Written by AbangNara | October 1st, 2010

mawi suatu ketika dahulu

Comel jugak Mawi time dulu-dulu. Macam budak sekolah. Hehehe.

mawi suatu ketika dahulu

142 responses to Mawi Suatu Ketika Dahulu…

  1. Pisces says:

    lalala

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Periuk says:

    Gambar popular ni.. Apo da..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. sebokmama says:

    alamak pisces no 1st la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Maey says:

    hehehe…skg Mawi dah gemok la….br jer tengok dier duet ngan Diana Danielle td….hoh, DD nak buat single la… :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • annedesilva says:

      mau tak gemok..
      dh kaya..
      makan sedap2…
      mestila gemok…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Periuk says:

      Perkombangan ulama cubolah kobar kek sini, nak jugo mendongarnyo..Sojuk hati sikit..Perkombangan artis2 ni, angin-angin lalu udah la, sikit2 jo tau pun takpo..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        ni blog arts periuk..bkn blog ulama..
        tp…ada gak nara post psl ulma n bkn arts kat sni…..

        tp..klau u nk bka blog psl2x ulama kita kat mesia n dunia ni..bka la..nnt kta orng cmnt psl yg ko post tu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ~peminat terpendam~ says:

          ntah apa2 ja periuk ni..slh msuk blog agaknyer..wakakaka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • girl over flower says:

      hahahahaha…..kelakar je mawi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. […] Panas, Mawi Suatu Ketika Dahulu… Submitted by selebriti on October 1, 2010 […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. annedesilva says:

    hurmmm..
    dulu dan kini..beza….
    sederhana dan kaya…beza….
    rendah diri dan hidung tinggi..beza..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. sebokmama says:

    klau dahj rezeki Allah nak bagi tgk dlm sekelip mata Mawi jd Jutawan…mesti ada sesuatu kebaikan yg dia buat hingga Allah bagi dia rezeki mcm tu…ataupun satu ujian utk dia, ala bila la akak nak dpt ujian jadi Jutawan ni….ha ha mungkin x cukup lg ibadat kita kot…so kena pertingkatkan cepat2….mari rmai2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. aries_april says:

    bla pnya show ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. nobody says:

    uish lainnya muka…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. lAl says:

    Meletop!!!ahhahaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. cili says:

    glemer GIANT….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Periuk says:

    Den ghaso gambar ni keluar maso dio memulo monang AF dulu..AF berapo dio ni…? Ada la dalam 4 tahun lopeh kot.. Keluar laie pulak dalam blog ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Lolipop says:

    mawi? sape nieh???? ade sesape nak kenalkan kat saya tak? hahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      hahahaha….xyah knl..
      :-)
      bt2x x knl sdh le…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Alah Lolipop ni ha….buat2 tak konal lak dio!
      Mawi….yang takdo rambut @ botak skrg ni….
      Bini eh plak namo Ekin….
      Ha…konal tak?
      Tapi ni gambardulu la….maso bolom pemes laie….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. dulu ada rambut sekarang botak
    dulu kuruskering sekarang boroi
    dulu miskin sekarang kaya
    dulu merendah diri sekarang meninggi diri
    dulu ina sekarang ekin

    *jalan tongek
    cakap bek-bek*
    itulah yg kekal pd mawi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      x mnt dia..
      juwah sngt la.
      cam orng brlgak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aReaL says:

      Tambahan Kepada BELACAN HANGUS

      Sekarang POYO.. Aku Nak Bergambar Dengan Dia, Dia Bleh Plak Buat Muka Toya… Ishh… Geram Aku Dengan Mahluk Ciptaan ALLAH Yang Ni…. Banyak2 La Dengar Lagu Tobat – Wali Band… Hehehe….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        ko ngna dia pn minat ke?
        hahahahahaahha…
        siap nk tngkp gmbr g….i dri dia kat AF lg x x ska…cara dia tu…smbong sngt…xsdr dr mna mai

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SWEET says:

      BETUL LA BELACAN HANGUS
      SWEET PUN GITU JUGA

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sebokmama says:

        tapi akak rasakan belacan hangus ni lelaki la mira bukan pompuan….kita tengok siapa yg kena…..belacan hangus bagi pengakuan cikit…..yg menang akak belanja “nasi/sotong/udang/bawal/ayam penyet”kat kdai suami akak..yg ni konfirm akak x lari

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. geli geleman says:

    x suka org berlagak. x kemana pun. last2 jatuh jgk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. sakura says:

    hye sume..
    wahhh da lm xkomen2 kt BN..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. puteriaquarius81 says:

    macam salim kumpulan iklim la plak.. hihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. lucky girl says:

    MCM MAT BANGLA JA PON

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. violet says:

    hahaha pndai la cik puts ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Miis E says:

    Nampak ramai pulak yang jealous.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. tOmEii says:

    mawi poyo gler…
    xske3x….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. tOmEii says:

    xlma lg msti krus smle cz poket dh kering bantai dek ekin…hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. lucky girl says:

    CAM MAT BANGLA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Akak Leen says:

    ish, mana korek pic zmn muda remaja ni? hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. anonymous says:

    mcm staf giant je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. ckrin says:

    last2 mawi ekin yg ada skrg akan jatuh blk jd mawi ani mcm dulu gak. now pon dh x laku, xpernah nmpk btg hidung mna2, klau ada duit simpanan pon bukit tarah lama2 hbs gak hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • natts says:

      ermm, betul tu.. bini asyik demand barang2 branded jer.. mana leh tahan ek?. beringat lah sebelum tergadah.. ( betul ke aku tulis ni? ).. ahaks

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. semaun says:

    emm .. nasib manusia boleh berubah ubah.Lantaklah apa org nak kata .Yang penting dia x melupakan keluarganya.Perkara pertama yg mawi lakukan ialah membina rumah keluarganya .Daripada begitu naif sudah bertukar menjadi banglo sederhana .Walaupun siapa diri kita ..kita tetap berada dibawah apabila bersama keluarga ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sebokmama says:

      betul2…ni nama semaun ni betu ke atau nama samaran sama da dgn bape akak… nama dia Amir Semaun…he he mana la tau sedara plak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • semaun says:

        kak , tu nama bapak saya .. emm .. nama saya Kulop bin Semaun ..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sebokmama says:

          o ye ke sbb atuk akak tu (semaun) dah lama meninggal masa bapa akak kecil lg…kesian bapa akak kecik2 dah yatim sekolahpun cari duit sendiri uhuk uhuk….pak saya sayang bapak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. ME says:

    pada pendapat aku,klu mawi nie xkawin lg msti bersusun pompuan beratur nk kt dia,tp dh dia kawin ngn ekin semua pakat mengutuk dia,haha…nasib ko la mawi,aku xkisah ko nk angkut bini sana sini,sbb siti nurhaliza pun dok angkut laki dia ke sana sini cm bodyguard,tp tue la ekin tue belagak semacam jek bile bg statement tue psl la org bertambah xsuka….aku igt lg statement bapak ekin mse nk kawin dulu “anak sy mmg dh dibesarkn dgn kemewahan” menanah je telinga aku dgr,erm,nasib la ek…tp gmba atas tue lawak giler…hahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anti kikin bt kikis says:

      Fly kites la bapak dia!!! Mewah apa ke benda kalau duduk kat FLAT Larkin!!! Tu yg bg anak kembar dia jd bohsia
      1st class kt JB!! Memang bangang la bapak dia..rumah skrg ni pun Mawi yg beli. Kalo tak ko masih huni rumah “PIGEONHOLE” tu cik Rahmat!! Patut la ko dpt menantu berlagak sebab ko pun memang spesis x SEDAR DIRI!!! Pui……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        ari tu dngr gak..bapa ekin ada ksi hadiah umh teres kat dia orng time kawen…
        tngk dlm trek selebriti la…
        sahih ke x citer tu?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dun says:

          aduh…pedih lak hati aku pasal kena hina sbb dok kat flat…hina rupanya aku nih dok kat flat..pigeonhole eh..aduhh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. lemang says:

    klw masa nie mawi ngurat ekin…agak2 korang ekin nak pandang x????hehehehehe…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      jeling pun tak…. and si mawi pun tak der nyer ckp meninggi cam skrg…
      wahai saudara ku.. jgn lah engkau mndongak keatas jor…
      brpijak di bumi yg nyata…
      hikhik

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anti kikin bt kikis says:

      Kalau kikis nmpak mawi masa tu, mungkin sebabnya kikis nk minta tolong mawi tolak trolley barang kat kereta dia la….lepas tu kikis bg upah 50sen…
      Kikis x nmpknye budak x cukup zat ni… Maklumlah asap rokok berkepul-kepul dpn muka yg ditutupi oleh sunglass LV “PS” dia…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. abg rambut segak says:

    duit dia dah berjuta sampai cucu pun x abis mkn..
    dia tahula tu mcmana nak rancang ekonomi keluarga…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Queen Cobra says:

    Mcm mat bangla pun ader.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Opz! says:

    ishhh…tetap x hemsem…cmnelah org bleh minat die dulu erk???……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. dia says:

    org minat mawi dulu psl ada aura islamic….ingatkan ikhlas rupa2nya topeng ja….mawi hanyut dilambung ombak tsumawi peminat2nya yg tak pandai menilai….bakat pun ntah di mana…aku dari dulu pun tak minat kat dia…akhirnya siti yg dicaci kerana konon nya merampas suami org diangkat di takhta lagi……apa2 pun mawi kena ubah stail..jgn keras sgt dgn pasangan lakon….romantik sikit..jgn takut sgt dgn bini ko tu……mulut kena jaga kalau bercakap jgn lepas sgt….nmpk ego ko tu…aku naik menyampah kalau ko buat komen….tak tau kenapa….baru lah kelas…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. .benci artis. says:

    uji bakat giant idol eh?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. miss wawa says:

    muka mcm drug addict aje! comel apa kebenda! kalau mawi masih mcm ni skrg,nak ke ikin?ntah2 pandang pun tak!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. MakTom says:

    jodoh dia la…. rezki dia…. kau hado? mawi yang mak tom kenal bukan lah orang yang hidung tinggi dan lupa diri… orang sekeliling mawi je yang ramai yang ampeh…. nak menyusahkan dia… maktom pernah borak dengan ekin, dia cakap bebudak yang kawan2 lama mawi ni suke mengambil kesempatan atas mawi… pinjam duit la apa la….

    Maktom rasa dia dua orang ni memang oasangan yang sporting gile… mawi dulu mmg seorang yang susah…. buat kerja macam2… pernah jaga KARAOKE…. dan macam2 lagi… kini dia dah senang, itu rezki dia…

    bagi maktom, tak perlu la kita nak menjatuhkan dia yang mana perbuatan ini datang dari perasaan irihati atas kejayaan beliau…. teruskan usaha, pasti anda semua akan berjaya…

    Selamat hujung syawal dari maktom…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. dia says:

    sakit hati dan iri hati amat berbeza…kalau tak tau maksudnya lebih baik diam ja….jgn diingat org yg komen di sini tak berjaya atau tak jutawan….atau di bawah telapak kaki Mawi…buka sikit minda tu….apa yg kita luahkan di sini adalah pandangan tentang cara, stail dan pembawaan dirinya selepas dah berjaya..soal rezeki itu hal lain…semua org ada rezeki masing2 bukan mawi ja….dan nmpk sgt ekin yg sibuk ungkit psl duit Mawi yg dipinjam oleh kwn2 lama…dah kaya raya ni lebih baik sedekah ja lah duit tu..kita tak tau mgkn seblm ini mawi pun buat mcm tu masa dia
    susah dulu… adakah Mawi nak mengaku..????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dun says:

      mane DIA taw die tak buat sedekah amal jariah…ada jaga diari die ke…maktom mention mcm tu pasal nak bitaw kalau dia sombong ngn belagak…takdenya die nak tolong kawan2 die yg dok mintak duit tuh…skang ni ampa dok bekap kawan mawi yang MEMINTA-MINTA tu plak…sian aku tgk komentar2 kat sini…ramai yg tak reti membezakan perbuatan itu baik atau buruk…setakat ni sume bg pandangan pasal “dengar-dengar” ckp org je..dgr org ckp die sombong…terus cop die sombong…ek eleh..ntah pape…tp si maktom ni siap jumpe ngn berbual lagi..pooooon ampa tak caye gak….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. dia says:

    Kalau tak mau masyarakat komen jaga tingkah laku sebagai public figur….jd org biasa ja tak ada org ambil peduli dan tak ada org sakit mata dan hati ……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. jimmy says:

    Badanggg!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. yong says:

    x payah la asyik nak kutuk org….sbb benda tu semua bukan kamu yg dpt….cuba kamu,sedara kamu yg dpt jadi jutawan pun SAMA…. *MELAYU MUDAH LUPA*….org2 kite ni x kene btng hidung sendiri suka sngt kutuk2…..smpi x hingat dunia…lantak dia la nak wat apa pun…bkn nye dia mnyusahkan korang….ingatkan diri sendiri lg baik…drpd ckp org……yg baik d jadikan tauladan yg x baik d jadikan sempadan…baru betul…..dr dulu x sudah2 dok mngata….wat salah x wat pun salah…..dia lg dpt bnyk pahala d sbbkan korg kutuk2 dia…..renung2 kan!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Dia says:

    kutuk dgn kritik….beza….pahala masing2 ..melayu bukan ja mudah lupa tp mudah melenting bila dikritik..tu sbb melayu tak kan berubah..pantang ditegur..alasan bukan menyusahkan org….dan ingat juga kritik pun tak menyusahkan awak knp awak nak bising…org lain yg dikritik knp org lain yg terasa….ada kaitan ka?…tak suka jgn baca….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dun says:

      errr…kalau kritik, mesti diiringi dengan nasihat yang membina…tp dari td aku dok tgk org dok sebut menda negatif je…pastu diikuti dengan maki hamun yg berterusan…ditambah lagi dengan bini2 die pun kena…huhuhu…camtu rupenye kritik…good…good…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. yong says:

    ala……x kira la kutuk atau pun kritik….tujuannya tetap sama,sapa kata ianya mnyusahkan saya???suka saya la nak kata apa…awak pun sama kan…awak bole kata knp saya tidak????itukan pandangan masing2…..sapa2 bole comment bkn awak sorang aje….pandangan org brbeza…awak lain saya lain yg tiba2 awak nak tersentap tu knp…ada ke saya tujukan pada awak????org lain mkn cili dia lak yg terasa…tu la org melayu….emmmmm…klu awak pun x suka apa yg saya kata x pyh baca la………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      aperla…org len komen psal mawi…dan awak plak yg start komen psal komen org lain..then biler ade yg reply komen awak…awak nk emo…tak paham tul ngan org macam ni….hmphhh~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. adela says:

    nak cite sikit,jumaat lepas,aku pegi la satu mall yang tak glamer kat bangi.bawak anak buah2 sekolah rendah nak tapau makanan.aku baru abih order,tgh hulur duit kat cashier,anak buah aku darjah 5 cakap “eh,macam mawi je” aku pusing tgk,dorang kat depan pintu tgh tgk menu.almaklumla org glamer,sume org kenal.budak kedai tu pun sapa la dia dgn ekin.aku tak siap lagi ni,ekin cakap “excuse me” nak tau mawi cakap ape kat kiteorang “SYOH SYOH SYOH” omg,aku mintak la mawi tolong la pegi amik kelas pape,jaga la adab dan tutur kata,nak bergurau agaknye almaklumlah orang glamer lain cara gurau dia…biasa la kan..aku pagi tu plan dgn budak2 kecik ni nak tgk magika.mawi punya syoh syoh syoh,kiteorang KANSEL plan tak payah la magika bagai kalu ade syoh2 tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. adela says:

    maybe cite aku terlompat2,FYI lepas pekerja kedai tu sapa dorang berdua,dorang terus la masuk kedai,bini dia berdiri sebelah aku,dia belakang aku..sakit ati ni..kesian anak buah aku.yang darjah 5 siap cakap,ingat nak mintak autograf,dia dah cakap syoh2 tak jadi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sian kat ko ye #
      very sad story..
      bye-bye to mawi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tempayan hangus says:

      eee!buat kita ni macam pengemis!bencinyee kat 2 org hamba Allah ni!lupa daratan betul!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • adela says:

        ntah la tempayan hangus,agaknye la kot..
        berlagak nak mati mamat ni sekarang.
        aku dah meluat gile dah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tempayan buruk says:

          tu lah. dulu masa dia mula mula masuk af dulu, aku takde lah minat sangat.tapi boleh la terima dia nak jadi artis.nak ubah nasib keluarga.tapi sekarang ni..makaihhh!over gila!menyampah aku.si ekin dengan kembar dia pulak, aku tak pernah nampak belakon drama ke filem ke.semua tumpang glemer si mawi ni!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. adela says:

    memang MAWI dgn EKIN pun,bukan macam je..terpikir gak aku,dgn cara mawi yang macam tu,cmne ek ekin boleh sangkut nak kat dia??????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      sekapal kot…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angel says:

        mawi ada duit nk lh,klu mawi bwak lori nk ke,ina yg ikhlas..dr mawi xde ape2 dia setia,mawi dh kaye lupa ina.ekin sape x knl,aku org jb tau lh,msa dia dgn krabat tu,brlagak,cari org yg bnyk duit jer..mata duitan sbb tu mata besar..trbeliak tgk duit..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku says:

      duitla…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. mawi nak botak sampai bile ni sebenarnye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. cik tipah says:

    hish.korang ni.dok gado2 psl mawi wtpe?bia jela kat die.susah senang idop die de kene ngene ngan idop korang ke pon.adoiyai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. anyss says:

    xminat lgsung ngn mawi..mnyampah..uwekkkk!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • muhaku says:

      entah kenapa dari dulu hingga kini dan mungkin selamanya tetap minat mawi…mwahhhhhhz

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. ATIKHA says:

    benci tgk muka beruk tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. lolyat gang says:

    mcm gaya mat rempit

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. porno izle says:

    Hello – I must say, I’m impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and information was very easy to access. I found what I wanted in no time at all. Pretty awesome. Would appreciate it if you add forums or something, it would be a perfect way for your clients to interact. Great job

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. ara zahra says:

    mawi skrng lagi hensem

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Whoah this weblog is magnificent i like studying your posts. Stay up the great work! You recognize, many individuals are searching around for this info, you could aid them greatly.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Angie Ungar says:

    Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated. Thank you!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0