Written by AbangNara | February 22nd, 2010

tiz zaqyah

Kesian si gadis mulus Tiz Zaqyah nie. Bila nak popular je banyaklah gosip-gosip liar yang cuba nak menjatuhkan dia. Mungkin salah Tiz jugak kot yang berkawan dengan seorang pelakon wanita yang banyak sangat kisah tak elok (rasanya anda tau siapa).

Minggu lepas jer banyak khabar angin yang keluar pasal Tiz Zaqyah menghisap rokok masa shooting kat Kota Damansara. Lepas tue hari nie baca Bipop, raja wartawan hiburan si Zubir bagitau yang ada orang bagitau dia mulut Tiz berbau arak masa shooting. Macam-macam gosip dan khabar angin tak elok yang keluar.

Nasib baik si Tiz Zaqyah nie jenis senang dihubungi untuk bagi keterangan pasal kontroversi-kontroversi murahan nie. Dengan selambanya Tiz mintak mereka-mereka yang menuduh dia merokok nie bawak bukti. Bawaklah gambar dia tengah hisap rokok ke, nyalakan rokok guna lighter ke. Kalau tak ada bukti jangan cerita lebat. Setakat reka cerita, semua orang pun boleh reka.

Yang pasal arak nie sememangnya disebabkan kebaikan Tiz menemani si pelakon wanita kontroversi tue pergi kelab malam. On the first place(speaking omputeh cam FT sikit), kenapa nak pergi kelab malam kan? Persepsi orang kita kalau pergi kelab nie compem minum punya. Lagi-lagi kalau anda tue selebriti. Kesimpulannya sudah-sudahlah tue pergi kelab. Baik duduk tidur kat rumah lagi bagus kan?

Buat Tiz Zaqyah, anda tue ada masa depan yang cerah. Pandai-pandai lah memilih kawan. Pandai-pandailah jadi popular kerana bakat, bukan kerana kontroversi. Kami percaya yang anda satu hari nanti mampu menjadi bintang filem yang hebat. Tingkatkan produktiviti, kurangkan kontroversi. Go Tiz go.

52 responses to Mulut Tiz Zaqyah Tak Bau Arak Dan Suci Dari Rokok

  1. budakbertuah says:

    haishhh~~ mcm2 hal.

    0
    0
    • budakbertuah says:

      eh? adakah yang pertama? nampaknya begitulah..muahahahha!!

      0
      0
    • mamadanish says:

      rasanya mmg betul pangai dia mcm tu..dulu masa shoot kat pekan lama kuala selangor (drama Nur Kasih), my cleaner kat sekolah bgtau yg dia n beberapa org kerani sekolah yang lain nampak dia n pelakon pmpn sorg lagi tgh isap rokok.siap pakai baju kurung lagi…x peduli kat org ramai yg duk tgk perangai diaorg tu…so……

      0
      0
      • BumbleBee says:

        xper…lepas2 ni pandai2 snap foto die kalo kantoi… dier pun x teragak2 ckp lepas kata suruh tunjuk bukti kalo betul… this time kalo dier bohong, biarkan dier terlepas…

        sepandai-pandai tupai melompat….akhirnya jatuh ke tanah jua….(kalo btul laa dier merokok, minum)…

        0
        0
        • futuremagistrate87 says:

          kalo betul lar dia merokok…mengaku jerk lar..cam Sheila Mambo yg ngaku kaki rokok dlm UTUSAN….tp kalo dia tak smoking, nasehat den..silalah tinggalkan shj kengkawan anda yg tak senonoh tuh, bak kata Rasulullah: kawan yg tak elok, menyebabkan kita pon nampak tak elok, walhal kita takderk lar tak elok pon…pk-pk kan ar…

          0
          0
      • KikiLala says:

        rasa??..smue blh rasa..huhu

        0
        0
  2. xyanniax says:

    hehehehhe bertuah laaa budak nih

    0
    0
  3. airus says:

    hehehe…
    tahniah la budakbertuah…
    mmg bertuah sungguh…
    apsal berkilat giler muka si tiz ni…
    sian…
    nmpk tak brp comel la…

    0
    0
  4. airus says:

    eh…
    bl tgk betul2 tak le berkilat sgt…
    hidung dia je kena pancaran lampu
    eh…sape kwn dia yg tak senonoh tu ye?
    yg kat atas tu ke?
    tak kenal pun…
    kak nara, bgtau la sape…

    0
    0
  5. BumbleBee says:

    Mungkin salah Tiz jugak kot yang berkawan dengan seorang pelakon wanita yang banyak sangat kisah tak elok (rasanya anda tau siapa) <— dgn siapa dier berkawan and sker pi kelab?? Juliana Evans ker?

    sorry kalo silap…..

    0
    0
  6. Harry M Sandakan says:

    Artis yg tak bersalah pula d tuduh mcm2 dan yg bukan2…kesian Tiz Zaqyah tu. sabar je la Tiz, kalau betul u tak buat benda2 tu buat ape u nak melatah…lantak la ape org nak ckp, janji u tau u r on the correct track…go Tiz go

    0
    0
  7. singgahsaje says:

    fasha sanda la tuh..

    0
    0
    • BumbleBee says:

      owh..dier kawan ngan fasha ker? tp..kalo pandai membataskan diri…ok kot. Just di mata org akan pukul rata jerlaa anggap kter x baik jugak kalo berbaik ngan org yg tak baik ni…

      0
      0
    • Clipkertas says:

      ko tgk tang mane yg comel pet?
      tut,,tut,,,

      silap pilih kwn la Tiz… dah gi carik kwn lain..
      yg lebih baik pe’el nyer..
      huhu

      0
      0
  8. Piston Pecah says:

    mende tuh dah la haram,agak-agak kalau lah dia minum mesti ada effect kt muka ek…sebab tu lah haram,mende tak baik….haha!

    0
    0
  9. puteh says:

    artis ni asal kantoi gi club je ckap temankan kawan….asal kantoi buat salah pon salahkan kawan jugak.Pokok pangkalnya diri sendiri. dah tau kawan tu pegi tempat xelok buat xelok yg pegi ikot tu buat apa.

    Pasal merokok tu kalau xbetol bagos la.tapi jgn pulak sengaja cabar2 mintak bukti. Jgn jadi mcm fasha….malu sendiri nanti.

    0
    0
    • cik setuju saja says:

      setujuuuuuuuuuuu!!

      siti dulu elok je.. tak pernah dengar pun dia g kelab mana2.. tak payah susah guna alasan teman kawan la apa..

      0
      0
  10. hek says:

    org yg merokok …mempercepatkan kematian sel.
    org lelaki yg merokok akan lebih cepat mati dari org lelaki yg tak merokok….janji bahagian pas mati.

    0
    0
  11. eehae says:

    Tiz awak memang cantik….Allah dah bagi kelebihan awak kat situ…dan awak akan bertambah cantik bila akhlak awak baik…merokok, minum arak, pakai seksi dan lain-lainlah yang tak elok baiklah ditinggalkan…semua tu tak akan menguntungkan kepada awak malah akan datang kemurkaan Allah kepada awak…

    0
    0
  12. Zaza Muhammad says:

    tol tu… klu stakat nk cite2 je xde bukti better xyah. even klu ade bukti atau nmpk skalipun lebih ‘afdal’ mereka2 yg berkenaan terus tegur org yg wak salah tu, confront terus..bknnye sebar2 pastu kompem aaa ade ‘ajinomoto’. kite spatutnye tutup aib org, bknnye tlg mewarwarkan wpun kebenaran tu blm tentu tebukti atau apa yg dilihat bkn keadaan sebenarnye….

    0
    0
  13. sha sha says:

    aku suke tiz zaqyah

    0
    0
  14. suri says:

    emm…tak pyh la kita nak salahkan kwn2 klu buat jahat…dah beso pun…sindiri pk ler, dah tu label la kwn yg penuh kontroversi…nmpkla kita sesuci manusia

    0
    0
  15. awe says:

    eh musykil la spe kwn tiz y byk kontrovesi 2????

    0
    0
  16. mak jah says:

    aku rase org yg die tman 2 si fasha sandha la..die la artis yg pling bnyk kntroversi kan..

    0
    0
  17. haniey says:

    emmm…kenapa banyak sangat gosip artis yang negatif skrg ni. harap2 artis lebihkan mutu kerja dan kurangkan sensasi. skrg ni buka aje internet dah tau segala cerita artis tanpa tapisan lagi. so peminat dah makin nampak sikap artis yang sebenar. selama ni kat paper asyik berteka-teki so peminat tak nampak. kat cyber ni, kalau dah terkantoi dengan bukti…susah nak kembalikan kepercayaan peminat.

    0
    0
  18. Geli Hati says:

    BOLEH PERCAYA KE? ARTIS KAN…

    0
    0
  19. channel says:

    aku percaya…. si tiz nie mmg isap rokok…
    tp boleh dikatakan artis nie sama je …. mcm elyana .. aku igt kan dia nie baik leeerrr tp depan mata aku nampak dia dan rokok nya… siap isap ngan adik dia lg.. cuba buat highlight pasal bende nie sure dia nafikan …. percaya lah huhuhuhu….

    0
    0
  20. Geli Hati says:

    TOK T PUN HISAP ROKOK GAK SALEM WEI

    0
    0
  21. KikiLala says:

    makin dkt nk ABP smkin byk gosip psl TIZ…TIZ sbr ye tiz…klu x btul ignore je…I suke bakat Tiz…so x ksh psl hl prbdi die…biasalah manusia x lri dr kslpan…tiada manusia yg smpurna..rmai yg x suka bile da jd femes ni…so rmai la yg jga tpi kain org lain,..crta tnpa bukti mcm2 org blh reka…be patient TIZ..gud luck…

    0
    0
  22. KikiLala says:

    1 lg…gmbr curi kt FB 2..hahaha

    0
    0
  23. orked says:

    tiz tipu..masa ada media karnival radio televisyen brunei, ada orang brunei yang nmpak tiz mer0kok selepas acara bertemu peminat di sini..sy sendiri terlibat dgn program tersebut.sudah2 lah berboh0ng. ALLAH S.W.T tau siapa kamu…

    0
    0
  24. momok says:

    bukan nak katala… sy pun anti rokok ni. boleh dapat mcm2 penyakit maut. tapilah kan… kalau laki merokok tu takdela pulak orang bising. takla pulak kata si laki tu sbg jahat or social. siap simpati pulak tu, kata diorang ni perlu bende alah tu untuk kurangkan stres. ..

    off topic, tiz ni kalu diterjemahkan maksudnya… ishh sy pun segan nak ckpla

    0
    0
  25. someone says:

    about tiz smoking, I can’t prove it but about drinking, yeah, I can. Because I saw with my own eyes.

    She just arrive(I think w her BF) at the place where I was with my friends. I just knew that one of my friend was Tiz’s friend.

    So, she came to our table but then she took 2-3 steps behind and cover her mouth, and her face was totally pink/reddish. She stop talking and let her BF talk to one of my friend.(I just realized that Tiz BF also friend to my friend).

    Then they went away and sat at the other side of our table, out of our sight. I was suspicious about the drinking thing. But i still ignore it. After almost 1 hour, we decided to go home, we walk to our car and out from car park, then I suddenly took a glance on the left and saw her w her friends and their table full with that ‘THING’ in the bucket. Hurm…so, i was right.

    0
    0
  26. sahabat islam says:

    Artis2 di MALAYSIA ini, sebenarnya terlalu asyik dengan kehidupan dunia sampai lupa asal-usul, agama dan adat. Arak ialah raja segala kejahatan dan rokok penyumbang kepada masalah kesihatan. KEPADA SEMUA UMAT ISLAM, khasnya artis2 ini..insaflah.

    0
    0
  27. laila says:

    tiz ni mmg perokok.baru je ptg tadi aku nampak die merokok kat set drama mende ntah..mase tu die pakai baju merah ngn legging hitam..lokasi penggambaran tu kt s.alam..kotak kaler hijau..dunhill menthol agaknye..
    xsalah tiz nk merokok, hak individu…cume…jgn nafikan bende yg betol je..awak tu public figure..org syg..

    0
    0
  28. unknown species says:

    ye ke blh caye ke tiz suci dr arak& rokok? klu bohong igt2 la 1 hari nnt akan terkantoi jugak

    Islam melarang minum arak…fatwa mufti kata merokok itu haram

    sudah2lah tu buat maksiat & dosa…akhirat kekal abadi…dunia hanya smentara

    comotnye muke tiz tanpa mekap…bkilat

    0
    0