Written by AbangNara | January 27th, 2014

Satu demi satu perubahan dilakukan oleh Mizz Nina. Pasti Noh Salleh bangga dengan apa yang diusahakan oleh isterinya ini. Selepas berhijab baru-baru ini, Mizz Nina kini mengambil keputusan untuk hanya menyanyi di hadapan wanita sahaja. Keputusan ini diambil atas kesedarannya sendiri dan bukan atas paksaan orang lain.
mizz nina

Berkata kepada Berita Harian, Mizz Nina menegaskan yang dia tidak menyesali keputusan ini. Kata Mizz Nina:-

Saya akan menyanyi di hadapan penonton wanita saja. Keputusan itu saya buat selepas berhijrah. Suami menyokong keputusan saya. Saya tidak menyesal meninggalkan bidang muzik kerana sudah puas mengecapinya. Kini, saya ingin memberikan perhatian kepada butik dan juga syarikat produksi yang ditubuhkan sejak setahun lalu

mizz nina

Semoga keputusan ini akan membawa lebih keberkatan dan ketenangan dalam hidup Mizz Nina. Abang Nara lihat Mizz Nina dengan pengaruhnya mampu menjadi idola wanita berjaya kepada remaja-remaja di luar sana. Semoga suatu hari nanti, Mizz Nina akan menjadi “role model” seorang muslimah yang hebat buat wanita-wanita lain kelak. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Nombor plat W1N milik Sultan Johor

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to Mizz Nina Hanya Akan Menyanyi Depan Wanita Sahaja

  1. miss A says:

    terbaik~~

    0

    0
    • alhamdulillah~
      itu lah yg sebaiknye..nk nyanyi boleh tp depan pmpuan lah, dpn parent ke, dpn laki ke sbb suara tu kn aurat :)
      tahniah noh sbb dapat bini cmni
      n tahniah nina sedikit sebanyak anda membawa noh ke syurga :D

      0

      0
      • Anonymous says:

        mizz ninaaaa !
        suka sangat dengan keputusan terbaru u ni..
        keep it up !
        thumbs up !
        memang tak pernah sangka mizz nina akan berubah 360 degree cmni ! T_T
        love you. i suka keputusan u ni :))

        0

        0
        • Mr Kangkung says:

          Alhamdulillah…..Sejuk Mata Memandang……

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Hidayah milik Allah, dan Allah hanya bg pada sesiapa yang Dia mahu…alhamdulillah Mizz Nina,aku tak pernah pk ko leh berubah macam ni dan aku sangat2 bangga dengan ko dan Noh..tahniah kalian berdua..semoga boleh menjadi iktibar kepada kami semua…in shaa Allah…~

          0

          0
        • Olga says:

          ala Mizz Nina ni pun suara bukan best pon! harapkan auto tune je lebih… dia popular pun pasal collaborate dgn artis2 antarbangsa je…
          dia berhenti menyanyi pun x rasa kehilangan kot!

          0

          0
    • neelopeh says:

      Beruntungnya Mizz Nina dikurniakan taufik dan hidayah sebegitu rupa. jujurnya aku pernah sangat menyampah pada dia sebab pkai sexy gila. siapa sangka perubahan tu dan hatinya terbuka untuk berubah sehebat ini. Allah dah kata, kun faya kun..

      now aku sangat2 respect dia.. aku pula rasa rendah diri sebab aku sendiri tak mampu lagi untuk berubah seperti dia walaupun memang bertudung dari dulu. insyaAllah, akan sentiasa berusaha ke arah itu.

      Mizz Nina, you are absolutely inspiring me.. thank you so much…

      0

      0
  2. yana says:

    salute!

    0

    0
  3. S says:

    Alhamdulillah…. Tahniah mizz nina , bukan senang seorg penyanyi wanita nk berhijrah sampai mcm ni, semoga menjadi ikutan ramai penyanyi wanita yg lain. Suara pun aurat jugak kan ;)

    0

    0
  4. serot says:

    like!

    0

    0
  5. menteri kangkung says:

    Alhamdulillah..teruskan begini…istiqomah..moga mendpt rezeki lebih baek dr Allah

    0

    0
  6. Eddy says:

    Mana haters yg sebelum ni suka dok mengata sewaktu permulaan perubahan dia dulu ? skrg baru nak nampak yg dia telah berusaha untuk berubah…aku dah cakap..berdoalah untuk saudara seagama..mudah2an ada yg dimakbulkan doa antara kita

    0

    0
  7. mamahanna says:

    terbaikkk…..ALHAMDULILLAH…tahniah Noh

    0

    0
  8. dina says:

    Alhamdulillah.. meremang bulu roma baca, tak terlambat setiap manusia untuk berubah..

    0

    0
  9. minah jambu merah biru says:

    kan lebih baik n bagos berenti menyanyi teros …tk payah nk nyanyi2 lagi ..tu bermakna miz nina maseh berminat nk nyanyi walau pon bernyanyi di depan wanita sahaja…dudok jaga rumah jaga laki kn itu lebih baik. tk payah la nk nyanyi2 depan wanita atau pon depan nenek2 atok2 ! kan lebih baik nyanyi depan laki aje lagiiii hepening !

    0

    0
    • anti merah jambu says:

      ish la..biaq la kat dia..yg ang nk dengki ngn dia saipa?tu minat dia.at liz dia berusaha utk berubah tp still x lupakan minat dia.lagipun ramai yang minat dia.dia nk hiburkan la depa.pelan2 la nk suoh dia berubah pon.doakan yang terbaik ja la..dia nk berubah dulu pon org pertikaikan.la ney dia jd better pon org nak pertikaikan lg.ang ney xdak kja lain dah ka dr dok kalot cri slh org?

      0

      0
    • anti minah jambu merah biru says:

      biarla .. asalkan die berubah sikit dmi sikit yg ko ni pasal ?

      0

      0
    • azreen says:

      Kau dah kenapa minah jambu????

      0

      0
    • Anonymous says:

      Daripada engko sibuk nak mengata Mizz Nina, baik ubah dulu perangai ko yang suka cari salah org lain. Engko x fikir ke apa yang miz nina buat ni satu perkara yang sangat2 baik. Penyanyi nasyid pompuan pun x pernah terfikir buat mcm ni. Hanya Mizz Nina je.. tupun nak pertikai. Apa yang miz nina buat ni jauh lebih baik dr org yang mengheboh2kan dirinya nak bertudung, tapi akhirnya hanya pakai serkup kepala je…

      0

      0
  10. Apple says:

    Sokong Mizz Nina… Syukur, Bkn senang nak buat pengorbanan yang besar…
    Tapi tak faham dengan sikap manusia yang masih nak cakap negative.. Perubahan yang Mizz Nina bt ni pun dah cukup besar.. kalau yer pun dia nak menyanyi depan wanita sahaja biar lah.. tu mungkin salah satu cara Mizz Nina yang secara tak langsung boleh menarik minat penyanyi wanita lain utk turut serta bt sama seperti dia dan boleh juga berdakwah… Haihhhh… x faham2…

    0

    0
  11. minah jambu merah biru says:

    dh macm muka minah keling pulak minah jambu tengok si miz nina ni ..

    0

    0
    • suparjo says:

      tak baik cakap camtu, hina sangat ke keling? btw minah jambu dah mengutuk ciptaan Allah dan tak berfikir sebelum cakap. tak semua orang perfect dan jangan nanti minah jambu kena merangkak carik mizz nina sbb kena mintak maaf lepas apa yang dikatakan.

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        helo ! cakap miz nina macm muka minah keeling hina ke ! kalau minah jambu cakap miz nina muka macm muka kerbau baru lah hina nama Nye ! Al bahlol !!

        0

        0
    • azreen says:

      Menghina ciptaan Allah bererti menghina Allah…bertaubatlah!

      0

      0
    • kertu says:

      Beb , ko ni mmg dasar attention seekers kan? Bajet bagus.

      0

      0
  12. nok gebuzzz says:

    btol tu……Alhamdulillah….
    contoh yg baik kepada semua..

    0

    0
  13. cLn says:

    TERBAIK MIZZ NINA!!! I adore u soooo much! Thumbs up! Mabruk…Barakallah..

    0

    0
  14. minah jambu merah biru says:

    minah jambu suka dengan perubahan bini Mustafa kamal si susan menon tu…dia berubah n bertudong tk payah nk cakap ape2 pon hanye senyum2 saje..

    0

    0
  15. dianza says:

    inilah hijrah namanya..bkn setakat berubah bertudung je tapi berubah ke arah akhlak yang lebih baik..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      soal itu nanti pandai2 la dorang buat untok amal dorang mula2 dorang bertudong dulu …tk payah nk sebok2 kepo orang berhijrah ke arah yg lebih baik ke tk baik … n dh tentu Nye orang kalau berhijrah mesti la ke arah kebaikan ngok !! jadi kalau nk berhijrah betol2 tk payah lagi la nk nyanyi2 di depan wanita ke di sepan sape ke ……buat amal ibadat n lupa kn segala yg ada kena mengena dengan seni …kalau setakat nk nyanyi hanye depan wanita sajeeee emmmmm tu bukan berhijrah betol2 nama Nye …kate suara pon aurat wanita n dh puas mengcap segala Nye dulu kenape maseh nk nyanyi lagi ? miz nina maseh belom puas menghiburkn peminat2 Nye ?

      0

      0
      • Puzzle?? says:

        SILA AMBIL PERHATIAN SEMUA!!
        Perempuan2 sekalian… Anda diminta berhenti bercakap kerana “suara pun aurat wanita”

        0

        0
      • Rose says:

        Sekalung Bunga RAYA utk kau la Minah oi!!!!

        Baik inti pati kau ni..
        Aku sesesesestuju!!!!!’nnn

        0

        0
      • Matt says:

        hahha bodohnya

        0

        0
      • adudu kepala hijau says:

        to minah jambu merah biru,

        ni bukan soal tak puas menghiburkan peminat atau tak.
        tak payah la nak negative sgt oiii.
        tengok pulak dari segi positif. maybe dgn cara tu, die dapat berdakwah pulak melalui saluran nyanyian tu.
        minat orang lain2. respect each other okay ? selagi die tak buat salah, why not support die ?

        :)

        0

        0
  16. yang membaca says:

    sekurang2nya..dia sedang berusaha untuk jadi yg lbh baik..kita apa lg..marilah sama2 muhasabah diri tuk berubah..

    0

    0
  17. Bodoh takdapt di ajar! says:

    Apa ke bodoh nya statement!!

    0

    0
  18. baby blue says:

    Alhamdulillah.. suka dengan perubahan ni.. nanti dah lama2 blh la ubah lagi.. tudung pun blh dilabuhkan.. pakaian pun blh dibaiki :)

    0

    0
  19. alhamdulillah… satu perubahan yg baik dan semoga di permudahkan…

    0

    0
  20. mizz says:

    wlu setinggi mana doa kita terhadap saudara2 kita pucuk pangkal pada diri sendiri dan mizz nina semakin menunjukkan perkembangan lbh baik and nak berubah tu bukan dlm sekelip mata wlupun dia msh nak menyanyi tp atleast dia buat syarat hanya menyanyi dpn wanita… (hrp2 dia buktikanlah sbb manusia ni suka bukti dpn mata kannn)
    cuma as personal opinion aku sgt kagum dgn perubahan yg dia lakukan sdgkan mcm baru je tgk dia dgn vc yg seksi dan life sosial level atasan mcm dia mcm x terpikir dia akn berubah sebegini rite… hati tu Allah yg pegang so klu dia mendpt hidayah awal should be dia boleh menjadi ikon yg baik kpd kita… seburuk manapun sesorg tu pada masa lepas tak mustahil dia akan jadi lebih mulia dari kita pada harini…

    0

    0
  21. semek says:

    pandai noh bimbing isteri.. salute

    0

    0
  22. Yaya says:

    Mash’allah TabarakAllah…..sesungguhnya hidayah milik Allah..beruntungnya pasangan ni

    0

    0
  23. andhika says:

    aduhh…setiap orang ada cara masing2x untuk berubah….knapa perlu kita mngutuk dan menhakimi seseorang sdemikian rupa.ingatlah tuhan melihat semua kebaikan bukan dari rupa parasnya.ttapi hatinya….hatinya yang semua manusia dalam dunia ini tidak boleh mlihatnya…tapi kita boleh mrasa keikhlasan hati seseorang itu..sekiranya kita sendiri mmbenarkan diri untuk melihatnya…jadi jangan lah kita nak mnidakkan satu perkara yg baik…dan mnuduh sesuatu yg luar dari kebenarannya….takut mnjurus kearah fitnah….dan fikir2lah sendiri minah jambu…saya ni bukannya uztaz nak bebrbicara camni….tapi saya juga manusia biasa..kalau anda sendiri tidak mahu mizz nina mnyanyi langsung…apa kata anda memohon sendiri kpada tuhan supaya mizz nina tak menyanyi lagi…sekiranya itu yang mampu memuaskan hati kamu..salam

    0

    0
  24. LARA says:

    alhamdulillah diberi hidayah oleh Allah swt..suka tgok mizz nina mcm ni..sedikit sebanyak dpt kurgkan dosa noh..salut u mizz nina..tp klau bleh lpas nie jgn touch up kening dh sbb Allah laknat org yg mencukur kening..kdg2 dosa kecil mcm nie slalu kita endah..anyway..sy salute dgn mizz nina..Alhamdulillah

    0

    0
  25. misskiut says:

    bkn semua org yg blk dr tanah suci memperoleh hidayah sebegini…ALHAMDULILLAH…. semoga ramai lg saudara seislam kita mencontohi misz nina

    0

    0
  26. mak jemah second says:

    bagus lah m.nina ni.. drastic sungguh.. dari sexy gile sampai tutup aurat.. Salute btl.. Congrates… To Siti Nurhaliza, contohilah m.nina .. Anda ni yang berhijrah dulu, tp still pakai ketat and menyanyi depan orang ramai..

    0

    0
  27. yang benar says:

    Mesti Tan Sri Azman Hashim turut gembira dengan keputusan Mizz Nina..moga Mizz Nina boleh bimbing, Tunku Arishah utk turut berhijab…

    0

    0
  28. karly says:

    respect kat Mizz Nina, satu keputusan yg amat bijak… Syabas juga buat Noh kerana berjaya mendidik isteri anda menjadi wanita yg solehah.. Semoga cepat dikurniakan cahaya mata….Amin..

    0

    0
  29. saya suka ninaaaaa.. says:

    memang terbaik isteri si NOH ni..keep it UP gurl!!!

    0

    0
  30. apa pun tak bley says:

    Alang2 dah berhijrah ke arah yg lebih baik, kalau boleh simpan balik kening yg dah dicukur tu..

    0

    0
  31. Kodrat 4 kerat .. says:

    Ntah la aku rasa terlalu ekstreme sangt.
    Ape pun .. Kita ada banyak lagi retis yg baru .

    Kalau semua buat step cam ni .
    Tak payah la ada penyanyi pompuan terus..

    Panggil aje penyanyi jantan dan pondan je ..

    0

    0
  32. Ramlah la says:

    Aku setuju pendapat OLGA dgn MINAH..!!

    Tak terasa pun satu kehilangan besar dlm industri .

    Ape pe pun , terserah la pada haknya .
    Kita sekadar peminat hanya menikmati hasil terbaik dari artis je,

    All the best Mizz nina ..

    0

    0
  33. diana lempir says:

    suke hati ko la noksss, ko ada kat industri ni pon mcm hangat2 dot dot dot je…takot jadi sendu sebelom waktunya!

    0

    0
  34. Linzy Longkang says:

    Alahai MizzNina dulu komain dah mcm international skang jadi separuh jalan, yuna jugak yg teruskan perjuangan muzik. Nampak mcm drastik jer ada yg tak kene jer?

    0

    0
  35. nikky says:

    salute,…hebat sunggoh..airmata terharu mengiringi perubahan hebat mizz nina..smg terus istiqamah…

    0

    0
  36. Kodrat 4 kerat; sepatutnya terima dgn hati yg terbuka dan ingat apa yang anda tulis dah(mungkin) tercatit disisiNya…Mizz Nina tak nyanyi pun dia memang dah ada income..utk perubahan ke arah islamik, spttnya di doakan kearah kebaikan je…bukan kutuk atau seumpama dgnnya…kita kutuk, income kita masuk ke…melainkan dosa dan pahala ja tercatit..aku pun bukannya baik sgt, tp rasanya tahu la, kalau mengagungkan retis ni, takut2 takdan bertaubat je…Nauzubillah..

    Apapun, jgn kecil hati ya…

    0

    0
  37. NKD88 says:

    Alhamdulillah. Moga pastok noh n nina dkurniakn baby gik k. :)

    0

    0
  38. itik kwn ayam says:

    mizz nina berpakaian lebih sopan dari DatO’ Ct.. loose je x ikut body
    dlu dia seksi tp skang, alhamdulillah… betul2 berubah..

    0

    0
  39. Hujan says:

    Alhamdulillah…

    0

    0
  40. nangka madu says:

    bagus la..lepas tu boleh slowly tinggalkan je dunia hiburan..

    0

    0
  41. aku says:

    alhamdulillah…

    0

    0
  42. baguih says:

    baguihhnyee..

    0

    0
  43. tattta says:

    ya allah..alhamdulillah..ni sume kuasa allah..bagosnye dy..suke sgt:))))))))))))))))))))))))))))xtau nk ckp camne…mizz nina terbaik…
    bukan senang nk berubah mcm ni…

    0

    0
  44. eka baek says:

    Tahniah, semoga terus istiqamah miss nina :)

    0

    0