Written by AbangNara | July 21st, 2014

Peperangan di Gaza antara Palestin dan Israel sememangnya menarik perhatian orang ramai termasuklah selebriti antarabangsa. Kalau sebelum ini penyanyi Rihanna telah melahirkan sokongannya dengan menggunakan hashtag #FreePalestine sehingga mendapat kecaman jutaan peminatnya, kali ini tiba giliran Selena Gomez mengalami nasib yang serupa. Menggunakan akaun Instagramnya, Selena menunjukkan tanda simpatinya terhadap apa yang menimpa rakyat Palestin di Gaza.

selena gomez gaza

Tulis Selena Gomez:-

Please pray for those families and babies today. Please always remember what’s important in life. It’s not any of this. We are here to help, inspire and love. Be that change. #wearethenextgeneration

selena gomez gaza

Susulan perkongsian itu, Selena Gomez telah dikecam hebat oleh jutaan peminatnya yang menyokong Israel. Membaca komen-komen yang diterima olehnya pasti membuatkan Selena terasa cuak. Mana tidaknya, ada yang siap ugut bunuh lagi. Namun di dalam gambar seterusnya, Selena menerangkan yang dia tidak menyokong mana-mana pihak cuma mahukan keamanan dan keperimanusiaan sahaja.

And of course to be clear, I am not picking any sides. I am praying for peace and humanity for all!

selena gomez gaza

Apa apa pun Abang Nara salute dengan Selena Gomez yang sedar mengenai isu semasa yang sedang berlaku di Gaza. Semoga akan lebih ramai artis antarabangsa tampil dan membuat perkara yang serupa seperti yang telah dilakukan oleh Selena. Sekurang-kurangnya dapat membuka mata peminat mereka mengenai apa yang sedang terjadi di Gaza. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

20 responses to Muat Naik Gambar ‘Pray For Gaza’, Selena Gomez Dikecam Peminat

  1. shasha says:

    Ini yang kita mau.. terbaik..its about humanity

    0

    0
    • Datin K says:

      love u selena.. tak sia2 i suka u :)

      0

      0
      • K.A.A says:

        go selena dont afraid for the right thing…

        0

        0
        • Miranda says:

          atleast Selena Gomez tk delete pic yg dia tulis ” Pray For Gaza ” , which means she has the guts to stand for what she believe . yeah same thought to Rihanna as we know most Muslims out there menganggap music sebagai haram , kerana melalaikan , jd kbykkan fans Rihanna yg pro israel meroyan , but atleast dia Tweet juga apa yg dia rasa tentang Insiden , walau pon hanya utk 6 minit , sedangkan dia tahu dia tk sepatut nya memilih utk menyebelahi mana2 pihak kerna dia berkemungkinan mempunyai fans dari kedua2 negara , seperti yg kita maklum kebykkan fans diorng semestinya daripada negara haram Israel dan Anjing belaan America

          0

          0
    • MIRA EDORA says:

      Ini yang respect
      Even berlainan agama tapi ni pasal Humanity
      Christiano Ronaldo,Iker Casillas contoh terbaik
      Menyokong Gaza

      0

      0
      • alia says:

        Ini sebab americans dah kena brainwash ngan cnn ngn fox news. Dorang ingat palestine yg menumpang n salu baling bom ke israel. Kononnya israel berhak pertahankan tanah dorang. Puiii. Bodo punya mat salleh tak blaja sejarah. Aku tak sabar tunggu kiamat, baru dorang tau sape betul, sape salah.

        0

        0
      • shary says:

        jangan lupa si mesut ozil lagi..

        0

        0
  2. bilakakjemahmenulis says:

    indeed. world peace.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    terbaik selena…walaupun dia ni budak2 lagi tapi fikiran dia x macam yahudi laknat yang tua bangka tuuu

    0

    0
  4. hi says:

    well done Selena :)

    0

    0
  5. seluar merah says:

    #salute Selena. U Memang berani. Padahal dia sendiri duduk dekat negara sub yahudi, tapi rilek je keluarkan statement membantah tindakan tidak berperikemanusiaan yg yahudi buat pd Gaza. Tapi kat malaysia ni lain, amik gambar selfie pakai batang monopod, upload kat ig, letak caption “#PrayForGaza”. sampah.
    “You don’t need to be muslim to stand up with Gaza, but You just need to be human”

    0

    0
  6. Iara says:

    Özil pemain bola Germany pun dermakan kesemua 400k Euro duit kemenangan dia untuk kanak2 Gaza. Jumaat lepas juga merupakan protest terbesar seluruh dunia menentang perbuatan Israel.

    0

    0
    • danie says:

      ozil x derma untuk kanak2 gaza..tp dia bayar pmbedahan 23 anak brazil..dah dinafikan sndiri oleh ozil dia derma untuk anak gaza..but,still ok la derma kn

      0

      0
      • lara says:

        oh pulok doh.. tu la ritu dengar macam tu. hmm ok la derma jugak kan, maybe issue gaza ni too sensitive for him kot, maklum la kat german kan.

        0

        0
  7. Zed Zaidi says:

    Pergi mampuslah wahai Selena Gomez!! Antara artis luar Malaysia yang tidak harus menjadi contoh kepada rakyat Malaysia! Hari Merdeka, Hari Malaysia dan Hari Raya Aidilfitri/Aidiladha serta musim bola Piala Dunia rakyat Malaysia wajib memboikot lagu-lagu dendangan artis luar Malaysia!

    0

    0
  8. Fish Fairuz says:

    One in a million. SALUTE.

    0

    0
  9. Human not Killer says:

    Selena is right…any ‘human being’ should stand for justice…x kira agam dan bangsa berhak menuntut keamanan dan keadilan..siapa2 yang menyokong pembunuhan beramai2, umpama second holocaust ni is not ‘human’ at all..apa agaknya dlm pmikiran org yg sokong pmbunuhan beramai2 ni..well, dah tertulis pun yg zionis ni mmg dilaknat dan sering je buat kerosakan (pembunuhan) d muka bumi..

    0

    0
  10. kak bedah the original says:

    Fakta : rakyat malaysia adalah yg plg suke hashtag prayfor gaza n pray for mh17mh17 pd selfie,wefie dab gambar mknan mewah mereka.ade yg berniaga guna hashtag tu.xcaye sape ade ig bukak.org belanda plg byk dlm nahas kapal terbang tp xpulak dorg selfie n hashtag pray for.sesungguhnya kak bedah xfhm cara rakyat kita berfikir.langsung x sensitif dgn situasi.

    0

    0
  11. papan kekunci says:

    selena matang dan mampu berfikir yg mana betul. walaupun bieber tu yahudi, selena tetap sokong palestin. thumbs up (Y)

    0

    0