Written by Bella | February 2nd, 2017

Kemesraan pengantin baru, Mia Ahmad dan Izham Tarmizi Roslan sering menjadi perhatian peminat. Tidak dinafikan, memang agak comel sebenarnya melihat Mia begitu manja sekali dengan Izham. Hehe..

Sambil kami melayari laman Instagram, kami terlihat satu muat naik daripada Mia yang mendedahkan rahsia mengapa beliau boleh terpikat dan jatuh cinta dengan suaminya sebelum mereka diijabkabulkan.

That blushing malu-malu face. Jangan menyampah kay? Surprised birthday last year dia buat menjadiiii. Mana tak love at first sight, actually bukan sebab tu je lah tapi sebab banyak lagi effort lain yang dia buat untuk Mia yang orang tak nampak. Dia ada waktu Mia tengah susah dan sedih. Paling berharga is the moment dia ajak Mia jadi yang halal buat dia.

But of course surprised time tu takkan jadi kalau tak dari pertolongan Faley dan @zaremazainal ,very last minute turns out. What a year!! Actually ada lagi surprised dia lepas tu. Gratitude post ni. And also to share dengan orang yang nak tahu what I felt throughout year. Too blessed with everything. Alhamdulillah. #throwbackfebruary #throwbackfeelings #butterflyinthestomach #lessthanayear.

Amboi, terkenang saat mula berkenalan dengan Izham ya Mia. Hehe.. Kami doakan agar perkahwinan Mia dan Izham kekal sehingga jannah. Apa yang penting, jangan pernah berhenti mencintai antara satu sama lain dan kekal “sweet” sampai bila-bila.

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

27 responses to Mia Ahmad Kongsi Rahsia Izham Tarmizi Roslan Pikat Hatinya

  1. lava says:

    simpan je lah untuk diri sendiri -,-

    72

    0
    • Anonymous says:

      halahalahalahalahalah….jangan nk seronok sangat.baru setahun jagung dik,ibarat sampan korang baru stat belayar.memang la sweet, ombak nye manje2 je..tggu la lame sket,time sampan korang da smp tgh lautan atlantik.sampan akak da smp bermuda triangle. terbalik, terlentang, bocor, hampir karam, alhamdulillah akak da rase.

      78

      0
      • staypositivealways says:

        bagus la akak dah rase semua, jadinya doa kan yang baik2 tuk org lain. tak yah la nk rasa dengki sangat ngan ayat2 gitu. ingat ye kak, apa saje kata2 kita tu merupakan doa n lebih baik doa yg baik2 sebab doa tu akan melantun balik pada kita.. peace

        28

        1
      • zeetajones says:

        Alhamdulillah semua tu dah rasa jadi doakan yg baik2 saja..jgn la nmpk org sweet2 gitu kita menyampah dan doakan dia karam pulak..adat lah mula2 kahwin sweet2, manja2..siapa yg tak happy..

        7

        2
    • haishhh says:

      kan!! simpan sendiri sudahlah. esok kalo ada masalah pon nak tayang jgk ke?

      19

      0
  2. Anonymous says:

    tengah Bahagia

    19

    0
  3. kak piah says:

    Ni sebab baru kawen, nanti bila badan dah gempal, anak dah berderek macam keretapi, dada dah lendut, dah dah ketat lag, masa tu ada dia nak buat surprise birthday party. Silap haribulan dia surprise kau dengan bini muda yg bergetah……SURPRISE HONEY!!!!!!! pigi dah

    51

    0
  4. mia gedik says:

    macam sorang jep yang ade laki. adoi.. x abes2 la dy ni.

    20

    0
  5. KUCING says:

    keep it low mia..
    don’t expose to much..
    i love u both..

    *doa yang baik2 utk orang lain boleh? ni yg komen dok hentam2 je..nnt berbalik kat diri sendiri baru tau.

    11

    4
  6. Fidot says:

    Simpan sendiri is the best. Mmg org lain x patut tau cite rumah tangga yg baik or buruk. Puji pun bagus keep it to both of u, itu terbaik.

    10

    0
  7. Ohyeah.. says:

    Akak pening baca apa yg mia tulis. Berkecamuk betoi bahasa ko. Ala2 Chef Wan..lalalala…

    26

    0
  8. Anonymous says:

    Ak xpaham org yg kata simpan utk dr sendr. Kdg2 hangpa pn post benda2 materials.and post pasal family kesygan korg..so apasal nk entam die pulak. Sama je kt semua. Dlu ak pn malas nk post. Tp bila fkir balik..apasalahnya. kdg2 niat nk buat kenangan n ingatan aja. Cth mcm org zaman batu dlu..ukir2 lukisan kat gua. Nseb baik dorg ukir..so adlh kt tahu mcm mn civilization penduduk2 terdahulu. Xde plak kwn die kata..kecoh la lu..xpyah la nk over expose sgt. Klau semua org mcm ni..mmg la kt xdpt tahu sejarah lama.
    Mmg indah alam prkhwinan..n ak setuju jap lg bila bdn dh bertukar sbb beranak pinak..dh longgar or whatever reason bz jaga ank n sebagainya..mmg kdg2 perasaan cinta tu pudar. Kalau dpt bini kaki jntan..n laki kaki tina..berhati2 lh..sbb tu time zmn bercinta pilih yg betul2. So boleh berteman smpai ke hari tua. Ni kdg2 ak tgk pmpuan ni mudah jatuh cinta pd bad boys..konon2 nk tggu laki tu berubah.. Yg nerd2 kat sekolah dlu bkn hot item.. Tp ko yg cr masaalah dik.

    2

    2
  9. Anonymous says:

    lagi baru boleh la sumanya Wangi….simpan da lah nak tell orang pun buat apa. nanti da muak dia campak ko jauh jauh. baru padan muka.

    9

    1
  10. Rick says:

    Wahai meleis-meleis yang mulia dan sempurna sekalian, susah sangat ke nak menaip benda-benda positif? Orang bahagia kita pun tumpang bahagia. Tak usah bajet ahli nujum la dengan meramalkan perkara-perkara yang akan berlaku 5-10 tahun akan datang.

    7

    4
  11. Papa ricky says:

    Nk brlawan ngn saharul ridzwan ke??

    18

    0
  12. Anonymous says:

    Tingat rita rudaini puji melangit aidil masa tu tk berkira wang ringgit tengah sayang kan n lps aidil buat perangai habis keluar cerita…

    16

    0
  13. gigisakitt says:

    Hmmmm…….ye la tu..

    1

    0
  14. KeNtooth says:

    Awal2 kahwin dik. Kentut pun wangi.kihkih

    8

    0
  15. Anonymous says:

    Oh btw her hubby is with jdt kan? But tak pernah nampak – sorry salah team ke?

    0

    1
  16. Dan says:

    Oh My Hinglish!!

    2

    0
  17. JIMBO says:

    Mia antara artis yg tak matang. Ex-BF kawin, dia pun gelabah tetek nak kawin. Up cerita seram masuk umah berdua dgn husband, cerita surprise birthday party, love at first sight…bla bla bla. Tak payah cerita la. Takde orang nak tau. Antara artis lain yg tak matang plak, Uqasha & Emma Maembong. Muka lawa, otak takde!

    18

    0
  18. nor says:

    Aku bukan nak dengki…tapi mia ni cam poyo jew….simpanla sikit, tahula awk tu retis…aduh nak muntah la aihhh

    10

    0
  19. fazura giant says:

    alah sebab player bola duit banyak memangla hati cair.cuba kalu penoreh getah nelayan pesawah atau orang2 biase buat seprais besday centu even begolok begadai boleh cair hati kau?pastu takpayah acah2 alim sangat bolehke?

    1

    0
  20. mokpokang says:

    ckp ja laa dia byk duit..dok buat karangan pnjg2 btpa??

    1

    0

Leave a Comment

Optional