Written by AbangNara | February 27th, 2011

perut aishah sinclair

Perut yang bertulis “No HIV Inside” ini adalah milik Aishah Sinclair. Gambar ini diambil semasa Aishah sedang mengandung bersempena dengan kempen AIDSAware. Sangat kreatif idea daripada Aishah Sinclair. Kami kagum dan respek dengan apa yang sanggup dilakukan untuk memberi kesedaran orang ramai.

Tapi itu masa perut Aishah Sinclair sedang mengandung, sekarang ini dah macam mana pulak?

perut aishah sinclair

Amik kau slim gila beb! Macam anak dara umur 18 tahun. Memang awesome gila. Hebat dan cepat sungguh proses pengurusan berlaku kembali kepada Aishah Sinclair. Respek dan tabik spring. Confirm laki tak cari lain.

perut aishah sinclair

Kalau rasa nak tengok gambar artis-artis lain di kempen AIDSAware ini, sila pergi ke blog RunWitMe ye. Ada Jojo Struys, Yasmin Hani dan ramai lagilah.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

290 responses to Milik Siapakah Perut Ini?

  1. bagus3 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 41
    • Kambing Hitam says:

      salam…minta maaf ingin mencelah…
      bagi sy sbagai Islam xperlu smpai tnjuk mcm ni…
      x malu ke tunjuk perut yg ngah memboyot 2 kat org len?
      perlu ke rasa bangga wat bnda yg jahil mcm 2?
      haram hukumnya…
      kalau nak berkempen 2,bkn mcm ni…
      buat la sesuatu yg lebih bermoral sdkt…
      ni mcm nk galak’n wat bnda yg xsenonoh ada la…
      Pk la sket…
      kiamat dah dekat…
      bl2 ms je akan dtg…
      SUBAHANALLAH……

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 187 Thumb down 10
      • ef..bee..ai says:

        A:angkara
        I: iblis
        D:dan
        S:syaitan

        Perkara murni nak menyibar kesedaran pasal penyakit Angkara Iblis & Syaitan ni. Tapi pasti ada cara lebih baik dr ni. Takkan diri sendiri pun terpedaya dgn hasutan iblis & syaitan……Tgn kanan nak buat kebajikan, tgn kiri pulak mengotorkan…
        Mesej munkin tak sampai, nama pulak yg tercemar…..!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 6
        • Zon Panas says:

          perihal perot janganlah kita gaduh…sebagai orang Islam, yang perlu dititik beratkan adalah kewajipan menutup aurat..bile sebut tutup aurat rasanya semua dah tahu dari bahagian mana sampai bahagian mana..yang bezanya cuma aurat lelaki dan perempuan…lelaki tak de masalah nak tunjuk perut selagi tak melepasi paras pusat dan ke bawah…kalau perempuan?xyah cakapla..wat penat eden ajo

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
        • Tania says:

          Tak sekolah ke dia ni…tp
          kalau tgk kempen ni mmg byk
          datangnya dari org yg jahil
          takla pic yg lain2 tue sekali
          same je..tp idea pun tiru org
          tak malu ke….

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • gilo says:

          gmbo pewut aje ke?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • anies hisham says:

          yg pasti sy x suka asyraf… cam da lupa daratan..ckp indon sejibik2

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
        • marazwa says:

          tu lah si asyraf tu. Dulu duduk malaysia terkulat-kulat nak cakap melayu. nak buat slang omputih. N

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • heyay says:

          Alhamdulillah, semua yang datang sini tahu halal haram. Maafkan juga saya mencelah.

          Saya bukan nak back up Abang Nara, tapi, rasanya semua tahu ini beautifulnara ni laman web gossip, so sebelum bukak blog ni, rasanya semua dah tahu mereka akan disajikan kisah kisah artis yang tak bermanfaat. Plus, they will be seeing gambar gambar manusia yang tidak menjaga aurat.

          Macam ni lah, kisah artis tak bermanfaat adalah membuang masa, membuang masa adalah berdosa, berdosa itu maksudnya haram lah. Begitu juga dengan gambar2, yang boleh mengakibatkan dosa mata, maknanya haram lah untuk mata kita tengok.

          Saya cuma nak cakap, saya rasa macam tak sesuai untuk datang ke beautifulnara, untuk bercakap pasal agama. Memang nampak macam its the right thing to do, but imagine, orang yang bukak porn site, scroll scroll nampak benda yang tak patut, last last cakap pasal agama.

          Ramai mungkin tidak bersetuju dengan saya, but its just my opinion. Kalau betul nak menegur, kenapa post post macam ni je yang dapat banyak nasihat pasal menjaga aurat? Kenapa post lain yang nampak artis tak tutup rambut, atau gambar artis perempuan pakai lengan pendek, atau artis laki pakai seluar pendek, kenapa takde siapa nak tegur pasal aurat.

          Tolong jangan guna alasan “kita saling menegur sambil memperbaiki diri kita”, just because kita pun kadang kadang tertunjuk jugak aurat sikit sikit, just because adat Malaysia menggalakkan pemakaian sopan, instead of menutup aurat yang penuh.

          Bila kita nasihat Aishah ni supaya jaga aurat dia sebagai seorang Muslim, kita pun dah pegang tanggungjawab yang besar sebagai orang yang menasihat, untuk menjaga aurat sebagai muslim. Berdosa bagi orang yang menasihat kalau kita tak mengikut nasihat kita sendiri.

          Last thing, nasihatkan aishah tutup perut sebab its sinful, thats alright. But untuk nasihatkan aishah supaya tutup perut sebab ia tak menjadi kebiasaan di Malaysia, I think thats a misuse of religion laws. Sikit atau banyak aurat yang ditunjukkan, yang haram tetap haram. Dont mistake religion commandment, for sociological acceptance.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 5
        • otakgile2 says:

          cbe imagine prot die x boyot? bpk la sexy. mau kne ban !!! ni boyot seksa ha nmpk. adeyh. xley caye ade org msia bkk2 prot cengginih !

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • apo? says:

        geli den nengok pusat tu..porut berbelak2

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 6
      • Saya says:

        GILA!!! faizal tahir tunjuk dada nk banned, pmpuan i tunjuk perut nk saluted! byk lg cara slain nk tayang perut gini!! kalo nk ikot tayang dada bukan aurat, tp disalahkn sbb adab melayu.. nah ko, yg ni dua2 pun slh!! cm siotttt je ~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 3
        • ehe says:

          DOSA LA WEH…AKU PUN MALU TGK PERUT DIA NI!!! APA LA PUNYA ORG…XDAK BACA PUNYA!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 3
      • bb says:

        setuju.mcm2 cara lain lg yg boleh dipraktikkan.perut tu kan aurat, seluruh tubuh adalah milik mutlak suami n bukan tatapan umum.Walaupun niat baik, tp hukumnya ttp jatuh haram.
        jgnlah kite terlalu terikut2kan cara barat, smpi nk berkempen pun, dh tak pduli bnda tu haram atau tidak.boleh ajer tutup perut tu, n pakai t-shirt pnjg ke, kat bahagian perut tu letaklah tulisan,NO HIV INSIDE.Sekadar teguran, terpulang kpd semua utk menilai.Wallahualam..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
      • Rooooney says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 37
        • milo says:

          ko niey pehal rooooooooooooooney?
          ko agama kristian ke?ko taw x,islam x kolot..islam agama yg mudah..islam tue suci!ko yg kolot..read my lips.. K.E.L.A.M ! eei..ak sepak gak kang !

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
        • milo says:

          ko niey pehal arh rooooney ? ko agama kristian ke ? islam x kolot ok ! islam tue agama yg suci . ko tue yg kolot ! mcm longkang . eei , ak bengang btul bdak nie ! nk je sepak . ko igt sket . ak pntang org hina ISLAM . bangang !

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • cella says:

          woii roooney xpayah ko nak campur aduk kan soal agama…. ko nak mngutuk agama org len apehal…. org agama Islam xpnah plak lah duk ngutuk2 agama laen yg aku rse lg merepek ajaran die… cm ko lah rooney…ko punye bhse menunjukkan agama ko yg xreti nk respek agame lain….cehhh… cam yahudi ler!

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • awan says:

          islam itu lebih dahulu mengetahui tentang cara-cara mengubati penyakit aids dan hiv mengikut hukum Allah.islam muncul 1400 tahun yang dahulu tapi mampu menyelesaikan penyakit yang berada pada zaman yang dikatakn zaman globalisasi serba canggih ini.
          para penzina yang masih belum berkahwin:disebat 100 kali.(cara sebatan.ketebalan kayu sebatan
          para penzina yang telah berkahwin:direjam sampai mati.
          untuk apa semua ini?
          pastinya yang berfikiran sempit dan pendek akan mengatakan bhwa islam ini agama yang kejam.tidak adil.tapi,kwn2 yg berada di zaman moden yg perlukan logik.di sini saya sertakan sekali daripada aspek sains.
          mengikut kajian sains, penyakit aids dan hiv ini adalah disebabkan kurangnya daya imunisasi bdn manusia utk melawan patogen2 yg memasuki bdn manusia.apabila telah terkena penyakit hiv,hatta virus selsema mampu membawa kepada maut kepada pesakit. sebatan yang dikenakan kepada tertuduh itu akan mengaktifkan kembali penghasilan sel darah putih utk melawan virus hiv.para saintis masih lagi mencari ubat2 untuk memulihkan pesakit hiv dan aids sedangkan jawapannya telah pon ada 1400 tahun yang dahulu di dalam al quran…
          sebelum mengenakan sebatanpelbagai aspek dan dari setiap sudut,semuanya diambil kira bagi tidak menyiksa yang tertuduh dan tidak tersalah orang.dan bukan senang2 utk memberi sebatan kepada yang tertuduh.ada aspek2 yg perlu diambil kira .dan salah satunya adalah pengakuan daripada pelakunya sendiri.
          apakah ini yang dikatakan bodoh?jahil?ataupun kejam?
          *kesimpulannya:setiap hukum Allah itu tidak boleh persoalkan kerana ia pasti punya sebab tersendiri..
          begitu juga berkaitan dengan soal aurat…layari http://www.iluvislam.com utk mengetahui kupasan yang lebih mendalam . ketahuilah islam itu indah dan sukakan keindahan daripada setiap aspek termasuklah berbudi bahasa. =)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
    • Rooooney says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 38
      • ms anon says:

        motip??

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • bb says:

          wah, sedap jer ckp org islam kolot,bangang, anjing bagai.takde pun dorang2 kat atas ni sentap psl isu berkempen ni.cuma tak brape nak setuju dgn cara dipraktikkan.dah sah2 haram!
          n tolong jgn masukkan sentimen agama klupun awk tak setuju dgn pndpat org lain.wat pe nak btrima kasih ngan dia?dh tentu2 org yg ade akal fikiran takkan melibatkn diri dgn pkara2 yg bole mengakibatkan pnyakit aids ni.
          ceteknya pngetahuan agama ko ni,menghalalkan sesuatu yg haram!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
      • pizza says:

        Woii celaka…. jangan masuk campur hal hukum hakam agama Islam…

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
      • cik wiwin says:

        kami rase rooney ni bukan islam .. sbb tu bg komen gini..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • bukan_fanatik says:

        rooooney yg bodoh:

        utk apa nk berterima kasih pada si aishah sinclair ni????
        cz bawa kepada kesesatan ker?? bodoh sungguh ko ni~!!!
        kesiannn~~

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • feroz says:

      “Confirm laki tak cari lain.”
      camon la abg nara.. mcm semua laki gila body je

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • ayu says:

      TIDAK MUNGKIN SESUATU YG DIJADIKAN ALLAH [kesedaran bahaya AIDS] TERLETAK PADA SESUATU YANG HARAM [KEMPEN YG MENJAJA AURAT].

      takkan bercampur sesuatu yg HALAL dalam sesuatu yg HARAM

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ayu says:

      TIDAK MUNGKIN SESUATU YG DIJADIKAN ALLAH [kesedaran bahaya AIDS] TERLETAK PADA SESUATU YANG HARAM [KEMPEN YG MENJAJA AURAT].

      takkan bercampur sesuatu yg HALAL dalam sesuatu yg HARAM

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. yaddy says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 61
    • HAMBA ALLAH says:

      MASYAALLAH ABANG NARA TABIK SPRING DENGAN ORANG MACAM NI? INGAT ABANG NARA KITA ORANG ISLAM…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 13
      • HAMBA ALLAH says:

        iSLAM HANYA PADA NAMA SAHAJA HUHHHH….DAH AKHIR ZAMAN ABANG NARA OIIIII….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 8
        • HAMBA ALLAH YG LEBIH ARIF says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 36
        • Bapak hang says:

          Kepala bapak hang dia perli…bangang tak reti baca..dah terang2 abang nara dok puji memuji artis…bengong..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 9
        • Bapak Hang says:

          Kepala bapak hang memerli…dah terang2 abang nara dok puji memuji artis…ape jadah dok upload gambar perut semata2 nak menegur ? mangkuk hayun

          ape yg kreatif?ape yg awesomenye?
          buat dosa la pegi tayang aurat mcm tu..aurat wanita seluruh bdn kecuali muka dn tapak tgn la.Xde awesome2nye..awesome la dgn dosa dia buat,bape ramai yg melihat perut tu,pk2 la sndri..xnk bg kesedaran pda org ramai x slh malah di haruskn,tp biar la kne cara.Dgn tayang body cmtu..ko igt allah suka ke?ko igt rasulullah suka ke klu tgk poster ko dok tyg prut mcm tu?aduhhh..manusia2.Pegi tggl la balik gmba tu,sblm saham ko bertambah2.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 8
        • budak chomey says:

          memang kreatif. tp sexy!!! ingatlah bhwa seksi membawa kepada seksa!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          nak berjuang untuk benda baik jangan la sampai menentang hak agama….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 2
        • Awak Sok Suci says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 44
        • Awak Sok Suci says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 37
        • princess says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 17
        • bb says:

          tak smestinya kita masuk blog gosip ni hati kite ni pun kotor.nak bg ceramah sy rase bkn kat masjid jer.kat mane2 pun bleh.join blog artis ni pun, just 4 fun.mana yg salah, kite bsama2 tegur.apa guna ic kita tulis islam, klu bnda mcm ni kite butakan mata jer.Nabi kite pun galakkan kite buat sekecil2 kbajikan wlu dmana jer kita berada. bukan nak jadi ustaz atau ustazah, tp klu bukan kite, siapa?ustaz n ustazah tkkn masuk blog2 gosip ni.pdhal kat blog2 mcm ni lah bnyak bnda2 mcm ni. menegur, stakat yg termampu.klu tak ble trime,masing2 dkurniakan akal.so masing2 ble berfikir mana yg baik, mana yg buruk.peace no war.=)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 4
        • heyay says:

          tak payah laahhh nak bajet alim kat sini cakap pasal tegur menegur semua tempat pun boleh. kepala hotak kau.

          kau datang beautiful nara, laman web gossip, kau taktao ke kau datang sini dikira membuang masa? aku rasa kau tau membuang masa tu berdosa, by berdosa it means haram. besides, tak payahlah nak gunaa alasan kau datang sini nak tengok apa yang sedang berlaku kat dunia sekarang, so kau boleh bagi nasihat ke, apa ke. Sebelum kau bukak beautiful nara kau dah tau akan ada gambar2 yang nampak aurat, tapi kau bukak jugak.

          So, tak payahlahhh nak bukak laman web gossip dengan alasan nak juangkan ilmu agama. Imagine, kau pergi night club, tapi kau pergi sebab nak bagi ceramah. Let me put it this way, TAK SESUAI DENGAN TEMPATNYA.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
        • bb says:

          heyay says:
          February 28, 2011 at 10:16 pm

          tak payah laahhh nak bajet alim kat sini cakap pasal tegur menegur semua tempat pun boleh. kepala hotak kau.

          kau datang beautiful nara, laman web gossip, kau taktao ke kau datang sini dikira membuang masa? aku rasa kau tau membuang masa tu berdosa, by berdosa it means haram. besides, tak payahlah nak gunaa alasan kau datang sini nak tengok apa yang sedang berlaku kat dunia sekarang, so kau boleh bagi nasihat ke, apa ke. Sebelum kau bukak beautiful nara kau dah tau akan ada gambar2 yang nampak aurat, tapi kau bukak jugak.

          So, tak payahlahhh nak bukak laman web gossip dengan alasan nak juangkan ilmu agama. Imagine, kau pergi night club, tapi kau pergi sebab nak bagi ceramah. Let me put it this way, TAK SESUAI DENGAN TEMPATNYA.
          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2

          wah sedapnya bahse ckp palotak bagai.trpulang kpd awk nak trime atau tak dgn pndpt org.yer saudara, jgn terlalu mletakkan diri kita dtmpt yg salah selamanya.mmg aku masuk gosip ni, just 4 fun.tp slagi namanya islam, nmpk bnda2 mcm ni kite WAJIB, phm?WAJIB tegur.klu org tak terima, terpulang.sbb kite dh mnjlnkan tggungjwb sbg saudara seagama.bukan dtg cni nak tnjuk baik, dnt get me wrong.n aku tau, majoriti pengomen2 kat cni adalah MUSLIM.n aku rase tk salah aku ngan kwn2 lain berkongsi2 ilmu dn pndpt wlu ia sekecil zarah.dmana bumi dipijak, disitu islam kite junjung.di blog gosip ke, al islam ke.mcm kite dok london juga.tkkn smate duduk london yg majoritinya bkn islam, kite tak praktikkan hdup cara islam.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
        • solomum says:

          setuju dgn hamba allah

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Rooooney says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 15
      • dorayakigirlz says:

        xnk beterime kaseh kt aishah ni..kempen dy x bawa ape2 makne pn..kalu nk hindar dr najis dadah pn..agak2 la bekempen 2..gune r care yg behemah..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  3. nobody like this! says:

    orang islam tayang perot?? dah xde org kafir ke yg bleh wat iklan tu….?? islam pada nama je.
    bn pon respek tah pape je…..huh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 9
    • Belinda says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 61
      • honda ex-5 says:

        masalah dia bkn nk tepkt ke hape ke,,mslh dia yg hrm ttp harm,,sorry bkn nk jd ustzh tp bnda bsic lm agama je kot…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 6
      • kucingemok says:

        ko ingat lelaki stim tgk benda2 tu je ke? byk lg bahagian ppuan yg jd tarikan lelaki, ko jgn underestimate…jgn ingat hnya ngan tutup dada, tutup kemaluan tp dedah part2 lain lelaki x tepikat…klu tak, xde la islam tu kata aurat ppuan semua kecuali muka & tapak tgn

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 3
      • pizza says:

        Belinda, mmg kena ada ustazah kt sini sbb org mcm kau jarang masuk masjid, ko tidak masakan menyokong perkara mungkar…

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • ayu says:

      Bn tu respek perli..dia saje la gna ayt2 yg baek2,

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 12
      • Mulut Nuclear says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 64
        • cermin ajaib lagi puaka says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 31
        • budak chomey says:

          nadak??? hahaha…

          come on la jgn babitkan pgunaan nama ‘org melayu’….
          kita kna saling mnasihati….
          ni soal akidah n agama okay… kalu dbiarkan, hancur brtebarngan la smua nyer. mmg dakyah yahudi…. diorang tidak akan skali2 bjaya mbunuh semua orang Islam d muka bumi ini. tp mereka bjaya mbunuh akidah org islam. ini fakta!!! bkn auta!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 6
        • Sari Pati says:

          Melayu mudah lupe DARATAN!!!
          BAJET PANDAI..!!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 8
        • bukan_fanatik says:

          korang berdua mulut nuclear n cemin ajaib lagi puaka:

          korg ni mmg bodoh dan tersangatlah bangang, kalo kita sebagai org islam xmengeji and mengutuk bnda2 mcm ni maknanya kita redha dengan apa yang diorg buat. korg ingat dengan membuat kerja amal mcm ni boleh diterima di sisi Allah?
          ingat yer ISLAM TAK MENGHLALAKAN CARA. walaupun niat kita baik tp caranya bertentangan ianya tetap salah lagi berdosa..mcm kebanyakkan filem kt malaysia yg dibuat oleh raja azmi tuh..hah mcm tuh lah…
          korg ni pergilah belajar agama yer..
          so pitty~~~

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 8
        • Please Lah says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 29
        • Amy Belacan says:

          Islam suruh kita bergossip kewwww?!!!!! :(

          Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 8
        • bukan_fanatik says:

          to miss pleaselah:
          kalo dah bodoh sgt dlm bab agama mmg wajib di anugerahkan pangkat bodoh.cz korg terang2an menghalalkan benda yg salah lagi ditegah…so mmg bodohlah paling sesuai??bangang pun boleh kalo ko nk..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
        • mak enon says:

          matlamat tak menghalalkan cara….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  4. azalea says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 30
  5. girl over flower says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 23
  6. nana says:

    tapi kan perlu ke sampai tunjuk perut macam tu?
    rasanya kalau pakai baju mengandung ada tulis – NO HIV Inside pun ok jugak kot..yg penting kan mesej tu sampai. pengalaman kwn nana kan jumpa dgn penagih2 dadah kat chow kit tu diaorang tak tau pun HIV tu apa. kwn nana jumpa penagih tu tahun 2008 / 2009. kita gah jer berkempen habis ribu2, tapi tak sampai kat golongan sasaran.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 3
    • Larahati says:

      stuju lh dgn ko nana…:)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
    • jeng2 says:

      betul tu..kita punya kempen kbnyakkan kat tv,majalah2..tp xsamapi pada golongan sasaran yang tepat.org2 kat belakang lorong xda masa utk benda2 ni..patutnya kempenya kena pergi mendekati golongan tersebut dan bagi pendedahan

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • X0X0 says:

      ye setuju sgt…kempen plbagai tp yg kat luar xsedar2 jgak…tp org yg berkempen plak dpt dosa sbb dedahkn aurat…byk lg cara boleh menyedarkan mereka…visual cmtu silap2 boleh mnggalakkn lg unsur2 negatif dlm masyarakat skrg…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Rooooney says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 13
    • ermmm says:

      kalo org kempen HIV kat perut mengandung cmni mksudnya nak beri kesedaran dgn org ramai supaya tak bertukar2 pasangan sesuka hati, nanti boleh membawa padah kpd anak2, xde kene mngena dgn penagih dadah la syg oi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
      • nana says:

        en roooney
        apa tujuan/ objektif kempen ni? nak publisiti atau nak sampaikan mesej? kalau nak publisiti tak payah la berhabis duit buat kempen.
        ya ke budak sekolah pun faham? try la tanya diaorang dulu.. entah2 yang diaorg perasan tang pusat dulu kot..

        lagi satu, bahasa jiwa bangsa. kalau nak jadi bangsa yang b***h, selalu2 la guna ayat mcm tu.. memang suai sgt dengan jiwa awak tu.. dah la eja b***h pun bercampur huruf dengan angka kosong.. belajar menaip lagi ke dik?? =))

        en / cik ermmm..

        habis tu ingat penagih dadah tak ada anak ke? kalau tak percaya dioarang ada anak, en/cik ermmm boleh p ke Jalan Alor, bukit bintang, lorong2 haji taib tu.. mesti terjumpa anak2 penagih dadah. untuk pengetahuan juga, kalau nak tahu penyumbang NO 1 HIV DI MALAYSIA ialah penagihan dadah.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • ermmm says:

          cik nana, statement saya di atas bermaksud ttg poster ini, yg die nak tunjuk perut mengandung ni, utk kesedaran spy org x bertukar2 pasangan dan melahirkan anak yg mpunyai HIV..kalo nak bkempen hal HIV dr penagih dadah, sudah tentu diorg buat poster gbr penagih dadah atau pun jarum suntik…ko x penah ke buat poster dlm pendidikan seni d skolah dulu2? hahahha…very narrow minded betul la..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • ieza says:

          cik erm..actually..kempen ni ckp psal kedua2nye..penagihan dadah dan betukar psgan yg ley membawa pd virus HIV..kalu suami penagih dadah n ade HIV..x mustahil isteri dy ley bejangkit dan merebak kt ank dlm kandungan..kalu nk kempen HIV tok penagih dadah je x semestinye juz gune gambar penagih..jarum..kit kene kreatif..tp kreatif pn kene betempat..kalu da telebih kreatif jd la cm dlm gamba 2..so now..skang pk r sendiri sape VERY NARROW MINDED yg pk kempen ni juz tok p’puan yg suke betuka psangan..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Allyen says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 26
    • haha says:

      kalau telanjang bulat terus kan bagus,… baru seni habis..camni tak puas tgk keboroian mak andir nih

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
    • mia says:

      ya..lor…pada sayalah..bila ada kempen kesedaran macam tu, saya xlah cakap haramkah atau nak jadi ustazah tapi dia x malukah nampak itu perut..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. bucutt says:

    ape ni…..tayang perut?????
    eiii..melampau laa…x taw malu ker????
    islam ape ke jadah lagu ni……ishh mcm2 la artis skang…makin truk pangai…ni tunjuk perut…x heran la 1day nanti…yg sulit sndri pom nk tayang jgak!!!!!
    x malu!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 6
  9. Amier says:

    Ini kena guna processor first generation, biar lama dan lambat aku tak kisah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  10. bucutt says:

    1 ag nk tmbah………dlam prut dh ajar ank mcm ni….ok la tu..ibu mithali katakan..moga ank jd soleh mcm ibu dia ya!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 5
  11. koya la lu says:

    ne leh tunjuk2 perut cmtu. . .
    kn islam. . .
    -_-”
    agak2 la klu nk berkempen pn. . .
    sexy siot die ni. . .

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
    • peugeotcyg says:

      bila lg nk tyg perot..(esah ckp)dia hengat dia seksi kot..
      hhhmmm…klau nk tunjuk sgt,asal xtunjuk je muke abis…
      cam da xde idea lain..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  12. Cilipadi says:

    Alaihai mak oi..kalu ia pun jgn lah tyang perut tu,dia ni tktau batas agama ke???tgok ni lah salah stu sebab kita tk ptt nk hentam bgsa lain yg masuk agama kita seksi,padahal org kita sendiri lahir islam pun tk reti nk hormat agama sendri..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 4
  13. NiTa says:

    apa ke heyy ni…agak2 la nak berkempen pun..tu baru tunjuk perut..kalau breast cancer ka..nak tunjuk jugak ker..adoiyai.. nasi lemak 5 kupang pun nak tunjuk jugak tu..huh..!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
  14. nona says:

    wow….nk smpai kn mesej baik skali pn plih la cara yg btamaun sket…adakah ini bermaksud ‘say no to HIV but say yes to bukak aurat besar2’?? dulu sarimah terselak bju kt prut sket pn org dh bsing mcm nk runtuh bgnan…skg ni mmg dgn niat tyg perut ape crite nye?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
  15. sioh says:

    elok ler tuh dunia akhir zmn tayang ler aurat kat public…..kot ye pun nak berkempen ingatlah agama sama….yg laki pun dayus biar aje bini tayang aurat kat org ramai….x pasal2 dpt doser samer

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
  16. Puteri Bunian the Series says:

    Intelligent of the Art is the FOOLISH concept..and there she goes for it…This short but flawlessly written..
    Well Done AS….
    :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  17. Sari Pati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 69
    • TO SARI PATI says:

      …dan pemenang nya adalah SARI PATI.IMAM MUDA KITA…dan dia adalah orang yang paling tahu CELIK seni juga.apakata kita votes kat astro suruh SARI PATI ni Jadi pengetua AF 2011 ni?buat apa nak lantik orang luar,lantik lah SARI PATI YANG CELIK SENI NI…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 2
      • Larahati says:

        ahahaha sari pati ni non muslim agek nyer

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
        • Sari Pati says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 44
        • bukan_fanatik says:

          mmg kesian bila ada muslim mcm ko ni sari pati…
          kebodohan dan kejakilan yg melampau!!!bawalah art ko tuh ke syurga ko..
          lagi bodoh dr org kafir dia ni!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
        • Kambing Hitam says:

          To sari pati
          dALAM Islam xda istilah bandar atau kampung…
          Islam hanya 1,yg mana kt berpandu pd Al-Quran dan Sunnah Rasul…MMg dosa pahala bkn urusan ktorg tp ko kn la cerdik akal k?
          jgn kerana Moden sgt ko pn blh moden kan
          Agama Islam ni…xslh menegur bnda yg jelas xbaik..
          itu suma 1 kewajipan sesama Islam…
          kristian tu terpesong coz terlalu ikt arus kemodenan..
          fikir la bl bercakap k?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 2
        • Sari Pati says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 30
        • milo says:

          ak simpati ngan ko , SARI PATI .
          mak bapak ko x ajar ko psal ISLAM ke?
          ko nie bengap ke apa haa ? bodo la ko ni . sial !
          hak tuih !

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • cella says:

          mmg bukan dosa pahala aku tang aishah tayang tuh….
          tp sebagai umat Islam amat dgalakkan kite sesama umat menegur sesama kite…..
          kalu xboleh kene tegur g duk dlm hutann nun…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bukan_fanatik says:

          larahati:
          hati ko mmg meLARA..hidup kucar kacir la kot sb tu agama letak celah punggung..tolonglah, ko terang2an menyokong benda yg mendedahkan aurat dan bnda yg sgt dilarang…aku simpati kt ko, aku xckp ko kafir tp ko MEMANG BODOH DARI ORANG KAFIR..baca smula ayat aku tuh…eeiii cepat melatah minah ni…siann~~~

          kalo aurat dah tak jaga gerenti benda lain yg disuruh dalam islam xwat punya..ko pun bolehlah ikut golongan yg terpesong ni, pimpin tangan diorg nnti yer kt sana..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • bukan_fanatik says:

          sorry, this msg to SARI PATI.. not for LARA HATI..
          nama hampir sama~~~sorry miss lara hati

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • LaraHati says:

          to bukan fanatik….
          it okey….tpi mmg kesian kn ada muslim mcm sari pati ni kn?
          kta proud jdi muslim tpi buat post mcm harammmmmm

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • bukan_fanatik says:

      ko tu buta agama..memang neraka jahanamlah jawabnya ko nnti…kesian kt mak bapak ko dapat anak yg nipis dalam ilmu halal dan haram dalam agama.

      sooo sooo pitty~~shame on u~~haha

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • nanaTHeWitch says:

      btol la kitwng ni pon terok sbb bkak blog hburan aka gosip..tpi deep down syukur kpd allah sbb hati kitwng blom hitam utk tgok yg aurat itu kreatif… yg dosa itu mulia..
      yg menegur tu kampung.. syukur sbb dlm kehinaan mseh ada sdikit rse tgjwb utk mnegur.. dlm kehinaan mseh thu dosa phala.. sekian..!! if ur proud to be muslim, why dont u proud to say NO to SIN… salam..~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
      • Sari Pati says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 19
      • mizz says:

        as salam, artis cams sinclair nih..ada kelompok dorang sendiri tau..sazzy falak, bila kait2 balik ada kena mengena dgn sikap plural dorang ni. kononnya x british la kalo x tiru..islam pada nama jer la.. bila kaji2 lagi, ade kene mengena dlm afdlin, aruah yasmin ahmad, dato ac mizal, adik ipar ac mizal, laki si bcl tu..dorang ni ade kelas tesendiri tau…terbuka sangat la – means islam liberal..istigfar la banyak2 utk orang yang mengamalkan islam liberal>>>!!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • ieza says:

          bleh explain lbh ckit x pe kene mngene dy ngan afdlin..ac..arwah yasmin..adk ipar ac..sy x phm sgt lerr

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rooooney says:

      Sari Pati, jangan risau aku sokong kau.

      Ni semua budak budak bodoh yang tak cukup umur, minah makcik kampung yang pakai tudung labuh TAK ADA life je yang nak kutuk gambar gambar macam nih.

      Tak pun lelaki yang bodoh sombong berlagak alim, tetapi feeling ustaz sedangkan dekat rumah hari hari tengok cerita pornografi yang penuh bertimbun timbun dalam hard-disk.

      To all LONELY girls, biarlah Aisyah ni nak buat macam ni.

      At least dia yakin, korang tu? Dah la hodoh tak cantik muka ada macam jalan raya BERANI ke nak lantang macam Aisyah Sinclair nih?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 9
  18. casper says:

    salam bro nara,ape yg kreatif?ape yg awesomenye?
    buat dosa la pegi tayang aurat mcm tu..aurat wanita seluruh bdn kecuali muka dn tapak tgn la.Xde awesome2nye..awesome la dgn dosa dia buat,bape ramai yg melihat perut tu,pk2 la sndri..xnk bg kesedaran pda org ramai x slh malah di haruskn,tp biar la kne cara.Dgn tayang body cmtu..ko igt allah suka ke?ko igt rasulullah suka ke klu tgk poster ko dok tyg prut mcm tu?aduhhh..manusia2.Pegi tggl la balik gmba tu,sblm saham ko bertambah2.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 3
  19. casper says:

    Pembetulan! nk bg kesedaran pda org ramai.Bkn xnk..sorry.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  20. sincere says:

    byk lagi cara or alternatif klaw nk berkempen bg menyedarkan msyrkt bout HIV nih…knonnya nk wt len dri yg len…tp kurg sopan bg msyrkt M’sia yg berlatar belakangkan adab kesopanan dan kesusilaan…
    bukan mendedahkan aurat terhadap lelaki bukan muhrim sja tp sesama perempuan Islam gak…juz my opinion…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  21. narnia says:

    ape penye org la…
    niat tu dah elk,nk sedarkn org yg ta bestnye pi tayang prot tu wt pe..diekn islam mne bly tunjk2 cmtu..
    lg 1 suami die ta marh ke tunjuk prot kt org????

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  22. casper says:

    Kita spttnye menegur,bkn memuji..niat dia baik nk bg kesedaran pda org,tp caranya tu slh..harap bro nara buat pembetulan,kita sbgi org islam wajib menegur sesama kita klu ada yg buat kesilapan sgja or x sgja.Igt tu..dunia ni x lama dah,sat lagi dlm kubur malaikat tnya..cmne nk jwb.Apa yg ko ckp pada dia bila ko nmpk dia lakukan prkra mcm tu?xkn ko nk ckp,aku puji dia kreatif dn sgt awesome..haha.Pikio la abg nara oi..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  23. casper says:

    gosip2 jgk tanggug jawab kita sbgi seorg muslim jgn di abaikn..x taw la aku,aku rasa laki dia pn nk kumpul saham gak..laki dia la pling byk skali saham,psl pe?pasal dayus pegi izinkn isteri tayang aurat pada org ramai..Sgla dosa2 isteri suami akn tanggung jgk..haaa,igt tu.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  24. casper says:

    wei sari pati,kepala hanggok ko buta seni..masa bila plak nk tgur org islam sesama kta kne jd ustaz/ustazah?bgg pe ko..tu dah tugas kta sbgi seorg muslim la der..lu dlu sekolah agama ke x..bab ni di ajr sewaktu tadika lg kot,x payah tggu nk jd imam muda la eih.Dlm islam mmg boleh berseni,nk mnyanyi ke main muzik ke ape..tp mslhnya dia dah mlggr syariat islam dn hukum allah sari pati oiii..bahalol ape ko.Tu sbb la dak2 ni smua tgur dia..wajib ko taw x klu kte nmpk saudara islam kta buat kemungkaran buat dosa kta kne tgur x kre la sgja atau x sgja..bahalol!BUTA SENI XPE LA X RUGI PN TP KO NI BUTA AGAMA ADA PAHAM!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
    • Larahati says:

      ya btul casper….
      Bek buta seni dri buta agama..
      Sari pati ni non muslim kot?

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
      • Sari Pati says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 31
        • meya maya says:

          wow..cik sari pati ni da pandai sangat la..sampai ckp org bodoh bagai..ilmu da penuh dkt dlm diri dia ni kot..kita menegur sesama kita..kita kn saudara islam..sape lg nak tgur kita..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
        • Sari Pati says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 19
        • narnia says:

          bengong ke die ni??? takn sume org dlm ni nk g ngadap die??

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • Sari Pati says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 17
        • narnia says:

          yg ko mcm meroyan apehal plak?
          ko dpt ape jgk?kteorg just gtaw pndapat je salah ttp salah die dgr ke ta tu len cite la yg ko marh sgt tu yg ak ta phm…

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • casper says:

          sari pati waddeheyy..what u talking ha?haha..
          ckp bkn guna mulut,guna la ilmu dn akal fikiran ckit baru cntik.Tu la der ko x phm,we all kt cni pn xde la alim n xde la baik ya rabbi.Ktrg mnjlnkn tggjwb je..jgn la marah krna kedaifan mnusia itu sndri ye,kta tggkn kbnrn bkn nk menengking aishah tu cuma nk beri teguran.Ala saudari aishah x mrh pn ko plak yg melebih,sepupu dia ke?haha..bkn x leh nk tgur face to face der..ini kn blog gosip artis,n ada ruangan komen kt cni kn..abis tu nk guna utk ape?mgkin dgn teguran peminat2 kt cni abg nara yg lbeh taw selok belok artis msia ni boleh sampaikn teguran peminat2 dia kt cni..tgur kslpn yg dia lakukan..itu shja bro brg merpati jgn mrh2..x baik pnya.Kta bkn nk lagak baik,alim,perasan diri bdk pas ke..BUKAN tu,cuma beri teguran.Bkn mak pak aku suh,ni allah yg sruh allah kata wajib tgur kita sbgi saudara seislam mmbri tguran ataupn nasihat kt depa ni apabila seseorang muslimin dn muslimat itu mmbuat kemungkaran melanggar syariat allah mgkin dia x taw hukum ke trlupa ke trlalai ke sbb tu la allah suh kta teguq.Itu je..knpa nk marah?kta mnjlnkn tggjwb kta dah setle ok la,klu dia xmo ikt xpe la..bkn slh kta,kta dah jlnkn tggjwb dah bg tguran,so knpa lg cik sari merpati?nnti dlm kubuq malaikat tnya ooo..lu nk ckp pa?lu nk ckp aku x tguq pasai aku xmo jaga tepi kain batik org?waddeheyy la hang ni pi la cari ustaz2 blajaq blk.

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • honda ex-5 says:

          cik@puan sari pun bergosip di sni,,tdk kh itu mnjaga tepi kain org gak…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • mia says:

          betul2…pilah cakap dgn aisha..klu dok memekak di sini…apa dapat..aishah dgr ke…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • casper says:

        btul2..sari pati n the geng ni keras hati sgt..
        maklum le duniawi2..haha.

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • peugeotcyg says:

        terhijab suda hatinye c sari pati ni..sari pati…bagus ko tgk balik n berfikir sejenak kata2 yg da ko katakan tu…bahaya tu syg…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • CASPER XXX says:

      CASPER perasan baik. hahahahhahahahahahahhahahahahahah. BUDAK PAS. MINAH TUDUNG SENGET. JANTAN GILA BONTOT. hahahahhahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
      • casper says:

        derrr…gua bkn ahli pas jauh lg nk perasan baik la der.
        haha..bro or kakak la yer,lu pk lah baik2..allah x pnah ckp kt kite klu hang org pas hang wajib tgur mnusia yg lakukan kemungkaran or whatever yg berdosa,allah ckp apa der?setiap muslim dn muslimat bila nampak orang islam sesama kita mlakukan kslhn di sisi agama wajib kta tgur!nnti malaikat tnya dlm kubur ko nk ckp apa bahalaol!ko nk ckp ko bkn ahli pas ko bkn minah tudung ko bkn bdk perasan baik sbb tu x leh nk tgur?waddeheyy..sapa ajar hang bro?gua x ckp gua alim gua x ckp gua baik,cuma gua jlnkn tggjwb gua sbgi seorg muslim shja,nk tggu alim baru boleh tgur ke?aiseyman bro casper XXX dah jauh sgt jln tu moh le kite bkk kitab ye,yg cantik pnya terhias kt almari ko tu.ADA PAHAM!

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  25. sapik says:

    ntah hape2 gn dier ni lol.~!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  26. Larahati says:

    kan ada cara yg lebih baik nak buat kempen Aids ni..tk sok nak tyang prut…klau non muslim tk jugak nak kecoh kn…hmm dh ahir zaman lh…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  27. i loike says:

    confirm yg paling untung photographer tu..dpt tgk full!! hehehe
    dulik la nak tgk apa pun hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  28. Isk says:

    si nara ni saja je kan letak gambar gambar cam nih, saja je nak kasi komen controversy bebudak kat sini. wahaha sah sangat la everytime ada issue artis,+Aurat + agama, sah la banyak orang bersyarah pasal konsep aurat la, pasal islam la, u know, benda benda yang obviously orang lain dah tahu, but bebudak sini suma nak berlagak pandai. Nanti pi sesapa jumpa Aishah Sinclair dudukkan dia, terangkan konsep aurat. Pastu sumpah la dia pasal dia bad mom kasi ajar anak dia bebenda cam tu ye.

    aku cuma mampu senyum sambil bersyukur pada tuhan yang aku bukan begitu, malah aku simpati kepada mereka mereka diatas…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 9
    • gosipgurl_fea1 says:

      they like to be n being troll you know ;)

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
    • Kambing Hitam says:

      salam to isk…
      kalau la diaorg yg komen ni di bg peluang jumpa Aishah n mana2 artis yg teruk ni,ak rasa dah kena sound da artis2 ni…cuma artis ni je sush sgt nk jmpa…
      xsalah nk tegur rasanya…
      kt kena sedar Islam makin ditindas oleh agama lain…
      ni la salah 1 cara org kafir menjthkan Islam…

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
      • Awak Sok Suci says:

        AND, sound lah. buat segala sidang media bagi sound artis2 kita camtu segala. janganlah nak libatkan nabi kita x tengok gosip camtu. ko rasa WAJAR ke?? ko tengokbalik komen si BAPAK HANG kat atas tu. melampau sangat ISLAMIK nya. bagi aku, berpada2 nak tegur.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
      • Isk says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 14
        • nanaTHeWitch says:

          isk>>>then have you’ve been educated bt thay pictures??
          have people really being educated to see that pictures ??
          there are more alternatives out there.. she is a muslim rite??so islam xmenghalalkan cara though it seems artristic n covenience… peace…

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • nanaTHeWitch says:

          *artistic

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • haha says:

          dia tunjuk perut bunting bagai nak meletop tu dikira art..hahahahaha…..scarry art bagi aku….kalau tunjuk proses camna nak membelonkan perut tu bagus juga ….art juga atau apa org putih panggil tu….pornografi…..next time nara boleh tayangkan pulak proses kearah membuntingkan perut tu kat page ni ya…please educate us…i am waiting….

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • nano says:

      eh eh baeknyer kao , dah memang tugas abg nara kan , nikan gossip artiss ! tegur lah elok2 ni maen tuduhh je abg nara ni sengaje ,

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. gosipgurl_fea1 says:

    Nice… artistic.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 13
    • Puteri Bunian says:

      Agree with you…
      so nice….flawless……..
      others,ill put aside…….
      just be positive k FRENZ…….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 14
      • meya maya says:

        positif msti kena dgn situasinya…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
        • ef..bee..ai says:

          b +ve, kena korban maruah dan ugama ke? sedangkan ugama lebih cantik dr yg dipanggil seni cam kat atas…

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • Puteri Bunian the series says:

          Seat Back AND RELAX…………………….. :)
          Don’t be too pathetic……
          Enjoy the ART and hedge the OTHERS……..
          lalalalalalalala……………………. :)

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
        • Rooooney says:

          Well Agama pun menggalakkan umatnya untuk membantu sesama Islam

          Dia ni membantu lah nama nya.

          Tak faham ke? B0D0H sangat ni apasal?

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  30. pom2.. says:

    bgslah….si adik cm gni..si abg cm g2..(brcmbuan dgn bunga)……haish……

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  31. abc says:

    dahlah p usat bujer…..ada hati nak tunjuk kat orang….haktuuuuihhh……..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • mama mia says:

      bila mengandung, pusat mmg akan jadi mcm tu. lps bersalin, jadi normal balik…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  32. Deela says:

    Ala, lelaki sekarang bukan kira slim ke tak slim lepas bersalin. Kalau dah gatal tu gatal la jugak. Betul tak Jejai? Hehe

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  33. Adik2 says:

    Si nara ni sejak dari dulu aku tengok ntah hapa2 je ntah pendapat dia. Ko tau dosa pahala x nara?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  34. hehe says:

    aku x paham apsal ahli2 agama ni dok baca beautifulnara. Bukankah ustaz ustaz dan ustazah2 sekalian ada hal ehwal agama untuk dilakukan? kenapa buang masa disini untuk memaki, mengutuk sambil mencuri2 lihat gambar body sexy artis?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 9
    • Awak Sok Suci says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 13
      • Sari Pati says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 17
        • Rin says:

          hbs tu org islam kna duk dlm masjid n dlm surau je lah, x bleh g ke mn2..???

          kamon ok, yg pnting ke mn2 pon pegi dlm dunia ke dlm alam maya ke, kna tahu kebaikan @ kburukan blandaskan pgangan agama, bkn bila tgk n pndang trus terima bulat2
          n ckp kreatif lah, awesome lah, seni lah…

          x salah pon dorg ni ckp n bpesan2 pkataan yg baik.
          wlpon x smpai pd aisyah sinclair ni, tp smpai kpd pbaca yg len agar bringat n x mniru spt gmbar d atas.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • -_- says:

          ustazaah konon..tgk blog gossip/mengumpat ape cer??????????????????? pigidahhhhhhh….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
      • honda ex-5 says:

        la kalau dah x tgk cm na nk komen….peacee~~~

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • casper says:

          hahaha..ksian2,depa igt kta yg dok komen baik pnya kt cni org2nya alim,ustaz,ustazah..haha.WOOOiii org2 kg,masa bila plak kta ckp kta alim baik apa sgla..klu lah org islam tu xkn melakukan dosa maksiat kt ats bumi ni,pasai apa ada dosa dn pahala?aku nk tnya hang..jwb2.we all kt cni x kta we all ustaz2 ustazah2 imam muda,bilal muda ke..kami ckp pasai kami ada tggjwb habaq hang..tggjwb tuk mngur sesiapa shja yg lakukan kslpn dn dosa di atas kelalaian,kealpaan dn sginya.Bkn aku sja nk tnjuk baik nk tguq..apa laa..dah mmg wajib kna tguq la bkn ustaz2 ustazah2 sruh..allah yg peintahkn sedemikian..hang nk buat lagu mana?hang nk lwn..aku sndri xlah baik,dosa2 yg nk kne tgg ni pn x trkira ibarat pasir di tepi pantai habaq hang,tu la aku ckp kta bg tguran pasai kta wajib tguq dia x kra la ahng ni byk dosa ka pahala ka selagi hang saudara seislam dia hang kna tguq ada paham x ni? tkut dia pegi jauh sgt ksian la..hang x ksian ka tgk dia cmtu?klu dlm kubuq nnti malaikat tnya pasai pa hang x tguq dia hang nk jwb pa?ce bagi ckit..skrg2nya klu kta tgur dia x la tersimpang jauh dn x buat prkara2 yg sebegini lg,so kta dpt la selamatkn saudara or saudari seislam kta ni..hang paham x?hang paham x?hang paham x?dah jama’ da ni..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • Rooooney says:

          Aku rasa tak ada salah nya pun Aisyah bergambar macam tu.

          Kenapa nak kecoh kecoh sangat?

          Korang ni sembahyang sehari 5 waktu cukup ke?
          Puasa bulan Ramadhan penuh ke?
          Tak pernah buat maksiat?
          Dah bayar zakat?
          Paling penting, hati korang bersih sangat ke?

          Kalau satu pun jawapan soalan kat atas belum penuh, sila lupakan untuk menjadi Ustaz / Ustazah LONELY dekat sini.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
        • casper says:

          abah kau x slh rooooney..ko skolah agama ke x?ni aku nk tnya ko ea..apa hukum mendedahkn aurat?bgg gak ko..suke suki ko je wat hukum x slh lak..woi roney kpla botak,msa bila plak dak2 kt cni trmsk aku yg mmprthkn agama ni smuanya ustaz ustazah?ko cuba jgn jadi tolol..dah brbuih mlt ckp ktrg bkn nk berlagak alim jauh lg nk tnjuk baik bahalol,pe la ko ni duniawi sgt,kn aku dh ckp niat dia tu suci dan murni,akn ttpi caranya yg slh sbb tu prlu di tgur.wei ko suke ke org tgk prut bini ko?aku tnya boleh aku skodeng prut bini ko?ko jwb..msa bila aku ckp aku x brdosa lak ni der?x trkira la dosa aku..cuma aku nk btau ko aku jlnkn tggjwb je utk mngur kslpn die..x kre la ko ni byk dosa ke pahala,jnji ko org islam mmg WAJIB tgur.pe la bgg sgt ko ni.ko ni layak la di pggl ustaz,suke suki abh ko je prbuatan cmtu x slh kn..haha.mmg amerika la ko ni.hahaha..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. y2j says:

    tabik spring!!!!i like!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  36. serai says:

    korang ckp wak baik..
    kalu dia tulis no HIV kt perut dia ..ape effect dia..
    belh ke kurengkan HIV?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  37. lala says:

    bnykkan lg mengaji ugama BN ooii…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • Sari Pati says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 24
      • pom2.. says:

        celupar sggh mulot sari pati ni….ni 1 lg geng ifa raziah..so mknanye ko ni ‘kotor’ la ye coz dk tgk ruangan gosip2 ni..no wonder la………ish….mengapu plak die ni ‘kotor’,jhat,ske kutuk org.ske gosip………sbb 2 die ckp cm2…..

        p/s:.ak xngaku cm ak tlis kt ats.coz bg ak bce gosip ni hnye skdar nk tau.dh free jer buke BN ni, bkn kne byr pn..menegur sesama islam,.xslah pn nenek oi.cme tegur dgn cre yg btl……………..mmmmmmmmmmmmmm

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
        • Awak Sok Suci says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 13
        • pom2.. says:

          atleast ak xde la komen bangang2 cm korang br2 ni.dh sah2 mulut cm longkang..mmg padan r korang br2 ni.ntah2 org yg sme.juz tkr name jer…huhuhu..cian..nk tnjuk glemer kr cni..nnt bg no tepon skali k..nnt leh la org g tempah ko 2..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • narnia says:

          pom2 jg lyn sari gila tuh lntak kt die…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • Sari Pati says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 18
        • MARUKU says:

          mmg sari pati n awak sok suci ni cmfirm org yg sme.tgk cre komen dh tau..dh trkena kt bth idung la 2.ps2 wt backup la kononye.pdhal org sme.nk coverr la 2.GTH!!!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
        • cfinger says:

          smpai Quran pon ko hina…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rooooney says:

        Setuju dengan Sari Pati.

        Korang tu yang baca Quran nak sampai sekali setahun pun susah tak payah lah susah-susah nak mengutuk Aisyah Sinclair nih.

        AM i right?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
        • bb says:

          no!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • cella says:

          ni lah die bangse lain yag xpaham konsep agama Islam dan akidah, akhlak Islam…. ko xtaw pape soal akidah agame Islam diam2 jer lah…xpayah nk pompang pompang cam taw everthng….. kalu ko agame lain…ko duk diam2 tepi… org yg beragama Islam jer faham soal konsep akidah dan akhlak….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  38. nk tulis gak satu ayat klise atau typical statement tp mmg kena ngan situasi di atas ‘niat tak menghalalkan cara’ … akak sokong niat murni tu tp jgn le melampau sgt. ni bukan kreatif namanya, dah xde idea dah ni smpi redah seme…. sesuatu yg kreatif perlu lain dr yg lain dan tiada pihak yg tersinggung dan tidak menyalahi mana2 garis panduan samada termsk batasan agama. sekadar contoh (petikan drama Bones) KREATIF ke klu masukkan mayat org dalam kereta lepas tu ranapkan kereta tu utk dijadikan hasil seni? … nk kreatif berseni pun berpada2 lah… konon nk kreatif tak pasal2 jadi crime scene, jenuh forensik nk cari punca kematian, tak ke susahkan org lain.. sekadar contoh KREATIF yg melampau2..
    errmmm… bang nara, akak agak le, mase bang nara tulis atau taip post ni, lepas ‘enter’, matanya ke atas dan tangannya di dada ala2 Prof. Sir Tap Hatimaknak kih3x….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  39. aku la tuuu says:

    org skrang dh xde prasaan malu…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  40. azreeny says:

    bila kita sbg umat islam sudah hilang rasa malu dan bangga kerana kita setanding dgn negara luar dr segi cara dan pemikiran…Dunia…dunia…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  41. cicakgirl says:

    amboi sari pati..jgn la emo sngat k takot melihatnya…haha…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  42. hahaha says:

    ape daaaa. org islam tunjuk perut camtu pn nk respek dan nak bgga bagai.. ape nak jd la…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  43. kikilala says:

    AKU PEGNEN PUSAT KE DALAM LA PULOK.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  44. truly says:

    kakak ipar dia BCL pon ada foto perut mengandung macam tu jg…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. meya maya says:

    tgk gmbr org len smua ok..tutup gak ar..wlpun non muslim,dia ttup gak..napa nak dedah kn sgt prut cam 2..lain org lain citarasa kot..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  46. nasib baik says:

    lebeh sibuk glamer. balik2 artis tu juga yg untung kalo nak tujukan peringatan kpd puak tertentu kasi lah INFORMASI yg JELAS – macam mana nak mengelakkan, d mana pusat utk cari pertolongan, etc. Sorry lah, pusat aku 4 kali mgndung cantik je, tak terkluar/terbonjol macam ni .

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  47. fashionista says:

    aisay, aishah, u dont hve the impish look. muka mesti kecik molek je for this cut. shud hve been layered and bawah telinga lagi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  48. dee says:

    menjatuhkan nama ISLAM je..nak berkempen sepatutnya tunjuk contoh baik, bukan tunjuk perut….astaghfirullahal’azim..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Nice to be Sweet says:

      After reading suma comments there is only one thing i know……..kita ni suka jaga tepi kain orang lain.sekali sekala we should be looking at our own sarong…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
      • pizza says:

        Nice, tepi kain dia ni koyak rabak teruk sangat sampai nampak perut yang terboyot tu, sbb tu kena jaga. Ini soal maruah kita sesama saudara seIslam.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. mat jan says:

    semekom maaf la mencelah….x payah la dk tunjuk perut 2 kt org…..jg la aurat 2 skit…..pa pnya perempuan xtau jg harga dri……..tunjuk kt suami kta dh la………melugai aku tgk………yg abg nara 2 pun gedik ja lbh meluat hah aku………

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • Sari Pati says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 19
      • dy.smith003 says:

        ko main ngan aku nak tak?? eh xpelah sari..rasa x hengen plak…hahahahaha..toksah reply la sari..aku xkan bukak dah entry yg ni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. honda ex-5 says:

    haa yg sbnarnya,,mcm yg u’ll suma ckp td,,kempen slma ni x mnjadi sal 2 la pkai kmpn cm ni lak KOWTT…….kot2 maw berhasil…………………….

    sape stuju angkt tangn cm sye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Sari Pati says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 19
  51. hak hak says:

    Bang Nara oi!! Mcm ni ke lu nak respek? Terang2 orang Islam, mengandung plak time tu, ade plak pegi tangkap gambar rupe gitu, pastu tunjuk kat satu dunia. Sumpah kalo aku jadi laki Aishah ni, mmg dah mkn penampar! Bukan itu caranya nak STOP AIDS. Banyak lagi cara lain yang lebih sesuai untuk kita yg beragama Islam ni. Aku tgk artis lain elok je, tulis kat tgn/atas paper. Yang si Aishah barua ni nak tulis kat perut yg ngah memboyot tu apasal. Muke je lawa, otak tarak!

    P/s : Tak salah org warak, alim, feeling ustaz/ah nak baca tabloid or dtg layan blog gosip. Yg penting umat ini peka dan membaca!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  52. beruang_bersayap_biru says:

    cantiknya… macam tu rupanya perut orang preggy.. hurm bila la nak kawen n ada beby ni.. =(

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  53. Sunduvan says:

    Ala..tujuan baik macam nie engko orang nak kutuk. Apa kutuk orang lain itu benda baik ke? Apa kutuk orang lain tu betul disisi agama ke? Lu fikir lah sendiri. Jangan ingat diri itu dah beriman sangat dan asyik tengok kelemahan dan kesalahan orang lain. Nilai diri sendiri dulu..apa tidak pernah buat kesilapan, tak ada kelemahan, tutur kata dah ikut kehendak agama? Siapa di antara anda yang tidak berdosa, barulah boleh menghukum dan menilai dosa dan baik buruk orang lain. Siapa antara anda yang tidak berdosa di sini? Ada sesiapa?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 8
  54. mira khan says:

    nak jadi poshlh tu tayang2 perut pregnent

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  55. suffer8zine says:

    heheh smart!

    Terkini : Akuarium Paling Kecil Di Dunia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  56. nama saya says:

    adeh.

    blog abang nara ni macam banyak bagi keburukan je daripada kebaikan.

    1. banyak tayang2 aurat orang. orang yang tengok pun berdosa, orang yang tayang pun berdosa, orang yang sebar lagilah berdosa. seorang tengok, satu saham dapat. dua orang dua orang dapat. maka jadilah kita semua bersubahat dalam dosa, dan masing2 mendapat bahagiaanya di akhirat nanti.

    2. isu2 yang timbul di sini akan menyebabkan banyak pergaduhan berlaku. banyak kata2 tak elok keluar, dan abang nara sebagai orang yang menyediakan platform sedikit sebanyak bertanggungjawab juga dalam menyebabkan perkara ini berlaku.

    p/s: nak menegur benda baik tak semestinya pegi msjid je, semua tempat juga boleh menegur. kerana agama itu sendiri adalah nasihat.

    saya perempuan, maka tidak ada halangan saya melihat sedikit aurat wanita walaupun sebenarnya wanita juga perlu menutup aurat di hadapan wanita yang lain melainkanlah beberapa bahagian seperti rambut.

    orang yang memberi nasihat janganlah berkasar kerana agama itu dibina atas dasar lemah lembut. walaupun ada ketikanya kita boleh menggunakan cara yang keras.

    tegur-menegurlah kita sebagai sesama muslim semoga apabila ditanya ttg hak kita sesama saudara di akhirat nanti, kita ada jawapannya insya allah.

    wallahua’lam.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
    • lolyat gang says:

      korg buat baik camne pun kt dunia ni
      tetap akan masuk neraka
      xkan ade yg terlepas dr api neraka

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
      • nama saya says:

        saya tak nak masuk neraka. tak sanggup saya nak rasa kepanasan api neraka tu. kena api lilin atau seterika panas pun saya dah tak tahan. apatah lagi api neraka yang menyala2 tu.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
      • mee sup says:

        haha.. aku pecaya pada nirvana beb! d mana 70 houris menungu tu.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Shan Chai says:

    hari sabtu saya p MId.. hurm byk pic3 kempen pasai AIDS.. walau ape3 semua pic tu ada maksudnya yang tersendiri sama ada maksud yg tersirat and tersurat.. mengenai kempen AIDS tu saya setuju sgt tp bila bab3 aurat (AGAMA) tak leh nk ckp ape dah sbb dh byak sgt perkara mcm ni berlaku.. semua ORANG dah tak larat nk kate (NASIHAT + MAKI ).. sbb slegi diri sendiri tak berubah slagi itulah masalah ni akan terus berlanjutan..
    nasihat saya kpd yg suka MAKI2 tu, tak elok lah kite MAKI org sbb kalu MAKI pon kite yg dapat DOSA and inagtlah sapalah kite hendak MENGHUKUM mereka sedangkan pada zaman Rasulullah ada kisah pelacur yg dijanjikan syurga and bukan nk kate pelacur ni baek.. tp ingatlah siapalah kite ni. so nilailah diri kite sblm kite mghukum org lain..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • nama saya says:

      hate the sin, not the sinner. sebab manusia ini boleh berubah.

      apabila kita melihat orang melakukan keburukan, tegurlah dengan baik dan doakan mereka,

      marah2 dan maki2 itu datang daripada syaitan. semakin kita suka bertelagah dan berkata2 kesat, semakin syaitan suka sebab banyak kawan yang akan dudk sama2 dengan syaitan2 laknatullah kat neraka besok.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  58. MY.OwnZ says:

    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee………………nampak aurat siot…………………muka cam bangga jew………..hahahhaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. APEKEHEINYE YOP says:

    EM SARI PATI TUH SEBENONYE SI AISHAH TUHLE..APELE KORANG NIH..TUH YANG BAEKNYE DIE BACK UP..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  60. Danial says:

    cik sari pati…can we f***2 together2….u kan orng xdak agame kan…so u x kisah kan…huhuhu…free love n no string attached is a art kan……betul tak…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • sarikutty says:

      b careful wat u wish for …. kalo mulut dah longkang tu emmm.. … ad HIV ni sebenarnya d tujukan utk dia maa.tu lah yg emo sangat tu. Dah maki2 cabut lari pulak. aku rasa ni dia memang teloq tak ada …hahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  61. nano says:

    nak tanye , orang yang bagi ceramah bagai nak rak ni sembahyang ke tak ha ? sekadar bertanya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  62. nothing new says:

    dah byak kali pakai advert macm ni, bersepah2 dah. tk ada lain idea ke?????

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  63. katak kodok says:

    kih…kih…. cutelah. Tengok pusat dia tu, siap boleh lukis gbr wajah senyum lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  64. .......... says:

    bodoh punya betina kecik2 x nk mampos dah besar myusahkan mak bapak natang bodoh punya artis duk ikut budaya barat bodo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  65. abc says:

    perasan x..
    kadang2 blog BN ni buat kita sesama islam gaduh…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • dorayakigirlz says:

      Bn x slh pn..abg nara juz nk bg info psal dunia artis kt m’sia ni je..kami yg bg komen kt BN ni pun bkn nye nk begadoh..juz suarakn pndapat msg2 tntang sikap artis kt m’sia ni..kalu xde blog2 yg mcm ni cm ne kami nk suarakn pndapat kami tentang artis..
      btw..kt m’sia ni da xde model bkn islam ke tok wat kempen ni..kalu nk kreatif pn bya r betempat..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • lolyat gang says:

      blog BN x salah
      abg nara cuma tergelak je tgk korg semua gado
      dan aku plak akan menambah perisa dlm setiap pergaduhan

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  66. carrot says:

    antara tanda2 akhir zaman

    artis d julang

    kagum and respek ye nara?

    haha

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  67. janatrafik says:

    ayoyo….
    tayang perut?mungkin baby kat dalam tu pun malu
    dengan tindakan mak dia ni…adui…
    kalau ya pun buat kempen jgnlah dedah sana sini..
    banyak lagi cara lain…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  68. shs says:

    sazy falak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  69. lolyat gang says:

    aishah sinclair tiru fesyen rambut emma watson

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  70. Rooooney says:

    Orang Islam mundur pemikiran VS Orang Islam yang educated konservative.

    Pemenangnya harus lah Orang Islam yang educated Konservative.

    Orang Islam Mundur mudah kena pijak, tak berilmu, hidup bawah tempurung, kawan-kawan semuanya jenis macam dia jugak bila ANAK dah sakit baru la merayu sana sini (too bad nak mintak tolong kawan kawan pun semuanya tahap tahap macam dia juga, time ni baru la nak merayu dekat Melayu Educated Conservative).

    At the end of the day, Orang Islam Konservative juga yang akan menang dan berjaya di dalam hidup :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 7
    • ME says:

      Rooooney,cara ko becakap cm ko bkn org islam,so pleasela jgn nk buat statement yg melapau ok?

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • Rooooney says:

        Melampau ke?

        Mana satu melampau? Atau kau kurang bijak untuk menilai kebenaran?

        Atau pun kau malu? Bila anak perempuan kau mengandungkan anak yang ada HIV baru kau nak kata kenapa someone tak buat statement macam ni awal awal?

        Open your mind. Jangan jadi kera sumbang.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
        • dorayakigirlz says:

          i da open my mind..tp rse nye kempen ni still x ley pkai n memalukn kaum perempuan..da byk da kempen ttg HIV n AIDS yg ley bg kesedaran..cume terpulang kt individu tesebut je sama ada nk amik sbg pngajaran, teladan dan sbgnye..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • mizz says:

          as salam, eh mr rooney..ko tu kedepan sangatla, sampai kena jadik islam liberal dgn plural. dah tekeliru ko ni..mengucaplah shahadah.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  71. msmifa says:

    1st tgOk ayat mula kelUaq dr mUlOt “YA ALLAH”!! biaq betOl pompuan nie sanggup tunjuk perOt dya… ngat mOdel laen upanya dya…hm….aku sndri pun malu tgOk cam na yg dya nie plak bleyh p tayang bg suma org tgOk agak2 la kalau yer pun nak berkempen…plik benO manusia zaman skank!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Rooooney says:

      Apa pelik nya?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
      • msmifa says:

        pelik sebab sanggup mendedahkan aurat yg nampak terang2 haram hukumnya… :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rooooney says:

          No such things.

          Dia berkorban untuk membantu masyrakat.

          Tak semestinya buka aurat tak boleh masuk syurga.

          Zaman sekarang ni perempuan bertudung litup pun jadi pencuri.

          Tak caya pergi lah ke guarding / watson tengok video video pencuri.

          KOMEN PLEASE?

          Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 7
        • mizz says:

          as salam, yang mcm aku cakap kat blog sebelah, jgn la bandingkan yang buruk sama buruk, tetapi bandingkan dgn yg terbaik dgn yg terbaik..insyallah ko buleh paham dari kecelaruan iman ko rooney. aku harap ko selain ko suka tgk bola la kan…ko buleh beli buku hadis 40 tu ambik dah baca…ko jgn la rasa cool sangat..takde apa pon msg ko tu..semua nyer kosong! nak jadik free thinker akhir2 zaman ni..what a waste..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • msmifa says:

          betul…x semua pakai tudung tue baek…tpi saya bercakap pasal kempen nie….byk lagi cara selain menunjukkan perOt dya…nampak mcm x elok kan tunjuk perOt mcm tUe..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  72. Rooooney says:

    Nanti kalau kau tengok anak kau mengandung ada HIV, baru kau nak bergambar macam tu?

    BODOH punya budak. maksud tersirat macam ni pun tak tahu.

    Kau ni makan pasir ke hah? Sekolah tak habis kut!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 7
    • dorayakigirlz says:

      ko lah bodoh..ske ati je ckp cm 2 kt owg..kami sume tw maksod tesirat gambar 2..tp xde care laen da ke nk berkempen..nape mst nk mendedahkan aurat sendiri pada tontonan umum..husband dy x mrah ke..kalu sy r..sy sgt malu owg tgk perot sy..bkn ckit owg yg tgk perot dy..bejuta2 owg yg tgk..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
      • Rooooney says:

        Eh mampos dia lah nak bergambar macam mana pun.

        Apsal engkau tu hodoh tahap muka jalan raya ke?

        At least dia sudi jugak nak membantu menghindari najis dadah. Daripada engkau tuh SAMPAH masyakat apa pun tak tolong? Ini dok mengata orang ko pandai lah. Memang confirm lah kau ni SAMPAH. Baik kau duduk diam je lahhh.

        Ptuuihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
      • Rooooney says:

        HOI B0D0H. Dia tak malu pun, dia yakin dan bangga.

        Jangan salah kan dia kalau perut ko buncit boroi HODOH!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
        • mizz says:

          as salam, tau pon hangat…xhengat….aku ingat cool jerk…rupanya chap ayam jugak..ko bawak2la astagfar dgn mengucap…tak tahu dan dah lupa..pegilah jumpa imam kat surau atau kariah masjid kat umah ko tu..mintak imam ajar balik yer..ha cool sangat laa..sebenarnya dah celaru iman.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • haha says:

      biarlah Rooney yg dah xsiuman dek kejahilan melampaunya tu

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
    • nur says:

      bnyk lg alternatif lain yg blh dibuat utk sedarkan masyarakat…..fikir2 kn la…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • nur says:

      bnyl lg alternatif lain yg bersesuaian jika ingin sampaikn pada masyarakat..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  73. mizz says:

    as salam, aku baca la komen mereka yang dalam ni, banyak yang menentang apa yang si sinclair ni buat.! alhamdullillah. yg setuju dgn si sinclair nih, ingat balik and repend la yer..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  74. mizz says:

    as salam mr rooney..ko ni kecelaruan iman sebenarnya…kalo ko perlukan bantuan atau ada yg x hengat dgn hukum islam..ko janganlah malu nak tanya yer.. takdenye kalau yg nasihat tu kaum ustaz dgn ustazah jer..kita sesama islam wajib ingat mengingati sesama ummat.
    to pn aishah sinclair u mungkin x pkir ape kesan keurbanan u tu kat orang lain. semoga u akan dapat hidayah rahmat dari allah s.w.t. u bace lah surah an nisa..surah yg menyatakan penghormatan kepada kaum wanita.kalo x bleh u beli la terjemahaan nyer skali.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  75. Bull says:

    Dalam fotografi, ada fotografi mengandung, tapi orang Islam tak ramai yang buat, kalau ada yang buat pun, untuk simpanan sendiri saja kat rumah..

    Halal haram fotografi adalah bergantung kepada niat, fotografi ini mempunyai matlamat untuk menyedarkan orang ramai..Bagus, cumanya, model tersebut patutnya bukan Aishah Sinclair kerana beliau sebagai seorang Muslim, perut beliau adalah aurat.. Patutnya panggil la orang putih ke, orang yang bukan Islam lah..Tak sesuai beliau memperagakan perut untuk tujuan pendidikan sebegini.. Tapi tak tahulah kalau2 ada alim ulama yang berkata sebaliknya, tak tahulah saya..

    Itu pendapat saya lah..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • mayang says:

      saya setuju dgn anda .. rasanya persoalan yg sebenar adalah modelnya yg tidak sesuai kerana dia berugama islam .Beginila jadinya kalau sesuatu usaha tidak mendapat pandangan dari pihat yg tertentu ..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  76. singa tido says:

    atas bawah tersembul,terjojol….
    apo nak jadi..

    ishhhhhhhhhhishhhhhh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Puan Sri Dato Shidah says:

    Astaghfirullahhalazim, sangat memalukan bagi saya kaum wanita. saya nak tunjuk betis pun malu. ini kan perut. hurm… niat sudah betul tapi cara yang salah. harap harap baby dalam tu sudah besar nanti bukan manusia yang akan menyebarkan virus jahat ni. semoga baby dalam tu menjadi anak yang soleh/solehah. Amin

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  78. ermmm says:

    kalo nak bkempen tayang perut ni jgn la banggakan sgt diri sendiri, kalo boleh jgn dedahkan siapa punye perut tu kalo org tu islam…diam2 je la, biar dia dan photographer jer yg tau..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. nur says:

    ape2 pon berbalik lah pada hukum yg jelas….bukanlah nk jd ustaz ataau ustazah tp sekadar teguran smoga kita mnjd lebih baik….usah menegakkn benang yg basah yg pasti yg haram tetap haram yg halal tetap halal…ianya mudah dan simple…kita yg mna umat islam ni harus menerima dng hati yg trbuka..walau semoden mana pon kita yg pasti bla tiba masanya kita semua Akan mngadap Tuhan yg SATU utk dihisab setiap perbuatan kita diatas muka bumi milik DIA bkn kita….ape2 pon moga2 kita seme diampunkn segala dosa dan mnjadi hamba yg lebih baik….so kt bwh tu copy paste pasal aurat wanita…

    Aurat wanita adalah seluruh anggota tubuhnya kecuali wajah dan dua telapak tangannya. Leher dan rambutnya adalah aurat di hadapan lelaki ajnabi (bukan mahram) walaupun sehelai. Pendek kata, dari hujung rambut sampai hujung kaki kecuali wajah dan dua telapak tangan adalah aurat yang wajib ditutup. Hal ini berlandaskan firman Allah Subhanahu wa Ta’ala,

    “Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak darinya.” [TMQ An-Nur (24):31].

    Yang di maksud “wa laa yubdiina ziinatahunnaa” (janganlah mereka menampakkan perhiasannya), adalah “wa laa yubdiina mahalla ziinatahinnaa”, maksudnya janganlah mereka menampakkan tempat-tempat (anggota tubuh) yang di situ dikenakan perhiasan. [Lihat Abu Bakar Al-Jashshash, Ahkamul Qur`an, Juz III hal.316].

    Selanjutnya, kalimah “illa maa zhahara minhaa” [kecuali yang (biasa) nampak darinya], ini bermaksud, ada anggota tubuh yang boleh dinampakkan iaitu wajah dan kedua telapak tangan. Demikianlah pendapat sebahagian sahabat, seperti Ibnu Abbas, Ibnu Umar dan juga Aisyah [Al-Albani, 2001:66].

    Ibnu Jarir Ath-Thabari (wafat 310H) menjelaskan dalam kitab tafsirnya, Jami Al-Bayan fi Tafsir Al-Qur`an Juz XVIII ms 84, mengenai apa yang di maksud “kecuali yang (biasa) nampak darinya (illaa maa zhahara minha)”, katanya, pendapat yang paling mendekati kebenaran adalah yang mengatakan bahawa, yang dimaksudkan (dalam ayat di atas) adalah wajah dan dua telapak tangan.

    Pendapat yang sama dinyatakan Imam Al-Qurthubi dalam kitab tafsirnya Al-Jamia li Ahkam Al-Qur’an, Juz XII hal. 229 [Al-Albani, 2001:50 & 57]. Jadi, apa yang biasa nampak darinya adalah wajah dan dua telapak tangan sebab kedua anggota tubuh inilah yang biasa nampak dari kalangan Muslimah di hadapan Nabi Sallalahu alaihi wa Sallam sedangkan baginda mendiamkannya. Kedua anggota tubuh ini pula yang nampak dalam ibadah-ibadah seperti haji dan solat dan biasa terlihat di masa Rasulullah iaitu di masa masih turunnya ayat Al Qur`an [An-Nabhani, 1990:45].

    Dalil lain yang menunjukkan bahawasanya seluruh tubuh wanita adalah aurat kecuali wajah dan dua telapak tangan ialah sabda Rasulullah kepada Asma’ binti Abu Bakar,

    “Wahai Asma’ sesungguhnya seorang wanita itu apabila telah baligh (haidh) maka tidak boleh baginya menampakkan tubuhnya kecuali ini dan ini, seraya menunjukkan wajah dan telapak tangannya.” [HR Abu Dawud]

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  80. org tue. says:

    budak sari pati kat atas tu kenapa?beria iya mempertahan siperut buncit?dah gila babi ke?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    • dr. watson says:

      dia bipolar – minggu ni dia kena personality budak sekolah rebel nak pakai macam artis tapi mak tk kasi. Masuk sini lepaskan geram. lain kali bwat dono je cam lain2 org yg sakit mental. Jgn tegur lagi dia merepek tk tentu arah :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Si Rooney pun patutnya jgn dilayan komennya. Dia JKK – Jin Kacau Kampung.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Whadda F? says:

    You ols ni lawak laa…kalau you ols ni kesah sangat pasal aurat, jangan la baca blog gosip artis. Pegi duk diam2 baca blog Islam. Kata blog pasal gosip artis, cenggini la isi kandungan dia. Duhhhh~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • Bull says:

      Cuba nak mengubah dunia hiburan menjadi lebih Islamic, barangkali..Semoga tercapai hajat itu..Biar semua drama jadi macam Nur Kasih semuanya..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • msmifa says:

      awak x paham ka semua org tgh berikan pendapat masing2…x salah nak tegOq pOwn…jnji bahasa yg diorg gunakan tak KASAQ…ada unsur nasehat dan teguran pada semUa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gosipgurl_fea1 says:

      Whadda F< haha nice troll babe!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • nur says:

      lawak pebendanya??sesama islam tegur menegur xde masalah….trima dng hati yg trbuka…baca blog artis ke blog ilmiah ka..kalau ada salah tetap kne tegur so xde masalahnya….kita kne buka minda dan terima teguran….
      its simple….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. garpu sendok says:

    tahu hukum tp sengaja!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  83. Rooooney says:

    Orang Islam mundur pemikiran VS Orang Islam yang educated konservative.

    Pemenangnya harus lah Orang Islam yang educated Konservative.

    Orang Islam Mundur mudah kena pijak, tak berilmu, hidup bawah tempurung, kawan-kawan semuanya jenis macam dia jugak bila ANAK dah sakit baru la merayu sana sini (too bad nak mintak tolong kawan kawan pun semuanya tahap tahap macam dia juga, time ni baru la nak merayu dekat Melayu Educated Conservative).

    At the end of the day, Orang Islam Konservative juga yang akan menang dan berjaya di dalam hidup!

    :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
    • untuk rooney says:

      sambungan…dan merana di neraka selama-lamanya.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • mizz says:

        as salam, ko la mundur sebenarnya, bahasa pon guna bahasa orang sungai..ultra educated conservative pon dah mintak tolong ker orang islam mundur, sebab untuk kesinambungan idup masing2. kenalah idup, sebab gelombang yang dikatakan mundur ni, dah menghempas ultra melayu educated conservative..setiap celah blogs, anykind of blog, dah banyak orang islam mundur ni mempertahankan agama..ko pegi la mana2 rooney..situasi dia sama ajer. sebenarnya idea ko ni idea lama yang dicedok dari mustafa kamal attarturk, yg mayatnya tak diterima bumi..so fikir la sebelum bercakap. tulisan ko tak menggambarkan keeducated n konservatif ko tu.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Rooooney says:

          Susahnye nak bercakap dengan manusia konservatif macam engkau ni.

          Adoi. Aku je guna bahasa macam tu sebab nak memudahkan korang faham. Karang aku cakap style terlampau educated langsung korang tak faham.

          Anyway aku tak nafi kan kalau kita ni alim sangat kita boleh berjaya. Cuma sometimes kalau kita open-up sedikit fikiran kita ni, accept small small things dekat luar kita, kita akan jadi lebih berjaya. We could have more friends.

          Ini tidak, bila buat perubahan sedikit nak melenting. Do you like when i use bad words such as anjing kena baling batu or i spelled bodoh with zero in it? Of course lah i had to spelled with a number sebab kalau tak this comment won’t be post (sebab ada filter).

          Konservatif people, with short-mind has proven to be a very boring person. Seorang yang membosan kan. You’ve seen it, and i’ve seen it.

          …..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rooooney says:

          Susahnye nak bercakap dengan manusia konservatif macam engkau ni.

          Adoi. Aku je guna bahasa macam tu sebab nak memudahkan korang faham. Karang aku cakap style terlampau educated langsung korang tak faham.

          Anyway aku tak nafi kan kalau kita ni alim sangat kita boleh berjaya. Cuma sometimes kalau kita open-up sedikit fikiran kita ni, accept small small things dekat luar kita, kita akan jadi lebih berjaya. We could have more friends.

          Ini tidak, bila buat perubahan sedikit nak melenting. Do you like when i use bad words such as anj!ng kena baling batu or i spelled b0d0h with zero in it? Of course lah i had to spelled with a number sebab kalau tak this comment won’t be post (sebab ada filter).

          Konservatif people, with short-mind has proven to be a very boring person. Seorang yang membosan kan. You’ve seen it, and i’ve seen it.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
        • mizz says:

          as salam, tapi tulisan ko tak lambangkan educated pon! serius..!ko ni tak paham hadis ker..rasullullah s.a.w yang terpuji itu pun ada mengatakan yang islam tidak menolak pembangunan, tapi biarlah yang bersesuaian dgn syariat islam. it simple as is it…kenapa perempuan kena jadik jahiliah balik, sedangkan al-quran dan nabi mengangkat martabat wanita ketempat yg paling tinggi. tgk ko pon x nafikan kalu kita ada iman berlebih insyallah akan berjaya..makna dalam hati ko rooney ade taman lagi..! cuma polish sket, semoga ia nampak ikhlas. boring tu ko jer yg carik. cuba ko tak boring, berselawat jer tiap minit..ha ker hati ko tenang, dari ko sokong n tgk perut orang..!! islam itu indah.dan yg terbaik..aku tak boleh ko let down n smack down our religion! sampai mana ko nak jadik ultra minded teropen dan terbagai..!! ko nak friends2 boleh..tadahal..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • cfinger says:

          open sgt ke ko nih?educated sgt ke?
          time bini/ mak(kalau ko ni umur 10 taun la)/adik pompuan ko prgnant,amik pic perut dia,pastu buat mcm kt ats.
          pastu ko g berkempen kt shoping complex.. ade bran?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nur says:

      berilmu tapi tidak berakhlak…ape kegunaan dia??mcm gayung nk bwt ambk air tp bocor???hummm..fikir2 kn la…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  84. alia says:

    korang yang duk gaduh2 neh..abg nara gak la yg untung!!!hahahaha………

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  85. siti mangkuk says:

    Abg & adik sama jer…dua2 ISLAM tp mengalahkan org kafir…nie la penghuni NERAKA..tayanglah selalu…mane tahu dapat masuk syurga kan…tepuk dada tanya IMAN…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. TanyaLelaki says:

    bape Rm dapat tunjuk perut boyot camtu? mesti masyuk tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. bosan says:

    ntah la..bosan dgn org Islam yg tak bole terima teguran org lain n perli ckp org yg menegur tu ustaz/ustazah..
    adoi..fikiran org mcm ni la wat org Islam kena tindas..dipandang rendah..cmne la org bkn Islam nk hormat kite kalo org Islam sndri tnjuk perangai mcm bukan Islam…kwn sy kta penah org cina tanya dia, minum ke?die jwb org Islam tak boleh minum..berdosa..lepas tu kwn cina dia jwb, kenapa kwn die yg lain melayu Islam tu bole minum?malu lah mcm tu dgn org bukan Islam..nnti diorg ingat kite ni menghalalkan semua tu..jgn ingat semua org bukan Islam tu betul2 tahu pasal hukum halal haram dlm Islam..mereka pon slalu tertanya2..mereka selalu tanya tentang aurat..ada kwn kristian sy tnya sy pakai tudung ni mmg tak bole bg sape2 tgk rambut sy langsung ke,mean kt rumah pon tak bole bg org len termasuk family sndri tgk ke.mean diorg ni taktau psal aurat kte ni.jd bila diorg tgk org Islam lain buka aurat, diorg msti confuse mana satu yg betul ni, boleh tunjuk rambut atau tak,boleh tunjuk perut atau tak.lalu diorg pon fikir yg Islam ni bukan la agama yg mcm diorg sangkakan sblm ni.aduh malu betul lah…nak sgt jd Islam konservatif modern bla3…smpai tergadai maruah agama di mata org bukan Islam..tu yg buat diorg lg giat nk dakwah agama diorg kt org Islam tu..fikir le..n sape yg tak hbs2 nk ckp org yg menegur tu ustaz/ustazah/tunjuk alim n tak ptt pgi baca blog gosip tu,terpulang la pada korg..org yg menegur tak semestinye ustaz/ustazah..siapa2 pon boleh..tidak terhad pd gelaran atau tempat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. hmm tegur elok2 pun kena hentam gak. demi kebaikan seme. klu mende2 yg tak sesuai ngan adat budaya kite, apatah lai agama, tentu ade sbb yg membuatkan perkara tu dilarang. mungkin kesannye bukan sekarang tp jangka masa panjang. dosa pahala, perkara ghaib so maleh aa nk diskus.
    sebagai contoh semasa mengandung elakkan pakai baju ketat. klu korang biasa tgk ‘in the womb’ kat national geographic (konfem ramai tak tgk kih3x), takan korang tak xble imagine camne keadaan baby dlm tu. mak saleh pun pandai tak pakai baju ketat sbb syg baby. pakaian terdedah pun ble membahayakan kesihatan baby dan ibu. ‘angin’ msk lam badan ni haru beb….mmg kesan takan nmpk sekarang, tp sok2 dah tua baru lah tahu. tu psl org2 skarang, branak sorg pun mcm2 hal sakit itu ini. tp org zaman dulu rilek je branak ramai2. selain berpantang, mase peknen pun jaga. ok aaa, klu ikut dia ni, mase ni je dia terdedah, tp mana le kite tahu mase lain, kemain lai dia tayang perut. mcm2 ‘mende’ dah msk tuh… sekadar berkongsi, klu tak caye, tnye lah org2 tua bidan2, tak pun jgn asyik tgk rancangan hiburan je, jenguk le dokumentari kan cenel2 info tuh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0