Written by AbangNara | June 26th, 2012

Abang Nara tak tahu sama ada Mawi masih relevan kepada anda atau tidak. Namun bagi Abang Nara, Mawi tetap dekat di hati kecil ini. Abang Nara teringat ketika zaman AF. Satu family menyokong Mawi. Memang ketika itu gelombang Tsumawi sangat hebat. Dan kini, Mawi sudah pun memiliki akaun Twitter untuk memudahkan peminat mengetahui perkembangannya.

twitter mawi

Untuk peminat Mawi, silalah follow Twitternya di @CahayaAsmawi. Diharap Mawi akan selalu berkongsi gambar anaknya, Cahaya Malaika untuk tatapan para peminat. Kepada Mawi, welcome to the Twitterjaya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

67 responses to Mawi Kini Sudah Ada Twitter, Follow Di @CahayaAsmawi

  1. itu pun nak bagitau. orang dah lama ada Twitter mawi oi. ko dah tak world lagi dah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 24
  2. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 19
  3. ana says:

    still relevan je…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 7
  4. nhy79 says:

    ADA AKU KISAHHHHHHHHH

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 9
  5. johorean says:

    still relevan.. walaupun x suke dgn kontroversi die, tp tak dpt nafikan suara die yg sgt sedap! suke lagu die sgn akhil hayy utk imam muda tuh… x ingat tajuk… dengar cite dr org felda taib andak, si ikin xnak turun dr kete bile smpai kat felda.. sombong!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 15
  6. haha says:

    kahkahkahkahkahkah…ko ni slow la….muahahaha…g pon ko tade twiter pon xper…ade kew org nk follow…muahaha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
  7. Minah tonggeng says:

    Sudah2lah mawi dah bosan dah dgn ko. Concentrate dgn anak ko n bini ko dahlah. Kami minat artis 2yg baru dah.tak kan ko nak bertahan sampai beribu tahun kot.patah kan tumbuh yg hilang kan berganti. Bye bye mawi dah tak de world dah. Dunia mu dah lingkup terbalik.bagi chancelah yg muda2.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 22
  8. gajah lunyai says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 28
  9. biarla says:

    heran ngn org2 yg tak pndai nak puas hati ngn org lain..biarr la die nak bukak twitter ke, facebook ke, suka hati die la..itu hak die..kalau kite ade twitter bole plak. suka ati die la, yg minat follow, tak minat bole blah la..rasenye Mawi tak buat apa2 ksalahan pon kat kite..mungkin die dh tak brape popular, tapi rezeki smua kan Allah yg bagi..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 50
  10. dulu masa af3 aku minat marsha..perangai aku pun terikut gedik mcm dia..time tu form1…huhuhuhuhuu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  11. Anonymous says:

    mawi dah jadi sawi layu …. layu….layu….layu…. dah tak relevant lagi.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 12
  12. hawa says:

    x tau knape org ramai x suka sgt mawi. entah lah.hak masing2 kan. sy ok ja. suka ja mawi dr dulu masa af smpai skrng. rsnya kontroversi dia x da la teruk mana….tp tu la mgkin yg suka dia dulu smpai tahap fanatik so x blh terima bila apa yg terjadi kat mawi bertentangan spt yg diharapkan. penerimaan n persepsi org berbeza2….bg sy mawi x la teruk sgt….org ramai x suka isteri mawi…ekin…mcm2 yg diperkatakan…tp biar la….bg sy..tetap doakan yg baik2 ja jd dlm hidup mawi,ekin n keluarganya.dah ditakdirkan jodoh mawi dgn ekin…terima dgn redha…lg pun smpai hari ni…x pernah dgr mawi lupa keluarga…ada bina mahligai indah untuk mak dia…ada bawa mak dia pergi umrah….rsnya teruk2 mawi…ramai lagi artis lain yg lagi propa….tp tu la x suka x pa…cuma kdng2 ksian bila ramai yg terlalu menghentam mawi.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      aku rasa mawi ni jenis x hipokrit and x reti nk selindung2….sikap dia ni yg buat org suka kat dia masa af….tpi sikap dia ni jugakla yg buat org meluat dgn dia lps kluar af (especially berkepit2 dgn ekin dlm tv)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      setuju dengan ko.hidup mawi ni bukan tuk puaskan hati orang2 kat luar sana. sekurang2nya ada gak dia tabur bakti pd keluarga dia,dr korang yg memekak2 ni.ada ko buat banglo tuk keluarga ko?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  13. Prince Noob says:

    korang ni tak payah la nak kutuk2 mawi lagi… dia pun manusia ada perasaan jugak. walaupun makcik2 dah tak byk menggilai mawi world, tapi bagi la dia ruang

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
  14. pemerhati says:

    kenapa kita orang melayu selalu suka membunuh semangat orang lain, sesama bangsa? bagi la dia semangat, jangan asyik nak hentam saja. Yang dok kutuk mawi, apa yang kau ada…..anything yang boleh dibanggakan?…anything outstanding from you? ask yourself before making any remarks on others.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  15. meeradriana says:

    mmg minat dia dari AF dulu..
    lagipun sekarang semua main twitter, x salah kot..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  16. Malisa says:

    ala si mawi ni x laku dah..nak bertwitter tu nak bg popular balik la konon..ekin dah mengamuk income kurang..bersara je la ..buat bisness lain.. sbb ekin la ko jatuh mawi ooi.tu la berlagak lagi..lupa diri..ina walaupun x sekaya ko tp bahagia ..ko tu didik ekin mcmna makin hipokrik ..pakai tudung bukan utk tutup aurat..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 12
    • FK says:

      at least ekin pakai tudung, kalau tak pakai tudung lagi la korang menghentam. ape la tak menyokong langsung

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 11
      • Anonymous says:

        aku x penah suka mawi malah aku mmg nyampah betul dia dlm af dulu, but aku agree dgn FK. yg korang ni nak kutuk2 dia, sbb korg frust dia kawen ngan si ekin kan???? yes, at least dia pakai tudung, perubahan x perlu mendadak, perlu berdikit2.. bukan mcm ko, tutup aurat konon, tapi akhlak x jaga, mulut x jaga. ingat sikit perempuan bnyk masuk neraka bukan sbb aurat tapi sbb xtau jaga mulut!

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • sarah_nina says:

        aku pernah jumpa ekin kat one utama.. masing2 tengah tunggu makananan yg kita orang order..dia biasa aje.. senyum pun tak. tapi aku pun muka masam.. sebab aku tengah stress dan penat masa tu.. kadang2 aku heran lah biler orang cakap artis tu sombong tak senyum ape ke.. pokok pangkal kena tanya diri sendiri.. sama ada kita masa tu muka mesra alam ke tak.. kalau kita pun muka masam mencuka,.. takkan dia pun terhegeh2 nak senyum kan.. hehehe…adatlah tu.. :)

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  17. MK says:

    baguslah…walaupun lambat kan…orang lain dah lama bertweeting2…ada lagi ker peminat nak jadi follower mawi nih…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  18. biarla says:

    aku rase tadi aku just ckp itu hak mawi la nak buat twitter ke ape. takde pon rase nak sebelahkan die sgt. smua org ade hak nak buat twitter,fbook kn. takde pon ckp pasal ‘die melayu’ ke ape..psl wartawan melayu dok lagakn artis..tetiba plak c anon tu melenting…haish! tak fhm den

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  19. jlo says:

    memang mawi jatuh “gebebuk” lepas kawin ngan ekin… aku tahu org tak suka ekin sbb selalu tayang beg LV dia… hahaaa..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  20. mimi says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 15
  21. innocentGuy says:

    salam..bila saya baca komen yg x ramai ni saya taw bahawa aura mawi mmg dah x sehebat dulu.tp sahabat sekalian..apa yang mawi buat kat anda semua sampai perlu mencaci,menghina,dah x popular la ape la..saya tidak menegakkan apa2 sebaliknya saya nak tegur sikap segelintir anda disini yang hanya menyanjung insan yang kuat,popular,hansem ape la ini la..sedangkan mawi dah x popular,macam2 hinaan anda tabur.jangan bersikap sebegini sahabat,x lambat sampai kat anda balik..dan jangan asyik mengata org sampai lupa nak tgk kt diri sendiri..maaf khilaf saya,hanya menjalankan tanggungjawab sebagai seorang manusia dan islam untuk menegur..salam~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 2
  22. Na O Mei says:

    Aku lebih suka INA NAIM dlm cerita mawi ni…
    Lembut, baik budi pekerti, hormat orang tua..itu pun kena reject gak sbb GADIS KAMPUNG le katakan…Kampung2 Ina sudi membantu masa susah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 5
    • jonot bonot says:

      ina naim tu terlalu lurus bendul… segala pekung d crita kan nya sblum mawi kluar af.. kalau aku pun hangin… ada bab yg boleh d kongsi, ade benda yg perlu d sembunyi… jwb je no komen & tanya tuan badan (mawi) sendri…
      skurang2 nya dia tumpang glemer jugak jd bekas tunang mawi.. bnyk dapat job kan wpun bakat x sberapa…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  23. ehem says:

    bende dh lepas tk perlu diungkit pun..die nk buat akaun twitter biarlah..bkn nak cr populariti..mungkin bg mawi mudah utk berhubung dgn semua org..lgpun si nara ni yg kecoh nak tulis kt sini pasal mawi dh bkk akaun..tp npe korang perlu nak marah mawi pulak..ish tk phm sungguh laaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  24. Sshh says:

    mawie ni semenjak kawin saham dia jatuh teruk..dulu mawie ada aura..tpi sekarang dh x ad la..dh mcm biasa2 jer..tpi mana la tahu semenjak mawie ada ank ni rezeki boleh bertambah..bukan ke setiap ank tu ada rezekinya..tentang dia kawin ngan ekin tu…cukup2 la tu jgn d ungkit lgi..dh x ad jodoh..ina pn dah bahagia sekarang..mawie pn sama..doa kan sahaja kebahagiaan mereka..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  25. Minah tonggeng says:

    Heh! Menyamar juliana evan ! Bila aq undi mawi bagai nak rak huh ? Aq masa tu belajar kat londonlah.aq kenal mawi pun sebab aq org felda .jgn nak tuduh sebarangan,ade aq kisah . Buat habis duit je. 1 sen pun aq x kan keluar siling kerna mawi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      Belajar kat London tapi eja “aku” pun tak betul. “akiu”?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        muahaha aqiu aqiu, bukan belajar kat london, kat londang sbnrnye. ahahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  26. mail lambung says:

    zaman kejatuhan dia dah ni..tu la masa tgh disanjung dulu lupa diri..ade tunang pun dia tinggalkan..nk cari yang cantik dan hot lak..ko igt klau ko tu tkde ape2 nk ke ekin kt ko??..skang ni makan dia..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • missy says:

      errrm da teruk da mawi sjak kawen ngan ekin
      sapa owg jb tau le adik beradik ekin aein noi
      dok flat larkin.adik beradik ekin mmg hancus..bohsia le

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  27. Anonymous says:

    tu ler, cuba ikut resmi padi. ni makin orang minat makin berlagak. aku tak leh tahan tengok rancangan langkah mawi kat astro dulu. orang bagilah informasi, ni macam berlagak bagus
    pastu nasib ler, ko pilih si ekin. sapa orang johor tau ler perangai sebenar si ekin ngan kembar dia.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. […] Cerita Artis Selebriti hari ini, Abang Nara tak tahu sama ada Mawi masih relevan kepada anda atau tidak. Namun bagi Abang Nara, Mawi tetap dekat di hati kecil ini. Abang Nara teringat ketika zaman AF. Satu family menyokong Mawi. Memang ketika itu gelombang Tsumawi sangat … Continue reading ? […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0