Written by AbangNara | August 20th, 2013

Nampak sangat tiada berita lebih menarik yang boleh Abang Nara kongsikan sehingga kisah Mamat ada kekasih pun dikongsikan di sini. Bekas ahli kumpulan Sepah ini satu ketika pernah dihimpit kontroversi apabila percintaannya dengan Fida berakhir. Memang hangat juga ketika itu.
awek mamat sepah

Syafiqah merupakan seorang pelajar jurusan Ijazah Sarjana Perdangangan Antarabangsa di MSU, Shah Alam. Umur Syafiqah pun masih muda iaitu 23 tahun. Menarik juga kisah pertemuan mereka berdua. Kata Mamat:-

Saya jumpa dia (Syafiqah) dekat JPO. Masa tu dia kerja di sana. Tapi ketika mula-mula kami berkawan dia tak kenal tak tahu pun yang saya ni artis. Dia pun yang tak berapa kisah sangat tau dengan saya. Macam, kami tak selalu nak telefon atau excited nak jumpa saya. Jadi itu yang saya rasa menarik tentang dia ni.

Alhamdulillah, dia terima saya seadanya dan tahu tentang kontroversi-kontroversi saya. Kami pun dah berkenalan dengan keluarga masing-masing. Kami serius tapi untuk satu ikatan seperti bertunang atau berkahwin, buat masa ini belum lagi. Saya tak terkejar-kejar sebab saya nak dia habiskan pengajian dia dulu.

Saya pun berdoa, kalau boleh dia yang terakhir dalam hidup saya. Saya berharap peminat semua dapat doakan hubungan kami berkekalan. InsyaAllah kalau ada jodoh an tiba masanya nanti, saya beritahu

awek mamat sepahSemoga hubungan Mamat dan Syafiqah akan berakhir di jinjang pelamin suatu hari nanti. Apa pun, Mamat kenalah sabar lebih sikit kerana kekasihnya masih belajar. Belajar daripada kesilapan dahulu dan pastinya hubungan kali ini akan lebih berjaya.

gluta cellP.S: Tampil cantik menawan dengan GlutaCell.Terbukti berkesan dalam masa hanya 14 hari. Kulit lebih cerah dan anjal. Harga mampu milik. Jom cuba sekarang, layari www.azaleadenaturale.com untuk maklumat lanjut.

92 responses to Mamat Kini Ada Kekasih Baru

  1. macammacam says:

    She deserves someone’s better. Percayalah..hehe

    0

    0
    • observer says:

      hahaha.. terbaik komen ko

      0

      0
    • narareader says:

      Muntah hijau

      0

      0
    • kookie says:

      Kesian mamat..
      lagi sebulan keluar la kisah mamat putus cinta.
      prp tu kejap je mamat oii..dah masuk dunia artis ni..jumpa la nanti lagi hensem n kaya dari ko

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak tahu mamat ni artis..
      tapi tahu semua kontroversi..// statement???

      0

      0
      • Anonymous says:

        biasa la ayat klise…’saya tak tahu dia artis….’ mcm la tak penah baca paper or tgk tv…walaupun si mamat tu memng tak popular …tapi industri seni mlysia buknnya cam hollywood…balik2 cerita yg sama je keluar…konon2 minah tu tak heran la ngan artis2 ni…puihh…

        0

        0
    • mlm yg sepi pak mat jual topi says:

      Hahahahaa..nmpk sgt pompan ni nk glemer je..pdhl mamat x nsem pn..serabai je…job pn cm ade xde je..janji retis..dpt msuk blog2..paper wlpn awek artis..pdhl bleh je dpt lbh bgs sbb ko pn berpljrn..so pity..sok2 x kemane la tu..artis la katekn..puiiii

      0

      0
      • hako says:

        seserabai mamat ni dia kayo la skang.. ko tengok jela kete superbike nye.. dh pakai kredit card colour…tutttt…. muka tolak tepi yg penting kaya n retissssssssss…..

        0

        0
    • SELENA GEMAS says:

      Mamat telah dipergunakan oleh minah ni utk lalu kt red karpet n join jemputan rumah2 terbuka di bulan syawal ni jee… dh dpat offer belakon nnt dia tinggal laa si mamat ni…

      0

      0
  2. mawar_pink says:

    macam muka wife johan rajalawak … :)

    0

    0
  3. Anonymous says:

    awek dia muka sebiji mcm isteri beego…mamat ni muka poyo..tpi kalau dpt awek mesti y cun2..pelik btl le..selera la plk pompuan ni ngan mamat…

    0

    0
    • kamariah says:

      ko x baik ckp mcm tu….
      tu sb ade pepatah cinte itu bute…
      apelah salahnya rupa die Allah yg cipta
      x baik kita rendah2kan…
      adakah org seperti mamat ini x layak
      utk mendapat yg cantik yg cun….
      aduhai die pun ade taste jgk….
      doakan jer lah die yg baik2…manusia x de yg sempura…

      0

      0
  4. ayam says:

    Takpe mamat ko slow2 ratah dulu..ye..
    ko bawa dia haninun g bali ke apa..
    sampai ke bulan pon tak ape

    0

    0
  5. Sayang says:

    Ke minah ni sbnr nye nak glamour je. Muka dapat masuk majalah pn jadilah kan

    0

    0
  6. sotong kering says:

    semoga kedua2 insan ini bersefahaman dan pertalian yg mulia ini dikekalkan…

    0

    0
  7. mimi says:

    Hahaha..agak la..muke pompuan ni mcm wife johan + wife beego = awex mamat…hahaha..dik, study btol2 kt MSU tu dulu…jgn di sebab kan mamat tu retis, ko main rembat je wat laki…mmg btul ckp macammacam: She deserves someone’s better. huahahaha

    0

    0
    • Mashi says:

      right..she deserve someone better. but i trust on 1 thing, people can change. sama ada lambat atau cepat. thanks

      0

      0
    • yeay says:

      yang tak betulnya grammar dia.hehe.”deserves SOMEONE’S better” is a no – no.suruh orang study betul betul,ko dulu study english betul betul tak kat sekolah?ok tu je bye

      0

      0
  8. ninie says:

    just my 2 cents,
    rupa paras tu ciptaan Tuhan..tak semestinya yang hensem jodohnya dengan yang cantik dan sebaliknya..ramai gak sekarang ni yang wajah superb kahwin dengan yang biasa2.
    cantik/hensem tu subjektif,mungkin elok dimata kita tapi tidak bagi orang lain dan sebaliknya..kalau dah tertulis itu jodoh mereka,siapa kita untuk mengutuk/mengata sesuatu yang telah tertulis sejak azali..peace!! ;)

    0

    0
    • Katrina says:

      tak adanya org kutuk wajah mamat, org tak suka perangai dia yg POYO tu lah

      0

      0
      • kamariah says:

        katrina

        yg kamu tu baik bebeno ker….
        perangai mamat konon…..baik beno ler kamu tu…

        0

        0
        • bukan anon says:

          anon kat atas memang bodoh, org cerita pasal perangai mamat ni dia pergi mengigau pasal rupa paras, cer tgk brapa ramai gf tinggalkan dia sebab perangai dia

          0

          0
        • bukan anon says:

          *ninie… <<< komen aku ditujukan kpd ninie…salah mention anon pulak

          0

          0
    • aunty says:

      Sungguh tu. Anak saya sendiri handsome (orang kata) tapi baru bertunang . Tunang nya tak cantik, hidungnya kemek. Tapi saya redha, asalkan dia baik sudah. Kebetulan, anak2 gadis saya orang kata cantik2. Saya terfikir juga, kalau anak saya tak cantik, orang komen2 tentu sedih. So, saya rasa saya mesti redha dgn pilihan anak saya tu .yg penting perempuan itu dapat menerimaanak saya seadanya juga.

      0

      0
      • maggi kari slurrpppp says:

        bukan wajah mamat yg jadi isu tapi sikap mamat tu sendiri, tak paham aku kenapa kau sibuk wajah mamat pulak ni, tak pernah dengar gosip sebelum ni erk tentang mamat??

        0

        0
        • ddd says:

          buruk perangai mamat semalam belom tentu buruk perangai die sampai ke mati…esok2 kalau die jadi lebih baik drp kita semua esp yg mengata die ni kang tak pasal2 malu sendiri,..

          yg mengata org buruk perangai, perangai kite tu elok sgt ke? perfect? mestilah tak kan..org yg elok perangai takkan mengata buruk pasal org lain…biarlah, mamat tu pun orang jugak..sumer org berhak bahagia la…

          0

          0
  9. HONEY_MADU says:

    HAhaha.. dah agk da..mesti ramai yg x puas ati ble mamat poyo ni dapat awek cun2 je..
    ntah ape la jampi si mamat ni ek. btw, mmg muke awek ni mcm mke linda bini beego.. huhuhu

    0

    0
  10. Anonymous says:

    betol la. aq pon rasa dia ni nak glemer je. takkan la taste dia mamat ni. choii

    0

    0
  11. Fieda Anak Pak Brahim. says:

    Belum ape2 lg dh pegang2 tangan. Memang la berlapik. Tapi kalo betul la pmpuan ni tau jaga batas pergaulan, dia xkan buat mcm ni… Dari posing ni pun dh tau yg pmpuan ni gila glamer…

    0

    0
  12. ozlyn says:

    kepala mcm besar dr badan

    0

    0
  13. key Pop says:

    jumpa c mamat last 2 weeks with this girl la..
    my advice kan, mamat oh mamat TOLONG LA POTONG RAMBUT…
    kasi kemas sikit…lagi, jalan tu jangan la membongkok…
    kata retisssssssssssss….

    org der kalau muka x lawa x pe..janji pandai jaga penampilan org tetap suka tengok…

    0

    0
  14. ozlyn says:

    muka mcm ozlyn ngn linda. tp nape nmpk kepala die lg besar dr badan?

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Ko ni famous sebab byk awek aje. Jep yg paling hensem pun tak gatai cam hang

    0

    0
    • Mimi says:

      Ehem. Jep tu dah ada yang punya ke?
      Mana tahu I leh cocok line. We girls suka lelaki funny gituu.

      0

      0
    • dena says:

      tahun bila plak jep ensem? jep tu x ensem pon..pelat s plak tp suke je sbb mmg die klaka… tp kot ye pon suke takyah la nk kate jep tu ensem… kalo fahrin yg dikata ensem barulah btol..

      lupa, ensem tu SUBJEKTIFF .ha ha

      0

      0
      • Mashi says:

        taste orang lain2 laa dena.. adoi, if you ada bf pun, u will said he’s handsome,gorgeous bagai. tapi orang lain kata biasa je. sebab taste kita berbeza.

        0

        0
      • fara says:

        Msti ko peminat zizan kn?

        0

        0
        • dena says:

          Sy peminat jep.. Sy pun pminat zizan.. Minat mereka kerana bkat yg ade.. Tk pernah nmpak ensem tu ktmne.. Klo model2 yg dipuji hensem masuk akalla jgk..

          0

          0
      • anonymous says:

        Hensem je aku tengok jep.

        0

        0
      • Mimi says:

        Jep pelat S tu yang I rasa comel. Kihkih
        Okaylah Jep dari Mamat ken.
        Bersih dari gosip, muka pun manis.
        Ehem.

        0

        0
  16. Anonymous says:

    ayat mamat power tu yg awek cun sngkut

    0

    0
  17. fidasdidas says:

    mamat ni keje pe skang?

    0

    0
  18. tumpang lalu says:

    aq slalu jmpe die ni… last 2 weeks ago aq jmpe die kat jusco tebrau nan awek die ni kot…poyo gile…pas tu die ni slalu lepak kat stulang laot…peel mmg kelaot..die suke mnx perhatian owg spaye sedar kehadiran die n mnx owg jerit2 la konon nak b’gmbar nan die…klu die gelak mmg nk mntah dgr… plisss laahhh…

    0

    0
  19. intan says:

    Aku suka jep..

    0

    0
  20. ratuhati says:

    Baik ngorat jep..lg bagus

    0

    0
  21. Anonymous says:

    mcm rupa linda hashim ngan mcm ozlyn bini johan

    0

    0
  22. Mak Temah says:

    yang ni okay kot..tak akan ada kontroversi sebab memang tak bertudung pun bukan mcm minah tu…hahahaha…

    0

    0
  23. jumjumaton says:

    girfriend die ni ex staff senai airport. budak ni baik.

    0

    0
  24. wawa says:

    Nampak sangat tiada berita lebih menarik yang boleh Abang Nara kongsikan sehingga kisah Mamat ada kekasih pun dikongsikan di sini.
    hahaha…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Deena.. memangler antara jep ngan fahrin, fahrin lagi hensem. Maksud aku antara 3 org group sepah, jep ler paling hensem berbanding mamat ngan shuib. Tapi jep memang kelakar. Kalo takda dia kat betul ke bohong ngan karoot komedia. Mesti bored. Ebby yus pun terbaik. Ni pendapat aku lah.

    0

    0
  26. lagubestbest says:

    Ni la reasonnya dia pakai mini cooper. Adess.. selepas kne kicked dari sepah n ditolak fida, mamat seakan desperate untuk tunjuk pada semua orang yang dia boleh beli itu ini n boleh dapat awek cun. Penting sgt ke pandangan org len pada u mamat? Bukan patut buat mak ayah rasa snang sket n rai rezeki yg ada ngan mereka dlu ke?

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Sebab tu jepp kick mamat ni. Dia kerja main2 dan tak fokus, sibuk cari awek. Dahlah tak kelakar. Ajak shiro tu pun sama tak lawak.

    0

    0
  28. audrey hepburn says:

    Ijazah Sarjana ke Ijazah Sarjana Muda? Ijazah Sarjana tu Master’s Degree. Ijazah Sarjana Muda tu Bachelor’s Degree. Ramai orang konfius pasal ni. Tapi takkan Nara pun konfius jugak? Kalo betul dia tgh buat Ijazah Sarjana, oh, betapa ‘humble’ nya dia memilih lelaki ini.

    0

    0
    • hako says:

      sedare-sedari semua.. mamat ni poket lebat skang ye.. nmpk mcm xde job tp serius poket lebat.. serabai ke x tolak tepi tp poket die lebat…. i likeeee

      0

      0
  29. nanana says:

    aku paling benci ngn ayat propa retis ” Tapi ketika mula-mula kami berkawan dia tak kenal tak tahu pun yang saya ni artis” oh plss..klise sgt.. banggang abadi mcmana pon mst dia taw sedikit sbyk perihal retis..jgn nk tunjuk cam awek ko tu nerd buta kayu sgt..puii

    0

    0
    • ku muntah hijau sudahh.. says:

      Mamat just nak tunjuk bahawa minah tu mmg betul2 jatuh syok kat dia..bukan sebab dia artis..tambah plak dia artist yg muka macam tapai basi..perangai pun ke laut boleh tahan..jadi ala2 nak menaikkan saham sendiri gitu..oh cinta suci!! oh pleaseee!!!! muntah hijau aku!!

      0

      0
  30. YYYYZZZZ says:

    minah ni nak glamour je..mmg dia bercita2 nak jadi org2 masuk TV pun..so, mamat adalah batu loncatannya..hahahaha..lepas dah glamor sikit sok, bye bye aje la incik mamat..huhu

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      huh ! kalau prangai minah cm ni tendang aje laaa buat ape nk simpan lama2 buang masa aje ……mungkin dia nk pakai mamat ni sekejap aje untok kepentingan diri dia ….kalau minah ni buat macm gitu ngan mamat memang tk patut ! kalau tk suka cakap tk suka dari sekarang n jangan main2 kn perasaan orang yg betol2 dh saying….kalau nk berkawan aje just cakap ! jangan nk eksen2 suka pulak padahal tk suka ! n jangan hipokrit !! cakap berteros terang !!! jangan pulak mula2 suka ngan mamat bila dh jadi artis dh jumpa pelakon hensem konon dh jatoh cinta nanti jangan pulak kasi alasan yg macm siak cngini kt wartawa > saya putus ngan mamat bukan sebab ada orang ketiga < ok ke alasan tu ??????? mari kite pikirkn bersama..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sama cam tunang si pujiah ghout tu,…asik menempel je mana2 event artis…nak glam sangat..niat kawan ngan retis bersebb..

      0

      0
  31. peeiiii says:

    muka ala kadar mcm ni..kalu aku jumpa tepi jln pun aku tak tahu dia ni artis…pandang beratus kali mungkin baru perasan dia ni artis dlm kategori ala2 jer

    0

    0
  32. SELAMBER says:

    ermm 23 thun eh….amek ijazah…ok

    0

    0
    • ehh says:

      pelik ke umur 23 amik ijazah?

      0

      0
    • mamat jeles says:

      kakak aku 21 tahun dah habis degree. lepas tu terus sambung master. in case kalau kau maksudkan ijazah tu master, tak pelik pun dalam umur 23 tahun amik ijazah.

      0

      0
      • lola canteek says:

        kakak ko main lompat2 kot..kalau ko amek diploma step by step mmg normal degree umur 23..myb dia da 3rd year..bkn semua org bijak mcm kakak ko..

        0

        0
  33. semut says:

    muke girl ni muke ozlyn mix linda hashim. isteri johan plus isteri beego. hehe

    0

    0
  34. Linna says:

    emm…rasanya hari tu mcm baru baca dekat Kosmo je Fida ada kluar statement, Mamat ada menghubungi dia utk menyambung ikatan…emm..cnfuse dah ni!

    0

    0
  35. tacacila says:

    fida melalak laaaa frust menonggeng! takpe fida pakai la mekap 6 inchi lagi dgn seluar ketat shape V kat area dot2 tu mudah2an ada dato yg terpikat!

    0

    0
  36. Kemek Suhaiza says:

    seme ex si fida nih mmg nan hadooo kampungan seme, patutla si fida pun nak masuk AF bole dia tayang seluar ketat kat tv mamat bole memeratiiiii dari jauh jekkkk

    0

    0
  37. NURUL says:

    haiyooo..pempuan n xde org lain ker…

    0

    0
  38. lola canteek says:

    hebatnya la korang ni..baru tengok muka kau da ckp gile glamer..kalau da jumpe dpn2, dah knl lama2 xtau la korang nak cop dia ni apa..

    0

    0
  39. errkkkkk..muntah jap says:

    aiyaaa..mamat ni sapa ni?? muka bersepai aje..pun ada pompuan nak?? ke mamat ni banyak duit?? sbb ramai pompuan zaman sekarang cari yg berduit..muka macam almari baju pun takpe..tapi yg ni dah mcm bontot periuk kemek aje rupanya..aduhaii..kelaut sungguh taste kau dik..

    0

    0
  40. fifi faraj says:

    saper kater Mamat tak hensem, cuma kalau rambut dia dan gigi yg kedepan sikit tu jer…sekurang2 nya dia tak lah sombong macam Suib yg perasan hemsem.

    0

    0
  41. fifi faraj says:

    pengalaman saya Manusia2 yg selalu kutuk org ni selalu nya org yg gagal dlm kehidupan atau pun muka macam getah pemadam, tak kira lah lelaki atau pompuan.

    0

    0
  42. Cik Lili says:

    Exschoolmate wa ni. Retiss dah, tuddiaa. Baik senior ni; memang hot pun kat sekolah. Tapi kenapa pilih Mamat pulak ek. She’s deserve better man. Tapi dah dia nak, hurm hurm :)

    0

    0
  43. […] Sumber: KoleksiCeritaBest melalui BeautifulNara […]

    0

    0