Written by AbangNara | January 10th, 2014

Yeah ~~~~~~~ Berita gembira untuk peminat filem Hollywood. Pelakon dan penerbit filem terkemuka, Mark Wahlberg telah melahirkan hasratnya untuk membuat penggambaran sekuel filem The Italian Job di Malaysia. Filem yang dinamakan The Brazilian Job ini sedang dalam proses pengemasan skrip untuk memastikan ia lebih baik daripada The Italian Job.
mark walhbergMark Walhberg menerusi Harian Metro hari ini berkata pemilihan Malaysia sebagai lokasi penggambaran The Brazilian Job adalah berdasarkan faktor keindahan dan tarikan pelancongan. Kata Mark:-

Sebenarnya sudah lama dan banyak kali saya bercakap mengenai rancangan untuk membuat sekuel The Italian Job. Saya berminat untuk menghubungi kerajaan Malaysia sekiranya saya boleh melakukan penggambaran sebahagian daripada filem itu di Malaysia. Saya tahu Malaysia adalah tempat yang cantik dan ia (penggambaran filem ini) akan menarik lebih ramai pelancong ke sana.

mark walhberg
Abang Nara dapat bayangkan aksi kejar mengejar dan tembak menembak dilakukan di atas jambatan Putrajaya. Mesti klasik gila. Diharap kerajaan Malaysia dapat memberi sokongan kepada Mark Walhberg untuk penggambaran filem ini. Pastinya ia adalah satu teknik mempromosikan Malaysia yang confirm berjaya. Semoga perancangan ini akan menjadi kenyataan. Tak sabar rasanya nak melihat bagaimana penggambaran filem Hollywood ini dilakukan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Mark Walhberg Mahu Rakam Sekuel The Italian Job Di Malaysia

  1. thejobbb says:

    buat scene naik jet abang jibby + rompak cincin, wuuuuu.

    hahaha.

    0

    0
    • malingsia itu maling says:

      malayshit punya KLCC aja bangga, hei orang Amerika.. malay itu maling, kalo mahu shooting datang aja ke Indo, di sini kami lebih nyaman dan moden dr malayshit, ada apa sama KLCC, norak bangat tu KLCC, design nya juga jelik. orang di Kuala Lumpur juga kampungan bangat tu, yuk datang aja ke indo.

      0

      0
      • Kris doyontok says:

        excuse me..indon pon bngsa malay jgk..mmalukn je..
        btw m’sia is so much better than indon..bear in mind..
        fyi indon sgt tdk moden..they r insular..
        indon xda ap mau d bnggakn..jln raya pon mcm shit je..haha
        cmne nk wat aksi kjr2 d jln raya..thats y u r so jeles of Msia..

        0

        0
        • malingsia itu maling says:

          malayshit babu british…dapat kemerdekaan aja ngemis sama british, raja kamu malay pergi ke british ngemis minta merdeka, ngak malu ya

          0

          0
        • malingsia itu maling says:

          oh lupa..cina dengan india malayshit juga turut sama pergi british ngemis, bersemangat sekali ya pergi ngemis sama2

          0

          0
        • indomee says:

          Tak kisah laa mengemis mintak merdeka dr british.. And ko mengemis kat blog malaysia pe kess.. mau cari pekerjaan baru gak di malaysia.. or kamu bengang malaysia perketatkan undang2 yg pekerja asing tidak boleh kerja di sini..? sedih banget..

          0

          0
        • kikilala says:

          sedih aku dengar rakyat indon sekor ni.
          indon lebih moden?? ahaha. sedih sedih

          0

          0
        • indonshit says:

          hahahahha indon dengki giler…nmpak sgt terlalu dengki dgn malaysia x habis2 sebut pasal klcc…dengki haha

          0

          0
      • wawa says:

        macam mana anjing indog nie boleh berkeliaran kat sini

        0

        0
      • xxx says:

        wahai indon tak sedar diri. kau nak kena tsunami, gempa bumi baru nak senyap ke

        0

        0
      • Anonymous says:

        mabuk ketum?

        0

        0
      • kak ema says:

        ape indon buat kat blog ni arr? malaysia lebih maju la, lebih bertamadun tau

        0

        0
      • GoAway says:

        Gosh,Im Malaysian.But i dont hate indo.What’s wrong with u?Go Home anti-malaysian,u r drunk -_-

        0

        0
        • malingsia itu maling says:

          malingggggg, i hate malingggg, indo still the best, negara loe ada apa ya ?
          jiran tetangga yang paling jelik

          0

          0
      • malingsia itu maling says:

        malingsia bisa apa ya ? punya KLCC jelik sama putrajaya aja bangga, lihat aja Jakarta punya MRT, punya tunnel. nah lihat itu..malayshit bakalan ketinggalan hahahahaha uweeekkk, malingsia punya KLCC aja bangga, kami juga ada tower kok. lebih moden dari malayshit.

        0

        0
        • linda says:

          attention seeker…..kesian

          0

          0
        • Sandwich Sardin says:

          hoi indon..yg kau mention pasal KLCC tu apahal.? jealous too much ker ?? aku x kisah pun pasal KLCC tu…dah bosan tatap hari2, eleh Malaysia dah lama ada MRT, tunnel bagai tu..tak ada lah kecoh mcm kau

          0

          0
        • i love Malaysia says:

          alahai dengan Putrajaya sekali indon pergi mention…buat lawak ke hape, Putrajaya tu pusat pentadbiran negara “intelligent garden city”…itu pun nak jealous ke ?? Malaysia still negara membangun…gamaknya kalau semua koridor di Malaysia ni siap…lagi jealous indon bodoh tu, dasar busuk hati…puuihh !!!

          0

          0
        • ... says:

          apa kata letak tepi perasaan bangga tu…bukan kau yang bina benda alah tu..ke kau saja tumpang famous? ckp x serupa bikin

          0

          0
        • indoneshit says:

          indon kampung bangat seh..to GoAway:we re not racism..who start first? ohh bdw indoneshit go away..pergi tonton sinetron love in paris dr buang masa kt sini…what a fake sinetron..nk bajet america sgt..baju nk singkat2 sluar nk pendek aras pnggung tp still ckp mention nma allah.. bulshit btul indon! muka pn kampung..gelap2 mata kembang terjojol gitewwww

          0

          0
      • VMY 2014 says:

        Wahai indon…bangsa kamu mendapat kemerdekaan dengan darah..sehingga kini bangsa kamu tak sudah- sudah bergaduh bertumpah darah.. sudah lah tidak sedar diri datang ke Malaysia cari rezeki..tapi bikin onar dengan menipu, membunuh, mencuri dan merompak.. kamu bangsa Indon adalah apa yang telah dicorakkan oleh tok nenek moyang kamu yang selamanya jahattt!!

        0

        0
        • karipap sardin says:

          kpd indon
          Malaysia dapat kemerdekaan dari perjanjian damai….tak perlu pertumpahan darah, buat apa berperang sedangkan boleh berbincang secara baik, sebelum tu Malaysia dah berperang dgn penjajah..lihat berapa ramai yg mati sebab mempertahankan negara & lagi satu stop lah ckp pasal KLCC…tu ikon Malaysia..cantik ke buruk ke tak dak kena mengena dgn indon…pergi lah bangunkan indon kau tu…menyemak kat sini buat apa.

          0

          0
      • Anonymous says:

        hahaha…ko ckp jek xheran ngan KLCC tu..tp org indon lah paling byk pegi KLCC..siap mandi kat kolam..

        0

        0
      • malingitukamu says:

        tapi ngapain ramai indon ngemis kerja di malaysia ya? indon modern??? ptuihh indon ramai yg tiru style hidup american tak kata maling pulak? dasar indognesians

        0

        0
  2. mimi says:

    wahh..kompom best nie..m’sia mmg cntik pon..huhu..
    sesuai sgt skunk kn tahon melawat ms’a (TMM)
    mmg meletop nie..skunk org akn lg knl msia..

    0

    0
  3. org kg duk obesi says:

    hanya orang indon yg lemah otak dan fikiran sahaja yang akan berkata buruk tentang jirannya. tidak perlu kita mengutuk mereka kembali kerana kita orang Malaysia tidak sama taraf dengan mereka yg lemah fikiran dan penuh hasad dengki itu.

    0

    0
  4. siti says:

    si indon ni nyibuk je baca blog nara ni……kutuk2 Malaysia tapi baca blog orang Malaysia jugak…..ko bukak la bukak blog indon ko tu….pui!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  5. pinggan corelle says:

    kebanyakkan indon n foreigners lain kt malaysia ni mmg suka bersikap kurang ajar di tempat org,..kalau mahu buat hal nyah kau dr malaysia..datang malaysia suka buat kecoh,tolong sedar diri ramai rakyat kamu mencari rezeki di malaysia..kalau sikap kamu baik sudah tentu kami akn layan dengan baik tp sikap yg haprak mmg kamu akan dihaprakkan..puihh

    0

    0
    • pinggan pinjam says:

      Kalo nak marah kan Minah Indon ke Mat Indon ke.. apa ke.. tak perlu nak babit kan foreigners lain pun sama. Orang rambut sama hitam, hati lain-lain.

      Ada yang hati longkang mulut haprak.. Tapi ada juga yang suci dalam debu.

      Orang M’sia pun ada juga yang ke negara jiran berkerja dan ada juga yang buat perangai tak sedar diri.. Dah kata Manusia.. ada je hilaf nya.. tak semestinya M’sian Sesuci Lebaran.

      Jangan suka ada sikap diskriminasi lerr..

      0

      0
      • abc says:

        Pinggan corele tu tulis kebanyakkan foreigners, its mean bukan semua. Sepatutnya tak perlu lah sampai gaduh2, maju mana pon sesebuah negara tu, tapi kalau Allah dah turunkan bencana.. nauzubillah! Lagi pon kita semua kan serumpun.. tiada sesiapa maling ahh!

        # kalau betul dia nak buat penggambaran kat Malaysia memang I like~ wuhuu

        0

        0
    • pinggan sewa says:

      Kalo nak marah kan Minah Indon ke Mat Indon ke.. apa ke.. tak perlu nak babit kan foreigners lain pun sama. Orang rambut sama hitam, hati lain-lain.

      Ada yang hati longkang mulut haprak.. Tapi ada juga yang suci dalam debu.

      Orang M’sia pun ada juga yang ke negara jiran berkerja dan ada juga yang buat perangai tak sedar diri.. Dah kata Manusia.. ada je hilaf nya.. tak semestinya M’sian Sesuci Lebaran.

      Jangan suka ada sikap diskrimi

      0

      0
  6. hamba Allah says:

    Kenapa harus bergaduh? sedangkan bumi ini milik Allah, bukan milik kamu, kamu hanya menumpang semata2.

    0

    0
  7. saya says:

    5*2=10

    Nnt dpt pangkat Dato le die ni lau blakon kt Malaysia, cm Dato SRK 2..
    Syukur, Malaysia msih aman.. :-)

    0

    0
    • lo says:

      baru je aku nak komen lbh kurang cam ko .. dah ko komen dulu … lebih nih … kah !! haa tu kan .. mmg confirm la dapat pangkat datok ..

      0

      0
  8. asha says:

    korang dok layan sgt si malingsia itu maling tu pe kehe? topik kat sini adalah mark nak datang malaysia shooting. harap2 la kerajaan malaysia setuju.. ye la org bermurah hati nak promosi malaysia. #lookingforwardforthemovie

    0

    0
  9. we says:

    korang takyah layan la indon tu .. lau indon komen sama je .. takda beza , mesti isu jeles n isu tu tak kan habis .. tak kira la korang bagi penerangan mcm mana pun … bukan diaorang faham pun …

    0

    0
  10. mak siti says:

    Wah bestnyer!!!!Suke tgk criter ni…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Heran pelakon malaysia pegi US.
    Sibuk pose pat Ig lagi.

    Pelakon US pulak dtg malaysia utk berlakon pulak…

    0

    0
  12. ehh says:

    skit lg mat salleh ni plk dpt anugerah dato’

    0

    0
  13. Habibah Jaffar says:

    Tapi kenapa The Brazilian Job not The Malaysian Job? The Italian Job pegambarannya di buat di Italy kan? Pelik!

    0

    0
    • org kg duk obesi says:

      tak pelik zaman sekarang : sebagai contoh filem terbaru Wolverine, penggambaran dibuat di NSW, Australia tetatpi didalam filem menjadi sebuah bandar di Jepun.

      banyak faktor yg mempengaruhi sebuah produksi memilih tempat atau negara , antaranya : kerjasama kerajaan, kru produksi tempatan, kos , keselamatan

      0

      0
  14. jojo says:

    “Mark Walhberg menerusi Harian Metro hari ini…..”………………………………

    0

    0
  15. Melati putih kunning says:

    Harap harap Mark WAHLBERG ni ambik la NEELOFA jadi actress dlm cerita tu..

    Tolong la jgn ambik pelakon separuh masak MCM JOHAN HINGGAP tu..

    0

    0
  16. Neolofashila... says:

    pasni Dato’ Mark Wahlberg la kot.. bila pengambaran dh siap kat Malaysia..

    0

    0
  17. indoneshit says:

    indon kampung bangat seh..to GoAway:we re not racism..who start first? ohh bdw indoneshit go away..pergi tonton sinetron love in paris dr buang masa kt sini…what a fake sinetron..nk bajet america sgt..baju nk singkat2 sluar nk pendek aras pnggung tp still ckp mention nma allah.. bulshit btul indon! muka pn kampung..gelap2 mata kembang terjojol gitewwww

    0

    0
  18. Anonymous says:

    org yg dengki dgn kemajuan malaysia ni, org yg berfikiran sempit sbb tu xmaju negara dia…

    0

    0