Written by AbangNara | May 27th, 2013

Sejak menjadi ayah, kebanyakan masa terluang Abang Nara akan diluangkan untuk bermain dengan anak Abang Nara. Kitaorang main kereta, main bedak, main bola dan macam-macam lagilah. Ini semua dinamakan proses “bonding” antara bapa dan anak.

oreo

“Bonding” amat penting kerana menurut satu kajian, anak yang mempunyai hubungan rapat dengan ibu dan ayahnya adalah lebih bijak, berdikari dan berkeyakinan tinggi apabila dewasa kelak. Itu yang Abang Nara teruja sangat-sangat apabila mengetahui tentang kempen Oreo 1 Million Minutes.

oreo

Kempen Oreo 1 Million Minutes ini adalah satu inisiatif yang sangat-sangat awesome. Sasaran Oreo menerusi kempen ini ialah mengumpul 1 juta minit of bonding moments daripada rakyat Malaysia. Yang bestnya, sasaran tersebut telah pun tercapai walaupun kempen ini hanya akan berakhir pada 15 Jun. Rakyat Malaysia memang awesome!!!

oreo

Pelbagai aktiviti boleh dipilih oleh ibu bapa untuk dijadikan sebagai “bonding” aktiviti dengan anak masing-masing. Ada swimming, main masak-masak, main di playground dan macam-macam lagilah. Boleh pilih mana-mana yang senang dan menarik untuk dibuat bersama anak masing-masing. Abang Nara dan wife pilih swimming sebab anak kami suka sangat main air. Hehehe.

oreo

Tambah best, ada peluang untuk menang hadiah-hadiah menarik sekiranya kita berjanji untuk “bonding” menerusi kempen Oreo 1 Million Minutes. Abang Nara kalau boleh nak menang basikal. Bolehlah gunakan basikal itu untuk main petang-petang di laman rumah bersama anak tercinta. Makin erat la hubungan kami nanti.

oreo

Abang Nara akui kadang-kadang blur jugak nak buat aktiviti “bonding” apa dengan anak Abang Nara. Rasa macam semua benda dah dibuat. Nasib baiklah Abang Nara terjumpa banyak tips-tips menarik tentang cara “bonding” yang simple dan senang di www.oreo.com.my . Bukan itu sahaja, ada tips parenting, tips menjaga anak dan macam-macam lagi di situ.

oreo

Jadi tunggu apa lagi? Jangan gunakan alasan sibuk atau penat untuk tidak meluangkan masa bersama anak-anak anda. Layari www.millionminutes.com.my sekarang jugak untuk berjanji demi hubungan yang lebih erat dengan anak anda.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

36 responses to Mari Luangkan Masa Bersama Anak Tercinta!!!

  1. Nurul says:

    happy family ;)

    0

    0
    • kokokkk says:

      Nara… kau tkar la admin Amazing Nara tu… camhaper tah… ni komen terbaru dia aku copy dlm Amazingnara :

      “dulu orang pergi sekolah kau melancap dalam tandas, kan dah bengap” dlm entri pasal UstazAzhar kawin lagi.

      Kurang ajar.. punya budak ottel tu. Langsung tak matang.

      0

      0
    • AdikNara says:

      Buncit

      0

      0
  2. Blog Sensasi says:

    sambil menyelam sambil minum air no

    0

    0
  3. miss9009 says:

    saya taknak comment abt family bonding or what, but the product you’re promoting..oreo is too sweet ler nara..not good for kids..not good for no one..sorry to say this, but oreo bukannya makanan, tapi sampah..antara sampah sarap yg menjadikan masyarakat kita semakin tidak sihat..

    0

    0
    • cik katty pinggang kerengga says:

      pandai makan oreo pandai lah bersenam plus minum byk air masak, tgk mcm cik katty ni hah suka minum oreo crusher,, tapi pinggang cik katty still slim, rahsianya kena rajin lah gerakkan badan, kalau asyik duk diam ajer lemak2 tu tak terbakar, bila tak terbakar salahkan oreo..oreo tu pun rezeki bukan sampah, kita patut hargainya

      0

      0
      • ron95 says:

        makan oreo atau masukkan kandungan tak sehat dalam badan bukan semuanya boleh cure dgn bersenam..kandungan gula terlampau boleh mengakibatkan macam-macam sakit datang..bersenam memang bagus untuk mendapatkan badan yang fit, cergas, boleh memecah lemak, dan sebagainya, tapi bersenam bukan boleh mengubah paras gula dalam badan pun..pemakanan kita sehari-hari mengandungi gula semulajadi (contohnya dari sayuran, buahan dsb) dan gula @ manisan. Kalau tak ada gula pun tak boleh sebab gula memberikan tenaga..tapi terlampau banyak gula mcm oreo tak boleh diamal..cik katy bersenam macam mana pun tak berkurang gula tu..itu sebab kalau cik katy tengok, ramai orang kurus berpinggang kerengga macam cik katy tapi dapat sakit diabetes..ada yang muda-muda lagi dah sakit..memang ada banyak faktor menyumbang, namun kenapa kita hendak ambil risiko dgn mengambil makanan terlampau manis macam oreo kedalam badan kita? kenapa perlu ambil fast food? kenapa makan makanan tak seimbang? Ada banyak ‘kenapa’ yang kita kena lihat dan kaji semula..kita terlampau byk terleka dengan produk di pasaran yang tidak sihat sehinggakan makanan tidak sihat dijadikan menu harian dan dianggap biasa.

        0

        0
        • cik katty pinggang kerengga says:

          ko ingat aku makan oreo tiap2 hari ker? dalam setahun ada lah sekali aku makan sebab takut penyakit spt kencing manis, anda faham ? suka tak semstinya kena makan tiap2 hari

          0

          0
        • pinky says:

          ron95…individu yg kurang bersenam/ tak aktif akan menyebabkan berat badan bertambah dan berisiko tinggi utk mendapat diabetes. selain dari jaga pemakanan, bersenam juga antara cara paling mudah utk stabilkan gula dlm darah, tak caya try lah check kandungan gula sebelum dan selepas bersenam

          0

          0
      • joyah suka cheezy zinger says:

        miss9009 ni dah kaya sangat dah ker sampai hina oreo tu SAMPAH, kalau anda tak makan oreo ok fine tapi jangan sampai menghina makanan

        0

        0
    • Anonymous says:

      MISS9009:: oreo tu po makanan bukan sampah kesian xtau beza makanan dgn sampah…

      0

      0
      • NekSedaraKau says:

        ni masalah bila belajar tak habis tapi ada hati nak complaint..cer kau tgk jenis2 makanan sihat, oreo ada tak? itu maksudnya makanan sampah le tuu..ada reti?! fast food semua tu sampah le tu..lagi sekali aku tanya, ada reti?!

        0

        0
        • Anonymous says:

          cara ko cakap mcm org yg tak reti bersyukur, ko tahu tak kat luar sana ramai lagi manusia yg nak makan oreo tapi tak boleh sebab TAK MAMPU, ko kalau tak suka oreo pun tak payah hina2 makanan tu sampah..cakap oreo tu mengemukkan pun dah cukup

          0

          0
  4. zaf says:

    Kalau mcm tue,mcFlurry oreo bertambah2 la sweetnyer….

    0

    0
    • cik katty pinggang kerengga says:

      tak payah lah minum hari2 mcflurry tu….nanti kena kencing manis, mcm cik katty suka minum oreo crusher tapi untuk join contest nara tu tidak lerrr, buang masa waktu dan tenaga, baik pergi exercise senamrobik..lagi bagus boleh dapat pinggang slim kann

      0

      0
  5. Yati says:

    Bestnya Kempen Oreo!

    0

    0
  6. glamourke? says:

    oreo..tak best laa..pahit

    0

    0
  7. akuler says:

    abg nara bila nk tambah baby.. cian xde kawan

    0

    0
  8. Remy says:

    Nasihat Saidina Ali dalam mendidik anak2 melalui 3 tahap:
    i. Pada 7 tahun yg pertama, BERMAIN dengan anak kamu.
    ii. DIDIK anak kamu pada 7 tahun berikutnya.
    iii. BERKAWAN dengannya pada 7 tahun selepas itu.
    Mesti abg nara sdg jadi mcm nie…go0d j0b abg nara

    0

    0
  9. Remy says:

    Nasihat saidina Ali dalam mendidik anak2 melalui 3 tahap:
    i. Pada 7 tahun yang pertama, BERMAIN dengan anak kamu.
    ii. DIDIK anak kamu pada 7 tahun berikutnya.
    iii. BERKAWAN dengannya pada 7 tahun selepas itu.
    Mesti abg Nara tngah menjadi mcm nie…go0d j0b abg Nara

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tu nasihat dalam FB ustaz zahazan kan abg remy.. tapi oreo takde dalam list la abg nara..sbb tak elok bagi makan budak2 tecik dgn benda2 manis ni..huhuhu..

    oreo pahit?? biar benarrrr!! hahahaha..tekak glamourke? ni dah tak boleh function ni..pi buat operation ganti lidah baru..hahaha

    0

    0
  11. ............. says:

    bang nara..x de cite y best ke nk up date..bang nara ni lembap la..sy kerja dh le boring n mengantuk…buka BN asyik2 cite y sama jer…bosan btl la…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    oreo mana le ada rasa pahit…kalau anak sy makan oreo dia jilat y cream jer..nti y biskut x d makan….

    0

    0
    • biskut says:

      aku rasa dia makan biskut oreo jer kot..cream dalam tu dia tak makan…tu yg rasa pahit, tapi tak adalah pahit sgt biskut oreo tu

      0

      0
  13. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    yey!!! abg nara si itam bontot kuali kembali lagi…kini bersama anak tercinta…

    0

    0
  14. meh ciom kentot aku says:

    nara si kerak kuali kembali da boom!

    0

    0
  15. zaf says:

    Selepas mkn oreo,sy jarang senyum,,,sbb ade itam2 kt celah gigi…

    0

    0
  16. Haliza Misboon says:

    beautiful nara.. mari bergosip tentang diri abg nara seniri dan keluarga secara berhemah..

    0

    0
  17. dr Account says:

    Heran ya babies dan anak anak kecil ni Allah (swt) cipta sungguh sweet & comel. Suka tengok anak anak kecil ni. Anak Abg Beautiful pun comellllll….

    0

    0
  18. Anonymous says:

    lambat update la abg nara ni… b’cuti ape????
    boring la bpe hari bukak blog ni mcm sama je entry nye. hu3…
    yuk la cari cite2 bru.. cite2 bes. xbes la asyik copy cite org je…

    0

    0
  19. ina says:

    Abg nara oii..smnjk 2 3 hari ni dh xbyk entri kt beautifulnara ni..abg nara bcuti ke ni..

    0

    0