Written by AbangNara | February 25th, 2010

maya karin cerai

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pulak suami isteri. Aceh, berperibahasa pulak kami di situ. Itulah agaknya yang sedang berlaku kepada Maya Karin dan suaminya, Steven. Walaupun ada angin barat daya yang kencang bertiup membawak gosip Maya Karin sudah bercerai, tetapi Maya bagitau yang dia dan suami sekadar tergigit lidah je.

Sekarang nie kedua-duanya sedang cuba untuk membaiki balik hubungan masing-masing. Kalau tak silap kami, Maya dan suami tinggal asing-asing disebabkan kerjaya masing-masing. Mungkin betul kata orang tua-tua, jauh di mata maka jauhlah di hati. Itu yang dilanda badai sikit tue rumah tangga diorang berdua.

Buat Maya Karin dan suami, tabahlah menghadapi dugaan nie. Biasalah adat berumah tangga. Kalau tak ada halangan tak mencabarlah kan? Semoga berjaya melepasi dugaan ini dan bertambah mesra selepas itu.

P.S: Mintak dijauhkan Maya Karin bercerai dengan suaminya. Tapi kalaulah perkara tak elok ini terjadi, maka mungkin status janda terhangat Malaysia yang kini dipegang Rozita Che Wan akan dicabar. Harap-harap Maya dan suami akan terus kekal bahagia.

Baca Yang Ini Pulak:-

44 responses to Maya Karin Tak Bercerai, Rumah Tangga Sekadar Dilanda Badai Sahaja

  1. ac says:

    wow! hangat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lanToK LeW says:

      huhuhuhuuhu….tu jela komen den…x leh nk komen lelebih…x dok pengalaman laik bab2 kahwin nie….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • za says:

      za suke cara maya karin jwb soalan wartawan…die tak salahkan sesape & die tak salahkan takdir…die juz salahkan diri masing2…well…at least die mengaku salah diri sendiri…bkn mcm artis lain..bile berantakan…abes sume cite dlm kain keluar…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Harry M Sandakan says:

      Semoga masalah Maya n suami akan settle cepat2. Kami sayang Maya, well-behaved artist yg tak byk gosip negatif.

      Salute cara Maya jwb wartawan-tak salahkan siapa2, malahan slhkan diri sendiri, semoga kemelut rumahtangga Maya tidak terlalu disensasikan.

      Allah sentiasa bersama org2 yg sabar.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. miss annur says:

    nak sgt kawen mat saleh.. kalo MK pregnant kot2 suami die bertambah syg lg.. jgn terlalu pentingkan kerja.. family first..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. midori says:

    diz is wut we called NATURAL BEAUTY woman~~.. tp …xpewla…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. princess says:

    maya karin ttp cun……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Oh, harap mereka berdua akan kekal hingga ke akhir hayat. sangat sweet maya karin ni :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. BumbleBee says:

    bercinta bagai nk rak smpai 7thn blom menjamin rumahtangga yg dibina x dilanda badai…

    semoga masing2 muhasabah diri and dpt menyelesaikan situasi yg melanda…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Padawan says:

    minta dijauhkan laa
    we love u maya
    tanak la benda2 tak elok jadi kat awak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. mia says:

    entahlah..boring dgn cerita2 begini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. MaS PuTRi says:

    hmm biasalah artis. tak sah kalau takde citer kahwin cerai ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Zaza Muhammad says:

    semoga dijauhkan bab2 cerai berai ni. mmg byk dgaan kawin ngan org lain bangsa ngan kite tmbh2 plak yg bkn serumpun ngan kite…
    org luar pun, klu ble jgn le nk keruhkan keadaan dan buat spekulasi yg bukan2.. respek kpd maya yg cukup bijak menjwb soklan wartawan2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      Assalamualaikum Za…sihat ker?
      Lama tak ‘jumpe’ cni…
      Mana Poco2, Kak Len, Saraa dll ya..
      rindu rasanya….

      adik kakak trans pun cam tak ada je ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        salam kak su…
        hhhehe memanjang kat cni just tp xde aa tahap sembang2 tuh.. bese aaa kebzian keje… poco tu dah start sembang wak networking kat fesbuk plak… hehhhee

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Mine says:

    Click Here!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. redtube says:

    asam gram idup somi isteri..hehehe…sume msti kne lalui nyer..so msing2 tbah n cekal ye…yg pnting dkatkan dri ngn allah…nscaye die beribu kali igt kat kite…bimbinglah psangn die if x lg jauhlah ati dorg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. BlackBerry00 says:

    mtk2 dorg happily ever after…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Kak Su says:

    Semoga masalah rumahtangga dapat diselesaikan dgn baik..dan elak berlaku perceraian…perkara ni boleh berlaku pada sesiapa saja…tapi yg kita nampak artis yg kawen dgn Mat Salleh ni banyak berakhir dgn perceraian..dlm masa yg singkat plk tu…

    Wlau cmna pn saya doakan semoga semuanya baik2 saja….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. maria says:

    hrp2 rmhtgga maya ok.jgnn cerai.nt brtmbh la pndangan negetif org m’ sia trhdp artis kwin ngn mat saleh.bile kawin, jgn mat saleh tu blk kpd tabiat agama die yg dlu dh la.minum, mabuk,pas blk rmh pkl bini.pastu cerai.biasala omputih,bkn die heran pun bab kwin ni.x kwin pn blh tdo dgn pompuan ape???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Cikgu Umi says:

      alah wak, Melayu pon sama! Siap tolak bini jatuh tangga pon ade! Siapa nak jawab?!

      Dah nama pun lelaki! Bukan warna kulit dijadikan ukuran. Sifat manusia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. awek cun says:

    biasalah maya..hidup alam rumahtangga ni ada pasang surutnya,tabahkan hati yang penting berusaha perbaiki diri masing2,saya suka kata2 maya dia tak salahkan takdir tapi salahkan diri masing2,ya oleh itu semoga maya dan suami akan terus dpt memperbaiki perhubungan suami isteri ye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Amy Neraka says:

    Tu lah Maya, asyik tinggal-tinggalkan suami kat umah. Siapa yang tak bosan kalau bini asyik sibuk berlakon je?

    Tak pernah saya tengok Maya bawak suami ke majlis2 rasmi.

    Walauapa pun saya tetap peminat Maya. Sopan, cantik dan ada class….tak ambil suami orang. Itu saya respect sama Maya!!!

    Semoga ada jalan menuju kebahagiaan untuk Maya dan suami…Goodluck.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Easy.blogger says:

    take it esay…
    fell cool..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. aries_april says:

    klau jdh mrka stkat tu…sapa kta tuk mnghlng…
    tp mnta la d jauhkan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Ryta says:

    Buang yg keruh, ambil yg jernih, baru teguh peribadi! Acehhh, cam lagu P.Ramlee plak!
    Saya doakan agar rumahtangga Maya dapat diselamatkan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. pinkypanthers says:

    harap2 jodoh kekal erk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. AeroL 5ive says:

    okla xpela…okla kalau mcm tu..kalau dilanda strok mcm mane haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. orang perempuan ni memang BODOH!
    yang duk gatal kawin ngan mat salleh tu buat aper??
    mat salleh tu dah adat resam dia berkawin x sampai setahun.. bercerai..
    Pendek kata, nasib ko la Maya Karin. sape suh gi kawin ngan mamat omputeh tu.. sendirik cari penyakit la ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. lily cassem says:

    kes maya karin nie, aku rasa pasal ketiak hangit die yg xilang2 tu kut ,tu pasal laki die lari !!!!!! kui kui kui ..acah ajer !!! tapi yg sebenarnyer laki maya ni bagus sebab die da berumur40 n maya MUDA LAGI TU PASAL LA …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. tempe says:

    MINTA PIHAK NARA SIASAT_ MAYA KARIN SEBENARNYA TAK KAHWIN PUN DGN HUSBAND OMPUTEH TU- ITU HANYA COVER UP BESAR.” KAHWIN PURA PURA” SEBENARNYA DIA DAH KAHWIN DGN ORNG PENTING…!!

    CEPAT CARI BERITA NI NARA…!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • HEM says:

      ngapalah bodoh sangat orang ni…kan dah akad nikah dah si maya ni…makin lama makin tak relevanla kata-kata orang yang mengaku alim nih…kata alim tapi bahasa mengalahkan syaitan….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. tempe says:

    hehehe.. dengar gosip je. tak tau betul ke tak huhuhuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Sambal Kentang says:

    wakakakaka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. oooooooooo says:

    yg aku dengar plak, dia ada affair dgn org penting yg mana org tu ex-bf dia masa belum kawin, hubby dia dapat tau. pasal tu nak cerai tu. ntahler, mana satu yer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. pemerhati says:

    bagi aku ler..mat salleh tu dah puas..dia blah ler..bukan susah pun..banyak lagi org melayu,orang islam yg boleh bimbing dia,mat saleh cam tu jugak dia pilih,tu ler dia,nak yg hansem,yg banyak duit akhirnya,jadi cam tu ler..nasib kou ler maya..islam pun ngajar pilih yg beragama agar hidup sekurangnya terjamin di dunia dan akhirat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. [...] kebahagiaan sepanjang masa. Agaknya itulah yang sedang dirasai oleh Maya Karin sekarang ini. Dengan hubungan antara suaminya agak tidak berapa baik, Maya Karin nampaknya mengambil langkah bijak untuk pergi bercuti menenangkan fikiran. Dari sumber-sumber yang kurang [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. [...] Maya Karin Tak Bercerai, Rumah Tangga Sekadar Dilanda Badai Sahaja (42) [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0