Written by AbangNara | March 1st, 2009

liyana jasmay model maybeline

Kenapa mesti Maybelline pilih Liyana Jasmay sebagai model terbaru diorang? Rasanya Scha Al-Yahya lagi best, sempoi dan sesuai untuk Maybelline compare to Liyana Jasmay.

Apa pun tahniah buat Liyana Jasmay. Dengar ceritanya sekarang tengah nak jadi penyanyi pulak si minah kecik nie.

Tadi dah keluar kat Melodi cuma tak jelas sangat best ke tak suara Liyana Jasmay nie. Lagu pertama Liyana Jasmay yang bertajuk Aku Tak Percaya Cinta sudahpun dirakam dengar khabarnya.

Siapa anda rasa lebih sesuai jadi model @ jurucakap untuk Maybelline? Jom undi ramai-ramai kat bawah nie.

[poll id='14']

Baca Yang Ini Pulak:-

76 responses to (MODEL MAYBELLINE)Kenapa Pilih Liyana Jasmay, Kami Mahu Scha Al-Yahya

  1. jinchi says:

    ler…minah kecik ni..tgk dea belakon bole ler.. bibir dea.fuyoo…tebal.tp body, phail…sekeping cam papan lapis..duhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ain says:

      bibir tebal la blh nmpk ckit jenama maybelline tuh ngeeee

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ela says:

      betul 2 jinchi

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • me_la says:

        sape market segment maybelline x ni?maybe si liyana jasmay ni sasaran maybelline utk teenagers products..liyana jasmay x sesuai makeup vogue2 x padan dgn perangai lincah dan gedik buat2 manja dia tu.apa pon jujurnya utk letak liyana jasmay jd duta/spoke person apa produk pon xterasa aura utk membeli.sorry~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. Kuaci says:

    yer la.. ni pun maybelline.. mesti ar cari bibir yg lawa.. xkan nak cari bdn yg lawa utk iklan bibir kot

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  3. jinchi says:

    xde ckp pn taleh kn?just bgtau psl body dea jer..
    tp its better for sum1 tat hav curve n juicy lip.its package.

    but i vote for azizah mahzan…whakakakaka.

    yeah…mahzan`s for tha world!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. budakmanentah says:

    amek azizah mahzan je laaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. lawa lagi bibir scha!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  6. d`kiosk says:

    ok la tue…..liyana pown chantek gak…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. acHe says:

    Oh Liyana..dia memang comel..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. fikaa.. says:

    ala liyana pown cumil…tp klu nk dbandingkan ngn scha rase2 nye scha lg cumil…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  9. ni says:

    nak nek jijah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  10. flower says:

    aku rasa scha lg sesuai kot..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  11. chantek says:

    eeeiiiii…..nape lak liyana?? scha tak sesuai ke…ish..frust ni!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  12. eton(bknnamasebenar) says:

    ala..
    da rezeki liyana kt maybelline..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. Zaza Muhammad says:

    alaaa kang muka dia ala2 Jessica Alba, x sama x iras tp air muke..kena pandai beza tu. Lagipun kulit dia sawo matang, bkn putih sgt,,,tu yg lawa kot smpi maybeline pilih dia…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. ain says:

    liyana ada kcntikan tersendiri
    scha pn ada kcntiknnya jgk
    nek jijah…wowwwww trlebih cntik lak
    tpi…ok la depa pilih liyana,bg peluang kt dia…scha kn dh byk program ada
    xbest arr nk tonjol org yg cntik2 ja…
    ksian la kt org2 yg x cntik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. nona says:

    Lyana nampak lebih fresh. Feature muka Lyana lebih protruding untuk produk mekap berbanding muka Scha. Bibir dia lebih penuh untuk lipstick, pipi dia lebih naik untuk blusher, bentuk muka yang ‘berbekas’ untuk shading and bedak, mata dia lebih bulat untuk mascara untuk produk mata …tu semua bagus untuk produk mekap. Its not about whos prettier. Its about which face can take in the product and represent the product better. Lagipun, Lyana lagi muda dari Scha.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      erkkk
      i baru nk kate scha lebey sesuweii tetibe tuko pikiran laks hehe
      wlaupun i minat dgn scha tp betul gak stetmen nona nih. setuju.
      love u schaaaaa muaahhh muahhhhhhh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lala87bpgurl says:

      mcm berpengalaman mnyolek orang je nona ni…tp 2-2 pun orait…janji jgn azizah tu udah ler…lingkup business..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaliah88 says:

      Model Maybelline generally got fuller lips, sharp eye features & lifted cheeks like Lyana, Siti, Ziyi & Josie and now Lyana Jasmay.

      Nona ni org yg sama dgn Norina Sazali aka Nona S, makeup specialist L’oreal / Maybelline tu ke ? Ive heard the very same comment from that Nona too.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. ejie says:

    kikikikiki sy pun baru nk bukak hujah y scha better pehtu tebace lak komen nona terus tukau pikiran.
    mmg betul lar lyana lebih menepati utk produk makeup. scha pun cantik maybe kalo utk produk rambut ke shempu ke ok la kut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. adreanna says:

    kak jijah pun termasuk??? sadisnyer kalo die menang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. arra says:

    ish…lain ne muka liyana jasmay…mcm bukan liyana jak aku tengok…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. mybaby says:

    kenape ambik gambar kangkang atas dah cun ngan dress teibe pakai kasut dengan kaki kangkang.. hmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. aku says:

    budak ni mmg suka amik gambar kaki terkangkang mulut ternganga

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. jue says:

    aku vote liyana..sbb liyana lebih chicky n wild

    scha tu nampak cam sopan santun gitu..so aku suke je liyana jd duta maybeline :D

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  22. totoi87 says:

    klako..apahal dia pakai skirt belon dengan kasut cenggitu..tu ke duta maybelline..tak jadi aku nak beli maybelline..hehe..

    btw…dia iras2 fasha sandha pon ada..meletop tetibe pon mcm fasha sandha..jgn buat perangai babun mcm fasha sandha juga sudah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. public_enemy says:

    woi..ko ni x pndai bergaya ke?
    cacat gilo aku tgk ko…
    mcm bdak kg je pkai kasut 2
    x sesuai lgsg
    abis lari customers maybelline
    yg pentg aku x kan bli maybelline
    huhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. rock ka hip hop says:

    aku sukakan almy nadia,liyana jasmay,lisa surihani,fouziah gous,dan raja farah.i love all them.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. whoDer says:

    emm.. liyana lg ok ler dari scha. liyana cun gak ape. compare gan scha liyana lebih nampak natural.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. wanasics_90 says:

    ikot ske arr maybelline nk ambl cpe??
    produk dye..
    bknn produk kau ‘bunga’..
    nk bli xnk up 2 u..
    klu nk scha gak wat arr produk sndri n then ambk scha jd spokeperson..tamat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lisot says:

      aq skong ko hbs-hbsan..korunk 2 pon bkn cntek sgt pon…sng crita,x pyh plih spe2 pon…korunk je la yg jd duta..kan sng..ha3..the end

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. anonymous says:

    eleh scha ag nmpk natural.natural beauty.liyana biase2 je aku tengok.x menarik lgsg.hilang minat aku dgn produk maybeline.nona ckp mcm 2 pun aku x minat.loya tekak aku.bg aku scha lebih sesuai la…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. anonymous says:

    fresh apenye!muke mcm ape tah..scha yg nmpk lbih fresh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • lisot says:

      yeker??mke ko tu..pon nth ape2 nth…mcm lmbu nk kne korban jerk…yeke scha nmpk lbh fresh arh..aq rse cm x je…aq rse cz karakter dy dlm awn dane 2 yg wt korunk undi dye..aq nie ank someone of the drama la,,,aq adela trbaca the part of the character of tht drama…plakon yg brlakon drama 2 kne la mmpunyai karakter yg slumber,boysh..but it is not a real scha ok..juz her acting

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. yaya says:

    bajet korang lawaa sgt doh !!
    trima je la se ada nyeh de un mnusia gak..
    tak smpurnakan…
    aduih !! parah tol ar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. samia says:

    nnnnnnn d truth 2 choice of coz lar liyana jasmay.,maybe maybelline amik dy coz she was trendy,hiper,n mke dy ala2 classic ckit.,bnyk part dy blh amik klu dy still cam nie..
    trus me.,nnn scha kurang ckit maybe coz dy tak lebih trendy dan sbgainyer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. lisot says:

    aq pon bwu nk tlis td..ha3…erm..yes,,bkn korunk pnye produk pon nk tntukan spe duta dye…fkir la skit…scha bru je bpe taun brlakon pas2 nk ambk dye jd duta..lyana??bpe taun?sjak umo dye 9 taun taw…dlm cter awn dania 2 pon 2 bkn prgai dye coz aq da bce skrp 2 yg karakter dlm lakonan awn dania 2 msti sempo,tomboy..k r…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Noney says:

    urmm..tak sesuai lah..tapi dah rezeki dier..bior kan ajer..=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. baby says:

    dah dah korang nie pasal nie pn nk brtekak ke..pening aku bce kritik org…lau mcm tu biar aku je jd model nye…bibir aku pn lawa jgak.body pn lawa..wakwakawkakwaka………..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. torres says:

    maybelline kan nk bibir. bkn hidung. kalau hidung boleh la kasi scha tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. kadang says:

    apa2 pun xnak liyana, xseswai langsung. karat

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. naruto says:

    liyana jasmay yg terbaik ..
    lgpun liyana ade sifat feminine yang tinggi
    scha mcm laki2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  37. nana says:

    aq rasa liyana jasmay boleh jadi,
    scha alyahya pun boleh,aq tak tau yang mana boleh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. saye kiut says:

    smalam aku jpe scha kat redbox sogo..gile sombong…xpasal2 nak jeling org.awal kat sblh die cool je..poyo tul..trus aku taminat da pempuan tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Eda says:

    LJ da bez minat sngt kat dier..dia lebih cntik laa drpd scha tuu..mata LJ cntk bibr tebal..scha x bez dh laa sombong..hidup LIYANA JASMAY…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. Interesting post and an enjoyable read, he hit on the google while doing some research on this topic. I look forward to reading some more posts from you.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. As a newcomer to the internet, I am constantly hunting online for articles which can assist me. This has been a single that’s. Thank you!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. I appreciate for this ideal subject and narrative of current interrogation. You’ve laid it out far better than any discussion I’ve seen. Also thx for citing my text on it. Your’s takes it way increased.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. learn to dj says:

    Hey. I need to to ask something…is this a wordpress blog site as we are planning to be moving over to WP. Also did you make this design on your own? Bless you.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Unlike many other rappers emerging from the underground or a strong string of mixtapes to a major label release, Wiz Khalifa is actually very suited to the pop-rap crossover album.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. A person necessarily lend a hand to make severely posts I might state. That is the first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular put up extraordinary. Great activity!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. This article receives a two thumbs way up from me.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. I think this is one of the most vital info for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0