Written by AbangNara | January 5th, 2011

fasha sandha dan baby

Nampaknya Fasha Sandha sudah mula memberi hint kepada Jejai tentang kesediaannya bergelar seorang isteri dan ibu. Terbaru Fasha Sandha teringin untuk mengambil anak angkat. Kami salute dengan sikap prihatin Fasha Sandha. Ikuti kata-kata Fasha Sandha di bawah:-

[note]I’m thinking to adopt this babygirl name Khairunisa. She’s cute, 11months. Her father left her. Her mother (19years old), has got 9siblings n struggling with her life. what do u think? Pls advice.[/note]

Kalau sebelum ini kita ada Misha Omar dan beberapa orang artis lain yang mengambil anak angkat, kini Fasha Sandha nampaknya sudah mula berjinak-jinak ke arah itu. Sebenarnya ini satu langkah yang baik sebab dapat berlatih sebelum menjadi seorang ibu. Senang sikit nak faham hati kanak-kanak.

Apa pun tahniah kami ucapkan kepada Fasha Sandha sebab prihatin dengan nasib malang bayi ini. Kami cadangkan ambil ajer bayi tersebut buat anak angkat. Lepas tue kalau nak abang angkat kami di sini sedia menawarkan diri dengan muka tak malu. Hehehe.

Lagi gambar Fasha Sandha dan bayi di atas dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Gambar 2010 yang meruntun jiwa raga nurani batin.

fasha sandha dan baby

fasha sandha dan baby

fasha sandha dan baby

fasha sandha dan baby

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

167 responses to Naluri Keibuan Fasha Sandha Mula Terserlah, Mahu Ambil Anak Angkat

  1. aBg_rOnGak says:

    Psl cute ke baru maik jd ank angkat? kalo tak cute xmo?

    0
    0
    • alz says:

      muka dak tu macam si fasha jer, he9.. opsssssssss..

      0
      0
    • eliz says:

      such a motherly looks :)

      go ahead fasha!

      0
      0
      • bz_kaki. says:

        kl die ikhlas nk jga baby 2 bgus la….tp kl nk jge,jaga btl2…
        jgn t kl dh de ank sndri,budak 2 dbiar lak…aniaya nama nye 2….
        n jgn nk jaga baby 2 smata2 nk menunjuk kt org @ trikut2(org len amk ank angkt,die pn sbok nk gk)

        kl nk amk baby 2 jd ank angkt,jgn pisahkn die dgn mak kandungnye..rjin2 la bwk die jmpe ibu btl die….

        SAYA SUKE KANAK2……

        0
        0
        • eliz says:

          betul
          jgn pisahkan dgn familinya
          sah sah lah nasab keturunan penting
          tkot nnti berkahwin dgn muhrim sendiri kan

          0
          0
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          mudah-mudahan dengan adanya anak angkat ni, fasha dapat merubah diri k arah yang lebih baik =)

          0
          0
    • Hitam Manis says:

      comel baby girl ni..mata bulat, bulu mata lentik..sesuai kot dgn fasha,

      0
      0
    • joyah says:

      ppuan mana yg x syg anak..smua ada naluri keibuan. x kire la dak tu x comel ke apa…

      0
      0
    • pisau cukur says:

      baguih lau dia nk ambk ank angkt, tp fasha kena lah ubah dl diri dia..bg cntoh dan tauladan yg baik kt anak tu..nk bela ank angkt bkn stkat bg mkn pakai ja aiiihhh, ilmu agama tu yg pling pnting…lau fasha sndr pun tk ckup ilmu cmna nk menddik anak ni aaiihhh..

      0
      0
    • laloya says:

      haha. tula. tp xpelah fasha. if ist the best for u, just take her. maybe dia membawa rezeki and dapat u pahala, right? yang lain,jgnla kutuk si fasha ni.biarlah dia..yer? niat dia either baik ke buruk tu between dia dgn tuhan. (:

      0
      0
    • qaseh says:

      ahhhhh propa jer tu.. konon nk bg org ckp “”wahhh inilah ciri2 wanita yg dicari..suka bdk2″”” do wat ever pun sendat.. i hate uuuu!!!!!

      0
      0
      • adoyai says:

        tak nampak mana rasional nya nak bela anak org lain sedangkan dia sendiri dah cukup syarat utk berkahwin dan beranak….ini namanya tak ada beban, batu digalas…lainlah kalau dia dah confirm mandul..hehe

        0
        0
      • hati2berhati2 says:

        hahaaaa kuam asam ko nyer statmem…. dunia skrg kan payah nak kenal yg mn ikelas n x ikelas… keliru dowh

        0
        0
    • lyn says:

      wahh..seronok budak tu DAPT MAMA HOT!!! haha

      0
      0
    • N says:

      betul tue…

      pelik laa…ada masa ke pahsa nak jaga anak..?

      dia kan sibuk shooting…
      nak g dating ngan jejai lagi..
      nak g club lagi…
      xyah laa nak mendera emosi baby tue…!

      0
      0
    • binladen says:

      susu bdn xde ke fasha??apa jejai dh sedut..he2

      0
      0
    • tomyam says:

      ha’ah setuju..tapi aku takut la klau ada mummy cam fasha tu gamaknya budak tu jadi gedixxx bila dah besau nanti..ksian.

      0
      0
    • sayer says:

      x kesa la..niat a murni,….tpppppppppppppppppppppppppppppppp jangan sok budak tu ikut perangai die…heheheh pakai bikini and amik laki org..oopsss

      0
      0
  2. HIS says:

    niat yang baik itu teruss kan aje fasha.

    0
    0
    • Timah Kaypau says:

      Harap..anak angkat nie dapat mengubah dan membuka hati Fasha Sandha untuk menjadi individu yang lebih mempunyai prinsip hidup sebagai wanita, ibu, dan umat Islam.

      No more gossip2 yang bukan2, panas baran dan gila glamour dan sebagainya.

      0
      0
  3. hahaha says:

    bgs la…buat kebaikkan skali skale..

    0
    0
  4. aBg_rOnGak says:

    Psl cute ke baru maik jd ank angkat? kalo tak cute xmo amik?

    0
    0
  5. adik comel says:

    wah, comel nya !!

    0
    0
  6. btgblues says:

    betul ker statement tu…mak budak tu 19 tahun dan ade 9 anak..biar betul…cam nak suh media focus kat dier jer

    0
    0
  7. bgs la de niat gitu…jg lelok dak tu..jd kn dia org yg berguna :)

    ** tp umo 19 dh de 9 anak?wow…huhu..

    0
    0
    • hanipelangi says:

      ni lg sowg…siblings la…bukan anak…hadoi…

      0
      0
    • oooooooooo 9 adik beradik…ingat dia de 9 anak..hihi…slh phm le…sori… :)

      0
      0
    • Citra says:

      Rasanya mak budak tu umo 19, dan adik beradik 9 orang. Bukan anak 9 org. Tu yg sy faham la. huhu..Tak kisahla fasha, dah jadik mak tu kena behave la sket. Jgn duk enjoy selalu. berjangkit kat anak plak nnti.

      0
      0
    • Lipstick Hijau says:

      adoi……suku sakat dumb juga……..pegi ar tgk kamus…..i tumpang malu la…..

      0
      0
      • xyah tumpang malu..bkn x pakai BAJU pn lipstick nye…hehehe

        0
        0
      • pisau cukur says:

        nk mau apa aihhh, salah paham tu bkn nya dosa pun..hang ni kan lisptik memanjang hang saja pandai kn, org lain smua nya dumb aaiihhhh…

        0
        0
      • pizza says:

        I lagi malu dgn komen u pasal mana ada org Melayu bukan Islam kat Msia ni dlm thread Siti.Nampak sgt buta fakta. Tu la, obses sgt dgn artis sampai x sempat nak ambik tahu isu panas gejala murtad dikalangan umat Islam skrang. Pegi ar baca bahan ilmiah sama….

        0
        0
  8. Faisya says:

    niat yg baik tapi perlu diingat bukan mudah utk mendidik dan membesarkan anak..anak2 ibarat kain putih dan kita yg mencorakkannya w/pun sekiranya sebagai mak angkat..anak mesti diberi didikan agama dan ilmu akhirat bukan setakat duniawi sahaja..moga anak itu diberi didikan agama sebetulnya…dan tidak mengikut sosial life Fasha Sandha yang kita ketahui….

    0
    0
  9. echa says:

    bagus ler de niat g 2 nak bantu org jgk,tp kena ler jaga dak 2 lek lok…biar jd org berguna

    0
    0
  10. ZIERA says:

    layak ke dia nak bela anak org…diri sendiri pun mcm tu….gi betulkan diri tu dulu baru jaga anak org…bukan senang nak jaga anak angkat ni perlukan tanggungjawab yg besar….lebih2 lagi budak tu perempuan kalau duk tengok mak angkat dgn pakaian terdedah sana sini kuar clubbing balik malam2 ape kejadahnya nanti rosak akhlak budak tu…

    0
    0
  11. tna says:

    ape la korang ni bace la betul2.. ke xtau bace..

    sibling la bkn children.. huhu

    ape2 pon aku ttp xske fasha, klo betul dia nk amik, hrp sok2 jgn diabaikan n bg didikan agama yg cukup atau lebeh!

    0
    0
  12. kurus says:

    ok la tu..
    tp fasha harus jumpa lawyer la ok..bncang pro n con
    baca baik baik akta anak angkat.
    tengok latar belakang keluarga budak tu.
    bincang samada fasha masih nk jugak emak dia jenguk dia skali skala.. walopun tk boleh ambik semula. sbb naluri ibu anak tentu menyimpan perasaan rindu.

    0
    0
    • kurus says:

      kalo da “lulus” tang perundangan anak angkat ni..
      ada lg yg paling penting..
      belajar tgjawab jadi “ibu”
      bnyak tau..tang agamanya, tang semua2 skali..
      enfagrow pun nak kira gak..keh keh..
      tang unit trust dier..insurans dier..ubatnyamuk..
      tang apa2 lah..
      iyalah.. caner nk create a “beautiful human being”

      0
      0
  13. naluri keibuan xsemestinya otometik jd muslimah sejati. kalau setakat nak dapat title HOT MAMA baik lupakan niat tu kot. Sian kt future budak tu yg ikut jejak langkah mak angkat dia nnt.

    0
    0
  14. fasha cpt lh kawin,ade anak sendiri lg seronok,lg rse kelainan kte mmbesar kan zuriat sendiri..nk tunggu ape lg,awk pn dh ade kedudukan,si jejai pn mampu,nk tnggu ape lg,kawin je..ttup semua mulud manusia yg mngate..brubah ke arah kebaiakn ape salah nye..

    0
    0
  15. aku no.50 says:

    ada iras2 fasha kan anak tu…..

    0
    0
    • MEMEMFITNAH LEBIH KEJI DARI MEMBUNUH says:

      jangan nak mulakan fitnah bukan2..
      saya tau ape yg awak nak ckap…awak nak cakap yg bdak 2 anak fasha, betul x?
      dah cukup 2 jgan nak mulakan 1 fitnah!

      0
      0
  16. nisa says:

    nm sm dgn i..i loikee…

    0
    0
  17. nenekcun says:

    mmg baik niat si fasha ni.tp takot budak tu pon tersesat mcm die jugakk.. kawen jela..lg senang.buat anak sndiri..bkn xmampu..lbh dr mampu…**kdg2 aku suka tgk die, kdg2 aku meluat..bukan ape,takot mati xsempat tobat! ~nenek ni mmg leser ckit…

    0
    0
  18. pinkSLAYER says:

    well fasha. you nak jadi mak angkat tak semestinya you kena jaga makan minum pakaian’nya jea. you have to be a good example to her. i before kawin kuat be’enjoy jugak. tp bila dah kawin & ada anak, i know i mesti buang tabiat lama tu .i kena didik dia dlm suasana agama yg kuat. iyalah, sekarang ni mcm mcm ada yang boleh menduga keimanan kita.

    0
    0
  19. Alhamdulillah. Masih ada lg org yg prihatin terhadap kesusahan org lain yg amat memerlukannya. Niat murni fasha baik. Teruskan…

    0
    0
  20. cilipadi says:

    alahai tomeynye baby ni…sian nape la nasib dia kurang baik …sedih tgk muka dia camne la masa depan sok…harap2 jd anak solehah berjaya dunia dan akhirat…amin….

    0
    0
  21. Wan Qhairi says:

    say haha tu fasha.

    0
    0
  22. Ratu Jamu says:

    Kalau niat tu ikhlas dan mampu dari segi material dan emosi ok la..jangan esok lusa nati ade konflik dengan ND lagi sebab jejai pening kepala nak melawat anak sape..Anak kekasih ke @ anak ex-wife (darah daging sendri)..makin botak la si jejai tu..haha

    0
    0
  23. man says:

    bagilah fasha peluang bela ank tu…mungkin dari situ keinsafan tu datang…

    0
    0
  24. lily says:

    kesian baby tu..harap dah besar nanti jd org berguna dan berjasa. aamiin…

    0
    0
  25. oren says:

    1 yang oren risau kalau amik anak angkat…….
    takut kalau bila anak tu dah besar esok2,makpak kandung dia nak dia balik(rebut dia dari kita).sedangkan kita yg besarkan dia,tatang bagai anak kita sendiri.

    0
    0
  26. Lynn says:

    naseb baik x da komen yg menghina fasha sini

    0
    0
  27. adillah says:

    klw amik dak tu jd ank angkat…jadi kn lah budak tu org2 yg beriman.. dan berpendidikan… jgn lupe ajar ilmu agama…. mintak2 budak tu xikut pragai mak angkat die si pasha sendat… amin…

    0
    0
  28. filaniabatrisyia... says:

    cute nyer budak pompuan tuee….

    0
    0
  29. DD says:

    Abang Nara… mengaku jelah minat kat Pasha…dok xsuka kat die.. boh gak cerita dia..

    Jangan kamu egois ye nak mengaku..Jangan kerana orang lain tak suka, kamu nak korbankan perasaan suka kamu untuk semua orang suka kamu…

    0
    0
  30. pretty says:

    aku rasa niat fasha memang baik dan murni …. mungkin fasha pernah silap, sebagai manusia takkan salamanya kita buat salah. lagipun, siapalah kita nak menghukum fasha ……

    0
    0
  31. Reena says:

    Kalo “mampu”, ambiklah. Jgn stakat bela sbb nak menunjuk. Ye lah, niat memasing..antara kita dan Pencipta. Just a q, why not tolong emak budak tu instead of adopting her? Well, fasha stil can visit her..manjakan dia apa semua at the same time takde timbul konflik antara dia dgn jejai or rayqal..who knows in the future.. Misha Omar ada amik anak angkat & dia tak pun consult peminat dulu. What matters, keluarga dia & keluarga budak tu setuju & dia mampu. For fasha, since dah ada calon..kawin jerlah. Mana tau dpt anak cepat…terus berubah…

    0
    0
    • suri says:

      klu dia jaga dak tu, mgkin dia spend utk bdk tu je, tp klu nak spend kat mak bdk tuh aku rasa xkan nak bior je 9 adik beradiknyer tgk..klu 19thun mesti adik2nyer pun kecik2 jgak…kang serba salah pulak..tp in this case bkn fasha je kena tlg bdk tuh, adik beradik mak bdk tuh pun kena JKM or mana2 badan lain tlg..uish mau terbior semua..kan dia kata mak bdk tuh yg 19 thun survive utk family tuh jgak..adoi dah la baby nih kena tinggal dgn bapaknyer…

      0
      0
  32. statement ni tidak ditujukan pada sesapa – -kdg2 aku heran gak… muda2, lum kwin, amik anak angkat, pastu senang plak dpt… yg dah kawin, mcm susah jer nak dpt kelulusan amik anak angkat.. ke mengangkatkan anak yang xperlu diangkat???? sbb xplak aku jumpa org2 yg xglemer di persada seni nak amik anak angkat…

    0
    0
    • suri says:

      ada..kwn aku pun tgh berkira2 nak amik, abg aku pun ada amik sbb maknyer x mampu bela..siap tlg bayorkan duit hospital masa lahir , swasta tuh- amik dari baby kesian,tp ok la x pnah pisahkan famili asal tetap bg jumpa, abg aku siap ckp biar dia belajar pdai2 nti besar bole tlg mak dia pulak..dalam org mambuang anak nih, aku sokong je sape yg sgup memberi skit ruang hidup utk bdk2 tak bernasib baik

      0
      0
  33. senduk kayu says:

    NTAH2 NI ANAK DIA..SAJE JE BUAT CERITA KONON2 ANAK ORG.

    PIGIILALU PASAH.

    APE KATE BUAT 1 DRAMA. GABUNGKAN PELAKON2 PROPAH.

    MEMEK+PASAH PELAKON UTAMA.GITU

    0
    0
  34. bilis goreng says:

    apo la naseebbb baby tu klu dpt omak cam pasah ni…aduyaiiii…cari la omak lain….ghisau bona ati den….

    0
    0
  35. anti fasha sendat selamanya says:

    x yah la fasha.. nnt budak tu besar perangai jd mcm ko.. lagi bgus letk budk tu kt umh kebajikan dr letk bwh jagaan ko

    0
    0
  36. akulahpompuanittew says:

    walo aku x brp suka attitude Pasah nih, tapi bab ni aku salute kat dia…sbg seorg single mother, aku fhm mcm mana mak budak tu struggle..so Pasah yg kaya, sgt dialu2kan la niat suci mu ittew!!!just carry on Pasah!!

    0
    0
  37. lee seonjun says:

    ramai pasangan dah kahwin nak anak angkat xdapat2, bagi jerla budak tu kat diorang fasha, ko xlayak dari segi attitude, xtau la camana boleh lepas dapat anak angkat dgn karakter cenggitu…

    0
    0
  38. cik intan says:

    aku tengok dia ni dah mcm paris hilton je kdg2

    0
    0
  39. mangga says:

    ek ele.. mcm mengada je. baik ko buat anak sendirik pasha sendat!

    0
    0
  40. HIM says:

    walaupun english dia kucar kacir maafkan jugaklah…sebab niat dia baik =)

    0
    0
  41. ashley says:

    carik publisitiiiiiiii jer keje nyer dier ni..aduhai..lantak lah ko nak amik anak angkat ker..laki angkat ker…x ramai yg heran pun..ye lah jugak kan..dlm buat2 hal tu nk jugak buat amal yer x fasha??nmpk cam seimbang lah konon..piiiii rahhhhhhhhh…
    diri sendiri pun dibela dek jejai sekarang ni..setakat daftar jer jadik anak angkat ko pastu mak ko@ org gaji yg jaga.serupa mak ko @ org gaji tu jer yg amik anak angkat..nk nampak baik lah tu kan???
    apapun x boleh lah lu ni minah..klu aq jadik mak @ bapak budak tu aq rela bg org lain yg jaga..bukan dier ni..stkt duit melimpah tp attitude x der jaminan..cam no???????entah JKM bagi ker idak ntah..

    0
    0
  42. eszol says:

    klau lelaki jadi bojan umur 15 da x teruna

    klau pompan jadi bohsia umur 11 da x berdara

    hgurm

    0
    0
  43. Maimoon says:

    Melisa saila ank mariani dulu pn kaki mabok gak. Lepas ambik ank angkat baru jd org yg lebih betangungjawb. Kawin dan asik nk bekepit dgn ank kandung dia. pas2 ank angkat dia bg mariani bela. Ok peh!

    0
    0
  44. Tarik Tali says:

    kesian la kat budak ni nanti, tak dapat didikan agama Islam yang sempurna la kalau Fasha yg jaga… ntah2, kecik2 mcm tu dah usung ke kelab mlm.. nauzubillahhh!

    0
    0
  45. cibiusagi78 says:

    walaupun kt x suka dgn pasha, tp bg la peluang pd dia. entah2 budak tu bleh buat pasha berubah. insyaallah…….

    0
    0
  46. Amier says:

    Ini masa terbaik untuk anda Fasha praktik macamana nak menyusu badan.Coba-cobalah bagi nenen budak tu nak tengok betul ke caranya.

    0
    0
  47. akubencijudging says:

    cian fasha…nak buat baik pun org persoalkan…cube klu ct yg nk amik anak angkat musti org sanjung melangit…aku byk je tgk org yg dulu perangai hampeh alhamdulillah berubah bile dh kawen, dh beranak…tgk erma fatima…tgk nurkumalasari..alhamdulillah anak2 diorg jd manusia…cube tgk sharifah aini…anak punye alim..tgk diri sendri…kite punblom tentu lyk nk mendidik anak…sendri pun xterdidik ag….org klu dh benci…bg bunga pun kate bg tuba….kesimpulannye…nk jd bitch…kena pandai tutup…coz masyarakat suke org yg hipokrit….asal nampak baik je…org musti puji…dlm x penting…luaran yg penting…

    0
    0
    • suri says:

      ntah la rmai yg kata tak layak..macamana ukuran kita? iman tak dpt diwarisi..tgk mufti tuh, anak dia jd pelakon seksi gak dulu, anak ustaz tuh pun jd pelakon so…yg dpt anak kandung pun byk jgak sia2kan kurniaan Allah ni..dera la,tgal kat opah la,yg kita nih semua dah berjaya ke memasing atau masih lagi dlm perjalanan yg pjg yg akan tak lepas ujian Allah jugakkan dalam mendidik anak2..kita doakan yg baik2..tgk sh aini bole gak dia ajor anak dia cintakan ilmu, htr ke sek agama wlu dia pun masih mcm tu, so mana kita nak tau rezeki budak nih kan

      0
      0
  48. hyde says:

    another fasha sandha born to be….. yang seksi… yang seksa…. yang dot dot dot husband orang.. anyway doaka yg terbaik untuk baby tu….sian dier bermama angkatkan fasha sandha….

    0
    0
    • tahapepe says:

      klu die jd anak angkat ko lg kesian kot…asik mulut jahat je kutuk org…..asik pedih telinge je org mengata…mak ko mulut jahat tu

      0
      0
  49. chinchau says:

    Bagos lah tu , harap bisa menjaga dengan baek , go fashaa….!!

    0
    0
  50. redfly says:

    urhmm, budak ni untung kowt?

    0
    0
  51. miss annur says:

    abis la bdk ni..

    0
    0
  52. kak jah says:

    tang mata mmg sejibik la ngan si fasha tuh..

    jeng jeng jenggg

    0
    0
  53. jimmy says:

    nampak gelap je masa depan bdk ni nanti.. better fasha perbanyakkan ilmu agama, baru berguna nak mengajar anak nanti

    0
    0
    • dhiya says:

      jgn la cakap cam tu jimmy..kita doakn yg baik2 utk baby tu..

      0
      0
      • aku masih teruna says:

        btol tu.. penohkn iman di dada dlu.
        bru la nk pk amek anak angkt or beranak sndiri..
        malang la naseb dak tu. adoiii. kesian baby tu.

        0
        0
  54. sedah says:

    ok la tuh,dia nk amik budak tu nak jd anak angkat. mana tahu,dia akan lebih bertanggungjawab.

    apa la korang neh,lepas satu2 mengutuk dia. sejak bila pulak dia pregnant? kalau dia pregnant,mst la da lama kantoi,kn?

    lek lek sudah :)

    0
    0
  55. dhiya says:

    comel baby tu…sayu plak rasa…bagus lah lau fasha btul2 ikhlas nk jaga baby tu..

    0
    0
  56. cutemute says:

    niat yg baik tu elok diteruskan..sambil tu belajar cara mendidik anak dgn betul..kita pun jgn terlalu mengata org coz kita ni pun x tentu lg anak besar jadi org yg berguna atau x..takut2 nt ayat memakan diri sendiri..jgn2 budak ni nt dia bela jd org yg sgt berjasa pd agama bangsa dan negara..amiinnn :)

    0
    0
  57. Lynn says:

    cuba kalau artis lain yg amek anak angkat pasti korg puji melangit kan

    0
    0
  58. Mysara says:

    kalau rasa diri itu layak dan mampu untuk menjaga dan mendidik anak itu, teruskan..tapi, kalau rasa diri masih belum mampu utk memikul tugas itu dgn baik, eloklah jangan dianiaya budak itu..

    0
    0
  59. rocco says:

    salah eja tu..
    patutnya please advise..bukan advice..koman betoi la orang penang

    0
    0
  60. Erin says:

    Hopefully dia decide something yg the best 4 her life..

    0
    0
  61. I advice u to get marry with ur so-called-loving-couple and get ur own childrens, tamatkan semua kontroversi, lagi comelll

    0
    0
  62. Anabobo says:

    Ok jek fasha.tp mantapkn la dlu ilmu tu..nnt xsme sme sesat lak ;). Setiap MANUSIA ada kelebhan n kekurngan. tak pyh nk mngutuk lbh2.

    0
    0
  63. aku masih teruna says:

    abes la budak tu… bakal jd ahli neraka mcm fasundal la gayanya dak tu. apa pn mntak Tuhan peliahra budak tu agar tak jadi setan macam fasundal……..

    0
    0
  64. katak kodok says:

    Kalau nak ambik anak angkat tu, ambik jelah. Takyah gebang2 canang satu dunia. Propa je lebih…
    Erma Fatima, Umie Aida ambik anak angkat berderet, takde juga dia canang satu kampung mcm dia ni..Tengok2 anak2 angkat mrk dah besar panjang…
    Nak buat publisiti murahan mcm Angelina Jolie plak… weikk… terkeluar isi perut geli nampak propa murah gini…

    0
    0
  65. what the? says:

    she said she is thinking to adopt, and need everybody opinion that she can adopt. i think is better for her, because she dont have to take Nora Danish son to be mother, in fact she can trained herself to be a mother.

    0
    0
  66. sue says:

    kn ini da lame????abang nara tlg updated sket..pasal hal anak angkat ni da lame die war2 kan dlm fb die

    0
    0
  67. kontoloyo says:

    lipstik hijau..lu bole blah!

    0
    0
  68. missmydirtylittlesecret says:

    bile org nk buat baik…kite sokong….secara kewangan die mampu bg keperluan dan pendidikan utk baby tuh…klu baby tu tinggal dgn parents sendri..blom tentu cerah masa depan budak tu…tuhan dh tentukan jln hidup baby tu…xpyhla org luar mcm kita nk menilai….kita bukan tuhan…

    0
    0
  69. risau says:

    bb ni ibarat kain putih…..corakkannye dgn sebaik2nya…..tunjuk dan ajarnya dlm landasan agama yg sbnr…..sgt2 berharap x menjejaki apa yg terlarang. amin

    0
    0
  70. maktiripokpek says:

    kihkihkihkih..ker anak mu sendirik sendat.???

    0
    0
  71. ashley says:

    alah fasha oiiiiiiii..statement lu goyang derrr…
    dulu Nora Danish pun struggle..lg struggle ms tu..dek krn laki dier gile kt ko..n ko pun melayan lah pulak..
    ms tu ko x kesian plak kt nora danish??? kat rayqal???budak tu dlm kandungan lagi bebbbbbbb..bapak dia dh ada skandal..slamber katak plak tu pompuan yg berskandal dgn bapak dia..ko lah orgnyerr..ader ko pikir ms tu???kesian kt rayqal??? struggle si nora danish??? atas tindakan bapak dia n tindakan bodoh ko????krn ko x berotak lah ko blh bt cam tu kt org yg pregnant n bb yg msh x tau aper2..kuar2 jer family dah haru biru sbbkan ko??
    aq mmg pantang sket dgn pompuan jenis cm ko yg mcm x slh jer rembat laki org..pastu jwpn klise..”dah jodoh”..salahkan diri sendiri dulu..jgn salah2kan jodoh..
    advise aq kt org mcm ko..x pyh tunjuk baik lah weii dgn kontorversi @ publisiti mcm ni..dan dan skunk ko concern dgn masalah org..piiiiii rahhhhhhhhh lu……..

    0
    0
    • xam says:

      hahahaa aku sokong statement kau hahahaha patutnya anta je komen camni kat FB sendat ni biar sentap

      dahla english berterabur mcm budak sekolah..simple english pun fail

      0
      0
  72. pascual says:

    go fasha.yg korang menyibuk nk judge fasha ni knapa? suka hati dia la nk amik anak angkat ke apa.bz body.

    0
    0
  73. Cherry pink says:

    tak baik taw korg hina pasha…bia la dia dgn diri dia… dia punya dosa dia tgg tak de kena mgena dgn kita,,kita duk hina dia kita pun teruk gak,,,
    yg dah lepas tu lepas la kan,,,bia la pasha ngn buku baru dia,,lgpun ok wut..pasha setia ngn jejai…dia tak gedik pun kan ngn laki lain….

    neway pasha,u mmg cgt cantik,,,hope u pun leh jd ibu yg baik,,
    i sokong u cgt2…

    0
    0
  74. zettyhumaira says:

    ape yg sy pk, sbg seorang ibu (krn sy juga adalah seorang ibu) FS kenalah tunjuk teladan yg baik pd baby tu… krn bukan semua insan ats muka bumi ni sempurna. yg bertudung litup pun x sempurna jugak. masing2 ada kelebihan & kekurangan. cm ape yg penting, tunjukkan sikap yg baik spy FS blh jadi contoh kpd org ramai especially baby yg dia bakal jg.. paling2 koman pun,
    jagalah adab berpakaian.. xkan lah Fasha nak ank dia berpakaian kurang sopan.. dedah sana sini. so, dr situ kita sbg ibu, perlulah kita sendiri dulu yg mula berpakaian sopan, barulah anak2 dpt ikut.. xkan lah kita didik anak pkai sopan, tp sbg ibu, pakai baju nmpk bukit berbonjol-bonjol….
    bab2 lain, hanya Allah Maha Mengetahui. kita x duduk sebumbung dgn FS, so kita x blh nilai dr segi luaran shj..

    0
    0
  75. gina says:

    aku pon tak suke fasha ni,dah die nak amik anak angkat sebab kesian kat budak tue biar la…bukan semua org sanggup terima anak angkat,benda baik,pahala die yg dapat…korg dok kutuk2,amik la sorg sikit dosa dia..bagus gak kan,korg dok ngutuk ni dah tambah dosa,dapat sikit lagi dosa,pe ada hal kan…ape la,pelik…buat baik salah,buat jahat lagi la org pandang salah…ikhlas atau tak,die jer yg tahu…daripada budak tue duk terbiar,hidup merempat,bagus la si fasha ni nak amik die…kalau tak,menambahkan lagi spesis minah2 rempit,[email protected] dengannya…
    too fasha,kalau dah amik anak angkat tue..plizz beri didikan yg sempurna,baby tua berhak dapat yg terbaik…gud luck…

    0
    0
  76. ZIERA says:

    aku pun seorang ibu..kalau aku x mampu sekali pun bukan fs org yg perlu diberikan anak tu tetapi org yg mampu dan berkeluarga… and latar belakang yg bagus bukan latar belakang yg teruk sebab kalau diri sendiri tak betul cam mane nak betulkan org lain…jabatan kebajikan perlu selidik latar belakang org yg nak jaga budak tu dulu sebelum serahkan budak tu…kalau fs nak bela sekali pun perbaiki diri tu dahulu sebelum bfikir nak jaga anak org…anak sendiri lain anak angkat ni lain x sama perlukan pengorbanan yg besar dugaan pun besar…

    0
    0
  77. eirha says:

    alahai ape yang nak di advice advice kan nak amek amek aje lah kalau orang suruh amek kau amek kalau orang suruh tak payah kau tak nak lah ape je dah besar guna lah akai sendiri time amek laki orang tak mintak lak advice sape sape hakpuiiiii

    0
    0
  78. cempaka says:

    cuba la ddik n bntuk kan bdak nie dgn sebaik mgkin..

    0
    0
  79. SWEET says:

    Baby tu cute

    0
    0
  80. wa chan says:

    Tak payah la nak ambil anak angkat dah diri sendiri jahil tu dah la nanti budak tu tak pasal-pasal buat sekupang dua dengan agama macam hang ( Fasha ) yang memang JANGANG ( jahil + bangang ).

    0
    0
  81. Jes Sue says:

    i support niat murni Fasha. pliss didik dia dgn cara yg betul dan bkn seblknya.

    0
    0
  82. nuriiman says:

    haish.. kalo tak amik,sian jugak budak tu.. kalo amik,kalo fs jaga elok bg mkn pakai kasih syg,didikan agama cukup,alhamdulillah.. khuatir fs sibuk shooting,anak tu tah mana makan minum belajar pakai.. aish..

    0
    0
  83. syasya cute says:

    muke budak 2 mcm fasha lar…hope fasha sandha would take good care of that girl wlupuwn bz dgn shooting n watsoever…

    0
    0
  84. unknown says:

    biarlah dia nak ambil anak angkat pun. Bukannya dia kacau anak korang. Aku bukannya peminat dia, tapi korang dok ngata dia, korang yang dapat dosa percuma, baik lagi pergi baca buku. takkan takde buku kat rumah kot? Berapa sangatlah harga buku nak dibandingkan ngan bulan2 korang bayar internet nie….

    0
    0
  85. unknown says:

    Korang sume sedap ngata dia. Apa korang ingat korang baik sangat, dah alim, nak tengok salah orang lain buat? Bertaubatlah. Setiap patah perkatan yang korang tulis, mana2 tu kan, ALLAH kira. Mungkin korang kata aku jaga tepi kain orang, tapi aku cakap benda betul, jangan nanti, dah terlambat, fasha tak maafkan korang, nanti masuk api ……..

    0
    0
  86. misteri says:

    btoi2,,bia la fasha nk wt pew pun,,bukan nye,,kco korang pun..skit ati nan die to wt pew,,,

    0
    0
  87. bunga says:

    klu btl nk wat anak angkat harap2 xde la dak tu sok beso ikot perangai JEMBALANG si mak angkat dia nieh..HAMPEHHH ABIsssss..

    0
    0
  88. david says:

    thank you for your blog. this is great idea from google.com

    0
    0