Written by AbangNara | March 27th, 2015

Seorang penyanyi lelaki berusia 36 tahun telah ditahan kerana didapati positif dadah. Menurut Harian Metro, penyanyi tersebut telah mendapat tempat ketiga di dalam program realiti terbitan sebuah stesen televisyen swasta baru-baru ini. Berdasarkan informasi tersebut, rata-rata mengandaikan bahawa penyanyi tersebut ialah Mamat, bekas vokalis kumpulan Exist yang telah mendapat tempat ketiga di dalam Gegarvaganza.

mamat exist

Sebelum ini, pengurus yang menaikkan nama Mamat iaitu Mie telah memaklumkan yang penyanyi tersebut menghilangkan diri kerana gelap mata akibat duit yang dimenanginya dalam program GegarVaganza. Mamat telah ditahan polis 9 malam tadi, selepas ujian air kencing positif Amphetamine. Mamat kini ditahan reman untuk siasatan lanjut.

mamat exist ditahan dadah

Agak menyedihkan apabila perkara ini berlaku ketika Mamat telah menaikkan namanya kembali. Sepatutnya Mamat harus bersyukur dengan peluang kedua yang diterimanya. Nampaknya masih tidak insaf lagi. Sama-samalah kita nantikan perkembangan lanjut kes ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

23 responses to Mamat Exist Ditahan Positif Dadah?

  1. Olga Layola Loy says:

    Mamat…gian!

    #Takziah

    0

    0
  2. Gonggok says:

    Loser..patut kena hukum bersih sungai dan jamban awan je. Penagih xde hasil pada negara.

    0

    0
  3. minah says:

    nape sia2kan peluang yg diberikan? nmpak muka mcm kesian je masa gegarvaganza tu..inga dh insaf

    0

    0
  4. Peah says:

    eeee…malas nak laya cerita mat2 pit ni. cam haram jadah.

    0

    0
  5. safiq copot says:

    hahhhh…terkejut sangatttttttttttt

    0

    0
  6. Qo Pundek says:

    Mamat, kalo da penagih tu..buat la camne pun ..last2 ke bawah jambatan kat pudu tu jugak la ko merempat.. sedih la bila tgk ko merempat situ..bukannya orang ramai tak nasihat..

    berhenti la.. mungkin ko kena tangkap tu ada hikmah.. supaya ko bole berubah.

    0

    0
  7. hati suci says:

    xpatutla mamat mensiakan peluang keemasan….suara sedap….maybe kes dia hilang dengan duit kemenangan dia tu….dia gi beli dadah kot…….lebih baik guna duit tu ke jalan yg diredhai ke…buat bisness ke….buat belanja ke….utk ibu bapa ke….xmau….xmau…

    0

    0
  8. nok gebuzzz says:

    org semua teringin nak ada bakat mcm tu,tapi sayang di sia-sia kan…tak reti mensyukuri Anugerah dariNya….org mcm ni tak layak di beri pertolongan,yg layak patut di hukum dgn setimpalnya.

    0

    0
  9. lemon says:

    DASAR !!!!!!!!!!!

    0

    0
  10. makteh says:

    Kaaannn…. aku dah kata!! Kenyang dadah la budak ni lepas menang. Huuuhh… bodoh x reti guna peluang. Patutnya guna peluang ubah diri. Hampas la ko mamat. Sudahnya mati ngan dadah je la ko ni. Sudah2 la bantu org camni, x de untung pun.

    0

    0
  11. saya says:

    betul kata kak ju..artis suare sedap byk jd penagih..

    0

    0
  12. Tuk2 says:

    Hilangkn dri brbulan2 ,akhirnya polis jmpe ko dlm keadaan x spatutnya.Dh d bri peluang oleh Allah dan kwn2 tp x pndai guna.ptut nya pnglaman llu d jdikn iktibar dan serik.jgn smpi org dh x prcya ngn ko Mmat.syg..bakat dn suara msih sdap tp ko yg rosakkn dri sndri.ke mna haluan ko lpas ni?

    0

    0
  13. apa sajalah says:

    Dulu merayu2 nak minta job.. minta peluang lah itu lah ini lah..akhirnya sama juga dadah juaga engkau pilih.. lepas keluar penjara merayu2 lagi nak minta job minta peluang..

    0

    0
  14. PagiPetangSiangMalam says:

    Ni lagi sorang!!! Sama naik dgn si Benjijik tu. Kena tangkap bkn first time ni kan?? Aiyooo, government, bukak la mata. Jgn krn dorang ni artis (artis taik kucing!!!), semua boleh kawtim. Duit rezeki kau menang, kau boleh buat cekik dadah, Mamat?? Sedihla kau dek. Alhamdulillah aku xpernah kenal kau.

    0

    0
  15. ugly nara says:

    Sekor la sampah dunia…gantung bagi mati jer lagi bagus…

    0

    0
  16. akukesah says:

    malunya melayu

    0

    0
  17. Atok Rock says:

    Dah gian tu, tak pergi pemulihan pengasih, mmg xkemana..tgk jamal dgn saleem dgn radhi oag kena kerah tenaga paksa pergi kalo tak mmg xilang ketagih tu..drg tu pun dah ckp kene tebal muka jgk paksa pergi kalo tak mmg payah nk berubah..gua tgk konsert dia pun mcm xkonfiden dia dah bersih ke belum..sbb penagih payah nk bersih balik kalo tak pergi pemulihan..bkn sng nk ilang ketagih tu..

    0

    0
  18. Atok Rock says:

    Malangnya kumpulan exist kalau vokalis kumpulan dorg je mat gian..nasib joey tak isap dadah..suara semua bagus2..nama ada..tp xreti bwk nama..

    0

    0
  19. ms ordinary says:

    tue aku selalu ckp, janji penagih dadah ni mmg tak boleh pakai. ade duit sikit dah lupa dr. tanggungjwb n komitmen tah ke mana. tahunya dpt kpuasan dadah tu. sanggup hutang keliling pinggang demi dadah. kpuasan tak ke mana pun. akibatnya sgt teruk! tak sedar dr lg. sama la si mamat ni.. htr je pusat pemulihan ke penjara ke..kalau dr sendr taknak berubah, tak guna juga.. kene bagi dr penagih tu sedar, kalau tak, lupuskan shj penagih dadah ni..

    0

    0