Written by Bella | July 11th, 2017

Susulan isu ibunya memuat naik status penuh sedih dan kekecewaan sehingga menggelarnya Malin Kundang, penyanyi Sufie Rashid menerusi ruangan komen di Facebook Astro Gempak membuat kenyataan bahawa setiap keluarga mempunyai masalah mereka sendiri.

Sufie juga memohon agar orang ramai mendoakan yang terbaik buat beliau dan ibunya dalam permasalahan yang mereka sedang alami.

Rata-rata peminat Sufie meminta agar beliau kekal bersabar dengan ujian tersebut dan ada juga yang berpendapat bahawa ibu beliau tidak sepatutnya memburukkan nama anaknya di media sosial meskipun wujudnya salah faham antara mereka.

Sufie juga sudah tampil memberikan penjelasan dan harapnya beliau dan menyelesaikan segala salah faham bersama ibunya dengan baik. Tidak elok jika anak beranak berselisih faham lama-lama.

Sumber Berita : Astro Gempak

27 responses to Masing-Masing Ada Masalah Keluarga Dan Salah Faham – Sufie Rashid

  1. wawa says:

    tak pernah minat sufie ni…entah, macam takde aura je

    6

    2
    • anon says:

      rupa tak hensem sb tu takde peminat kot..

      2

      3
      • Che Ta Spore says:

        Sebab xde lagu hits. Menang AF pun sebab org Singapork tone deaf yg gigih undi. Nk harap vokal haus la, celah kuku Anuar Zain pun xde dikkk!!

        3

        3
        • Kiah says:

          Mak dia ni over. Gamaknya nk menopause dah kot? Kurang kasih sayang gitew Kiah rasa.. :(

          5

          0
        • Mak mak Spore says:

          Makcik che ta spore oiii ckp org singapore tone deaf…ape kureng nye orang malaysia pun same ok. But hor bcoz of the malaysians vote that is why sufie WON. Sendiri mau ingat lei PEACE

          1

          4
        • damai says:

          hello, org spore x blh undi dah, and if nak undi online selalu susah nak go through, talian talipon untuk msian number aja. Nak ckp pun cari fact dulu ok. Tak minat jgn asyik nak hentam org singapore aja,

          2

          6
        • Anonymous says:

          Kau ni bongok sgt ke apa..nk kutuk orang spore tk agak2..facts lari jauh..bodoh..yg undi orang malingsia jugak..mana orng spore senng undi..susah go through..ngok!!

          1

          6
        • Yekeni says:

          Kalaupun ada org sg undi sila rujuk pada population melayu sg dan msia. Boleh ke undi malay sg overide undi msia? takkan menanglah kalau org msia tak turut undi.
          Cakap mcm tak sekolah

          2

          2
      • Kih x3 says:

        akak rasa mak dia yg nk publisiti. lebih taik dr jubor. mak apa mcmtu sanggup jual maruah anak sendiri? apala punya bodoh melayu singapore mcm tu huh??

        5

        1
        • Makcik Singapore says:

          Jgn nak kata org melayu singapore ok..tak semua org mcm tu. Maybe org malaysia lagi teruk LOL what a stupid comment typical malaysian

          1

          2
        • Anonymous says:

          Hello cakap macm gangster petaling street pulak kau ni…
          Tkyah nk sebut2 sporelah retarded!!!
          Ini hal perbadi seseorang..manusia mana2 pun sama..
          Tk sedar diri..

          2

          2
        • peace yo says:

          apa kena dgn org msia nie, issue gaduh anak beranak knp mesti kait negara, habis msia skg jd apa, brp ramai skg yg sdg perlekehkan agama, kes anjing, kes LBGT semua lantang suara pertahankan pendirian bodoh mrk, so pls lah dia if nak comment, guna akal sihat bukan akal bodoh.

          3

          0
        • c says:

          bangkang je, cuba kamu buat idea/ atau comment yg bernas,,,bangkang sesapa pun tau..

          0

          0
    • Anonymous says:

      Mak si Sufi ni mmg over. Ingat dulu kes dia tuduh manager Sufi ni meliwat Sufi tapi makamah dapati org yg d tuduh tu x bersalah. Baca boleh percaya jgn. Mak dia ni kuat meroyan!!

      5

      0
      • Dk sungai besi says:

        Tak tau cite sebetol nya korang tkya buat sebarang komen. Aku tahu cite betul. Memang pengurus tu sakit budak. Dia tu lari dari rumak mok nye. Memang pengurus nye tu sakit budak. Aku ade jumpe video viral dia rabe budak laki. Kalao korang kena gitu, suke ke? Betul nya haram jadah nye binatang.

        0

        0
    • Anonymous says:

      sape kah sufi ni noks

      0

      0
  2. Jiwa Terbang says:

    Aku bukanlah peminat dia ni. Malah lagu-lagu dia pun aku tak tau.

    Tapi apa yang dia katakan tu memang tepat. Setiap orang ada masalah keluarga. Malah salah faham tu pun memang wujud di kalangan keluarga kita. Bezanya ialah sebab dia artis, maka isu ni disebar-sebarkan.

    Kita yang sedang membaca ni pun ada antaranya yang sedang mengalami krisis itu sama ada dengan emak/ayah/adik-beradik/saudara-mara. Cumanya takde wartawan tau sebab kita ni bukan siapa-siapa pun dalam industri.

    Kita berdoa dan cuba cari penyelesaian supaya krisis ini tidak berpanjangan dan melarat ke perkara-perkara yang lain pula.

    25

    0
  3. Mat Sahdo says:

    Bodoh punya emak, ko melalak nmpk ko yg x reti mendidik anak ko. Settle kat celah jamban umah ko je lah wahai makcik!

    5

    0
  4. Anonymous says:

    Mama dia ni mmg mcm murai cabot ekor. Hari tu ckp ada org liwat Sufi ni. Bangang..nama anak ko jugak busok.

    5

    0
    • Anonymous says:

      Bukan mak dia ckaplah orang liwat sufi…sufi yg bagi tau sendiri kt media dan repot polis..bapak tiri dia..mak dia punya laki baru yg molest sufi..bukan liwat..liwat tu pakcik kau anwar ibrahim…skg mak dia dh cerai dgn bapak tiri dia..
      Walau apapun aku tk suka mak yg suka aibkan anak..bodohnyer makcik

      4

      0
  5. Anonymous says:

    Siapa mak dia? Kecoh benor….mcm cari publisiti murahan je! Diamlah auntie..memekak je. Settle behind close door je la woi.

    3

    0
  6. wekkkkkkk says:

    mak dia ni belum lagi dpt anak yg betul2 tegar hisap fit…kalau dpt yg betul tegar hisap fit, merompak dgn senjata api, samun, ..mau mak dia bunuh diri terus…dh x sanggup hadap dduk serumah..ala biasalh kalau penagih tegar..apa2pun sbagai mak sentiasa dlm keadaan bahaya tau..
    ini kesalahan kecik dn x berapa serius..ok je..biarlah anak tu buat hal dia dulu, drh muda, x kn x fhm drh muda, lama2 kalau mk berdoa yg baik2 utk anak, insyAllah, Allah akan memakbulkn doa sorang ibu, setiap kata2 ibu adalah doa, kalau mak dia kata, anak derhaka, maka , anak tu akan menderhakalah,..
    kepada ibu anda, hrp pelajari dn ikuti kisah2 masyarakt di kaw..tinggl atau seumpamanya, sbb byk lagi masalah yg besar selain anak yg u sebut Malin Kundang..ini kecik je..

    2

    0
  7. Smartbird says:

    Apa yg terjadi pasti ada pengajaran utk masing-masing. Sufi as long as u remain cool dan tak jadi anak yg durhaka, insyaAllah u akan Berjaya dunia n akhirat. Btw enjoyz yr new single n performances in Sinar Lebaran 2017. Good luck to u.

    3

    0
  8. Suasuwei says:

    Tak payah risau lah..kalau kau x buat salah Kat mak kau. Ingat TUHAN tidur Tak tahu perangai manusia sekor2. Mak yg baik..mcmana pun akan mendoakan anak.

    3

    0
  9. Anonymous says:

    aku suka komen dari aazyf roshan
    jangan la jadikan socmed medan berbalah anak beranak
    selesai cara baik dan berhemah…kita bukan x de sedara mara yang boleh dirujuk dibincang
    lebih afdhol dr hebah mcm tu smp abis seantero donia tau….
    #muhasabahdiri

    1

    0
  10. Erkkkkk ye ke says:

    Aku heran ngan bebudak malaysia yg suka komen babitkan seluruh org singapura…tu kan hal peribadi keluarga dia…yg korang nak babitkan semua sekali nape? Bodoh bengap. Sia2 je gi sekolah tapi budus nak mampos. Malu aku ada org malaysia yg mcm kaki kecam kat atas tu. Tak guna nak taip elok2 kat korang ni semua. Tak layak pun.

    #kakikecamsilameninggal
    #kecik2taknakmampos
    #dahbesarpandainakkecamorangje

    0

    0
  11. tikui says:

    sapo ni tak kenal

    0

    0

Leave a Comment

Optional