Written by Bella | October 19th, 2015

Semalam, konsert pertama Gegar Vaganza telah berlangsung, tidak dapat kami nafikan bahawa kesemua otai-otai yang bertanding kali ini memang cukup power dan membuktikan mereka memang layak untuk bergelar penyanyi meskipun ada yang sudah beberapa tahun tidak aktif dalam bidang hiburan.  Kata orang suara memang sebijik macam kita dengar di dalam kaset mahupun di radio.

Walaubagaimanapun, ada sedikit perkara yang mungkin membangkitkan beberapa kritikan antaranya ialah lawak pengacara Nabil Ahmad yang dianggap tidak kena dan kurang sensitif.

Pada persembahan Zul Handy Black semalam, Nabil ada bertanya tentang lukisan yang berada di atas pentas dan beliau telah menyamakan lukisan tersebut dengan sekumpulan ahli muzik yang cacat penglihatannya iaitu Caliph Buskers.

Apa pula pendapat anda? Sesuai ke lawak Nabil tu? Hurmm, pada kami pembukaan Gegar Vaganza pada tahun ini memang terbaik dan harap ia akan terus menarik perhatian penonton, cuma mungkin Nabil boleh tapis lawak beliau agar tidak menimbulkan kemarahan mana-mana pihak.

58 responses to Nabil Ahmad Dikritik Netizen Buat Lawak Tak Kena Tentang Caliph Buskers Di Gegar Vaganza

  1. Anonymous says:

    lawak nabil kadang2 very annoying……

    0

    0
    • Abang Sado says:

      nabil la yg cacat IQ sebenarnya. k bai.

      0

      0
      • temah says:

        Harap2 Jihan xkan ikut jejak langkah pelawak2 baru. Lawak xde isi…merapu tahap budak baru lepas PMR je. Ikut jejak Harith Iskandar. Lawak yg ada isi.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Pernah dlm MeleTOP diaorang siarankan rakaman temuramah artis2 Bollywood datang KL. Lepas tu Nabil ejek cara artis2 Bollywood cakap. Hey, hello, at least English diaorang power drp ko yg sepatah haram x reti speaking kejadah tu. Please la…

        0

        0
    • Nabilah says:

      Lawak nabil mmg kadang2 over. Mcm dia sorang sempurna. Ari tu dia jd host dgn sherry alhadad pun sama. Asik nk hint2 org tu gemuk je. Tau la bini kau lawa. Takde perasaan ke asik nk hiba org.

      0

      0
  2. Zack says:

    melawak pun agak2 la. jgn sampai menjatuhkan maruah dan air muka orang. tipikal malaysian comedians.

    0

    0
  3. Shhh says:

    ah tu mmg agak biadap jugaklah..tpi nti mesti nabil akan mintak maaf..dia selalu mengaku kesilapan dia…dia bkn mcm azwan ali…nabil ni mmg kelakar..mgkin dia sendiri tak sengaja…apapun nabil ngan jihan mmg da chemistry sebagai pengacara..nasib bukan dengan neelofa…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju.. Sebenarnya semalam pun masa dah nak habis tu nabil dah minta maaf klu2 die ade buat salah..Mmg agak kasarla gurauannye tu..

      0

      0
      • klu gurauan kasar maknanya ... says:

        Bila buat salah lps tu minta maaf tp buat balik kesalahan yg sama. Buat salah pun … salah yg sama. Klu dah bnyak kali salah yg sama maknanya tak pernah belajar dr kesalahan. Ini lah yg dikatakn bnyk cakap bnyk buat dosa. Klu gurauan kasar tidak di benarkn dlm islam. Klu berckp fikir dulu. Dah bnyk kali ckp tak da break … terus langgar. Bnyk kali mengajuk perbuatan org spt menmpkkn mengejek org trsbt. Tak nmpk rasa bersalah pun. Lain kali record prgrm tu lps tu kaji balik persembhn nabil balik.

        0

        0
  4. FARAH says:

    HUH. SEDARI MLM… STAND UP ka apa jadah program lawak pun dia suka wat lawak OKU. Seriously it’s not funny to make fun of the disabled ok. Aku penah tegoq elok2 kat IG dia ngan bini dia and guess what… kena ban kot…. org2 mcm nih…EQ low… dats why akai dia tera tu saja…nampak golongan OKU nih mcm bahan lawak. BONGOK. Skali Allah tarik nikmat hidup hang…hang jd OKU…pehtu hg tgk TV… tgk org wat lawak pasai OKU. Baru hang ada akai kot.

    0

    0
  5. melati says:

    Nabil …samer lah gan Zizang kangkang…

    0

    0
  6. mawar says:

    dgr x masa last dh nak abis tu nabil ada cakap mintak maaf kalo ada tersalah kata…okbai…x pyh nak panjang2kan isu

    0

    0
    • Jay says:

      Siapa siapa boleh mintak maaf secara general macam tu. Dah dia buat lawak tak kena pada Caliph Buskers, pergi mintak maaf kat diorg la buat apa mintak maaf pada penonton. Senangnya mengata orang kalau macam tu.

      0

      0
  7. melati says:

    Nabil ni memang Poyos dari dulu sampai balik Haji pun nk poyos konon nk bagi tahu dia tu Alim2 kucing lah…

    0

    0
    • nabil nabila says:

      okey la jugak nabil tu dah g haji. dari kau yg dok mengata org x sudah2. bila nak bertaubat pon x tau.. at least nabil tu minta maaf di hujung program, yg kau bila nak g minta maaf. ke sanggup merangkak kat padang masyar nanti.. renung2 dan selamat beramal..

      0

      0
  8. poyos la says:

    nabil ni xrase lg klu dia buta or ahli kuarge ad yg buta. ak tgk org yg buta pglihatan rse kesian sgt syukur ak xbuta pglihatan..pglihatan mereka gelap tp hati mereka terang ..yg si nabil ni mate terang tp hati gelap..klu org xde pelajaran ckp mmg x paki otak..sori nabil…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Nabil dan jihan best. Terhibur. Relax ler. Dia tersasul. Korang yg lebih2.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sory to say kadang aku rase nabil n jihan ni ade part suke memperlekehkan org…perli perli org..eh ingat sume org suke ke…please laaa…contoh smlm yg dok perli kt acong sweet child..psal penyangak tu…eee perlu ke…

      0

      0
      • Anonymous says:

        pada saya okey jer.. mungkin mereka dah biasa begitu masa dlm program MLM lagi… mesra2 antara pelawak ngan pelawak..dah faham perangai masing2.
        cuma yg heran org kat luar nie je yg dok sebok2… nak ckp itu x elok ini x elok.. kalau korang ngan kawan2 korang, mcm mana cara korang berlawak erkk.. ke korang ni jenis budak skema yg membosankan…

        0

        0
      • damai says:

        if Achong kan mrk dah biasa berlawak bersama. tak hal lah, both dah faham each other. mungkin dia kdg2 org kata over tapi he senang minta maaf kalau dia sedar ada org x suka dgn lawak dia, senang minta maaf x mcm org tu susah nak mengaku salah dan minta maaf.

        0

        0
  10. aku says:

    manusia x pernah lekang dari kesilapan….

    0

    0
  11. WPXOC says:

    manusia tak lari dari buat kesilapan..bagi aku Nabil dh buat yg terbaik kot..mmg kdg2 lawak dia melampau tapi tak sengaja..takyah lah nk menghukum sgt smpai kata dia balik haji masih tak berubah..ramai lagi cmtu,ade yg terok lagi dr dia..apepun aku suka Nabil dgn Jihan jdi pengacara drpd zizan..Gegar vaganza ni lagi layan dr AF..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Lukisan ape???

    0

    0
  13. emy says:

    terlepas cakap tu, biasala pelawak, banyak sangat benda cakap, terus cakap bukan bukan hekhek

    0

    0
  14. Anonymous says:

    nabil lawak oke .. bnyk idea tp knkdg mlot dy tu ckp maen lpas je ….xde insurans …

    0

    0
  15. Hajah Sgtss.. says:

    ada 1 lagi mgkn org x perasan.. nabil cium tangan rosnah mat aris kau.. woi aji, tak tau halal haram ker? bersentuhan dengan bukan mahram.. org nak pegi haji ko pun nak.. ajinomoto je yg sesuai ngn dia nih

    0

    0
    • damai says:

      mungkin dia sengaja as dia dah anggap rosnah mcm mak dia ker apa. jgnlah ckp org ajinomoto ker apa, dia tu artist and mungkin masih ingin membaiki diri, yg gelar ustazah g cium tangan pak leh lagi teruk.

      0

      0
    • hrrmm says:

      sengalnya… orang tu pergi haji pun nak dipertikaikan. apa punya orang tah…

      * pakaian ezlynn semalam macam bertelanjang je.. malunya tengok.

      0

      0
  16. orang_penting says:

    ….lawak tak pakai otak….ckp lepas….tak sensitif….lawak low class kalau jadikan rupa paras kejadian Tuhan sebagai bahan lawak …bahan ketawa……RUDE.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Astro…..harap tukar pengacara Gegar Vaganza…Smlm banyak betul di- perlekehkan…bosan sekali… Tukar lah pengacara FBI dan wanita nya Raja Azura.
    Saya tengok juri juri nya pun macam boring smlm….Hmmm

    0

    0
  18. SNOW QUEEN says:

    MMG DARI DULU LAWAK NABIL SGT BIADAP..BNYK KALI DIPERKATAKAN…GAMKAN SAJA NABIL JADI PENGACARA..BETTER JOHAN,ZIZAN @ AZNIL NAWAWI AMBIK JOB NI

    0

    0
  19. SNOW QUEEN says:

    LAWAK NABIL DARI DULU SGT BIADAP..GAMKAN SAJA NABIL DARI JADI PENGACARA..BETTER JOHAN,ZIZAN @ AZNIL NAWAWI AMBIK JOB INI

    0

    0
  20. noni says:

    bukan tu je.. tak habis-habis belagak dah haji. menyampah pulak aku.

    0

    0
  21. diva AA says:

    apa kate ganti ngan diva AA dan che ta jdi pengacara…tak pun japar onn…sekian

    0

    0
  22. . says:

    Semua ok.biasala tu.sikit2 gurau.macam tak penah.tak jadi tajuk muka depan pun…tgk aku islamik dari korang semua.akulah yang paling islamik kat sini..

    0

    0
  23. anonym says:

    si biadap ni memang dari dulu lagi lawak bodoh,buat lawak gelak sendiri…lawak ori hanya..harith,zizan,johan & jihan

    0

    0
  24. Jemaimah says:

    Kalau nak tahu nabil ni lawak tak seberapa tapi kaki mengipas vip a.k.a owner shapadu nombor satu. Sampai dato tu sponsor beliau pergi haji .bukan cerita rekaan ya ! Dalam banyak banyak pekerja company shapadu napa dia yang disponsornya ? Pekerja yang dah bekerja berpuluh tahun tak dapat apa. Tapi jadi kuli batak sahaja

    0

    0
    • . says:

      Sbb pekerjanya bodoh belaka.letak nama mcm2.tapi avatar sama.apa motif?kurang kasih sayang dari shapadu ke?

      0

      0
      • Bapak says:

        Puki mak kau busuk . Kalau aku kurang kasih syg pun dah knapa ? Sbb aku bukan kaki ngipas . Bapak kau lah yang bodoh sbb ada anak bodoh mcm kau , mesti bapak kau mase firstnight main jubor sbb tu air mani bertaik melekat jadi kau

        0

        0
  25. misz zaza sendu says:

    Baru ja baca statement Nabil kata akan lebih berhati2 melawak selepas balik haji..Haji Nabil.. Haji Nabil…

    0

    0
  26. bicara kalbu says:

    tukar je pengacara tu..memang meluat tgk cara dia dr dulu lagi..

    0

    0
  27. anon says:

    SAMPAH!

    0

    0
  28. karisma says:

    Konsert ketiga semalam Datuk Ramly MS pun kata Nabil.kurang ajor cuba diam bila pengkritik sedang mengkritik peserta perangai dia sampai bila tak berubah jangan anak2 dia ikut perangai dia. Saya memang tak suka dari dulu perangai dia kadang dia buat lawak bodoh.

    0

    0
  29. faizan says:

    Lawak yg memalukn ..dato ramli ms sindir pon masih x reti bahase..betul ckp dato ramli ms ..kurang ajar.sbgai pelawak pro spttnyer lbh senstif keadaan skeliling..awk org baru dlm industri hormat ckit org lame .nk tgk artis lama nyanyi pon x senang tgk lawak bodoh beliau.

    0

    0
  30. karisma says:

    Saya dari mula lagi tak suka dengan Nabil lawak bodoh harap pihak ASTRO tukar pengacara lain yang berwibawa atau gam jer dia.

    0

    0