Written by serenity | November 20th, 2011

Michelle Wee, atau nama Islamnya, Dalili Michelle Abdullah Wee telah selamat melangsungkan pernikahan dengan Tengku Naharuddin yang mesra dengan panggilan Deqwan dalam majlis pernikahan yang disiarkan secara langsung oleh rancangan Melodi di TV3 sebentar tadi. Michelle yang telah memeluk Islam 27 Julai lepas, menerima hantaran berjumlah RM 8,888.00 dan mas kahwin RM 300. Tahniah diucapkan.

Ikuti video yang berjudul Nasi Goreng Cina ini. Video dan gambar, kredit pada CST Production.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

94 responses to (GAMBAR DAN VIDEO)Michelle dan Deqwan Selamat Langsungkan Pernikahan

  1. lily says:

    tahniah…jd muslimah yg baik yerrr………

    0

    0
  2. najmi says:

    comelnya video diorang, nak menitik airmata

    0

    0
  3. casper says:

    sweet.. :)

    0

    0
  4. casper says:

    tahniah deqwan n michell :)…soo sweet

    0

    0
  5. dahlia says:

    tahniah..

    0

    0
  6. lia kahb says:

    tahniah.semoga berbahagia

    0

    0
  7. nadira says:

    romantik giler diorang…sweet2

    0

    0
    • 1/2 Tiang says:

      cam myanmar ngan bangla.

      0

      0
      • eleh eleh says:

        adakah video ni part first tu dia nak cakap kat mak dia, yang dia duk serumah ngan deqwan? hmmm…

        0

        0
        • aeiou says:

          michelle kata ‘dia kat rumah kawan dia’ ..dia tak kata pun ‘saya kat rumah saya’…dan dia juga ada kata dia x kesah deqwan kahwin dgn brp org sekali pun(termasuk michelle, 4 org la).so kita boleh bersangka baik, bahawasanya mereka ni dah kawen.tambah2 lagi bila keluar next scene naik motor tu (ini kisah cinta mereka/this is their love story)..maknanya scene tu adalah flashback kisah cinta mereka lps kawen..which means, 1st scene tu adalah kehidupan mereka selepas kawen…wallahualam…

          0

          0
        • Ana says:

          haah.. kalo tgk balik pn.. first scene tu mcm dorg da kawen n berada kt rumah kwn dorg :) “our relationship is still good. it’s not a problem for us” boleh menunjukkn yg dorg da kawen n masih kawen ^_^v
          wallahu ahlam :)

          0

          0
  8. Labi-Labi says:

    tahniah..

    Jom jenguk blog saya.. :)

    0

    0
  9. Syarika says:

    Wish both of u beutiful marriage! Congrats!

    0

    0
  10. cuteness says:

    part yang”pegang pada iman” plaing best!!

    0

    0
  11. iman says:

    suke part”pegang pada iman”..:’)

    0

    0
  12. macam trailer movie cinta china or taiwan..sweet gile~

    0

    0
  13. mino says:

    Tahniah michell & deqwan, smoga kekal melayari bahtera brkeluarga dgn pnuh kaseh syg dn mnjdi sorg istri solehah & suami yg dpt mmbimbing ia dgn baik dlm keislaman Ameen…..

    0

    0
  14. Anon says:

    I can see camel toe woohooo

    0

    0
  15. choki terperanjat sakan.. says:

    Mmg sweet video tuh… part pegang pada Iman tu mmg best… Tahniah pada Dalili Michelle.. semoga anda diberikan keimanan yg kuat dan diserapkan nilai nilai agama yg tinggi… Selamat datang sister!!!

    Selamat Pengantin Baru…

    P/S: sebut nasi goreng cina nie membuat lapar la plak.. hihiii

    0

    0
  16. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    lov u michelle jangan pulak u hilang dari melody ok semoga bahgia

    0

    0
  17. q says:

    Betina ni nampak tua dari pengantin lelaki..yuckssss!!!

    0

    0
    • farrah says:

      Who are you to called her “Betina”? Nampak Tua? Yucccksss?

      You will know how it feel when someone say this to you soon.

      Whoever you are, Miss/Mrs?or Mr,
      we need to respect others.

      0

      0
    • congratulations q, you just won yourself “hatiku dibakar mentega dan lepa susu lady’s choice yang suka menerjah di eskalator”. you’re entitled to opinion of no opinion.

      0

      0
    • q sengal says:

      apa punya sengal la ko ni…haha…
      x yah nk ckp dia tua or what ever la..
      ko kena ingat sedang isteri 1 nabi kita pn lg tua dr nabi tau..
      umur tu bukan masalah..
      x kira lah muka kau berkedut ke..nampak tua ke apa ke..
      janji hati & kasih syg tu ada..
      kau ingat klu muka MUDA smpi ke tua pn nampa MUDA jugak ke??
      ayo! ape dah..doakan yg terbaik buat dorg da la….ish~ hang ade akai ke tarak?

      0

      0
  18. cik peah says:

    pegang xleyh tp kalo nek motr same2 bleh plak. adesss +_+

    0

    0
  19. benci ko q!! says:

    pehal plak ko mcm psyco minah??ko makan aty ae x dapat laki die?? sengal punye makhluk!

    0

    0
  20. An Non Sense says:

    muzik video ni epik sangat…layannnnnnnnnn……….

    0

    0
  21. bukan ke penah keluar gambar michell dalam hotel with some guy ke? *just asking..jangan marah yea.

    0

    0
  22. miss wawa says:

    menyampah plk bila tgk video ni..bkn jealous k..tapi mcm betul aje si laki tu bila michelle naik moto sentuh dia,dia mcm tak bagi..tu depan kita..blkg kita..

    0

    0
    • ctfza says:

      Xpayah menyampah la.. Biar la yg kt tak nmpak sibwlakang tu..itu urusan dia dgn Allah..at least dia buat mcmtu dlm video ni indirectly dia beri perngatan pd kt semua tntng hukum Allah.. Biarlah diri dia pun mgkn tak perfect tp sekurang2nya masih ada lg ilmu agama dlm dada dia dan dada kt semua

      0

      0
      • NakKomenGak says:

        sy sokong sgt ngan ctfza…at least de gak motif y die cube smpaikan..x dinafikan byk kekurangan nyer dlm video tsbut…tp, congrate for them coz x de adegan pegg2 y mostly dilakukan oleh public figure len…tq
        btw, C.O.N.G.R.A.T.U.L.A.T.I.O.N for deqwan n dalili..May ALLAH showering His blessing for both of u…Be Good Muslim n Muslimah k…=)

        0

        0
        • mr k says:

          hurm..dlm video je pn naik moto….xkn la 2 org tu nk naik moto g keje…napa x soalkan pasal dlm troli lak…small matter je la…lgpn nie mayb idea dr pengarah video tu…

          0

          0
        • mashi says:

          better laa dari pasangan yang 2-3 keturunan melayu tapi prewedding shoot over2 peluk2 macam dah kawin~

          0

          0
        • nina says:

          better laa dari pasangan yang 2-3 keturunan melayu tapi prewedding shoot over2 peluk2 macam dah kawin~

          0

          0
  23. anonymous says:

    jalan crita video tu tiru crita 3hati 2dunia 1 cinta dari indon.. dr pegang pd iman, naik motosikal dll

    0

    0
    • lili says:

      ha’ah. aku pun pernah tengok cerita tu. video director dapat ilham daripada situ kot. plus cerita tu pun melibatkan cinta antara lelaki muslim dengan perempuan kristian..

      0

      0
  24. aku pun tak tau btul x says:

    dgr citer diorg ni sblum kawin dh dok srumah…
    sama mcm sorg lg mamat melodi tu… zwan…. dok dgn gf dia srumah

    0

    0
    • mulut capoi says:

      KENAPA X TERJAHHHHHHHHH
      KOTORNYE KEHIDUPANN……TAUBATLAH…..

      0

      0
      • yunie says:

        jangan bersanga buruk…hal yang xnampak jangan di war war kan…nnt takut timbul fitnah pulak..kan ke tambah dosa sendiri huhuhu..ape2 pon tahniah michelle and deqwan..hope berkekalan hingga akhir hayat…^^

        0

        0
        • yume says:

          kalau tak nampak dengan mata sendiri.. tak payah nak ccerita.. setakat dengar cerita dari mulut orang… tak guna gak.

          0

          0
      • saje nak bagi tauuu says:

        psl zwan dok ngn gf die aku xtauu..

        tp kalo deqwan ni setahu aku x la..mak aku kwn baik ngn mak ewan ni…cos ewan ni anak mak jugak..ayah die dh ninggal lame. so kalo ada pape kenduri ke ape, mak die mest datnag dgn ewan atau adik2 pmpuan dia.tp since adik pmpuan die blaja lg, deqwan la yg slalu bwk mak dia g mane2…. :)

        0

        0
    • sapa q says:

      Betullah si q panggil dia ‘betina’…sorrylah..aku nympah pompuan ni sbb mulut longkang dia dlm Melodi..kalau cakap tak ada tapis..sekarang apa rasa kalau dia kena..Sakitkan!! Yg pelik org lain sibuk nak cover pesal..

      0

      0
    • kawan lama says:

      suke2 hati jer nak wat fitnah camtue kan….stakat dengar citer xde bukti sahih jangan wat statement…

      0

      0
  25. uncle amran says:

    dh byk terjadi, masuk islam hanya krn cintakan manusia dn nk kawen..bila cinta itu pudar, maka imannya turut pudar..anak2 jd mangsa dn tak tau nak ikut sape bila terjd perebutan stlh berpisah..hrp mrk tak mcm ni..cian anak2 yg dilahirkan itu..

    0

    0
    • farrah says:

      Mana kita tau masuk Islam sebab tu. We can’t just simply say that. Sepatutnya Kita tersenyum dgn kehadiran saudara baru dalam Islam. And kita sama2 doakan dia..
      Kita yang Islam dari lahir ni dah cukup kukuh kah iman sampai boleh cakap iman manusia tu akan pudar?

      Apa pun yang akan terjadi, tak baik buat spekulasi sendiri.

      Semoga Dalili mendapat Rahmat dan keberkatan dariNYA.

      Semoga kita juga mendapat petunjuk dan kesedaran untuk berhenti bercakap buruk tentang manusia.

      Amin..

      0

      0
      • marie says:

        sy stuju dgn komen anda..terlalu cpt anda y brnme uncle amran meletkkan buruk sangka..bukankah buruk sgka tu berdosa?fikir2 kan wahai manusia…tgjwb bgaimana strusnye dy mnjdi muslimah terltk pd suami..bkn ke lelaki y sptt mnjd pemimpn kpd wanita..FIKIR2 kan mampukah anda uncle amran?

        0

        0
        • yume says:

          berapa ramai semasa zaman nabi yang memeluk islam setelah menjadi tahanan tentera Islam? Jangan persoalkan dan memikir kedepan perkara2 begini… doakan semoga orang seperti ini menjadi Muslim yang benar, yang bila cinta pudar iman tetap dihati.

          0

          0
        • yume says:

          kalau masuk islam sebab perkahwinan, rasanya itu bukan masalah. sudah hidayahnya dtg mcm tu… kita doakanlah moga Islamnya itu semakin lama semakin baik dan si suami dapat membimbing isteri dengan baik. bukan berfikiran sempit begini.

          p/s: setahu aku, ketika zaman nabi dulu berapa ramai yang memeluk Islam selepas menjadi tahanan tentera Islam. (betulkan aku kalau salah) . Adakah kita patut menganggap mereka masuk Islam kerana menjadi tahanan dan bukan kerana mmg kehendak hati mereka?

          0

          0
    • kau cakap x serupa bikin says:

      uncle, saloh satu care nok menyeborkan islam adalah melalui perkahwinan. lantak michel (xpasti ejaan) masuk islam kerana nok nikoh, kekgi, dekwan ajorla michel pasal islam.. jadi, mari lah kite doakan yg termolek untuk mereka. jangan buat assumption ‘pudar iman’ yang xtahu mane pale eko tu. bereh?

      0

      0
    • myblowie says:

      my dad cina, kawin ngan mak I melayu, masih untuh keimanan, siap anta kami adik beradik sekolah agama, pergi kelas fardu ain, kami adik beradik sumer khatam, my dad pun dah tunai haji 2x..
      jangan doakan benda2 yang tak baik kat orang..setiap apa kata2 kita tu adalah doa… mak saya cakap, jangan doa benda yang buruk kat orang nanti doa tu akan balik semula kat diri sendiri..kalau tak diri sendiri, kat kaum kerabat sendiri la.. kalau rasa takde benda nak cakap, just shut your mouth.. thats better daripada mengeluarkan statement yang tak baik even terdetik dalam hati sekalipun.. so kalau terdetik benda yang tak baik ,,istighfar banyak2,,, semoga anda2 sekalian faham walaupun dalam hati tu ada sejuta dendam kat diorang..

      0

      0
  26. nk bg tw says:

    nk gtw je, time part nek moto tu, dye cam ade tiru dalam filem 1 cinta, 2 dunia n 3 hati. :)

    0

    0
  27. Cha says:

    Sumpah sweet je diorang. HATERS jangan laa nak mengutuk lebih2. cuba laa happy dengan kebahagiaan orang lain

    0

    0
  28. hairan says:

    Saya nak suggest kepada nara, tak payah buka la ruangan komen ni. x payah interactive sebab rata2 yang masuk sini semua dengan niat nak tunjuk baik dan cari kesalahan orang. Apalah ada pada video tu, dia cuma seronok nak kawin. Tak boleh ke kita ambil pada face value, enjoy the video dan doakan yang baik2. Soal dia duduk serumah ke apa ke tak payah la dipertikaikan. Kita pun bukan malaikat. Orang kita beginilah perangainya, bila ada yang elok mesti nak juga korek yang busuk2 tu..macam mana nak maju. Minda tak terbuka langsung. Soal betul tak betul dia pegang atau tidak tu tak perlu lah kita nak menyampah atau apa pun. kalau dia tunjuk dia duduk satu rumah pun bukan main marahnya, kalau dia tunjuk tak boleh pegang kata bermuka2 pula..hairan perangai manusia.

    0

    0
    • mamat says:

      apalah ada pada video???

      orang zaman sekarang kejar sangat prewedding video. aku mals nak komen scene-scene dalam video, nanti kata aku ni berlagak baik pulak. kalau dah nikah, hah, nak buat video postwedding pun boleh. masa tu baru halal segala. kau pun kalau cakap, fikirlah juga. pandai kata orang.

      kadang-kadang, orang lain bukan nak pertikaikan ke apa. diorang cuma nak kita jangan jadi ‘macam tu macam ni’. adoiiihai.

      0

      0
  29. meeradiana says:

    so sweet..semoga kekal deqwan n lili..

    0

    0
  30. busy body says:

    Kepada pengantin perempuan…lepas ni tak payahlah kejar artis lain utk dapat hot story bila dia org nak berpisah.sebab cara u berkerja mcm lah u bagus sgt…….takut2 badi terkena kat u pulah….

    0

    0
  31. adaakukesah says:

    sepatutnya kita doakan diaorg, kebaikan dorang..bukan kutuk. kita sapa nak menilai manusia. hanya Allah S.W.T ja yang bleh menilai hambanya.

    0

    0
  32. ciput says:

    tau xpe…cbuk je nk judge org itu ini…yg ptg deqwan dh dapat pahala sbb bertambah lagi umat Islam kt dunia ni.. kslahan2 dorg sblm tu xyh la nk msuk cmpur…hanya Allah Yang Maha Mengetahui semuanya….doakan yg terbaik tuk dorg ckupla…

    0

    0
  33. tak tahu????????? says:

    nak tanya….camel toe tu ape?

    0

    0
  34. Blog Pink says:

    sangat simple dan menarik semoga perkahwinan mereka kekal hendaknya..kita sebagai orang islam patut gembira dengan perkahwinan mereka….

    suka part yang penting pegang pada iman…nice quote…

    0

    0
  35. mama says:

    Tngk nilai hantaran n maskahwin, alakadar je kan. X mcm org glemer lain. Moga kekal bahagia ke pintu syurga.

    0

    0
    • tahah says:

      agaklah.. 8 ribu aja eh.. dan hantaran 300,,
      kalau ekotkan anak naza nih lagi kekaya.. (sgt kaya)
      jadi.. org yg letak tinggi2 nih melayu ajalah.. perasan best kot..

      0

      0
  36. oleydoley says:

    chop! tumpang tanya. deqwan nie muka cam familiar lah. cuba nk ingat kt mane pernh tgk muka die nie. ade kah die nie artis jgk? or pengacara? help help!

    0

    0
  37. lis says:

    pengantin lelakinya hensem……dah jodoh…..

    0

    0
  38. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Deqwan, Gambar, Langsungkan, Pernikahan, SELAMAT, […]

    0

    0
  39. cik dalili says:

    tahniah dr Siti Nordalili kepada Dalili Michelle.. huhuhu.. nama u sama lah dgn nama saya.. xramai yg de nama yg same cm saya.. hrap lepas ni turn saya plak berkahwin..

    0

    0
  40. win says:

    tahnah michelle selamat penggantin baru mudahan perkhawinan ini akan berkekalan segingga ke akhir hayat… respect kat michelle wang hantaran macam orang biasa berlainan artis lain yang bermegah dengan wang hantaran….

    0

    0
  41. anamizu says:

    semoga dorang bahagia selamanya… pedulikkan lah ape org nak ckp.. yg HATERS ni pon sibuk nak korek keburukan org..itu hal dorang dgn pencipta dia la.. pahala dosa, sape kite nk judge org lain.. keep it up deqwan & michelle!!! =)

    0

    0
  42. Akus says:

    sweetnyer..video diaorg…congrats!! moga kekal selamanya….

    0

    0
  43. SAJALAHKAN says:

    mmm taniah la yer..

    0

    0
  44. Alhamdulillah.Bertambah lagi umat islam.syukur

    0

    0
  45. Ryn@ says:

    alaaa…sedeh plk tngk video clip ni…tringat pulak psl my mom yg tpaksa mhadapai hidup tanpa kasih sayang dari mertuanya yg tidak merestui pernikahan antara my mom and my dad sehingga akhir hayat nya…almaklum la…my mom Chinese and my dad Malay…huhuhu

    0

    0
  46. Ms S says:

    selamat pengantin baru…..selamat menjadi saudara baru Dalili Michelle Abdullah Wee.

    0

    0
  47. ali says:

    chumel time michell ikat tali…:-)..very nice effort bro…semoga d beri kekuatan…

    0

    0
  48. bat says:

    so sweet

    0

    0
  49. zonks says:

    comel sgt video tu!

    0

    0
  50. dewi says:

    Yeayy congrats Dalili ( ala comel nya nama) hehe.. semoga perkahwinan berkekalan sampai akhir hayat. and welcome to Islam. =)

    0

    0
  51. lili says:

    maaflah kalau nampak macam negative. cuma saya ada rasa pelik sikit. dalam video, michelle tak nak pegang deqwan masa naik motor dan gunakan tali. tapi kenapa dalam satu scene ni, michelle boleh letak kepalanya di bahu deqwan? walau beralas pun, boleh eh macam tu?

    confuse confuse.

    0

    0