Written by AbangNara | May 25th, 2012

Lama tak mendengar cerita tentang Memey Suhaiza. Selepas perkahwinannya dengan Norman, sudah tidak ada kisah-kisah yang kurang enak didengar. Namun sudah pasti ramai yang tertanya-tanya bilakah pasangan bahagia ini akan menimang cahaya mata. Walaupun anak itu rezeki di tangan Tuhan, namun doktor mengesahkan yang Memey perlu berehat sekiranya dia mahu hamil.

memey norman

Abang Nara pun pernah dengar orang tua-tua berkata yang kalau sibuk sangat bekerja ditambah pula dengan stress, memang sukar sikit untuk menjadi bagi sesetengah orang. Kemungkinan besar Memey adalah sesetengah orang itu. Memey yang ditemui semasa majlis sambutan Hari Ibu di Rafflesia berkata:-

Alhamdulilah, sejak berkahwin rezeki saya murah dan saya tidak berhenti memenuhi tawaran berlakon. Oleh itu, sejak berkahwin kami kurang ada masa bersama disebabkan masing-masing sibuk dengan kerja. Saya akui memang tidak cukup rehat. Cuma minggu lalu sahaja saya dapat berehat selama dua minggu. Itu pun selama bercuti, saya ikut Norman pula pergi bekerja. Justeru, mungkin kerana kesibukan itu, saya sukar untuk hamil kerana menurut doktor, saya perlu banyak berehat dan tenangkan fikiran.

Ketika Memey berehat cuti 2 minggu, suaminya Norman telah meminta supaya Memey berhenti berlakon dan fokus menjadi pembantu peribadinya. Abang Nara rasa itu cadangan yang agak molek jugak. Kalau jadi pembantu peribadi, boleh luangkan masa bersama lebih banyak sedikit. Abang Nara pasti Norman pun sudah tidak sabar-sabar untuk menjadi ayah sekali lagi. Tak gitu? Kredit info Portal Murai.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

155 responses to Memey Dinasihatkan Supaya Berehat Untuk Hamil

  1. Anonymous says:

    wekkk

    0

    0
  2. Anonymous says:

    pasni ramai la yg dtg komen, haaa tu la ko, perampas, sbb tu xleh beranak… wait n see…

    0

    0
  3. KK vogue says:

    baguslaaa… semoga berjaya mcm fasha

    0

    0
    • Pondan Sepi says:

      UNTUNG MEMEY NI DAPAT KAT ABANG NORMAN! NORMAN NI LAH CRUSH AKU SEJAK DR SEKOLAH LG! DAH LA HENSEM, BADAN PUN SEDAP!
      HATERS—>”TO THE LEFT2″

      0

      0
      • Bekas Pondan Sepi says:

        ASSALAMUALAIKUM…
        SAYA INGIN MEMINTA MAAF KEPADA PEMILIK BLOG INI, SEMUA PENGUNJUNG BLOG BEAUTIFULNARA, ARTIS2 DAN INDIVIDU YANG PERNAH BERKECIL HATI ATAU TERASA DENGAN PERBUATAN KEJI SAYA SELAMA INI DI BLOG INI. SAYA SGT MENYESAL DGN PERILAKU & TUTUR BAHASA SY SELAMA INI & BERTAUBAT TIDAK AKN MENGULANGINYA LAGI. SAYA BERHARAP ANDA DPT DOAKAN SAYA KE ARAH KEBAIKAN. DAN BEGITU JUGA DGN SAYA MENDOAKAN ANDA SEMUA SENTIASA DI LINDUNGI ALLAH S.W.T. AMIN.

        0

        0
  4. hahahahaha says:

    sian ko memey…

    0

    0
  5. gile kentang says:

    sama lah kite puan memek….

    busy sgt, susah nk lekat, memek, body kasi berisi sikit, keding sgt tuuu

    0

    0
  6. Mommy says:

    norman kena mnuntut ilmu dgn jejai neh… just my 2sen.. heheh..cuba la lg smpai dpt + doa bnyak2 .hokeyyyyy…;)

    0

    0
  7. aku hantu TV says:

    ~~ moga berbahagia ::
    x nak ckp pape, mendoakan kebaikan org lg baik

    0

    0
  8. chentalove says:

    rzeki lum da kot…
    tp tak sbr jga nk tngok bby Memeg n Normang ni…
    x kn stress lg si Memeg ni,dh dpt Normang knknkn…
    usaha la lg k,tngok FS dh jd bkal ‘mummy’..

    0

    0
  9. Dang Chereo says:

    Boring la crita mak cik nih…tu la..balasan…

    0

    0
  10. MEMEY LA says:

    HAHAHAHA berenti jadi PA abg Norman..Nnti abg cr PA bru memey la

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak payah nak PA PA sangatlaaa Norman woiii, engko bukan ada job sangat pun..

      0

      0
  11. memey la says:

    padan muka

    0

    0
  12. yang says:

    norman perlu ambil berat tentang anak-anak dgn abby tu…tak perlu risau sangat si memey, dia dah besar, dah pandai bawa diri…

    0

    0
  13. memey la says:

    jeles la tu kak abby

    0

    0
  14. awek samseng says:

    huhu, sian ko memey…
    tengok abby, ade sejarah tersendiri, Norman (laki ko skrg) pernah jadi bidan,
    sambut ank die lahir dalam kereta… Kau ada???

    memey, g tuntut ilmu dengan kak Abby….. anak die comel2, gebu2….

    0

    0
  15. Abby Abadi says:

    padan muka..ni la balasan engko..aku doakan smpai bebila engko takan bunting…biar mandul sampai ke tua..dan norman jahanam tu cari pmpuan lain..cari la kat tepi2 jalan..byk yg menanti…

    0

    0
  16. Nichollez says:

    Benda begini pun mesti di umumkan? eww…

    0

    0
  17. miss wawa says:

    Dasar perampas suami org!! jgn nak act suci kat sini!! bagus lah kalau kau tak bole beranak biar norman ada alasan cari pompuan lain!! Dasar betina gatal!!

    0

    0
  18. BUNTAL says:

    eee MENYAMPAH!

    0

    0
  19. BUNTAL says:

    eeeeee…menyampah!

    0

    0
  20. Minah tonggeng says:

    Jgn tuduh memey sorang saje perampas ape kurangnye ct ape kurangnye ND dulu ambik jejai dari fasa artis semua nye suka ambik laki org x lupa watiiii. Xlupa waheeda xlupa natasha hudson, zarina zainuddin. ah semualah.Palinh menyedihkan ct merampas dk dulu.hai ginilah dunia. Semua hantu pocong.

    0

    0
  21. iris says:

    nak muntahhhh tgk perampas ni….eeeeee….

    0

    0
    • eira says:

      1st of all, i didn’t mean to talk bad bout ur comment. but it seem quite rude. jgn la nak kutuk orang sgt. nanti awak yg jd mcm tu. based on my experienced, most of them jadi macam tu la. sorry ek

      0

      0
      • saya pun english teruk says:

        erk…english grammar kasi betul ye … no hurt feeling pls…:)

        0

        0
  22. ntah says:

    tak payah lah beranak memey oii.nnt klu dapat anak pomppuan mesti jd perampas laki org mcm mak nya

    kalau dapat anak laki mesti jd jantan dayus mcm bapak nya

    0

    0
  23. meeradriana says:

    Sejak si fasha bunting pelamin ni, byk lak artis x ngandung2 ni keluar kat blog..
    Pandai abg nara carik gosip utk naikkan blog dia..
    Kalau memey nk sgt anak, suruh lah norman haqim bayar hutang anak2 dulu..
    Kot2 berkat bayar hutang anak2 ko pun bunting..

    0

    0
  24. memey la says:

    pasha len memey lain..memey apa pown tarak..kawen pn tangkap basah..i like pasha.

    0

    0
  25. gile tok says:

    memey mmg kesian dgn awak,sy doakan awak akan dpt yg terbaik,pertama skali kite taubat la dlu,byk2 doa,kuase tuhan,klu awak rase awak melakukan salah,bertaubat la,lagi skwg nie bulan rejab,xdinafikan,tindakkan awak merampas norman mmg cukup menyakitkan hati banyk pihak,tp sy harap memey xkan ulangi kesilapan memey,g la minx maaf kat abby sebelum terlambat..mengaku salah lebih baik dari berlakon xberslah,tahu la awak mmg pelakon

    0

    0
  26. peah gossip says:

    kalau belom rezeki.. rehat la mcmana pong.. belum la tu..

    sabar jela memey.. belom rezeki.. janji dapat abg normang sudah la.. tak gitu memenggg

    0

    0
  27. Adik tiri nara says:

    Sperm normiang dah X POWER… muahahaha

    0

    0
  28. NENEK KEBAYAN says:

    sabarlah memey…nenek sentiasa mendoakan kaum2 wanita yang belum hamil agar hamil dengan segera…keje kuat2 ya…eheemmmmmm. xoxo

    0

    0
  29. aliceza says:

    test

    0

    0
    • aliceza says:

      hehe..1st time nk komen… bog ni mg jadi teman sy bile time mkn kat ofis. mg terhibur sgt2..kadang2 gelak sorang2.. hehe

      0

      0
  30. miew2 says:

    sedapyer mengata … x sayang mulut smua..

    0

    0
  31. joyah says:

    ai semenjak berita artis2 hamil mcm fasha sandha dan eira syazira tu keluar media, puak2 yang perampas mula keluarkan statement dorang pulak. haritu c wahida wakata wakata, sekarang si memey memek. pasti sape pulak dari puak perampas yang akan kluarkan statement ye. korang puak2 perampas yg dah kawen lama tak hamil2 tu senyap2 je lah. tak payah sorang2 dok keluarkan statement. menyampah

    p/s: (ke memang tak nak hamil nak jaga body kan, takut barang yg korang rampas tu dirampas pulak)

    0

    0
    • hai joyah. nak rampas laki awak. tak nak pulang2. kikis duit dia abis2.

      0

      0
    • cikct says:

      yg lepas tu biarkan..xbaik nak gelarkan org perampas sgt, itu dosa dia dgn Allah…kita x tahu apa yg akan berlaku, tiba masanya Allah menduga kita dgn cara yg sama kita plak yg jd perampas…cuma kita sebagai manusia ambil sebagai pengajaran, doakan yg baik2 utk manusia lain maka hidup kita juga akan lebih bahagia..insyaallah

      0

      0
  32. Anonymous says:

    ni kira mcmc waheeda la nih kan? bini no 2 tak dpt2 ank. hewhewhew

    0

    0
  33. memek busuk pekung says:

    sibuk ker mendanya..tak nampak pun drama baru kat tv, berlakon filem mmg haram jadah tak laku pun.. tu pasal kau amik laki org.. kau tu norman, kengkonon macam banyak sgt duit.. nafkah anak kau bayar tak? kesian tgk abby duk tunggang langgang nak suap nasik kat mulut anak kau….. kau sibuk duk tayang simemek.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    heboh satu malaysia nk hamil…nk rampas pun heboh…aku pun nk ank gak tp tak heboh pun….sengal….

    0

    0
  35. Anonymous says:

    nak hamil pun heboh satu malaysia…aku pun nak ank gak tak heboh pun..sengal….

    0

    0
  36. qaseh says:

    memek, ko bela kucing banyak2 mcm fasha sandar mesti pasni insyallah boleh preggy ngak ye…selamat mencuba dan beramal ye…..

    0

    0
  37. ciktips says:

    Atenya nak tanya arbok tu hape? teman ni udah tua x paham bahse org skrg.. tp nak le jugek amik tau..ok.. cam biasa teman suka bc komen kome ajer.. papai

    0

    0
  38. Sshh says:

    apa la memey ni..bnda cam ni pn nk kecoh n bgi thu kt semua org..klau kita sebok cam ner pn klau nk pregnant..pregnant jugak la..x yah nk rilex la..tenangkan fikiran la..klau dh nk jadi..jadi jugak…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    memey tak malu….kalau aku jd abby abadi aku tonggeng bontot kak memey.hahahahah

    0

    0
  40. cikona says:

    Hahaha….. tak hamil lg…..kurang subur la kot….tgk Abby kawin ngan Norman dulu banyak ja anak dia…….nampak sgt sgt yg pompuan yg mandul….
    Drp apa yg sy lihat , orang yg ambil laki org ni tak berkat kot….tu yg susah dpt anak……Siti Nurhaliza pun sama gak……tp dia tak la amik laki org cuma kawin dgn duda……Tu lah Memey…..hati busuk….. runtuhkan rumahtangga org…. ni la Allah dah khada…….

    0

    0
  41. isteri tua says:

    ADEK2…..BAB ANAK NI KAN ANUGERAH ALLAH PADA KITA.KALAU DAH BLUM REZKI BUAT CAMNA PUN TAK DAPAT…..PADA ADEK2 JGN LAH KITA KUTUK DIAORG LEBEH2.KESIAN KT N & M

    0

    0
  42. isteri tua says:

    dah kehendak Allah.pd N&M bnyk2 berdoa nanti dptlah tu….YG PERLU KESABARAN…..kami doakan ANAK ADALAH ANUGERAH ALLAH.

    0

    0
  43. nasiblah ada jugak pengomen yg rasional macam isteri tua

    0

    0
  44. Anonymous says:

    hmmm…bole tubuh persatuan nih…Persatuan Isteri Kedua Tiada Anak @ PIKTA…owh …jahatnye aku…

    0

    0
  45. skaf ijau says:

    Madu aku pun dah 10 taun kawin lom beranak..alhamdullilah..hewhewhewhewhew..

    0

    0
  46. AKU Muak dgn Memey says:

    Padan muka ko Memey Mandul !! Ko pakai susuk ker sbb tu tkleh branak

    0

    0
  47. […] Lama tak mendengar cerita tentang Memey Suhaiza. Selepas perkahwinannya dengan Norman, sudah tidak ada kisah-kisah yang kurang enak didengar. Namun sudah pasti ramai yang tertanya-tanya bilakah pasangan bahagia ini akan menimang cahaya mata. Walaupun anak itu rezeki di tangan Tuhan, … Continue reading → […]

    0

    0
  48. bum2 says:

    “Alhamdulilah, sejak berkahwin rezeki saya murah dan saya tidak berhenti memenuhi tawaran berlakon.” korang2 de nampak ke cerita pape skunk si memey neh berlakon? mcm tade jekkkk!! :D

    0

    0
  49. kerengga kurus kering says:

    eh x payah sibuk2 psal org lain perampas, jaga jer bf, gf, husband n wife baik2 k, tkut2 kita sibuk mengumpat, org yg kita syg pulak kena rampas muahahhaha

    0

    0
  50. kerengga kurus kering says:

    testtttttttt

    0

    0
  51. N says:

    sian die trpkse ikut laki die p keja. takut laki dia cari lain la katakan. uppps!

    0

    0
  52. ibrahim ahmad says:

    bole bunting lagi kalau dah banyak kali cuci? masa dok usung tilam turun naik opis dulu dah aper. ko tgk fasha sendat, meletop jer terus tangkap. tak kasi lepas. sapa pun tatau dia usung toto weh. mak mertua tk dtg wedding pun no hal. janji lu punya anak punya benih wa suda simpan. lu memey, jgn mimpi boleh beranak lah. lu sudah byk kali buang maaa

    0

    0
  53. lili says:

    Kenapa orang Melayu Islam bercakap mcm tiada agama?Malunya kita pada org bukan Islam.Jangan mengutuk dan mengata org…fikir tujuan hidup untuk hari akan datang..Jangan cakap benda2 yg tidak berfaedah,patutlah orang Melayu sgt sukar nak maju…

    0

    0
  54. Ziira says:

    Memey, Norman bukan busy kerja x.. Cari isteri yang ke tiga ler! Hahaha geli!

    0

    0