Written by AbangNara | January 21st, 2010

#Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru

milo

Masa kecik-kecik dulu mesti korang pernah dengar tagline “Minum MILO® Anda Jadi Sihat Dan Kuat!!”. Kami yang dah besar panjang pun sampai sekarang lagi masih terngiang-ngiang tagline tue kat telinga kami. Tapi sempena tahun 2010 nie, minum MILO® bukan sahaja  boleh jadi kuat dan sihat, tapi boleh menang hadiah yang bernilai RM60,000. Terima kasih kepada MILO® FUZE®– Nothing As Jam Packed As The New MILO® FUZE®.

milo fuze

Sebelum kami bagi tau apa dia hadiah-hadiah yang boleh korang menangi, baik kami terangkan cara-caranya. Ada 2 cara yang sangat-sangat mudah. Kalau anda tamak kami galakkan anda masuk kedua-kedua pertandingan yang dianjurkan oleh MILO® FUZE® nie.

A: MILO® FUZE® Photo Contest

  1. Tangkap gambar anda yang menggambarkan betapa “jam”nya hidup anda. Tapi pastikan ada logo MILO® FUZE® dalam gambar tue. Nak lagi best tangkap gambar dengan produk Milo Fuze sekreatif yang boleh. Itu lagi mantap!!!
  2. Upload gambar yang ditangkap tue ke MILO® FUZE®  Facebook atau pun http://www.milo.com.my/fuze. Skrin dia macam gambar kat atas tue.
  3. Tekan butang proceed. Tapi jangan lupa letak tajuk gambar anda tue (maksimum 5 patah perkataan) dan isikan slogan “How does MILO® FUZE® “JAM-PACKED” your day”.
  4. Faham tak? Kalau tak faham cuba tengok contoh kat bawah nie.

B: MILO® FUZE® Facebook Contest

  1. Login kat akaun Facebook korang (kalau takder akaun lagi sila pergi buat secepat mungkin). Lepas login terus pergi http://www.facebook.com/MiloFuze. Kat sini korang pilih “Pile Up The MILO® FUZE® Sticks”.
  2. Tugas korang ialah menyusun pack MILO® FUZE® sebanyak yang mungkin untuk 5 stage. Ala kira macam main tetris la. Tapi diorang bagi korang MILO® FUZE® untuk disusun. Nampak senang kan? Kami dah try dah, mencabar la jugak.
  3. Pas dah habis 5 peringkat tue, korang kena jawap 1 soalan betul atau salah pasal MILO® FUZE®. Ala, kacang jer soalan diorang. Budak darjah 1 pun leh jawap.
  4. Kalau rasa tak puas hati ngan markah korang, ulang balik main game tue sampai Subuh. Pemenang dia akan dipilih berdasarkan sapa yang dapat highest score. Kat bawah nie adalah gambar salah satu stage yang kitorang dah main. Sila jangan tiru susunan kitorang. Kompem kalah.

Jadi apakah hadiah yang korang boleh menangi? Sungguh tak sabar ye korang nie. Meh la kami bagitau. Sila tutup mulut anda supaya tak masuk lalat akibat kekaguman mendengar apa yang boleh anda menangi.

Yeahh ~~ Ini hadiah untuk pertandingan tangkap gambar dan menang. Oh ye lupa lak nak bagitau. Katakan ada 1000 orang hantar gambar diorang, pihak MILO® hanya akan pilih 40 gambar yang paling kreatif dan macho untuk divote oleh orang ramai.

40 orang yang dah dipilih gambar nie semuanya akan menang hadiah. 5 gambar yang mendapat vote paling tinggi akan menang satu iPhone 3GS 32GB RM1000 tunai dan hamper MILO® bernilai RM100 setiap seorang,.  Yang 35 orang lagi tue plak akan menang satu digital kamera Canon A480 PowerShot, RM500 tunai dan hamper MILO® bernilai RM100 setiap seorang. Diulangi sekali lagi. Setiap seorang bakal dapat hadiah. Tak payah nak share-share.

Yang nie plak untuk mereka-mereka yang bertarung menyusun pack MILO® FUZE® dalam kategori MILO® FUZE® Facebook Contest. Aik takkan 2 jer ? Jangan risau sebab sebenarnya pemenang ke-15 pun akan dapat hadiah.  Baca list hadiah dia kat bawah nie:-

Tempat Pertama:

  • One [1] iPhone 3GS 32GB
  • MILO® Hamper worth One Hundred Ringgit Malaysia [RM100] only.

Tempat Kedua:

  • One [1] Playstation3
  • MILO® Hamper worth One Hundred Ringgit Malaysia [RM100] only.

Tempat Ketiga Sampai Ketujuh.

  • One [1] PANASONIC LUMIX digital camera worth Ringgit Malaysia Five Hundred [RM500]
  • MILO® Hamper worth One Hundred Ringgit Malaysia [RM100] only.

Tempat Kelapan Sampai Kelima Belas

  • One [1] iPod Shuffle 2GB
  • MILO® Hamper worth One Hundred Ringgit Malaysia [RM100] only.

Katakanlah gambar korang tak terpilih untuk top, jangan risau sebab korang masih berpeluang untuk menang sesuatu. Pastikan korang jadi 3 voter tertinggi kat Facebook atau Website MILO®. MILO® FUZE® dengan baik hatinya nak bagi iPod Shuffle untuk 3 orang voter tertinggi. Sapa kata tukang undi pun tak leh menang hadiah? Siap leh dapat hamper Milo RM100 lagi!!!

Abang Nara dah hantar gambar dah. Korang bila lagi? Maklumat lanjut baca kat sini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

27 responses to Minum MILO® FUZE® Anda dan menangi Hadiah-hadiah Bernilai RM60,000

  1. nazlieza says:

    abg nara mmg hebat!!!…=)

    0
    0
  2. manis says:

    ada contest baru la… suka minum milo… sedap… =)

    0
    0
  3. sakura says:

    btol2 chat dan kuat=)

    0
    0
  4. AnneDeSilva says:

    best2….

    0
    0
  5. puteriaquarius81 says:

    membesar bagi johan.. minum milo.. yea yeah

    0
    0
  6. Berry_Hitam00 says:

    still bengang
    sbb member2 kat swk
    dah pakat ramai2 nak ‘serang’ si hani
    takut plak terjadik something yg tak elok..

    mintak simpang malaikat 44…

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      nk serang mcmana kak?
      korg taw ke umah dia??

      0
      0
      • Berry_Hitam00 says:

        si hani tu duduk kat bintulu sarawak
        keja kat hospital bintulu

        member akk yg duduk kat area miri/btu swk tu
        dah pakat nak carik
        dorg ni kan, jangan main2 taw…
        ilmu dorg tu pun kuat
        nak lagi si hani tu mention pasal ‘hutan’
        akk takut gak

        tp, akk ade call some of them
        tenangkan dorg
        benda2 cmni takleh nak melatah
        dlm negara Malaysia ni
        kt ada undang2
        jgn terbawak2 dan emo sngt…

        ntahlah, anne
        hopefully they’ll come out wif a gud solution…

        0
        0
  7. AnneDeSilva says:

    pet/…
    mana ko?

    0
    0
  8. AnneDeSilva says:

    anne pon baru jek terbaca td pasal hani tu…
    teruk sgt bahasa dia..

    0
    0
  9. sakura says:

    lapar2 kwn2 jommm mknnnnn…pewuttt da nyanyii nie

    0
    0
  10. Piston Pecah says:

    jangan tak join….

    0
    0
  11. Wakli says:

    Cam besh je.
    try ah join.

    0
    0
  12. GO RED URS HERE..!

    0
    0
  13. babe says:

    eh nara.kan yang jawapan tu.oligofructose ada actigen e ke tak?jaawapan dier betul ker x????pliz bg takot salah la

    0
    0
  14. zila says:

    tulah nak wat mcm na Hani tu terlebih berterus terang sgt dlm facebook, biasa sgt dgr pompuan mengamuk bila suaminya digoda pompuan lain tp mrk punya semburan2 pedas di “off record” berbanding Hani yg open sgt…

    0
    0
  15. mira says:

    ye ke

    0
    0
  16. online says:

    cam best jer.. aku nk join yehaaa

    0
    0
  17. GadisAyu says:

    rasa nak join juga ni

    0
    0
  18. Legalsounds says:

    Pretty impressive article. I just came across your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I’ll be coming back and I hope you post again soon.

    0
    0