Written by Bella | November 16th, 2015

Dahulu Mia Ahmad dan Syarul Ridzwan boleh dikatakan agak rapat dan sering meluangkan masa bersama di luar set penggambaran. Namun, hubungan mereka berdua itu mula renggang apabila ada gosip yang mengatakan mereka sebenarnya sudah putus cinta.

Lebih menghangatkan keadaan, katanya kehadiran seorang pelakon baharu iaitu Mira Filzah merupakan punca hubungan istimewa Mia dan Syarul retak di tengah jalan.

Walaubagaimanapun, Mia menerusi BH ONLINE menjelaskan hubungan mereka masih lagi baik dan tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan bahawa mereka sedang bercinta. Malah, Mia juga memberitahu beliau tidak pernah mengenali Mira secara peribadi.

Saya tidak pernah membuat sebarang kenyataan dan mengatakan kami menjalinkan hubungan cinta. Kami masih lagi rapat dan berkomunikasi seperti dulu. Malah, kami baru saja tampil menjayakan sebuah majlis bersama-sama beberapa hari lalu.

Kekangan masa menjadi punca kami tidak dapat meluangkan banyak masa bersama. Jadual kami yang padat membuatkan kami sukar untuk berjumpa kerana apabila dia ‘shooting’, saya lapang dan begitulah sebaliknya.

Secara peribadi saya tidak mengenali Mira Filzah tetapi tahu bahawa dia adalah seorang pelakon baru yang sedang meningkat.

Pada anda yang tidak mengenali Mira, beliau mula popular selepas kemunculannya dengan memakai uniform penguatkuasa, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk drama Din Sardin  yang ditayangkan di TV9 sekitar bulan Ogos lalu menjadi viral di internet. Mira juga pernah berlakon didalam drama Eksperimen Cinta dan memulakan kerjaya  dalam bidang seni sebagai seorang model.

Erm, kalau bab percintaan ini memang agak complicated, tetapi tidak semestinya Mia Ahmad dan Syarul Ridzwan kena bercinta atas permintaan peminat? Biarlah masing-masing mencari pasangan sendiri.

Sumber Berita: BH ONLINE

38 responses to Mia Ahmad Nafi Mira Filzah Punca Hubungan Bersama Syarul Ridzwan Retak

  1. Anonymous says:

    Pape pun tak suka mia ahmad… minah control ayu. Sila blah dari industri seni tanahair.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau pernah jmpe dia ke ?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Haa… btol tu. Sejak dia letak syarat2 bagai untuk blakon… i mean kalau risau sgt disentuh atau tersentuh lelaki, takyah ler keje pelakon… keje la kerani ke, cashier ke, salesgirl ke.. byk lagi keje lain.

      0

      0
    • Agaknya.... says:

      Dua2 jadi Model
      Tudung & Jubah lagi sesuai…
      Berlakon control “langkah”…
      Control “jambu”…..
      Sudahlah……
      Penat mata memandang…..

      0

      0
    • minah jambu says:

      sape mira filzah tu ? tk boleh salahkn dia perhubungan u ngan si jantan yg bernama syarul ni retak paham ..pucok pangkal Nye hati syarul tu tk iklas suka ngan u n dia pindahkn hati dia pada si mira tu dh kenape sedangkn dia bermateair ngan u…minah2 Malaysia ni suka rembat jantan orang lah minah jambu pon tk tau kenape…laki orang pon diaorang nk rembat..skarang nk salah kan sape ? nk salahkn laki orang ke atau nk salahkn pompan yg rembat laki orang ? macheh…

      0

      0
    • mira filza kekwat says:

      serius x ske mira filza ni… dlu aku adore giler kt dia… tpi rupenyer bila dh jmpe real life, mak ai, sombong giler. pdhal x femes mana pon. pstu filter je lebih sbnrnye kt ig. real life, mekap betepek tebal.
      stu lg, dlu produk dia Mora tu tiru Miranda kerr pnya produk Kora. sbijik2 weyh.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sot

      0

      0
  2. melati says:

    byk nya pelapis2 baru…artis…,,?? sampai yg tk pernah dgr pun ader, tapi takper yg Tahniah untuk Che Ta, walaupun kutip deposit org tapi brg tk sampai dgn selambanya dia tunjuk muka kt malam Gala aper tah…macam burung hantu pakai Trojan..cam gampang saya nengok Che Ta…

    0

    0
  3. lara alana says:

    hai laki tak cakap apa pun pasal bercinta, korang yang panas. pehal la. berebut jantan ke?

    0

    0
    • Sandwich says:

      Rimas nya aku dgn plakon2 baru skanggg!!! Yg pakai tudung zmn skrg GEDIK 200 juta kali dari yg tak pakai tudung.!
      Blakon nya tak gheti! Tegedik2 kecoh dgn kontroversi je lebih! Dah la tak lawa mana..

      0

      0
  4. INSAN BIASA says:

    Bukan renggang sebab gaduh ke ape dan xde istilah putus pun sbb dorg xpernah couple .. dorg dua2 lamborghinibz sbb berlakon .. bab kata syarul kitowg tgh kumpul duit nak beli lamborghini .. -___- ..

    DIAM2 TUPP TUPP SAMPAI KAD KHAWIN JE . KAUU HADOO ..

    0

    0
  5. kutu says:

    alah wartawan yang sibuk2..dah tu haters pon same tak boleh tengok orang senang.ada je yang tak kena.

    diorang tak pernah declare pon..masing2 ada sebab kenapa delete gambar bersama dlm ig.masing2 bz.lagipun kalau diorang bejumpa diorang takkan uplod gambar dlm ig utk elak haters mengutuk.

    mira filzah ni dah berpunya la.bf dia kawan dgn mia dan syarul..

    0

    0
  6. INSAN BIASA says:

    Bukan renggang sebab gaduh ke ape dan xde istilah putus pun sbb dorg xpernah couple .. dorg dua2 bz sbb berlakon .. bab kata syarul kitowg tgh kumpul duit nak beli lamborghini .. -___- ..

    DIAM2 TUPP TUPP SAMPAI KAD KHAWIN JE . KAUU HADOO .

    0

    0
  7. miss kepoh says:

    mia pelakon plastik, tu la ko gi rampas bofren orang, skang kena tinggal. memang la tak penah declare tapi satu malaysia tau ko meroyan kena tinggal ngan syarulllll…boohooo PERAMPAS

    0

    0
  8. el says:

    minat mira filzah sejak telemovie abang beduk….hari itu ade tengok drama mia ahmad waktu belom betudung, muke die laen sikit, dah pakai tudung, nampak lawa sikit

    0

    0
  9. Fizi Bin Hakim says:

    mira filzah ni yg suka minum kopi pak belalang tu kan?

    0

    0
  10. lol says:

    woi mia. sedar sikit ko tu pun pelakon baru nak naik, kau lagi kayu dari mira.

    0

    0
  11. Lara says:

    Ehh I sukaaaa tengok si Mira tu, sejak citer abang badut tu… errr abang bedul? Adoiiiii mental block.

    0

    0
  12. Real syarul ridzwan says:

    I sayangkan mia sorg je kayyyy. Mira tu hodoh. Bukn taste I

    0

    0
  13. GB says:

    Dua2 sama je harapkan bertudung tapi berlakon dengan lelaki jadi suami isteri semua tu ingat tak berdosa ke? And to you mira filzah, please stop upload TERLAMPAU banyak gambar shooting untuk ur next drama akasia ni boleh? Tau nak promote tapi agak2 lah dia punya promo tu, tengok yang sebelah pelakon lelakinya biasa je. Ingat sikit, pelakon lelaki tu suami orang. Walaupun dia “suami” awak dalam drama, remember that you’re just a muslim young girl with a scarf on your head. Jaga maruah.

    Wassalam.

    0

    0
    • mira says:

      x suka mira filzah..bertudung tapi gedik..
      dahla kepala kecik mcm burung..kdg2 tengok muka mcm org tua.bukan nk hina ciptaan tuhan,tp perangai dia yg tergedik2,perasan bagus tu buat aku menyampah.
      lpstu berlakon control ayu. mcm nk tunjuk muka comel.
      pakai tudung sbb nk raih populariti sbb trend skrg peminat lebih suka artis bertudung.klu betul2 dia jaga tittle muslimah takdenye dia nk jadi pengacara rancangan hiburan, takdenye duk tergedik2 dlm video muzik lagu raya hari tu.takdenye duk menari lagu hindustan .
      maafnye.ini yang aku rasa.kpd yg sayang sgt dekat mira,jangan sentap ye..

      0

      0
      • ramlah says:

        mira ni dari dulu mmg pakai tudung la..bukan semenjak dia jadi selebriti je. jgn lah soal kenapa org pakai tudung. yg penting personality dia je yg kene mencerminkan seorang muslimah.

        0

        0
        • MIAYAYA says:

          Dia memang dah pakai tudung lama. Tapi dekat blog dulu ada gambar dia free hair. Kira dia baru2 lagi jugak pakai tudung tapi itulah, apa yang penting personaliti dia as a perempuan bertudung tu kena jaga sebab orang lagi suka menilai kita yang bertudung ni dari yang tidak bertudung.

          0

          0
    • x suke MF says:

      Aku pn x ske si mirah ni. Penah jmpe dye face to face n sorry to say kekwat giler. Blagak bajet mcm smua org pndang dye. Aku pn x phm mcm mna minah kaku ni jdi pelakon. Dh la gedik je mmanjang.

      0

      0
  14. anon says:

    Dah tua agaknya, ketiga2 ni aku tak kenal or dengar, tapi nak komen jugak.

    0

    0
  15. mia di hati says:

    KADANG2 AKU PELIK .. SEMAKIN RAMAI ORANG KUTUK SI MIA NI .. SEMAKIN MELIMPAH RUAH REZEKI DIA .. KAU HADERR .. AKU XDE ..

    P/S : pelisss korg kutuk aku sebab aku nak mcm mia jgk .. btw mia tetap dihati .. mohon jgn kecam aku .. hahahha :P

    0

    0
  16. Nayr says:

    Hi, nak kongsi satu cite ttg mirah filzah.
    Baru-baru ni sy melancong ke luar negara, kebetulan dia pun guna khidmat tourist guide sama. Sebelum ni sy mmg respect dia, tapi sepanjang tour tu mmg sy terkejut dgn sikap mira filzah. Dia seorang yang sgt SOMBONG, KEKWAT, & lansung tak nak tegur kami yang bukan artis ni. Kami cuba pandang dang senyum tapi buat tak tahu saja. Walaupun kami ni bukan artis tapi sbgai sesama insan, bertegur sapa & senyumlah sedikit. Memang sepanjang tempoh tour tu dia kekwat dan diva sgt. Sgt2 berbeza dgn apa yg ditonjolkan si ig dia. Sorry Mira Filzah, sy hilang respect pada artis sombong seperti anda. Peace!

    0

    0
    • Lara says:

      Seriously? Wah tak sangaka nya, punya la I suka Mira Filzah (dah la dia satu-satunya artis yang I suka). Hmmmm ku sangka cempedak rupanya nangka huhuhuhu.

      0

      0
    • betul tu says:

      Betul tu! Saya pun setuju. Memang terkejut sangat jumpa dia depan mata. First, memang tak sama la dengan gambar dekat instagram dia, tapi biasalah semua artis pun guna filter kan.
      Tapi yang tak tahannya perangai dia yang rasa macam diva sangat. As if semua orang asyik pandang dia. Senyum sikit pun tak nak. Suka lalu jalan depan orang sebab nak tayang muka dia tapi kekwat sangat. Orang tegur pun memang tak layan.

      0

      0
  17. MIAYAYA says:

    Kan! Sebenanrnya dah follow dia since dia ada blog masa tu tak berapa nak famous lagi tup tup sekarang dah famous meluatnyaa tengok gedik dia ya ampun T.T

    0

    0
  18. black says:

    si mira filzah berlakon best jugak. nmpak bersahaja.

    0

    0
  19. Apit says:

    Sory to say..mia Ahmad ni muka nampak tua la kalau dlm TV..kalau kat ig edit bukan main lgi..dulu masa dia blakon tak pakai tudung muka hodoh je..kalau Mira filzah pula cantik je ..blakon pon tak kayu and trrgedik2..

    0

    0
  20. Urmm says:

    Kau ni x tahu halal haram ee.. At least die tahu batas pergaulan die dengan lelaki.. Habes tu kau nk die peluk2.. Ckp pakai otak la wei

    0

    0
  21. MyNeymo says:

    Amende le…Mia dgn Mira same je..Gedik nk mmpus..Mia ni yg berangan mcm Syarul nk sgt kt die…

    0

    0
  22. nurul says:

    kita tak boleh menilai orang dari luar je

    0

    0