Written by Bella | March 29th, 2016

Sebagai seorang wanita dengan imej muslimah, aktres Mira Filzah tegas dengan pendirian beliau untuk tidak menyentuh mana-mana pelakon lelaki ketika berlakon.

Mira juga meluahkan rasa syukur kerana pihak produksi memahami prinsipnya itu meskipun ia agak sukar untuk dilaksanakan kerana perlu memikirkan alternatif lain.

Prinsip saya itu diterima secara terbuka oleh tenaga kerja produksi. Mungkin ada orang kata boleh ke berlakon tak pegang sana situ sini.

Tetapi dengan teknik kreatif krew lokasi penggambaran, adegan yang tidak bersentuhan itu boleh dibuat secara teliti oleh mereka agar nampak real.

Buat Mira, penghayatan didalam watak yang diberikan lebih penting agar ia dapat menarik minat penonton.

Apa-apa pun, ia juga tetap bergantung kepada komitmen kita apabila berlakon. Bagaimana nak hayati watak agar sampai ke jiwa penonton.

Itu yang paling penting agar lakonan saya nampak natural, bersahaja dan diterima oleh semua pihak.

Semakin hari nampaknya ramai artis yang sudah mempunyai keberanian dalam menyuarakan prinsip mereka untuk tidak bersentuhan dengan bukan muhrim didalam lakonan.  Tidak semestinya kena ada aksi terlampau baru sesebuah filem atau drama itu boleh laris bukan?

Sumber Berita : Murai

58 responses to Mira Filzah Tegas Dengan Prinsip Untuk Tidak Bersentuhan Dengan Lelaki Didalam Lakonan

  1. nok gebuzzz says:

    x phm tang mana popularnyer dia ni,x abis2 cite pasal dia ni…baru 1 drama itu pun mcm kayu jer…ape2 jer la

    0

    0
    • Anonymous says:

      pergi jual cekodok je lah. ngada-ngada.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kesian..cerita apapun pasal dia org dah tak peduli..rasanya kalau di berlakon takde org nak tengok lakonan kayu!

        0

        0
        • R i t a says:

          Aku nk letak syarat…aku nk spender!

          0

          0
        • anonymous says:

          lepas ni dah boleh kot tukar nama jadi mira kayu..yg sebelum ni kau bergambar rapat dgn adi putra tu kau igt manis? ke guna teknik perfileman yg teliti? dah dah la fakee mira kayu

          0

          0
    • kentot says:

      sukahati ko lah ada aku kecah. budget ala-ala ct nurhalijah. ct nurhalijah cantik manis. muka ko biasa-biasa aje takde apa yg istimewa. ok bai.

      0

      0
  2. Commentar... says:

    “Buat Mira, penghayatan didalam watak yang diberikan lebih penting agar ia dapat menarik minat penonton”.
    Ya ke….???
    nampak kaku aje…..

    0

    0
    • Cuba lagi ye sis says:

      setuju! aku ingatkan aku je yang pelik dia cakap macam tu.

      dia yakin dia berlakon menghayati watak.

      dia yakin.

      0

      0
  3. aku dah bosaaaaannnn says:

    Erm yelah mira oiii… Harap2 berkekalan lah dgn prinsip tu. jgn esok2 bg alasan eh sentuh satu babak je… Xpe, lpas ni x buat dah. Apa2 pun, semoga mira filzah x mnyesal la masuk industry glamer ni.

    Aku penah dgr ust ckp, kita ni klu kawan dgn tukang besi nnti baju pun bau api, klu kawan dgn penjual mnyak wangi, badan pun bau wangi sama. Jadi fikir2 kanlah ye utk pengajaran dan renungan.

    0

    0
  4. ko says:

    dia ni mmg pelar r ke saja buat pelat r. dari dulu duk dengar dua sebut mirrra. r tu acah2 errr

    0

    0
  5. Lava says:

    Tak minat! BN ramai yang tak minat dia ni kenapa nak post2 lagi pasal dia?

    0

    0
  6. melati says:

    Pungkoq hg baru berlakon Drama , yg suri rumah jew yg tgk dh Poyos….esok kalau dh tak laku mula lew himpit gan Penerbit…..Mira …ni che nk habaq mai, hg tu tak Femes maner pun…& tak secantik maner pun….lawa pun lawa ala2 kampung…yg minat kat hg pun Tokey2 Restoran @ Tokey2 Nelayan….jeww..pastu dtg meminang hg Duit hantaran tk cukup Family hg gi Pukul Bakal Pengantin lelaki….NI semua katergori spesis2 cam hg lew Mira Filzah…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Kan baik jgn belakon sekali ???
    Kasi la peluang utk yg lain..

    0

    0
    • cikikaka says:

      aku lagi suke dia cuma jadi model muslimah & bisnes tudung je.. sbb tgk kat ig bole pulak goyang2 bahu feeling hindustan dgn adi putra.. aku tgk pun malu…

      0

      0
      • sori..terjujur says:

        haha..yang ni aku sokong. hahaha. lame dah perhati dia ni..kalau tegas tidak bersentuhan..sila la tegas jangan lentok lentok miming lagu hindustan..Kadang terfikir, macam tak kena je prinsip dia tu dengan manja manja dia dalam gamba..miming.. hmmm.. minat dia dulu lah…dulu masa aktif jadi model muslimah.. bila tau dia dulu masuk audition dewi remaja, tak ingat batch mana,, terus fikir.. dia ni nak ape sebenarnye.. nak femes.. huuu

        0

        0
    • Anonymous says:

      Nampak sah nak perbodoh kan industri dgn demAnd kau .
      Cik ta tu bagus . Dia usaha sendiri niaga tak payah la nk demand kalau skdr artis baru ni..
      Baik la ko jadi Loya ke USTAZAH DARI jadi pelakon

      0

      0
  8. enot says:

    Muslimah Jadian yg menjadi-jadi di Malaysia….pi duduk kat Saudi le…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Tanak bersentuhan konon. Haritu ambil gambar dengan Adi Putra bukan main rapat lagi.

    0

    0
  10. Anon says:

    Ni macam nak jadi cikgu tapi tak mau tanda kerja sekolah budak budak. Kita x nak ckp dia bengong tapi dia nakkk juga paksa kita ckp, bengong ke apa

    0

    0
  11. Puteri Jelita Rupawan says:

    Jangan jadi pelakon la dik…jadi kerani ke cashier ke…nampak sangat gila glamor bajet2 muslimah

    0

    0
  12. melati says:

    Saya ader satu cadangan..!..tak nak sentuh lelaki ketika berlakon tapi payment hg amik gak, kalau hg btol2 muslimah payment tu hg sedekah kat anak yatim,,,lg satu cadangan aper kter hg minta jadi Jurutol pastu paki sarung tangan putih yg berdaki…..Jurutol yg pakai sarung tangan tu kalau boleh pakai lew sarung tangan hitam…kalau hg tak nk bersentuh gan org yg bayar tol…kita yg bayar tol lg jijik tgk sarung tangan hampa yg berdaki tu…….Mira aper kater yg jd Jurutol & pakai sarung tangan putih…eeeeeeeeeee

    0

    0
  13. Gedik MF MUNAFIK!! says:

    Berapa kali nak keluar cerita ni ye,dari stat cerita si minah ni sampai habes,apa yg pelik sangt da memang dia bertudung memang berbataslah..tak payahlah nak diulang2 lagi..aiyo tula tak ada cerita ttg minah ni nak jugak letak dkt blog BN.. bella boleh tak kau tolong cakap dekat mira please la stop letak pic dekat2 dgn pelakon lelaki..terbaru ni aiman hakim..kalau ye pun tak kene tangan tapi kenapa ko letak jugak pic tu,aisyy kalau si aiman letak sikit je pic dgn ko,ko sebagai Muslimah (Lah Sangat) letak banyak dr aiman..ingat aiman taksub sangat dgn kecantikan kau..tolonglah cantik fatiya latiff sebelah kau..muka kampung kau jadi..Hahaha..lepas ni buat2la baik sangat tapi tak pandai simpan perangai sebenar kau..hahahah..mira please stop buat video perasan cantik ye..annoying..muslimah sejati tak menayang muka macam selalu kau buat tu..ala tapi tak guna jugak aku bising dekat sini,nanti si mira ni akan buat lagi video gedik dia..lagi gedik aku tgk si mira ni dr ayda jebat..

    0

    0
  14. Bad girl says:

    Kadang2 aku rasa si Bella ni mcm suka je org mencaci si mira ni..hahaha

    0

    0
  15. ntah apa2 says:

    if lakonan dengan Adi Putra make her famous…tak tau nak cakap apa…dah la pasangan gandingan tak kena…..citer ntah apa2…berlakon cam terus taknak tengok..mmg tak tengok pun la….

    budak2 hingusan berlakon gading dengan Adi Putra…celah mana bestnya….

    0

    0
  16. bootylicious says:

    aku minat kt bontot dia je..sedap nmpk nk doggie

    0

    0
  17. menyampah says:

    dah takda cerita lain ke?

    0

    0
  18. SEKADAR NASIHAT says:

    Untuk abang nara, agak2 1 day nanti bang nara akan DELETE / DEACTIVATED x blog beautifulnara ni ye? Sanggup ke bang nara menanggung dosa di akhirat sana? Dgn menyediakan platform utk pengomen2 semua ni mengutuk2 dan mencerca orang kat sini? Saya nasihat kan bang nara DELETE la nanti ye… Sebelum semua masih belum terlambat. Terima kasih.

    0

    0
    • bang nara says:

      tak kot dik..kan abg dah tulis kat atas tu marilah bergosip secara berhemah..they olls yang komen kutuk2..abg nak buat lagu mano…syukur lah Malaysia masih aman.

      0

      0
    • sekadar perkongsian says:

      komen yang membina takpe…kutuk tu melibatkan peribadi ..kalau komen cara lakonan..mutu lakonan….tak salah rasanya…

      0

      0
  19. MF is munafik says:

    Bila nak habes isu ni??dari stat cite minah ni sampai da hbes cite..da memang dia bertudung mestilah kene jaga batas apa yg pelik nye..tapi jgnlah berlakon je jaga batas,tp bile diri sendiri dok berkepit je dgn semua actor,mcm baru2 ni dgn aiman hakim mmglah gmbr tu tak kne tapi dekat sangat,tak perlulah letak dlm ig dik mira oi..awk tu kan kononnya Muslimah sangat..tak boleh ke bergambar mcm heliza helmi..lagi 1 mira ko tu tak payahlah post byk sangt pic dgn pelakon lelaki,padahal belah lelaki tak adalah post banyak macam ko dik..cube ko tgk sendiri ig fatah amin,aiman redza..nampak macam awak tu je feeling lebih..si aiman redza tu pandang fatiya latiff cantik sangat sebelah ko dik..berhentilah buat video perasan cun..annoying org tgk dik..

    0

    0
  20. BangNara says:

    Mira peduli je apa haters nk ckap dorang sbnarnya cmbru dorang x scantik u asalkn u x bkak aurat sdah jnji Allah tau apa u buat….luv u mira

    0

    0
  21. hehe says:

    haha.aku dah lama pelik ngan mira ni. Cakap prinsip tegas taknak bersentuhan. Tapi bergamba macam tak sama ngan prinsip tersebut. Dulu kalau tak silap pernah g audition nak masuk dewi remaja. kat situ lagi tak suka dia ni..memang aim nak masuk dunia glamor kot. pastu suka miming lagu industan..senyum senyum mengoda, taknak sentuh tapi macam mengundang kena sentuh. motif? tapi dia lawa..

    0

    0
    • tima says:

      mungkin nak ikut style uqasha si mira ni tapi xmnjadi.. uqasha ok gak muka ada market.. c mira ni ntah lah nak ckp cmna.. muka biasa yang blh tgok dimana2

      0

      0
  22. Anonymous says:

    Ko jadi model iklan aje baik Mira..
    Tak payah pegang ..
    Ikut aje cakap photographer tonggek kan bontot..
    Muka step duck face!!!
    Lagi cute ..

    0

    0
  23. huhuhu says:

    hmm aku bukan apa.. aku minat kot kat mira sbb dia model muslimah.. dlu stalk ig dia.. dia belakon xde mslh bg aku.. sbb berlakon kan, bawa watak2 yg bukan diri dia.. tp lately ni syaiton mcm ckp kt aku untuk x suka dia.. sbb aku mcm x suka dia nyanyi gedik2 lagu ayda jebat tu.. tah xtau knp tetiba rasa mcm eh gediknya.. ni ke perangai dia?? better jd model muslimah atau just amik gambo je.. sbb kalau post video tu nmpk perangai real tu buat aku rasa mcm x minat jeeee.. sorry mira!

    0

    0
  24. Mok De says:

    X minat langsung dgn dia ni…buat2 ayu jer.

    0

    0
  25. jem says:

    Mira filzah ni memang lawa… Tapi…

    Video kat ig dia suka buat gaya menggoda.

    Tak selesa lak tengok.

    Weird.

    Ok lepas ni tak tengok dah.

    0

    0
    • aku says:

      paling gedik dia buat video sakit tekak…alahai meluat nya,,,,tapi yg komen rata2 laki org yg sangap…padan muka menggoda lagi,org tgok pun dh bernafsu

      0

      0
  26. peace says:

    knape aku rase dia nie hipokrit fake eh? attention seeker duh Smh

    0

    0
  27. asdfghjkl says:

    nampak sgt dia ikut cara fellycia yeap bgmbr ? even the way she smile n her eye make up tho smh

    0

    0
  28. Entah apa2 says:

    ARTIS SENDU>>>> next!!!?

    0

    0
  29. teman says:

    sekurang-kurangnye die adelah jugak mencuba ke arah yg baik…yg artis lain2 tu dah kompem peluk2..cium2 tkde pulak korang heran. bila lah industry nak maju kalo mcm ni. komen lah utk dia improve..bagi lah teguran membina untuk dia berubah. jgn jadi org melayu yang tunjuk saling mendengki.

    0

    0
    • aku says:

      kaki lipas sila berambus,aku yg jantan ni pun meluat la tgok dia selfie ari2,posing manja,buat video menggoda,dia nak tarik perhatian sapa?jadi mcm janna nick x over diri mcm perempuan bajet tu

      0

      0
      • Gedik says:

        Tu aku setuju,jgn comparelah janna dgn dia ni..walaupun free hair si janna tu tp attitude lagi semenggah..x payh compare janna,Zahirah Mac Wilson tu pun tak ada feeling macam si mira ni..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Nk baik jadila ustazah . Yg dia dok sibuk tempelkan muka pat Tv apa hal ?

      0

      0
  30. Anonymous says:

    tak minat sgt dia ni… biasa2la tak la lawa sgt…
    pelakon baru yang ada potensi… Janna nick!berlakon mmg kaw2 dan penuh penghayatan.

    0

    0
  31. Jgn berat sebelah says:

    nara bole aq request x, bila ko nk keluarkan isu si minah ni free hair dlu?bg jantan peluk waktu bergambar??dlu waktu Mia ahmad lps HP laju je kluar isu dia?? Nape pengaruh yg ad dkt minah ni buat korang takut??yela da alang2 mmg korang rajin kluarkan kisah minah perasan ni..cube keluarkan cite negative skit,Kot2 baru ada komen positive minah ni dpt..hahaha..yela kluarkan perkara baik pun komen ttp negative..hahahah

    0

    0
    • huhuhu says:

      laaaaa asalnya dlu dia free hair ke?? patutlah genetik gedik2 tu ada.. aku ingat dia mmg model muslimah yg smemangnya dari remaja bertudung litup. pelik gak aku tgk dia muslimah2 tp mcm gedik2 je lately niii.. hmmm

      0

      0
  32. Kak ros lin says:

    Kalau takat muka bajet nyonya jual ikan ni tak yah demand lebih ..
    Ko g google Putri shastra i tu brapa jambu cik gu tu ..

    0

    0
    • Jamiah says:

      Putri Shastra Ali ke ?
      Cik gu tadika kan … Mmg 1000kali la jembu dan islamik ..
      Kita sokong ..

      0

      0
  33. Anonymous says:

    nak tgk muka mira ni tanpa contact lens

    0

    0
  34. ?? says:

    Sape minat Mirafilzah like

    0

    0
  35. Nini says:

    Hi mau kenal sama sy wasup 0109710317 nini

    0

    0