonymous says:

      scha natural jgk kot…

      0

      0
    • Meriam Kantor says:

      Just nak reply; Cik Ta ni mmg natural beauty.. Kalau tak mekap pun, mmg lawa.. Saya bukan peminat dia, tp pernah lihat sendiri depan mata.. Tinggi lampai lagi..

      0

      0
      • cantek asli says:

        Stuju dgn meriam yg cek ta ni mmg klu x pakai make up pun mmg cantek asli sbb pernah nmpk dia tak pakai make up. Tinggi. Dr dulu smpi skrang mmg cantek tau. Dulu baru2 dia jd pelakon, pena jmpa x tau yg dia pelakon sbb dia x pakai make up. Kite yg pompuan ni terkesima tngk dia time tu. Tinggi lampai. Saper2 klu x pena tngk … tak yah la komen mcm tau. Ramai yg sy jmpa artis pompuan x make up mmg cantek. Almaklumlh kekawan kite keje bhgn media. Slalu lh terjumpa. Rita Rudaini sgt jelita dr dulu smpi skrng. Zarema pun in person cantek juga. Huhu sesaja jer hangtkn suasana

        0

        0
  9. Anonymous says:

    ketatnya baju dia…

    0

    0
  10. rorokan says:

    aku sokong cik ta

    0

    0
  11. Anonymous says:

    saya akui Rozita Che Wan antara hamba Allah yg berwajah cantik..

    0

    0
  12. Mak Jemah says:

    Gambar che ta yg first tu mmg tk boleh blah…
    btol kate ustaz ramai yg pakai tudung tp telanjang!!!
    mintak husband die guide die ke jalan yg betol jgn dok sebuk jd duta sane sini ja…
    mmgla cantik tp kalau cantik dimata allah kn lg elok…
    ingat na…

    0

    0
    • Anonymous says:

      tapi..lawakan body dia utk ibu yg dah pernah melahirkan 3 ank, mlh sorg dh bujang, dn malah lg, telah melahirkan baby bebaru nie…ish3 pndi jaga bdan…

      0

      0
  13. Whatever says:

    Ala.. Cantik2 pn.. dulu pn sempat jgk jd janda..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    In macam nak promosi Che Ta untuk dapat jadi duta produk2 lain je. Yang nyata orang sekarang beli produk bukan kerana Dutanya tapi keberkesanaan produknya. Orang sekarang dah bijak2. Mereka tau Duta2 ni hanya la untuk promosi je bukannya mereka pakai pun produk tu. Di Malaysia ni kebanyakan produk kosmetik atau makanan suka letak gambar Duta2 nya dibungkusan(pakaging) tapi di luar negara tidak kerana mereka tau yang penting ialah kualiti produk bukan gambar Dutanya.

    0

    0
  15. Sendat Sangat says:

    Sarat la che ta. Please keep it simple. Muka dah lawa, badan dah lawa. But your figure-hugging baju and make up yang terlampau tebal tu make you look so ‘sarat’. Whatever it is, not everyone is as lucky as u. Banyak duit n boleh buat macam2 nak ‘upgrade’ diri. Bersyukur and keep it low please. The more u show off, the less attractive things will be. Tgk mcm Amy Mastura, Ziana Zain. Depa pon lawa, tapi dok diam n tak show off. Learn from the best please…

    0

    0
  16. Mak Jemah says:

    gambar che’ta yg first tu mmg tk blh blahhh…
    che’ta oiii btol la kate2 ustaz skarang ni ramai pompuan yg pakai tudung tp TELANJANG!!!!!
    hang nk jd mcm tu ka?????
    minta husband hang dpt guide hang ke jalan yg betoiii na….
    jgn dok sebok jd duta sana sini bangga ngan kecantikan saja kang tk pasal2 tuhan tarik balik kecantikan hang serta merta baru hang tau na…

    0

    0
  17. che tipah says:

    sebenanye takyah la nak relate kalau dah x cantik, x mahu basuh muka nanti suami lari. hang dulu cantik ja che ta awat berpisah jugak? tu si nora danish, rita rudaini, apa depa x cuci muka x langsing ka?

    0

    0
  18. yayazhamila says:

    Wow, walaupon sebenarnya setuju dengan nasihat Che Ta, tapi aku kurang senang dengan statement “nanti apabila tak elok, suami jugak yang lari”. Che Ta, engkau yang lawa jaga badan ponnn JANDA (dulu). Moral of the story is.. kecantikan bukan segalanya. Kalau nak cantik.. buat la untuk diri sendiri.. bukan takut Suami Lari… Laki kau , kalau dah tak sayang kau… kau lawa macam Angelina Jolie pon , laki kau lari ok.

    0

    0
    • yatie says:

      sangat setuju dengan statement ko yayazhamila. two thumbs up!
      neway..Cik taa memang lawa!!!

      0

      0
  19. 30 series says:

    Mmg betol. Yg penting, ukur baju dibadan sendiri. Saya cuma berjogging and pakai product dnars yg x sampai rm100 pon (satu set). Asal sihat tubuh badan and cantik dipandang somi, sudehh.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    suami kami x lari che ta oiiii…dia terima kami seadanya…layan bak puteri lagi..nasihat tu simpan utk diri sendiri je sbb takut suami hang yg lari…hang umuq 50 dia baru 30 lbh..jaga-jaga…

    0

    0
  21. cik gojes says:

    untuk org yg dpt sponsor sana sini, duta kecantikan sana sini leh la ckp banyak..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    owhhh…mungkin che ta ni dia bljr dr kesilapan kot. dulu dia tak jg sgt mcm skrng sbb tu bercerai. jd dia tak nak berulang so dia jg dr hujung rmbt sampai hujung kaki….aku berfikiran positif ni. tp itulah, kalau nak samakan kita org besa dgn retis mmg susahlah. sebulan 2 mampu lah kot. lps tu tak mampu lg nak kuar bajet. untung badan sentiasa disponsor

    0

    0
  23. Anonymous says:

    tak nak beli produk ck ta kang smua menyeget..jln menyeget..ambi photo menyeget..berak pun menyeget sussah..huhuhu..KKKKKKKK

    0

    0
  24. holalo says:

    Keje rumah x banyak dia kene buat. Barg banyak disponser. Ce kalao dapat mcm keje umah 24jam sampai tido pun x cukup, dapat pulak suami pemalas tak rajin nk.tolong tau nak mengarah je, adoi. Betuah hang cikta.

    0

    0
  25. dotdot says:

    siapa yg berduit n mampu mmg bole beli itu inin utk cntik,lebih2 lg artis,bila da jd public figure ni,yg dlu xcntuk,kulit iram pon bole jd cntik..tgk cth bbrapa artis…cntik fzikal xkkl abdi,yg kekal iailh hati,llki yg tau mnilai kcntikan hati wnita insyallah jodhnya hingga ke jannah..cntik luaran slh 1 reason utk kbhgian umh tgga…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    kita ni nk beli lipstik rm 20 pun pikir 2 3 kali. hahah… sebab duit nk guna beli susu anak

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Kalau ada duit semua boleh jadi. Cakap je nak cantik macam siapa? Che Ta boleh la cakap sebab dah banyak pakai macam2 produk kosmetik , cucuk sana cucuk sini untuk cantik. Dah tak natural. Kebanyakannya sponsor. Sebab tu kalau tengok orang kebanyakan lebih cantik kerana mereka ni ada natural beauty .

    0

    0
  28. anon says:

    Nasihatlah sngt. Cara2 memakai susuk tak de ke or cara jampi2 muka mcm che ta…

    0

    0
    • kak non pakai teropong ajaib says:

      Kak non mana tau dia pakai susuk. Kan che ta dah gi umrah … takkn che ta nak buat gitu …

      0

      0
  29. dreamer says:

    Nasihat yg bodoh dari org yg tak sekolah tinggi….. Suami lari tu bkn kerana isteri tak lawa or gemok tapi kerana laki mmg mata keranjang. Kawan aku tersngt cantek and slim melim lagi, tapi laki dia suka berpoya2 jugak. Jiran aku pulak sederhana dari segi rupa and bertubuh gempal, tapi elok je, takde pulak laki nak menggatal. Jodoh pertemuan dah ditentukan. Alah kamu dulu pun menjanda jugak che ta oi….wlpn jaga bodi kan…

    0

    0
    • cloud nine says:

      Betul … betul … betul ….. tp dia jadi janda bukan laki dia lari tp dia yg lari ….
      Kwn awk klu jd janda pun tak pe sbb jelita. Almaklumlah janda lg laku dr anak dara. Bnyk laki2 bujang pilih janda skrng ni ….
      Somi klu dah gatal tetap gatal sbb yg pompuannya pun kuat melayan somi org.
      Dua dua laki pompuan pun sama gatal miangnya.
      Tak adil nak salahkn salah sorang. Takkn nak miang sorang2 plak , mesti kene dua dua skali.

      0

      0
    • Pisang says:

      Betul. Kenyataan agak sexist di situ. Kenapa kaum perempuan kena pressure sangat mesti kena jaga kulit la, badan la, penampilan la… I mean, I agree kesihatan kena jaga but what about kaum lelaki pula? If suami you lari sebab you gain weight throughout the marriage – it’s your HUSBAND’S fault. Kenapa adat Melayu/Islam sangat melekehkan hak wanita? Everything is the woman’s fault. It takes two to tango. A marriage is between TWO people. Effort kene sama okay? Sekian.

      0

      0
  30. damia says:

    Makcik ni mengada2 je lbh. Bila berduit bolehlah gih wat treatment, muka or tubuh.Dulu dia jugak mengaku habiskan rm5k sebulan utk kecantikan. Duit adelah segala2nya…

    0

    0
  31. josh says:

    Dia ni bertudung sb publisiti ke. Pakai baju sendat nak mampus. Makcik tua ni tak sedar2 ke diri. Pahtu nak nasihat org tentang kecantikan, diri sendiri bersusuk sb tu terlbh cantek. Mekap pun tebal 5 inci…

    0

    0
  32. mojo says:

    Abam walaupun muda nampak tua…sebab dia gemok.kalau dia kurus kecik..mesti muda selalu.

    0

    0
  33. Nek Bunga says:

    Cik Ta yg. sungguh jelita dg. bertudung ni patut buat satu rancangan yg. dapat mengajar gadis-gadis muda Islam/Melayu kita rasa bangga bertudung; yg. menjaga KESUCIAN diri juga, bukan hanya kecantikan- kalahkan rancangan punya- EGO Dewi Remaja tu; tengok sorang ja gadis bertudung!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Dia nak promosi barangan dia kot

    0

    0
  35. Anonymous says:

    org sponsor de duit bleh la…..jgn igt wanita2 kt luar ni xde keinginan utk cntik, tp oleh sbb kekangan kewgn, tnggungjwb pd keluarga t’pkse m’genepikn smua 2…so b’kata2 biar le b’pada2…jgn smpai ada yg t’luka….

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Kalau ada duit, memang senang…kalau takde duit cane?? Rasa2nya kalau ada duit pun, keutamaan kepada keluarga, makan pakai diaorang…takkan la nak cantik terabai pulak anak2, lagipun cantik ni subjektif…kalau cantik luaran dalam tak, tak guna juga kan…lagipun memang hukum alam, jaga macam mana pun, kalau dah sampai waktu nya tetap juga berkedut…biar kedut di luar jgn kedut di dalam.

    0

    0