Written by AbangNara | July 8th, 2012

Abang Nara ada satu persoalan untuk anda semua. Kalau anda bijak, sila nyatakan apakah persamaan Erra Fazira, Lisa Surihani dan Umie Aida?

mana hilangnya juwita

Tak tahu? Ok Abang Nara bagilah jawapannya kepada anda. Kesian pulak tengok muka sedih anda semua. Ada 4 jawapan kesemuanya iaitu:-

1. Ketiga-tiganya sudah berkahwin
2. Ketiga-tiganya cun melecun
3. Ketiga-tiganya sangat power berlakon

Dan jawapan keempat yang Abang Nara cari ialah………….(jeng jeng jeng)

mana hilangnya juwita

Ketiga-tiga pelakon ini akan muncul di dalam drama Mana Hilangnya Juwita yang turut menampilkan Zahiril Adzim, Azhan Rani dan ramai lagi. Kalau selama ini kita dihidangkan dengan cerita jiwang karat dan leleh, drama Mana Hilangnya Juwita ini menjanjikan sesuatu yang berbeza. Abang Nara sangat teruja dengan sinopsis drama yang bakal ditayangkan menerusi Astro Ria bermula 9 Julai ini tepat jam 10 malam.

mana hilangnya juwitaAbang Nara pasti semenjak dua menjak ini korang selalu dengar tentang kisah penculikan yang berlaku di negara kita nie kan? Kadang-kadang diculiknya supaya jadi pelacur, jadi peminta sedekah dan macam-macam lagilah. Dan di dalam drama Mana Hilangnya Juwita ini, Lisa Surihani yang berlakon sebagai Anggun datang dari kampung untuk mencari adiknya, Juwita yang telah gagal dihubungi beberapa hari. Sepanjang pencarian tersebut, Anggun bertemu dengan penuh pancaroba yang mampu membawanya ke kancah pelacuran dan dadah sekiranya tersilap langkah. Menarik kan?

Abang Nara dah lama berharap agar drama-drama Malaysia lari daripada tipikal kisah percintaan, kisah orang kaya bercinta dengan orang miskin dan kisah sembang business juta-juta. Akhirnya harapan Abang Nara tercapai jua dengan kemunculan drama Mana Hilangnya Juwita Ini. Tak sabar rasanya nak menunggu 9 Julai ini untuk tayangan episod pertama di Astro Ria jam 10 malam. Confirm meletup dan awesome punyalah!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

106 responses to Mana Hilangnya Juwita?

  1. MediaCapture says:

    citer ni ganti jangan ambil padang kami ni.. mesti best..

    0

    0
    • Anonymous says:

      wah erra super gojes walaupun dh berumur…
      mmg klau laki dia cr lain jugak tatau nak kata apa la..
      lisa tak nmpak menyerlah bila di sebelah erra..sori lisa…

      apa pun yusri mmg bertuah.

      0

      0
      • cella says:

        lisa xnmpk mnyerlah sbb dia simple,sempoi2 je…. klau badut berdiri kt tgh2 org rmai pon org akan nmpk badut btul x?huahuahua… kalau lisa g plancaran pkai mcm nk g grammy awrd mesti ko ckp lisa nmpk lg mnyerlah dari smua….kahkahkah

        0

        0
      • pizza says:

        Rendah betul si Lisa ek…. ketara bila diri sblah Erra…

        0

        0
      • Anonymous says:

        cella… i bandingkan lisa dgn erra dlm pic atas tue..bkn lisa dgn badut.. pls take note… klau yer pun peminat tegar lisa jgn la menidakkan realiti dlm gmabar tu…. i pun minat lisa juge…

        0

        0
      • leman lambung says:

        pizza,ko ni cuba kau tengok kasut si erra tu berapa tinggi tengok kasut si lisa.apa la.si erra ni semuanya palsu.ayoyo.

        0

        0
      • Remy says:

        Persamaan yg keempat nya masing2 berkahwin dgn org kaya la nara..

        1) Erra Fazira bersuamikan seorang si CEO
        2) Lisa Surihani bersuamikan si empunya KRU Group
        3) Umie Aida bersuamikan si Datuk Paduka

        0

        0
      • pinky says:

        TP sempoi Lisa sudi berlakon 1st time ni dgn ex-wife laki dia… Erra kena la gorgeous sikit dgn Lisa, , , , :) Abg Nara- satu g persamaan 3 adalah successful women. sbb tiga2 ada anugerah kan? dan tiga2 nya berjaya dpt lelaki yg diidamkan– filthy rich men(wlpun laki masing2 x hensem mana pon)

        0

        0
      • juwita hilang pun nak bising..
        suka hati dia lah nak hilang pun ada aku kessah?

        0

        0
    • luqman hakim says:

      erra ni memang rambut dia tak cantik ke.aku tengok asyik pakai rambut palsu jememanjang.tu yang laki dia lari kut.haishhhhh.

      0

      0
    • pisces says:

      kateknya lisa.. even lisa pakai heel pun, tetap akan rendang.. macam aku. HAHAHA

      0

      0
      • bujang says:

        Betulx3…..ketiga2nya x tutup aurat…
        Ramai artis2 dah mendapat hidayah untuk menutup aurat, akak2 kat atas bila lagi.

        0

        0
  2. gigi says:

    nice drama… pelakon pun cantik2 terutama lisa surihani… comey le lisa ne

    0

    0
  3. sis says:

    lisa cantik… cute… comel…. keep up a good work

    0

    0
  4. Julia Jongang says:

    First!!!!!!!

    0

    0
  5. Kiah says:

    Abe nara berapa episod smuanya?

    0

    0
  6. Kalau persamaan antara erra & lisa je, tau lah :p

    0

    0
  7. tasya says:

    no, no , mmg 3xnya cun, sudah berkwin, tp 2 org je yg berlakon power berlakon… lisa surihani berlakon agak kayu.. yeeee….. bkn xsuka lisa… tp lakonnya kurang kit…sori yee

    0

    0
  8. AbangNara says:

    15 episod semuanya

    0

    0
  9. didie @ says:

    lisa is nothing compared to erra. just look at them in the picture. erra look super gorgeous. lisa? naaaaahhhh……

    0

    0
    • Anonymous says:

      hahaha erra lg lawa dr lisa? erra sumer palsu. rambut palsu mekap tebal. pastu belagak cam diva. lisa sempoi je sbb dia tau specialty dia adelah natural beauty dia. she knows she has a complete package; intelligence, attitude, high education, healthy lifestyle, fans plg ramai kat msia, plg popular, imej bersih, n plg penting skali dia tau rupa dia mmg cun, sweet, ayu, anggun n cute.
      ala korang sume kutuk lisa ni bukan nye fans erra pun, cume korang anti lisa. obvious sgt.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Funny how fans of Lisa, and Neelofa always keep up with the “beauty with brain” slogan… How sure are you that they are that intelligent, or brainy bla bla bla? Ramai lg der yg jauh lg bijak, lawa, benar2 ‘sopan’, jaga aurat lagi… Itu baru betul pandai namanya…. :)

        & kelakar juga, ko backup LS and kutuk Erra… So obviouly ko anti-Erra? (And sgt biased ke LS, obviously).

        Btw, bg aku dua2 cantik tersendiri….aku tak perlu nak compare tu…cume da muak over sgt backup artis mcm LS…dorang nih artis yg tak layak dijadikan contoh pun…tayah la nak backup sampai over camtuh…minat sikit takpela, tayah la nak bangga sgt dgn cara hidup artis ni….tak mulia mane pun kehidupan dorang…

        0

        0
      • Anonymous says:

        ^ ko ni bodoh ke? namenye pun comparison antare lisa dgn erra. ko tak comparekan 2 bijik epal tp jwpn, ko comparekan epal dgn oren. kalo nak compare sume skali, mmg la artis x leh wat idol. tp dlm busuk2 artis, ade yg better, ade yg worse. ade otak pikir la.

        0

        0
      • procons says:

        kalau nak determine org yg bodoh, kita tgk siapa yg first guna perkataan “bodoh” tu… ;)

        0

        0
      • Anonymous says:

        a’ah, procons la yg bodoh maknenye :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        semua bodoh sbb comparekan ciptaan tuhan. sah2 masing2 unik dgn cara tersendiri.

        0

        0
  10. aisyah says:

    pelakon dalam cerita ini semua best2…..

    0

    0
  11. hmmmmm says:

    mcm ade cter omputih cter mcm ni…kt saluran 702 (diva)….tajuknyer the sister ke ape ke..tak ingt da

    0

    0
  12. awatif says:

    persamaan ketiga tiga artis ini ialah: masing2 tidak menutup aurat

    # mesti ada yg komen ‘kau tu tutup aurat ke?’ Ok, mmg saya menutup aurat
    # mesti yg reply ‘kalau kau tutup aurat , nape buka Blog hiburan BN?’ Kan..kan…

    0

    0
    • Fairus Sulaiman says:

      Ni soalan nakal skit ..kt gmbotu mane yg paling bsar ? … bagi aku Erra Fazira.. tpi mungkin sbb baju kot. erra pkai baju ketat.. tu psal lah nmpak bsor
      Klas kau erra ..

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko tutup aurat sempurna, xmengumpat org, menjaga lidah dgn sempurna x?

      0

      0
  13. ye aku says:

    x blh lawan erra…
    lisa tu muka psegi2..
    smua pun aku suka..tp paling suka..ERRA..
    suruh buat mimik muka pape pun..tetap cun..mcm rita..

    0

    0
    • Anonymous says:

      erra byk mende yg fake. rambut fake, senyum fake. x confident dgn diri sindri mcm tu.
      tengok lisa, natural beauty. x yah mekap tebal mcm erra pon sume org suke dia.

      0

      0
      • erna says:

        asyik macam budak yg same ni je backup LS…? dr atas smpai bawah kalau tengok gaya penulisan sama jer yg backup over nih…bersungguh-sungguh betul backup yer…dpt ape tu? wakaka

        0

        0
  14. baju kotak2 bunga matahari kaler biru says:

    watak utama lisa…juwita nya ntah sape…gimik je juwita tu…jap2 bru ada juwita tu…nk tarik pnonton so amik la plakon2 yg blh bikin masyuuuuk…erra pun ckit je watak…umie jd penyiasat….aku bkn apa bila nk follow drama bsiri ni tiap2 episod bukan main best jalan crita smpi ENDING hancusss…hope x lah…dr mula smpi abis gempak…

    0

    0
  15. pembaca senyap says:

    ex wife dan current wife berdiri sebelah menyebelah. :) itu profesional.

    0

    0
  16. super makan2 says:

    ketiga tiga ialah pemenang pelakon wanita terbaik FFM
    betol dk???

    0

    0
  17. Dauspozi says:

    Erra Fazira dengan Umie Aida… Suka diorang.. haha.. Lagi² bila pakai baju kebaya, ala² perempuan melayu zaman dulu.. Sumpah cun..

    0

    0
  18. bunga says:

    mak aiiihhhh..seksi bebenor hjung kiri n kanan tuh..kanan tu mcm serina jeeerrr

    0

    0
  19. Fairus Sulaiman says:

    Pergh .. erra ni … btol2 wat aku terliur ar

    0

    0
  20. lilmissunshine says:

    lisa ni pon satu. dah tau akan bergambar dgn org2 yg naturally mmg sah2 lg tinggi dari dia, pakai la high heel cik kak oii. ingat nak pegi window shopping ke pakai flat shoes? adoiyai

    0

    0
  21. […] Abang Nara ada satu persoalan untuk anda semua. Kalau anda bijak, sila nyatakan apakah persamaan Erra Fazira, Lisa Surihani dan Umie Aida? Tak tahu? Ok Abang Nara bagilah jawapannya kepada anda. Kesian pulak tengok muka sedih anda semua. Ada 4 … Continue reading → […]

    0

    0
    • Anonymous says:

      hi qomaron. lisa and erra dua dua pernah main dengan yusry. ummi aida tak pernah.

      0

      0
  22. commentator says:

    Bro… Lisa power berlakon ke??? Get your facts right bro… :)

    0

    0
    • JIJAH says:

      powerr tak powert..sekurangnya si lisa tu pernah dpt award pelakon terbaik..miahhaaaa

      0

      0
      • eunice says:

        Sekarang ni, dapat anugerah terbaik bukan bererti paling berkualiti. semuanya atas populariti, undian budak2 mudah terpedaya, bolehlah menang. Apa yg hendak dibanggakan lagi? Kalau diamati lah kan, benda-benda atau perkara-perkara yang popular di zaman ni semuanya yg tak elok. Contoh senang, fesyen tudung popular — tudung singkat. Fesyen seluar popular — leggings, atau skinny jeans. Fesyen baju popular — Baju sendat dan nipis nampak kulit. Pelakon popular — ?? Hahah malas nak sebut. Sila isi tempat kosong.

        Jadi yakin ke benda popular ni bagus? Selamat berfikir. :)

        0

        0
  23. fid says:

    Wpun aku suke tgk muka lisa, tp lakonan dia x power mana punnn….

    0

    0
  24. rara says:

    err…sori out of topic sikit.korang tahu tak satu movie ni,yang sorang raja dan permaisuri ni diorang nak anak lelaki,but bila diorang dah dapat anak tu,adik raja ni (if i’m not mistaken) dia hanyutkan baby ni ke sungai sebab dia nak rampas takhta.tapi baby ni diselamatkan oleh someone n baby ni ada parut di dahinya kalau tak silap.korang tahu tak movie ni tajuk apa? please help me!!!

    0

    0
  25. rara says:

    err sorry out of topic sikit.korang tahu tak satu movie ni,yang sorang raja n permaisuri ni nak sangat anak lelaki,but bila diorang dah dapat baby tu,adik raja ni (if i’m not mistaken) dia hanyutkan baby ni ke sungai so that dia boleh rampas takhta.but baby ni diselamatkan oleh someone n baby ni jugak ada parut di dahinya.korang tahu tak movie ni tajuk apa? pleasee help meee!

    0

    0
  26. Minah tonggeng says:

    Erra suka pakai rambut palsu .x ori kecantikan ia sebenarnya. Aq dah fedup tengok asyik 3erra je yg berlakon bukan hebat sangat pun. Tengok filem pun mcsm tak ori muka yg sama aje. Ambil lah org biasa barulah ade kelainan. Macam filem thailand.bosan tengok erra berambut palsu.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    10 x lagi lawa lisa drpd erra ngan sumer artis pompuan lain

    0

    0
  28. laili says:

    so…kesimpulan dr komen2 di atas, org nak tgk drama ni sbb plakon dia cantik2 je?? wat de…. no wonder la kualiti keluaran seni malaysia sucks…sbb fans nye sucks… tak tahu menilai bakat sebenar…. Secara jujurnya ke3 pelakon wanita kat atas tu, mmg tak dinafi semua cantik2 belake… tp dr segi turutan kualiti lakonan…gini susunan yg patutnye:

    No 1 — Umie Aida. (No doubt, she’s talented in acting)
    No 2 — Erra Fazira (Bakat lakonan, boleh2 aja)
    No.3 — Lisa Surihani (sorry honestly, Lisa tak pandai berlakon. Hanya mengharapkan rupa yg comel n manis, & control ayu/innocent)

    Tolong lah wahai audiens Malaysia…kenalilah, hargailah erti bakat seni yg sebenar…kenapa terlalu mudah dibutakan dgn rupa yg comel semata?

    Aku tak pro or anti mana2 artis…cuma bosan asyik disaji dgn unsur2 murahan yg tujuannya utk publisiti semata… Berilah peluang pada org yg lebih berbakat…banyak lagi yg lebih deserving… Korang, tak bosan ke?

    0

    0
    • :) says:

      “Tolong lah wahai audiens Malaysia…kenalilah, hargailah erti bakat seni yg sebenar…kenapa terlalu mudah dibutakan dgn rupa yg comel semata?”

      haha..abg nara sorang je yg cakap tengah tu belakon best, bukan audiens Malaysia ye:P

      0

      0
      • laili says:

        ah yeke..bagus la kalau betul camtu..tp rasenye mmg ramai yg minat..kalau tak, takde la asyik muka sama jer.. Ta kisahla rezeki dia kan..tapi tak sedap nonton bila aktor kaku camtu..hilang feel cerita..Kalau aku jadi dia aku rasa aku malu kot, tak pandai berlakon tapi teringin nak jadi pelakon..

        0

        0
  29. akmal says:

    yang kira pakai skirt pendek merah tu umie aida ke?sori i tak cam sgt muka die…

    0

    0
  30. The Killing says:

    dah macam cita the killing

    0

    0
  31. :) says:

    sgt power berlakon??? haha..nak tergelak la tgk komen abg nara ni..umie okaylah…yg tgh tu???:D

    0

    0
  32. zizoe says:

    yang pakai skirt merah tu.. bukan umie aida….

    0

    0
  33. leklu says:

    persamaan sume bini org,x tutup aurat,cun..tp kalau ikut tahap pandai berlakon umie aida first rank ,erra boleh la tp lisa sorri(
    aku mengaku mint lisa sbb muke dia yg adorable jek)

    0

    0
  34. sape yg jadikan artis idola korang memang bongok tahap cipan..so jadikan artis ni sebagai wadah berhibur sudey…hiburan tu penting agar minda kita terbuka utk proses kematangan..

    erra tetap paling vogue..dlm pic tu sume tenggelam…lisa dah nampak mcm makcik2…

    top 5 artis wanita vogue exclusive:
    1)erra fazira
    2)eja
    3)dynas
    4)fasha sandha
    5)maya karin

    top 5 artis wanita buruk menggedik:
    1) wan maimunah
    2) rosnah mat aris
    3) norlia ghani
    4) azwan ali
    5) chef wan

    CHOYYYYY

    0

    0
  35. nininana says:

    hahahaha…pe benda tah org2 kat atas ni gaduh pasal artis..tgk diam2 sudah.xpayah la nak menyakitkan ati orang lain or x pasal2 sendiri sakit ati..ape tah..

    0

    0
  36. bujang says:

    x lama lagi nak sambut Ramadan….emmm…..dah ganti ke puasa yang lalu.

    0

    0
  37. lovelime says:

    Haishhh cite nie episod pertama dah tak senonoh…walaupun berlakon jek tp tak sesuai dgn adat, adab & agama islam…dgn sexynya bercampur lelaki perempuan berpeluk2 berguling atas katil!serious hilang rasa hormat pada artis malaysia mcm nie!memalukan…dah dkt bulan puasa pulak tue keluarkan cite mcm nie…xada otak btl!

    0

    0
  38. drama melayu says:

    dah tengok cerita ni semalam.. memang lain dari yang lain.. tapi tak boleh blah tengok pelakon2 pompuan dalam tu punya baju, sesingkat yang amat, spender + bra pun nampak terang-terangan. kot ye pun nak menghidupkan scene ayam-ayam kelas atasan.. industri lakonan kat malaysia ni dah boleh letak kategori 18sx..

    0

    0
    • my boo says:

      betul!cite ni anak2 ayam sgt sexy.ada plak adengan yg tak brp nk ok. if ada anak2 yg still tak tido please jgn bukak cite ni.anyway, nabila yg pegang watak juwita kan?tp nape nama dia tak digembar gemburkan oleh abg nara?

      0

      0
    • lin says:

      mmang realitinye dunia pelacuran mmang mcm dlam drama ni.xkn placur pkai bju krung kot..

      0

      1
      • lady says:

        Hello lin…tak banyak cara lain lagi nak tunjukan lakonan pasal “dunia pelacuran” tak perlu nak over & dramatik sgt sampai sanggup pelakon2 tue gadai maruah dgn berlakon berkemban, baring atas katil, berpelukan semua…salah ttp salah!semua org tak perfect & tak salah jd artis klu dah mmg itu minat & kemahiran seseorg tp klu dah sampai sanggup separuh bogel & beraksi mcm ala2 hollywood mmg melampau!cite mcm nie tak layak dipaparkan kat tv 1st ep dah mcm nie, klu bdk2 tertgk mcm ner?fkr untung jerk!pastu bila dah kena mcm nie ramai tak puas hati mula lah production ckp “kami nak tunjuk realiti kehidupan & jgn salah fhm dgn niat kami”cehhhh

        0

        0
      • lin says:

        miss lady..saye bkan mnyokong pun drama2 yg sebegini ttapi pengarah cbe mmberitahu kite itulah realiti sebenar dunia pelacuran,mak ayam, “orang2 terhormat” dsb.. tapi mmang btul citer tu ptut di kategorikan sbagai 18PL dan x patut di tonton oleh kanak-kanak.

        0

        0
  39. bobby says:

    1st yg berlakon mantap blh bawak banyak watak…umie aida, 2nd erra, 3rd lisa!serious lisa nie org minat sebab natural beauty, bijak & imej bersih je….klu suruh bawak watak mcm umie aida or elly suryati mmg CONFIRM tak menjadi!lisa blh bawak watak ringan & cun2 jerk~~~tp tgk cite nie semalam perghhh aku yg lelaki nie malu tgk lakonan si nabila huda, seb baik tittle J klu isteri org mmg confirm laki mengamuk kat set.haha

    0

    0
  40. saya says:

    cerita ni x bagus utk ditonton sbb x menggambarkan ‘kemelayuan’…pakaian teruk2 belaka…

    0

    0
  41. ~yg prihatin~ says:

    malu jer nak tgk cite ni semlm kalau ada mak ayah….mungkin best kot cite ni nanti tp si Nabila huda tu..makkk aiii…terlondeh bagai….huk3…..malunye aku tgk….@____@

    0

    0
  42. Aku kesah says:

    dalam ramai2 tu kateknya lisa…lisa muka jambu..tpi brlakon kayu la..erra n umi klau berlakon terbaik..

    0

    0
  43. Aku rakyat malaysia says:

    malunya aku tengok cerita ni semalam. pakaian menjolok mata, raba sana sini. mula2 memang aku teruja nak tengok sbb ada erra, umi aida dan lisa. tapi, lepas ni mmg tak tengok la. aku yang tengok dengan laki aku pun segan. apetah lagi jika ada anak2 atau mak ayah tengok sekali. jijik!!!!!! hilang terus la ko juwita oi. aku dah tak kisah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      btol 2…citer nie xsesuai tok remaja yg sedang meningkat….baju semua masyallah….

      0

      0
  44. Juwita says:

    Itulah pentingnya ibubapa yg bijak pandai utk explain dekat anak2 tentang realiti kehidupan. Supaya anak2 tau dan dapat nilai ape yg baik ape yg buruk dlm dunia yg penuh pancaroba ini………

    0

    0
  45. nurnilam sari says:

    teruk cerita ni aku tgk smalam… nabila mmg sebijik pelacur… seram tgk…. diana johor pun sejak menjanda kain makin pendek…. anak2 dh tido smlm… klu tidak mmg abis la diorang tanya macam2….

    0

    0
  46. no says:

    lucah tol nabila huda…patutla johan botak suka………

    0

    0
  47. jeng says:

    smalam dah start citer nie..x paham lagsung..blh layan 30min jer then ttp …
    kejap msuk muka org nie..then scene ini lak…geli time nabila atas katil…
    kot yer nak buat suspen pn jgnlah smpai org x pahm lgsung kalah citer omputih…rasayer den alayan sb erra ngan umi jer kot …lain sorry

    0

    0
  48. yoyo says:

    TAK BEST! promo je lebih…

    0

    0
  49. siapa juwita? says:

    bulehe tau.. siapa nama pelakon juwita ni… yg gambarnya di poster… maaf x tengok episode 1st…

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Nama je orang Melayu & beragama Islam tapi mulut takde insurance langsung. Otak kolot! Ish! Dah lah kutuk bangsa asing, bangsa sendiri pun nak kutuk? Haiz.. In my opinion, this drama is one of the best so far. A really eye opener. Sorry kepada orang-orang yang tak berminat. I minat 100% ok?!

    0

    0
  51. Juwita says:

    Jeng: Otak ko yg lembab. Org paham jer.. Bahaha

    0

    0
  52. Hello! I’m at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the great work!

    0

    0