Written by AbangNara | September 18th, 2012

Bersempena dengan perayaan pembukaan kedai keseratusnya di Malaysia, pakar penghantaran piza utama dunia mengumumkan komitmennya untuk usaha amal melalui kempenya, ‘100,000 Meals-for-the-Needy’. Pengumuman tersebut telah dikongsi bersama pada Majlis Iftar anjuran pelakon cilik Mia Sara Nasuha baru-baru ini, dimana Domino’s Pizza Malaysia telah bekerjasama menaja majlis tersebut.

mia

Mengikut kajian, hampir 5% daripada rakyat Malaysia tidak mendapat khasiat yang secukupnya. Menyedari hakikat itu, Domino’s Pizza Malaysia menghulurkan bantuan kepada golongan yang kurang bernasib baik ini melalui salah satu inisiatif ‘Corporate Social Responsibility (CSR)’ dengan menganjurkan program ‘Membungkus Makanan’ pada 13 Oktober 2012. Melalui program ini, seribu bungkus makanan bernilai RM 100,000.00 akan disediakan dan dibungkus dengan bantuan 240 orang sukarelawan.
mia
Makanan tersebut akan diagihkan kepada golongan tidak berumah dan juga keluarga-keluarga miskin yang menghadapi kebuluran di seluruh Malaysia. Kandungan bungkus makanan ini mengandungi makanan ruji yang boleh bertahan selama tiga tahun dan antaranya adalah beras, tepung, sayuran campuran dehidrasi dan pek vitamin.
mia
Bermula dari 6 Ogos hingga 12 Oktober 2012, para pelanggan Domino’s Pizza boleh menyertai pemacu program menangani masalah kebuluran ini dengan hanya membeli pizza kegemaran mereka. Dengan setiap pesanan, Domino’s akan menyumbangkan RM 0.10 untuk menjayakan program 100,000 Meals-for-the-Needy tanpa sebarang kos kepada pelanggan mereka.
mia
Hasfahlinda Hassan, Pengurus Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia dan Singapura turut hadir di Majlis Iftar adik Mia Sara Nasuha untuk memberi penjelasan kepada tetamu tentang program 100,000 Meals-for-the-Needy yang juga merupakan program CSR terbaru dan terbesar Domino’s.

Antara selebriti tempatan yang turut hadir di majlis tersebut ialah penyanyi Kaka Azraff dan pelakon remaja Elfira & Ezlisa Loy. Turut sama memberi sokongan untuk program 100,000 Meals-for-the-Needy ialah Lisa Surihani dan Fizo Omar.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 responses to Mia Sara, Elfira Loy Dan Domino’s Pizza Lancarkan Kempen 100,000 Meals-for-the-Needy

  1. 1st kot... says:

    Mohon jadi 1st…

    0

    0
  2. boni kacak says:

    Hasfahlinda Hassan, Pengurus Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia dan Singapura –> macam jehan miskin la muka dia..

    0

    0
  3. Selitone says:

    Apa nama roti Domino yang sedap tu eck? Yang bentuknya panjang macam roti manis yang biasa kita buat celop roti tu?

    0

    0
  4. serabutperut says:

    yang mcm jehan tu adik elfira loy la. bknnye linda tu. lol !

    0

    0
  5. lady zaza says:

    Miasara pun ade signature. Ala. Tomei2.

    0

    0
  6. Haniyah says:

    Makin lama makin cantik elfira nie… Kalau jga tingkah laku, jaga displin, bole pegi jauh nie…

    0

    0
  7. oppanarastyle says:

    alahai lapar laa pulak…saya kelaparan neh kalau dominos deliver satu new york crust topping beef peperoni boleh tak…..heee

    0

    0
  8. Kepologi says:

    skg sy suka bdk y berlakon pelarian tu..sape nama dia hah..pandai btl dia berlakon..bobok berlakon lgi best dari mia sara la..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    heh korg nih..dgn bdk2 pon nk dibanding2 kan..da rezeki c miasara..

    0

    0
  10. lolipop says:

    knpa ya, muka mia dh tak comel dh sya tgk.

    0

    0
  11. mia kayu kayan says:

    bdk yg dlm pelarian n mencari nurfitri tu lg best.xde pon nk publisiti Murahan!bagus je dia.pandai hormat org..puteri balqis tu baru ada kelasssss.

    0

    0
  12. sepatu putih says:

    Emmm apa2 aje lah komen,pelakon kanak2 macm mia sara pun hendak dihentam.Sudah rezeki dia untuk berlakon kenapa kita hendak mempertikaikannya.Cuba lah doakan yang baik2 ini tidak tahu hendak mencaci saja.Namanya pelakon kanak2 tak semua nya boleh belakon dengan baik.Tapi diakui puteri balkis tu memang pandang berlakon dan Mia Sara pun ok juga cuma perlu di asah lagi bakatnya.

    0

    0
  13. baracinta says:

    Xtau nak ckp la.yg i tau mia n bpk dia mmg kurang ajar dgn production.ramai yg ckp.n i pun penah jmpa dowang kat set.mmg kurang ajar +diva habisss.maybe dpn org tepaksa plastik la kot.aqish mmg pandai hormat org.sbb tue job xbehenti walau dia kena ank tiri dgn wartawan.ayah mia jual nasi lemak dulu tp xmengaku.kuat mabuk.doa la dowang ni dpt hidayah.dah hanyut sgt mia nie.

    0

    0
  14. […] Mia Sara, Elfira Loy Dan Domino’s Pizza Lancarkan Kempen 100,000 … […]

    0

    0
  15. nderlying rid audio perverted… who guaranteed approach head or just excellent and with
    pet’s stretched far more, shouldnt i? And he even went gentle in I for me me drop to transpire. What many others could see as continues to be The that he experienced to confirm toilet.

    0

    0
  16. null says:

    A person essentially lend a hand to make significantly posts I’d state. That is the very first time I frequented your website page and up to now? I surprised with the research you made to create this particular submit amazing. Fantastic task!

    0

    0