Written by AbangNara | August 16th, 2016

Apabila Abang Nara lepak dengan kawan-kawan lelaki di kedai mamak, salah satu topik yang sering kami bincangkan ialah “berapa lama bini kau nak bersiap make up bagai bila nak keluar rumah”. Masing-masing ada pengalaman tersendiri. Ada yang siap tertidur nak tunggu isteri tercinta siap make up. Biasalah kaum Hawa, mereka wajib make up sebelum keluar rumah kerana mahu tampak lebih cantik, jelita dan menawan. Kita sebagia lelaki sedikit sebanyak rasa bangga juga bila isteri nampak cun melecun. Tak gitu?

shopee beauty week

cun gak bini Abang Nara nie

Pernah satu hari Abang Nara duduk borak-borak dengan wife dan tertanya satu soalan “siapa inspirasi awak bila nak make up nie ye?”. Pendek je soalannya tetapi jawapan dari wife Abang Nara, ya rabbi panjang yang amat. Rupa-rupanya ramai juga selebriti tempatan yang menjadi sumber inspirasi kepada wife Abang Nara untuk make up sekaligus tampil lebih jelita. Antaranya.

1. Rozita Che Wan

che ta

Bila sebut nama Che Ta, perkara pertama yang pasti akan bermain di minda kita ialah bulu matanya. Pergh lentik habis. Che Ta pandai mengenakan maskara untuk menyerlahkan lagi kelentikan bulu matanya, sekaligus membuatkan matanya lebih besar. Sekali kena renung, memang terpikat terus. Itu yang Zain Saidin cair tue.

P.S: Anda boleh dapatkan maskara “waterproof” di yang membolehkan bulu mata anda lentik sepanjang hari di Shopee dengan harga serendah RM9 sahaja. Pilihan memang banyak gila sampai rambang mata. Confirm lepas ini mata anda akan secantik Che Ta.

2.Elfira Loy

Ramai jejaka yang jatuh hati dengan Elfira Loy kerana bulu keningnya yang lebat. Asli tau bulu kening Elfira nie. Tak ada tambah-tambah ke apa-apa ke. Tapi korang jangan risau. Alat make up sekarang membolehkan korang mendapatkan bulu kening selebat Elfira Loy ini. Macam-macam teknologi canggih sekarang ini. Paling mencuri perhatian Abang Nara sekarang ialah yang boleh lukis-lukis bulu kening tue.

che ta

P.S: Korang boleh dapatkan beratus-ratus jenis alat solek yang mampu tebalkan lagi kening korang di Shopee dengan harga RM9 sahaja. Ada pensil lah, yang boleh lukis lah, yang beruslah. Macam-macam ada. Boleh cuba mana-mana yang rasa sesuai dengan muka anda.

3.Neelofa

che ta

Mata Neelofa sememangnya memukau sesiapa sahaja yang memandangnya. Neelofa juga suka pakai eye liner untuk menyerlahkan lagi kecantikan matanya. Orang kata, dari mata turun ke hati. Sekarang ini pun macam-macam jenis eye liner ada di jual di pasaran. Pilih je jenama, jenis, warna dan sebagainya. Yang penting kena sesuaikan dengan muka korang.
che ta

Amik kau Miss Hana ada di jual di Shopee. Sebut je nak apa, semua ada. Harga pun murah-murah belaka. Klik, klik dan terus order hari ini juga untuk tampil lebih jelita.

4. Amyra Rosli

che ta

Abang Nara suka tengok Amyra Rosli ini kerana dia pandai mengenakan lipstik di bibirnya. Semua warna lipstik yang dipilih akan menyerlahkan lagi wajahnya yang dah memang cantik tue. Amyra pandai pilih warna yang lembut. Patutlah si Amar Baharin tue jatuh cinta.

che ta

Tak payah nak keluarkan duit beratus-ratus ringgit untuk beli sebatang lipstik. Di Shopee korang boleh dapat dengan harga serendah RM20 je. Macam-macam warna ada. Kalau terasa berani, boleh cuba warna merah menyala. Kalau rasa nak jadi unik, boleh try warna ungu. Kalau rasa nak seksi sikit dengan suami, bolehlah warna pink. Yang penting pilihan tue biar serlahkan lagi kejelitaan bibir anda.

5. Fathia Latif

che ta

Fathia Latif ini sememangnya nampak makin cun melecun selepas bertudung. Selain itu kulitnya yang licin and cantik mestilah sebab ada make up sikit. Bagi Abang Nara, seorang wanita boleh pilih untuk bersolek atau tidak tapi kalau yang nak solek tu kenalah pilih yang sesuai untuk kulit tu.

che ta

Macam-macam jenis produk make up ada dijual di Shopee seperti cushion April Skin ni. Harga pun tidaklah mahal mana. Tak sampai ratusan ringgit pun. Korang cuma perlu pilih yang sesuai dengan kulit korang je. Tak payah nak beratur berjam-jam semata-mata nak beli kat kedai. Beli online di Shopee je mudah yang amat.

che ta

Semua ini dan banyak lagi alat-alat make up yang akan menyerlahkan lagi kecantikan korang hanya di Shopee. Bersempena dengan “Shopee Beauty Week” minggu ini, Shopee mengadakan pelbagai diskaun, penghantaran percuma dan free gift khas untuk anda.

Korang boleh juga memenangi produk make up untuk setahun bernilai sehingga RM3,000 hanya dengan shopping di Shopee sempena Shopee Beauty Week. Ada juga voucher Shopee bernilai RM100 untuk dimenangi.

che ta

Nasihat Abang Nara, download applikasi Shopee sekarang juga di telefon pintar anda agar tidak terlepas sebarang promosi awesome. Khas untuk pembaca Beautifulnara, gunakan kod SBWBN6 untuk mendapatkan diskaun sebanyak RM6 dengan perbelanjaan minima RM50. Hanya untuk pengguna baru Shopee dan tertakluk kepada terma dan syarat. Selamat bershopping di Shopee dan selamat menjadi lebih cantik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

59 responses to Nak Cun Melecun Macam Che Ta, Neelofa & Amyra Rosli? Ini 5 Alat Solek Wajib Anda Miliki

  1. dtji says:

    amboi.. bkn main mancung hidung wife abg nara..

    0

    0
    • Mat terengganu mix arab says:

      Orang puan ork mekap lama berjam2 tu sebenarnya spesis tiner garik giler attention terutama yg suka lukis kening memang huduh , memang aku benci orang puan mekap lama2 ni. Dok guna kalu mung mekap tebal2 tapi body mung x comel lemak sana sini…aku lebih suka orang puan natural beauty tapi body mengancam AND kpd abg Nara…mung dok payah nak puji suka orang puan mekap, sebenarnya abang Nara suka orang puan kopek besar body solid kan kan kan..

      0

      0
    • Anonymous says:

      treler kat sebelah pun sempat lagi nak selfie, aku kalau treler kat sebelah memang x senang duduk.

      0

      0
    • Fazura says:

      Terus terang saya cakap wife nara ni hodoh , akak jangan kecam saya. Akak kena terima hakikat akak tu hodoh, saya komen ni jujur. Maafkan saya kalau akak terasa hati.

      0

      0
      • Doktor Gigi says:

        ingtakan hantu gigi mana la td kan? patut la berjodohan ngn nara, gigi nk sama je.. entah2 time comolot tu sah2 gigi nara n wife brrlanggar.. sweet angattt. kihkih

        0

        0
      • sue says:

        aku ni x la minat nara and wife dia tp korang ni over la kutuk dia.

        cam korang lawa sgt. kutuk2 baca gak blog ni.

        0

        0
        • kimk says:

          bini nara lawa je, ada duit lebih pakaila braces n buat whitening sikit please..gigi nampak ada sikit kuning..huhuhu

          0

          0
  2. adudu says:

    acuan eyebrow pun ada? hmm ~~~

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Abg nara kaya bawak la wife g cuci gg.. kuning sgt tu.. yg penting klu nk jimat lg pkai kamera 360..

    0

    0
  4. adelia says:

    betul tu…tlg la bawa isteri cuci gigi or buat whitening. nara pun blh buat sama juga kot.

    0

    0
  5. Wawa says:

    Tapi anak abg nara sume ikut muka pak dia..hehe

    0

    0
  6. aku tetap aku says:

    entah2 make up seluup harga murah. nanti kena cancer kulit.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    gigih la korang ngata fam abg nara ye….tp hadap jgk masuk blog dia ni….tak malu ka?

    0

    0
  8. mantao says:

    anastasia lipstick tu tak ori je.

    0

    0
    • moira o hara says:

      ha ah betul. anastasia tak keluar dari US lg. kalo nak beli pon dekat RM115. pernah try yg ori sangat best, sangat ringan mcm tak pakai lipstick pon. penah try yg fake, ya rabbiiiii rosak bibir ku yang mungil ini…

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Cik ta tu bukan pakai maskara abg nara ooii…..dia pakai bulu mata palsu, itu pon tak tau ker? Huurrmm…cer klu tak make up, dah ghoper nenek baru bangun tdo jer cik ta tu…tak lawa mana pon…..

    0

    0
  10. loyalmalaysian says:

    aku ingat misha omar tadi….rupa2nya iseri Nara…hehe

    0

    0
    • anon says:

      mmg betol, ingatkan misha jugak tadi. Ni mesti bini dia yg suruh letak gambar ni, yelah gambar dia yg paling lawa, yg seriously tak macam rupa dia yang biasa… Kalau wife dia lawa, takkan kawen dgn nara kot….hehe..

      0

      0
  11. melati says:

    Dato Vida lagi lawa dr semua….

    0

    0
  12. anon says:

    appedaaaa…gmbr 1st tu gigi kuning

    0

    0
  13. Merepek says:

    Ye ke cntik..klu btul cantik,dh kwin c neelofa tu.btw nara..dr dok pji pompuan lain smpi cair la,trggugat iman la baik dok pkir cmne nk putihkn ggi bini awk.bru sdap nk jd model

    0

    0
    • Anonymous says:

      KAU DAH KENAPA? YANG DAH KAHWIN TU BUKAN SEMUANYA CANTIK PUN. NEELOPA JUAL MAHAL, BUKAN SBB DIA TAK CANTIK.

      0

      0
  14. Meah says:

    ingtkn aku sorang je yg perasan gigi bini nara.. hahaha.. ini mesti malam2 lepas makan x gosok gigi pastu terus g tido.. apedaaa

    0

    0
  15. bodopiang says:

    xlawa pun bini ko nara ..
    phuiiii

    0

    0
  16. anon says:

    Hmm…angkat bakul ke nara. Honestly gambar wife ko tu nampak mcm org lain, agaknya angle gambar tu. Selalunya wife nara tak lawa pun. Hrp kan satu gambar ni je. By the way nara, yg lawa tu mcm amyra, fathia, fazura, siti saleha…
    Even rozita pun, gambar masa dia kawen & masa dewi remaja dulu mmg lain benar dgn skrg. Agaknya skrg dah banyak wat plastick surgery. Dulu muka dia mcm adek dia raudah..& kulit tak berapa puteh. Hmm…zaman moden ni semua bende blh ubah…..nak hidung mancung, kulit puteh, dagu runcing, gigi cantek….semua blh.

    0

    0
  17. johnny bravo says:

    Alah yang lawa kat atas tu fathia & amyra je, yang lain tu biasa je. Rozita tak acilah sebab wat surgeri. Neelopa pun masa gambar sekolah dulu sebelum jadi artis, tak lawa pun, biasa je.

    0

    0
    • nekta lupa pose bl keta ilang says:

      nak tgk muka nek ta betul ada kat dlm bh ms report keta ilang kn curik..ye ker kn curik ntah2 ilang sbb tak abes bayar..paper tu gambar nek ta berdepan dgn kamera bkn posing senget amik sudut2 cam ni..mmg nampak betapa neneknya dia..

      0

      0
  18. Anonymous says:

    Jgn la kutuk2 gigi org.. gigi hangpa semua pn blum tentu sempurna.. sabo jelah abg nara. Tulh harga yg perlu dibayar kalau buat blog retis..netizen yg dtg pn semua yg mulut puaka..xde adab..

    0

    0
  19. aku says:

    PUIHHHH NARA BINI HANG GIGI KUNING,BUSUK TU NARA EWWW

    0

    0
  20. kak melah says:

    bang nara..beli listick murah, pastu fake..banyak chemical tau tak..hati2 ye nak membeli…nak cantik..silap haribulan kulit rosak..datang penyakit cancer pulak..bahaya

    0

    0
  21. juliana says:

    bukan nak kata bini nara tak lawa. tapi sbb nara ni popular jugak..penampilan harus di jaga baik nara atau isteri. gigi kuning tu mcm too obvious. kena la buat sesuatu nara.

    0

    0
  22. hihi says:

    nara dgn isteri sama je kaler gigi tu..

    0

    0
  23. Anynomous says:

    Mungkin banyak minum minuman kafein kot mcm coffee 2..2la kuning..bkn jg xgosok gg sblm tido..jgnla kecam sgt..

    0

    0
  24. gigiPutih says:

    abg nara..bini tak gosok gigi ke? kuning da tu…

    0

    0
  25. semek_bunga says:

    Korang rasa x yg mekap-mekap sume ni menipu? Aku sian betul kat lelaki yg dpt awek kuat mekap ni..aku akui mmg mekap sesuatu yg powerful…mampu mengubah sementara muka asal….aku respek ppuan yg cantik, glowing tanpa mekap…

    0

    0
  26. nilopa says:

    senang abg nara nak dapat duit ek. buat iklan. xpyh byr model iklan.. heheeee

    0

    0
  27. dania shasha says:

    suka baca komen2 kat atas ni . kemain kutuk gg bini abg nara . doctor aku mesti pelik tgk nurse dia gelak sorang2 . hahahahaa . btw bini abg nara not bad . xbaik kutuk abg nara . haha

    0

    0
  28. niasha says:

    wow !

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Abg nara bnyk duit, tak nak betul kan gigi bini ke? Sian tgk.

    0

    1
  30. Miss pengsan says:

    Mekap slaah tak mekap salah.bini hafiz rosdi kene kutuk dahla tak lwa bawak2 le bermekap sket. Ni kalau org jenis mekap kata plak mekap je lebih padahal tak lawa pun.ape pun takbley pfttt.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    apadaaaa gigi bini dia pon jadi masalah korang..apa? nak kecam? pegi jalan daaaaa!

    0

    0
  32. kakmahgemuk says:

    abg nara ni tkde perasaan ke. biarkan wife dikutuk. tutup je la komen utk iklan ni. kesianla kt wife tu nk cari duit pun

    0

    0
  33. Aku says:

    Byk phala wife abg nara dpt dr kna kutuk

    0

    0
  34. dol says:

    kuangajo betul sape ngutuk bini abg nara. aku gerenti yg ngutuk tu pun byk taik gigi, pastu muka cam kodok tak sedar diri. kalo muka tak lawa tak hemsem takpe lagi ni muka dah buruk perangai pun mcm taik. mmg gasakla korang

    0

    0
  35. Hajar rahman says:

    Masya allah ,
    Mati mati aku ingat gambar first tu LOFA..
    Not bad , la isteri ABG NARA ni..
    Jambu lah???

    0

    0
  36. Hajar rahman says:

    Eh apahal i type thumbs up keluar tanda soal plak !!!
    Btw bini abg nara jambu n cantik

    0

    0
  37. saja tanya says:

    bang nara, taknak up cerita pasai khai bahar tu ke?

    0

    0
  38. Adblock says:

    jilake betul. aku siap download adblock sebab nak tgk gossip psl retis tanpa ganguan adsense dan segala banner sini san tapi amik kau 1 entry penuh iklan shoppe. saya direct skip ke kotak komen lepas tgk bini abg nara.

    0

    0
  39. But it is essential that you apply to the loan having an improved credit history, whether
    or not this has gone documented on FICO-scale. Such things as prepayment penalties, interest amounts and then for any other fee included will directly affect your repayment ability.
    Bad credit loans can be obtained to all people suffering from credit problems like arrears,
    payment default, and late payment or county court judgments against their
    name.

    0

    0