Written by AbangNara | September 27th, 2013

Ada satu persoalan menarik yang dbangkitkan oleh pembaca BeautifulNara. Mengapa perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Saidin dikecam hebat sementara perkahwinan Adam AF dan Fiza Elite dipuji oleh anda semua. Kedua-dua wanita tersebut adalah ibu tunggal. Kedua-dua lelaki adalah anak teruna. Sila fikirkan jawapan anda sambil membaca entri penafian Zain Saidin ini mengenai berita pertunangannya.

zain saidin

Seperti biasa selang sebulan dua, pasti akan kontroversi atau khabar angin yang melanda Che Ta dan Zain. Terbaru, mereka dikatakan telah bertunang secara senyap-senyap. Zain telah tampil menerusi Mstar Online untuk menafikan berita tersebut. Kata Zain:-

Semalam (Rabu) saya duduk rumah sahaja, mana ada kami buat majlis bertunang. Entah mana datang cerita mengarut ini? Kami masing-masing sibuk dengan kerja lagi dan belum berkesempatan untuk mengikat tali pertunangan. Jika tiada aral, kami akan membuat sidang media khas untuk membuat pengumuman berkaitan majlis kami

che ta

Secara jujur, Abang Nara rasa peminat-peminat sebenarnya dah tak sabar nak melihat pasangan kekasih ini duduk di atas pelamin. Itu yang keluar semua cerita macam ini. Bersabarlah Zain dan Che Ta. Teruskan mengikut perancangan anda. Jangan terburu-buru. Yang nak berkahwin ialah anda berdua. Bukannya orang lain. Tak gitu?

ryaniez

P.S: Promosi hebat daripada jurugambar profesional khas untuk majlis perkahwinan anda. Mereka sudah berpengalaman luas untuk memastikan detik hari bahagia anda diabadikan dengan begitu indah sekali. Inilah peluang anda untuk mendapatkan perkhidmatan berkualit daripada Ryaniez Moments Photography pada harga yang berbaloi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

64 responses to Mana Ada Kami Buat Majlis Bertunang – Zain Saidin

  1. Anonymous says:

    cerita sampah camni…ada aku kesah ko nak btunang ke nak beranak ke…

    0

    0
    • Aku Anon says:

      “Mengapa perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Saidin dikecam hebat sementara perkahwinan Adam AF dan Fiza Elite dipuji oleh anda semua. Kedua-dua wanita tersebut adalah ibu tunggal. Kedua-dua lelaki adalah anak teruna.”

      Jawapan:
      1) Sebab Adam & Fiza tak show off
      2) Sebab walaupun janda tapi beza umur Adam n Fiza x sejauh beza umur Cek Ta & Zain
      3) Sebab Adam & Fiza ala islamic tapi Che Ta & Zain ala Hollywood gitu
      4) Sebab Adam & Fiza tak gedik macam Che Ta & Zain
      5) Sebab Adam & Fiza sangat sweet

      Banyak lagi reason…Readers yang lain sila la tambah….

      0

      0
      • jijie says:

        ye la che ta.. duduk rumah lebih baik dari jaja kat paper ckp yg pakai ketat nak kuruskan badan..

        0

        0
        • Anonymous says:

          testing 1 2 3 testing 1 2 3 testing 1 2 3 testing 1 2 3

          0

          0
        • tutu says:

          tak payah nk jijik sangat lah yerrrr…… testing testing testing 1 2 3 testing testing testing testing testing testing 12345

          0

          0
        • jemah ori says:

          betul ke ni….?
          testing testing testing testung testung testing testing 1 2 3 4 5 testing testing testing testing testing testing 1 2 3

          0

          0
        • babe says:

          betul lah kot
          testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing testing 1 2 3

          0

          0
        • Ko Kesah says:

          sebab diorang diam2 terus kawin bkn mcm dua org ni belum apa2 tunang pn x dh kecoh 1 malaysia nonsense giler

          0

          0
      • mizz cerry says:

        Sokong anon…dah la 2 xyah tambah banyak2 ko bagi senarai pun dah cukup complete..senang citer kawin terus je lagi baik xyah nak tunang2 buat simple2 je secara sederhana semua orang suka..yang penting akad nikah bukan majlis tunang

        0

        0
      • Olga says:

        sebab Cik Ta terntinggal coli merah ?????

        0

        0
      • pah bedah says:

        aku nak tambah..
        sebab
        1: Cheta janda tapi suka budget anak dara..
        2. mereka mengaku islam namun tidak menunjukkan keislaman mereka.
        3.cheta ngan zain suka bepelok sakan sedangkan mereka masih lagi bukan pasangan yang halal.
        4. adam dan fiza sangat2 humble dan mereka memang sweet.

        and last buat nara
        nara poyo soalan bodoh ditanyakan sedangkan sendiri pon taw

        0

        0
      • Pak Azman says:

        zain zain.
        salahkan bini matyo..dia yang bukak cerita ni dekat press.
        kalau press tanak keluarkan cerita ni..dia label dayus!
        salahkan bini matyo ye.

        0

        0
      • Linzy Longkang says:

        ala jawapan soalan nih senang sesangat, jawapan nyer cik ta retis yg top cantik mantep seme, zain pun bole tahan pan asian seme, dorang nyer majlis seme org tunggu, adam ngan fiza plak dah suam2 kuku, lu pikirla seniri……

        0

        0
      • Adamrina says:

        At least dorang tak hipokrit… Deny all you want tapi sumer tahu Adam coverina gay.. Ko balut lah jubah and serban tapi dalam jubah tu tetap pink panties LOL

        0

        0
        • Zain Sardin says:

          ooo baru tawww citer sebeno di sebalik jubah tuh ker, ada coli merah tak?

          0

          0
        • diana lempir says:

          aku doakan semoga ko mendapat hidayah

          0

          0
        • Nok-Nok-Nok says:

          Choii adamrina.!!
          Ko xdpt sesah bontot adam tu ker yg ko nak iri ati meroyan bukak pekong org tu? Dia nk coverina ker, coverini ker yg pntg dia buat bnda baik nak kawin. Ko tu Adamrina, lom tentu jantan betinanye..!! Molot hanjeng sanget.!!

          0

          0
        • sajo says:

          amboi..,,sdp benor mlut mngate yer…adamrina,tu mksudnyer Allah dh buka hidayah kat adam n aku hrp ko pun sme lh yer..kita ni kena la fikir kkurngan kita drpd kita cri kkurangan org lain..jgn suka nk aibkan org jer..igt skit DOSA pahala!

          0

          0
        • Nok-Nok-Nok says:

          SAJO.,

          aku sokong..!!!

          0

          0
        • Insan Biasa says:

          hahahahha gile jeles adamrina nie ngn si adam…hahaha sian die

          0

          0
      • ruffmore says:

        izinkan sy mnambah sebab2nya…hahahah

        -sebab fiza x show body utk public mcm che ta.
        -sebab fiza & adam tak kecoh buat press conference nak umum itu nak umum ini..
        -sebab che ta & zain very show off, nk buat benda gempak2, pdahal 2nd marriage che ta. supposed to be bersederhana saja dh ckup…

        0

        0
      • mamatcomel says:

        bg aku reasonnye psl che ta slalu posing senget tayang tetek span…tu psl cite die hot..hot-hot cool gitu…pastu sandaq kt dada zain…cam gampang!

        Slagi xkawen slagi tu la dok ulang cite…meluat dh oi!!nak kawen..kawen je la…bongok toi 2 ekoq ni!!

        P/s:fiza…tetibe ku lihat wajahmu suci murni 3 kali pemeringkatan…

        0

        0
  2. Anonymous says:

    sebabnye adam dan fiza tak ada publisiti murahan macam ni, belum menikah dah pompng macam2..
    adam dan fiza tu sweet je, xde pun nk jual kuih raya utk pergi majlis kawen dorg ..
    x minta psangan ni, minat lg kat adam n fiza..
    sejukkk je mata memandang.

    0

    0
  3. saya ok jer!! says:

    KALAU KAU TAKDE BUAT MAJLIS PERTUNANGAN PUN. LANTAK LAAAA. NASIB KORANG LA.. FEELING FAMOUS PULOK. HAHA

    0

    0
  4. mama gangnam says:

    selagi zain & che ta x wt pengumuman ttg majlis perkahwinan mereka, selagi itulah segala macam spekulasi akn trus timbul….wpun diaorg x cr publisiti, tp publisiti tu sendiri akn dtg kpd mrk krn status ‘public figure’…jln terbaik, permudahkanlah urusan yg halal di sisi agama….jgn duk pong pang pong pang last2 habuk pun xde…ramai yg memerhati anda…selagi anda diperhati selagi tulah cerita2 begini akn trus kuar…

    0

    0
  5. noreen says:

    hoho mungkin jualan biskut raya belum cukup nak topup kos kawen..
    btw satu nasihat dari saya buat majlis biarlah mengikut keupayaan..jangan sampai bergolak gadai.
    #sebaik-baik wanita ialah murah mas kahwinnya#

    0

    0
  6. Mak Temah says:

    siapalah yang jakun gila sanggup beli kueh raya semata2 nak attend majlis perkahwinan dua orang tu?? hoihhh loserrrrr giler…. yang tukang beli loser, yang tukang buat kuih raya double loser..

    0

    0
  7. ni lg sorang.. sikit2 sidang akhbar skit2 nk masuk paper, tv bagai..
    oh hallo en zain awk 2 x femes mane, maybe sbb awk kawan ngan cekta,, tp percayalah.. kitaorang x kesah pon awk nk kawen ke x.. yg awk pon nara, x yhla beriya nk cover citer pasangan nih.. muak

    0

    0
    • Susan McFloyd says:

      Ish.. korang ni. Beautifulnara ni kan tempat org bergosip secara berhemah. Memang berhemah sangat lah tu cara abg nara buat.

      0

      0
  8. loveydovey says:

    simple is better. no need to show off.

    0

    0
  9. tomNjerry says:

    Perghhh xumum majlis tunang lg dh wat contest dpt majlis kawen.. nanti time majlis igt lg x hadiah utk org tu

    0

    0
  10. mak tie says:

    abang nara… apa citer raja azmi eekk..
    kata nak kawin bulan sept..

    0

    0
  11. temah says:

    “Mengapa perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Saidin dikecam hebat sementara perkahwinan Adam AF dan Fiza Elite dipuji oleh anda semua. Kedua-dua wanita tersebut adalah ibu tunggal. Kedua-dua lelaki adalah anak teruna.”

    sebab ape? Sebab Che Ta n Zain belom nikah lg,ntah jadi ntah tidak, Fiza and Adam dah sah. Bodoh la statement nara ni..PUIII

    0

    0
  12. faye says:

    pasangan ni bila nak kawin pulak?asyik publisiti jer lebih…rasa femes sgt.meluat betul.

    0

    0
  13. Hey says:

    Orang buat kecoh ttg perkahwinan che ta sebab dia terlalu palsu n plastik… Semua nak yg over.. Perkahwinan macam satu lakonan..

    0

    0
  14. bunga says:

    salam.

    kesian abg nara. org hentam dengan ayat tak elok. haters everywhere, ek? kalau abg nara tak tulis, saya tak perasan pun.
    masyarakat islam melayu malaysia nie bagus, walaupun ayat kasar, marah-marah tapi sensitiviti pasal agama tip top.
    islam jalan hidup yang terbaik. amalkan.

    *kepada pembaca macam saya, jangan la tulis guna bahasa tak sopan. Jangan la hentam si penulis. Berbudi dan berbahasalah walaupun marah. tenang hidup.*

    0

    0
  15. Ane says:

    Aku ni sbnarnya tertanya-tanya, Cik Ta ni sebulan pendapatan dia berapa?
    Bag Chanel dia banyak betul. Yang quilted macam dia pakai ni dah la satu RM 12 K.

    0

    0
    • Linzy Longkang says:

      kalau nak tau kawan aku dulu PA retis gak dia kata dorang bukan beli pun dorang dapat pinjam dari butik jekk atau sewa atau pinjam sbb kire promo gak la, nak ikut byran berlakon pastu tolak sana sini taklaa byk sgt althou pelakon cam cik ta nih tebal gak bayarannya.

      0

      0
      • Loan je kot.. says:

        Betul..
        Adik i keje butiq gak..
        Dia kata mostly kalau pelakon yg pakai brg berjenama semua tu dorg boleh buat loan kat butiq..
        Konon nyer utk promo tapi mmg betul dorg boleh buat loan tapi bersyaratlah..
        Adik aq kata artis yg selalu beli brg kat butiq dia fasha sandha ngan nora danish..
        Yg lain selalunya buat loan ngan butiq..

        0

        0
  16. entah apa-apa je..retis ni..bnd macam ni pun nk kecoh

    0

    0
  17. […] dipuji oleh anda semua Kedua dua wanita tersebut adalah ibu tunggal Kedua dua lelaki adalah anak Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Bertunang, Buat, Kami, Majlis, Mana, Saidin, […]

    0

    0
  18. Anonymous says:

    jujur aku cakap…entah knpa aku naik bosan n menyampah dgr cite pasal dia org ni…kecoh n propa j lebih…kawin ke..x kawin ke…ko orang pnya pasal le…kalau bang nara kata fiza n cik ta ni sama2 ibu tunggal tpi knpa cik ta y selalu d kecam…jawapanya bang nara sndri leh tahu kan…x payah le nk ckp…semua pengomen kt BN ni pn ada jawapan dia sendiri…termasuk saya….

    0

    0
  19. comelxKAKTON says:

    deorang ni nak kawin ngaan x nak same byk.
    ap2 pon x de org kesah lorh

    0

    0
  20. bedahmulutpuaka says:

    sebab apa kitorang lagi suka adam dan fiza?
    sebabnya: fiza tu sebelum kahwin dah bertudung, nampak kebaikan dia. keserdehanaan dia time kawin, tak menunjuk kat org yg dia dapat laki bujang, menutup aurat, x perasan muda macam che ta ni!

    che ta kenapa org menyampah?
    sebabnya: asyik duk show off jer kisah cinta dia. sebuk puji badan dia macam dia jer yang paling lawa kat M’sia ni. sebuk benor ngan zain dia. jangan sampai x kawen ye che ta…

    ok, tu jer bang nara.
    banyak lagi sebenarnya.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    CHE TA NGAN EINA AZMAN RETIS YG PALING AKU MELUAT…….

    0

    0
  22. BUNKFACE NO.1 says:

    che ta ni nak kawin dgn zain sebab mix org putih ke ?? che ta hang dah salah besar..zain ni muka tak handsome pun, kalau muka handsome dah lama dah popular jadi hero drama melayu, kesian betul..ntah2 tut bawah tu pun pendek

    0

    0
  23. Lindan says:

    Skang ni mmg trend bg alasan ckp pd hari kejadian tu duduk umah je..hari tu bront pun sama..retis retis..

    0

    0
  24. zura says:

    sebab che ta tgh tunggu sapa lg yg nak sponsor majlis kawen dia.. benda free mesti dia kaut…jimat duit zain, x payah jual kuih raya tahun depan..

    0

    0
  25. Ira says:

    “Mengapa perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Saidin dikecam hebat sementara perkahwinan Adam AF dan Fiza Elite dipuji”

    -tak perlu nak tanya la…sebab klo org tu waras dia tahu kenapa…rasanya yang tgk adam n Fiza kawen tu semuanya doakan elok2…tgk la cara mereka, pon elok2…xperlu nk kecoh2..pelok sana pelok sini, usung sana usung sini..tapi habuk pon xdak….insyaAllah inilah yang dikatakan perkahwinan ‘BERKAT’.. semua pon doakan baik2 utk mereka..

    doakan juga supaya Cik Ta n Zain dapat hidayah yang sama insyaAllah

    0

    0
  26. Nok-Nok-Nok says:

    haaaaaaaaaaa., dirisik jugak si Che Ta arini..

    Umum la cepat tarikh kawin tu.. Kalo dah dirisik pun nak buat kat Carcosa seri Negara, kawin nak buat dlm parlimen or nak sewa Istana negara ker..?? Tak gitew..? hehehehehe

    0

    0
  27. pu3_bibah says:

    orang tengok dari cara percintaan mereka…bukan popularity..bukan pegang2 sebelum kawin..orang kagum dengan adam sebab dia takde nak show off becinta lama2…dia gentleman terus meminang fiza and ajak kawin.. wedding simple..takde pembaziran..takde tunggu sponsor2..yang penting keberkatan…takde adegan peluk2 pegang2.. tu ler sebabnya orang meluat tengok che ta and zain… aku pon tak kose nak jeles tapi meluat dengn cerita2 diorng ni… nak kawin, kawin je…islam kan agama yang mempermudahkan segala urusan…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    dulu fiza pun seksi gak.. Tp rezeki dia dpt hidayah awal.. So doakn la cik ta pun dpt hidayah gak.. Bkn kutuk2 dia.. Sy pelik.. Knp dulu rita rudaini kawin dgn aidil xde org nk bising2? Sedangkn sama je jarak umo dlm 11 tahun.. Lbh kurang cik ta n zain.. Bias la u all ni..

    0

    0
  29. sakinah says:

    Jodoh & maut ni kan hak Allah. Mcm tu jgk dgn perasaan cinta & kasih. Allah anugerahkan perasaan cinta & kasih tu pada tiap hambaNya. So, kalau Zain dah suka pada Che Ta, siapalah kita utk menafikan rasa cinta mereka tu. Biarlah mereka hidup bahagia selamanya. Kita doakan jelah agar rumahtangga mereka kelak bahagia hingga ke akhir hayat. Hidup kita ni pun bukanlah sempurna manapun..takut nanti satu ari kelak Allah balikkan ketidaksempurnaan mereka itu kepada diri kita pula..

    0

    0
  30. […] Mana Ada Kami Buat Majlis Bertunang – Zain Saidin (57) […]

    0

    0
  31. […] Mana Ada Kami Buat Majlis Bertunang – Zain Saidin (58) […]

    0

    0
  32. […] Mana Ada Kami Buat Majlis Bertunang – Zain Saidin (60) […]

    0

    0
  33. […] Mana Ada Kami Buat Majlis Bertunang – Zain Saidin (60) […]

    0

    0
  34. […] Mana Ada Kami Buat Majlis Bertunang – Zain Saidin (62) […]

    0

    0
  35. […] Mana Ada Kami Buat Majlis Bertunang – Zain Saidin (63) […]

    0

    0