Written by Bella | October 28th, 2016

Baru-baru ini, Erra Fazira ada berkongsi sebuah video dimana anak perempuannya, Engku Aleesya sedang belajar untuk menunaikan solat.

Siapa sangka perkongsian Erra itu mendapat pujian daripada peminat beliau di Instagram yang mengucapkan tahniah kepada Erra kerana berjaya memberikan didikan agama kepada anaknya itu.

Dalam video berkenaan, Aleesya sedang berlatih membaca surah dan doa dalam solat sambil dibetulkan oleh Erra.

Berikut video yang dimuat naik di Instagram :-

Si tecik tgh practice lancarkan solatnya. Semoga jadi anak yg solehah anakku.. salam isya semua..

A post shared by Eera Chek (@errafazira) on

Ini pula komen-komen daripada peminat Erra :-

Alhamdullilah, walaupun sibuk dengan kerjaya sebagai seorang artis, nampaknya Erra Fazira tidak lalai dalam memberikan didikan agama kepada anaknya. Semoga Aleesya menjadi anak yang solehah.

39 responses to Muat Naik Video Anak Solat : Erra Fazira Dipuji Kerana Pandai Didik Aleesya

    • whateverlah says:

      itu anaknya… mamanya pulak?… :P peace no war!…

      4

      14
      • Anonymous says:

        jgn judge orgggggg….huhu

        4

        1
        • minah jambu lov bang nara gitu says:

          setakat diri untok belajar solat orang daaaaah puji2 melambong2 cakap erra pandai jaga anak hahahaha minah jambu heran betol lah..! ramai jugak artis ajar anak dorang bersolat tapi tak la nak masok kan kt intrgram ke pe dorang diam2 ajar anak dorang…cuba kalau Schawal n ck ta yg tunjok anak dia kt intrgram yg anak dia tengah blaja solat mesti korang2 peminat2 cakap schawal ck ta nak menunjok2 kan ????? ni pasal erra peminat tak cakap banyak laaa helo ! jangan hipokrit ehhhhhh..

          6

          0
    • minah jambu free hair gitu says:

      macm sial drama kt TV1 ni si saleha jadi macm orang tak betol uh ! si dian p ramlie tepekek2 macm siak ! tk guna punye drama mlayu !!! helo TV1 tolllllllllllllllllllllllllllllllong la jangan show drama macm ni lagi lah meluat minah jambu tengok huh !!!

      0

      0
  1. Anonymous says:

    Kalau x solat nanti mcm mne MIL era nk suka…bakal MIL era ni ustazah di KAMPAR ayah nye CIKGU..

    3

    9
  2. Anonymous says:

    ye la tu..

    0

    4
  3. kakikucinghitam says:

    clever little girl!

    10

    0
  4. VIVI says:

    MAK N BAPAK ALEESYA NI PUN CERAI COOL JE.. ANAK X JADI MANGSA..

    13

    0
  5. Anonymous says:

    Alhamdulilah…… Aamiin…..

    6

    0
  6. adelia says:

    whateverlah
    says:
    October 28, 2016 at 12:57 pm

    itu anaknya… mamanya pulak?… :P peace no war!…

    yg ni pun bangang gak tanya soklan mcm tu… tak yah la nak judge org. sdiri tu perfect ke…

    7

    1
    • anony says:

      ko tanya & ko jwb sendiri ke??? 12.04, 12.17, 12.57, 12.20. 12.25, 1.12, 1.15, 2.14 2.33, 2.34……what the heck??? Ko mmg takde keje kan?? Dlm setiap artikel ko komen berkali2, bertanya & menjawab sendiri. Ko ni tak betol ke…

      4

      0
      • jari says:

        Ye arr! Mcm2 nama dia gunakan..ingat kitaorg x tau ke??alahai ko tgok gambar email kau tu tetap sama bermakna org sama la telur!!!

        0

        0
        • Hana says:

          Kann! Aku pun dah lama perati. Pakai nama macam macam padahal gambar sama. Pastu kejap sokong kejap bash. Batak like ke apa tah

          0

          0
  7. johnny bravo says:

    Mcm2 lah mak bapak yg attention seeker sanggup buat utk publisiti murahan & mengharap pujian….boring !! Video anak berak kencing takde ke, makcik bohsia…??

    1

    11
  8. Anonymous says:

    didik juga anak awak tu, pegang anjing haram. jgn dengar sesetengah orang yg kata boleh pegang anjing then boleh samak. itu otak singkat sudah

    0

    7
  9. sentap says:

    x perlu kot nak upload bagai…tu antara kita & Allah..rasa sumer parents ajar anak solat..zaman viral ni klo blh sumer nak upload…

    11

    0
    • NUR says:

      Tak salah rasanya upload sesuatu yang baik…Nanti kalau upload video pelat BAHASA MELAYU kena kutuk la pula….Fikir positif la….Tak faham mentaliti manusia yang tak suka..tapi bajet -bajet ambil tahu juga????

      10

      -4
    • NUR says:

      Tak salah rasanya upload sesuatu yang baik…Nanti kalau upload video pelat BAHASA MELAYU kena kutuk la pula….Fikir positif la….Tak faham mentaliti manusia yang tak suka..tapi bajet -bajet ambil tahu juga????

      2

      1
      • Anonymous says:

        Aku setuju dgn sentap..takyahlah nak upload anak solatlah..anak mengajilah..ini semua poyo..nk tunjuk inilah hasil anak jagaan aku..aku 7pandai didik anak..mesti semua mata memandangkan..dari bekas laki..belas mak mertua..kalau dh upload benda2 gini..riak pun timbul..takyhlah nak buat benda yg boleh mendatgkan doaa dari pahala..amal ibadat biar tunjuk pada Allah jer.
        .

        11

        1
  10. AKU says:

    syukur alhamdullilah…..tu yg penting…..

    p/s utk korang ni…ubah2 la sikap tu jgn nk menyibuk..itu urusan dia

    10

    0
  11. Anonymous says:

    Anak rita n erra sebaya.. Tp anak rita jd imam kat sekolah.. Sb dr kecik rita strait kt anak dia.. Pdhal rryan tk kenal dady dia.. Anak erra kira bertuah ada dady btangjwb

    8

    0
  12. ila says:

    La yg tu pun nk tunjuk..artis…besala…semua nk tunjuk.????????????

    4

    1
  13. Shiela says:

    Pnh nmpk erra p kelas mengaji kt ttdi thun 2014 xslh.. Mse tu die still ngn engku emran lg kot. Tp mse tu diorg da prob kn. okla atleast die nk jgk blja n brbah jd lbih baik kn

    5

    0
  14. liana says:

    Bagusla….syukur..apa salah share bnda baik…klu parents lain ikut…erra jgk dpt pahala….niat baik pon netizen kutuk…..apa raaa korang yg rajin kutuk2 ni….bak kata pepatah omputih-mcm torch light…asyik suluh org je kje…bontot sndiri bkarat x sedar

    0

    0
  15. mak jemah tepi tingkap says:

    Lawa nye anak erra ni. Moga2.besar nnti jd anak yg solhah dan dpt suami yg kaya raya dan masa tu harap x lupa ibu yg mndidik kamu. All the best to both.

    1

    0
  16. Anonymous says:

    kesian erra ….tak payah nak tunjuk lah erra….ramai lagi budak cam ne didiklah anak bukan nak menunjuk-nunjuk….

    1

    0